Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 11:56   #4231
AgaMili
BAN stały

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Czesc. U mnie bez zmian, mdlosci mnie mecza. W sobote pierwsze wizyta i usg, bedzie to 8. tydzien
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
przepraszam - ja rzadko tu zagladam z braku czasu ....... trzymam kcpuki zeby bylo wszytsko ok ;]
Dziekuje za kciuki
Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
hej Kobitki. 2tyg nie miałam internetu i jeszcze wszystkiego nie ogarniam. Od godziny nadrabiam zaległości... wraz z Tż zawiesiliśmy starania o Maleństwo strasznie mi smutno z tego powodu, ale... Od września będę miała umowę o prace i nie mogę sobie teraz pozwolić na Dziecko. Tym bardziej, że mój Tż jako alpinista przemysłowy ma umowę zlecenie...Dobrze by było gdyby jedno z nas miało prace z normalną umową. Finanse też nam się troche posypały :/Najbardziej mnie irytuje to, że to nie my wpadliśmy w tarapaty finansowe, tylko moja teściowa, ale mieszkamy w jedym domu i (mimo osobnego wejścia, liczników i wszystkiego poza adresem) my utrzymujemy dom. wrrr... zamiast odkładać pieniądze na naszą i naszych dzieci przyszłość utrzymujemy teściową...mam ochotę krzyczeć.
Starania przekładamy na wiosnę 2012, o ile po drodze znów coś sie nie posypie...
Szkoda ze przekladacie starania na tak odlegly czas. Moze jedank cos sie polepszy i szybciej wznowicie dzialania
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:37   #4232
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Hej dziewczyny.
Dawno mnie nie było ale co dziennie Was podczytuje. AGAMILI GRATULACJE Ja po opercji mam sie już dobrze i właśnie czekam na @ po, której wzowimy starania. Za Tydzień w środe wyniki czy nie mam raka już się stresuje

Wogóle teraz mam swój świat... jak mi promotor zaakceptuje prace to 27 czerwca mam już obrone

wiem, że to nie ten wątek, ale wiem, że ze względu na długą znajomość mnie nie pogonicie

PYTNIE DO DZIEWCZYN, KTÓRE BRONIŁY PRACE MAGISTERSKĄ!!!
czy pytani odnośnie pracy, były łatwe? chodzi mi np. po to, że jak ja pisze o leasingu mam jego pojęcie, rozwój, rodzaje (leasing operacyjny i finansowy itp.), podmioty, przedmioty zawierania umów leasingowych, umowa jak przebiega itp....
To czy pytania będą na poziomie proszę przedstaić istotę leasingu, albo przedstaw różnice leasingu operacyjnego i finansowego, który jest korzystniejszy i dla czego.

Czy pytania będą jakieś mega proszę przeanalizować, albo coś o hipotezie ;/ bo ja to za bardzo sie denerwuje i nie ogarne takich pytań.

U mnie będą3 pytania 1 od promotora dotyczące zakresu studiów i dwa pytania od recenzenta dotyczące pracy. I właśnie kolejne pytanie dotyczące tego jednego pytania z zakresów studiów czego mogę się spodziewać jak studiuję rahunkowość i finanse specjalność finansowanie i organizacja logistyki). Co mam moze sie uczyc wszystkich notatek z ostatnich 2 lat?? ja nie wiem a mój promotor nie chce nic mówć.

Bułagam te dziewczyny co sie już broniły, ale magistra o pomoc.

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129

Edytowane przez kwiatek23
Czas edycji: 2011-05-30 o 12:42
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:57   #4233
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Dawno mnie nie było ale co dziennie Was podczytuje. AGAMILI GRATULACJE Ja po opercji mam sie już dobrze i właśnie czekam na @ po, której wzowimy starania. Za Tydzień w środe wyniki czy nie mam raka już się stresuje

Wogóle teraz mam swój świat... jak mi promotor zaakceptuje prace to 27 czerwca mam już obrone

wiem, że to nie ten wątek, ale wiem, że ze względu na długą znajomość mnie nie pogonicie

czy pytani odnośnie pracy, były łatwe? chodzi mi np. po to, że jak ja pisze o leasingu mam jego pojęcie, rozwój, rodzaje (leasing operacyjny i finansowy itp.), podmioty, przedmioty zawierania umów leasingowych, umowa jak przebiega itp....
To czy pytania będą na poziomie proszę przedstaić istotę leasingu, albo przedstaw różnice leasingu operacyjnego i finansowego, który jest korzystniejszy i dla czego.

Czy pytania będą jakieś mega proszę przeanalizować, albo coś o hipotezie ;/ bo ja to za bardzo sie denerwuje i nie ogarne takich pytań.

U mnie będą3 pytania 1 od promotora dotyczące zakresu studiów i dwa pytania od recenzenta dotyczące pracy. I właśnie kolejne pytanie dotyczące tego jednego pytania z zakresów studiów czego mogę się spodziewać jak studiuję rahunkowość i finanse specjalność finansowanie i organizacja logistyki). Co mam moze sie uczyc wszystkich notatek z ostatnich 2 lat?? ja nie wiem a mój promotor nie chce nic mówć.

Kwiatku bardzo się cieszę, ze już ci lepiej. A wyniki muszą być dobre, trzeba myśleć pozytywnie.

Co do obrony ja miałam książeczke z 90 pare pytań dotyczących całego toku studiów i miałam losowane 2 pytania z tych 90. A jeżeli chodzi o prace to pytania znałam wczesniej, bo promotor mi je przygotował. Fakt, że przewodniczący komisji zadawał mi jeszcze inne własne pytania, ale tylko dlatego, że miałam bardzo kontrowersyjny temat pracy i wszystkich interesował. Pisałam o paliwach płynnych a broniłam magistra 3 lata temu, kiedy ceny ropy bardzo szybowały do góry. Także chyba mało ci pomogłam

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:14   #4234
spioszka
Raczkowanie

Hejka!
To moj 17 dzien cyklu..Myslalam,ze bedzie bezowulacyjny a tu niespodzianka i " buzka" mi dzisiaj rano wyskoczyla na tescie(co oznacza,ze po 24-36 nastapi owulka) w zwiazku z tym mam pytanie:
Otoz, przytulanka ostatnio byly co 2-3 dni,ostatni wczoraj wieczorkiem,no i (Boze jak mi tak glupio o to pytac!) jak myslicie kiedy powinnam sie teraz "poprzytulac"? jutro rano a moze odziennie przez nastepne 2-3 dni? Kurde nie wiem .... ale musze dzialac, bo za cholere nie dopuszcze,zeby ta wstretna @ do mnie przyszla! Bardzo Was blagam o opinie, bede bardzo wdzieczna>
Bojowo nastawiona Spioszka ;-)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:38   #4235
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Otoz, przytulanka ostatnio byly co 2-3 dni,ostatni wczoraj wieczorkiem,no i (Boze jak mi tak glupio o to pytac!) jak myslicie kiedy powinnam sie teraz "poprzytulac"? jutro rano a moze odziennie przez nastepne 2-3 dni?
Najlepiej wtedy, gdy oboje będziecie mieli ochotę
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:41   #4236
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Kwiatku bardzo się cieszę, ze już ci lepiej. A wyniki muszą być dobre, trzeba myśleć pozytywnie.

Co do obrony ja miałam książeczke z 90 pare pytań dotyczących całego toku studiów i miałam losowane 2 pytania z tych 90. A jeżeli chodzi o prace to pytania znałam wczesniej, bo promotor mi je przygotował. Fakt, że przewodniczący komisji zadawał mi jeszcze inne własne pytania, ale tylko dlatego, że miałam bardzo kontrowersyjny temat pracy i wszystkich interesował. Pisałam o paliwach płynnych a broniłam magistra 3 lata temu, kiedy ceny ropy bardzo szybowały do góry. Także chyba mało ci pomogłam
hej. dzięki za odpowiedź.

POMOŻESZ mi jak mi napiszesz czy te pytania co znałas od promotoa do pracy, czy były łatwe ze sama sie mogłas domyślić, że Ci je zadadzą czytakie wiesz hardkorowe proszę przeanalizować czy jakąś hipoteze postawić, czy po prostu taki jaki podrozdział takie pytanie??????

Stary 2011-05-30, 15:46   #4237
Konto usunięte

Kwiatku, u mnie np. w ogóle pytania na obronie mgr nie dotyczyły bezpośrednio pracy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:00   #4238
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27207095]Kwiatku, u mnie np. w ogóle pytania na obronie mgr nie dotyczyły bezpośrednio pracy [/QUOTE]

a czego dotyczyły? ale u mnie jest napisane jedno pytanie od promotora odnośnie studiowanego kierunku i dwa pytania od recenzenta odnośnie problematyki pracy...

Stary 2011-05-30, 16:02   #4239
spioszka
Raczkowanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27206946]Najlepiej wtedy, gdy oboje będziecie mieli ochotę [/QUOTE]
Ochote to my mamy zawsze!
Ale nie chce przesadzic i odpowiednio trafic ;-)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 16:30   #4240
Konto usunięte

Cytat:
a czego dotyczyły? ale u mnie jest napisane jedno pytanie od promotora odnośnie studiowanego kierunku i dwa pytania od recenzenta odnośnie problematyki pracy...
Ja pisałam akurat pracę z filmoznawstwa o konkretnym reżyserze, a zadano mi np. pytanie dotyczące zupełnie innego twórcy, innych filmów. W sumie nie pamiętam reszty pytań, kilka lat już minęło

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Ochote to my mamy zawsze!
Ale nie chce przesadzic i odpowiednio trafic ;-)
Jak ochota jest, to trzeba działać i tyle Na pewno w końcu traficie w odpowiedni czas. U nas, niestety, nie zawsze jest możliwość, więc może być trudniej.
Stary 2011-05-30, 17:15   #4241
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

kwiatek - ja pytania znalam wczesniej odnosnie pracy mojej jak ja bronilam i mialam tylko pytanie odnosnie jej i jedno pytanie ogolne ale łatwe ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 17:40   #4242
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Kwiatku trzymam kciuki za badania. A możecie się już tak szybko zacząć starać? Lekarze nie kazali się Wam wstrzymać trochę? Moja koleżanka miała usuwany mięsniak z macicy i lekarz kazał im się wtrzymac na rok.

Co do pracy. Ja pisałam na temat jednego dzieła, jednego autora, natomiast pytania miałam nastepujące:
1. musialam opisać całą twórczość tego autora
2. Odnieść się do nurtu naturalizmu w twórczości innych autorów w epoce.
3, Omówić inne przykłady opisów naturalistycznych w innych dzielach z epoki.
Jak widzisz kierunek studiów zupelnie inny. Ale też nie miałam pytań do pracy, tylko ogólnie z zakresu tematycznego.

Cytat:
Hejka!
To moj 17 dzien cyklu..Myslalam,ze bedzie bezowulacyjny a tu niespodzianka i " buzka" mi dzisiaj rano wyskoczyla na tescie(co oznacza,ze po 24-36 nastapi owulka) w zwiazku z tym mam pytanie:
Otoz, przytulanka ostatnio byly co 2-3 dni,ostatni wczoraj wieczorkiem,no i (Boze jak mi tak glupio o to pytac!) jak myslicie kiedy powinnam sie teraz "poprzytulac"? jutro rano a moze odziennie przez nastepne 2-3 dni? Kurde nie wiem .... ale musze dzialac, bo za cholere nie dopuszcze,zeby ta wstretna @ do mnie przyszla! Bardzo Was blagam o opinie, bede bardzo wdzieczna>
Bojowo nastawiona Spioszka ;-)
Dziewczyno przytulej się tak jak macie ochotę.

