|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
śluzu mało,tylko uczucie mokrości.Cały czas nosiłam wkładkę bo czekałam na okres,i coś tam było ze śluzu na niej,ale mało.więcej było jak wkładałam palec do pochwy-tam biały śluz,nieprzezroczysty,pod obny do niepłodnego.Tyle,że zawsze przed okresem miałam taki jakby z malusieńkimi grudkami,a tym razem był gładki bielutki
Ja i tak dalej nie wierze w to co się dzieje.Wiem jedno-ciężko mi nie palic.Bo póki nie mam wyników z krwi,to jeszcze nie czuję tego przecinka tak do końca...nie dociera do mnie.. |
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
i trzymam kciuki za wysoka betke
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka
aż mi się łezka w oku zakręciła ![]() Masz swojego okruszka Strasznie się cieszę |
|
|
|
#4294 |
|
Raczkowanie
|
odebrałam wyniki..
TSH, fT3,fT4 w normach PRl w normie (10,5 ng/ml) ale po obciążeniu 273ng/ml !! a może wzrosnąć około 5 razy... załamałam się spróbuje dziś do gin się wcisnąć
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,ja zadnych pomiarow poki co nie robie.Cykle mam regularne(26-27)To moj pierwszy cykl i poszlismy z tztem na zywiol totalny.Co z tego wyjdzie,zobaczymy..Jesli nic to wtedy planuje zrobic test na owu i tyle.Mam nadz ze mnie rozumiecie i nie oberwe od Was!
|
#4296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze, spokojnie Ech, musimy jak nic koniecznie wrzucić na luz, dajesz nam kolejny przykład, jak to jest jak się zajmie czymś innym, a wcześniej np. sandra, AgaMili. Ja jutro idę do notariusza i od razu odbieram klucze Oby się udało. Póki co, dziś 34 dc i dalej czekam na @ ![]() Cytat:
Ja się średnio znam na tych wynikach, tylko na tsh, bo tarczycę leczę od dawna, a pozostałe też będę mieć po @ więc ciekawa jestem tego tematu. Daj znać co Ci gin powie
|
||
|
|
|
#4297 | |
|
Konto usunięte
|
Oby wszystko było ok. Trzymaj się
Przykro mi... Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() 3maj sie mocno! mam nadzieje,ze wszystko sie ułoży!!! głowa do góyCytat:
![]() Cytat:
ja jestem padnieta. w pracy mnstwo roboty z dziecmi w koncu to dzien dziecka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
nie przejmuje sie zbytnio bo w tym miesiacu nie spodziewalam sie niczego innego poza @ .... nie klade na starania jakiegos nacisku "ze musi sie udac" mamy czas i po prostu "robimy swoje" a kiedy sie uda wtedy bedzie
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
Brawurka gratuluje!!!
Kwiatku ja się tam nie znam, więc się już nie wypowiadam. Wiem tylko z własnego doświadczenia że lepiej najpierw się wyleczyć a potem starać. Ja odłożyłam starania z powodu poronienia i cytomegalii, a teraz musze jeszcze znaleźć przyczynę bólu brzucha który dopada mnie kilka razy w tygodniu. Byłam dzisiaj u miłej pani doktor która stwierdziła że napewno coś mi dolega ale nie miała pojęcia co. W każdym bądź razie pobrała mi 6 strzykawek krwi na różne badania, łącznie z jakimiś próbami wątrobowymi, oczywiście oddałam też próbkę kału i moczu i czekam na wyniki. Powiedziała że jeżeli wyniki wyjdą ok to będzie trzeba zrobić usg jamy brzusznej. Generalnie ból brzucha złapał mnie jak siedziałam u niej w gabinecie, więc sama mogła ocenić jak to wygląda i stwierdziła że nie jest najlepiej. No ale zaraz mi przeszło. Powiedziała mi że najpierw trzeba się dowiedzieć skąd te bóle brzucha a o dziecku mogę mysleć jak już bedę zdrowa i tego się trzymam. No ale mam nadzieję że coś wyjdzie i się wyleczę do następnego cyklu.
|
#4302 |
|
Rozeznanie
|
cześć Wam
można się przyłączyć? z mężem staramy się od dzidziusia. Pierwsze staranie podjęliśmy w grudniu 2009 r. w listopadzie 2010r. je zakończyliśmy ze skutkiem negatywnym. Nie mieliśmy już siły na kolejną 'porażkę'. Przeszłam na tabletki. Brałam Yaz. W niedzielę postanowiliśmy podjąć kolejne starania. 3 dni nie brania tabletek i dzisiaj przyszła @. Strasznie się boję.... że znów nie będzie wychodzić, ze będzie cos nie tak
|
|
#4303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A robiłaś jakieś badania hormanalne?? Ja chyba po roku starań ze skutkiem negatywnym zrobiłabym badania, bo czasami może jakaś drobnostka być a utrudniać zajscie w ciążę.
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
coraz więcej z naszego grona niedługo zostanie mamami oczywiście wszystkim nowo zafasolkowanym gratuluje. dziewczynki ja już 2 cykl odpoczywam od staranek. Nawet nie jest tak źle. Ostatni cykl trwał aż 39 dni, dziś 10 dzień cyklu, już 5 dni po @ , 2 dni cisza, a od 3 dni cały czas plamie na ciemnobrązowo nie wiem o co chodzi dlatego stwierdziłam, że napisze do Was i może którąś z Was będzie wiedziała o co chodzi.
|
#4305 |
|
BAN stały
|
Brawurka
Ja mialam tak samo, kilka razy w cyklu bylo przytulanko w ogole bez mysli o ciazy bo juz bylam pewna ze nie moge zajsc, 4x sie na maxa staralam i nic wiec za 5. razem odpuscilam i jaka mam niespodzianke ![]() Kism gratulacje odbioru kluczy do wlasnego mieszkania .Kwiatku skarbie nie masz jeszcze dzieci wiec nie wiesz ile jest roboty przy noworodku, ale na pewno nie ma czasu na operacje, nie wyobrazam sobie tego zostawic takie malenstwo , nawet z jego tatusiem i isc do szpitala, a co z karmieniem piersia? Zastanow sie czy warto teraz sie starac, czy nie lepiej odczekac rok... Ziebulko ![]() Dziewczyny a ja juz taka dumna jestem ze swojego brzuszka i zaskoczona ze juz tak szybko go widac . U mnie juz/dopiero 8tc
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-06-01 o 19:51 |
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ...
a bylas u gina?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4307 |
|
BAN stały
|
Jeszcze nie, bylam u mojego lekarza gp i mam wyniki badan - wszystko ok, teraz czekam na list z przychodni kiedy mam wizyte u poloznej. Do polskiego lekarza pojde w sobote jesli bedzie mial wolne miejsca; jutro rano zadzwonie.
|
|
|
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
Robiłam badania. (zmieniłam lekarza, gdy przestaliśmy się starać i chciałam tabletki, pani dr kazała najpierw się przebadać) więc niby wszystko jest ok. ale planuję powtórzyć badania
|
|
#4309 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() . Co do podejście to zachowuję się tak jak Ty, mam ochotę na piwko czy likier to wypije, a niestety jestem mega smakoszem różnych słodkich napitków.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kism ja klucze do własnego m odbieram w połowie czerwca Ciekawe jak radzi sobie nasza kaskaderka
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie duuuzy brzuch ! kurde ty to chyba masz 3 w brzuchy bo nawet na 2 to za duzy bebzuch!!!!!!!!!!!!!!! a zawsze bylas płaska czy mialas brzuszek ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4311 |
|
BAN stały
|
Jej dziewczyny wszyscy mi mowia o blizniakach, raczej male prawdopodobienstwo bo w rodzinie nie ma... No nic zobaczymy. Pocieszam sie ze moja kolezanka jest w 10 tyg a brzuch ma 2x wiekszy niz ja teraz. Ma taki jaki ja mialam w 6. miesiacu poprzednio. A ma 1 fasolke. To jej 2. ciaza i w poprzedniej miala ogromny brzuch, jak na trojaczki - w 9. miesciacu nie miala sily chodzic
|
|
|
|
#4312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4313 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale gruba nie bylam.Zalaczam zdj z przed 2,5 tygodni (na jednym juz mi brzuszek bylo widac na dole, to byl 5/6 tydz) |
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
hyhy nie no to faktycznie brzuszke masz spory a sie nie ciesz z ekoelznaka w 9 nie umiala chodzic ;p bo chyba ciebie tez to czeka ;]ale wazne ze dzidzia sie dobrze rozwija ;]
|
|
|
#4315 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam.
Mi się przy tej pogodzie nic nie chce. No ale cóż co mus to mus. Brawurka daj znać co i jak jak już zrobisz betę. Gizmiątko brawo za wykres. Też bym taki chciała.
|
#4317 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślałam, że po kilku tygodniach jeszcze niewiele widać. Dlatego w sumie zaczęłam się starać 3 miesiące przed ślubem - miałam nadzieję, że pod sukienką i tak nikt nie zauważy A tu widzę, że różnie może być.
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, brzuszek pokaźny, aż się nie mogę doczekać aż Ci lekarz określi czy to pojedyncza ciąża czy mnoga
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
Aga_bre:to mój trzeci cykl.Natomiast wiedziałam,że pierwszy może byc średnio udany,bo zaczęliśmy na spontanie(bo w kółko odkładaliśmy starania)i to było ze 2 dni po owulacji.
Agamili,ale masz brzuszek możliwe,że twix jakiś tam dorasta ![]() Nie nadążam Was czytac ;-) Gizmiątko,pytałaś chyba w którym dniu robiłam test?czułam coś wcześniej,że jest inaczej..Teraz mam urlop w pracy-więc 31.05 pożegnałam się z najlepszą koleżanką w pracy..że już nie wracam po nim... Test robiłam w sumie po 1 dniu opóźnienia,czyli 1.06-i wydało mi się to dziwne,że nawet nie mam plamienia dzień-dwa dni przed okresem.Najpierw wyszła mocna kreska czerwona,i już stwierdziłam,że coś nie tak,że nie mam okresu i w ogóle..a za chwilę druga kreska..a ja aż oczy przetarłam czy ja śnię czy co(bo było raniutko)i czy to się dzieje naprawdę... dziś odbieram betę,modlę się,żeby przecinek istniał... rano pocałowałam się z toaletą po raz kolejny tylko oczy otworzyłam i ten ból głowy echh Edytowane przez Brawurka84 Czas edycji: 2011-06-02 o 08:45 |
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miałaś jakieś objawy dajmy na to tydzień przed spodziewaną @ ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

i trzymam kciuki za wysoka betke

aż mi się łezka w oku zakręciła 
Będzie dobrze, spokojnie
Oby się udało. Póki co, dziś 34 dc i dalej czekam na @ 

ja mieszkam w DE i mam niemiecka tv do dyspozycji