|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
![]() W nocy Iga budzi się zazwyczaj raz ale pobudka trwa od 2 do 3 godzin więc gdy w końcu zaśnie o 3-4 nad ranem to kolejna pobudka jest już tak jakby w dzień ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Właśnie to samo rozkminiam Już mnie mdli z głodu no ale jak wstanę to po spaniu będzie, dziecko będzie głodne, trzeba będzie dać butlę, po butli będzie płacz - uspokajanie i może po godzinie znów na rączkach zaśnie.... błędne koło .Matall może na huśtawkę Edzika wrzuć? A ja po karmieniu spróbuję moją jemiołę w chustę zapętać ale coś czuję, że się ugotujemy w niej
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-05-31 o 15:27 |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Hello !
listopadowa fajnie że się odezwałaś, bo martwiłam się co z Tobą cieszę się, że już jest lepiej z Twoim nastrojem, a jeśli chodzi o dzidzie to jak poczytasz trochę odchowalnię to zobaczysz, że nie tylko Twoja córa nie sypia w dzień ... przytulam Cię mocno i życzę duuużo sił i cierpliwości ![]() zaglądaj do nas czasem !!! a my zaliczyliśmy znów kolejny spacerek z córami ... po malutku zaczynam jakoś organizować się z nimi, dziś było fajnie, dałam radę pobawić się z Zosią i mała się wyspała trochę, chyba ze dwie godzinki byłyśmy. teraz Zosia śpi, ale Gabi ani myśli .... zjadła .... ale łóżeczko jej się nie podoba właśnie zaczyna mnie wzywać swoimi ostrzegawczymi okrzykami ![]() więc lecę |
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
A moja jak ładnie teraz śpi, już prawie 1,5 h
Zdążyłam troszkę odchowalni poczytać i jeszcze obiad przygotować! Bez stresu, że dziecko płacze Jakiś dzień dobroci dla Mamy ![]() Cytat:
No i problem z jedzeniem. W dzień prawie nic nie jem, tylko kawę w locie piję. Ale za to jak już Mała wieczorem pójdzie spać to nadrabiam - a to godzina przeważnie ok. 22 - 23 - czyli najgorsze co można robić ![]() Cytat:
![]() Odzwyczaić trudno, ale chyba trzeba będzie. Już chyba wolałabym uzależnienie od smoka, ale pluje - i anatomicznym i okrągłym. U nas też problem jedzenia na raty
|
||
|
|
|
#1354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Listopadowa miło cię tu widzieć Dużo siły życzę ![]() Moria mam nadzieję, że pediatra coś wreszcie zaradzi Oby się wreszcie skończyły Wasze problemy z maleństwami. Ja zaraz muszę zrobić obiad, ubrać siebie i Antosia, bo jak tylko o 15-ej mąż przyjedzie, to bierzemy malucha, psa i jedziemy na resztę dnia do parku. |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko dzisiaj nie wspolpracuje. Od rana probowalam ja uspic, zeby moc troche kimnac z tym glutem zamiast mozgu. A ona jak na zlosc - na zabawy jej sie zebralo. I jak juz zrezygnowana po 12 odlozylam ja do lozeczka - kima. No kurka wodna, w lozku ze mna sie nei podobalo? Dostalam od Mary Dady do testow, rzeczywiscie wyglada toto interesujaco, miekkie to one sa, ale czy aby chlonne? Czekam na kolezanke laryngolog, zeby mnie obejrzala i dala jakies leki. Mam podobno brac ten sam antybiotyk co bralam w ciazy, jest bezpieczny dla dziecka. Nie chce przestawac karmic, bo nie po to sie tak meczylam, zeby w ogole miec laktacje, a musze byc zdrowa, bo jak to sie bedzie ciagnelo to jeszcze zaraze mala :/ Ale stracha mam jak pierun, czy to aby na pewno nie zaszkodzi... W ogole to niezle jaja - u mnie w miescie sa 2 rodzaje becikowego - jedno to od Panstwa, drugie od miasta, jak miales niski dochod. A ze ja pracowalam pol roku na pol etatu na uczelni, to lapie sie tez na ten drugi tysiac. Z nieba mi spadly te pieniadze!!! |
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Andziotku, postaram się teraz częściej zaglądać
(właśnie zaczyna się kręcić )Po południu idziemy na spacerek, piękna wakacyjna pogoda to żal w domku siedzieć Na razie uciekam, ale mam nadzieję, że jutro uda mi się zajrzeć |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ja przelotem bo mam problem z uszkiem oli ona ma manie spania na prawym boku i nie dosc, ze wokol prawego ucha ma najwiecej potowek to zaczelo jej z wierzchu ropiec uszko i ta ropka nieladnie pachnie smaruje tzn psikam octeniseptem, do tego przemywam woda i czasem gazikiem leko przejade co jeszcze ![]() my po usg bioderek dr mowi, ze 6 tygodni temu cos wisialo w powietrzu bo wszystkie bioderka okej ale nie na 100%
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smok ble i fu od wczoraj... Ja też nadrabiam, ale mały zwykle pada koło 18 na jakąś godzinę, to wtedy jem. Agnieszka.M Dam znać dziś po 18, bo już jesteśmy umówieni. A z czego? Mały się strasznie pręży, nie chce kłaść głowy, zaciska piąstki. Przez całą jej wizytę ani razu się nie odprężył, tylko cały czas taki napięty. Głaskanie i masaż nie pomogły. Powiedziała, że lepiej sprawdzić, bo może dostaniemy kilka ćwiczeń i problem zniknie. listopadowa Fajnie, że nastrój lepszy. Mój gorszy. Rozryczałam się dziś przy położnej... ![]() Ale mama obiecała przyjechać w sobotę i: 1. dać mi się wyspać 2. dać mi wyjść gdzieś - zakupy, spacer, cokolwiek! Żebym nie oszalała.
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Od 13 próbuję Gabrynię uśpić,
ziewa tak, że jej się buzia rozedrze zaraz, ale usnąć nie może, dwa razy usnęła na 15min wierci się straszecznie ... teraz cisza od 10min - może śpi wreszcie, tyle, że Zosia zaraz wstaje - co oznacza ZERO odpoczynku dla biednej matki ![]() meżu dzwonił, że chodzi po tych zabawkach i nie może wybrać prezentu dla dziewczyn na Dzień Dziecka ![]() biedaczek ![]() oooooooooo i jeszcze MEGA głośna śmieciara przyjechała, żeby mi dzieci pobudzić, no super po prostu
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-05-31 o 15:05 |
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Fotos nowy
|
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
matallewar -
żeby się okazało że neurolog pomoże, żebyś się bidulko nie wykończyla.moia - maskara... no masakra... biedna Ty. mam nadzieję, że Igula się ustabilizuje wkrótce i da Ci trosze "dychnąć". listopadowa ![]() ![]() ![]() .a u nas - nie ma bakterii wmoczu dziewczyny, andziotku - mam pytanko a propos zczepień - mały w środę (o 20.05) skończy 6ty tydzien a mam go własnie za tydzień w środę szczepić - czy to nie za wcześnie? niby pielęgniarki mówiły, że już można , ale i tak wtedy mamy pediatre więc zapytam, ale jak uważacie? sama nie wiem cz nie za wcześnie.co do siuśków to ciesze sie że wyszły czyste (tydzien temu były "liczne bakterie" ale to pewnie przez ten chole.rny woreczek do pobierania moczu), ale i tak w niedziele znowu będe łowić mocz, bo robimy posiew : o zgrozo: wtedy sięo każe czy jesteśmy "bezpieczni", niestety te infekcje podobno lubia wracać, a ja ciągle oglądam mu skórę czy nie zażółtknięta i obczajam mu białka oczu .dziewczyny jeszcze jedno - jak to jest ze wzrokiem maluchó? kiedy zaczynają widzieć? niby już widzą kontury, ostre kolory itp. malemu zdarza się często zatrzymywać na kimś / czymś wzrok, ale jak dzisiaj chciałam mu ocza przemyć to jak przylozyłam wacik to a ni nie mrugnął . czy to coś oznacza? ja oczywiście szukam dziury w całym, przez te cholerne "torbiele" które były, teraz nie ma... aaaa... jestem bez sensu.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-05-31 o 15:09 |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie czuje jakbym była przeźroczysta
no nic.. dziekuje
|
|
|
|
#1363 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nadia jakims cudem zasnela mi na piersi w chuscie (przy trzecim podejsciu chustowym juz myslalam, ze nic z tego nie bedzie!!). Budzi sie czasami jak brzuszek boli, poprzytulam, poszyyycze i przechodzi... Poza tym dala nam dzis pospac jak nigdy Z pobudka o 3.30, 7.30 i dopiero o 10.30 wstalysmy , wiec odespalam dzis bardzo.Pewnie nie powinnam jej tu chwalic, bo dzisiejsza noc bedzie hardcorowa, ale co tam, trudno, tak rzadko cos dobrego o niej pisze ...Tyle zdjec slodkich dzieciaczkow wczoraj tu bylo .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Ale ci zazdroszcze takiego harmonogramu, jak w zegarku U nas dalej improwizacja... Probuje wprowadzic jakies stale elementy dnia, np. spacer, kapiel ale nie zawsze wychodzi... Twoja Mama dlugo jeszcze z wami bedzie? ![]() Cytat:
Pomogly krazenia stop .Slicznosci Cytat:
. I jakie ma wloski juz dlugie!Listopadowa, moja Nadia tez w dzien nie spi Jedyne co to teraz na piersi w chuscie, ale tez nie wiem ile to potrwa ...Absorbujace z niej dziecko, bo mamy tez kolki i cierpi bardzo. A dzien przez to kompletnie rozwalony.Mi pomaga zawsze wejscie na watek, podzielenie sie problemami, poczytanie ze nie wszytskie dzieci sa idealne... Tak juz po prostu jest. Takze wpadaj do nas jak najczesciej i trzymaj sie mocno Uciekam na razie... Dzis wieczorem przyjezdza moja Mama na prawie 2 tyg. (z kolejnymi specyfikami na kolke...) , wiec pewnie bede rzadziej wpadac... Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-05-31 o 15:20 |
|||||
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
agus ja się nie odzywa bo kompletnie nie wiem co Ci powiedziec.
na każda rzecz, którą zobacze (lub wydaje mi się że zobaczę) u malego mam ochotę biegnąć do pediatry, więc dlatego milcze czasem niż dawać takie rady.
|
|
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki !!
doszlam do wniosku ,ze Gabriel ma skok rozwojowy od 3 dni nie spi w dzien,jest marudny, ma czesciej odruchy noworodkowe,reaguje wrazliwiej na dzwieki i dotyk,jest w 6 tyg,a do tej pory w dzien ( procz porannych kolek) byl aniołkiem,a teraz juz nie mamy lekko Cóz najwazniejsze,ze w nocy jako tako spi,a w dzien jakos dam rade. choc nie powiem nie jest latwo,szczegolnie z Julia,ktora non stop gada i cos chce. czasem czuje,ze mozg mi chce eksplodowac. uff i jeszcze ten upal, Moria ja Gabka w dzien w pampku i koszulce z kr rekawkiem tzrymam jak nie spi, a do spania mu skarpetki nakładam i do rozka,bo on lubi chociaz lekko ale otulony rozkiem. a na spacer to juz w koszulce i " majtaskach" idziemy ,mam taki smieszny komplet koszulka i majty " Daddy's little hero"- na upał w sam raz i tetrówka pzrykrywam jak cos wieje a ja na temat wagi sie nie wypowiadam,bo albo ze mna cos nie teges,albo moja waga chrzani. od ponad tgodnia codziennie pokazuje 70,5 kg i ani grama inaczej,a to chyba nie mozliew,zeby sie waga nie wahała ani w jedna ani w druga str,nie?? a ja prawie nic nie jem,i nie chce sie ruszyc no !nie mam w czym chodzic,w spodnie sie moze na wdechu i dopinam,ale nie czuje sie wygodnie,a w spodenki to juz porazka chyba jednak bede musiala na diete wodną pzrejsc. listopadowa witaj!! dzieciaczki pzresliczne kobitki ) wrzucam i Gabka z wczoraj,urósł nie??
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zostało jeszcze 2,5 kg ciążowych do zgubienia, ale w sumie ważę teraz tyle co w sierpniu zeszłego roku więc nie byłoby tak źle gdyby nie ten fałd na brzuchu
to dopiero dwa tygodnie po porodzie więc mam nadzieję że jeszcze się wchłonie chociaż troszkę tż wybył na kurs ale jak wróci to idziemy na spacer z małą. Dała nam wczoraj wieczorem popalić troszkę, jak nigdy. Wykąpana i nakarmiona zamiast pójść spać jak zwykle to zaczęła płakać i jęczeć. W ogóle pobiła wczoraj rekord sr*nia i zużycia pampersów dwa razy tyle co zwykle poszło. W aldbumie wkleję zdjęcie a w podpisie link do albumu na picasie, tam więcej zdjęć będzie, jakby ktoś miał ochotę popatrzeć
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki chyba do Was tutaj dolacze
![]() Nie bylo mnie troszke na necie bo w zeszly poniedzialek wybralam sie do szpitala odeszly mi wody i we wtorek tj.24.05 o godz.17.16 urodzila sie moja przekochana coreczka Fiammetta wazyla 2900 dluga 56cm w domku jestesmy od piatku dopiero co powolutku dochodze do siebie i odpoczywam dzien po dniu wrzuce Wam foteczke mojej niuni ze szpitala: |
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Przybyła chusta!
WYBAWIENIE! Mały od razu w niej usnął
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do oczka to odruch rogówkowy powinien być, może to przypadek że nie zamknął oka. Cytat:
)łączę się w bólu ![]() no i kolejny przystojniak agus a co Ci mamy poradzić ??? najlepiej iść do lekarza ... nie mam pojęcia co się dzieje Olusi, bez obejrzenia to można sobie gdybać, a to co robisz - ja też psikałabym octeniseptem ... ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- bzyczka1 link mi nie działa do Twojego albumu na gmailu |
||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie odchowalnio
Ja tylko na chwilkę chciałam się przywitać i powiedzieć, że żyję (ale co to za życie ). Dołączam do klubu matek, których dzieci nie śpią w dzień. Nie muszę mówić, że jakaś depresja też mnie dopadła i często ryczę więc generalnie czuję się beznadziejnie Tymuś jest słodki i kocham go nad życie ale chciałby wisieć przy piersi non stop. Gdy mąż go ponosi i pobuja to na trochę usypia ale ileż tak można ps. zdjęcia w albumie
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
mazianka81 rewelacyjne spodenki
, no i maluszek równieżwszystkie dzieciaczki są śliczne takie słodziutkie, ja muszę wystawić też zdjęcie ale może jutro bo muszę kabelka do tel poszukać Mateusz dzisiaj jest grzeczniutki , śpi większość dnia, to chyba pierwszy raz odkąd wróciliśmy do domu ![]() ale za to dzisiaj mam doła, tyle że kilogramowego, tydzień temu wróciłam ze szpitala i do tej pory schudłam 0,5 kg
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku bo moje dziecko śpi już 1,5 godz (w dzień!)
Co chwilę chodzę sprawdzać czy wszystko ok. Poczytałam was trochę i widzę, że nie tylko ja mam takie problemy Czasami czuję się jak wariatka, bo np. siedzę i łzy same mi lecą. Całe szczęście że mąż ma urlop i bardzo mi pomaga i wspiera. Bez niego nie dałabym rady. Mattal, Listpadowa, Moria trzymajcie się dzielnie Zosia, widzę że dietę mamy podobną ale wprowadzam powoli nowe produkty bo ileż tak można Ja ważyłam się tylko w szpitalu w dniu wyjścia (było 64,5 kg.) a w domu niestety nie mam wagi. Jednak chyba powoli te kilogramy lecą w dół. Do założenia spodni sprzed ciąży brakuje jeszcze sporo ale może jakoś dam radę.
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot wkleiłam jeszcze raz w komentarzu...mi się otworzyło więc powinno działać
|
|
#1374 |
|
Moderatoreska
|
Jeszcze ze dwa dni takie jak dzisiaj i wysiadam
Na spacerze usnęli dosłownie 30 minut i musiałam wracać bo burza nas przegoniła, a w domu od nowa darcie w niebo głosy. Zaledwie 15minut temu usnęli obydwoje, padły bidulki, wymęczone po całym dniu, a wszystko przez katar Frida to cudny wynalazek, dosłownie migiem czyści noski bo Wiktor to nawet jeść nie chciał, bo denerwował się przy ssaniu. Mam nadzieję, że teraz troszke pośpią
|
|
|
|
#1375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eweska, ja i tak Ciebie podziwiam. Przechodzisz to co my w podwójnej dawce. Ja mam kryzysy 10 razy dziennie, a Ty zawsze na posterunku. Dziewczyny, mam problem. Jutro będzie 3 tygodnie, jak miałam cc, a dostałam dzisiaj duże krwawienie ( takie żywą krwią ), chociaż do wczoraj normalnie mój organizm się czyścił. Nie wiem, czy to wina tych upałów i tego, że dzisiaj trochę ciężkich rzeczy nosiłam i się po prostu przemęczyłam?? Nie mam bardzo czasu iść do gina i siedzieć godzinami w kolejce ( jak to u niego bywa ). Mam nadzieję, że do jutra wszystko się ustabilizuje.Listopadowa, rozumiem Cię doskonale, życzę Ci dużo siły i wytrwałości ( sobie również ). Zaglądaj do nas cześciej, tu naprawdę można się podbudować. My jutro rano mamy pierwszą wizytę u pediatry. Pepe ma pleśniawki, ale walczymy z nimi Apthinem. Muszę wziąć skierowanie na usg bioderek. Wyczytałam jeszcze ( powinnam mieć czasami blokadę rodzicielską na wujka google ), że jak mam chorą tarczycę, to jest większe prawdopodobieństwo wzmożonego napięcia mięśniowego, a do tego Pepe się pręzy i wygina i już sobie całą teorię stworzyłam Też mam dzisiaj jakiś słabszy dzień ( upał zrobił swoje ). Kurde, Pepe ma oko otwarte Muszę pogłośnić kołysanki...
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-05-31 o 19:12 |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslisz, ze moge kilka razy dziennie octeniseptem psikac? |
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
co za dzien!!!!!
dziewczyny, dzieciaczki z fotosow sliczniutkie, mazianka gabrys urosl bosheeeeeeeeeee nie mam sil moje dziecie nie spi caly dzien!!! ale widzze nie nie tylko moje ![]() calutki dzien przewalczyl, spal po 15 min, padam na twarz eweska wspolczuje choroby chlopakow, podziwiam ze ogarniasz az 2 maluszki matal trzymam kciuki zeby wszystko okazalo sie ok agus czyli z bioderekami oli ok? listopadowa witaj nie wiem, pewnie nie zapamietalam wszystkich komu chcialam odpisac, padam..........
|
|
#1378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodka ta Twoja Lila (strasznie mi się to imię podoba ! ) Cytat:
ciesz się, że na co dzień masz ich grzeczniutkich ![]() wyzdrowieją i wszystko wróci do normy a na teraz dużo cierpliwości życzę Cytat:
, ale to chyba normalne ... bo teraz już mam dalszy etap kolorów naszego cudnego połogu ![]() co do Aphtinu - czytałaś ulotkę ??? tam pisze, żeby nie stosować poniżej 11rż ... ogólnie nie poleca się leków dzieciom z pochodnymi kwasu bornego, bo mogą kumulować się w organizmie i powodować zatrucie, oczywiście nie straszę Cię, bo pewnie to strasznie rzadko spotykane, ale lepiej dmuchać na zimne ... lepsza na pleśniawki jest zwykła nystatyna jasne u nas akcja - ZASYPIANIE !!!!!! ![]() żadna nie raczy ładnie zasnąć |
|||
|
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie jestem u progu baby blusa
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Neurolog wykluczył wzmożone napięcie.
Powiedział, że to po prostu niepokój - najprawdopodobniej od bólu brzucha. Pokazał jak nosić, jak odbijać itp. Ja mam wypocząć. Bo Edzik odbiera moje niepokoje. Mama przyjeżdża na weekend - będę spać i pójdziemy gdzieś z tż. A i załączam zdjęcie tego cudnego wynalazku, jakim jest chusta. Ma jedną wadę - ciepło w niej...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

. Bez kitu - w dzień śpi łącznie maks. 2-3 godz.

Już mnie mdli z głodu no ale jak wstanę to po spaniu będzie, dziecko będzie głodne, trzeba będzie dać butlę, po butli będzie płacz - uspokajanie i może po godzinie znów na rączkach zaśnie.... błędne koło .
A ja po karmieniu spróbuję moją jemiołę w chustę zapętać ale coś czuję, że się ugotujemy w niej 

Dużo siły życzę
(właśnie zaczyna się kręcić

żeby się okazało że neurolog pomoże, żebyś się bidulko nie wykończyla.
wtedy sięo każe czy jesteśmy "bezpieczni", niestety te infekcje podobno lubia wracać, a ja ciągle oglądam mu skórę czy nie zażółtknięta i obczajam mu białka oczu
. czy to coś oznacza? ja oczywiście szukam dziury w całym, przez te cholerne "torbiele" które były, teraz nie ma... aaaa... jestem bez sensu.

Ładna pogoda, wszystkie mamy na spacerki wyruszyły.
i cierpi bardzo. A dzien przez to kompletnie rozwalony.
Co chwilę chodzę sprawdzać czy wszystko ok. Poczytałam was trochę i widzę, że nie tylko ja mam takie problemy