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Hejka wszyskim ja jakoś ostatnio mało się udzielałam. Ale musze chyba odpocząć i się wyłączyć na troszkę . Bo tak się nakręcam na tym forum i robię sobie zbędne nadzieje. Pod koniec czerwca wybywam na tydzień nad morze i mam nadzieję, że trochę wyluzyję wkońcu. Mam nadzieję, że się nie obrazicie, jak tylko przez jakiś czas będę was podczytywać. No może czasami tez uda mi się coś mądrego powiedzieć
Farina rozumiem Cię. Ale bądź dzielna. Z drugiej strony wyciszenie to najlepsze co możemy zaoferować swoim organizmom.

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Tusia,wracaj do nas kiedy tylko wznowisz starania
Farinadpoczynek to podstawa,stres,przepracow anie itp.źle może wpłynąc na staranie się o dziecko
Ja mam miec w środę okres,dziś 26 dzień cyklu.Od kilku dni miałam jakieś katorgi:strasznie bolały mnie jajniki,pachwiny,oraz jakby kłucie szyjki macicy,i jakby taka napięta była-nie wiem jak to dokładnie opisac.
Ale od paru dni myślałam,że już okres może wcześniej przyszedł,bo tak właśnie się czułam.
W każdym razie moja szyjka jest ni to twarda,ni to super miękka-ale jakby więcej jej w środku,takie uczucie rozpulchnienia.ale czytałam,że to może byc i przed okresem,więc się nie nastawiam...To by było za piękne,żeby było prawdziwe...w dzień dziecka dowiedziec się o maluszku achhh
No to jak coś to trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Szkoda że będziesz Nas odwiedzać rzadziej, ale jak najbardziej rozumiem Twoją decyzję. Coraz więcej dziewczyn które zaczełam ograniac i zapamiętywać, albo odpoczywa, albo już zafasolkowała, albo podczytuje...ehh ja odpocznę w lipcu, puki co intensyfikuję działania.

No to faktycznie masz z teściową nie fajnie, a ja myslałam że gorzej jak ja to już nikt nie ma. Moja po prostu mnie nie akceptuje i najlżej mówiąc nie lubi. Ale już mam ją wi w końcu po 5 latach przestałam się nie przejmować. Szkoda że Ty tez po prostu nie możesz olac tego "tematu" tylko się ciągnie za Tobą....

Po weekendzie, wypoczęta! Dziś idę po wyniki badań hormonalnych i robię drugą serię, na tarczyce + prolaktynę- można robic prl w 5 dc czy trzeba w II fazie???
W piątek kontrola u gin i od nowego tyg działamy
Jest tak cudna pogoda że tylko marzy mi się wyjazd gdzieś nad piękne morze, oglądam w kółko portale podróżnicze i się do ekranu.. ja chcę pod palmy, na biały piaseczek i do słoneczka i drinki z parasolką
Ja też chcę na piasek, słońe i totalne myślenie o niczym.
Ale jak się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma, więc spadam na bolkon wystawić ciało do słońca.
Stary 2011-05-30, 17:48   #4243
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Co do pracy. Ja pisałam na temat jednego dzieła, jednego autora, natomiast pytania miałam nastepujące:
1. musialam opisać całą twórczość tego autora
2. Odnieść się do nurtu naturalizmu w twórczości innych autorów w epoce.
3, Omówić inne przykłady opisów naturalistycznych w innych dzielach z epoki.
Kończyłaś filologię?
Stary 2011-05-31, 07:02   #4244
aga_bre
Rozeznanie

Taaa. Tylko, że ja polską . Więc jesteśmy po tych samych papierach. Z tymże ja nie pracuję w zawodzie, bo znaleźć pracę jako nauczyciel j. polskiego to jest jakaś masakra.

A teraz trochę nowości. Mnie brzuch co jakiś czas pobolewa i jajnik prawy. Do tego doszedł mega ból sutków, więc chyba @ zbliża się - w końcu. Dzisiaj mam 54dc. Pisałam już do gin. Mam umówioną wizytę na 07.06. i jak @ nie przyjdzie to będzie mi chyba wywoływał sztucznie. Powiem Wam, że już jestem zmęczona i mi się nic nie chce. Tzn, jeżeli chodzi o starania i stwierdziłam, że co ma być to bEdzie. Temp mierzę dla samej siebie i z TŻ kochamy się spontanicznie totalnie bez patrzenia, że to dni płodne czy niepłodne. Już po prostu brakuje mi siły. Wiem, że to głupio brzmi, ale powiem Wam że naprawdę chyba moja cierpliwość do mojego organizmu się wyczerpała.
Stary 2011-05-31, 07:39   #4245
kropeczka1984
Rozeznanie

Aga_bre wiem, że nawet pierwszy miesiąc nieudanych starań przynosi wielkie rozczarowanie, ale tak naprawdę starasz się "dopiero" 3 cykle. Co prawda pewnie trudniej Ci się starać, skoro masz tak niereguralne miesiączki. Magolinka też nie wiedziała, kiedy ma się spodziewać okresu, ale obserwowała swój organizm, mierzyła tempkę i jej się udało Głowa do góry Na pewno niedługo każdej z nas się uda

Dziewczyny mnie od jakichś 2 tyg bolą na zmianę jajniki... To jest takie kłucie. Nigdy tak nie miałam. Przypominam sobie, że może w czasie owulacji było coś podobne, ale teraz to dosłownie kilka razy dziennie. Nie chcę się nakręcać, ale chyba chciałabym usłyszeć, że to może być objaw ciąży A jak jednak to nie to (tfu tfu ), to na bank w przyszły miesiącu, idę sprawdzić do lekarza, co mi jest.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 08:07   #4246
emigra
Zakorzenienie

Kropeczka, a kiedy spodziewasz sie @ ?

Aga_bre, domyslam sie co czujesz, mi tez rozregulowaly sie ostatnio cykle - ten ma juz 34 dc, pojutrze spodziewam sie @. Zawsze mialam raczej 28-30 dni. I przy takich opoznieniach ja juz do glowy dostaje wiec doskonale rozumiem jak irytujace dla Ciebie sa cykle 54 dniowe ..... ale nie trac zapalu, w koncu kobietom nie w takich sytuacjach sie udawalo - sa przypadki gdzie dostawaly @ raz na kilka m-cy i udawalo sie tez zajsc ....

a tak poza tym to dzien dobry ja juz wspominalam pojutrze zawita u mnie @ i czas zaczac 3 cykl
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 08:38   #4247
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Nie spodziewam się Żartuję, ma przyjść ok. niedzieli lub poniedziałku.
No i w ogóle mam w piątek ognisko firmowe, a w sobotę spotkanie ze znajomymi i oczywiście będzie alkohol. Myślę, żeby na ognisku nie pić, a w sobotę zatestować z rana. Nie chcę po raz kolejny odmawiać picia, bo może jestem w ciąży. Poza tym zaraz będą jakieś domysły, a tego tym bardziej nie chcę
W sobotę będzie 13 dzień FL. Myślicie, że coś może wyjść?
Stary 2011-05-31, 11:48   #4248
Farina
Raczkowanie

Cytat:
hej. dzięki za odpowiedź.

POMOŻESZ mi jak mi napiszesz czy te pytania co znałas od promotoa do pracy, czy były łatwe ze sama sie mogłas domyślić, że Ci je zadadzą czytakie wiesz hardkorowe proszę przeanalizować czy jakąś hipoteze postawić, czy po prostu taki jaki podrozdział takie pytanie??????
Pytanie odpośnie pracy miałam bardziej poglądowe niż dotyczace suchej teorii z pracy. Ale razem z promotorem ustalałam schemat odpowiedzi na pytania.

Dziękuję bardzo wam wszystkim za zrozumienie. Nie znacza to oczywiście, że wogóle zniknę, ale niechcę rozmawiać o śluzach, owulacjach itp. W połowie lipca, po uropie, na pewno porócę z nową siłą do walki o maleństwo. Puki co to totalny luz i spontan bez zbędbego nakręcania się i przytulania bo trzeba.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:11   #4249
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Nie spodziewam się Żartuję, ma przyjść ok. niedzieli lub poniedziałku.
No i w ogóle mam w piątek ognisko firmowe, a w sobotę spotkanie ze znajomymi i oczywiście będzie alkohol. Myślę, żeby na ognisku nie pić, a w sobotę zatestować z rana. Nie chcę po raz kolejny odmawiać picia, bo może jestem w ciąży. Poza tym zaraz będą jakieś domysły, a tego tym bardziej nie chcę
W sobotę będzie 13 dzień FL. Myślicie, że coś może wyjść?
Pij spokojnie, tyle ze nie na umor jedno piwo czy drink Ci nie zaszkodzi. A test niektorym wychodzi wczesniej innym pozniej, wiec nawet jesli w 13 d fl Ci wyjdzie neg to w 15-16 moze byc juz pozytywny
3270g, 47 cm
Stary 2011-05-31, 12:18   #4250
kropeczka1984
Rozeznanie

Emigra na tej imprezie to może być trudno przestać na jednym, bo kolega rozstał się z dziewczyną, więc pewnie będzie chciał odreagować.

A powiedzcie mi proszę, bo gdzieś słyszałam, że chyba przez pierwszy trymestr, to dziecko nie przyswaja tego co pije lub je matka. To by się nawet zgadzało z poglądami niektórych lekarzy, którzy dopiero w 2 trymestrze przepisują witaminy, tłumacząć, że dziecko wcześniej i tak z nich nie skorzysta. Czy to jest prawda?
Tłumaczę sobie to tak, że matka natura jest na tyle sprytna, że przecież nie wszystkie kobiety zachodzą w ciążę po staraniach i nie każda od razu zdaje sobie sprawę, że spóźniający się okres, to od razu dzidziuś. Tak więc, tak to wszystko "zaprogramowane" jest, żeby dziecku nie zaszkodzić nieświadomie.
Myślicie, że to ma sens?
Stary 2011-05-31, 12:36   #4251
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra na tej imprezie to może być trudno przestać na jednym, bo kolega rozstał się z dziewczyną, więc pewnie będzie chciał odreagować.

A powiedzcie mi proszę, bo gdzieś słyszałam, że chyba przez pierwszy trymestr, to dziecko nie przyswaja tego co pije lub je matka. To by się nawet zgadzało z poglądami niektórych lekarzy, którzy dopiero w 2 trymestrze przepisują witaminy, tłumacząć, że dziecko wcześniej i tak z nich nie skorzysta. Czy to jest prawda?
Tłumaczę sobie to tak, że matka natura jest na tyle sprytna, że przecież nie wszystkie kobiety zachodzą w ciążę po staraniach i nie każda od razu zdaje sobie sprawę, że spóźniający się okres, to od razu dzidziuś. Tak więc, tak to wszystko "zaprogramowane" jest, żeby dziecku nie zaszkodzić nieświadomie.
Myślicie, że to ma sens?
Nie to nie jest prawda co prawda lozysko tworzy sie w okolicach 12 tc ale wczesniej jego funkcje spelnia kosmowka dzieki ktorej juz dziecko otrzymuje substancje odzywcze... z reszta jakby to mialo byc ze do 12 tc dziecko nie otrzymuje nic??? to z czego mialoby sie rozwijac? gdyby tak bylo to lekarze by pozwalali przez pierwszy trymestr normalnie palic, pic itp
3270g, 47 cm
Stary 2011-05-31, 12:39   #4252
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Hallo dziewczyny.

Wy chyba mnie nie zrozumiałyście Dwa tygodnie temu w środe miałam histeroskpię operacyjną usunięcia mięśniaków, ale przecież wam pixsałam, że nie udało się tych mięśniaków usunąć więc będą je przez brzuch usówać okołowrześnia, więc mogę się z tżtem normalnie seksić bo mi nic nie usuneli. Dopiuero po tej operacji będzie hu...jnia

Stary 2011-05-31, 12:50   #4253
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Nie to nie jest prawda co prawda lozysko tworzy sie w okolicach 12 tc ale wczesniej jego funkcje spelnia kosmowka dzieki ktorej juz dziecko otrzymuje substancje odzywcze... z reszta jakby to mialo byc ze do 12 tc dziecko nie otrzymuje nic??? to z czego mialoby sie rozwijac? gdyby tak bylo to lekarze by pozwalali przez pierwszy trymestr normalnie palic, pic itp
No właśnie dlatego się zapytałam, bo też mam wątpliwości.
W takim razie sprawdzę w sobotę, co i jak Ależ ja bym chciała być już w ciąży... Najgorsze jest to, że przed ślubem się uważało, żeby nie "wpaść" a teraz się człowiek modli, żeby się udało. Kiedyś się to wydawało takie proste...
Stary 2011-05-31, 12:54   #4254
emigra
Zakorzenienie

Niestety... najlepsza antykoncepcja to bardzo chciec zajsc w ciaze ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-05-31, 16:07   #4255
Konto usunięte

Cytat:
Taaa. Tylko, że ja polską . Więc jesteśmy po tych samych papierach. Z tymże ja nie pracuję w zawodzie, bo znaleźć pracę jako nauczyciel j. polskiego to jest jakaś masakra.

A teraz trochę nowości. Mnie brzuch co jakiś czas pobolewa i jajnik prawy.
Mnie na szczęście udało się znaleźć pracę w zawodzie - i to zaraz po studiach. Fakt, że coraz mniej jest godzin

Ja miałam ból brzucha i kłucie w sobotę - zastanawiam się, czy to nie owulacja, ale trochę szybko (11 dzień cyklu) W każdym razie na wszelki wypadek działaliśmy
Stary 2011-05-31, 17:22   #4256
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Aga_bre wiem, że nawet pierwszy miesiąc nieudanych starań przynosi wielkie rozczarowanie, ale tak naprawdę starasz się "dopiero" 3 cykle. Co prawda pewnie trudniej Ci się starać, skoro masz tak niereguralne miesiączki. Magolinka też nie wiedziała, kiedy ma się spodziewać okresu, ale obserwowała swój organizm, mierzyła tempkę i jej się udało Głowa do góry Na pewno niedługo każdej z nas się uda

Dziewczyny mnie od jakichś 2 tyg bolą na zmianę jajniki... To jest takie kłucie. Nigdy tak nie miałam. Przypominam sobie, że może w czasie owulacji było coś podobne, ale teraz to dosłownie kilka razy dziennie. Nie chcę się nakręcać, ale chyba chciałabym usłyszeć, że to może być objaw ciąży A jak jednak to nie to (tfu tfu ), to na bank w przyszły miesiącu, idę sprawdzić do lekarza, co mi jest.
Dzięki za zrozumienie. A co do Twoich odczuć to trzymam kciuki.

Cytat:

Aga_bre, domyslam sie co czujesz, mi tez rozregulowaly sie ostatnio cykle - ten ma juz 34 dc, pojutrze spodziewam sie @. Zawsze mialam raczej 28-30 dni. I przy takich opoznieniach ja juz do glowy dostaje wiec doskonale rozumiem jak irytujace dla Ciebie sa cykle 54 dniowe ..... ale nie trac zapalu, w koncu kobietom nie w takich sytuacjach sie udawalo - sa przypadki gdzie dostawaly @ raz na kilka m-cy i udawalo sie tez zajsc ....

a tak poza tym to dzien dobry ja juz wspominalam pojutrze zawita u mnie @ i czas zaczac 3 cykl
A może nie zawita??
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To daj znać co Ci powiedział/-a ,bo moj na moje plamienie nie potrafił odpowiedzieć. Ale jestem umówiona do niego na przyszły tydzien, więc zobaczymy.

Cytat:
Hallo dziewczyny.

Wy chyba mnie nie zrozumiałyście Dwa tygodnie temu w środe miałam histeroskpię operacyjną usunięcia mięśniaków, ale przecież wam pixsałam, że nie udało się tych mięśniaków usunąć więc będą je przez brzuch usówać okołowrześnia, więc mogę się z tżtem normalnie seksić bo mi nic nie usuneli. Dopiuero po tej operacji będzie hu...jnia
Ja Cię zrozumiałam. Tylko ogólnie się zdziwiłam. Trzymam kciuki, żeby @ jak najszybciej przyszła i żebyś mogła zaczać staranka.

Cytat:
Niestety... najlepsza antykoncepcja to bardzo chciec zajsc w ciaze ....
dobre. Może zacznę stosować. Chociaż na innym watku staraniowym wizażanka pisała, że trzeba chciać i to się wtedy spełni.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27227846]Mnie na szczęście udało się znaleźć pracę w zawodzie - i to zaraz po studiach. Fakt, że coraz mniej jest godzin

Ja miałam ból brzucha i kłucie w sobotę - zastanawiam się, czy to nie owulacja, ale trochę szybko (11 dzień cyklu) W każdym razie na wszelki wypadek działaliśmy [/QUOTE]

No wlasnie te godziny. Ja nawet po logopedii nie moglam liczyć na cały etat.
Stary 2011-05-31, 17:38   #4257
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
A może nie zawita??

dobre. Może zacznę stosować. Chociaż na innym watku staraniowym wizażanka pisała, że trzeba chciać i to się wtedy spełni.

Niestety ale jestem pewna ze zawita co najmniej tak mocno jak tgo jak sie nazywam ....
Wiem kogo masz na mysli widocznie za malo pragne .... ale prawda jest ze ci co nie chca dziecka to maja a ci co chca i na glowie staja to
3270g, 47 cm
Stary 2011-05-31, 18:33   #4258
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Myślicie, że to ma sens?
Dziewczyny może ja się wypowiem. Ostatnio oglądałam film dokumentalny, wszystko wyjaśnione krok po kroku od zapłodnienia do narodzin. Wymiana substancji między matką a dzieckiem następuje jak tylko łożysko się zacznie tworzyć, czyli około 21 dnia od zapłodnienia. A przez ten czas nic dziecku zaszkodzić nie może, no nie ma jak.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 19:24   #4259
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Niestety ale jestem pewna ze zawita co najmniej tak mocno jak tgo jak sie nazywam ....
Wiem kogo masz na mysli widocznie za malo pragne .... ale prawda jest ze ci co nie chca dziecka to maja a ci co chca i na glowie staja to
to mnie teraz rozbawiłaś. A może jednak zaczniesz wierzyć, że nazywasz się inaczej i to się spełni. A nie powiem potrzebowalam tego, bo własnie się totalnie rozkleiłam. Koleżanka poleciła mi obejrzeć na vod licealne ciąże. Ona to ogląda pod kątem patologii, ja znowu pod kątem tego, że kto nie chce dziecka to je ma, wbrew wierzeniom w samospełniającą się przepowiednię. Polecam Wam naprawdę. Mnie wzruszył strasznie odcinek o dziewczynie, która oddała dziecko do adopcji. Po prostu się poryczałam sama jak dziecko.
Ja coś czuje, że do mnie w końcu też zawita, bo sutki bolą, brzuch też więc powinno być ok, no i oczywiście standardowo przed @ mogłabym jeśc, jeść i nie kończyć i mieszać slodkie z kwaśnym. I nie wkręcajcie mi ciąży, bo ja tak mam zawsze na @
Stary 2011-05-31, 19:35   #4260
mysiaedysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny może ja się wypowiem. Ostatnio oglądałam film dokumentalny, wszystko wyjaśnione krok po kroku od zapłodnienia do narodzin. Wymiana substancji między matką a dzieckiem następuje jak tylko łożysko się zacznie tworzyć, czyli około 21 dnia od zapłodnienia. A przez ten czas nic dziecku zaszkodzić nie może, no nie ma jak.
Czyli moja teoria jednak jest prawdziwa Skoro od zapłodnienia mija ok. 14 dni do terminu przewidywanego okresu, to ja rozumiem, że w sumie można zacząć uważać np. na alkohol dopiero jak już wyjdzie, że się jest w ciąży. Czyli nie trzeba panikować i odmawiać sobie przyjemności, bo a nóż widelec się udało Dobrze rozumiem?
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości