|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Wszystkiego najlepszego dla naszych pocieszek
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najpiękniejszego dla naszych cudownych dzieciaków - samych radosnych i słonecznych dni, kolorowych snów, i szerokich uśmiechów na buźkach
![]() ![]() ![]() całusy dla każdej pociechy my juz dzis po szczepionce taki prezent jej zafundowaliśmy na Dzien Dziecka ale było lepiej niz ostatnio tylko zamiauczała jak kotek![]() Malwik waży 5800 i co się dziwić ze mnie ręce bolą od noszenia jej![]() no i wit D3 dopóki karmie wyłącznie piersią podajemy ogólnie okaz zdrowia. oby tak dalejwanilko twój wywód na temat sików miażdży u nas juz pochmurno ale mega duszno, nie ma czym oddychać!!! ![]() fajnie ze dzieciaczki zaczynaja przesypiac nocki. u nas nocki sa fajne. pobudka 4-5 na jedzonko i dalej lulamy. mamy dni ze o tej 5 chce sie mała bawic, smieje sie od ucha do ucha ale my nie reagujemy i idzie w kime dalej jak ją olewamy i spimy sobie do 9 -10![]() gorzej w dzien jest wczoraj zasnela o 17 masakra ![]() dzis po szczepieniu własnie drzymie ale jednym okiem sprawdza czy jestem obok wiec jak sobie pojde to bedzie po spaniu
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-01 o 11:29 |
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to zleciało!!!!!!!!!! Cytat:
![]() ale super, że wszystko dobrze a ja weszłam właśnie na all.........(jeju to już chyba uzależnienie i z lamanze znalazłam skunksa nie widziałam ich jeszcze
|
||
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie jest wysoka, my tez nie to nie miała po kim wzrostu odziedziczyć![]() no ja własnie tez kiedys przeglądałam all i widziałam nowe zabawki z Lamaze, wypuscili chyba serie 2011. paw mi sie tez podoba ![]() traicioneira, tity to wasze dzieciaki muszą dostać dziś podwójny prezent z okazji dwóch świat
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wiem, że temat był już na pewno wałkowany ale chciałabym się dowiedzieć czy szczepicie dzieciaczki na rotawirusy i pneumokoki? Ja nie wiem co robić. Mam 2 tygodnie na podjęcie decyzji i nie wiem. Jeszcze chciałam się dowiedzieć czy któraś z was szczepiła szczepionkami refundowanymi i jak zniosły to dzieciaczki, bo to przecież 3 ukłucia na raz.
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
izunia, słonko, na szczescie rotawirusy sa doustne, i bardzo slodkie i smaczne, Tymek sie po nich oblizywał. ja zdecydowałam sie w dzien szczepienia, zapytalam otwarcie lekarki co by polecała, a ona zaczela sie krzywic, wiec ja je na to ze nie chodzi o pieniadze tylko co poleca, a ona ze jak nie chodzi o pieniadze to radzi na wszystko zaszczepic. i tak zrobilismy.
marsylia, my tez myjemy główke za kazda kąpielą, bo głóka jst slabo ukrwiona i wazne jest masowac ręczniczkiem i potem robic masaz szczoteczka, to tez ma dobry wplyw na ciemieniuszke zeby jej nie bylo albo zeby jej sie pozbyc. mam pytanie o ktorej godzinie wasze dzieci jedza ostatnie mleczko? bo Tymo zawsze o 19-20 , a wczoraj dlugo nie spal, a jadł o 18, i o 22 zaczal sie wiercic i wybombał 150 i obudzil sie dopiero o 4!, potem zjadl dopiero o 9! teraz jestesmy po spacerku , jakims cudem wygrzebalam sie z domu o 10 , zanim sie upal zrobil, no i o 11 taka patelnia ze szok i wrocilismy juz. wieczorkiem znow odbijemy. musze kupic jakies rampersiki cieniutkie, fajna sprawa , dzis zalozylam na probe, mam tylko 1 pare. ale widze ze musze dokupic. ubralam na noc Tyma w pajaca o rozmairze 68! bo z 62 nóg mu nie moge wyjac, bo jest za malo miejsca! Castia nie kuś nowymi zabawkami Lamaze bo dzis dzien dziecka i ulegne pokusie dzieki za mile słowa
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
buziaki dla wszystkich maluszków ![]() u nas nocka w normie,poza tym, że mnie zalało:/ za to teraz patelnia jak sie masz, w końcu złożyłam wiatrak bo nie ma czym oddychać :/ |
|
|
|
#818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby twój ukochany szybko prace znalazł. ![]() i dzięki za zyczenia dzięki dziewczyny, jaka ta moja Nadia już dorosła . Az mi się czasem smutno tak robi, gdy widzę, jak prędko rośnie i każdy mi mówi, ze to tak szybciutko zleci i już będzie dorosła : ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie dziwne, ze z pampkow wyrasta Prezenty właśnie maja być dwa, bo dwa misie, tylko czy dzisiaj dojdą, to nie wiem
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-01 o 12:46 |
|||
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te dzieci rosna szybko ale my z tZtem czekamy kiedy mala bedzie miala z 5-6 lat to zacznie z nami sie wspinac i hiking itp. bo teraz to srednio heheDalam mala na przewijak wlaczylam karuzele i sie bawi (lapie miski z karuzeli ) wiec czekam z przebraniem siedzi jzu tam 10 minut a ja na lozku obok z laptopem jak zje ok 12 to pojdziemy na spacerek. Ona jakims cuedm rzesowa sie w strone sciany eheh i co sekundke musze ja przesunac spowrotem;p. na razie zjadla tylko 110 o 5.40 i 100 o 9.10 no ale lepiej to niz nic takze jestem zadowolona![]() Twoja Na
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-01 o 12:28 |
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie miałyście zaproszenia na chrzciny??
Bo miałam robić sama, ale nie dam rady czasowo i upatrzyłam takie i nie wiem na któe się zdecydować http://allegro.pl/zaproszenie-na-chr...642905704.html http://allegro.pl/zaproszenia-chrzes...627099906.html |
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno szybko coś znajdzie
czyli u was to jakby na dwie wizyty było rozbite. Tity-wszystkiego najlepszego dla synka z okazji trzech miesięcy, ten to dopiero dorosły chlopak
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-01 o 12:34 |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super , to ze zdjęciem mi się podoba jeśli kiedyś ochrzczę małą, to takie bym kupię i jeszcze dam chrzestny ten tekst o którym kiedyś tu pisałaś
|
|
#824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my sie bardziej z nich cieszymy niż te nasze dzieci też lubię rampersiki no no widziałam fotki, super mamusiu wyglądasz![]() dziś sobie jem śniadanie i ja nogą tak bujałam a tu taka cisza ja patrzę a ona spi ![]() ![]() ![]() tylko ten pałąk to widzę że ją denerwuje z tymi zabawkami jeszcze, zasłania jej wszystko a jak jej to zdejmę to głowa jej lata na wszystkie strony tak ogląda świat. ja jestem z niego zadowolona a czy ona też że tam siedzi to nie wiem Cytat:
![]() u nas też mała najpierw ląduje na wagę, pozniej mierzona jest badana od stóp do głowy przez pediatrę, osłuchana i dopiero po tym wszystkim idziemy na szczepionkę no ładnie wazy i to na samym cycusiu ale jeść musi tak co 2,5h czasami jak zaśnie to co 3-4h. w nocy ładnie spi 7-8h. ogólnie jest ok![]() ja ostatnio przeglądałam ciuszki Malwika bo dostalismy ich bardzo duzo. głównie rozmiar 68-74 i ja patrzę a niektóre bluzeczki na 68 to są w sam raz!!!nosimy rozmiar niby 62 ale widze ze te rozmiary sa w cały swiat niektóre jedna bluzka na 74 juz dobra jest
|
||
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co najwyżej kiedyś sobie pooglądają na fotkach.Ożesz kurcze, patrze na cytat u ciebie i dzięki cudnej opcji autokorekty wyszło mi warzenie zamiast ważenie ![]() aż się na początku wystraszyłam, ze naprawdę tak napisałam ![]() te rozmiarowki to co firma, to inna metoda, moja młoda tez już niektóre 68 nosi, bo na długość dobre, choć na szerokość jeszcze za duże.m Szczególnie śpiochy 62 coś krótkie te nogawki maja. Ostatnio Nadia tak macha nogami, ze non stop skarpetki sobie ściąga przed chwila zmierzyłam Nadie i mierzy 64 cm
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-01 o 12:57 |
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich bobasków
![]() Cytat:
ładny prezent na dzień dziecka Malwince zafundowałaś uu 5800 ![]() u nas też pochmurno ale taka duchota że chyba wole jak słońce świeci i wiaterek lekki wieje Nadia wczoraj przespała prawie cały dzień, chyba ma to po tatusiu bo on też taki śpioch, w ogóle moja córa to jak skóra żywcem ściągnięta z ojca, nawet palce u stóp mają identyczne, nic do mamusi nie jest podobna oby chociaż charakter miała mój bo jak nie to się wyprowadzam ![]() Tity gratulujemy trzech miesięcy Traicionera a tobie gratulujemy dwóch diatoma u mnie różnie jest z ostatnim posiłkiem raz jest o 22 a raz o 23 i młoda wtedy wstaje na kolejny albo po 5 albo po 6 aja my nie mieliśmy zaproszeń na chrzciny, te ze zdjęciem są super
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
wybaczcie ale ja tylko wpadłam z prośbą o rade:
napicie mi coś więcej o marsupi, czy mogę już małą nosić, bo Wy już chyba nosicie w tym prawda? Gdzie to kupie, bo na allegro nie ma. Doradzcie mi o rodzaj itp. Zmykam do małej bo marudzi. Buziaki |
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
buziaki i wszystkiego najcudowniejszego dla naszych dzieciaczków z okazji ich pierwszego święta
black możesz śmiało nosić w marsupi, chociaż w upały nie polecam, bo to jednak dodatkowo grzeje i to dość konkretnie, więc maluszek nie ma zbyt komfortowo. my mamy już około miesiąca i jesteśmy zadowoleni. kupisz na zachustowani.pl lub nosidla.com.pl kasiapruszkow, diatoma ale ładne z was kobietki
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-06-01 o 15:08 |
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki a w zalaczniku moj brzuch
Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-06-02 o 22:57 |
|
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
mało widoczny, naprawdę. kochana ja mam chyba większy i nie bardzo się przejmuję, no trochę tak, wiadomo, ale mam nadzieję, że jeszcze trochę mi z niego spadnie
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
No naprawde wygladasz jak w 9 miesiacu ciazy;p ale ludzie walnieci sa
![]() Ja mam z 3 razy wiekszy heh bez przesady dopiero co urodzilysmy ![]() My juz po spacerku, musialysmy wracac bo hydraulik zadzwonil ze przyjedzie zobaczyc bo cos cieknie... oczywiscei jak to angielscy hydraulicy gowno zrobil i poszedl heh dobrze ze my za to nie placimy tlyko agencja ![]() Moj amala zneca sie teraz nad mam i robi kupe .. chyba bo wali baki niezle , ale przynajmniej lezy grzecznie i sie smieje![]() Chcialam jej zrobic foto i wam pokaszac ale co wyjmuje aparat to ta powazna mine robi i sie na niego looka
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
zaczynam sie wkurzac powoli, szukam jakis fajnych intensywnych kolorow dla chlopcow-chodzi mi o ubranka i jest tragedia! wszytsko jest jakby wypłowiałe, a ja widze ze Tymkowi lepiej w wyraznych kolorach.
|
#835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kasiapruszków, tajka ma rację, dopiero co urodziłyśmy, więc brzuch wklęsły nie będzie, w ogóle ta baba naprawdę jest zazdrosna, że tak świetnie po porodzie wyglądasz, tego brzucha prawie nie ma, przecież to skóra została pewnie i wszystko się wchłonie
Cytat:
i skojarzonych też nie chcę brać, choć nie pamiętam na razie, którymi najlepiej szczepić, a wzw b i błonicę tężec krztusiec była chyba jakaś 3w1 czy coś takiego, nazwy nie pamiętam... poczytam sobie tę stronę ![]() Cytat:
![]() ![]() traicionera, tity, wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków dwu i trzymiesięcznego ![]() i dla wszytkich z okazji dnia dziecka
|
||
|
|
|
#836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz kupić na zachustowani.pl lub nosidła.com.plWszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-01 o 15:54 |
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi moje dziecko dzis zaserwowało wrażenia....
lezała w łóżeczku i wpatrywała się w karuzelę i nagle zaczęła się trząść i krztusić właśną sliną. Szybko wziełam Ją ma ręce, zrobiłam "samolocik" klepałam po plecach i po kilkunastu sekundach przeszło. ale stałam juz ze łzami w oczach....... boshee to był koszmar!!! tak sie spłakała, że zasnęła mi na ręku, ona cała mokra i ja też :/ kasia, ja tam nie widze "ciążowego" brzucha. Tak naprawde niedawno rodziłysmy i jest to normalne ze mamy jeszcze różne niedoskonałości. Ja mam ogromne uda, ale chodze w krótkich spodenkach i mam w nosie co kto mi powie...... castia, jaki rozmiar rampersików zakladasz Malwince??? aja, zaproszenie ze zdjęciem - super! kurde, cały czas nie mogę ochłonąć....... |
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego naj dla wszystkich naszych pociech w Dniu Dziecka!!!
Tity, tracionera - gratulacje z powodu 3 i 2 miesiecy!! Jejku, jak czytam ile przesypiaja wasze dzieci to marze juz, zeby Nino mial te 2 miesiace U mnie to jest max 3h a takto to 2 lub 2,5... No ale przynajmniej spi ![]() U nas wreszcie cieplej sie zrobilo, wiec wybylismy z Adim na spacerek do parku. Tak fajnie bylo na dworzu, ze teraz w ogrodku siedzimy, to znaczy Nino lezy w wozku a ja siedze i klepie w klawisze :P Chyba zdecyduje sie na nosidelko Bondolino ze wzgledu na mozliwosc noszenia dzidzia na plecach w pozniejszym okresie :echem: Ale koszt ladny, kurcze blade
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo bardzo chciałam żeby była bardziej kontaktowa bo myślałam, ze wtedy będę bardziej wiedzieć dlaczego płaczę itp ![]() i faktycznie ma 9 tygodni i coraz lepiej się dogadujemy teraz czekam aż skończy 3 miesiące ![]() i będzie trzymać sztywniej główkę i wogole najlepiej nich ma 6 miesięcy bo będzie wtedy siedzieć Cytat:
![]() muszę jej się zapytać zobacz tutaj jest katalog http://tuptup.pl/katalog/19-28.pdf
|
|
#840 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
[QUOTE=kasiapruszkow;27235 69kurcze czy ci ludzie dzieci nie maja wiem jak jest niestety[/QUOTE]niestety Cytat:
Cytat:
ciekawe kiedy moj zacznie ![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego dla wszystkich maluchów fotki małego na leżaczku- uruchamia sobie melodie i światełka kopiąc nóżkami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

ogólnie okaz zdrowia. oby tak dalej

moj za 9 dni 
Poczytaj sobie info na tej stronce co linkowałam wcześniej.

oby chociaż charakter miała mój bo jak nie to się wyprowadzam