|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() niezła teściówka nie ma co ![]() moja mama to twierdzi, ze takiemu maleństwu nie jest tak gorąco jak nam no bo jest malutkie. i skoro ma mieć jedną warstwę wiecej niz dorosły człowiek to jak my jestesmy w spodenkach i koszulce to ona powinna mieć na taki zestaw jeszcze bluzeczkę/kaftanik/sweterek ![]() i to jest ta ta warstwa więcej przy pogodzie tropikalnej wręcz moje dziecko zasnęło dziś o 17 cały dzien nie spała, nie wiem czy przez upał bo bylismy caly zcas na dworku. dopiero jak sie ochłodziło to zasnęła, masakra
|
|
|
|
|
#782 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
ale miałam zaje.... nockę, mały usnął o 22:30 i obudził się o 5:30!!!! ciekawe jak będzie dzisiaj, bo mało zjadł cały dzień mnie nie było, bo moja mama wróciła po 3 tyg z sanatorium i pojechałam do niej bo się stęskniła za Olusiem, a ten prawie cały dzień spał, jednak nie ma to jak świeże powietrze na wsi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wczoraj założyłam małemu na próbę i całą noc w niej spał i narazie jest ok, ale mam jeszcze 2 paczki dwójek i muszę wykorzystać Cytat:
![]() ładnie wyglądacie ![]() to tak jak mój ![]() mam nadzieję, że to mleczko Wam pomoże ![]() mój już śpi ale nie wiem jak długo, bo zjadł tylko 30ml mm plus cyc, ale jak na niego to za mało i pewnie zaraz będzie ryk |
|||||
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopaki się zmówili aby dać mamom pospać marzę aby było więcej takich nocek spałam ciągiem 5godzin od dwóch miesięcy tak nie miałam
|
|
#784 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
posmaruje moze krochmalem jescze przez kilka dni i zobacze efekty, narazie zrezygnowalam tez z pomidorow i czekoladyCytat:
dziekujemy za komplementy a sasiadka to kawal zolzy, niestety duzo takich na swiecei typow ![]() Cytat:
wiem jak jest niestetyno na slub do kosciola to nawet buty zalozyl miejmy nadizje ze Oli da ci dzis znow pospac |
||||||
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać,
mam nadzieję, ze mała się raz obudzi w nocy, bo jutro idę na 8:30 do dentysty ![]() U nas ponoć jutro mają być burze i deszcz po południu, ciekawe czy się sprawdzi
|
#787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój królewicz się oczywiście obudził, bo za mało zjadł, dojadl butlę do końca, nawet beknął i śpi, a ja idę się kapać Cytat:
dawaj to zdj z brzuchem, to Ci powiem czy masz większy ode mnie, bo mój jest taki obwisly że szok jutro chyba pojadę sobie do pracy, zobaczę jak rano Olo będzie się zachowywał, więc znowu będę Was nadrabiać po całym dniu ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- ja codziennie ze wzgl.na ciemieniuche |
||
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
marsylia ale głupoty Twoja teściowa wygaduje "wszystko mu wisi"
![]() kasiapruszkow co za babsko z tej sąsiadki Nie przejmuj się takim gadaniem bo nie warto eirene super, że Oli tyle przespał ![]() diatoma świetnie wyglądacie Dzisiaj przyszły zabawki co zamawiałam (ja się z niego bardziej cieszę niż Alan Alanek dzisiaj był grzeczniutki i cały dzień w parku a ja zamiast z tego skorzystać i się pouczyć na świeżym powietrzu to cały czas leniuchowałam
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-31 o 22:51 |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY WIEM, ZE MACIE NOSIDELKA
ALE CZY KTORAS MA CHUSTĘ? DO NOSZENIA?? MAZ CHCE MI KUPIC, ALE KOMPLETNIE NIE MOGE SIE ZDECYDOWAC KTORA I JAKA
|
|
|
|
#790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.chustydonoszenia.pl/chust...tibaby,37.html
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Kilka z Was już pisało o tym i ja mogę dołączyć do klubu. Mój synek praktycznie nie śpi w dzień. Ja nie wiem, a słyszałam, że małe dzieci dużo śpią
. Ale nie narzekam, bo młody za to śpi w nocy. Jak zaśnie po kąpieli, to budzi się o 3:00 lub 4:00, zjada szybko i budzi się znowu po godzinie po jedzonku śpi z mną jeszcze do 10:00. Wcześniej się męczyłam, bo po tym porannym karmieniu mały nie zasypiał, tylko rozciągał się, prężył i marudził. Aż pewnego dnia (jakieś półtora tygodnia temu) wzięłam go do siebie i okazało się, że z mamą, to jednak trochę pośpi. Budzi się kilka razy i przykleja się do cycusia, ale gerenralnie to śpimy. A dzisiaj to już było w ogóle super, bo mały obudził się o 5:00, zjadł i poszliśmy od razu spać. Muszę Wam przyznać, że odżyłam przez te półtora tygodnia. Jestem nareszcie wyspana Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-05-31 o 23:18 |
|
|
|
#793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to po wyjściu męża Nadia zasypia i tak sobie kimamy do 11-12A dziś Nadunie jakoś wyjątkowo usypia upal, bo większość dnia przespała, teraz nawet podczas przewijania sie nie obudziła.
|
|
#794 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak zrobie to wrzuce moj przybytek Cytat:
|
|||
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Nocka bardzo dobra spanie od 20.45 do 5.40 ![]() i do 7 a teraz juz pijemy kawke ![]() Diadomaslicznie wygladasz nawet po nieprzespanych nockach heh i malenstwo tez slodkie ![]() Wczoraj mielismy szczepienia i mala srednio dobrze to przezyla. Jak dostala 2 zastrzyki wzielam ja przytulilam i od razu zasnela. W domu byla baaardzo marudna jakby ja bolalo i tak do wieczora :/ Biedactwo... nastepnym razem mioj TZ pojdzie bo dla mnie to za duzo![]() Wieczorem pisalismy CV dla TZta wiec nie bylo czasu a ze on pracuje odkad mial15 lat totroche tych prac bylo
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() no powiem Ci, że nieźle, usnął o 22 i obudził się o 4 więc 6 godzin spania, zjadł i obudził się dopiero o 7:20 teraz spadamy do mojej pracy, buziaczki |
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
matko jak goracooooooo
a jeszcze w dodatku ciagle ten holerny katar;/ moze on jest uczulony na te pylki juz niewiem sama ehh
Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-06-01 o 08:49 |
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie elastyka na taka pogode;p
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
laseczka- interesuje sie tak nawet dobrze, tylko musze troszke trzasc raz na jakis czas, a jak nie rusza sie to patrzy, fika, i nawet prubowal mowic do jednego pluszaka
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Tajka, widze, ze Lenka gorzej zniosla szczepionke niz Nadia
![]() wazyli wczesniej malutka? U nas nocka super, nie dosc, ze duzo spala w dzien, o rano pobudka dopiero o 8, a ostatnio bylo zawsze 4-6 wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow z okazji Dnia Dziecka!! I moja Nadunia konczy dzis dwa miesiace
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzis pewnie tez bedzie. Miala ataki placzu(jak przy kolce), ale takie chwilowe, wzielam ja pryztulilam i koniec . Wieczorem zaczela zachowywac sie zleksza normalniej TZ z nia gadal o serach heheNie wazyli bo oni byle szybciej i dowidzenia... Mialam dzis isc, ale wydaje mi sie ze za duzo wrazen dla Leny, zreszta jest dzien dziecka to jej odpuszcze;p. W zeszly piatek wazylismy wiec poczekamy tydzien czyli w ten piatek pojde do baby clinic. Najlepszego Nadusiu stara baba jestes![]() Wczoraj znalazlam oferte pracy dla tZta w czyms podobnym jak teraz pracuje, wiec jak tylko wrocil z pracy i dalismy wypowiedzenie mieszkania to pisalismy CV, a wlasciwie zmienialismy, a pozniej za pomoca translatora na google zmienialismy na hiszpanski... bo tak szybciej. Moj TZ prcuje juz 20 lat mimo, ze ma 34;p, wiec troche tego bylo ![]() Aha wczoraj zjadla 625ml wiec nie bylo zle
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-01 o 09:51 |
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacja traicionera 2 miesiące to powazna sprawa
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje traicionera dwoch miesiecy
moj za 9 dni |
|
|
|
#804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Łatwo się dociąga wszystko. Mały wsadzany do niej marudzi na początku, bo gdzieś tam przecież blisko jest cyc a go nie dają, ale szybko się uspokaja i albo świat obserwuje albo usypia ![]() Tylko w takie upały to ona też jest do niczego, najlepiej albo nie wychodzić w ciągu dnia albo do wózka jednak... Słyszałam że bardzo cienkie chusty dobre na upały to niektóre Hoppediz (geckos, goa i coś tam), ale ich cena jest powalająca, przynajmniej dla mnie. Nati jednak ponad 100 zł tańsze. A tu (po zlikwidowaniu spacji): chusty .info /forum można nawet dostać używane na bazarku
|
||
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieci
![]() A mój mały kończy dzisiaj 3 miesiące
|
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego dla dzidziusiow
|
|
|
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale się zdenerwowałam wczoraj. Napisałam wiadomość 3 razy, bo ciągle coś mi się kasowało. Tak się wkurzyłam, że wyłączyłam kompa i poszłam do fryzjera... Cytat:
Poczytaj sobie info na tej stronce co linkowałam wcześniej.Przy każdej kąpieli myjemy główkę. Ale mamy ten płyn z Jonsona 3w1. Cytat:
Małą pierwszy raz zawineliśmy jak miała 4 tyg.http://www.ma☠☠☠☠☠☠☠☠/category/chusty...wiazane-rapalu Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci
|
||
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas dziś znowu upał.... ![]() Cytat:
myjemy codziennie bo walczymy z ciemieniuchą a wcześniej myłam 2 razy w tygodniu No dziewczyny dzisiaj pierwsze swięto Naszych Maluszków!!!!! Wszystkiego Najlepszego Maleństwa!!!!!!! |
|
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Potem przyjechala drugi raz i znowu ten sam temat - ona jest niezniszczalna
Jak sie spotkamy to powiem jej co ortopeda nam mowil o beciku i zawijaniu dziecka, w ogole ona mi mowi ze Franek tak dziwinie wyglada i ona nie wiedziala czemu a teraz wie - bo jemu tak wszystko wisi.. rece nogi, zamiast zawiniete w becik

!

) a ja mówię jej że juz po ciązy.

Poczytaj sobie info na tej stronce co linkowałam wcześniej.