|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Jak wybierzesz odpowiednie lasso to na górze zaznacz byś mogła kilka obiektów zaznaczać. dołączam do lania do lausanne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też zaraz mykam spać |
||||
|
|
|
#1592 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez ide sie kapielkować i postaram sie spac
dobranoc maminki
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz też się zastanawiałam jak się ten mój ułozył, bo go czuje i po lewej i po prawej stronie jednocześnie ![]() Dobrze że szyjka ok Śliczne paseczki zakochałam się Cytat:
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawy wątek z różnymi ciążowymi poradami
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200723 agnieszka przypominało mi się, że chciałam się Ciebie coś spytać. Pisałaś że chcesz się spytać lekarza o krązek - chciałam się spytać czy chcesz żeby Ci ten krążek założył żebyś była pewniejsza i lepiej się czuła (mniej martwiła) czy z zalecenia lekarza? |
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
czesc kobitki,u nas dziś był upał że olaboga
![]() w sobotę kupiliśmy wózek,większość wyprawki mamy brakuje nam jedynie łóżeczka
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1600 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[ Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i że córunia zdrowo rośnie![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
My dzisiaj przeglądaliśmy na necie trochę wózki i chyba się zdecydujemy na x-landera xa ![]() Cytat:
a jak tam nerwy przed ślubem?? zdecydowana na tą sukienkę?to ja też zmykam do łóżeczka, słodkich snów
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-05-30 o 22:31 |
|||||||
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa... i dziękuje za pozytywne fluidy |
|
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
ja nie wiem czy w takim wypadku bym się zdecydowała jeżeli nie było by to konieczne, jak byłam w szpitalu była dziewczyna której założyli krążek i mówiła że jest nie wygodny bo go ciągle czuje i ma przez niego problemy z wypróżnieniem, bo podczas wypróżniania krążek się zsuwał i przez to miała jakąś "blokadę" (lęk przed wypadnięciem tego krążka) i tym samym problem z wypróżnieniem. i sama sobie ciągle musiała ten krążek poprawiać. Ale myślę że samo to że się go czuje jest pewnym dyskomfortem i jeżeli nie musiałabym go mieć to (przynajmniej ja ) chyba bym nie chciała
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Natko, gratuluję dużego chłopaczka
![]() A z tym chlebem to może o to chodzi, że biały rozkłada się szybko, szybko cukier skacze i szybko się potem obniża (nie wiem jednak w jakim czasie, ale może już po tej godzinie od posiłku, jak robisz pomiar, to on jest w dużej części rozłożony). Po ciemnym pieczywie cukier uwalnia się dłużej, ale nie osiąga takiego poziomu wysokiego, jak po białym. Nie ma aż takiego skoku, a potem spadku poziomu cukru. Tak gdybam sobie, ale coś w temacie wiem, bo mój tata od lat choruje A on jest z tych, co to zdają relację ze wszystkiego, więc wiem co mu lekarz powiedział i jak mu cukier w ostatnich dniach szalał (lub nie) i jeszcze inne, całkiem nieprzydatne rzeczy ![]() Caltea, Agnes - imiona synków dodałam Też mam od paru dni gorsze spanie - budzę się przy przewracaniu się z boku na bok (zresztą pięknie mi w lewym biodrze strzyka), ale kurczę, myślałam, że bezsenność mi nie grozi. A tu nic nie wiadomo ![]() W nocy Benek skopał męża po plecach Akurat tak się ułożyliśmy, że spałam za nim, lekko przytulona do jego pleców i on czuł, jak go coś boksuje (aż się przebudził) i nawet sprawdzał, czy to nie ja tak złośliwie szturcham go ręką. Ale ponoć smacznie spałam, zresztą nie wiem o niczym
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
U mnie szkoła i zaliczenia w szkole c.d, ale na szczęście jutro mamy wolne Poza tym ostatnio cholernie mnie boli kręgosłup, wieele bym dała za masaż ![]() Idę zrobić sobie i synkowi jakieś śniadanie, a potem zacznę się powoli zbierać, miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#1606 |
|
Przyczajenie
|
Witam MAMUSIE wszystkie ,kurcze znowu dawno się nie odzywałam no ale mam masakrę w pracy tak jak kiedyś pisałam zostałam sama a jest koniec miesiąca więc robię wszystko
rozliczenia,fakturowanie, zamówienia a oprócz tego swoja prace czyli kosztorysy, jestem tylko ciekawa czy ktoś to doceni że zasuwam za dwoje ale pewnie znając życie nie mam co liczyć na żadne bonusy kurcze jedno co mnie martwi że od niedzieli mam dziwne bóle brzucha takie niby kłucia, skurcze nie wiem czy to ze stresu, zmęczenia czy z innego powodu....... ale w piątek idę do lekarza więc pewnie wszystko się wyjaśni, mam nadzieję że dowiem się też co w sobie noszę . Pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie i cały czas Was staram sie podczytywać w chwilach wytchnienia ))Aha 19natka88 pokazywałaś śliczny komplet pościeli mi też marzy się coś takiego na tej stronie jest troszke tańszy więc może się skusze jeśli będzie jakiś bonus http://allegro.pl/ala-i-as-mis-posci...637175230.htmlProszę tylko nie usuwajcie mnie z forum bo ja jestem cały czas myślami z Wami ))
|
|
|
|
#1607 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochane moje ej wiecie ze ja nigdy nie byłam jakaś laska? Taka se szara myszka, chyba ciąża rzeczywiście mi służy skoro mnie tak chwalicie ![]() Pesteczko, jak chcesz to chetnie Ci oddam troszku ![]() Cytat:
Wielkoludek ten Twoj dzidziol tak jak mój, mogą sie zakumplować ![]() Fajna ta pościel, tylko nie wiem po co na moskitierze ta falbanka Cytat:
![]() A ja dzisiaj chyba podjade do tesco pooglądac ciuszki, moze coś jeszcze z promocji -30% zostało ![]() Cytat:
i tak będą pytać, przynajmniej moja mama pyta ... teściowa to swojej pierwszej wnuczce kupowała co popadnie i potem mała miała po dwie karuzele, bo "kochana" babcia nie wiedziała co dziecko już ma, a co nie Cytat:
![]() Ja poproszę w niedziele mam egzamin z matmy dokładnie z metodologii nauczania ... uwielbiam Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama na siebie panterek i innych zwierzęcych wzorów nie wkłądam, ale na innym mega mi się podobają a ztym paskiem to super pomysł za licytacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miła pani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko kurde, dlaczego one są tak drogie? ![]() No to teraz relacja z wizyty ![]() Natalka jest nadal Natalką rośnie ładnie, jest klocuszkiem i waży już ponad kilogram, a dokładnie 1080 gram, mój "okruszek" ![]() Ja ładnie przytyłam, podobno nawet ZA ładnie ale cóż, nie ma się co dziwić skoro ciągle jem Krzywa cukrowa jest okej, tylko wyniki morfologii pomimo brania tabletek mam znowu gorsze, więc mam zmienione tabletki z żelazem i mam jeść dużo duuuużo czerwonego mięcha
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-31 o 09:10 |
||||||
|
|
|
#1609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka laseczki
Dzisiaj piękny i mega gorący dzionek się zapowiada-ma być 30 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe która się pierwsza rozpakuje i ile w sierpniu urodzi?![]() Miłego dzionka |
||
|
|
|
#1610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też mam B , aniech będą mocne aly szybko ![]() Cytat:
|
|
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się bardzo, że Natalia ma wszystko na swoim miejscu i mam nadzieję, że ja jutro podobne wieści usłyszę.
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki mam 2 pytanka
![]() 1. Czy któraś z Was nosi soczewki? Jeśli tak to jakie i jakiej firmy ja w tamtym roku nosiłam ale takie droższe, chciałabym poszukać cosik tańszego i zastanawiam się nad 3 - miesięcznymi, dają rade czy i tak prędzej je trzeba wyrzucić?Aha i czy podczas porodu można mieć soczewki w oczach czy nie bardzo? 2. Wklejałam Wam wczoraj te fotki - i pytanie brzmi: czy moge tak wyjśc na ulice?
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam okropne sny dzisiaj. Śniło mi się, że mój były zabrał mi dziecko
Aż się zdołowana obudziłam ![]() MalgosiaM8 Dziękujemy Też się zakochałam w tych paskach ![]() Niezła loteria będzie ![]() eveline22 Pokaż wózek! Nam brakuje sporo rzeczy ale już niedługo ![]() agnyska81 Dziękuję Mój dziadek też choruje ale on ma już insulinę - cosik tam wiedziałam ale teraz nie wiem nic. Idę za tydzień na konsultację to się dowiem co jest nie tak Skomplikowane to wszystkoangela006 Nieciekawie masz Cytat:
Oo to nawet większa(ociupinkę ) twoja dziewczynka od mojego malucha A gdzie Ty niby za dużo przytyłaś? Buraczki jeszcze są dobre na anemię |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa widze to samo co u mnie , czasem przekręcanie małego, zahacza o ból, zalezy jaką tam akrobację chce wykonać ciekawa jestem ile mój skarbek waży
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko kochana
![]() lustro miałam nawet dość duże co nie zmienia faktu że zwykła ze mnie dziewczyna, nie jakaś seksi laska za którą każdy się ogląda, i dobrze ![]() usunięcie falbanki to swietny pomysł ale to irytujące że tyle kasiury się za to daje i jeszcze trzeba zmieniać coś, przerabiać ![]() nie wiem gdzie za dużo przytyłam, chyba w dojarkach jak dla mnie jest okej, początkowa waga 53.5 a teraz 61 dopóki nie czuje się gruba może być ![]() to tylko sen kochana na szczęście ![]() Znikam na ten upał jade z mamą do apteki a potem do tesco i mnie olśniło że dowód rejestracyjny mam do odebrania, tymczasowy był ważny do 28 maja a nie wiem czy będe umiała odrkęcić tablice rejestracyjne
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamunie
|
|
#1617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie ze filmik sie udał bo moja mała cały czas sie zasłaniała raczkami![]() Cytat:
![]() troche sie zmartwiłam bo mi tak od wczoraj brzuch prawie cały czas twardy jak kamien i takie jakies skurcze mam zawsze jak mi stwardniał to szybko przechodzło a teraz to chyba bez no-spy juz sie nie obejdzie zobaczymy czy pomoze bo jak sie nie poprawi to do gine bede musiała predzej sie wybrac ![]() a mi w sumie to wszystkiego tylko pare ubranek mam ale i tak jeszcze nie wszystko![]() jestem na etapie robienia listy wyprawki
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Lulla
Cytat:
Pamiętam opowieść mamy: jak rodziła zabrali jej okulary, urodziła, pokazali jej dziecko (mnie), a ona prawie nic nie widziała, dobrze że jej choć powiedzieli, że dziewczynka 2. Strój na ulicę jak najbardziej się nadaje A co do Twojego przytycia - ja tam złogów tłuszczu nie widzę, widać że w brzuch poszło i piersi, a nie w bryczesy
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =) wczoraj miałam okropny wieczór, wylądowałam na ostrym dyżurze =( wzięłam kąpiel, położyłam się do łóżka i nagle zaczęło być Mi mega nie dobrze, za chwilę zwymiotowałam i było Mi cały czas nie dobrze oraz bolało coś w środku. Wystraszona pojechałam z narzeczonym i mamą na ostry dyżur, poczekałam z niecałą godzinkę (i zwymiotowałam z dwa razy). U lekarza się okazało po zbadaniu brzucha i zrobieniu usg, że synek się ułożył tak że naciskał Mi na jakieś narządy i to powodowało te samopoczucie. Lekarz kazał Mi kręcić biodrami, brzuchem by się inaczej ułożył i po jakimś czasie Mi przeszło. Miałam mega stracha
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej melduje się z pracy
własnei wcinam sniadankoCytat:
Johnsony Oasis 2 tygodniowe, kupuje przez internet, wychodzi niezle a duzo lepiej niz u optyka (nie powiem ci ile za parę bo dawno nie zamawiałam). Ale ja nie noszę codziennie. I musze zamawiać od razu 2 paczki (12 szt) bo mam różne wady.Miałam Baushe 3 miesieczne ale mnie drapały wiec wrociłam do Johnsonów. A teraz w ciąży nie wysycha ci bardziej oko? bo mi okropnie, po 5-6 godz musze zdjać - podobno to normalne ![]() U mnie w zadnym szpitalu nie mozna miec soczewek podczas porodu. - to ma zwiazek z ewentulanoscią nagłej cesarki. Ale okulary no problem, tylko przy cesarce zdejmujesz ![]() ad2. Moim zdaniem komplecik jest super Cytat:
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-05-31 o 10:37 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

i dobrze, ale muszę pobawić się w photoshopie, a tego akurat nie umiem 

Troszeczkę za mało przytyłam, ale to pewnie wina diety
w sensie w poprzek brzucha - ale gin stwierdził,że jeszcze ma czas i miejsca na tyle żeby się odwrócić. No i moje dzieciątko waży już 1077gram

. Miałam dzisiaj duzo latania po urzedach w zwiazku ze zmiana nazwiska, meldunku po ślubie, oraz z wymiana dowodu osobistego. Na koniec dnia jeszcze poczta i odbior listu poleconego. Brzuszek nareszcie u mnie widac (23 tydz.) wiec nie ma watpliwosci ze jestem w ciazy. W dodatku mialam dosc obcisly t-shirt co dodatkowo podkreslalo moj stan. Wszędzie oczywiscie kolejki ok. 5,6 osob do okienka
za wizytę i że córunia zdrowo rośnie

rozliczenia,fakturowanie, zamówienia a oprócz tego swoja prace czyli kosztorysy, jestem tylko ciekawa czy ktoś to doceni że zasuwam za dwoje ale pewnie znając życie nie mam co liczyć na żadne bonusy
ej wiecie ze ja nigdy nie byłam jakaś laska? Taka se szara myszka, chyba ciąża rzeczywiście mi służy skoro mnie tak chwalicie
za licytacje!
to ja z domu nie powinnam wyłazić , ja Cie widziałam na fotach i piekna z Ciebie kobieta a Ty tu o jakiś karakanach piszesz
o tak!
Aż się zdołowana obudziłam
na szczęście
jade z mamą do apteki a potem do tesco