Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 12:05   #3031
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja za to lubi jak ja wieszam pranie i tak nim trzepie (co by sie wyprostowało bo nie lubie prasować). Ona wtedy bierze jedną rzecz i robi tak samo i chichra sie w głos

No i oczywiscie wyciaga mi pranie z miski po czym do niej włazi. A czasem jak na jakiejś rzeczy usiądzie i potem nie może jej podnieśc (bo siedzi ciężkim dupalem) to wpada w swoją opisywaną juz przeze mnie furię. Bo przecież coś jej nie wychodzi

Łózko tez ze mną składa, ja kladę pościel na podłogę a ona się na nią rzuca Potem jak juz wszystko wpakuje to ze mną opuszcza i tak fajnie przy tym stęka
dokładnie tak samo i z trzepaniem i ze składaniem

może się Aneczka pogniewała
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 12:17   #3032
P0P70
Zakorzenienie

Asulek -Maja też jest na takim etapie że jak jej coś nie wychodzi to sie zlości krzyczy i tłupie nogami, a jak może kogoś ugryź albo uderzyć to też to zrobi. Ale my się tymi jej wrzaskami nie przejujemy. Jak ja wsadzam do wózka też jest krzyk i wyginanie się. Alme przygniotę na siłę i przytrzymam, przypnę i po paru minutach jest OK. Mnie ta jej histeria jakoś nie rusza. A niech się wścieka.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 12:23   #3033
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

asiulek to pa pa to chyba bylo takie pa pa jednoznaczne.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

nasza to jest taki maly judasz, podejdzie uderzy mowie nie wolno a ta przychodzi, przytula sie i daje buzi... wie ze nie wolno ale i tak robi
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 12:41   #3034
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej
Moja rozbujniczka zasnęła wiec mam chwilkę

Wszystkiego najlepszego dla WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW i wszystkich, które się dziećmi czują

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Natalka ma już 13 zębów (wczoraj jeszcze było 12)
z główką to było tak że nie lała się krew, tylko zrobiło się takie jakby pęknięcie krwinek i teraz ma strupka.

To ja może dziwna matka jestem ale jak czytam co wasze dzieci jedzą to aż mnie coś skręca, że mała tak mało nowości je...

śniadanko jak wstanie to zazwyczaj kanapeczka z pasztecikiem/serkiemtopionym/dżemem/serem białym na słodko śmietankowym, parówki, jajecznica ze szczypiorkiem, omlecik, czasem kaszka manna/płatki owsiane na mleku z kartonu, serek wiejski z bułeczką
jak zasypia ok. 11 na godzinę to je troszkę mleka przed zaśnięciem.
obiadki to różne słoiczki i nasze zupy, ziemniaczki z sosikiem, makaron z serem białym, czasem zje trochę pomidorka (kilka gryzów) lub ostatnio spróbowała zsiadłego mleka takiego od krowy (to zdrowe? bo do takiego mleka mamy dostęp)
i znowu jak zasypia to trochę mleczka pije, śpi 2-3h, i w ciągu dnia wypija ok. 150ml mleka, na noc 100-150 a w nocy ok. 250przez całą noc w sumie.
podwieczorek to zawsze jest owoc, ztarte jabłko lub banan, jak jest głodna to serek/jogurt jeszcze, monte(uwielbia chociaż nie daję za często), jakieś kaszki, jogurt naturalny ale do musli, serki homo waniliowe, truskawkowe, itp.
kolacja to rzadko coś, bo nie chce prawie nic - wtedy biega po całym domu, rzuca się po dywanie itp.jak głodna to kaszka kakaowa, malinowa, morelowa lub egzotyczna. i mleko i śpi. przez cały dzień wypija conajmniej 300ml soku zmieszanego z wodą (300ml?) marchwiowo owocowego i czasem zje batonika hippa lub ciasteczka hippa lub chrupki kukurydziane i czasem moja babcia da jej kilka gryzów kinder niespodzianki bo jej kupuje jakos 2razy w miesiącu

u was jak to wygląda?

załączam zdjęcia mojego małego urwisa
Słodki urwis

Niezły ma apetyt

U nas z jedzeniem jest tak (o ile nie świruje i nie ma gorączki)
- mleko rano i wieczorem przed snem - 180 wody + 6 miarek
- śniadanie - (do wyboru) kromeczka z szynką, serem żółtym, jajko na miękko, jajecznica, o ile jest parowka nie ma mowy o pieczywie. Pieczywo moze być każde
- obiad - lubi wszystko wiec nie będę wypisywała, z jarzynami też nie ma problemu. Tylko tyle że robię jej jedno danie
- podwieczorek - owoce, jogurt naturalny, biszkopty
- kolacja - powtórka śniadania czyli kromka z czymś

I zeby nie było tak fajnie to w ramach kształtowania złych nawyków żywieniowych to jadła już czekoladkę, lody i pizzę (to był tylko brzeg). Inicjatorem był oczywiście tatuś

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Cześć;
Moja Basieńka, na swoje 14 miesięcy zaczęła stawiać swoje pierwsze zupełnie samodzielne kroczki; ; W końcu się odważyła. A dziś wieczorem zaczęła sobie juz spacerować po pokoju w kółko; Ale się cieszę!!
Kupiłam jej z tej okazji pierwsze porządne butki, elefanten, Fajnie w nich nóżki stawia;

dłuższym przodem, a włosy mi dziś wyprostowano. Normalnie mam raczej zawijaski; więc jestem całkiem inna; czuję się odświeżona;
Gratulacje chodzenia

No i super że zrobiłaś coś dla siebie. Nareszcie. Pokaż się w owych włosach

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kochane, jak ja się cieszę, że nie tylko moje dziecko ma gdzieś jedzenie.

Więc na śniadanie ostatnio tylko jajecznica (ale przecież nie mogę przeginać), banan może też być.
Na lunch - Gerber Domino - nowa seria - np gulasz z warzywami.
Później coś, co my mamy na obiad - najchętniej kotlety mielone Ale oczywiście nie za dużo.
A później może już nic nie jeść
Czasem udaje mi się wcisnąć mu jakiś serek, chlebek z masłem, jakiś słoiczek gerbera mały i ostatnio uwielbia truskawki - te chętnie je, ale przecież to nie ma prawie kalorii.
Truskawki mają sporo cukru wiec wcale nie są takie ao kaloryczne. Kiedyś słyszałam od cukrzyka.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a to z 1 siusiu na nocniku smieszne to bylo usiadla , zrobila siku i wstala, jakby zajarzyla co raczej nie jest mozliwe hehehe
Super profesjonalistka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
o właśnie jak P0P napisała o piciu to mi sie też przypomniało, że piszecie ile wasze dzieci piją, to mój normalnie jak nie ma upału wypija przez cały dzień ze 100-150 ml wody, a w upały z 50-10 ml więcej. Ale jak go trzeymam bez pieluchy to prawie co godzine siusia, więc ma czym. chyba z tego jedzenia mu woda starcza
Kiedyś czytałam że dziecko do roku powinno wypijać na dobbę ok100 -120 ml na każdy kg masy. Nie wiem jak jest ze starszymi.
Zosia wypija ok. 1,5 l (teraz więcej)

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Zosia jutro jedzie do domku

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja raz wypuściłam Oliwkę bez majtek na dwór. Była w sukience. A ona kucneła na trawce i zrobiła kupkę i siusiu. Oczywiśćie obsikała sukienkę. Więc załatwianie na trawce mamy zaliczone.

