Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 21:27   #781
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Castia jak moja teściowa siły do niej nie mam. Była u nas pierwsszy raz i tragedia bo Franek ma chlodne raczki, potem chciala jakiś becik czy bolerko dać, ale tz nie wzial jak byl u niej, no i jeszcze kilka razy dzwonila ze Franka boli brzuch od tych chlodnych rak, ze rozmawiala z jakas dziewczyna co ma dwojke dzieci i powiedziala ze sie nam maly rozchoruje Potem przyjechala drugi raz i znowu ten sam temat - ona jest niezniszczalna Jak sie spotkamy to powiem jej co ortopeda nam mowil o beciku i zawijaniu dziecka, w ogole ona mi mowi ze Franek tak dziwinie wyglada i ona nie wiedziala czemu a teraz wie - bo jemu tak wszystko wisi.. rece nogi, zamiast zawiniete w becik no to jej mowie: faktycznie dziwnie - calkiem jak czlowiek.
oł maj god
niezła teściówka nie ma co

moja mama to twierdzi, ze takiemu maleństwu nie jest tak gorąco jak nam no bo jest malutkie. i skoro ma mieć jedną warstwę wiecej niz dorosły człowiek to jak my jestesmy w spodenkach i koszulce to ona powinna mieć na taki zestaw jeszcze bluzeczkę/kaftanik/sweterek
i to jest ta ta warstwa więcej przy pogodzie tropikalnej wręcz

moje dziecko zasnęło dziś o 17 cały dzien nie spała, nie wiem czy przez upał bo bylismy caly zcas na dworku. dopiero jak sie ochłodziło to zasnęła, masakra
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:40   #782
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

ale miałam zaje.... nockę, mały usnął o 22:30 i obudził się o 5:30!!!!
ciekawe jak będzie dzisiaj, bo mało zjadł

cały dzień mnie nie było, bo moja mama wróciła po 3 tyg z sanatorium i pojechałam do niej bo się stęskniła za Olusiem, a ten prawie cały dzień spał, jednak nie ma to jak świeże powietrze na wsi

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A dzisiaj hematolog, idziemy z tymi węzełkami, ściskajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego !
no i jak tam po wizycie Kochana?

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A my dziś na szczepienie,mam nadzieję,że Lila pzrejdzie je w maire i nie będzie bardzo płakać
a my w czwartek i też się boję

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam.a to moj maluszek zdjecie robione przed chwilka
super

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski dzieki za pocieszenie ale wczoraj mialam sygnal ze nie wygladam za dobrze, spotkalam znajoma babke ktora nie widzac wozka zapytala mnie ile jeszce do rozwiazania? a ja jej malego pokazuje a ta w szoku mi mowi zobacylam brzuch to pomyslalam ze jesze pani nie urodzila ...
o proszę jaka laska, a Rafcio jaki przystojniak, nawet buty ma

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
mnie ostatnio na imprezie firmowej kolega z działu (lat 60) się o to zapytał (przy stole siedziało z 30 osób)
ja myślałam, że spłonę ze wstydu, że muszę o takich rzeczach mówić
jaki gość chyba bym go wzrokiem zabiła

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
na pewno zdam relacje co do pampersów sleep&play
ja wczoraj założyłam małemu na próbę i całą noc w niej spał i narazie jest ok, ale mam jeszcze 2 paczki dwójek i muszę wykorzystać

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ale sie pochwale co dziś odwaliłam, wrocilismy ze spacreru, wstawilam patelnie na gaz i zajelam sie Tymkiem, ii za jakies kilka minut cos smierdzi. poszlam do kuchni a tam sie pali! zapomnialam ze patelnia stala na takiej podkladce na kuchni platikowej... ipodplaililam gaz a tego spod patelni nie bylo widac;/ ale co zrobi, ugasilam pozar wywietrzylam i mam nadzeiej ze tż nic nie poczuje bo powie pewnie ze jestem glupia hehe,
wstawiam fotke z niedzieli, trosze nie wyspana ale co tam
Załącznik 3995016Załącznik 3995017
o kurcze, ale dałas z tym pożarem
ładnie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
moje dziecko mnie dziś zszokowało. spał w nocy 7godzin!!!
to tak jak mój

mam nadzieję, że to mleczko Wam pomoże

mój już śpi ale nie wiem jak długo, bo zjadł tylko 30ml mm plus cyc, ale jak na niego to za mało i pewnie zaraz będzie ryk
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:44   #783
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
Eirene, 100 ml to super! oby ulewanie przeszło

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

ale miałam zaje.... nockę, mały usnął o 22:30 i obudził się o 5:30!!!!

to tak jak mój

mam nadzieję, że to mleczko Wam pomoże

chłopaki się zmówili aby dać mamom pospać marzę aby było więcej takich nocek spałam ciągiem 5godzin od dwóch miesięcy tak nie miałam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:04   #784
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
ale sie pochwale co dziś odwaliłam, wrocilismy ze spacreru, wstawilam patelnie na gaz i zajelam sie Tymkiem, ii za jakies kilka minut cos smierdzi. poszlam do kuchni a tam sie pali! zapomnialam ze patelnia stala na takiej podkladce na kuchni platikowej... ipodplaililam gaz a tego spod patelni nie bylo widac;/ ale co zrobi, ugasilam pozar wywietrzylam i mam nadzeiej ze tż nic nie poczuje bo powie pewnie ze jestem glupia hehe,
wstawiam fotke z niedzieli, trosze nie wyspana ale co tam
Załącznik 3995016Załącznik 3995017
niewyspana ale ladnie wygladacie, a z kuchenka o i ja mam przeboje juz raz wygotowalam wode a garnek ze srebrnego zrobil sie zloty... a teraz przypomina mi sie ze cos wstawilam jak juz sie gotuje

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Kasia- wcale ci brzucha nie widać, a na pewno nie wyglądasz, jakbyś jeszcze nie urodziła, to skrajna złośliwość była.
Ja mam w pasie 82 cm, pod pasem jeszcze więcej i jakoś na razie muszę z tym żyć i tak juz trochę mi spadło dzięki ćwiczeniom i yerbie.
moze zrobie zdjecie z brzuchem to wrzuce choc sie go wstydze bo naprawde jest ogromny,

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
to czas uwierzyć w siebie bo jesteś b. ładna do tego radzisz sobie mimo przeciwności losu w postaci wszystkich lepiej wiedzących jak masz wychowywać swojego małego przystojniaka
czasami dopada mnie taka deprecha przez to wsyztko ze az strach, dzieki za wsparcie to naprawde duzo daje

Cytat:
kasiapruszków, mojemu tez sie zrobily krostki w jednym miejscu, takie skupisko, i jest szorstkie, i pediatra wczoraj powiedziala zeby obserwowac, jak tego bedzie wiecej to przyjsc i obejrzy znow, a teraz kazala obserwowac. Tymkowi na sloncu sie krostkipojawiaja, ale ja mysle ze sie poci i dodatkowo obciera szyjka o kolniezyk albo dekolt i stad tez pod brodka krostki.
hmm no to nie wiem sama moze tez pojde do lekarki ale ona juz mi na tradzik elosone dala to teraz to jzu nie wiem co wymysli posmaruje moze krochmalem jescze przez kilka dni i zobacze efekty, narazie zrezygnowalam tez z pomidorow i czekolady

Cytat:
potem przyjechaliśmy mały znów po wizycie babki na górze zaczął się drzeć jak opętany ja nie wiem... oczywiście przyszła a akurat mój tato go nosił i ona do niego - co ty tak Oli płaczesz dziadek ci coś krzywdę robi?
nie wiem myślała że to taki świetny żart?? oj się zdenerwował tata...

Kasiapruszków śliczna z ciebie dziewczyna i mały przystojniacha
dobra idę ściągnąć mleczko przedtem ściągnełam 100ml
kurcze ja to chyba nigdy 100 nie osiagne
dziekujemy za komplementy a sasiadka to kawal zolzy, niestety duzo takich na swiecei typow

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz i się nie przejmuj
pociesze Cię że ostatnio miałam taką samą sytuację w banku. kolejka dużo ludzi-młoda dziewczyna mnie widzi i krzyczy na cały bank Pani w ciązy - chciała mnie przepuszczać (ciekawe w ciąży nikt nie był chętny mnie przepuszczać a po porodzie tak ) a ja mówię jej że juz po ciązy.
potem podeszła do mnie i mnie przepraszała.

i kolejna sytuacja :
matka mojego kolegi z podstawowki myslala ze mam jedno w wozku a drugie w drodze szok nie wiem ile by musial miec maly skoro widac ze noworodek - to w moja druga ciaze zaszlabym bedac w tej
kurcze czy ci ludzie dzieci nie majawiem jak jest niestety

Cytat:
o proszę jaka laska, a Rafcio jaki przystojniak, nawet buty ma
no na slub do kosciola to nawet buty zalozyl dzieki ego
miejmy nadizje ze Oli da ci dzis znow pospac
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:13   #785
iizabelaa
Zakorzenienie

Idę spać,
mam nadzieję, ze mała się raz obudzi w nocy,
bo jutro idę na 8:30 do dentysty

U nas ponoć jutro mają być burze i deszcz po południu,
ciekawe czy się sprawdzi
Stary 2011-05-31, 22:18   #786
marsylia
Wtajemniczenie

myjecie glowki szamponem? Jak czesto?

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:22   #787
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
chłopaki się zmówili aby dać mamom pospać marzę aby było więcej takich nocek spałam ciągiem 5godzin od dwóch miesięcy tak nie miałam
no ja też właśnie o tym pomyślałam, ze ciągiem tyle, chociaż mój ostatnio przesypiał 5 ciurkiem, ale zanim ja się położyłam, to były 3, a potem to co 1h 1,5h więc już nie spanie
mój królewicz się oczywiście obudził, bo za mało zjadł, dojadl butlę do końca, nawet beknął i śpi, a ja idę się kapać

Cytat:
no na slub do kosciola to nawet buty zalozyl dzieki ego
miejmy nadizje ze Oli da ci dzis znow pospac
też mam taką nadzieję

dawaj to zdj z brzuchem, to Ci powiem czy masz większy ode mnie, bo mój jest taki obwisly że szok

jutro chyba pojadę sobie do pracy, zobaczę jak rano Olo będzie się zachowywał, więc znowu będę Was nadrabiać po całym dniu

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
ja codziennie ze wzgl.na ciemieniuche
Stary 2011-05-31, 22:48   #788
patrycja_22
Rozeznanie

marsylia ale głupoty Twoja teściowa wygaduje "wszystko mu wisi" Dlaczego 90% teściowych tak się zachowuje a w tym moja

kasiapruszkow
co za babsko z tej sąsiadki Nie przejmuj się takim gadaniem bo nie warto

eirene
super, że Oli tyle przespał

diatoma
świetnie wyglądacie

Dzisiaj przyszły zabawki co zamawiałam wszystkie bardzo fajne ale motyl Ematuel najfajniejszy (ja się z niego bardziej cieszę niż Alan )

Alanek dzisiaj był grzeczniutki i cały dzień w parku a ja zamiast z tego skorzystać i się pouczyć na świeżym powietrzu to cały czas leniuchowałam Oj dziecko i studia to ciężka sprawa no ale trzeba zacisnąć zęby i powiedzieć sobie, że jeszcze trochę

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-05-31 o 22:51
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 23:00   #789
agus87
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY WIEM, ZE MACIE NOSIDELKA

ALE CZY KTORAS MA CHUSTĘ? DO NOSZENIA??
MAZ CHCE MI KUPIC, ALE KOMPLETNIE NIE MOGE SIE ZDECYDOWAC KTORA I JAKA
Stary 2011-05-31, 23:06   #790
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Podobno te chusty Nati są bardzo dobre http://www.chustydonoszenia.pl/chust...tibaby,37.html

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 23:09   #791
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Podobno te chusty Nati są bardzo dobre http://www.chustydonoszenia.pl/chust...tibaby,37.html
wlasnie to moja faworytka poki co
Stary 2011-05-31, 23:15   #792
Harrods
Zadomowienie

Kilka z Was już pisało o tym i ja mogę dołączyć do klubu. Mój synek praktycznie nie śpi w dzień. Ja nie wiem, a słyszałam, że małe dzieci dużo śpią . Ale nie narzekam, bo młody za to śpi w nocy. Jak zaśnie po kąpieli, to budzi się o 3:00 lub 4:00, zjada szybko i budzi się znowu po godzinie po jedzonku śpi z mną jeszcze do 10:00. Wcześniej się męczyłam, bo po tym porannym karmieniu mały nie zasypiał, tylko rozciągał się, prężył i marudził. Aż pewnego dnia (jakieś półtora tygodnia temu) wzięłam go do siebie i okazało się, że z mamą, to jednak trochę pośpi. Budzi się kilka razy i przykleja się do cycusia, ale gerenralnie to śpimy. A dzisiaj to już było w ogóle super, bo mały obudził się o 5:00, zjadł i poszliśmy od razu spać. Muszę Wam przyznać, że odżyłam przez te półtora tygodnia. Jestem nareszcie wyspana . Bo wcześniej męczyłam się z nim od tej 5:00 i padałam na twarz. A dla mnie akurat pora między 5:00 a 7:00 jest najgorsza z całej doby, bo żebym nie wiem co robiła, to jestem w stanie usnąć na stojąco. Kilka razy wybrałam się w trasę o tej porze i musiałam co chwilę stawać, bo przysypiałam za kólkiem (i nie pomagała kawa ani RedBull) - istna masakra - już nie siadam za kółkiem nad ranem. Generalnie jest to pora, kiedy jestem absolutnie nieprzytomna. Także za to, że przesypia tę porę, wybaczę mu nie spanie w dzień. Chociaż jest to uciążliwe, bo nic nie mogę zrobić. Jedynie na spacerze trochę drzemie, ale lekko i budzi się co chwilkę. A poza tym widzę, że wieczorem jest zmęczony, bo robi się marudny.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-05-31 o 23:18
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 01:01   #793
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
marsylia ale głupoty Twoja teściowa wygaduje "wszystko mu wisi" Dlaczego 90% teściowych tak się zachowuje a w tym moja

kasiapruszkow
co za babsko z tej sąsiadki Nie przejmuj się takim gadaniem bo nie warto

eirene
super, że Oli tyle przespał

diatoma
świetnie wyglądacie

Dzisiaj przyszły zabawki co zamawiałam wszystkie bardzo fajne ale motyl Ematuel najfajniejszy (ja się z niego bardziej cieszę niż Alan )

Alanek dzisiaj był grzeczniutki i cały dzień w parku a ja zamiast z tego skorzystać i się pouczyć na świeżym powietrzu to cały czas leniuchowałam Oj dziecko i studia to ciężka sprawa no ale trzeba zacisnąć zęby i powiedzieć sobie, że jeszcze trochę
ojtam ojtam, zasłużyłaś na odpoczynek

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Kilka z Was już pisało o tym i ja mogę dołączyć do klubu. Mój synek praktycznie nie śpi w dzień. Ja nie wiem, a słyszałam, że małe dzieci dużo śpią . Ale nie narzekam, bo młody za to śpi w nocy. Jak zaśnie po kąpieli, to budzi się o 3:00 lub 4:00, zjada szybko i budzi się znowu po godzinie po jedzonku śpi z mną jeszcze do 10:00. Wcześniej się męczyłam, bo po tym porannym karmieniu mały nie zasypiał, tylko rozciągał się, prężył i marudził. Aż pewnego dnia (jakieś półtora tygodnia temu) wzięłam go do siebie i okazało się, że z mamą, to jednak trochę pośpi. Budzi się kilka razy i przykleja się do cycusia, ale gerenralnie to śpimy. A dzisiaj to już było w ogóle super, bo mały obudził się o 5:00, zjadł i poszliśmy od razu spać. Muszę Wam przyznać, że odżyłam przez te półtora tygodnia. Jestem nareszcie wyspana . Bo wcześniej męczyłam się z nim od tej 5:00 i padałam na twarz. A dla mnie akurat pora między 5:00 a 7:00 jest najgorsza z całej doby, bo żebym nie wiem co robiła, to jestem w stanie usnąć na stojąco. Kilka razy wybrałam się w trasę o tej porze i musiałam co chwilę stawać, bo przysypiałam za kólkiem (i nie pomagała kawa ani RedBull) - istna masakra - już nie siadam za kółkiem nad ranem. Generalnie jest to pora, kiedy jestem absolutnie nieprzytomna. Także za to, że przesypia tę porę, wybaczę mu nie spanie w dzień. Chociaż jest to uciążliwe, bo nic nie mogę zrobić. Jedynie na spacerze trochę drzemie, ale lekko i budzi się co chwilkę. A poza tym widzę, że wieczorem jest zmęczony, bo robi się marudny.
jak ja cie rozumiem, tez nienawidzę tego przedziału godzinowego, gdy młoda się wtedy domaga jedzenia, to dosłownie spełzam z tego łóżka i do ostatniej chwili mama nadzieje, ze sie może jej odwidzi. No i oczywiście zawsze zasypiam podczas karmienia Za to po wyjściu męża Nadia zasypia i tak sobie kimamy do 11-12

A dziś Nadunie jakoś wyjątkowo usypia upal, bo większość dnia przespała, teraz nawet podczas przewijania sie nie obudziła.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:14   #794
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
U nas ponoć jutro mają być burze i deszcz po południu,
ciekawe czy się sprawdzi
chyba w calym kraju maja byc przelotne burze

Cytat:
też mam taką nadzieję

dawaj to zdj z brzuchem, to Ci powiem czy masz większy ode mnie, bo mój jest taki obwisly że szok
no i jak nocka?
jak zrobie to wrzuce moj przybytek

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
jakbym o swoim dziecku czytala
Stary 2011-06-01, 08:26   #795
tajka88
Zakorzenienie

Dziendoberek
Nocka bardzo dobra spanie od 20.45 do 5.40
i do 7 a teraz juz pijemy kawke

Diadomaslicznie wygladasz nawet po nieprzespanych nockach heh i malenstwo tez slodkie

Wczoraj mielismy szczepienia i mala srednio dobrze to przezyla. Jak dostala 2 zastrzyki wzielam ja przytulilam i od razu zasnela. W domu byla baaardzo marudna jakby ja bolalo i tak do wieczora:/ Biedactwo... nastepnym razem mioj TZ pojdzie bo dla mnie to za duzo

Wieczorem pisalismy CV dla TZta wiec nie bylo czasu a ze on pracuje odkad mial15 lat totroche tych prac bylo

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:47   #796
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

Cytat:
no i jak nocka?
jak zrobie to wrzuce moj przybytek
no powiem Ci, że nieźle, usnął o 22 i obudził się o 4 więc 6 godzin spania, zjadł i obudził się dopiero o 7:20

teraz spadamy do mojej pracy,

buziaczki
Stary 2011-06-01, 08:47   #797
gosiawolna
Rozeznanie

matko jak goracooooooo my dzisiaj mielismy noc ehhmaly zasnal dopiero o 22 a tak o 20 i budzil sie juz co 4 godz, to mysle to fajnie wstanie o 2 i o 6 i bedzie super. a tu co chwile marudzenie,,a to glodny, a to polozylam go normalnie a on mi w poprzek lozeczka sie budzi..przez to goraco wszystko mnie drazni a jeszcze w dodatku ciagle ten holerny katar;/ moze on jest uczulony na te pylki juz niewiem sama ehh

Edytowane przez gosiawolna
Czas edycji: 2011-06-01 o 08:49
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:04   #798
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chce kupić ale z lnu
na pewno nie elastyka na taka pogode;p

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:06   #799
gosiawolna
Rozeznanie

laseczka- interesuje sie tak nawet dobrze, tylko musze troszke trzasc raz na jakis czas, a jak nie rusza sie to patrzy, fika, i nawet prubowal mowic do jednego pluszaka
Stary 2011-06-01, 09:09   #800
traicionera
Zakorzenienie

Tajka, widze, ze Lenka gorzej zniosla szczepionke niz Nadia
wazyli wczesniej malutka?

U nas nocka super, nie dosc, ze duzo spala w dzien, o rano pobudka dopiero o 8, a ostatnio bylo zawsze 4-6

wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow z okazji Dnia Dziecka!!

I moja Nadunia konczy dzis dwa miesiace
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:12   #801
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Tajka, widze, ze Lenka gorzej zniosla szczepionke niz Nadia
wazyli wczesniej malutka?

U nas nocka super, nie dosc, ze duzo spala w dzien, o rano pobudka dopiero o 8, a ostatnio bylo zawsze 4-6

wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow z okazji Dnia Dziecka!!

I moja Nadunia konczy dzis dwa miesiace
Niestety Lenka srednio znosi szczepienia. Rozplakala sie ale ja uspokoilam na rekach i zasnela w wozku po sekundzie. W domu byla lekka masakra pila mechaniczna i dzis pewnie tez bedzie. Miala ataki placzu(jak przy kolce), ale takie chwilowe, wzielam ja pryztulilam i koniec. Wieczorem zaczela zachowywac sie zleksza normalniej TZ z nia gadal o serach hehe
Nie wazyli bo oni byle szybciej i dowidzenia... Mialam dzis isc, ale wydaje mi sie ze za duzo wrazen dla Leny, zreszta jest dzien dziecka to jej odpuszcze;p. W zeszly piatek wazylismy wiec poczekamy tydzien czyli w ten piatek pojde do baby clinic.

Najlepszego Nadusiu stara baba jestes

Wczoraj znalazlam oferte pracy dla tZta w czyms podobnym jak teraz pracuje, wiec jak tylko wrocil z pracy i dalismy wypowiedzenie mieszkania to pisalismy CV, a wlasciwie zmienialismy, a pozniej za pomoca translatora na google zmienialismy na hiszpanski... bo tak szybciej. Moj TZ prcuje juz 20 lat mimo, ze ma 34;p, wiec troche tego bylo

Aha wczoraj zjadla 625ml wiec nie bylo zle

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-01 o 09:51
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:12   #802
Montii
Zakorzenienie

gratulacja traicionera 2 miesiące to powazna sprawa

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:17   #803
gosiawolna
Rozeznanie

gratulacje traicionera dwoch miesiecy moj za 9 dni
Stary 2011-06-01, 09:22   #804
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
ja mam chustę tkaną Nati Grecja. Bardzo wygodne mi się w niej nosi, wytrzymała, solidna i ładna jak dla mnie (nie lubię grubych pasków więc te Nati alaska itd mi się nie podobają) Łatwo się dociąga wszystko.
Mały wsadzany do niej marudzi na początku, bo gdzieś tam przecież blisko jest cyc a go nie dają, ale szybko się uspokaja i albo świat obserwuje albo usypia
Tylko w takie upały to ona też jest do niczego, najlepiej albo nie wychodzić w ciągu dnia albo do wózka jednak...
Słyszałam że bardzo cienkie chusty dobre na upały to niektóre Hoppediz (geckos, goa i coś tam), ale ich cena jest powalająca, przynajmniej dla mnie. Nati jednak ponad 100 zł tańsze.
A tu (po zlikwidowaniu spacji): chusty .info /forum można nawet dostać używane na bazarku

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:08   #805
trzyrazyi
Zadomowienie

Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego Dla Waszych Malenstw W Dniu Ich Swieta!!!!Duzo Zdrowka przedewszystkim!!!!
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:11   #806
Tity
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieci
A mój mały kończy dzisiaj 3 miesiące Przyjeżdża do nas dzisiaj teściowa. Także do wieczora

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:20   #807
gosiawolna
Rozeznanie

wszystkiego najlepszego dla dzidziusiow
Stary 2011-06-01, 10:29   #808
Glodomorek
Zakorzenienie

Cześć
Ale się zdenerwowałam wczoraj. Napisałam wiadomość 3 razy, bo ciągle coś mi się kasowało. Tak się wkurzyłam, że wyłączyłam kompa i poszłam do fryzjera...
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
a czym i kiedy Ty będziesz szczepić?
ja się zastanawiam czy tego w ogóle w czasie nie przesunąć troszkę
Ja wiem czym na pewno nie będę szczepić. Żadnych zalecanych, skojarzonych, DTP odpada i MMR też. Może zaszczepię tylko błonicę, polio chyba tylko doustną - można cały cykl taki zrobić. Zastanawiam się nad żółtaczką, wcześniej będę robić poziom przeciwciał, bo może po szpitalnej dawce jest już odporna. Nie wiem czy teraz ją zaszczepię czy poczekam, aż skończy np. 2 lata. Na różyczkę zaszczepię jeśli nie przechoruje, to jak będzie mieć ok.10-12 lat. Ciągle zastanawiam się nad Hib. Nie spieszę się ze szczepieniami. Chcę porozmawiać z pediatrą i iść do neurologa. Zastanawiające jest, że każde dziecko dostaję tą samą dawkę, nie ważne czy jest wcześniakiem, czy ma 2 kg czy 8... a wszystkie inne leki dostosowywane są do wagi i wieku. Jeśli masz wątpliwości co do szczepień to nie warto się spieszyć. Zawsze możesz zaszczepić, ale cofnąć się tego nie da Poczytaj sobie info na tej stronce co linkowałam wcześniej.

Cytat:
Przy każdej kąpieli myjemy główkę. Ale mamy ten płyn z Jonsona 3w1.

Cytat:

Ja mam chustę. Kupiliśmy używaną tkaną Bebelulu Rapalu, bo elastyczną można krócej używać i latem jest bardziej gorąco. Jestem bardzo zadowolona, choć nauka wiązania idzie powoli Małą pierwszy raz zawineliśmy jak miała 4 tyg.
http://www.ma☠☠☠☠☠☠☠☠/category/chusty...wiazane-rapalu

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:29   #809
iweczka
Zakorzenienie

Hej,
u nas dziś znowu upał....
Cytat:

tak mi sie przypomnialo - moją mame ostatnio jej dawna kolezanka pyta
a co to tobie sie trafilo

Cytat:
myjemy codziennie bo walczymy z ciemieniuchą
a wcześniej myłam 2 razy w tygodniu

No dziewczyny dzisiaj pierwsze swięto Naszych Maluszków!!!!!
Wszystkiego Najlepszego Maleństwa!!!!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:01   #810
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
no powiem Ci, że nieźle, usnął o 22 i obudził się o 4 więc 6 godzin spania, zjadł i obudził się dopiero o 7:20

teraz spadamy do mojej pracy,

buziaczki
no to super milego dzionka

i wlasnie wszystkigo na naj naj dla naszych dzieciaczkow na Dzien Dziecka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości