|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Hejka zanim Was nadrobię to się chwalę
![]() Będziemy mieli synka ![]() ![]() ![]() Jak to pani ginekolog powiedziała:" jest ogonek" i ewidentnie widać, że będzie chłopiec serduszko ładnie bije, dzidzia bardzo ruchliwa i mężuś był na usg i wszystko widział i bardzo wzruszony i szczęśliwy![]() ![]() i zaraz byliśmy w lidlu i kupiliśmy niebieski kocyk ![]() Fajnie już widzieć co się tam w brzuszku kryje
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś -
za chłopczyka, gratulacje! a który jesteś tc? <bo nie mogę Cie podpatrzeć na suwaku >Kocyk w lidlu też sobie zakupiłam i ten rożek-ręcznik z Mychą ![]() a moja sister dziś protestuje?? wieczór i jej nie ma
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-31 o 22:06 |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#1776 |
|
KWC
|
cotka jeśli chodzi o to łóżeczko za 99zł to ono jest beznadziejnie wykonane. Z resztą Ikea zawsze stosowała zasadę - tanie/liche ; drogie/solidne. Też je oglądaliśmy, mąż chciał je nawet brać 'od ręki' ale ja się na nie zgodziłam - nie ma wyjmowanych szczebelków a regulacja wysokości jest źle zrobiona - dziurki są tak nawiercone, że kołki mogą nie utrzymać ciężaru materaca z dzieckiem. Głębokość też jest zła - przynajmniej ta wersja płytsza, dla noworodka jest za nisko. Poza tym zrobione jest ze sklejki a nie z drewna i jak młody podrośnie to je szybciutko 'rozklebocze', bo dzieci lubią szarpać za te szczebelki. Lepiej dopłacić 50zł i kupić solidne, polskie.
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-05-31 o 22:29 |
|
|
|
#1777 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a dziś zaczęłam 21 tydzień czyli skończony 2o i też w lildu kupiliśmy ten rożek także pierwsze zakupy zrobione
|
||||||
|
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tak tylko na szybciutko się przywitać i zmykam do kąpielki... miłego wieczoru kobitki, niech Was dzieciolki boboksują w nocy tak jak mnie wczoraj do jutra
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Lece pomalu dziewczynki, slodkich
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już zmykam
słodkich snów a od jutra się wyśpię bo mam L-4;p
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chodzi o przewijak. Łóżeczko ikeowe chcę to za 259. Takie białe z jedną stroną zabudowaną i takimi jakby ozdobnymi wykończeniami. Nie wiem czy kojarzysz ![]() Też nie jestem przekonana, ale mam totalny mętlik i dla mnie one w większości takie same a to chociaż pomacać mogę I właśnie żadne z ikeowych nie mają wyciąganych szczebelków chyba, jak już to całe "ścianki". Czasami żałuję że nie ma do wyboru trzech to by szybciej się wybrało a tak to trylion do wyboru i się człowiek gubi A w ogóle chciałam się pochwalić jaki mój tż kochany. Staliśmy w kolejce pierwszeństwa- dla testu, poza tym była najkrótsza no to powiedziałam żeby wskakiwała przed nas- żebyście widziały jej zakłopotanie, cała czerwona weszła przed nas I taka dumna jestem z mojego tż że ma takie pomysły
|
||
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia postanowilismy kupic wspólny prezent bo ja w lipcu mam urodzinki i własnie przed chwilą zamówilismy sobie laptopa
mamy stacjonarny komputer, ja mam lapka z pracy ale doszlismy do wniosku ze jak pójde na L4 to moga mi zabrac no i stacjonarke wywalimy i bedziemy mieć wiecej miejsca w pokoiku wiec wybralismy sobei wygode , prezencik i jest git![]() a i tak mu torta w piatek przywioze i jeszcze cos wymysle he eh ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cotka brawo dla tz bardzo to fajne i miłe
|
|
|
|
#1783 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
całe szczęści, że to nic poważnego Cytat:
ja właśnie zamierzam kupić coś w tym stylu Natomiast ciuszki, przesłotkie ... z Kubusiem ![]() Cytat:
od dawna mi się podoba , chociaż ostatnio się zastanawiałam czy może jednak nie będzie lepiej z misiem ![]() Cytat:
![]() Wrzuciłam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
oklaski dla Tż agnyska81 zapomniałam Ci odpisać, że tak wybraliśmy imię dla synka Można mi dopisać...oooo i wybrałyśmy imiona dla naszych pociech zaczynające się na tą samą literę
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-05-31 o 22:55 |
||||||
|
|
|
#1784 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biometr niekrzystny (na coś trzeba zrzucić ) mam nadzieję, że dziś już jest ok ![]() Cytat:
kolejny siusiorek do kolekcji na naszej liście Cytat:
Pytałam u mnie to cena po żniżce 5% 305 zł łóżeczko z tej firmy jest sprawdzone i mam pewność ze jest solidne i najbardziej ruchliwe dziecko wytrzyma do 2 roku życia spokojnie albo i dłużej na dole fotka kolorku który wybraliśmy jak chcesz więcej zoabczyc to na stronce firmy ![]() Cytat:
dla tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nom te Kubusiowe mnie rozczulają, żałowałam że nie było takich śpiochów ![]() co do koszuli to ucieszyłam sie jak głupia jak ją wypatrzyłam bo te szare z misiakami, żyrafkami są nawet okej tyle że takie "worki" antykobiece gdyby były w takim kroju jak ta byłoby super. Ja na pewno jedną zamówie taką a drugą jakąś byle jaką do porodu ![]() Wczoraj mnie olśniło że do 28 maja mieliśmy odebrać dowód rejestracyjny tymczasowy już nieważny i tak sobie jeździłam ![]() Kochane moje wszystkiego najśliczniejszego i radosnego z okazji Dnia Dziecka dla Was i dzidziolków
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-01 o 06:25 |
||||||
|
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
Jeden dzień mnie nie było a tu tyle stron do czytania ale nadrobie Was dopiero jak wróce z pracyTeraz chciałam wszystkim beybikom życzyć wszystkiego naj naj!!!
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tym naszym bejbikom już w brzuszku hehe ![]() Wstałam dziś przed 7, mąż zaszokowany, śniadania mu zrobiłam jak byłam głodna to zrobiłam i jemu hihi
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-06-01 o 08:17 |
||
|
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() Ja w pierwszej ciąży, jak kupowałam koszule to patrzyłam czy się z brzuchem w nią zmieszczę, ale nie pomyślałam w ogóle, że po porodzie będzie miękki flak, a nie naciągnięta piłeczka i chodziłam w takich workach w szpitalu ____ A ja ostatnio chodzę niecierpliwa, zaczęły się dolegliwości spowodowane uciskiem dzidzi na różne narządy i wieczorem ledwo zipię Już bym chciałam, żeby był sierpień......
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-06-01 o 08:23 |
||
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczęta
Ale miałam poranek...najpierw koszmarny sen o krwawieniu i próbie dojechania do szpitala bo nie mogłam trafić, a potem nie wiem czemu wstałam i zwymiotowałam ![]() Oby reszta dnia była lepsza... bo jutro rano test obciążenia glukozą bleeeee ![]() Wesołego dnia kochane Aaaaa I dla naszych dzieciaczków radosnego kopniaczkowego dnia dziecka
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzien dobry mamusie wszystkiego najlepszego dla waszych malenstw w brzuszku
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =) dzisiaj wieczorem się pochwalę wczorajszym zakupem, bo sama nie umiem wstawić fotek i nie umiem odpiąć gondoli =/ =)))
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cisza tutaj =) ostatnio często zdarzają się cisze na wizażu =) |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamunie, Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka!!!!
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Dziewczyny, to jest nie fair, licytacja mojej sukienki miala sie skonczyc za 4 dni a jest juz kupiona pomimo tego ze laska nic nie pisala ze mozna sie dogadac na maila wczesniej, w sumie gdybym pomyslala to bym sama napisala i zaproponowala kwote..ale mi bu teraz przez to i nie zobaczycie wielbłądziej żyrafy
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj składałam życzenia brzuszkowi, jak by ktoś to zobaczył to pomyślałby że jestem nienormalna =))) he he
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- lullaby współczuje |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była opcja kup teraz? |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie nie bylo, gdyby byla opcja kup teraz to bym ja kupila od razu a nie sie meczyla 7 dni z licytacja no wlasnie wiem ze to niezgodne, kurcze cotka moglaby sie wypowiedziec na ten temat bo sie zna; zla jestem bo sie nastawilam juz na nia i lipa.
|
|
|
#1796 |
|
Rozeznanie
|
Marta gratuluję synka
Lullaby nie lubię takich sytuacji może napisz do niej i może się okaże że Twoja propozycja była lepsza ![]() Wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie lubie, ale co zrobic, juz jest aukcja zakonczona, sprzedana i lipa, gdybym dzisiaj nie weszla z ciekawosci zeby zobaczyc jak ida ceny to bym nawet nie wiedziala ze ktos ja kupil; przejdzie mi, lajty, musze tylko teraz znowu szukac czegos wygodnego na to wesele
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a napisała powód odwołania aukcji? wiesz ja niedawno miałam taką sytuacje ze licytowałam sweterek i pare sekund przed zakończeniem aukcji laska wycofała wszystkie oferttyu z adnotacja ze mało atrakcyjna oferta, no i sie zgrzałam bo minimalnej ceny nie było wiec aukcja powinna byc sprzedana za cene wylicytowaną, wkurzona napisałam do allegro i do niej ze sprawe zgłosiłam, no i laska napisała ze wysle mi swetr za cene tak jak kupiłam bo niby nie widziała mojej ofetty (taaaa jak mgła jej nei widziec skoro ją wycofała, a oprócz mojej było jesczez pare innych i nei zmienia to faktu ze jak swetr miałby nawet pójśc z 1 zeta to musiałaby sprzedać)podeslij mi linka na prv poczytam co i jak i powiem czy miała prawo wycofac
|
|
|
|
|
#1799 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
brzuchatki w Dzień Dziecka![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Acelinko wyglądasz świetnie Cytat:
. A teraz znowu Dzień Dziecka, czyli kolejna impreza i kolejny powód do świętowania (prezenty, pizza, lody, YCD - szaleństwo na całego![]() )Luii, biedaku, niedobrze z tym plamieniem . Zalecił wypoczynek (hahaha, nierealne) i ewentualne zwiększenie dawki leku.Cytat:
...Cytat:
Danika, dla dużej córci.Agnysko, jestem przy Twoich nienajlepszych wynikach
|
|||||
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć na szybko,
lulek przede wszystkim pisz do laski, nie masz nic do stracenia. A jakby to nic nie dało to wszystkie zaangazujemy sie w szukanie i znajdziemy identyczną nadrobiłam Was, ale nie mam chyba czasu odpisywać, bo zaraz wróci Konradek z zakupow i spadamy do teściow. Na dwa dni znowu Bo raz małz musiał pojechac do Szczecina i wraca w piątek - jeja jak dobrze ze konczy ta pracę!!! - a dwa ja mam chyba rwę kulszową. W prawym pośladku No bo jak mam pecha to mam Nie mogę za bardzo sie ruszać... Pierwsza ciąża byla totalnie bez zadnych problemów to teraz nadrabiam No a w ogóle jak nie urok to sraczka bo K. nie złapał rumienia w końcu od tego kuzyna, za to załapał sobie okropne przeziębienie, leje mu się z noska i dodatkowo rosnie mu sześć ząbków![]() ![]() Więc mi cierpi dzieciak a ja próbuję ściągnąć mu katarek fridą to aż się zanosi z płaczu![]() caluję i nie piszcie za dużo ![]() i wszystkiego naj z okazji dnia dziecka - dla wszystkich dzieciaczkow i dla Was też, a co. Dzieckiem ponoc jest się całe zycie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

pewnie nie tylko ja zresztą 
serduszko ładnie bije, dzidzia bardzo ruchliwa i mężuś był na usg i wszystko widział i bardzo wzruszony i szczęśliwy
za chłopczyka, gratulacje! a który jesteś tc? <bo nie mogę Cie podpatrzeć na suwaku
>

biometr niekrzystny 

klask i:

i nie zobaczycie wielbłądziej żyrafy
może napisz do niej i może się okaże że Twoja propozycja była lepsza