Niemniej ja też zauważyłam że Oliwka teraz nie chce juz siedzieć na nocniku. Szybciej sie denerwuje i nie zawsze coś tam zrobi. Zdecydowanie zawsze jest siku po spaniu.
Zośka lubi ucikać z nocnika
Stary 2011-06-01, 12:45   #3035
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Moja Basieńka, na swoje 14 miesięcy zaczęła stawiać swoje pierwsze zupełnie samodzielne kroczki; ; W końcu się odważyła. A dziś wieczorem zaczęła sobie juz spacerować po pokoju w kółko; Ale się cieszę!!
Kupiłam jej z tej okazji pierwsze porządne butki, elefanten, Fajnie w nich nóżki stawia;
Dla Basi.
Cytat:
Moja Ola ma taką samą piżamkę z lidla .

A ja nie planuje oduczać od pieluch , dopiero jak Ola zacznie sygnalizować że zrobiła czy cos w tym stylu , narazie mam to w nosie
.
Hehe ja tak samo
Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków.Zdróweczka jak najwięcej.

Moje dziecko od matki nic nie dostało,ale tatuś nie pozwolił,żeby mała została bez prezentu i dostała klocki i kuchnię hello kitty.Klocki od razu schowałam.Dostała też lizaka i oczywiście z lizaka najbardziej się cieszyła.

Nina wczoraj odwaliła taką histerię,że czegoś takiego jeszcze nie byłoRyczała na przemian ze wściekłym krzykiem z 15 minut.Rzucała się na podłoge jak płacz nie pomagał,waliła pięściami.I jak to nie dawało rezultatu to poszła zrzucić dvd i dekodery-ale tu nie wiedziałam czy pozwolić jej rzucać ?czy złapać i zabronić?.Zrobiłam to drugie.

No czegoś takiego to jeszcze nie było.A wszystko wina tż,bo rozpieszcza i psuję ją strasznie.Uważa dzieciaka na pępek świata i tak też ją traktujęi w sumie codziennie muszę go do parteru sprowadzać.Wczoraj to też musiałam go prawie trzymać,bo twierdził,że jej się krzywda dzieje od tej histeriii chciał ją wziąć na rączki i chyba jeszcze przepraszać za to,że się rozpłakała.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

A co do truskawek to my wczoraj oboje wisieliśmy na kiblu-masakra,tż to do dzisiaj trzyma.Szybko to ja truskawek nie kupię.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 12:47   #3036
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

W składaniu pościeli to od jakiegoś czasu mam asystentkę . Mokre pranie to super zabawa. Rozrzuca mi po całym pokoju, wrzuca i wyrzuca .
A histerie po też potrafi taką odstawić że hej. Już nie raz odgrażałam się kupię stopery do uszu i nie będę musiała słuchać.
Staram sie nie reagować na nie wcale. Tu na szczęście tatuś mi pomaga
Stary 2011-06-01, 12:54   #3037
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez nieraz podchodzi do dekodera ale doskonale wie ze nie moze tam nic ruszac, oboje jesli pozwalamy to na to samo i jesli nie pozwalamy to tez razem, szafek ma nie otwierac, nie wchodzic do kuchni i nie podchodzic do tv.
Ciesze sie ze tz nie robi problemow i jej nie rozpieszcza albo ze ja jej nie pozwalam a on pozwala wtedy dziecko sie robi glupie, bo samo nie wie co moze co nie moze.
Mialam ostatnio taki obraz patrzac na Korcie ( ta 2 latke z Anglii)---- tragedia.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

ja tez nie kupuje malej rzeczy nie polskich do jedzenia, bo sie boje...
A.Camus
Stary 2011-06-01, 12:54   #3038
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
W składaniu pościeli to od jakiegoś czasu mam asystentkę . Mokre pranie to super zabawa. Rozrzuca mi po całym pokoju, wrzuca i wyrzuca .
A histerie po też potrafi taką odstawić że hej. Już nie raz odgrażałam się kupię stopery do uszu i nie będę musiała słuchać.
Staram sie nie reagować na nie wcale. Tu na szczęście tatuś mi pomaga
Mnie w ogóle nie ruszaja jej krzyki,ryki czy inne akcje.Wczoraj sama byłam w szoku co wyprawiała.A tż wczoraj tłumaczyłam chyba z godzinę,że to dla małej dobra i że musi przestać małą traktować jak Boga,bo to tylko ją psuję.Rzuciłam psychologicznymi tekstami poważnym tonem jakbym wszystkie rozumy świata pozjadałai wydaje mi się,że zrozumiał

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-06-01, 12:56   #3039
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ana to niedobrze. Za słabo umyte moze a moze za dużo zjedliście ?
Dzisiaj mówili o ogórkach że to nie one trują.
Stary 2011-06-01, 13:00   #3040
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ale ma prezent na dzień dziecka super wieści, tak się ciesze

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Hehe... dzięki megi- mnie tez to pociesza

darusia- moja tez wiele potrafi podnieść, lazi po całym domu z tygryskiem ktory jest większy od niej ale jak cos ciężkiego dźwiga, idzie i jej zaczyna coś z rąk się wyślizgiwać to idzie w moim kierunku i strasznie się złości i krzyczy ale nie puści a jak już położy to to użre tak za kare

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

A najbardziej się zawsze stresuję jak idę z małą na zakupy np. na ryneczek i wiem, ze jej nie będę mogla wyjąć. Boje się, ze mi zrobi scenę a wtedy to ja sie zawstydzam :/ W ogóle boje się skupiska ludzi. Chyba ze wiem, ze mogę ją wyjąc z wózka bo wtedy jest ok
moja też tak robie, ostatnio byliśmy w kościele to taki popis dała. Nie pozwoliłam jej gdzieś iść, to krzyczy, płacze, kładzie się na ziemi;/

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Asulek -Maja też jest na takim etapie że jak jej coś nie wychodzi to sie zlości krzyczy i tłupie nogami, a jak może kogoś ugryź albo uderzyć to też to zrobi. Ale my się tymi jej wrzaskami nie przejujemy. Jak ja wsadzam do wózka też jest krzyk i wyginanie się. Alme przygniotę na siłę i przytrzymam, przypnę i po paru minutach jest OK. Mnie ta jej histeria jakoś nie rusza. A niech się wścieka.
ja tak samo robie, a jak się położy na ziemi to niech leży, jak się uspokoi to wstanie i przyjdzie

Wstawie kilka zdjęć Zosi z wczorajszego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04246.jpg (116,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04256.jpg (102,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04249.jpg (84,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04220.jpg (83,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04238.jpg (80,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04241.jpg (126,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04244.jpg (135,5 KB, 37 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:03   #3041
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez nieraz podchodzi do dekodera ale doskonale wie ze nie moze tam nic ruszac, oboje jesli pozwalamy to na to samo i jesli nie pozwalamy to tez razem, szafek ma nie otwierac, nie wchodzic do kuchni i nie podchodzic do tv.
Ciesze sie ze tz nie robi problemow i jej nie rozpieszcza albo ze ja jej nie pozwalam a on pozwala wtedy dziecko sie robi glupie, bo samo nie wie co moze co nie moze.
Mialam ostatnio taki obraz patrzac na Korcie ( ta 2 latke z Anglii)---- tragedia.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

ja tez nie kupuje malej rzeczy nie polskich do jedzenia, bo sie boje...
Nie wiem czy to do mnie,ale u mnie tak nie jest.Jeśli czegoś zakazujemy to oczywiście obydwoje.Nie ma,że ja mówię"nie",a tż "tak"Boto najgorsze co można zrobić.Problem mam z tż taki,że jak mała płacze to zaraz chcę ją utulić albo jak odwala takie histerie to on sobie myśli,że jej naprawdę jakaś krzywda się dzieje skoro AŻ TAK RYCZY I KRZYCZYbo według niego dziecko bez powodu nie płacze...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Wiem.Może za słabo umyłamtylko nas cały dzień pózniej po zjedzeniu zwaliło z nóg.Normalnie umieraliśmy na wc.Tż już się zastanawiał czy do szpitala nie powinniśmy pojechać.Ale wypróżniliśmy się do cna i przeszło

Stary 2011-06-01, 13:05   #3042
anakazar
Zakorzenienie

Sara Zosieńka do zjedzenia i super ten komplecik z h&m jest-ja go uwielbiam na Ninie

Stary 2011-06-01, 13:07   #3043
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dobrze ze wam minelo, nie ma zartow .
Ana nie bezposrednio do Ciebie tylko tak po prostu, bo od razu jak napisalas ze tz jej na wszystko pozwala to mi sie tamta terrorstka sadystka przypomniala.
A.Camus
Stary 2011-06-01, 13:12   #3044
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
dobrze ze wam minelo, nie ma zartow .
Ana nie bezposrednio do Ciebie tylko tak po prostu, bo od razu jak napisalas ze tz jej na wszystko pozwala to mi sie tamta terrorstka sadystka przypomniala.
Może jakby mnie nie było to i by pozwolił na wszystko.A pisząc"pozwala na wszystko"miałam na myśli,że jak są gdzieś u kuzynek czy kuzyna Ninki to mała tam rządzi,ma pierwszeństwo do nie swoich zabawek,ma dostać i tyle.Tż się zachowuję jakby wszystko było dla niejOczywiście nie pochwalam tego i tępie jak tylko się da-a że ja tam do tamtych ludzi nie jezdzę to nie mam jak zaprotestować na "gorącym uczynku".
Tż dostał świra na punkcie małej i dobrze,że jestem jeszcze ja,bo jakby we dwoje byli to by chyba tak było jak u tej Kornelki

Stary 2011-06-01, 13:13   #3045
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Słodycz

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Wiem.Może za słabo umyłamtylko nas cały dzień pózniej po zjedzeniu zwaliło z nóg.Normalnie umieraliśmy na wc.Tż już się zastanawiał czy do szpitala nie powinniśmy pojechać.Ale wypróżniliśmy się do cna i przeszło
Dobrze że przeszło. Gdyby jednak wróciło to do szpitala jedźcie
Stary 2011-06-01, 13:18   #3046
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
no ja też cie proszę, moja to chyba z 1/3 rzeczy je które wymieniłaś
u nas tak:
-po przebudzeniu mleko (6miarek) + 2miarki kaszy bezsmakowej z butli
-8.30-9.00 kasza lub owsianka z owocami i jogurtem
jajecznica z chlebkiem z masełkiem
paróweczka z chlebkiem
-12.3-13.00 obiadek- lenkowa zupka na gęsto, rzadziej nasza
-ok.14, ale to czasem coś z nami-zależy co mamy i jak już je to to co my, żadne tam mniej przypraw czy coś (mięsko z ziemniaczkami, spagetti )
-ok.16.00 podwieczorek, najczęściej serek homo+owoce+kaszki troszkę
czasem kanapeczka z wędlinką lub paróweczką
-ok.19.00 6miarek mleka +5 miarek kaszy + ok.230ml wody z butli

w między czasie czasem chrupki kukurydz, biszkopcik, parę kawałeczków mojej grzanki czy mojego twarogu.
Zrobiłam jej ostatnio omleta na słodko z owocami suszonymi, coś tam podziubała, ale zachwytu nie było-dojadałam ja

Także specjalnego zróżnicowania nie ma (póki co)

gratuluję kroczków
ze żłobkami masz rację, pomyliłam się

ja te tłuściochy ziajkowe lubiłam kiedyś, miałam kiedyś oliwkowy lekki i tłusty. Składowo ci nie powiem (może ana), ale w obejściu przyjemne. No i trzeba lubić ten specyficzny zapach. Jak chcez fajnego tłuściocha to fajny jest ten ava mustela, co kiedyś wam opisywałam

ale teściowa normalna jest? i jak ona reaguje na zachowanie swojego męża?i rozmiawiałaś z nim kiedyś czemu on się tak zachowuje?

e no to wy już na zawansowanym poziomie
my nocnikujemy od dawna, a w wakacje spróbuję z tetrą pooduczać i zobaczymy czy zakuma.Na razie jeszcze sama nie sygnalizuje jedynie czasem sobie bije brawo jak coś zrobi do nocnika (ostatnio biła sobie tez brawo jak się w pampersa zwaliła)

od pierwszego posadzenia do faktycznego oduczania to zazwyczaj daleka droga jeszcze, ale oczywiście życzę aby jak najszybciej dawała znać (sobie samej też tego życzę )

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

super wiadomość o zosi ale się ciesze!!!!!!!
normalna, tylko ona taka zahukana i słucha go pod każdym względem, ona nawet swojego zdania mieć przy nim nie może - tragedia...zawsze mu przytakuje we wszystkim. Jak z nią kiedyś rozmawiałam to ona mi na to, że jest szczęśliwa bo on nie pije, nie ma nałogów, nie robi awantur i że nigdy jej nie ubliżył i nie uderzył (jeszcze by tego brakowało). No i dała mi do zrozumienia, że wsio było ok zanim ja się pojawiłam (bo ja to tylko dostrzegłam). A z nim jaka rozmowa może być - odwraca się na pięcie i wychodzi mówiąc "tylko ja mam tu rację, chociażby z racji wieku" On jest poje.bany i nic go nie zmieni....a że złego licho nie bierze to się ✂✂✂✂a z nim męczyć musimy

Cytat:
ale ma prezent na dzień dziecka super wieści, tak się ciesze

moja też tak robie, ostatnio byliśmy w kościele to taki popis dała. Nie pozwoliłam jej gdzieś iść, to krzyczy, płacze, kładzie się na ziemi;/

ja tak samo robie, a jak się położy na ziemi to niech leży, jak się uspokoi to wstanie i przyjdzie

ale fajowe fotki, mała urocza jak ja marzę o córeczce jeszcze

Mały śpi, ojciec mówi, że jakiś niewyraźny, marudny jest, wstał po 9ej i po 11ej znowu zasnął mam nadzieję, że nic mu nie będzie
Wstawię kilka fotek z wczoraja

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:25   #3047
Baobabek
Zakorzenienie

a to z plutem z niedzieli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1152.jpg (158,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1162.jpg (104,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1119.jpg (197,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1145.jpg (51,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1160.jpg (155,3 KB, 44 załadowań)

Stary 2011-06-01, 13:27   #3048
Baobabek
Zakorzenienie

zamiast 4 zdjęcia miało być to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1147.jpg (86,8 KB, 23 załadowań)

Stary 2011-06-01, 13:29   #3049
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Może jakby mnie nie było to i by pozwolił na wszystko.A pisząc"pozwala na wszystko"miałam na myśli,że jak są gdzieś u kuzynek czy kuzyna Ninki to mała tam rządzi,ma pierwszeństwo do nie swoich zabawek,ma dostać i tyle.Tż się zachowuję jakby wszystko było dla niejOczywiście nie pochwalam tego i tępie jak tylko się da-a że ja tam do tamtych ludzi nie jezdzę to nie mam jak zaprotestować na "gorącym uczynku".
Tż dostał świra na punkcie małej i dobrze,że jestem jeszcze ja,bo jakby we dwoje byli to by chyba tak było jak u tej Kornelki
o właśnie to zaczątek widzę tego co u mojej siostrzenicy - też Kubusiowe zabawki "należą" do niej, nic mu nie da, wszystko zabiera, a moja siostra się tylko głupawo uśmiecha bo ją to bawi....podczas gdy moje dziecko wtedy płacze

Stary 2011-06-01, 13:32   #3050
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
zamiast 4 zdjęcia miało być to
Cukiereczek na wszystkich zdjęciach
Stary 2011-06-01, 13:35   #3051
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak my idziemy do siostry michala to mloda tez sie bawi jej zabawkami, jak tamta trzyma ksiazeczke to nie raz i nie dawa Oliwia ja zabierze, jak tamta taka pipka od razy placze, zamiast Oliwce zabrac, ona jest za mala i co z tego ze my jej uwage zwracamy z powaga jak i tak nie kuma co zrobila zle bo to zabawa dla niej jest . Nie bede dziecka na odleglosc trzymac zeby tamta nie wyla przeciez.
A.Camus
Stary 2011-06-01, 13:38   #3052
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
o właśnie to zaczątek widzę tego co u mojej siostrzenicy - też Kubusiowe zabawki "należą" do niej, nic mu nie da, wszystko zabiera, a moja siostra się tylko głupawo uśmiecha bo ją to bawi....podczas gdy moje dziecko wtedy płacze
Bardzo nie lubię takich sytuacji. Raczej bym interweniowała
Stary 2011-06-01, 13:42   #3053
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Tam są już duże dzieci to nikt nie płaczę z tego powodu.Jednak takie zachowanie jest karygodne i absolutnie mi się nie podoba.Moje dziecko na swoje zabawki tylko w swoim domu-co oczywiśćie też wbijam tż do głowy.

Stary 2011-06-01, 13:44   #3054
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

ale fajowe fotki, mała urocza jak ja marzę o córeczce jeszcze
Ty marzysz o córeczce a ja o synku

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-06-01, 13:46   #3055
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Ty marzysz o córeczce a ja o synku
a kiedy działasz??

Stary 2011-06-01, 13:49   #3056
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy działasz??
ja to za jakieś 4 lata

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-06-01, 13:53   #3057
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ja to za jakieś 4 lata
aha...a ja jak dostane umowe na stałe to w styczniu chociaz gdybym wpadła to tez bym sie cieszyła

Stary 2011-06-01, 14:19   #3058
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

U nas zbliża się burza. Pogoda od rana jest okropna. Jest gorąco, parno i duszno
Stary 2011-06-01, 14:25   #3059
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas tez a ja zanim posprzatalam ugotowalam obiad to musze jeszcze kawalek drogi isc do zabawkowego cholera jasna....a grzmi jak nie wiem.
A.Camus
Stary 2011-06-01, 14:27   #3060
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja jak byłam mała to podobno bardzo wcześnie od pieluch byłam oduczona, właśnie około roku.
Eryka oduczyłam całkowicie pieluch jak miał 18 mc, i to w środku zimy. Teraz widze że mały wie kiedy robi, i dlatego go nocnikuje. Tylko z doświadczenia przy Eryku to wiem że jak już podejmiecie decyzje o ściągnięciu pieluchy to tak już z wszystkimi konsekwencjami, a nie dzisiaj mi się nie chce to pielucha, a jutro nocnik, albo idziemy na dwór w pieluszce a w domu bez. Erykowi na dwór zakładałam tetrową, żeby wiedział że siusiu ma. I dzieci się różnie oducza moga to być dwa dni, ale najczęście już max 2 mc

Sara Baobabek dzieci śliczne

To i ja wstawiam mojego królewicza
-pierwsze monte w życiu, mało co do buzi trafiło
-zasnął na nocniku, jak wstawiałam pranie
-z tatą robimy męskie rzeczy
-jestem mokry w piasku i szczęśliwy
-od razu po przebudzeniu z bratem(moja chudzinka )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koniec maja 2011 038.jpg (63,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koniec maja 2011 113.jpg (37,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koniec maja 2011 134.jpg (95,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koniec maja 2011 170.jpg (81,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koniec maja 2011 172.jpg (80,3 KB, 49 załadowań)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości