Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 20:14   #4261
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny może ja się wypowiem. Ostatnio oglądałam film dokumentalny, wszystko wyjaśnione krok po kroku od zapłodnienia do narodzin. Wymiana substancji między matką a dzieckiem następuje jak tylko łożysko się zacznie tworzyć, czyli około 21 dnia od zapłodnienia. A przez ten czas nic dziecku zaszkodzić nie może, no nie ma jak.
no ja napisalam przeciez to samo tzn ze najpierw jest kosmowka (tylko nie bylam pewna od kiedy) i ze przez nia najpierw nastepuje wymiana a potem z kosmowki powstaje ok 12 tc lozysko natura tak to zorganizowala ze do momentu jak kobieta nie zorientuje sie ze @ nie ma to raczej nic sie nie stanie z fasolka, ale napewno nie do 12 tc
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
to mnie teraz rozbawiłaś. A może jednak zaczniesz wierzyć, że nazywasz się inaczej i to się spełni. A nie powiem potrzebowalam tego, bo własnie się totalnie rozkleiłam. Koleżanka poleciła mi obejrzeć na vod licealne ciąże. Ona to ogląda pod kątem patologii, ja znowu pod kątem tego, że kto nie chce dziecka to je ma, wbrew wierzeniom w samospełniającą się przepowiednię. Polecam Wam naprawdę. Mnie wzruszył strasznie odcinek o dziewczynie, która oddała dziecko do adopcji. Po prostu się poryczałam sama jak dziecko.
Ja coś czuje, że do mnie w końcu też zawita, bo sutki bolą, brzuch też więc powinno być ok, no i oczywiście standardowo przed @ mogłabym jeśc, jeść i nie kończyć i mieszać slodkie z kwaśnym. I nie wkręcajcie mi ciąży, bo ja tak mam zawsze na @
Chcialabym i to bardzo, uwierz mi
Ja tez tak mam przed @ ... dodatkowo zawsze mam mega mdlosci, jest mi czesto slabo, boli mnie glowa, cyce itp a teraz cycki mnie nie bola ani troche,no i brzuch boli tak jakos inaczej - mam wrazenie ze nad spojeniem lonowym zrobil sie twardy ale caly czas mam wrazenie ze @ zawitala

Ja ogladalam wczoraj chyba taki program o mlodych matkach i jedna 18latka urodzila piekna coreczke, zdecydowala sie ja wychowac, ale ... podrzucala ciagle mala do matki i miala pretensje do dziecka ze przez nie nie moze sie spotykac ze znajomymi, chodzic na imprezy itp .... zrobilo mi sie zal tego malenstwa, bo matka na nie po prostu nie zasluzyla....
Druga - 16latka z kolei urodzila synka.... jaka ona byla w tym maluchu zakochana ciagle sie usmiechala, wpatrywala w niego jak w obrazek, ciagle na raczkach go nosila i naprawde ten jej wzrok byl taki .... ze az sie poplakalam ....
Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Czyli moja teoria jednak jest prawdziwa Skoro od zapłodnienia mija ok. 14 dni do terminu przewidywanego okresu, to ja rozumiem, że w sumie można zacząć uważać np. na alkohol dopiero jak już wyjdzie, że się jest w ciąży. Czyli nie trzeba panikować i odmawiać sobie przyjemności, bo a nóż widelec się udało Dobrze rozumiem?
Dobrze rozumiesz, ale ja jakbym juz zobaczyla pozytywny tescior to bym zrezygnowala z takich rzeczy bo fakt ze niektorym kobitom wyjdzie pozytywny juz przed @ a innym np dopiero tydzien po ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:48   #4262
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Czyli moja teoria jednak jest prawdziwa Skoro od zapłodnienia mija ok. 14 dni do terminu przewidywanego okresu, to ja rozumiem, że w sumie można zacząć uważać np. na alkohol dopiero jak już wyjdzie, że się jest w ciąży. Czyli nie trzeba panikować i odmawiać sobie przyjemności, bo a nóż widelec się udało Dobrze rozumiem?
Dobrze rozumiesz, przez pierwsze 3 tygodnie nie ma co panikować. Natura pomyślała o wszystkim.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:22   #4263
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Nie spodziewam się Żartuję, ma przyjść ok. niedzieli lub poniedziałku.
No i w ogóle mam w piątek ognisko firmowe, a w sobotę spotkanie ze znajomymi i oczywiście będzie alkohol. Myślę, żeby na ognisku nie pić, a w sobotę zatestować z rana. Nie chcę po raz kolejny odmawiać picia, bo może jestem w ciąży. Poza tym zaraz będą jakieś domysły, a tego tym bardziej nie chcę
W sobotę będzie 13 dzień FL. Myślicie, że coś może wyjść?
ja mam miec okres niby kolo piatku tj 3 ale jakos hmmm zoabczymy poki co raczej na @ wsyztsko boli niz na II kreski ale ..... mnie takze jajniki pobolewaja caly czas a dzis nawet jakby posrodku jajnikow ,moze macica- jakby mnie kłuła az musialam no spe wziasc ;/

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:40   #4264
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
yyyyyy zatkało mnie - trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:57   #4265
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Chcialabym i to bardzo, uwierz mi
Ja tez tak mam przed @ ... dodatkowo zawsze mam mega mdlosci, jest mi czesto slabo, boli mnie glowa, cyce itp a teraz cycki mnie nie bola ani troche,no i brzuch boli tak jakos inaczej - mam wrazenie ze nad spojeniem lonowym zrobil sie twardy ale caly czas mam wrazenie ze @ zawitala

Ja ogladalam wczoraj chyba taki program o mlodych matkach i jedna 18latka urodzila piekna coreczke, zdecydowala sie ja wychowac, ale ... podrzucala ciagle mala do matki i miala pretensje do dziecka ze przez nie nie moze sie spotykac ze znajomymi, chodzic na imprezy itp .... zrobilo mi sie zal tego malenstwa, bo matka na nie po prostu nie zasluzyla....
Druga - 16latka z kolei urodzila synka.... jaka ona byla w tym maluchu zakochana ciagle sie usmiechala, wpatrywala w niego jak w obrazek, ciagle na raczkach go nosila i naprawde ten jej wzrok byl taki .... ze az sie poplakalam ....
Co do objawów przed @ to też tak mam. A o brzuchu to nawet nie wspomnę. Też mam taką twarda kulkę.
A program to wlaśnie ten sam. Tylko mnie wzruszyła para, która oddala dziecko do adopcji. Popłakałam sie strasznie.

Cytat:
Treść usunięta
Kochana trzymaj się nic Ci nie będzie. A poza tym to im szybciej coś znajdą i wylecza tym szybciej bedziesz miała pewność, że jesteś zdrowa i gotowa na maluszka.
Stary 2011-05-31, 23:32   #4266
Norniczka
Rozeznanie

kathrinaaaa trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Kwiatku ja chyba nie rozumie. Piszesz że czekasz na @ i znowu staranka a pozniej przypominasz że we wrzesniu masz mieć operację usuwania mięśniaków. To jak masz mieć operację to jakim cudem możesz się starać o dziecko teraz?? Ja Ci powiem tak...dla mnie przesunięcie staranek o kolejne 2 miesiące po poronieniu było że tak powiem "końcem świata", więc Cie w pewnym sensie rozumie... ale w Twoim wypadku to bym się nie odważyła teraz na ciążę. To nie chodzi przecież tylko o Ciebie, ale przede wszystkim o dzidziusia...
Stary 2011-06-01, 06:21   #4267
senira666
Zakorzenienie

kolejny cykl na nic. Dzisiaj dopadła mnie @.... :-/
Stary 2011-06-01, 06:28   #4268
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Co do objawów przed @ to też tak mam. A o brzuchu to nawet nie wspomnę. Też mam taką twarda kulkę.
A program to wlaśnie ten sam. Tylko mnie wzruszyła para, która oddala dziecko do adopcji. Popłakałam sie strasznie.
Mieszkasz w niemczech tez?
Cytat:
Treść usunięta
trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
przykro mi ....
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Kwiatku ja chyba nie rozumie. Piszesz że czekasz na @ i znowu staranka a pozniej przypominasz że we wrzesniu masz mieć operację usuwania mięśniaków. To jak masz mieć operację to jakim cudem możesz się starać o dziecko teraz?? Ja Ci powiem tak...dla mnie przesunięcie staranek o kolejne 2 miesiące po poronieniu było że tak powiem "końcem świata", więc Cie w pewnym sensie rozumie... ale w Twoim wypadku to bym się nie odważyła teraz na ciążę. To nie chodzi przecież tylko o Ciebie, ale przede wszystkim o dzidziusia...
mam takie samo zdanie na ten temat ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-06-01, 07:02   #4269
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dobrze rozumiesz, ale ja jakbym juz zobaczyla pozytywny tescior to bym zrezygnowala z takich rzeczy bo fakt ze niektorym kobitom wyjdzie pozytywny juz przed @ a innym np dopiero tydzien po ...

Jak zobaczę pozytywny test, to od razu zrezygnuję z takich rzeczy Na początku moich staranek, to w ogóle nie brałam alkoholu do ust, bo za każdym razem myślałam, że może się udało. Ale w końcu doszłam do wniosku, że to już przesada, że rezygnuję ze wszystkiego, a w końcu i tak okazywało się, że się nie udało. No, ale teraz mam nadzieję, że jednak się uda

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
mnie takze jajniki pobolewaja caly czas a dzis nawet jakby posrodku jajnikow ,moze macica- jakby mnie kłuła az musialam no spe wziasc ;/
Trzymam kciuki, żeby okres nie przyszedł Może to kłucie to dobry znak?

Cytat:
Treść usunięta
Kurczę, mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i że to nie będzie miało konsekwencji dla przyszłych staranek

Cytat:
Przykro mi, ale nowy cykl = nowe nadzieje
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 07:21   #4270
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
To nie koniec świata. . Otrząśnij się, zbierz siły no nowy miesiąc.

Cytat:
Jak zobaczę pozytywny test, to od razu zrezygnuję z takich rzeczy Na początku moich staranek, to w ogóle nie brałam alkoholu do ust, bo za każdym razem myślałam, że może się udało. Ale w końcu doszłam do wniosku, że to już przesada, że rezygnuję ze wszystkiego, a w końcu i tak okazywało się, że się nie udało. No, ale teraz mam nadzieję, że jednak się uda
Też tak miałam. Odstawiłam alkohol, papierosy i zachowywalam się jakbym już była w ciąży - tak było w pierwszym cyklu starań. I co i . Więc wychodzę z załaożenia, że co ma być to będzie. Oczywiście jak ostatnio, czyli w tym cyklu 55dniowym, mial być grill to dla pewności zrobiłam test w 38dc. A poza tym moja wiedza każe mi mówić, że nie wolno w ogóle pić i palić w ciąży, a jednak obserwacja rzeczywistości (palące, chlejące do nieprzytomności elementy w ciązy z mojej dzielnicy ) mówi zupełni co innego. owszem są choroby związane z piciem matki w czasie ciąży, które ujawniaają się w okresie rozwoju dziecka 5-6 rż. , ale to nie są uszkodzenia mózgu wywołane jednym drinkiem, kieliszkiem, czy też piwem. Oczywiście jak będę miała świadomość, że jestem już w ciąży to nikt mnie nie nammówi nawet do tzw. kieliszka wina do obiadu, ale nie mam zamiaru odmawiać sobie wszystkiego przez np rok, bo nam nie bedzie dane szczęście.

emigra nie mieszkam w Niemczech. Mieszkam w Polsce.
Stary 2011-06-01, 07:53   #4271
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby okres nie przyszedł Może to kłucie to dobry znak?

Kurczę, mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i że to nie będzie miało konsekwencji dla przyszłych staranek

Przykro mi, ale nowy cykl = nowe nadzieje
Ja tez tak podchodzilam w pierwszym cyklu tzn po owulacji uwazalam, zeby nie pic i nie palic, bo mimo ze podejrzewalam ze za pierwszym razem sie nie uda to zawsze jest ta mysl ''moze jednak, w koncu sie nie zabezpieczamy'' ... teraz pale, jak mam ochote to wypije sobie kieliszek wina czy jedno piwo smakowe - nigdy nie bylam za alkoholem, raczej musze miec na niego ochote zeby pic, no i nie upijam sie

Aga_bre w takim razie nie ten sam program, choc podobny ja mieszkam w DE i mam niemiecka tv do dyspozycji ale jak widac wiele z nich jest podobnych w tym co ja ogladalam to byly przedstawiane historie rodzin a te ciaze to tak pomiedzy
3270g, 47 cm
Stary 2011-06-01, 08:31   #4272
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej. Bo jakby mi się udało zajść w ciąże do września, to nie będę miała operacji we wrześniu, tylko jakiś czas po porodzie. A mając mięśniaki ciąża normalnie się rozwija i nic nie szkodzi dzidziusiowi.

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129

Edytowane przez kwiatek23
Czas edycji: 2011-06-01 o 08:34
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 08:35   #4273
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Hej. Bo jakby mi się udało zajść w ciąże do września, to nie będę miała operacji we wrześniu, tylko jakiś czas po porodzie.
A nie boisz sie ze te miesniaki bede przeszkadzac? Tzn mam na mysli, ze ciaza bedzie zagrozona, albo nie daj Boze tfu tfu poronisz? Widze, ze Tobie sie bardzo spieszy... rozumiem to, ale ja pewnie najpierw bym sie wyleczyla a potem starala o dziecko .... nie wiem co przyjemnego jest w odkladaniu tak waznej operacji na ''po porodzie'', bo znajac zycie pozniej bedziesz tego zalowac, gdy bedziesz chciala byc z dzieckiem a bedziesz musiala lezec w szpitalu ....,.
3270g, 47 cm
Stary 2011-06-01, 08:37   #4274
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
A mając mięśniaki ciąża normalnie się rozwija i nic nie szkodzi dzidziusiowi.
Lekarz Ci tak powiedział? Pytam, bo sama kiedyś miałam małe mięśniaki i pytałam lekarza, w czym to może przeszkadza, to mi powiedział, że właśnie mogą być problemy w ciąży... Nie chcę Cię straszyć, ale wolałabym nie ryzykować.
U mnie na szczęście te mięśniaki chyba się wchłoniły, bo jak byłam przed staraniami u gina, to szukał ich i szukał i nic nie znalazł
Stary 2011-06-01, 09:08   #4275
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Bo jakby mi się udało zajść w ciąże do września, to nie będę miała operacji we wrześniu, tylko jakiś czas po porodzie. A mając mięśniaki ciąża normalnie się rozwija i nic nie szkodzi dzidziusiowi.
Kwestia jakie rozwiązanie byłby lepsze
Trzymam kciuki za Was, obyś Ty się wyleczyła, zaciążyła i spokojnie donosiła

Ja czekam na testowanko/@
Jeszcze 9 długich dni...

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:15   #4276
Brawurka84
Raczkowanie

Kobitki..u mnie dziś szok....
dwie kreski....jedna mocna,druga jasna...ale jest!nie wiem co o tym myslec,co miesiąc robiłam test takiej samej firmy,i zawsze była tylko jedna kreska-jak bardzo bym się nie przyglądała i nie brała pod światło...
póki co jestem w szoku,i płaczę ze szczęścia i jestem przerażona...po prostu nie mogę w to uwierzyc..W tym miesiącu mieliśmy tyle spraw na głowie,że może tylko ze 2-3 razy sexik..
Żeby miec pewnosc to skoczę może dziś na badanie krwi,nie chcę niepotrzebnie robic sobie nadziei.Wiecie może gdzie w Warszawie można w miarę tanio i szybko zrobic?
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:16   #4277
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
dwie kreski....jedna mocna,druga jasna...ale jest!nie wiem co o tym myslec,co miesiąc robiłam test takiej samej firmy,i zawsze była tylko jedna kreska-jak bardzo bym się nie przyglądała i nie brała pod światło...
póki co jestem w szoku,i płaczę ze szczęścia i jestem przerażona...po prostu nie mogę w to uwierzyc..W tym miesiącu mieliśmy tyle spraw na głowie,że może tylko ze 2-3 razy sexik..
Żeby miec pewnosc to skoczę może dziś na badanie krwi,nie chcę niepotrzebnie robic sobie nadziei.Wiecie może gdzie w Warszawie można w miarę tanio i szybko zrobic?
juz po cichu gratuluje wrzuc moze foteczke testu?
3270g, 47 cm
Stary 2011-06-01, 09:16   #4278
kropeczka1984
Rozeznanie

Brawurka gratuluję!! Czekałam dzisiaj na taką wiadomość Normalnie cieszę się jakby to były moje 2 kreseczki
Stary 2011-06-01, 09:18   #4279
Nadia5
Zakorzenienie

Brawurka już Ci gratuluję bo wierzę że teścior się nie myli

Stary 2011-06-01, 09:22   #4280
Brawurka84
Raczkowanie

trzy głębokie wdechy...jeśli to jest serio przecinek,to wyszedł w momencie kiedy w ogóle nie był spodziewany i w ogóle o tym nie myślałam i działaliśmy na spontanie
nabrałam sobie nadgodziny w pracy,żeby nie myślec o ciąży,stalismy się domem tymczasowym dla kociaków ze schroniska,miałam głowę zajęta w ogóle czymś innym.I miałam strasznie męczący miesiąc w pracy-od groma nocek po 12 godzin,tylko spałam i jadłam i tyle.
Ale okres zacząl się spóźniac,juz niby wczoraj powinien byc,a poza tym zawsze 1 dzień-2 dni wcześniej miałam plamienie i strasznie bolał brzuch i czułam,że zaraz coś we mnie wyleci..a tu nic.
Stary 2011-06-01, 09:26   #4281
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
trzy głębokie wdechy...jeśli to jest serio przecinek,to wyszedł w momencie kiedy w ogóle nie był spodziewany i w ogóle o tym nie myślałam i działaliśmy na spontanie
nabrałam sobie nadgodziny w pracy,żeby nie myślec o ciąży,stalismy się domem tymczasowym dla kociaków ze schroniska,miałam głowę zajęta w ogóle czymś innym.I miałam strasznie męczący miesiąc w pracy-od groma nocek po 12 godzin,tylko spałam i jadłam i tyle.
Ale okres zacząl się spóźniac,juz niby wczoraj powinien byc,a poza tym zawsze 1 dzień-2 dni wcześniej miałam plamienie i strasznie bolał brzuch i czułam,że zaraz coś we mnie wyleci..a tu nic.
No widzisz, wszytko wskazuje na to że to to
Ja niestety nie mogę zapomnieć bo mi lekarz reguluje "robienie dzidzi"

Stary 2011-06-01, 09:30   #4282
kropeczka1984
Rozeznanie

Brawurka czyli coś w tym jest, że jak się nie myśli o ciąży, to ona się pojawia
Ja niby też dużo pracuję, ale co z tego jak internet mam w pracy i na wizaż zaglądam do Was
Stary 2011-06-01, 09:35   #4283
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Brawurka czyli coś w tym jest, że jak się nie myśli o ciąży, to ona się pojawia
Ja niby też dużo pracuję, ale co z tego jak internet mam w pracy i na wizaż zaglądam do Was
No oczywiscie ze cos w tym jest - baaardzo duzo kobiet tak zaszlo w ciaze - odpuszczajac sobie, zapominajac o staraniach .... tylko ja tu zapomniec? Ja np nie mam takiej pracy gdzie pracuje codziennie, wiekszosc czasu jestem w domu, wiec mam naprawde mnostwo czasu na myslenie - choc nie chce domyslam sie ze takich osob jak ja jest wiecej mi udaje sie w pierwszej fazie cyklu i mniej wiecej polowie drugiej fazy nie myslec.... ale im blizej @ tym wiecej mysle i chyba blokuje sobie tym cykl, bo wydluzaja mi sie ...
3270g, 47 cm
Stary 2011-06-01, 09:36   #4284
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po cichutku gratuluję U mnie było tak samo sexik był może ze 3-4 razy (wiec myślałam , że miesiąc stracony) i jak na teście były II kreski to był szok
Stary 2011-06-01, 10:03   #4285
Blanszor
Rozeznanie

Brawurka84 gratulacje!
Bete w Wawie możesz zrobić w Luxmedzie albo w Damianie - 4o pln. W Damianie można dopłacić za CITO i wynik jest chyba po 4h. w luxmedzie następnego dnia.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:19   #4286
Brawurka84
Raczkowanie

aha,dziękuję.Jeszcze podobno w Alfie na nowym świecie można zrobic.
Ale dziś już się nie wyrobię czasowo,bo spędzam dzień dziecka z moją małą bratanicą.Ale może jutro.Powiem Wam,że jestem nad wyraz spokojna-coś w stylu:co się odwlecze to nie uciecze
W poprzednich 2 cyklach robiłam niemalże wszystko,żeby zajsc,sex co 2 dni jak lekarz zalecił,patrzenie na śluz,na szyjkę,doszło do paru zmuszeń niemalże :-( aż wstyd o tym pisac,ale coś mi odbiło.A w tym przestałam łykac witaminy,już nawet w lipcu miałam iśc na badania hormonów czy na pewno wszystko w porządku i już sobie wyliczyłam okres na następne parę miesięcy-którą zmianę akurat będę miała w pracy itp.-czyli kiedy będę zdychac
Sorrka,że tak pisze,ale nadal jestem w szoku..i staram to sobie w głowie uporządkowac wszystko...
Ja już się nawet nastawiłam,że do trzydziestki mogę nie zajśc...i wszystko w czarnych barwach...

Edytowane przez Brawurka84
Czas edycji: 2011-06-01 o 10:25
Stary 2011-06-01, 10:38   #4287
emigra
Zakorzenienie

Brawurko, a jakie mialas/masz objawy?
3270g, 47 cm
Stary 2011-06-01, 10:40   #4288
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Życze dużo zdrówka, u mnie też raz podejżewali ciąże pozamaciczną i okazało się że to okres :-

Cytat:
no gratulacje!! ja tak miałam w poprzednim cyklu-że się nie starałam i myślałam a nóż się trafi mimo braku starań ale oczywiście @ zawitała
Czekamy n a wyniki z betki i zaciskamy kciuki.

Odebrałam wczoraj wyniki z LH, FSH i E2 i są ok, FSH:LH= 0,8 więc ujdzie, dziś ide po wyniki z tarczycy i prolaktyny i w piątek do gin. Puki co mam obniżenie nastroju, wszystko widze w ciemnych-w zasadzie w czarnych barwach. Jakoś tylko radocha Brawurki mnie podnosi na duchu....
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:24   #4289
Brawurka84
Raczkowanie

odnośnie objawów:to z tydzień temu czułam kłucie jajników i bóle całego podbrzusza,normalnie jakbym już okres miała.Biust mi spuchł i zaczął pobolewac.Do tego kłuła mnie jakby szyjka macicy i tam w kroczu na dole..jakby coś się napinało,a potem odpuszczało..Już myślałam,że mi wirus hpv może wrócił i wyczynia jakieś zmiany w szyjce macicy...
No i tak miałam codziennie,z przerwami oczywiście,i latałam do łazienki spwadzac czy już leci okres.Ale nic nie było.A w ciągu 2-3 dni ostatnich często siusiu robię,a wcale nie piłam więcej niż zwykle,ja w ogóle mało piję
W każdym razie objawy są jak na wcześniejszy termin okresu,nawet ból w krzyżu i uczucie jakby mokrości.
ale tak jak pisałam jakiś czas temu-jak chyba tydzien temu byłam u dentystki to się pytała czy na pewno nie jestem w ciąży bo mam takie dziąsła nabrzmiałe
Stary 2011-06-01, 11:32   #4290
emigra
Zakorzenienie

Mowisz o uczuciu mokrosci, a jak ze sluzem? Czy tylko czujesz ze masz tam mokro, ale sluzu malo?
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości