|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Cytat:
Ja tez tak mam przed @ ... dodatkowo zawsze mam mega mdlosci, jest mi czesto slabo, boli mnie glowa, cyce itp a teraz cycki mnie nie bola ani troche,no i brzuch boli tak jakos inaczej - mam wrazenie ze nad spojeniem lonowym zrobil sie twardy ale caly czas mam wrazenie ze @ zawitalaJa ogladalam wczoraj chyba taki program o mlodych matkach i jedna 18latka urodzila piekna coreczke, zdecydowala sie ja wychowac, ale ... podrzucala ciagle mala do matki i miala pretensje do dziecka ze przez nie nie moze sie spotykac ze znajomymi, chodzic na imprezy itp .... zrobilo mi sie zal tego malenstwa, bo matka na nie po prostu nie zasluzyla.... Druga - 16latka z kolei urodzila synka.... jaka ona byla w tym maluchu zakochana Cytat:
bo fakt ze niektorym kobitom wyjdzie pozytywny juz przed @ a innym np dopiero tydzien po ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
yyyyyy zatkało mnie - trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A program to wlaśnie ten sam. Tylko mnie wzruszyła para, która oddala dziecko do adopcji. Popłakałam sie strasznie. Kochana trzymaj się nic Ci nie będzie. A poza tym to im szybciej coś znajdą i wylecza tym szybciej bedziesz miała pewność, że jesteś zdrowa i gotowa na maluszka.
|
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
kathrinaaaa trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Kwiatku ja chyba nie rozumie. Piszesz że czekasz na @ i znowu staranka a pozniej przypominasz że we wrzesniu masz mieć operację usuwania mięśniaków. To jak masz mieć operację to jakim cudem możesz się starać o dziecko teraz?? Ja Ci powiem tak...dla mnie przesunięcie staranek o kolejne 2 miesiące po poronieniu było że tak powiem "końcem świata", więc Cie w pewnym sensie rozumie... ale w Twoim wypadku to bym się nie odważyła teraz na ciążę. To nie chodzi przecież tylko o Ciebie, ale przede wszystkim o dzidziusia...
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny cykl na nic. Dzisiaj dopadła mnie @.... :-/
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie przykro mi .... Cytat:
||
|
|
|
#4269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak zobaczę pozytywny test, to od razu zrezygnuję z takich rzeczy Na początku moich staranek, to w ogóle nie brałam alkoholu do ust, bo za każdym razem myślałam, że może się udało. Ale w końcu doszłam do wniosku, że to już przesada, że rezygnuję ze wszystkiego, a w końcu i tak okazywało się, że się nie udało. No, ale teraz mam nadzieję, że jednak się uda ![]() Cytat:
Może to kłucie to dobry znak? ![]() Kurczę, mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i że to nie będzie miało konsekwencji dla przyszłych staranek Przykro mi, ale nowy cykl = nowe nadzieje
|
||
|
|
|
#4270 | |
|
Rozeznanie
|
To nie koniec świata.
. Otrząśnij się, zbierz siły no nowy miesiąc. Cytat:
emigra nie mieszkam w Niemczech. Mieszkam w Polsce.
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn po owulacji uwazalam, zeby nie pic i nie palic, bo mimo ze podejrzewalam ze za pierwszym razem sie nie uda to zawsze jest ta mysl ''moze jednak, w koncu sie nie zabezpieczamy'' ... teraz pale, jak mam ochote to wypije sobie kieliszek wina czy jedno piwo smakowe - nigdy nie bylam za alkoholem, raczej musze miec na niego ochote zeby pic, no i nie upijam sie Aga_bre w takim razie nie ten sam program, choc podobny ja mieszkam w DE i mam niemiecka tv do dyspozycji ale jak widac wiele z nich jest podobnych w tym co ja ogladalam to byly przedstawiane historie rodzin a te ciaze to tak pomiedzy
|
|
|
|
#4272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-06-01 o 08:34 |
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
A nie boisz sie ze te miesniaki bede przeszkadzac? Tzn mam na mysli, ze ciaza bedzie zagrozona, albo nie daj Boze tfu tfu poronisz? Widze, ze Tobie sie bardzo spieszy... rozumiem to, ale ja pewnie najpierw bym sie wyleczyla a potem starala o dziecko .... nie wiem co przyjemnego jest w odkladaniu tak waznej operacji na ''po porodzie'', bo znajac zycie pozniej bedziesz tego zalowac, gdy bedziesz chciala byc z dzieckiem a bedziesz musiala lezec w szpitalu ....,.
|
|
|
#4274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie na szczęście te mięśniaki chyba się wchłoniły, bo jak byłam przed staraniami u gina, to szukał ich i szukał i nic nie znalazł
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Was, obyś Ty się wyleczyła, zaciążyła i spokojnie donosiła ![]() Ja czekam na testowanko/@ ![]() Jeszcze 9 długich dni...
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki..u mnie dziś szok....
dwie kreski....jedna mocna,druga jasna...ale jest!nie wiem co o tym myslec,co miesiąc robiłam test takiej samej firmy,i zawsze była tylko jedna kreska-jak bardzo bym się nie przyglądała i nie brała pod światło... póki co jestem w szoku,i płaczę ze szczęścia i jestem przerażona...po prostu nie mogę w to uwierzyc..W tym miesiącu mieliśmy tyle spraw na głowie,że może tylko ze 2-3 razy sexik.. Żeby miec pewnosc to skoczę może dziś na badanie krwi,nie chcę niepotrzebnie robic sobie nadziei.Wiecie może gdzie w Warszawie można w miarę tanio i szybko zrobic? |
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuc moze foteczke testu?
|
|
|
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
Brawurka gratuluję!! Czekałam dzisiaj na taką wiadomość
Normalnie cieszę się jakby to były moje 2 kreseczki
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka już Ci gratuluję bo wierzę że teścior się nie myli
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
trzy głębokie wdechy...jeśli to jest serio przecinek,to wyszedł w momencie kiedy w ogóle nie był spodziewany i w ogóle o tym nie myślałam i działaliśmy na spontanie
nabrałam sobie nadgodziny w pracy,żeby nie myślec o ciąży,stalismy się domem tymczasowym dla kociaków ze schroniska,miałam głowę zajęta w ogóle czymś innym.I miałam strasznie męczący miesiąc w pracy-od groma nocek po 12 godzin,tylko spałam i jadłam i tyle. Ale okres zacząl się spóźniac,juz niby wczoraj powinien byc,a poza tym zawsze 1 dzień-2 dni wcześniej miałam plamienie i strasznie bolał brzuch i czułam,że zaraz coś we mnie wyleci..a tu nic. |
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie mogę zapomnieć bo mi lekarz reguluje "robienie dzidzi"
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Brawurka czyli coś w tym jest, że jak się nie myśli o ciąży, to ona się pojawia
![]() Ja niby też dużo pracuję, ale co z tego jak internet mam w pracy i na wizaż zaglądam do Was
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi udaje sie w pierwszej fazie cyklu i mniej wiecej polowie drugiej fazy nie myslec.... ale im blizej @ tym wiecej mysle i chyba blokuje sobie tym cykl, bo wydluzaja mi sie ...
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
Brawurka84 gratulacje!
Bete w Wawie możesz zrobić w Luxmedzie albo w Damianie - 4o pln. W Damianie można dopłacić za CITO i wynik jest chyba po 4h. w luxmedzie następnego dnia.
|
|
|
|
#4286 |
|
Raczkowanie
|
aha,dziękuję.Jeszcze podobno w Alfie na nowym świecie można zrobic.
Ale dziś już się nie wyrobię czasowo,bo spędzam dzień dziecka z moją małą bratanicą.Ale może jutro.Powiem Wam,że jestem nad wyraz spokojna-coś w stylu:co się odwlecze to nie uciecze W poprzednich 2 cyklach robiłam niemalże wszystko,żeby zajsc,sex co 2 dni jak lekarz zalecił,patrzenie na śluz,na szyjkę,doszło do paru zmuszeń niemalże :-( aż wstyd o tym pisac,ale coś mi odbiło.A w tym przestałam łykac witaminy,już nawet w lipcu miałam iśc na badania hormonów czy na pewno wszystko w porządku i już sobie wyliczyłam okres na następne parę miesięcy-którą zmianę akurat będę miała w pracy itp.-czyli kiedy będę zdychac Sorrka,że tak pisze,ale nadal jestem w szoku..i staram to sobie w głowie uporządkowac wszystko... Ja już się nawet nastawiłam,że do trzydziestki mogę nie zajśc...i wszystko w czarnych barwach... Edytowane przez Brawurka84 Czas edycji: 2011-06-01 o 10:25 |
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurko, a jakie mialas/masz objawy?
![]()
|
|
|
#4288 | |
|
Raczkowanie
|
Życze dużo zdrówka, u mnie też raz podejżewali ciąże pozamaciczną i okazało się że to okres :-
Cytat:
![]() Czekamy n a wyniki z betki i zaciskamy kciuki. Odebrałam wczoraj wyniki z LH, FSH i E2 i są ok, FSH:LH= 0,8 więc ujdzie, dziś ide po wyniki z tarczycy i prolaktyny i w piątek do gin. Puki co mam obniżenie nastroju, wszystko widze w ciemnych-w zasadzie w czarnych barwach. Jakoś tylko radocha Brawurki mnie podnosi na duchu....
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
odnośnie objawów:to z tydzień temu czułam kłucie jajników i bóle całego podbrzusza,normalnie jakbym już okres miała.Biust mi spuchł i zaczął pobolewac.Do tego kłuła mnie jakby szyjka macicy i tam w kroczu na dole..jakby coś się napinało,a potem odpuszczało..Już myślałam,że mi wirus hpv może wrócił i wyczynia jakieś zmiany w szyjce macicy...
No i tak miałam codziennie,z przerwami oczywiście,i latałam do łazienki spwadzac czy już leci okres.Ale nic nie było.A w ciągu 2-3 dni ostatnich często siusiu robię,a wcale nie piłam więcej niż zwykle,ja w ogóle mało piję W każdym razie objawy są jak na wcześniejszy termin okresu,nawet ból w krzyżu i uczucie jakby mokrości. ale tak jak pisałam jakiś czas temu-jak chyba tydzien temu byłam u dentystki to się pytała czy na pewno nie jestem w ciąży bo mam takie dziąsła nabrzmiałe |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Mowisz o uczuciu mokrosci, a jak ze sluzem? Czy tylko czujesz ze masz tam mokro, ale sluzu malo?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

. Polecam Wam naprawdę. Mnie wzruszył strasznie odcinek o dziewczynie, która oddała dziecko do adopcji. Po prostu się poryczałam sama jak dziecko. 
ale caly czas mam wrazenie ze @ zawitala
Dobrze rozumiem?