|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Dzień dobry!
![]() ależ super wieści, aż mi się łzy zakręciły! Pauliziu, doczekałaś się! Gratulacje i milion uścisków dla Was! Antonio super chłopanio! Wracajcie do nas i si ju w Odchowalni Weredko, gratulacje! Zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu! ![]() Kasiu1361! Wspaniale! Tradycyjnie zdrówka i szybkiego powrotu do domu Cucciola, jeszcze raz gratulacje córeńki! SiLLee, ależ śliczności! ![]() Zytus, mam nadzieje, że Igor jednak wyjdzie przed wywoływaniem ![]() Kiara, nic się nie bój, będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki za szybką i bezbolesną akcję Andziot, mąż kupił prezent dla Zosi? To przykrywka! Pewnie dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kurde, wpadłam poplotkować i wszystkie uciekły! Pewnie przez moją fryzurę ![]() to idę smażyć naleśniki na jutro ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Jakby coś to byłam tu. Gasić światło, nie gasić? PS niech ta Sania już wraca, bo listę trzeba uzupełnić i poprawić ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Srutututu, majtki z drutu. ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- I jeszcze informacyjnie: Czy wiecie, że Tesco w Świebodzinie powstało 5 lat przed Chrystusem? ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Że tem, dziewczyny! Dobranoc |
|
|
|
#4172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() to pierwsze ![]() Cytat:
![]() idziecie dzisiaj jakk burza, mamuski ![]() chodzi mi o rodzenie ![]() januszagnieszka 3mam kciuki za jutroo!!
|
|||
|
|
|
#4173 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
Gratuluję postępów, a wpadka każdemu się może zdarzyć, wybacz jej ![]() Cytat:
He, He, nigdy nic nie wiadomo Teraz babcie idą z duchem czasu Mam nadzieję, że jak najszybciej będziesz mieć net.Cytat:
Gratulacje!!! Najważniejsze, że już jesteście razem!!! Uroczy z niego bąbelek Cytat:
Nic tylko się cieszyć, że masz takiego aniołka. Odbijać małą na pewno się nauczysz. Niezbyt fajną tylko porę na aktywność wybrała, ale pewnie jej się jeszcze zmieni na jakieś godziny dzienne. Cytat:
Marcelek jest cudny i taki słodziutki!!! Cytat:
Super na pewno to wyglądało, teraz gdziekolwiek razem się nie pojawicie, będziecie pewnie wzbudzać niemałe zainteresowanie. Cytat:
Gratulacje!!! Ale dziś wysyp dzieciaków
|
||||||||
|
|
|
#4174 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do terminu jeszcze trochę czasu jest, także spokojnie na pewno się pojawią ![]() Cytat:
Powodzenia na ktg. Pochwal się meblami i wózkiem. Ślicznych masz chłopców. Tacy różni, ale równie uroczy ![]() Cytat:
Kurcze, u Ciebie zmiany jak w kalejdoskopie. Trzymam kciuki w takim razie za jutro. Cytat:
Oby tak dalej, na pewno już nic w moczu nie będzie. Cytat:
Piękną masz córeczkę!!! Czekamy na imię córeczki. Cytat:
Trzymam kciuki by się coś ruszyło. Cytat:
by poszło jak najszybciej.Cytat:
Mój na ostatnie urodziny kupił Mai, tor wyścigowy Ogólnie moja córka lubi różnego rodzaju pojazdy i często się nimi bawi.---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- U mnie kolejny dzień z męczącym katarem i bólem gardła, do tego dziś doszła chrypa. Oby mi jak najszybciej przeszło, bo w tych upałach jeszcze to bardziej uciążliwe. Do tego Adaś dziś jakoś mało ruchliwy, chyba się za dużo narobiłam i dziecko daje matce nauczkę ![]() Do jutra, miłej nocy!!! |
||||||||
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
Mangoo ja buteleczke z atomizerem kupiłam w drogerii.. taki zwyły, ok 1,50 zł kosztował i w nim mam zamiar na początek Tamtum Rosa sobie trzymać i psikać
![]() Zytus jak samopoczucie u Ciebie? Jak Ci z tym, że z majówki zrobiłaś się czerwcówką? ![]() Zresztą jak ma być.. Na niektóre sprawy nie mamy wpływu.. co zrobić ![]() Enchantress z z tego co mi się o uszy obiło, to Antropia została dyżurną Kochane dziewczyny Kiara76 trzymam kciuki za Ciebie I proszę nastawić się bardzoo poztywnie ![]() ![]() Kasia1361 ![]() Serdeczne gratulacje dla Ciebie i Martynki! Piekna waga córeczki Andziotku superowy prezent Zosi się trafił ![]() A kto powiedział, że samochody czy ciężarówki to nie dla dziewczynek A Gabi co dostała? ![]() Nie wiem co jeszcze miałam pisać ![]() ![]() Tak w ogóle to smutno, bo nie było mnie dziś długo i tylko półtora strony do nadrabiania ![]() Przypominajc sobie stare czasy, pewnie byłoby z siedem!!
|
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana i czuję się jakbym na rzeź szła.
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki i słowa pocieszenia, mam nadzieję (choć malutką), że akcja rozkręci się bez wywoływania, dzisiaj przyjęcie do szpitala, oxy jutro, więc mam jeden dzień na spełnienie marzeń. Jakby co będę pisała do Daisy. Pozdrawiam serdecznie i do miłego !
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Nocka fatalna nie wyspałam się bo było za gorąco, idę zaraz podespać a potem ambitny plan wyprać pościel i poprasować ok. 4 pralki prania jak to zrobię to wytnę sobie medal z papieru. ![]() Kiara jesteś już tak blisko spotkania z dzidzią że skup swoje myśli na tym a nie martw się i nie bój się, dasz radę.
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
mary ale miałaś nastrój wieczorny
![]() 82anusia Zosia też lubi autka, w sumie bardziej od lalek ![]() Lolka1212 Gabrysia nic nie dostała, bo mężul stwierdził że pamiętać nie będzie Kiara76 powodzenia !!!!!!! jeszcze jest szansa ! ![]() mamaoptymistka udanego prasowania ![]() powiem Ci że przy dwójce to się nagle więcej tego prania robi niby logiczne ale nie spodziewałam się że aż tyle więcej ... ![]() Dzień dobry, dziś jeszcze większa pustka tu .... kolejna poszła na spotkanie z dzidzią ![]() ja w miarę wyspana, nocka jak co noc mała już się wierci w łóżeczku więc zaraz będzie jedzonko dziś jakoś zimno ... |
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowych rozpakowanych mam !
![]() ![]() gusiagatko mamaoptymistka eweska 82anusia dziekuje ![]() andziot heh fajny prezent ![]() mary poziomkowa dobrze słyszec ze minie ten bol. dzisiaj juz troszke blizna mniej boli, ale te sutki .... niech juz sie uodparniaja .. agus87 no, pierwsze narazie wygrywa ![]() Kiara76 trzymam mocno ![]() U mnie noc tez nie za ciekawa, mała co 2 godz sie budzila ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#4180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Idę rozmyślać czy kupować laktator czy może się wstrzymać... |
|
|
|
|
#4181 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się na pewno będzie dobrze Cytat:
Ja miałam wczoraj do prasowania tyle, ale powiem szczerze, że tak super dokładnie nie poprasowałam, co pod spód zakładane szybko przeleciałam ![]() a u mnie zapowiada się na niezły upał Cytat:
Jeśli masz możliwość to staraj się wietrzyć sutki i smaruj je też swoim mlekiem. Mnie trochę to pomagało. Ja jestem dziś nieprzytomna, spałam u córki w pokoju na jej łóżku, nie dziwię się, że co noc do mnie przychodzi, bo to łóżko mega niewygodne. Musimy jej kupić coś nowego . Do tego królewna wstała już przed 7. Biorę się za gotowanie. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- dopiero po 9, pewnie się jeszcze odezwą |
|||
|
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM!!!
ciesze sie ze znowu moglam do was zajrzec ![]() oczywiscie nadrobic nie daje rady ![]() Cytat:
![]() a teraz, na dzien dziecka chcial syrenke arielke zmieniajaca kolor ofc dostosowalam sie do prosby i ma tj, jego jakby peirwsza lalka
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wieści od Agi:
" Rodzę dzisiaj , odezwę się jak będę miała siły , trzymajcie kciuki. Odpisałam że trzymamy mocno.
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Witam się z rana i od razu przekazuję wieści od naszej kochanej Paulizi
Paulizia i Antek dzisiaj wychodzą do domu ) ale pojawiły sie problemy z karmieniem i zostali do dziś.. Już są sukcesy w karmieniu, więc teraz będzie już tylko lepiej ![]() ![]() Pailizia pisze, że tęskni za nami! Przekochana jest ![]() A dziś też wielki dzień Amarci i Karolinki ![]() Dziewczynki moc kciuków dla was
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-06-01 o 10:27 |
|
|
|
#4185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobryCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Amarcia są cały czas
|
|||
|
|
|
#4186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() : kciuki:No a ja z majowki stalam sie czerwcówka, no ale macie racje co ma byc to bedzie, uparte mam dziecko chyba po tatusiu. Wczoraj humor mialam kijowy, no ale dzis juz troche lepiej. |
|
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
O proszę! I jeszcze dziś AgaJanusz jest naszą bohaterką
Oczywiście mnóstwo zaciśniętyc kciuków za dziewczynki zapewniona
|
|
|
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a w ogole widze ze mamuski rozpakowane maja wiecej czasu na poczekalnie niz my. Edytowane przez Zytus Czas edycji: 2011-06-01 o 10:32 |
|
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak czytam sobie odchowalnie to stwierdzam że my w dwupakach to powinnyśmy sobie obiady do przodu porobić i pozamrażać i myśleć co jeszcze na zapas można by zrobić bo jak nam się trafi dzidziuś marudka to będziemy chodzić do tyłu ze zmęczenia.
i nic nie zdołamy zrobić.Tylko czy nam się chce, mi nie bardzo na pewno nie dziś
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() /ogloszenia parafialne: 1) Jesli chodzi o skarpetki dla dzieci, to mam z Pepco, MC, no name i z Zary i wlasciwie tylko te Zara kids daja rade, bo sie trzymaja na stopach, reszte znajduje w pomieszczeniach, w ktorych dziecko bylo noszone. 2) Moje dziecko sie urodzilo tak dlugie, ze 70% ciuchow na 56 juz nie zalozy, w tym jakis 15 bodziakow z Mothercare, ktore byly tylko wyprane i wyprasowane - chce te ubranka wypchnac na allegro - czy zrobic Wam tu wczesniej pokaz? Moze ktoras z Was bychciala kupic? |
|
|
|
|
#4191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Zytus to super.
Mój mąż kiedyś zapowiedział że on w domu wszystko może robić ale za gotowanie się nie bierze. ![]() Więc zostaje to mi. Za to jak on się weźmie i posprząta dom to czasem mnie zakłopotanie ogarnia, bo robi to idealnie.
|
#4193 |
|
Rozeznanie
|
Oj to tez masz dobrze, bo moj do sprzatania chetny nie jest, a szkoda. No ale nie mozna miec wszytkiego.
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Moj gotuje super, sprzata slabo, ale ostatnio wyprasowal jakies 40 pieluch tetrowych, wiec nie mam powodow do narzekan, do tego super sie mala zajmuje.
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
helloo Miski !!!!!
Wczoraj miałam zajrzec i ogarnąć sie nie mogłam Miałam wizyte pani połoznej, sciagnełam biegiem malza z pracy (na szczescie 2-3km od domu pracuje) i pierwsze kąpanie za soba Jak sie okazuje nie taki straszny diabeł. Z malutka wszystko oki, jak zwykle ze mną problem... pani połozona obczaiła moje krocze i mówi, ze szwy zaczynają pekac ... boli jak diabli Nie rodzcie na 1 partym - sam poród pikus, ale potem sie ciagnie. Budziłam wczoraj troszke Gabika w dzień i calusia noc spała -tzn obudziłam ją po 24 na papu, potem ok 4 pobudke zrobiłam i pozniej 8.30... (gdybym jej nie obudziła spałaby dalej ) Co za dziecko............. troszke mi smutno bo jak by jej nie było ... lezy i spi. Pytałyscie o TZ - po prostu zwariował Nosi, glaska, przytula, spiewa, gada po ang by mała sie jezyka obsłuchała Do tego że powiedziałam co z moim kroczem, ja wiele nie robię abym nie pekla jeszcze mocniej Problem tylko z naszym jedzeniem. Zjadłam wczoraj w sumie ze 3 kromki chleba za caly dzien i wieczorem budyn sobie ugotowałam Dzis TŻ pracuje z domu wiec wyslalam go na jedzeniowe zakupy, cos zjemy !! a wiecie co... tesciowe nawet slowem nie spytaja czy coś pomóc ! Po pracy wczoraj weszli z wizytacja na 5 min, postali nad łózeczkiem, popatrzyli, pogadali jaka ładna dziewczynka i poszli. Tzn na reke mi to, ze tu nie siedza, ale kurde jakby mnie tesciowa wczoraj miska zupy poczestowała to bym sie ucieszyła.. tzn gdyby choc spytała czy cos moze pomoc Ale olac, poradze sobie ! Wczoraj najgorzej bo 1 dzień - dzis juz sobie poukładałam troszke dzien. Moi rodzice przyjada w sobote i zostaną tutaj do niedzieli.. mama dzwoni i troszczy sie o mnie zdalnie Jak krocze, jak cycki, jak nadgarstki (bo teraz jest jeszcze gorzej !! ) a tu o mnie sie nikt nie zapyta.Czuje sie jak maszynka do karmienia Tzn mąz jeszcze jakoś sie stara, choc wczoraj jak płakałam to tylko powiedział, zebym nie płakała bo nie mam o co... dobra koneic wyzalania ale nie mialam komu, a rodzicom tez nie chce beczec w słuchawke SiLLee; ja od wczoraj mam to samo.. bolą sutki a do tego mam tyle pokarmu,. ze cycki jak skała ale karmię, jeszcze wytrzymuja, stosuje nakładki silikonowe i jest ciut lepiej. Grazin; DZIEKUJE za es !! o 7 jeszcze spalam ...andziot; haha czy małz zaspokoił swoja potrzebe zabawkowa ?? Dobrze, ze trafił w Zosi gust ![]() Dzieki za rady o oknie hihi sa pootwierane, nawet pani połozna pozwoliła wyjść juz z małą na dwór !!!! nie wiem tylko na jak długo mogę ??? Czerwcowe Dziewczynki sie rozpoakowywuja !!! w sumie widze ze czerwiec niekoniecznie w 41-42 tc... Kiara, trzymam za Ciebie kciuki !!!! Lolusiu, co tam u Ciebie ??? Jutro Wasz dzien !! Gusiu, a kiedy jakąs wizytkę masz ?? Moniqac, przepraszam, nie zauwazylam pytania... Tak jak wyzej pisałam, maż zgłupiał na jej punkcie (mam nadzieje, ze mu nie minie? bo jak kupi sobie nowy gadzet, to tez fiksuje kilka dni a potem rzuca w kąt, jednak z Gabi mam nadzieje, bedzie inaczej, zwłaszcza ze do niego podobna - chyba Jupi - ze Szymonek zdrowieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak nadgarstki ?? u mnie koszmar, nie jestem juz w stanie normalnie zgiac reki, musze na 2 razy, aż taka kosteczka wskoczy na swoje miejsce - dopiero potem moge kontynuowac Zytus, jak u Ciebie ?????????? amarcia, Doruś ?? co u Was ????? antropia, Ciebie też witam i o zdrówko pytam mimbi, jakos nazywaja sie te czopki? kupuje mi TZ po prostu glicerynowe, ale w szpitalu te ktore dawali jakos sie nazywały - moze lepsze ?? Paulizia, genialnie ze juz do domku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale piorunem poszło ![]() GRATULACJE dla rozpakowanych Mamus !!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy Wasze narodzone dzieciątka leża cały dzien w rozku czy sa jeszcze inne metody układania dzidzi ?? I zawsze na boczku tak ?? Moje dziecko innej pozycji nie zna Gdzie ja moge sie tego naucyzc wszystkiego OMG ja nic nie wiem .............. liczyłam, ze mam jeszcze 2 tygodnie na doczytanie ![]() Najlepszego dla Waszych Dzieciątek Dziewczynki, bez względu gdzie One w tej chwili sa
Są Waszymi dziećmi
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
kilka zdjec
nie mam czasu robic, przerzucac na kompa na jedym zdj ma 5 min Jeszcze z 30min przed porodem moje wrzuce zaraz do albumu
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy Skarbie Ty nasz, super, że mąż oszalał na punkcie Gabika
Nie dziwię się śliczna, rozkoszna dziewczyneczka z niej I jeszcze taka grzeczniutka ![]() Co do teściów szkoda słów, obiadek mogliby Ci chociaż zaserwować Oby krocze szybciutko się zagoiło a Ty pomalutku nauczysz się zorganizować Wam dzień ![]() Pytałaś ( ) kiedy mam wizytę, miałam w poniedziałek (jeden skurczybyk wyszedł na ctg, reszta super w porządeczku, szyjka twarda, trzyma). Następną mam za 2 tygodnie (14.06)Właśnie dostałam smska, że jak dobrze pójdzie i moja mama dostanie1-2 dni wolnego to przyjadą do nas na weekend Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-06-01 o 11:53 |
|
|
|
#4198 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Moje marudy dziś marudzą standardowo, ale jest spoko to nie to co wczoraj ![]() Gorąc i duchota u mnie straszna a u męża śnieg spadł http://www.snoweye.com/?resort=fr_stgervais Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-01 o 12:00 |
|||
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy aaaaa! Jaki Gabulek słodki
Jak to jest, że na takiego niemowlaczka to można patrzeć i patrzeć i nigdy się to patrzenie nie znudzi heheFajnie, że wracasz so normy i dobrze idzie organizacja.. za udaną kąpiel ![]() Mam nadzieję, że bóle na dole szybko miną i juz całkiem będzie dobrze.. ale na to chyba tylko czasu trzeba.. Tylko co z nadgarstkami?! Pamiętam, że Moniqac pisała, że jeszcze trochę po porodzie ją trzymało.. ale ustapiło! Życzę, aby i tobie szybciutko pełne zdrówko wróciło Teściami się nie przejmuj, tak jak napisałaś olać! Wiem, że trochę głupio skoro mieszkacie razem.. a z drugiej strony pomyśl co gorsze - a gdyby tak Ci całymi dniami teściowa na głowie siedziała i jeszcze wtrącała się do opieki nad Gabrysią?! To dopiero byłby koszmar Najważniejsze, że mąż Ci pomoga i jest takim dobrym tatusiem! Swoją mami i tati masz, którzy Cię wspierają, to nawet nie myśl o teściach I najważniejsze, że Gabrysia taka grzeczniutka Z Ciebie to taka dobra osóbka, uwielbiana przez nas wszystkie, więc nie mogło byc inaczej - los musiał Ci to w dzidzi wynagrodzić ![]() Wielgaśne buźki i uściski dla Ciebie |
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje zwykle glicerynowe - powiem Ci, ze jak pekaja Ci szwy to chyba teraz obowiazkowo musisz z czopkiem, zeby sie nie spinac.Moja mala w rozku spala tylko w szpitalu, w domu albo na boczku albo na plecach z glowa ulozona na boczek albo na brzuszku. Najbardziej lubi na Jezuska z lapkami po bokach. Zaraz robimy lezenie bez pieluchy zeby jej sie nic nie zaparzylo w ten upal. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

)
ale małz opanował do perfekcji, wiec jak ją wczoraj nakarmiłam to nosil.
) dzieki Mimbi (jej podpowiedz ! )
) badamy mocz - ostatnio były liczne bakterie, dzisiaj nie ma nic
i sie okazę co jest lub czego nie ma - te infekcje lubią niestety wrqcać.