Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 13:06   #1771
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek

jak kroicie ręcznie to Wam wychodzą równe? ja nie mam ciepliwosci do tego i wychodzą mi rózne, w związku z czym jedne sa juz gotowe inne surowe potem

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:09   #1772
Karinio
Zakorzenienie

Równe raczej nie wychodzą, ale też wszystkie jakoś mi się dobrze usmażą. I jem gotowe. Gotowe frytki mi tak nie smakują, jak własnej roboty.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:13   #1773
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Gotowe frytki mi tak nie smakują, jak własnej roboty.
mi też własnie, dlatego wolę te domowe, ktore mają byc na obiad

[*] 11.09.2012
Stary 2011-05-31, 13:16   #1774
arnama
Zakorzenienie

Ja to jakiś dziwak chyba jestem, bo nie cierpię właśnie takich domowych frytek, tylko kupne mi smakują i to jeszcze z piekarnika najlepiej
Ale to moze wynika stąd że nie posiadamy frytkownicy

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:27   #1775
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
mi też własnie, dlatego wolę te domowe, ktore mają byc na obiad
No, zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Ja to jakiś dziwak chyba jestem, bo nie cierpię właśnie takich domowych frytek, tylko kupne mi smakują i to jeszcze z piekarnika najlepiej
Ale to moze wynika stąd że nie posiadamy frytkownicy
Oj, zaraz dziwak. Poprostu, każdy lubi co innego. Dla mnie np: frytki z piekarnika sa za suche.
Stary 2011-05-31, 15:17   #1776
Corvette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
oj będzie miło a wczoraj się nałykałam proszkow i od alergii i przeziębienia i zjadłam całe opakowanie tabletek od gardła i dziś jest troche lepiej
oj tak dziś to będzie noc
Napewno wszystkie "dolegliwości przejdą", a i "gardło" będzie wyleczone

Cytat:
Napisane przez Karinio;27221974
Tak jest Boguś rządzi
[COLOR=teal
A ja myślałam że jakiś czarnoksiężnik [/COLOR]

Ładne rzeczy.... A, trzeba było zapytać-śmiało A głodnemu chleb na mysli Ja mam tylko jedną
Zawsze Ahem...mam nadzieję że masz tylko jedną (hi..hi..hi..)

O wow, napewno piękne widoki
Bardzo, tylko ludzi tam zawsze pełno, ale trochę dalej jest fajna trasa. Jednak wolę takie widoki jak te w Twoim miejscu

No właśnie miałam pytać, ile ma młody lat?
Hmm..jak powiem to będzie" szok" bo wywnioskowałam że chyba jestem tutaj "najstarsza"

O wow pozazdrościć takiej super pogody.
Dzisiaj ma być (z "dusznością") plus 41! Klimę włączyłam bo by mi pupil ducha wyzionął

Cytat:
Z resztą ja tam biorę tabl i jakoś za specjalnie alkoholu nie unikam

No to zdrówko. W końcu raz się żyje

A ja Cię..... My właśnie myślimy o Kanadzie Mam tam wujka (brat mojego taty) więc nie pojechali byśmy "tak całkiem na dziko". Jednak nie wiemy jak to najlepiej zrobić by tam wyemigrować, a z tego co wiem, nie jest łatwo jeśli tam się nie uda to wtedy jakieś Europejskie kraje, ale w 100% marzymy o tej Kanadzie
Łatwiej gdy ma się rodzinę. Kuj język. Angielski trochę inny, ale podstawa taka sama. Kanada to kraj dwujęzyczny (Francuski i Angielski), prospekty na pracę super gdy się zna dwa języki. Jeszcze lepiej gdy się zna ich więcej. Jeżeli planujecie za jakieś 3 lata, zacznij starania od teraz. Mogę zapytać w któraj Prowincji mieszka wujek?

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość

po male zakupy i po jogurt cale 400gram zjadlam na raz i to dziwne , ze po takim calym jogurcie nie jest mi nic a po 200g kefiru padam
Eve wybacz, ale to co Ty jadłaś-piłaś to nie kefir, tylko jakaś papka z mlekiem w proszku i "szczepionkami":confu sed: Kefir mazawierać żywą kulturę bakterii.
Cytat:
Napisane przez olenkalejdi Pokaż wiadomość
To prawda, że często, ludzie w bloku dbaja bardziej o psy niż ci z ogródkiem i domkiem. Bo ci z domkami uważają, że wypuści się psa i po kłopcie.
Prawda. U nas na tyłach domu podczas zimy, to mamy ubity śnieg bo się z naszym bawimy codziennie bez względu na pogodę, a jak popatrzę po sąsiednich posesjach to śnieg leży nietknięty. Latem, gdy przechodzimy ulicami do parku, żeby się wybiegał, to zewsząd słychać szczekanie innych psów. ludzie myślą że jak wezmą psa na spacer na smyczy to wystarczy, a pies ma 4 łapy, musi je poćwiczyć a "spacerki" są dla ludzi. Ech...dla mnie to taki "delikatny temat", bo uwielbiam psy.

a my dlatego nie mamy psa bo jesteśmy za leniwi
No i też dobrze, bo przynajmniej jesteś szczera

Cytat:
mi sie ten sos z watrobka kojarzy z domem pamietam jak go podkradalam jak sie gotowal mama gotowala taki ogromny garnek tego
Możesz podać przepis My należymy do tych "pomidorowców"

Cytat:
Napisane przez olenkalejdi Pokaż wiadomość
oj ja nie cierpie prasować, niestety jak każda żona zmuszam się i to robię
fakt mąż nie może chodzić wymiętolony
He, he..ja napewno nie. Mam suszarkę a żelazko tylko używam tylko gdy sama coś szyję, i też żadko, bo staram się kupować materiały nie mnące.
A co jaj mam powiedzieć? 4o kg nadwagi i rozstępy mnie nie ominęły
ale się nie przejmuje znalazłam fajny strój i mam to gdzieś.
tu nie wstawię ale zapraszam do klubu na obejrzenie
Rozsądna kobietka z Ciebie. Tak trzymaj

Cytat:
nie wyspałam sie dzis...

czy ktoś ma krajalnicę do frytek??? czy same tniecie ręcznie? bo ja nie mam cierpliwosci i mi wychodzą róznej wielkości (mężowi wychodzą równe i piękne, ale nie zawsze jest)
Ja mam taką ręczną, nazywa się mandolina (), w której wymienia się noże. Załączam fotkę. Bardzo ją lubię, ale nie używam wszystkich noży bo do innych używam miksera (wszystko dla własnej wygody)

Cytat:
Kupuję gotowe- mrożone
Ja też, chociaż do niedawna, nie tknęła bym takich. Ale przypadkiem mąż kupił takie, i zasmakowaliśmy w nich.

Nie ma to jak podróż ciemnym, nagrzanym samochodem bez klimatyzacji przy 30 stopniowym upale
Też to znam, no ale dobrze że są okna. Kiedyś jechaliśmy takim autem w którym tylnie i boczne szyby wogóle się nie otwierały. Było jak piekarniku!

Cytat:
Rozumiem, wolisz na sucho. Zawsze sucho, zawsze pewnie

Bo ja wiem? Ja zawsze myślę że im "mokrzej" tym "przyjemniej"

Nieźle i chyba chce wiedzieć, bo coś ciężko dzisiaj z moją wyobraźnią.

A moja funkcjonuje jak zawsze, na podwyższonych obrotach . Jejku...chyba przestanę bo wyjdę na jakąś "nie wyżytą erotomankę"
No ale mogę zwalić trochę winy na pupila, choć weekend był fajny, to ahem... trudno „coś” robić gdy „taki” zagląda w oczy i bezczelnie pcha się do wyra . Dla niego to " wakacje".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg !CCWDCvwB2k~$(KGrHqR,!l!Ez+yZLwtJBNK0m67Qb!~~0_1[1].jpg (20,9 KB, 2 załadowań)
Corvette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:04   #1777
Karinio
Zakorzenienie

Grrrr, skiepcił mi się lekko humor Nic mi się nie chce.....
Jeszcze ta pogoda dzisiaj, raz słońce raz deszcz. I jak ja mam się przez to dobrze czuć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 16:16   #1778
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Nie ma to jak podróż ciemnym, nagrzanym samochodem bez klimatyzacji przy 30 stopniowym upale
MELDUJĘ SIĘ Z PRACY!
pamietam jak kiedys nie mielismy klimy masakra
Cytat:

Zazdraszam tej ładnej 30 stopniowej pogody. To fakt, zdarzyło mi się, jak i nam się jechać w aucie przy bardzo ciepłej pogodzie w samochodzie z brakiem nabitej klimy.

Witam w klubie
Rozumiem, wolisz na sucho. Zawsze sucho, zawsze pewnie
Nieźle i chyba chce wiedzieć, bo coś ciężko dzisiaj z moją wyobraźnią.
Zapewne
No widzisz, to teraz wiesz że lepiej zjeść jogurt, niż kefir po którym cię brzuch bolał. Ja np: jak robie mizerie, to kupuje jogurt naturalny, bo smietany nie moge jeśc zwłaszcza tłustej bo mi jest potem ciężko.

Nie posiadam krajalnicy do frytek , ręcznie kroje ziemniaki.
rozwarstwila sie mleko sie jakby scielo i smakowala strasznie
kocham mizerie smietane jakos tez moge jesc

Cytat:
jak kroicie ręcznie to Wam wychodzą równe? ja nie mam ciepliwosci do tego i wychodzą mi rózne, w związku z czym jedne sa juz gotowe inne surowe potem
nie ale jakos nie zadreczam sie tym i tez uwazam, ze domowe sa najlepsze
corvette pewnie nie byl on najlepszy skladem ale ten jogurt tez nie mial wiecej pewnie gorszych skladnikow niz ten kefir a jakos po nim mi nic nie bylo
a co do starosci to ja jestem pewnie najstarsza jesli chodzi o dolegliwosci maz wczoraj zartowal, ze powinnam byc obserwowana przez lekarzy 24h na dobe ale kolana zepsulam przez szkole co do przepisu to gotuje wątróbkę z przyprawami, potem podsmazam, dodaje bulionu, ta lisciasta przyprawe(sklero za),pieprz itd...wode, make, przecier, smietane(zmieszane) ...mi on nie smakuje z ziemniakami wole z chlebkiem mozna tez z normalnych pomidorow ale ja nie lubie wole przecier, nawet kupuje inny ketchup od meza on z duza iloscia pomidorow a ja ten najgorszy, tani

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Grrrr, skiepcił mi się lekko humor Nic mi się nie chce.....
Jeszcze ta pogoda dzisiaj, raz słońce raz deszcz. I jak ja mam się przez to dobrze czuć
przez ta pogode?
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:00   #1779
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
U mnie właśnie pada i burza jest. Jeszcze szybko laptopa ładuje, zeby mieć co robić Bartuś właśnie zasnął, bo w trakcie dnia spał tylko pół godz. także jestem wykończona. Idę nadrabiać.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 17:01   #1780
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corvette Pokaż wiadomość
Mogę zapytać w któraj Prowincji mieszka wujek?

Dokładnie nie orientuję się w tych prowincjach ale chyba chodzi o Ontario
Kurde ale upały tam macie
Dzięki za dobre rady, angielski już mamy w planach ostro szlifować od września, a o francuskim pomyślimy jeszcze, ale myślę że też będziemy się starali nauczyć jak najlepiej
Musze zmykać dać mężowi obiadek, spaghetti a potem jedziemy do Leroy

Stary 2011-05-31, 17:16   #1781
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Karinio właśnie na allegro są takie drogie. Są takie za 60zł, ale mnie się nie podobają, a nie kupie czegoś w czym nie będę chodziła. Poza tym wolałabym przymierzyć strój. W weekend wybiorę się może z mężem pooglądać po sklepach.

kajaja ale Ci zazdroszczę dzisiejszej nocy hehe. Ja mam w czwartek dostać @ i czasami lubi wcześniej przychodzić, ale mam nadzieję, że teraz się troszkę opóźni

eve ja jeszcze 2 lata temu nosiłam bikini. Nigdy nie lubiłam szortów na plażę.

olenkalejdi jak tylko nadrobię tutaj lecę do klubu zobaczyć Twój strój. Ja w sumie też za bardzo się nie przejmuje, ale jakbym miała 10kg mniej to bym się nie obraziła. Tym bardziej, że ja bardzo mała jestem (150cm) i źle się czuję z taką wagą.

motylek ja bądź mąż zawsze sami kroimy frytki i nie wychodzą idealne, ale też nie jakieś bardzo krzywe.

Co do frytek to my z mężem lubimy i takie i takie. W zależności na jakie mamy akurat ochotę. Zawsze staramy się mieć paczkę gotowych w zamrażarce, a jak nie ma to robimy sami.
Stary 2011-05-31, 18:03   #1782
Karinio
Zakorzenienie

Wybrałam się do sklepów, z myślą że zdąże przed zamknięciem kupić sobie balsam. Owszem zdążyłam, do 2 weszłam, ale Bootsa to mi Pan przed nosem zamknął. kiedy indziej się tam wybiore. Kupiłam spożywke, jak zwykle 7 days, danio stratacella i czekolade milke z truskawkami, na poprawe humoru

A, noi zrobiłam dwóm kocim rudzielcom zdjęcie olenko
Później je wrzuce
Stary 2011-05-31, 18:08   #1783
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Karinio właśnie na allegro są takie drogie. Są takie za 60zł, ale mnie się nie podobają, a nie kupie czegoś w czym nie będę chodziła. Poza tym wolałabym przymierzyć strój. W weekend wybiorę się może z mężem pooglądać po sklepach.

kajaja ale Ci zazdroszczę dzisiejszej nocy hehe. Ja mam w czwartek dostać @ i czasami lubi wcześniej przychodzić, ale mam nadzieję, że teraz się troszkę opóźni

eve ja jeszcze 2 lata temu nosiłam bikini. Nigdy nie lubiłam szortów na plażę.

olenkalejdi jak tylko nadrobię tutaj lecę do klubu zobaczyć Twój strój. Ja w sumie też za bardzo się nie przejmuje, ale jakbym miała 10kg mniej to bym się nie obraziła. Tym bardziej, że ja bardzo mała jestem (150cm) i źle się czuję z taką wagą.

motylek ja bądź mąż zawsze sami kroimy frytki i nie wychodzą idealne, ale też nie jakieś bardzo krzywe.

Co do frytek to my z mężem lubimy i takie i takie. W zależności na jakie mamy akurat ochotę. Zawsze staramy się mieć paczkę gotowych w zamrażarce, a jak nie ma to robimy sami.
ja od kad pamietam to mam troche rozstepow na udach wiec wole szorty a nawet spodenki

Cytat:
Wybrałam się do sklepów, z myślą że zdąże przed zamknięciem kupić sobie balsam. Owszem zdążyłam, do 2 weszłam, ale Bootsa to mi Pan przed nosem zamknął. kiedy indziej się tam wybiore. Kupiłam spożywke, jak zwykle 7 days, danio stratacella i czekolade milke z truskawkami, na poprawe humoru

A, noi zrobiłam dwóm kocim rudzielcom zdjęcie olenko
Później je wrzuce
mnie tez czeka maraton po 4 sklepach(dopisalam do listy zakupow watrobke przez Ciebie) na myjnie tez pojedziemy z kochanka
ale upal
Stary 2011-05-31, 18:11   #1784
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

eve ja dopóki nie zaszłam w ciążę to nie wiedziałam co to jest cellulit i rozstępy, a teraz rozstępy mam nawet pod kolanami i cellulit na udach i pupie.
Stary 2011-05-31, 18:25   #1785
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, lepiej troszke pochodzić po sklepach i pomerzyć. A chciałam też pomóc, bo u nas są tanie tak z ponad 40 dyszki bys dała. Z tym, że faktycznie lepiej samemu iśc i pomierzyć.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Zaraz wrzuce foty na kompa. I zapomniałam wyżej dodać, że na zdjęciu załapała się też dziewczynka, bo przed dom wyszła pewna pani z dwójką dzieci. Sliczna dziewczynka, szkoda że tak źle ujełam, ale koty i dziecko były ruchliwe

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
mnie tez czeka maraton po 4 sklepach(dopisalam do listy zakupow watrobke przez Ciebie) na myjnie tez pojedziemy z kochanka
ale upal
O prosze, a co zamierzasz sobie kupić , oprócz wątróbki, którą kupisz przeze mnie
Odpowiem na poprzednie Twe pytanie, tak przez pogode miałam zły humor, ale i nie tylko. Tym powodem napewno nie jest mąż, jaby co Jeszcze mnie trzyma lekko.
Dlatego czekolade sobie kupiłam. tylko, albo musze ją zjeść albo schować przed mężem, bo mi zje wyżeracz slodyczy.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
rozwarstwila sie mleko sie jakby scielo i smakowala strasznie
kocham mizerie smietane jakos tez moge jesc
O feeee, dziękuje za opis Wiem, sama chciałam.
Też uwielbiam miezerie. to masz fajnie, że smietane możesz jeśc, mnie po niej skręca.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 18:31   #1786
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
eve ja dopóki nie zaszłam w ciążę to nie wiedziałam co to jest cellulit i rozstępy, a teraz rozstępy mam nawet pod kolanami i cellulit na udach i pupie.
moja kolezanka ma tak samo jak Ty ja sie boje jak bede wygladac skoro juz mam i w tym roku powiekszyly sie chociaz sie nacieszylas ladnym cialem
Cytat:

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

O prosze, a co zamierzasz sobie kupić , oprócz wątróbki, którą kupisz przeze mnie
Odpowiem na poprzednie Twe pytanie, tak przez pogode miałam zły humor, ale i nie tylko. Tym powodem napewno nie jest mąż, jaby co Jeszcze mnie trzyma lekko.
Dlatego czekolade sobie kupiłam. tylko, albo musze ją zjeść albo schować przed mężem, bo mi zje wyżeracz slodyczy.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

O feeee, dziękuje za opis Wiem, sama chciałam.
Też uwielbiam miezerie. to masz fajnie, że smietane możesz jeśc, mnie po niej skręca.
rozne inne spozywcze, dla Trusi kilka rzeczy, cos slodkiego i chce galerie zwiedzic

moj maz tez uwielbia czekolade
szkoda, ze nie mam zdj bo bym Ci wstawila
ja ja tak kocham, ze czasem po obiedzie gotowalam sobie znowu same ziemniaki i jadlam z mizeria
Stary 2011-05-31, 18:40   #1787
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
rozne inne spozywcze, dla Trusi kilka rzeczy, cos slodkiego i chce galerie zwiedzic

ja ja tak kocham, ze czasem po obiedzie gotowalam sobie znowu same ziemniaki i jadlam z mizeria
Ok, rozumiem. Życze udanych zakupów.
Dziękuje
No, to sobie moga podać ręke.
Szkoda, że niezrobiłaś fotki. Jakby co, to już wiesz aby pstryknąc fotke.Jakby coś się ciekawego działo.
Omg, to masz spust

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2011-05-31 o 18:42
Stary 2011-05-31, 18:44   #1788
arnama
Zakorzenienie

O Matko! Jak czytam o tych rozstępach, calulitach, obwisłych skórach po dziecku, czy nadmiernych kg, lub rozmaitych ograniczeniach np kulinarnych, to jeszcze bardziej nie chcę go mieć
I żadne pisanie "Ile to szczęścia daje" i "Jak to jest cudownie dostać kaszką po buzi podczas karmienia" mnie nie przekona
Jakoś mnie ogólnie dzieci przerażają Póki co, dla mnie to jeden wielki kłopot i tyle
Wiem, wiem, jestem nie dojrzała i mam fiu-bźdźiu w głowie
Mam nadzieję że ochota na potomstwo przyjdzie mi jak najpóźniej, no i mężowi oczywiście też. Póki co, mamy zgodne zdanie w tej sprawie

Zdenerwowałam się trochę bo nie pojechaliśmy po te płotki na balkon do żadnego samochodu nam nie wejdą, a dziadka nie ma by przyczepę od niego pożyczyć zastanawiałam sie nad transportem od nich, ale po co mamy płacić, jak mamy przyczepę, a paliwo tak czy siak musimy spalić

Zastanawiam sie co by tu robić wieczorkiem Zaczęło padać, burza sie rozpętała, a nasze plany poszły w las i zwyczajnie się nudzę
Może za jakąś książkę się chwycę, albo po prostu posiedzę z mężem przy winku i pogadamy

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
moja kolezanka ma tak samo jak Ty ja sie boje jak bede wygladac skoro juz mam i w tym roku powiekszyly sie chociaz sie nacieszylas ladnym cialem

kim jest Trusia

Stary 2011-05-31, 18:46   #1789
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Karinio mój mąż też uwielbia słodycze i potrafi naraz zjeść całą tabliczkę czekolady, ale na szczęście nie idzie mu w boczki ja tak nie mogę, bo od razu by cyfry na wadze poszły w górę.

eve nacieszyłam się aż przez 21 lat Skoro teraz się już pojawiają rozstępy to niewykluczone, że w ciąży też się pojawią. Chociaż możesz nie mieć ich dużo i niektórzy po ciąży mają takie malutkie, że praktycznie niewidoczne. Ja już się z moim rozstępami pogodziłam, ale 10kg mniej dałoby mi dużą satysfakcję. Jednak czasu na ćwiczenia brak, a nawet gdybym chciała się zapisać na siłownię czy jakiś fitness to krucho u nas z kasą. Teraz wieczorami robie brzuszki, żeby przynajmniej brzuch mieć mniejszy, ale tak, żeby poćwiczyć coś więcej to nie mam za bardzo czasu.

arnama ja osobiście znam kilka dziewczyny, po których pare miesięcy po porodzie wcale nie było widać, że były w ciąży, żadnych rozstępów czy obwisłego brzucha. Co do ograniczenie jedzeniowych to są one tylko wtedy kiedy karmisz piersią, ale przecież nikt nikogo do karmienia piersią nie zmusi. Jednak ja Twoją decyzję uważam za jak najbardziej dojrzałą, ponieważ niektóre kobiety decydują się na dziecko, a potem im ono przeszkadza, bo nie wiedziałay, że ono wymaga aż tylu wyrzeczeń.
My jednak niczego się nie musieliśmy wyrzekać i nawet do znajomych zabieramy Bartusia ze sobą, ale jak chcemy na jakąś imprezę iść to Bartuś zostaje u mojej mamy.

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2011-05-31 o 18:53
Stary 2011-05-31, 18:47   #1790
Karinio
Zakorzenienie

Obiecane fotki kotów rudzielców plus bonus-dziewczynka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00778.jpg (64,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00779.jpg (60,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-05-31, 18:53   #1791
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, rozumiem. Życze udanych zakupów.
Dziękuje
No, to sobie moga podać ręke.
Szkoda, że niezrobiłaś fotki. Jakby co, to już wiesz aby pstryknąc fotke.Jakby coś się ciekawego działo.
Omg, to masz spust
raczej mam czasem takie zachcianki przed @ zdarzylo mi sie np gotowac rosol o 24 jesc pizze codziennie po obiedzie przez tydzien, jesc podwojny obiad itdteraz za to ciagle mi sie kebab marzy
ok nastepnym razem zrobie fotke

Cytat:
O Matko! Jak czytam o tych rozstępach, calulitach, obwisłych skórach po dziecku, czy nadmiernych kg, lub rozmaitych ograniczeniach np kulinarnych, to jeszcze bardziej nie chcę go mieć
I żadne pisanie "Ile to szczęścia daje" i "Jak to jest cudownie dostać kaszką po buzi podczas karmienia" mnie nie przekona
Jakoś mnie ogólnie dzieci przerażają Póki co, dla mnie to jeden wielki kłopot i tyle
Wiem, wiem, jestem nie dojrzała i mam fiu-bźdźiu w głowie
Mam nadzieję że ochota na potomstwo przyjdzie mi jak najpóźniej, no i mężowi oczywiście też. Póki co, mamy zgodne zdanie w tej sprawie

Zdenerwowałam się trochę bo nie pojechaliśmy po te płotki na balkon do żadnego samochodu nam nie wejdą, a dziadka nie ma by przyczepę od niego pożyczyć zastanawiałam sie nad transportem od nich, ale po co mamy płacić, jak mamy przyczepę, a paliwo tak czy siak musimy spalić

Zastanawiam sie co by tu robić wieczorkiem Zaczęło padać, burza sie rozpętała, a nasze plany poszły w las i zwyczajnie się nudzę
Może za jakąś książkę się chwycę, albo po prostu posiedzę z mężem przy winku i pogadamy

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

kim jest Trusia
Trusia to nasze dziecko
Cytat:
Karinio mój mąż też uwielbia słodycze i potrafi naraz zjeść całą tabliczkę czekolady, ale na szczęście nie idzie mu w boczki ja tak nie mogę, bo od razu by cyfry na wadze poszły w górę.

eve nacieszyłam się aż przez 21 lat Skoro teraz się już pojawiają rozstępy to niewykluczone, że w ciąży też się pojawią. Chociaż możesz nie mieć ich dużo i niektórzy po ciąży mają takie malutkie, że praktycznie niewidoczne. Ja już się z moim rozstępami pogodziłam, ale 10kg mniej dałoby mi dużą satysfakcję. Jednak czasu na ćwiczenia brak, a nawet gdybym chciała się zapisać na siłownię czy jakiś fitness to krucho u nas z kasą. Teraz wieczorami robie brzuszki, żeby przynajmniej brzuch mieć mniejszy, ale tak, żeby poćwiczyć coś więcej to nie mam za bardzo czasu.
zawsze to cos bo ja swoje zauwazylam juz w podst
moja kol cwiczac w domu schudla po ciazy 10 kg

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
sliczne a zwlaszcza ten puchaty
Stary 2011-05-31, 18:57   #1792
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Karinio śliczne kotki

eve gdybym ćwiczyła od początku to pewnie już dawno brzuszka bym nie miała, ale ja zaczęłam dopiero niedawno.
Stary 2011-05-31, 19:07   #1793
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
raczej mam czasem takie zachcianki przed @ zdarzylo mi sie np gotowac rosol o 24 jesc pizze codziennie po obiedzie przez tydzien, jesc podwojny obiad itdteraz za to ciagle mi sie kebab marzy
ok nastepnym razem zrobie fotke
To masz niezłe zachcianki, aczkolwiek tak czy siak masz spust. Ja po obiedzie już nic nie mieszcze. Nie jadam zazwyczaj podwójnych obiadów, a jak jem to mało.
Trzymam za słowo.

Cytat:
Trusia to nasze dziecko
A pokazywałaś Nam Trusie???

Cytat:
sliczne a zwlaszcza ten puchaty
A, no fajne tylko strasznie liniały, jak je głaskałam.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Karinio śliczne kotki
Akurat wracałam do domu, patrze a one jak zwykle przed tym samym domem obydwoje sobie razem siedzą. Chyba się muszą lubić. A siedzą zazwyczaj przed domem tego trójkolorowego kota ( tego co wklejałam Wam wcześniej )
Stary 2011-05-31, 19:08   #1794
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

Jaaaaa ale ekstra kotki
zwłaszcza ten z dłuższą sierścią

kwiatuszekk88
wow dziękuję za zrozumienie zazwyczaj spotykam się z krytyką za takie podejście myślałam że tu zostanę okrzyknięta niedojrzałą, więc od razu wyciągnęłam ten argument
Ja znam tylko siostrę TŻ która zaraz po ciąży wyglądała szczuplej niż przed teraz jest w drugiej, ciekawe jak po niej sobie poradzi
Ja miałam bum na dziecko mniej więcej rok przed ślubem już prasę dla mam czytałam i na widok kobiety ciężarnej miałam łzy w oczach i chciałam głaskać brzuszek
A potem urodziła się Olivia- siostrzenica męża i po kilku dniowej wizycie we Włoszech (na chrzcie) opadł mi cały entuzjazm. Choć dziecko tylko jadło, spało i się śmiało a do tego było takie śliczne
Przewijać czy karmić najpierw się bałam, ale potem było ok i nie to mnie zniechęciło, ale właśnie to taszczenie "tobołka" ze sobą wszędzie. Oni żyją bardzo aktywnie, więc do torby cały osprzęt, dwumiesięczne dziecko do nosidełka i wio na cało dniową wycieczkę
Ale wiem że u nas by coś takiego nie przeszło i tym sposobem mój instynkt macierzyński zginął śmiercią naturalną Wiem ze oboje nie jesteśmy na to gotowi już nie tyle finansowo, czy z innych powodów, ale po prostu emocjonalnie

evelineau chyba raczej "Dziecko" bo kojarzy się z królikiem Pokaż to stworzonko

Edytowane przez arnama
Czas edycji: 2011-05-31 o 19:11
Stary 2011-05-31, 19:10   #1795
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
To masz niezłe zachcianki, aczkolwiek tak czy siak masz spust. Ja po obiedzie już nic nie mieszcze. Nie jadam zazwyczaj podwójnych obiadów, a jak jem to mało.
Trzymam za słowo.

A pokazywałaś Nam Trusie???

A, no fajne tylko strasznie liniały, jak je głaskałam.
nie pamietasz sa fotki w klubie
jakos lubie jesc w nocy
powiedz to moim tescia

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

corvette wiesz, ze chyba ten plyn do plukania "dziasel"mi pomaga
Stary 2011-05-31, 19:11   #1796
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

kwiatuszekk88
wow dziękuję za zrozumienie zazwyczaj spotykam się z krytyką za takie podejście myślałam że tu zostanę okrzyknięta niedojrzałą, więc od razu wyciągnęłam ten argument
możemy podać sobie ręce

[*] 11.09.2012
Stary 2011-05-31, 19:12   #1797
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
To nasi mężowie moga sobie ręce podać. Aczkolwiek u nas na odwrót, mi nic w boczki nie idzie, za to mężnemu tak.

Cytat:
My jednak niczego się nie musieliśmy wyrzekać i nawet do znajomych zabieramy Bartusia ze sobą, ale jak chcemy na jakąś imprezę iść to Bartuś zostaje u mojej mamy.
To dobrze, że niczego nie musicie się wyrzekać. A jak trzeba, to Bartuś zostaje w domu z babcią.
Stary 2011-05-31, 19:14   #1798
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
możemy podać sobie ręce
ja chyba z wami tez
Stary 2011-05-31, 19:15   #1799
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a ja jutro będę robiła takie ciasto http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/mleczna_kanapka_2/ mąż uwielbia mleczną kanapkę i już kiedyś mówił mi, że chciałby to ciasto zrobić więc ja zrobie mu niespodziankę

arnama Wasza decyzja jest świadomo i to najważniejsze, a jak ktoś ma inne zdanie to niech sobie ma to jest Wasze życie. Ja zawsze rozumiałam ludzi, którzy nie chcę od razu po ślubie dziecka. Niektórzy muszą się wyszaleć, niektórzy chcą zapewnić dziecku godny byt.
Stary 2011-05-31, 19:16   #1800
arnama
Zakorzenienie

Jak dobrze że jest tu więcej "antydzieciowych"
Na wątku żon 2010 już prawie wszystkie sie starają, są w ciąży, lub mają w planach staranie
Już myślałam ze ze mną coś nie tak No i z mężem of course
My też mamy nasze "Dziecko" kota Muńka reszta świata po głowie się puka jak my się z nim obchodzimy (zwłaszcza ja) no ale cóż poradzę że Go kocham, nawet jak gryzie i drapie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości