Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 12:48   #1351
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
A co do Malutkiej - to dziecko, które nie śpi. Bez kitu - w dzień śpi łącznie maks. 2-3 godz..
listopadowa witam w klubie, mogłabym to samo co Ty napisać Spanie tylko na rączkach, łóżeczko jest "be" i też próbowałam konsekwentnie odkładać ją do łóżeczka ale gdzie tam.. nie dość, że potrafiła wtedy cały dzień nie spać, nie licząc krótkich drzemek po cycu, to przebudzona domagała się UU, piła 5 minut i po takich seriach potęgowały się problemy brzuszkowe więc teraz kiedy mi szczęśliwie na rączkach zaśnie to tak zastygam z nią na godzinę, czasem dwie aby jelitka odpoczęły a później próbujemy od początku. Niestety póki co postępu nie ma

W nocy Iga budzi się zazwyczaj raz ale pobudka trwa od 2 do 3 godzin więc gdy w końcu zaśnie o 3-4 nad ranem to kolejna pobudka jest już tak jakby w dzień

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Co tu zrobić, żeby zjeść??
Właśnie to samo rozkminiam Już mnie mdli z głodu no ale jak wstanę to po spaniu będzie, dziecko będzie głodne, trzeba będzie dać butlę, po butli będzie płacz - uspokajanie i może po godzinie znów na rączkach zaśnie.... błędne koło .
Matall może na huśtawkę Edzika wrzuć? A ja po karmieniu spróbuję moją jemiołę w chustę zapętać ale coś czuję, że się ugotujemy w niej

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-05-31 o 15:27
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:30   #1352
andziot
Zakorzenienie

Hello !

listopadowa fajnie że się odezwałaś, bo martwiłam się co z Tobą
cieszę się, że już jest lepiej z Twoim nastrojem, a jeśli chodzi o dzidzie to jak poczytasz trochę odchowalnię to zobaczysz, że nie tylko Twoja córa nie sypia w dzień ...
przytulam Cię mocno i życzę duuużo sił i cierpliwości
zaglądaj do nas czasem !!!

a my zaliczyliśmy znów kolejny spacerek z córami ...
po malutku zaczynam jakoś organizować się z nimi,
dziś było fajnie, dałam radę pobawić się z Zosią i mała się wyspała trochę,
chyba ze dwie godzinki byłyśmy.

teraz Zosia śpi,
ale Gabi ani myśli ....
zjadła .... ale łóżeczko jej się nie podoba
właśnie zaczyna mnie wzywać swoimi ostrzegawczymi okrzykami
więc lecę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:34   #1353
listopadowa80
Zakorzenienie

A moja jak ładnie teraz śpi, już prawie 1,5 h. Absolutnie niesamowite!
Zdążyłam troszkę odchowalni poczytać i jeszcze obiad przygotować! Bez stresu, że dziecko płacze
Jakiś dzień dobroci dla Mamy
Cytat:
listopadowa Łączę się z Tobą w bólu. Edzik śpi w dzień max. 2 godziny - kupiłam chustę, ma być dziś - może zacznę jeść normalniej
A że nie mam czasu jeść, to już mam 65kg czyli 3kg mniej niż przed ciążą. I stale chudnę. Niedługo zniknę

Swoją drogą głodna jestem. Co tu zrobić, żeby zjeść??
Matall, właśnie też zastanawiam się nad zakupem chusty. Myślę, że w takim przypadku to chyba najlepsze wyjście. Inaczej nic nie można zrobić, a i ręce bolą - oj odczuwam te kilogramy najsłodsze...

No i problem z jedzeniem. W dzień prawie nic nie jem, tylko kawę w locie piję. Ale za to jak już Mała wieczorem pójdzie spać to nadrabiam - a to godzina przeważnie ok. 22 - 23 - czyli najgorsze co można robić

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
listopadowa witam w klubie, mogłabym to samo co Ty napisać Spanie tylko na rączkach, łóżeczko jest "be" i też próbowałam konsekwentnie odkładać ją do łóżeczka ale gdzie tam.. nie dość, że potrafiła wtedy cały dzień nie spać, nie licząc krótkich drzemek po cycu, to przebudzona domagała się UU, piła 5 minut i po takich seriach potęgowały się problemy brzuszkowe więc teraz kiedy mi szczęśliwie na rączkach zaśnie to tak zastygam z nią na godzinę, czasem dwie aby jelitka odpoczęły a później próbujemy od początku. Niestety póki co postępu nie ma
Izka się strasznie szybko przyzwyczaiła do tych rąk... Wzięłam raz, drugi i mam za swoje
Odzwyczaić trudno, ale chyba trzeba będzie.
Już chyba wolałabym uzależnienie od smoka, ale pluje - i anatomicznym i okrągłym.
U nas też problem jedzenia na raty
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:38   #1354
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Była u nas położna.
Skierowała nas do neurologa - podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe.

I powiedziała, że wyglądam źle... Że mam przezroczystą skórę. Ale jak posiedziała pół godziny z nami, to stwierdziła, że się nie dziwi, że jestem w takim stanie...
No, aż jestem ciekawa, co ci neurolog powie. A z czego położna wywnioskowała, że to wzmożone napięcie mięśniowe?

Listopadowa miło cię tu widzieć Dużo siły życzę

Moria mam nadzieję, że pediatra coś wreszcie zaradzi Wydaje mi się, że w domu Iga może w samym pampersie sobie hasać.

Oby się wreszcie skończyły Wasze problemy z maleństwami.

Ja zaraz muszę zrobić obiad, ubrać siebie i Antosia, bo jak tylko o 15-ej mąż przyjedzie, to bierzemy malucha, psa i jedziemy na resztę dnia do parku.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:41   #1355
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No ale nie idzie inaczej, próbuję w domu przy otwartym balkonie i oknach jeździć ale to jej nie usypia a leżeć spokojnie to ona nie potrafi i płacze, no to na co mi takie męczarnie.
Kochana, wiem, ze ta teoria brzmi glupio, ale dzieci podobno lubia, jak je wytrzesie w wozku na spacerku. Misia uwielbia jak jedziemy po szyszkach, spi po tym jak aniolek. Sprobuj z Twoja po chodniku albo jednym kolem po trawniku, to naprawde dziala. Moze ona nie chce lezec w wozku, bo jej sie nudzi, a jak ja wytelepie to bedzie lepiej? U nas tez te lekkie wstrzasy dobrze robia na brzuszek.

Dziecko dzisiaj nie wspolpracuje. Od rana probowalam ja uspic, zeby moc troche kimnac z tym glutem zamiast mozgu. A ona jak na zlosc - na zabawy jej sie zebralo. I jak juz zrezygnowana po 12 odlozylam ja do lozeczka - kima. No kurka wodna, w lozku ze mna sie nei podobalo?

Dostalam od Mary Dady do testow, rzeczywiscie wyglada toto interesujaco, miekkie to one sa, ale czy aby chlonne?

Czekam na kolezanke laryngolog, zeby mnie obejrzala i dala jakies leki. Mam podobno brac ten sam antybiotyk co bralam w ciazy, jest bezpieczny dla dziecka. Nie chce przestawac karmic, bo nie po to sie tak meczylam, zeby w ogole miec laktacje, a musze byc zdrowa, bo jak to sie bedzie ciagnelo to jeszcze zaraze mala :/ Ale stracha mam jak pierun, czy to aby na pewno nie zaszkodzi...

W ogole to niezle jaja - u mnie w miescie sa 2 rodzaje becikowego - jedno to od Panstwa, drugie od miasta, jak miales niski dochod. A ze ja pracowalam pol roku na pol etatu na uczelni, to lapie sie tez na ten drugi tysiac. Z nieba mi spadly te pieniadze!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:42   #1356
listopadowa80
Zakorzenienie

Andziotku, postaram się teraz częściej zaglądać. Nastrój o niebo lepszy, słońce świeci, śliczna córa koło mnie (właśnie zaczyna się kręcić)
Po południu idziemy na spacerek, piękna wakacyjna pogoda to żal w domku siedzieć

Na razie uciekam, ale mam nadzieję, że jutro uda mi się zajrzeć
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:49   #1357
agus87
Zakorzenienie

witajcie
ja przelotem
bo mam problem z uszkiem oli

ona ma manie spania na prawym boku
i nie dosc, ze wokol prawego ucha ma najwiecej potowek
to zaczelo jej z wierzchu ropiec uszko
i ta ropka nieladnie pachnie
smaruje tzn psikam octeniseptem, do tego przemywam woda
i czasem gazikiem leko przejade
co jeszcze

my po usg bioderek
dr mowi, ze 6 tygodni temu cos wisialo w powietrzu bo wszystkie bioderka okej ale nie na 100%
Stary 2011-05-31, 14:29   #1358
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
A moja jak ładnie teraz śpi, już prawie 1,5 h. Absolutnie niesamowite!
Zdążyłam troszkę odchowalni poczytać i jeszcze obiad przygotować! Bez stresu, że dziecko płacze
Jakiś dzień dobroci dla Mamy

Matall, właśnie też zastanawiam się nad zakupem chusty. Myślę, że w takim przypadku to chyba najlepsze wyjście. Inaczej nic nie można zrobić, a i ręce bolą - oj odczuwam te kilogramy najsłodsze...

No i problem z jedzeniem. W dzień prawie nic nie jem, tylko kawę w locie piję. Ale za to jak już Mała wieczorem pójdzie spać to nadrabiam - a to godzina przeważnie ok. 22 - 23 - czyli najgorsze co można robić

Izka się strasznie szybko przyzwyczaiła do tych rąk... Wzięłam raz, drugi i mam za swoje
Odzwyczaić trudno, ale chyba trzeba będzie.
Już chyba wolałabym uzależnienie od smoka, ale pluje - i anatomicznym i okrągłym.
U nas też problem jedzenia na raty
U nas też jedzenie na raty.
Smok ble i fu od wczoraj...

Ja też nadrabiam, ale mały zwykle pada koło 18 na jakąś godzinę, to wtedy jem.

Agnieszka.M Dam znać dziś po 18, bo już jesteśmy umówieni.
A z czego? Mały się strasznie pręży, nie chce kłaść głowy, zaciska piąstki. Przez całą jej wizytę ani razu się nie odprężył, tylko cały czas taki napięty. Głaskanie i masaż nie pomogły.
Powiedziała, że lepiej sprawdzić, bo może dostaniemy kilka ćwiczeń i problem zniknie.

listopadowa Fajnie, że nastrój lepszy. Mój gorszy. Rozryczałam się dziś przy położnej...

Ale mama obiecała przyjechać w sobotę i:
1. dać mi się wyspać
2. dać mi wyjść gdzieś - zakupy, spacer, cokolwiek!

Żebym nie oszalała.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:48   #1359
andziot
Zakorzenienie

Od 13 próbuję Gabrynię uśpić,
ziewa tak, że jej się buzia rozedrze zaraz, ale usnąć nie może,
dwa razy usnęła na 15min
wierci się straszecznie ...
teraz cisza od 10min - może śpi wreszcie,
tyle, że Zosia zaraz wstaje - co oznacza ZERO odpoczynku dla biednej matki

meżu dzwonił, że chodzi po tych zabawkach i nie może wybrać prezentu dla dziewczyn na Dzień Dziecka
biedaczek

oooooooooo i jeszcze MEGA głośna śmieciara przyjechała, żeby mi dzieci pobudzić,
no super po prostu

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-05-31 o 15:05
Stary 2011-05-31, 14:50   #1360
mimbi
Zakorzenienie

Fotos nowy
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:07   #1361
moniqac
Zadomowienie

matallewar - żeby się okazało że neurolog pomoże, żebyś się bidulko nie wykończyla.

moia - maskara... no masakra... biedna Ty. mam nadzieję, że Igula się ustabilizuje wkrótce i da Ci trosze "dychnąć".

listopadowa no witajw końcu kobieto. super, że nastrój lepszy - żadnej z nas jak to mary kiedyć napisała nie odpuściły łzy po porodzie (u mnie bardziej z traumy, bo mały chorował po porodzie). mam wrażenie że nasze dzieciaki mniej lub bardziej sie zmawiaja i nie pozwalają nam na odpoczynek lub na gotowanie, sprzątanie.... ych jak ich nie kochac .

a u nas - nie ma bakterii wmoczu czyściutkie wyniki wyszły więc jutrzejsza wizyta u pediatry odwołana.

dziewczyny, andziotku - mam pytanko a propos zczepień - mały w środę (o 20.05) skończy 6ty tydzien a mam go własnie za tydzień w środę szczepić - czy to nie za wcześnie? niby pielęgniarki mówiły, że już można , ale i tak wtedy mamy pediatre więc zapytam, ale jak uważacie? sama nie wiem cz nie za wcześnie.

co do siuśków to ciesze sie że wyszły czyste (tydzien temu były "liczne bakterie" ale to pewnie przez ten chole.rny woreczek do pobierania moczu), ale i tak w niedziele znowu będe łowić mocz, bo robimy posiew : o zgrozo: wtedy sięo każe czy jesteśmy "bezpieczni", niestety te infekcje podobno lubia wracać, a ja ciągle oglądam mu skórę czy nie zażółtknięta i obczajam mu białka oczu .

dziewczyny jeszcze jedno - jak to jest ze wzrokiem maluchó? kiedy zaczynają widzieć? niby już widzą kontury, ostre kolory itp. malemu zdarza się często zatrzymywać na kimś / czymś wzrok, ale jak dzisiaj chciałam mu ocza przemyć to jak przylozyłam wacik to a ni nie mrugnął . czy to coś oznacza? ja oczywiście szukam dziury w całym, przez te cholerne "torbiele" które były, teraz nie ma... aaaa... jestem bez sensu.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-05-31 o 15:09
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:13   #1362
agus87
Zakorzenienie

a ja sie czuje jakbym była przeźroczysta
no nic..
dziekuje
Stary 2011-05-31, 15:18   #1363
Camomile
Zadomowienie

Hej dziewczyny, troche was nadrobilam ale nie wszystko...
Nadia jakims cudem zasnela mi na piersi w chuscie (przy trzecim podejsciu chustowym juz myslalam, ze nic z tego nie bedzie!!).
Budzi sie czasami jak brzuszek boli, poprzytulam, poszyyycze i przechodzi...

Poza tym dala nam dzis pospac jak nigdy.
Z pobudka o 3.30, 7.30 i dopiero o 10.30 wstalysmy, wiec odespalam dzis bardzo.
Pewnie nie powinnam jej tu chwalic, bo dzisiejsza noc bedzie hardcorowa, ale co tam, trudno, tak rzadko cos dobrego o niej pisze...

Tyle zdjec slodkich dzieciaczkow wczoraj tu bylo az milo wejsc na watek.

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki !!
Nie było mnie, bo nie mam kompa teraz...
Dużo się wydarzyło, Adrianek rośnie jak na drożdżach.
Piersią już nie karmię od 17 doby.
Gratuluję wszystkim mamusiom i niech się dzieciaczki zdrowo chowają !!

Ja z Adriankiem i moi znajomi ;**
Slicznie razem wygladacie.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ale tutaj dzisiaj Ładna pogoda, wszystkie mamy na spacerki wyruszyły.
Martulka Adrianek śliczny, a ty widzę, że zakochana w nim na amen
Z okazji skończenia 1 miesiąca też się chwalę swoim Antosiem
Fajny buziaczek.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
i ja wpadam na chwile, bo mala spi, ale zaraz bierzemy ja na kapanie(...)
moniqac moja tez nie lubi spac, szczegolnie rano, ale klade ja do lozeczka i sobie martudzi, ale nie placze, patrzy w sufit na sciane i czasami jeczy bo robi kupke, tak jak dzisiaj, ale ja wtedy troche dosypiam albo leze i nie podchodze do niej co chwile, dopiero jak zaplacze bo wtedy wiem ze kupka albo juz pora karmienia ok 9-tej
a potem do nastepmnego karmienia tez bawimy sie patrzymy na siebie, lezymy na brzuszku troche marudzimy i po nastepnym karmieniu ok 12 stej dopiero idziemy na spacer i spimy 3 godzinki oraz wieczorkiem na spavcerze z tata a teraz wyjatkowo spi po karmieniu o 18:30 co jest rzadkoscia(...)
Anula, fajnie ze wpadlas.
Ale ci zazdroszcze takiego harmonogramu, jak w zegarku.
U nas dalej improwizacja...
Probuje wprowadzic jakies stale elementy dnia, np. spacer, kapiel ale nie zawsze wychodzi...
Twoja Mama dlugo jeszcze z wami bedzie?

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane
te którym stopy przed porodem puchneły..
czy opuchlizna wam zeszła w miarę szybko??
bo ja już nie wyrabiam...
mam balony zamiast stóp...
i boje się, że mi tak już zawsze zostanie
chcę włożyć ładne buty !
Mi opuchlizna zaczela schodzic 1,5 tyg. po porodzie.
Pomogly krazenia stop.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
(...)

to ja też wrzucam fotkę . własnie zasnąłem .
Slicznosci jak sobie slodko spi...

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...)

wrzucam fotki z dzisiejszego spaceru mojego malenstwa,
dzisiaj bylismy prawie caly czas na dworze
Sliczny. I jakie ma wloski juz dlugie!

Listopadowa
, moja Nadia tez w dzien nie spi, wlasciwie od samego poczatku.
Jedyne co to teraz na piersi w chuscie, ale tez nie wiem ile to potrwa...

Absorbujace z niej dziecko, bo mamy tez kolki i cierpi bardzo. A dzien przez to kompletnie rozwalony.
Mi pomaga zawsze wejscie na watek, podzielenie sie problemami, poczytanie ze nie wszytskie dzieci sa idealne... Tak juz po prostu jest.
Takze wpadaj do nas jak najczesciej i trzymaj sie mocno.

Uciekam na razie...
Dzis wieczorem przyjezdza moja Mama na prawie 2 tyg. (z kolejnymi specyfikami na kolke...) , wiec pewnie bede rzadziej wpadac...

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-05-31 o 15:20
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:18   #1364
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja sie czuje jakbym była przeźroczysta
no nic..
dziekuje
agus ja się nie odzywa bo kompletnie nie wiem co Ci powiedziec.
na każda rzecz, którą zobacze (lub wydaje mi się że zobaczę) u malego mam ochotę biegnąć do pediatry, więc dlatego milcze czasem niż dawać takie rady.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:24   #1365
mazianka81
Rozeznanie

hej dziewczynki !!

doszlam do wniosku ,ze Gabriel ma skok rozwojowy

od 3 dni nie spi w dzien,jest marudny, ma czesciej odruchy noworodkowe,reaguje wrazliwiej na dzwieki i dotyk,jest w 6 tyg,a do tej pory w dzien ( procz porannych kolek) byl aniołkiem,a teraz juz nie mamy lekko

Cóz najwazniejsze,ze w nocy jako tako spi,a w dzien jakos dam rade.
choc nie powiem nie jest latwo,szczegolnie z Julia,ktora non stop gada i cos chce.
czasem czuje,ze mozg mi chce eksplodowac.

uff i jeszcze ten upal,

Moria ja Gabka w dzien w pampku i koszulce z kr rekawkiem tzrymam jak nie spi,
a do spania mu skarpetki nakładam i do rozka,bo on lubi chociaz lekko ale otulony rozkiem.

a na spacer to juz w koszulce i " majtaskach" idziemy ,mam taki smieszny komplet koszulka i majty " Daddy's little hero"- na upał w sam raz
i tetrówka pzrykrywam jak cos wieje

a ja na temat wagi sie nie wypowiadam,bo albo ze mna cos nie teges,albo moja waga chrzani.
od ponad tgodnia codziennie pokazuje 70,5 kg i ani grama inaczej,a to chyba nie mozliew,zeby sie waga nie wahała ani w jedna ani w druga str,nie??
a ja prawie nic nie jem,i nie chce sie ruszyc no!

nie mam w czym chodzic,w spodnie sie moze na wdechu i dopinam,ale nie czuje sie wygodnie,a w spodenki to juz porazka

chyba jednak bede musiala na diete wodną pzrejsc.

listopadowa witaj!!

dzieciaczki pzresliczne kobitki) wrzucam i Gabka z wczoraj,urósł nie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie001_3.jpg (92,4 KB, 65 załadowań)

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:36   #1366
bzyczka1
Zakorzenienie

mnie zostało jeszcze 2,5 kg ciążowych do zgubienia, ale w sumie ważę teraz tyle co w sierpniu zeszłego roku więc nie byłoby tak źle gdyby nie ten fałd na brzuchu to dopiero dwa tygodnie po porodzie więc mam nadzieję że jeszcze się wchłonie chociaż troszkę

tż wybył na kurs ale jak wróci to idziemy na spacer z małą. Dała nam wczoraj wieczorem popalić troszkę, jak nigdy. Wykąpana i nakarmiona zamiast pójść spać jak zwykle to zaczęła płakać i jęczeć. W ogóle pobiła wczoraj rekord sr*nia i zużycia pampersów dwa razy tyle co zwykle poszło.

W aldbumie wkleję zdjęcie a w podpisie link do albumu na picasie, tam więcej zdjęć będzie, jakby ktoś miał ochotę popatrzeć

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:47   #1367
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki chyba do Was tutaj dolacze
Nie bylo mnie troszke na necie bo w zeszly poniedzialek wybralam sie do szpitala odeszly mi wody i we wtorek tj.24.05 o godz.17.16 urodzila sie moja przekochana coreczka Fiammetta wazyla 2900 dluga 56cmporod naturalny ale nie obylo sie bez ZZO
w domku jestesmy od piatku dopiero co powolutku dochodze do siebie i odpoczywam dzien po dniu wrzuce Wam foteczke mojej niuni ze szpitala:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fiammi na wizaz.jpg (68,1 KB, 40 załadowań)
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:29   #1368
matallewar
Zakorzenienie

Przybyła chusta!
WYBAWIENIE!

Mały od razu w niej usnął

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-31, 16:41   #1369
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

dziewczyny, andziotku - mam pytanko a propos zczepień - mały w środę (o 20.05) skończy 6ty tydzien a mam go własnie za tydzień w środę szczepić - czy to nie za wcześnie? niby pielęgniarki mówiły, że już można , ale i tak wtedy mamy pediatre więc zapytam, ale jak uważacie? sama nie wiem cz nie za wcześnie.

dziewczyny jeszcze jedno - jak to jest ze wzrokiem maluchó? kiedy zaczynają widzieć? niby już widzą kontury, ostre kolory itp. malemu zdarza się często zatrzymywać na kimś / czymś wzrok, ale jak dzisiaj chciałam mu ocza przemyć to jak przylozyłam wacik to a ni nie mrugnął . czy to coś oznacza? ja oczywiście szukam dziury w całym, przez te cholerne "torbiele" które były, teraz nie ma... aaaa... jestem bez sensu.
szczepić możesz - szczepi się w drugim miesiącu życia, czyli Szymuś już będzie w drugim
co do oczka to odruch rogówkowy powinien być, może to przypadek że nie zamknął oka.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Cóz najwazniejsze,ze w nocy jako tako spi,a w dzien jakos dam rade.
choc nie powiem nie jest latwo,szczegolnie z Julia,ktora non stop gada i cos chce.
czasem czuje,ze mozg mi chce eksplodowac.

dzieciaczki pzresliczne kobitki) wrzucam i Gabka z wczoraj,urósł nie??
oj wiem coś o gadającej córce (tyle że ja jej jeszcze nie rozumiem )
łączę się w bólu

no i kolejny przystojniak

agus a co Ci mamy poradzić ??? najlepiej iść do lekarza ...
nie mam pojęcia co się dzieje Olusi, bez obejrzenia to można sobie gdybać, a to co robisz - ja też psikałabym octeniseptem ...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

bzyczka1 link mi nie działa do Twojego albumu na gmailu

Stary 2011-05-31, 17:44   #1370
MoniaK
Zakorzenienie

Witajcie odchowalnio

Ja tylko na chwilkę chciałam się przywitać i powiedzieć, że żyję (ale co to za życie ). Dołączam do klubu matek, których dzieci nie śpią w dzień. Nie muszę mówić, że jakaś depresja też mnie dopadła i często ryczę więc generalnie czuję się beznadziejnie Tymuś jest słodki i kocham go nad życie ale chciałby wisieć przy piersi non stop. Gdy mąż go ponosi i pobuja to na trochę usypia ale ileż tak można

ps. zdjęcia w albumie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:58   #1371
zosiaaa
Zadomowienie

mazianka81 rewelacyjne spodenki , no i maluszek również

wszystkie dzieciaczki są śliczne takie słodziutkie, ja muszę wystawić też zdjęcie ale może jutro bo muszę kabelka do tel poszukać

Mateusz dzisiaj jest grzeczniutki , śpi większość dnia, to chyba pierwszy raz odkąd wróciliśmy do domu

ale za to dzisiaj mam doła, tyle że kilogramowego, tydzień temu wróciłam ze szpitala i do tej pory schudłam 0,5 kg a jestem na diecie, bo jadam tylko bułki, gotowanego kurczaka, szynkę drobiową, raz pozwoliłam sobie na biały ser i jajko, masakra jakaś, stoję na 65 kg, dzisiaj się poryczałam z tego powodu chyba na siłę zaczynam wyszukiwać sobie problemu

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:10   #1372
MoniaK
Zakorzenienie

Jestem w szoku bo moje dziecko śpi już 1,5 godz (w dzień!) Co chwilę chodzę sprawdzać czy wszystko ok. Poczytałam was trochę i widzę, że nie tylko ja mam takie problemy Czasami czuję się jak wariatka, bo np. siedzę i łzy same mi lecą. Całe szczęście że mąż ma urlop i bardzo mi pomaga i wspiera. Bez niego nie dałabym rady.

Mattal, Listpadowa, Moria trzymajcie się dzielnie wiem przez co przechodzicie, bo u mnie podobnie.

Zosia, widzę że dietę mamy podobną ale wprowadzam powoli nowe produkty bo ileż tak można Ja ważyłam się tylko w szpitalu w dniu wyjścia (było 64,5 kg.) a w domu niestety nie mam wagi. Jednak chyba powoli te kilogramy lecą w dół. Do założenia spodni sprzed ciąży brakuje jeszcze sporo ale może jakoś dam radę.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:15   #1373
bzyczka1
Zakorzenienie

Andziot wkleiłam jeszcze raz w komentarzu...mi się otworzyło więc powinno działać

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 18:31   #1374
eweska
Moderatoreska

Jeszcze ze dwa dni takie jak dzisiaj i wysiadam Pierwszy raz dosłownie mam dość, nie śpię od 3.30 cały dzień płacz na zmianę jak jeden to drugi lub oboje na raz
Na spacerze usnęli dosłownie 30 minut i musiałam wracać bo burza nas przegoniła, a w domu od nowa darcie w niebo głosy. Zaledwie 15minut temu usnęli obydwoje, padły bidulki, wymęczone po całym dniu, a wszystko przez katar
Frida to cudny wynalazek, dosłownie migiem czyści noski bo Wiktor to nawet jeść nie chciał, bo denerwował się przy ssaniu. Mam nadzieję, że teraz troszke pośpią
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:09   #1375
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jeszcze ze dwa dni takie jak dzisiaj i wysiadam Pierwszy raz dosłownie mam dość, nie śpię od 3.30 cały dzień płacz na zmianę jak jeden to drugi lub oboje na raz
Na spacerze usnęli dosłownie 30 minut i musiałam wracać bo burza nas przegoniła, a w domu od nowa darcie w niebo głosy. Zaledwie 15minut temu usnęli obydwoje, padły bidulki, wymęczone po całym dniu, a wszystko przez katar
Frida to cudny wynalazek, dosłownie migiem czyści noski bo Wiktor to nawet jeść nie chciał, bo denerwował się przy ssaniu. Mam nadzieję, że teraz troszke pośpią
Pocieszę Cię, że ja od 4 nie śpię. Na szczęście moja mama przyszła dzisiaj z odsieczą przed 9 i została prawie do 17. Przy niej Pepe spał prawie cały czas. Ledwo się za nią drzwi zamknęły zaczął się ryk, który z przerwami trwał prawie do 18.30. Przyspieszyliśmy kąpiel i butlę, na szczęście Pepe zasnął przy kołysankach Oby pospał jak najdłużej.

eweska, ja i tak Ciebie podziwiam. Przechodzisz to co my w podwójnej dawce. Ja mam kryzysy 10 razy dziennie, a Ty zawsze na posterunku.

Dziewczyny, mam problem. Jutro będzie 3 tygodnie, jak miałam cc, a dostałam dzisiaj duże krwawienie ( takie żywą krwią ), chociaż do wczoraj normalnie mój organizm się czyścił. Nie wiem, czy to wina tych upałów i tego, że dzisiaj trochę ciężkich rzeczy nosiłam i się po prostu przemęczyłam?? Nie mam bardzo czasu iść do gina i siedzieć godzinami w kolejce ( jak to u niego bywa ). Mam nadzieję, że do jutra wszystko się ustabilizuje.

Listopadowa, rozumiem Cię doskonale, życzę Ci dużo siły i wytrwałości ( sobie również ). Zaglądaj do nas cześciej, tu naprawdę można się podbudować.

My jutro rano mamy pierwszą wizytę u pediatry. Pepe ma pleśniawki, ale walczymy z nimi Apthinem. Muszę wziąć skierowanie na usg bioderek. Wyczytałam jeszcze ( powinnam mieć czasami blokadę rodzicielską na wujka google ), że jak mam chorą tarczycę, to jest większe prawdopodobieństwo wzmożonego napięcia mięśniowego, a do tego Pepe się pręzy i wygina i już sobie całą teorię stworzyłam ( nawet mama na mnie nakrzyczała ), ale tak czy owak muszę o to zapytać lekarki.

Też mam dzisiaj jakiś słabszy dzień ( upał zrobił swoje ).

Kurde, Pepe ma oko otwarte Muszę pogłośnić kołysanki...

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-05-31 o 19:12
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:16   #1376
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
szczepić możesz - szczepi się w drugim miesiącu życia, czyli Szymuś już będzie w drugim
co do oczka to odruch rogówkowy powinien być, może to przypadek że nie zamknął oka.

oj wiem coś o gadającej córce (tyle że ja jej jeszcze nie rozumiem )
łączę się w bólu

no i kolejny przystojniak

agus a co Ci mamy poradzić ??? najlepiej iść do lekarza ...
nie mam pojęcia co się dzieje Olusi, bez obejrzenia to można sobie gdybać, a to co robisz - ja też psikałabym octeniseptem ...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

bzyczka1 link mi nie działa do Twojego albumu na gmailu
dziekuje
myslisz, ze moge kilka razy dziennie octeniseptem psikac?
Stary 2011-05-31, 19:24   #1377
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

co za dzien!!!!!
dziewczyny, dzieciaczki z fotosow sliczniutkie,
mazianka gabrys urosl taki dlugi sie wydaje

bosheeeeeeeeeee nie mam sil
moje dziecie nie spi caly dzien!!!
ale widzze nie nie tylko moje
calutki dzien przewalczyl, spal po 15 min, padam na twarz

eweska wspolczuje choroby chlopakow, podziwiam ze ogarniasz az 2 maluszki

matal trzymam kciuki zeby wszystko okazalo sie ok

agus czyli z bioderekami oli ok?

listopadowa witaj

nie wiem, pewnie nie zapamietalam wszystkich komu chcialam odpisac,

padam..........
Stary 2011-05-31, 19:42   #1378
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Andziot wkleiłam jeszcze raz w komentarzu...mi się otworzyło więc powinno działać
teraz działa
słodka ta Twoja Lila
(strasznie mi się to imię podoba ! )

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
chore dzieci zawsze marudzą ...
ciesz się, że na co dzień masz ich grzeczniutkich
wyzdrowieją i wszystko wróci do normy
a na teraz dużo cierpliwości życzę

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem. Jutro będzie 3 tygodnie, jak miałam cc, a dostałam dzisiaj duże krwawienie ( takie żywą krwią ), chociaż do wczoraj normalnie mój organizm się czyścił. Nie wiem, czy to wina tych upałów i tego, że dzisiaj trochę ciężkich rzeczy nosiłam i się po prostu przemęczyłam?? Nie mam bardzo czasu iść do gina i siedzieć godzinami w kolejce ( jak to u niego bywa ). Mam nadzieję, że do jutra wszystko się ustabilizuje.

My jutro rano mamy pierwszą wizytę u pediatry. Pepe ma pleśniawki, ale walczymy z nimi Apthinem. Muszę wziąć skierowanie na usg bioderek. Wyczytałam jeszcze ( powinnam mieć czasami blokadę rodzicielską na wujka google ), że jak mam chorą tarczycę, to jest większe prawdopodobieństwo wzmożonego napięcia mięśniowego, a do tego Pepe się pręzy i wygina i już sobie całą teorię stworzyłam ( nawet mama na mnie nakrzyczała ), ale tak czy owak muszę o to zapytać lekarki.
ja już prawie nie krwawiłam i po paru dniach znów zaczęłam , ale to chyba normalne ... bo teraz już mam dalszy etap kolorów naszego cudnego połogu

co do Aphtinu - czytałaś ulotkę ???
tam pisze, żeby nie stosować poniżej 11rż ... ogólnie nie poleca się leków dzieciom z pochodnymi kwasu bornego, bo mogą kumulować się w organizmie i powodować zatrucie, oczywiście nie straszę Cię, bo pewnie to strasznie rzadko spotykane, ale lepiej dmuchać na zimne ...
lepsza na pleśniawki jest zwykła nystatyna

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziekuje
myslisz, ze moge kilka razy dziennie octeniseptem psikac?
jasne

u nas akcja - ZASYPIANIE !!!!!!
żadna nie raczy ładnie zasnąć

Stary 2011-05-31, 20:00   #1379
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja już prawie nie krwawiłam i po paru dniach znów zaczęłam , ale to chyba normalne ... bo teraz już mam dalszy etap kolorów naszego cudnego połogu

co do Aphtinu - czytałaś ulotkę ???
tam pisze, żeby nie stosować poniżej 11rż ... ogólnie nie poleca się leków dzieciom z pochodnymi kwasu bornego, bo mogą kumulować się w organizmie i powodować zatrucie, oczywiście nie straszę Cię, bo pewnie to strasznie rzadko spotykane, ale lepiej dmuchać na zimne ...
lepsza na pleśniawki jest zwykła nystatyna
Ulotki nie czytałam , poszłam do apteki i powiedziałam pani, że 3 tygodniowe dziecko ma pleśniawki i dała mi właśnie to. Na szczęście tylko 2 razy posmarowałam, jutro zapytam lekarki.

Normalnie jestem u progu baby blusa A TŻ mi życia nie ułatwia, chociaż się stara. I pokarmu mam jakoś mniej. Jak tak dalej pójdzie, to w nocy znowu będę musiała dać mm
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:02   #1380
matallewar
Zakorzenienie

Neurolog wykluczył wzmożone napięcie.
Powiedział, że to po prostu niepokój - najprawdopodobniej od bólu brzucha.

Pokazał jak nosić, jak odbijać itp.

Ja mam wypocząć. Bo Edzik odbiera moje niepokoje. Mama przyjeżdża na weekend - będę spać i pójdziemy gdzieś z tż.

A i załączam zdjęcie tego cudnego wynalazku, jakim jest chusta.
Ma jedną wadę - ciepło w niej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Edzik w chuscie.jpg (43,5 KB, 97 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości