Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 21:51   #4171
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Dzień dobry!

ależ super wieści, aż mi się łzy zakręciły!

Pauliziu, doczekałaś się! Gratulacje i milion uścisków dla Was! Antonio super chłopanio! Wracajcie do nas i si ju w Odchowalni

Weredko, gratulacje! Zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu!

Kasiu1361! Wspaniale! Tradycyjnie zdrówka i szybkiego powrotu do domu

Cucciola, jeszcze raz gratulacje córeńki!

SiLLee, ależ śliczności! Blizna jeszcze trochę Cię poboli, ale będzie dobrze. Z bólem przy karmieniu miałam to samo, ryczałam, kiedy Hania jadła, miałam kryzys laktacyjny, ale to mija, sutki się uodparniają na małego ssaka

Zytus, mam nadzieje, że Igor jednak wyjdzie przed wywoływaniem

Kiara, nic się nie bój, będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki za szybką i bezbolesną akcję

Andziot, mąż kupił prezent dla Zosi? To przykrywka! Pewnie dla siebie

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Kurde, wpadłam poplotkować i wszystkie uciekły! Pewnie przez moją fryzurę

to idę smażyć naleśniki na jutro

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Jakby coś to byłam tu. Gasić światło, nie gasić?

PS niech ta Sania już wraca, bo listę trzeba uzupełnić i poprawić

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Srutututu, majtki z drutu.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

I jeszcze informacyjnie:

Czy wiecie, że Tesco w Świebodzinie powstało 5 lat przed Chrystusem?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Że tem, dziewczyny! Dobranoc

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:31   #4172
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
UWAGA! UWAGA!

Jest sms od Paulizi

Antoś na świecie

Antoś urodzony 31 maja. 3940 gram i 53 cm !!!!

Paulizia pisze, że było ciężko i myślała, że nie da rady! Malutki wisi na cycusiu mamusi i ssie jak zawodowiec
Paula dopytuje jak Sania i reszta dziewczynek

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA

ZUZIA naszej Weredki jest już na świecie

szczegóły mam dostać później
gratulacje!!!!!!!!!! :roz a:
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Aleksandra, Nina albo jeszcze cos innego ;p narazie te 2
to pierwsze
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie wiem czy info juz dotarło bo nie mialam czasu przeczytac, ale mam info od kasi1361
o 8:55 urodziła się martynka, 3600 i 53cm zdrowa i śliczzna
gratulacje

idziecie dzisiaj jakk burza, mamuski
chodzi mi o rodzenie

januszagnieszka 3mam kciuki za jutroo!!
Stary 2011-05-31, 23:15   #4173
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie wiem czy info juz dotarło bo nie mialam czasu przeczytac, ale mam info od kasi1361
o 8:55 urodziła się martynka, 3600 i 53cm zdrowa i śliczzna

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
(a wiecie że Zosia wczoraj zrobiła kupę w majty )

ale za to nauczyła się sikać na dworze w powietrzu, bo z tym był problem

Gratuluję postępów, a wpadka każdemu się może zdarzyć, wybacz jej
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
jak się zapoznamy z sąsiadami to popytamy
narazie poznałam tylko taką starą panią, lekko przygłuchą, na moje oko 80lat .. podejrzewam, że nie ma internetu

He, He, nigdy nic nie wiadomo Teraz babcie idą z duchem czasu Mam nadzieję, że jak najszybciej będziesz mieć net.

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

Jest sms od Paulizi

Antoś na świecie

Antoś urodzony 31 maja. 3940 gram i 53 cm !!!!

Paulizia pisze, że było ciężko i myślała, że nie da rady! Malutki wisi na cycusiu mamusi i ssie jak zawodowiec
Paula dopytuje jak Sania i reszta dziewczynek

Gratulacje!!! Najważniejsze, że już jesteście razem!!!
Uroczy z niego bąbelek

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
[SIZE=2][SIZE=3]hej Kochane Mamusie,
tak chciałam do odchowalni a teraz jak moge byc uczestniczka "pełna geba" to jeszcze nawet nie zajrzałam....
tak to poszło mi szybko i niespodziewanie, ze chyba nie jestem jeszcze gotowa psychicznie
no ale tak na powaznie, nadal nie wiem co tam robic, bo z malutka nie mam zadnych problemów kompletnie i nie wiem o co pytac
Umieram tylko ze strachu ze wzgl własnie na to ulewanie, dziewczynka z mojej sali krztusiła sie (bo miała cosik z płuckami) i widziałam, jak to wyglada gdy dziecko robi sie sine i krztusi.. horror
Tak wiec nie umiem, aby jej sie odbiło ale małz opanował do perfekcji, wiec jak ją wczoraj nakarmiłam to nosil.
Teraz poszedł do pracy i zostałam siama, ale mała na okrągło spi.
Obudziłam ją o 7.30 na karmienie i znów cały czas spi

Pytalyscie o karmienie - nie ma problemu, mleka mam tyyyyyyyyyyyyyle, ze odciagam non stop, rano z jednego cycka sciagnełam 60ml bo zaczeły mi twardniec o\piersi - tak wiec mała chyba sie najada
Nie dokarmiam, nie daje z butelki, sutki nie sa poranione do krwi ale zaczyna bolec sam moment zasysania - jednak daje rade.
Brak pępka niezmiernie mnie cieszy, bo sie o niego bałam.
Dzis o 18.oo przychodzi pani połozna
No i tyle
Wieczorem wczoraj nie spała od 24 do 3 wiec i ja nie spałam i małz nie spal, podobnie było dzien wczesniej w szpitalu wiec to chyba jej pora na aktywnosc. Caly dzien jej nie ma .. wiec sie nudze.
Ketonalu juz nie jem wiec krocze boli jak (#$*%&@#)_%&*, rowniez aplikuje czopki (Mary, był bobek w szpitalu ) dzieki Mimbi (jej podpowiedz ! )

Nic tylko się cieszyć, że masz takiego aniołka. Odbijać małą na pewno się nauczysz. Niezbyt fajną tylko porę na aktywność wybrała, ale pewnie jej się jeszcze zmieni na jakieś godziny dzienne.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
[B][COLOR=Red]Info od Sani:

Oto mój Marcelek rana mnie bardzo boli , jeszcze nie wstawałam,nawet ledwo siedzę, mały grzeczny jak aniołek i ładnie ssie cyca, ale mleka jeszcze nie mam, jestem w nim zakochana!!! Są nowe mamusie ? jak Paulizia? buziaki dla Was wszystkich, specjalny dla Daisy za wsparcie

Marcelek jest cudny i taki słodziutki!!!

Cytat:
Tak, tak siostra już dawno w domku urodziła 19maja a 23 w poniedziałek już wyszli do domku, więc już tydzień są w domku
Zapoznanie już było chłopaczków i dziewczynki :P Ale fajnie to wyglądało jak cała czwórka leżała sobie na łóżku Normalnie przedszkole

Super na pewno to wyglądało, teraz gdziekolwiek razem się nie pojawicie, będziecie pewnie wzbudzać niemałe zainteresowanie.

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA

ZUZIA naszej Weredki jest już na świecie

szczegóły mam dostać później

Gratulacje!!! Ale dziś wysyp dzieciaków

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 23:23   #4174
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Byłam na KTG żadnych skurczyków, skurczy ani skurczybyków nie stwierdzono, wszystko dobrze a dzidziak się ruszał bardzo.

Do terminu jeszcze trochę czasu jest, także spokojnie na pewno się pojawią

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Jutro ktg zobaczymy co pokaże.
Dodatkowo jutro ma być wózek i mebelki, także prawdziwy Dzień Dziecka

Powodzenia na ktg. Pochwal się meblami i wózkiem.

Cytat:
A teraz najnowsze moich słodziaków

Ślicznych masz chłopców. Tacy różni, ale równie uroczy

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
wlasnie badal mnie prof i mowil, ze jutro mam byc na czczo bo prawdopodobnie bede rodzic, lozysko niby zle funkcjonuje i trzeba wczesniej zakonczyc ciaze. Moze moja dziecinka urodzi sie w Dzien Dziecka

Kurcze, u Ciebie zmiany jak w kalejdoskopie. Trzymam kciuki w takim razie za jutro.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Szymonek odpukac OK (cągle sprawdzam mu skórę czy nie żółknie znowu i biaka oczu czy sa białe czy żółte ) badamy mocz - ostatnio były liczne bakterie, dzisiaj nie ma nic , za tydzien robimy posiew i sie okazę co jest lub czego nie ma - te infekcje lubią niestety wrqcać.

Oby tak dalej, na pewno już nic w moczu nie będzie.

Cytat:
Co do imienia to jeszcze nie mamy do konca na dniach powinna pasc decyzja

Piękną masz córeczkę!!! Czekamy na imię córeczki.

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja po wizycie i ktg i tradycyjnie nic sie nie zmienilo, za 2 dni znowu kontrol, a za kolejne dwa dni jak nic sie nie zmieni to mnie zostawia w szpitalu.
Jejku zeby te moje dziecko zechcialo wyjsc przed sobotą, bo ja nie chce szpitala!!

Trzymam kciuki by się coś ruszyło.

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Ach, ja już nie mam takiego wyjścia, jutro ok. 8.00 stawiam się do szpitala na wywołanie nie mam na nic ochoty, a jeszcze naczytałam się oczywiście o tych wszystkich metodach wywoływania i pomyślałam o Monice z numerkami, jak to u niej długo trwało wywoływanie, ze mam już takiego doła, że szok .......

by poszło jak najszybciej.

Cytat:
mój mężul nie wytrzymał i dał Zosi dziś część prezentu na Dzień Dziecka
i zgadnijcie co kupił

uwaga :
samochód - lawetę
z czterema resorakami

a Zosi się super zabawka spodobała i po całym mieszkaniu z tatusiem jeździli

Mój na ostatnie urodziny kupił Mai, tor wyścigowy Ogólnie moja córka lubi różnego rodzaju pojazdy i często się nimi bawi.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

U mnie kolejny dzień z męczącym katarem i bólem gardła, do tego dziś doszła chrypa. Oby mi jak najszybciej przeszło, bo w tych upałach jeszcze to bardziej uciążliwe.
Do tego Adaś dziś jakoś mało ruchliwy, chyba się za dużo narobiłam i dziecko daje matce nauczkę
Do jutra, miłej nocy!!!

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2011-05-31, 23:28   #4175
Lolka1212
Zadomowienie

Mangoo ja buteleczke z atomizerem kupiłam w drogerii.. taki zwyły, ok 1,50 zł kosztował i w nim mam zamiar na początek Tamtum Rosa sobie trzymać i psikać

Zytus jak samopoczucie u Ciebie? Jak Ci z tym, że z majówki zrobiłaś się czerwcówką? Zresztą jak ma być.. Na niektóre sprawy nie mamy wpływu.. co zrobić

Enchantress z z tego co mi się o uszy obiło, to Antropia została dyżurną I Eweska też zgodziła się w info na forum wrzucać Kochane dziewczyny

Kiara76 trzymam kciuki za Ciebie I proszę nastawić się bardzoo poztywnie Najważniejsze, że córeczka już tuż, tuż

Kasia1361
Serdeczne gratulacje dla Ciebie i Martynki! Piekna waga córeczki

Andziotku superowy prezent Zosi się trafił A kto powiedział, że samochody czy ciężarówki to nie dla dziewczynek A Gabi co dostała?

Nie wiem co jeszcze miałam pisać

Tak w ogóle to smutno, bo nie było mnie dziś długo i tylko półtora strony do nadrabiania Przypominajc sobie stare czasy, pewnie byłoby z siedem!!
Stary 2011-06-01, 07:03   #4176
Kiara76
Raczkowanie

Witam się z rana i czuję się jakbym na rzeź szła.

Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki i słowa pocieszenia, mam nadzieję (choć malutką), że akcja rozkręci się bez wywoływania, dzisiaj przyjęcie do szpitala, oxy jutro, więc mam jeden dzień na spełnienie marzeń.
Jakby co będę pisała do Daisy.

Pozdrawiam serdecznie i do miłego !
Stary 2011-06-01, 08:22   #4177
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dzień Dobry
Nocka fatalna nie wyspałam się bo było za gorąco, idę zaraz podespać a potem ambitny plan wyprać pościel i poprasować ok. 4 pralki prania jak to zrobię to wytnę sobie medal z papieru.

Kiara jesteś już tak blisko spotkania z dzidzią że skup swoje myśli na tym a nie martw się i nie bój się, dasz radę.
Stary 2011-06-01, 08:47   #4178
andziot
Zakorzenienie

mary ale miałaś nastrój wieczorny

82anusia Zosia też lubi autka, w sumie bardziej od lalek

Lolka1212 Gabrysia nic nie dostała, bo mężul stwierdził że pamiętać nie będzie

Kiara76 powodzenia !!!!!!! jeszcze jest szansa !

mamaoptymistka udanego prasowania
powiem Ci że przy dwójce to się nagle więcej tego prania robi
niby logiczne ale nie spodziewałam się że aż tyle więcej ...

Dzień dobry,
dziś jeszcze większa pustka tu ....
kolejna poszła na spotkanie z dzidzią

ja w miarę wyspana,
nocka jak co noc

mała już się wierci w łóżeczku więc zaraz będzie jedzonko
dziś jakoś zimno ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:05   #4179
SiLLee
Raczkowanie

Gratulacje dla nowych rozpakowanych mam !

gusiagatko mamaoptymistka eweska 82anusia dziekuje

andziot heh fajny prezent

mary poziomkowa dobrze słyszec ze minie ten bol. dzisiaj juz troszke blizna mniej boli, ale te sutki .... niech juz sie uodparniaja ..

agus87 no, pierwsze narazie wygrywa
Kiara76 trzymam mocno

U mnie noc tez nie za ciekawa, mała co 2 godz sie budzila i tak mnie te sutki bola z tego karmienia ze mogla bym ryczec. Przed chwilka ja nakarmilam a teraz słodko spi. Ciekawe jak dlugo. Ide jesc sniadnia. Miłego dnia Wam zycze
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:33   #4180
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Mangoo ja buteleczke z atomizerem kupiłam w drogerii.. taki zwyły, ok 1,50 zł kosztował i w nim mam zamiar na początek Tamtum Rosa sobie trzymać i psikać
Dzięki Loluś Dzisiaj dokładniej sprawdzę, bo pytałam w superpharmie i nie mieli, a w sephorze pojemnościowo malutkie.

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Powodzenia na ktg. Pochwal się meblami i wózkiem.
Dzięki Co do zakupów to chyba za bardzo się cieszyłam wczoraj, bo jedna i druga firma miała nam potwierdzić odbiór, a tu cisza...

Idę rozmyślać czy kupować laktator czy może się wstrzymać...

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:36   #4181
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:

Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki i słowa pocieszenia, mam nadzieję (choć malutką), że akcja rozkręci się bez wywoływania, dzisiaj przyjęcie do szpitala, oxy jutro, więc mam jeden dzień na spełnienie marzeń.

Trzymaj się na pewno będzie dobrze

Cytat:
Dzień Dobry
Nocka fatalna nie wyspałam się bo było za gorąco, idę zaraz podespać a potem ambitny plan wyprać pościel i poprasować ok. 4 pralki prania jak to zrobię to wytnę sobie medal z papieru.

Ja miałam wczoraj do prasowania tyle, ale powiem szczerze, że tak super dokładnie nie poprasowałam, co pod spód zakładane szybko przeleciałam

Cytat:
dziś jakoś zimno ...

a u mnie zapowiada się na niezły upał

Cytat:
U mnie noc tez nie za ciekawa, mała co 2 godz sie budzila i tak mnie te sutki bola z tego karmienia ze mogla bym ryczec. Przed chwilka ja nakarmilam a teraz słodko spi. Ciekawe jak dlugo. Ide jesc sniadnia. Miłego dnia Wam zycze

Jeśli masz możliwość to staraj się wietrzyć sutki i smaruj je też swoim mlekiem. Mnie trochę to pomagało.

Ja jestem dziś nieprzytomna, spałam u córki w pokoju na jej łóżku, nie dziwię się, że co noc do mnie przychodzi, bo to łóżko mega niewygodne. Musimy jej kupić coś nowego . Do tego królewna wstała już przed 7.
Biorę się za gotowanie.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Dzięki Co do zakupów to chyba za bardzo się cieszyłam wczoraj, bo jedna i druga firma miała nam potwierdzić odbiór, a tu cisza...
dopiero po 9, pewnie się jeszcze odezwą

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2011-06-01, 09:38   #4182
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM!!!

ciesze sie ze znowu moglam do was zajrzec
oczywiscie nadrobic nie daje rady

Cytat:
mój mężul nie wytrzymał i dał Zosi dziś część prezentu na Dzień Dziecka
i zgadnijcie co kupił

uwaga :
samochód - lawetę
z czterema resorakami

a Zosi się super zabawka spodobała i po całym mieszkaniu z tatusiem jeździli
andziotku supoer, jestem "za" zeby nie robic dzieciom podzialow na chlopiece i dziewczece zabawki. moj synus jak mial 2l na gwiazdke zazyczyl sobie gary, talerze i szklaneczki plastikowe

a teraz, na dzien dziecka chcial syrenke arielke zmieniajaca kolor
ofc dostosowalam sie do prosby i ma tj, jego jakby peirwsza lalka
Stary 2011-06-01, 10:16   #4183
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dziewczyny wieści od Agi:

" Rodzę dzisiaj , odezwę się jak będę miała siły , trzymajcie kciuki.

Odpisałam że trzymamy mocno.
Stary 2011-06-01, 10:20   #4184
Lolka1212
Zadomowienie

Dzien dobry! Witam się z rana i od razu przekazuję wieści od naszej kochanej Paulizi

Paulizia i Antek dzisiaj wychodzą do domu Ponoć już wczoraj wieczorem mieli mieć wychodne () ale pojawiły sie problemy z karmieniem i zostali do dziś.. Już są sukcesy w karmieniu, więc teraz będzie już tylko lepiej

Pailizia pisze, że tęskni za nami!

Przekochana jest

A dziś też wielki dzień Amarci i Karolinki Dziewczynki moc kciuków dla was

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-06-01 o 10:27
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:24   #4185
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Powodzenia

Cytat:

Trzymamy

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Paulizia i Antek dzisiaj wychodzą do domu Ponoć już wczoraj wieczorem mieli mieć wychodnę () ale pojawiły sie problemy z karmieniem i zostali do dziś.. Już są sukcesy w karmieniu, więc teraz będzie już tylko lepiej

Przekochana jest

Amarcia są cały czas

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:25   #4186
Zytus
Rozeznanie

Cytat:

oj tak trzymamy, trzymamy: kciuki:

No a ja z majowki stalam sie czerwcówka, no ale macie racje co ma byc to bedzie, uparte mam dziecko chyba po tatusiu. Wczoraj humor mialam kijowy, no ale dzis juz troche lepiej.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:26   #4187
Lolka1212
Zadomowienie

O proszę! I jeszcze dziś AgaJanusz jest naszą bohaterką Oczywiście mnóstwo zaciśniętyc kciuków za dziewczynki zapewniona
Stary 2011-06-01, 10:28   #4188
Zytus
Rozeznanie

Cytat:

powodzenia, jutro juz bedziesz mama calkowicie

a w ogole widze ze mamuski rozpakowane maja wiecej czasu na poczekalnie niz my.

Edytowane przez Zytus
Czas edycji: 2011-06-01 o 10:32
Stary 2011-06-01, 10:28   #4189
mamaoptymistka
Zadomowienie

Jak tak czytam sobie odchowalnie to stwierdzam że my w dwupakach to powinnyśmy sobie obiady do przodu porobić i pozamrażać i myśleć co jeszcze na zapas można by zrobić bo jak nam się trafi dzidziuś marudka to będziemy chodzić do tyłu ze zmęczenia. i nic nie zdołamy zrobić.

Tylko czy nam się chce, mi nie bardzo na pewno nie dziś
Stary 2011-06-01, 10:29   #4190
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

I jeszcze informacyjnie:

Czy wiecie, że Tesco w Świebodzinie powstało 5 lat przed Chrystusem?
Glupek

/ogloszenia parafialne:
1) Jesli chodzi o skarpetki dla dzieci, to mam z Pepco, MC, no name i z Zary i wlasciwie tylko te Zara kids daja rade, bo sie trzymaja na stopach, reszte znajduje w pomieszczeniach, w ktorych dziecko bylo noszone.

2) Moje dziecko sie urodzilo tak dlugie, ze 70% ciuchow na 56 juz nie zalozy, w tym jakis 15 bodziakow z Mothercare, ktore byly tylko wyprane i wyprasowane - chce te ubranka wypchnac na allegro - czy zrobic Wam tu wczesniej pokaz? Moze ktoras z Was bychciala kupic?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:38   #4191
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Jak tak czytam sobie odchowalnie to stwierdzam że my w dwupakach to powinnyśmy sobie obiady do przodu porobić i pozamrażać i myśleć co jeszcze na zapas można by zrobić bo jak nam się trafi dzidziuś marudka to będziemy chodzić do tyłu ze zmęczenia. i nic nie zdołamy zrobić.

Tylko czy nam się chce, mi nie bardzo na pewno nie dziś
Ja mam to szczescie ze tż kucharzy w domu, nawet juz mysli co do szpitala ma mi dobrego przywozic
Stary 2011-06-01, 10:43   #4192
mamaoptymistka
Zadomowienie

Zytus to super.
Mój mąż kiedyś zapowiedział że on w domu wszystko może robić ale za gotowanie się nie bierze.
Więc zostaje to mi. Za to jak on się weźmie i posprząta dom to czasem mnie zakłopotanie ogarnia, bo robi to idealnie.
Stary 2011-06-01, 10:46   #4193
Zytus
Rozeznanie

Oj to tez masz dobrze, bo moj do sprzatania chetny nie jest, a szkoda. No ale nie mozna miec wszytkiego.
Stary 2011-06-01, 11:21   #4194
mimbi
Zakorzenienie

Moj gotuje super, sprzata slabo, ale ostatnio wyprasowal jakies 40 pieluch tetrowych, wiec nie mam powodow do narzekan, do tego super sie mala zajmuje.
Stary 2011-06-01, 11:41   #4195
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

helloo Miski !!!!!

Wczoraj miałam zajrzec i ogarnąć sie nie mogłam
Miałam wizyte pani połoznej, sciagnełam biegiem malza z pracy (na szczescie 2-3km od domu pracuje) i pierwsze kąpanie za soba
Jak sie okazuje nie taki straszny diabeł.
Z malutka wszystko oki, jak zwykle ze mną problem... pani połozona obczaiła moje krocze i mówi, ze szwy zaczynają pekac ... boli jak diabli
Nie rodzcie na 1 partym - sam poród pikus, ale potem sie ciagnie.

Budziłam wczoraj troszke Gabika w dzień i calusia noc spała -tzn obudziłam ją po 24 na papu, potem ok 4 pobudke zrobiłam i pozniej 8.30... (gdybym jej nie obudziła spałaby dalej ) Co za dziecko............. troszke mi smutno bo jak by jej nie było ... lezy i spi.
Pytałyscie o TZ - po prostu zwariował
Nosi, glaska, przytula, spiewa, gada po ang by mała sie jezyka obsłuchała pierze - generalnie jest bossko
Do tego że powiedziałam co z moim kroczem, ja wiele nie robię abym nie pekla jeszcze mocniej
Problem tylko z naszym jedzeniem.
Zjadłam wczoraj w sumie ze 3 kromki chleba za caly dzien i wieczorem budyn sobie ugotowałam Dzis TŻ pracuje z domu wiec wyslalam go na jedzeniowe zakupy, cos zjemy !!
a wiecie co... tesciowe nawet slowem nie spytaja czy coś pomóc !
Po pracy wczoraj weszli z wizytacja na 5 min, postali nad łózeczkiem, popatrzyli, pogadali jaka ładna dziewczynka i poszli.
Tzn na reke mi to, ze tu nie siedza, ale kurde jakby mnie tesciowa wczoraj miska zupy poczestowała to bym sie ucieszyła.. tzn gdyby choc spytała czy cos moze pomoc
Ale olac, poradze sobie ! Wczoraj najgorzej bo 1 dzień - dzis juz sobie poukładałam troszke dzien.
Moi rodzice przyjada w sobote i zostaną tutaj do niedzieli.. mama dzwoni i troszczy sie o mnie zdalnie Jak krocze, jak cycki, jak nadgarstki (bo teraz jest jeszcze gorzej !! ) a tu o mnie sie nikt nie zapyta.
Czuje sie jak maszynka do karmienia
Tzn mąz jeszcze jakoś sie stara, choc wczoraj jak płakałam to tylko powiedział, zebym nie płakała bo nie mam o co... dobra koneic wyzalania ale nie mialam komu, a rodzicom tez nie chce beczec w słuchawke

SiLLee; ja od wczoraj mam to samo.. bolą sutki
a do tego mam tyle pokarmu,. ze cycki jak skała
ale karmię, jeszcze wytrzymuja, stosuje nakładki silikonowe i jest ciut lepiej.

Grazin; DZIEKUJE za es !! o 7 jeszcze spalam ...

andziot; haha czy małz zaspokoił swoja potrzebe zabawkowa ?? Dobrze, ze trafił w Zosi gust

Dzieki za rady o oknie hihi sa pootwierane, nawet pani połozna pozwoliła wyjść juz z małą na dwór !!!!
nie wiem tylko na jak długo mogę ???

Czerwcowe Dziewczynki sie rozpoakowywuja !!! w sumie widze ze czerwiec niekoniecznie w 41-42 tc...

Kiara, trzymam za Ciebie kciuki !!!!

Lolusiu, co tam u Ciebie ??? Jutro Wasz dzien !!

Gusiu, a kiedy jakąs wizytkę masz ??

Moniqac, przepraszam, nie zauwazylam pytania...
Tak jak wyzej pisałam, maż zgłupiał na jej punkcie (mam nadzieje, ze mu nie minie? bo jak kupi sobie nowy gadzet, to tez fiksuje kilka dni a potem rzuca w kąt, jednak z Gabi mam nadzieje, bedzie inaczej, zwłaszcza ze do niego podobna - chyba
Jupi - ze Szymonek zdrowieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak nadgarstki ?? u mnie koszmar, nie jestem juz w stanie normalnie zgiac reki, musze na 2 razy, aż taka kosteczka wskoczy na swoje miejsce - dopiero potem moge kontynuowac

Zytus, jak u Ciebie ??????????

amarcia, Doruś ?? co u Was ?????

antropia, Ciebie też witam i o zdrówko pytam

mimbi, jakos nazywaja sie te czopki? kupuje mi TZ po prostu glicerynowe, ale w szpitalu te ktore dawali jakos sie nazywały - moze lepsze ??

Paulizia, genialnie ze juz do domku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale piorunem poszło

GRATULACJE dla rozpakowanych Mamus !!!!!!!!!!!!!!!!!!
: roza::r oza::ro za::roz a:

Czy Wasze narodzone dzieciątka leża cały dzien w rozku czy sa jeszcze inne metody układania dzidzi ??
I zawsze na boczku tak ?? Moje dziecko innej pozycji nie zna
Gdzie ja moge sie tego naucyzc wszystkiego
OMG ja nic nie wiem .............. liczyłam, ze mam jeszcze 2 tygodnie na doczytanie

Najlepszego dla Waszych Dzieciątek Dziewczynki, bez względu gdzie One w tej chwili sa Są Waszymi dziećmi

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:44   #4196
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kilka zdjec
nie mam czasu robic, przerzucac na kompa
na jedym zdj ma 5 min
Jeszcze z 30min przed porodem moje wrzuce zaraz do albumu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (38,1 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (46,3 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (50,4 KB, 92 załadowań)

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:52   #4197
gusiagatko
Zakorzenienie

Ddaaiissyy Skarbie Ty nasz, super, że mąż oszalał na punkcie Gabika
Nie dziwię się śliczna, rozkoszna dziewczyneczka z niej
I jeszcze taka grzeczniutka

Co do teściów szkoda słów, obiadek mogliby Ci chociaż zaserwować
Oby krocze szybciutko się zagoiło a Ty pomalutku nauczysz się zorganizować Wam dzień

Pytałaś () kiedy mam wizytę, miałam w poniedziałek (jeden skurczybyk wyszedł na ctg, reszta super w porządeczku, szyjka twarda, trzyma). Następną mam za 2 tygodnie (14.06)

Właśnie dostałam smska, że jak dobrze pójdzie i moja mama dostanie1-2 dni wolnego to przyjadą do nas na weekend

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-06-01 o 11:53
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:58   #4198
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Cytat:
Dzien dobry! Witam się z rana i od razu przekazuję wieści od naszej kochanej Paulizi

Paulizia i Antek dzisiaj wychodzą do domu Ponoć już wczoraj wieczorem mieli mieć wychodne () ale pojawiły sie problemy z karmieniem i zostali do dziś.. Już są sukcesy w karmieniu, więc teraz będzie już tylko lepiej

Przekochana jest

Cytat:
kilka zdjec
nie mam czasu robic, przerzucac na kompa
na jedym zdj ma 5 min
Jeszcze z 30min przed porodem moje wrzuce zaraz do albumu

Moje marudy dziś marudzą standardowo, ale jest spoko to nie to co wczoraj

Gorąc i duchota u mnie straszna a u męża śnieg spadł
http://www.snoweye.com/?resort=fr_stgervais

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-01 o 12:00
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 12:08   #4199
Lolka1212
Zadomowienie

Ddaaiissyy aaaaa! Jaki Gabulek słodki Pierwsza fotka superaśna Rzeczywiście setki min w jednym ujęciu Jak to jest, że na takiego niemowlaczka to można patrzeć i patrzeć i nigdy się to patrzenie nie znudzi hehe

Fajnie, że wracasz so normy i dobrze idzie organizacja.. za udaną kąpiel Mam nadzieję, że bóle na dole szybko miną i juz całkiem będzie dobrze.. ale na to chyba tylko czasu trzeba.. Tylko co z nadgarstkami?! Pamiętam, że Moniqac pisała, że jeszcze trochę po porodzie ją trzymało.. ale ustapiło! Życzę, aby i tobie szybciutko pełne zdrówko wróciło

Teściami się nie przejmuj, tak jak napisałaś olać! Wiem, że trochę głupio skoro mieszkacie razem.. a z drugiej strony pomyśl co gorsze - a gdyby tak Ci całymi dniami teściowa na głowie siedziała i jeszcze wtrącała się do opieki nad Gabrysią?! To dopiero byłby koszmar

Najważniejsze, że mąż Ci pomoga i jest takim dobrym tatusiem! Swoją mami i tati masz, którzy Cię wspierają, to nawet nie myśl o teściach

I najważniejsze, że Gabrysia taka grzeczniutka Z Ciebie to taka dobra osóbka, uwielbiana przez nas wszystkie, więc nie mogło byc inaczej - los musiał Ci to w dzidzi wynagrodzić

Wielgaśne buźki i uściski dla Ciebie
Stary 2011-06-01, 12:28   #4200
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

mimbi, jakos nazywaja sie te czopki? kupuje mi TZ po prostu glicerynowe, ale w szpitalu te ktore dawali jakos sie nazywały - moze lepsze ??

Czy Wasze narodzone dzieciątka leża cały dzien w rozku czy sa jeszcze inne metody układania dzidzi ??
I zawsze na boczku tak ?? Moje dziecko innej pozycji nie zna
Gdzie ja moge sie tego naucyzc wszystkiego
OMG ja nic nie wiem .............. liczyłam, ze mam jeszcze 2 tygodnie na doczytanie
I tym sposobem zostalam specjalistka od czopkow Ja kupuje zwykle glicerynowe - powiem Ci, ze jak pekaja Ci szwy to chyba teraz obowiazkowo musisz z czopkiem, zeby sie nie spinac.

Moja mala w rozku spala tylko w szpitalu, w domu albo na boczku albo na plecach z glowa ulozona na boczek albo na brzuszku. Najbardziej lubi na Jezuska z lapkami po bokach.
Zaraz robimy lezenie bez pieluchy zeby jej sie nic nie zaparzylo w ten upal.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości