|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Cytat:
![]() Co do pracy, to krótko mówiąc nikt nie chce zwolnić etatu, nawet gdyby co niektóre panie odeszły na emeryturę(bo mogą), nowego etatu nie utworzą, bo jest mało uczniów. Wiecie co, ta dziewczyna, która przysłała mi mniej perfum wystawiła mi drugą ocenę, negatywa! Gdzie to mogę zgłosić, żeby mi ją usunęli? Napisała, że wymyślam, że rzekomo przysłała mi mniej perfum, a wcześniej napisała pozytyw...
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczko piękny bilans.
![]() Luskap Tobie też całkiem nieźle poszło. ![]() Przykro mi że nie wyszło ze stażem. Powód wymiata. ![]() Cytat:
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2011-05-31 o 17:00 |
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze liczy się na to, że pracę się dostanie
Poza tym, to kierunek, którego studiowanie sprawiało mi przyjemność, a nie przykry obowiązek. chyba mało jest kierunków, po których od razu dostaje się pracę w małym mieście. Tu nie decyduje wykształcenie, a znajomości, szczęście, wolne miejsce. No i wszystkiego się można nauczyć. Ja na razie szukam w swoim zawodzie.
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, ja nie rozumiem idei studiowania dla samego studiowania.
A z etatami w szkołach jest problem nie tylko w małych miastach więc tym bardziej mnie dziwi taki wybór. Ja mieszkam w aglomeracji gdzie jest mnóstwo szkół a szanse na etat mają tylko osoby uczące technicznych/zawodowych przedmiotów bo te ogólne są poobsadzane przez rodzinę i znajomych na wiele lat do przodu.
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
luskap calkiem niezle ci poszlo! Szkoda z tym stazem..
Koshatko to chyba dobrze jesli ktos idzie studiowac to co lubi i w jakim zawodzie by sie w przyszlosci widzial? Tym bardziej jesli chodzi o nauczycieli, niewielu ich jest z "powolania". Moja mama jest nauczycielka, byla w przedszkolu, teraz jest w podstawowce i mimo duzego miasta tez sie sporo najezdzila. Zmienila niejedna szkole bo zatrudniali na krotko, potem musiala sie doksztalcac bo byla tylko po studium. A teraz jest w szkole podstawowej, tam gdzie wiele lat temu zaczela swoja kariere Nie mozna sie zniechecac tylko szukac szukac i wysylac CV i w koncu sie cos znajdzie. Nie ma tak zle Trzeba miec tez troche szczescia zeby byc n wlasciwym miejscu we wlasciwym czasie..
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-05-31 o 18:12 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co roku tłumy walą na zarządzanie i marketing, turystykę etc. a potem wielkie zdziwienie że pracy nie ma.... Tym bardziej że u nas na studiach jakiś bzdur uczą a nie przydatnych rzeczy.
|
|
#2648 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
MAJ:
przybyło: 5 ubyło: 12 przybyło: Ziaja mydło pod prysznic pudrowy cynamon & słodka wanilia 150ml Veet, Krem do depilacji z mleczkiem z lotosu i wyciągiem z jaśminu 100ml (z wymianki) Veel, Debiut, Krem do depilacji z aloesem i witaminą E 75ml (z wymianki) Bielenda, Vanity, Krem do depilacji `Cukrowy` do skóry delikatnej 100ml (z wymianki) Inebrya, Professional, Ice Cream, Banana Mask Dry-T 100ml wydane: 24,08 mgiełka Victoria's Secret - 15 zł (sprzedany puder) = 9,08 ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYTE: * Sther, Lorys, Snake Oil (Odżywka do włosów zniszczonych i farbowanych z olejkiem z węża) 1000ml * Mineral Flowers, Camomile, Moisturizing Day Cream (Nawilżający krem na dzień do skóry wrażliwej i bardzo suchej) * LUSH - Sunny Side bubble bar 100g * Tołpa, Kuracja antycellulitowa, Peeling borowinowy do ciała 270ml * Babyliss, Pro Relax, Beurre De Karite (Krem intensywnie regenerujący włosy z masłem shea) 250ml * LUSH - Glorious mud maska do ciała 125g * Aquolina, Chocolovers, Czekoladowy jedwabisty płyn do kąpieli 250ml * Schwarzkopf, Gliss Kur Płynny Jedwab, Ekspresowa odżywka regeneracyjna dwufazowa do włosów matowych i trudnych do ułożenia * zioła do kąpieli wenus * Yves Rocher, Masque Aqua Tonic (Maseczka nawilżająca z sokiem z winogron) 50ml 05.2011 * Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów * Rossmann, Rival de Loop, Pianka oczyszczająca z wyciągiem z gingko i ogórka
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
luskap mam do ciebie pytanko, miałaś suknię ślubną z tej samej firmy co ja prawda? czy Twoja też miała podobny fason i troszkę obniżony stan?
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesia super bilans i jak malo wydalas!!!! Brawo!
|
|
|
|
#2651 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widać, że liczą się znajomości, mam nadzieję że mimo wszystko znajdziesz pracę. A próbowałaś szukać w okolicy, w miejscowościach dookoła K.??Bilans ok. ![]() Cytat:
Wow, też super wynik!! To teraz mój bilans. ![]() Maj Przybyło: Balea, masło do ciała mango Yves Rocher, woda Naturelle Yves Rocher, PN,woda jeżynowa Yves Rocher, płukanka octowa z malin (2 szt.) Yves Rocher, JdM, żel ziarna kakao Yver Rocher, JdM, żel migdał z Kalifornii Yves Rocher, FV, żel werbena Yves Rocher, PN, balsam do ust malinowy Yves Rocher, Vanille Noire, żel perfumowany Yves Rocher, CS, maseczka przywracająca świeżość Garnier, tonik dynamizujący Avon, tusz SuperEnchant Avon, PS, krem do stóp i łokci z kwasami AHA Avon, FW, krem do stóp morska bryza Avon, FW, scrub do stóp morska bryza Ubyło: Oriflame, żel pod prysznic mango i jogurt Avon, balsam SSS dotyk jedwabiu (miniatura) Czerwiec będzie lepszy.
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz stworzę mój bilans
|
||
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oby Poszalałaś teraz nieźle.Ja dziś zaliczyłam pierwszego w tym roku grilla Siedzenie na kocyku w stroju kąpielowym nad wodą Prawie 30 stopni było |
||
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam bilans. Przybyło dużo, ale miałam sporo okazji promocyjnych i nie mogłam sobie odmówić. Martwi mnie wyjątkowo mała ilość zużyć, nie było tak źle od poczatku odwyku, czyli dwóch lat Maj Zużyte: 1. Oczyszczający krem do mycia twarzy Sebo Specific, Yves Rocher (150 ml) 2. Dwufazowy płyn do demakijażu oczu, Nivea Visage (125 ml) 3. Olej ze słodkich migdałów, Naturalne Piękno (10 ml) 4. Maseczka-sauna do twarzy Botanics, Boots 5. Korektor do brwi brązowy, Delia Kupione: 1. Euphoria Edp, Calvin Klein 2. Flower Princess Edt, Vera Wang 3. Top Coat Nail Art Cracking white, Essence 4. Base Colour Nail Art Cracking sparkling silver, Essence 5. Topper Nail Art Special Effect circus confetti, Essence 6. Bananowa odżywka do włosów, The Body Shop 7. Dezodorant w kulce Deo Dry, The Body Shop 8. Lakier do paznokci Sweet Colour, Golden Rose 9. Eau de Desir Edt, Lolita Lempicka 10. Comme une Evidence Edp, Yves Rocher 11. Tendre Jasmin Edp Secrets d'Essences, Yves Rocher 12.-13. Płukanka octowa z malin, Yves Rocher 14. Szampon przywracający blask z wyciągiem z nagietka, Yves Rocher 15. Odżywka do rzęs i brwi, My Secret 16. Szampon dla dzieci, Hipp 17. Oliwka pielęgnacyjna z ekologicznym olejkiem migdałowym, Hipp 18. Maskara Zig-Zag, Bell 19. Lip Smacker Coca-Cola, Bonne Bell 20. Naturalny krem oliwkowy Oliwkowa, Ziaja 21. Krem regenerujący na noc przeciw zmarszczkom, Celia 22. Nafta kosmetyczna, Anna 23. Korektor Peach, Everyday Minerals 24. Zmywacz do paznokci Isana, Rossmann 25. Nail Art Twins Glitter Topper, Essence Yvesrocherowe szaleństwo urodzinowe ![]() Mania rozlewowo-perfumowa Zachcianki paznokciowe Zachcianki z TBS (zawsze chciałam wypróbować) ![]() Kupione bardzo potrzebne Kusicielstwo promocyjne, nie wszystko potrzebne ![]() Wymianka |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny
Rzadko się ostatnimi czasy odzywam, ale staram się czytać Was regularnie. Okazuje się, że TŻ w innym mieście na dłuższą metę oznacza więcej do roboty w tygodniu, więc nie zawsze mam czas czy ochotę na udzielanie się na Wizażu ![]() Poza tym nieco się działo w tym czasie - komunia na wyjeździe, wyprawa z TŻ po nowe auto (przejechałam na kółkiem 650km w ciągu 13 godzin plus 2 razy przejechałam przez Warszawę, czego się najbardziej obawiałam, bo nie miałam wcześniej okazji kręcić się po tak dużym mieście - dało radę nawet sprawnie )Gratuluję udanych bilansów , za te mniej udane grożę palcem - w przyszłym miesiącu na pewno będzie lepiej U mnie najbliższe miesiące będą mijały nie tylko pod znakiem odwyku kosmetycznego, co ogólnie zakupowego :PIELĘGNACJA Zużycia: 4 Balsam Fruttini Pineapple & Prosecco 200ml Krem nawilżający do stóp Avon Foot Works Granat i Czekolada 75ml Ziaja Sopot SPA płyn micelarny Maseczka ułatwiająca rozczesywanie Avon banan i mleczko kokosowe 150ml Zakupy: 1 Krem do rąk All about body 125ml Wydane: 3,29zł KOLORÓWKA Na minus: 3 Podkład Revlon Colorstay 150 Buff 30ml - zużyty Odżywka do rzęs Sensique z d-panthenolem 10ml - staroć = kosz Eyeliner w pisaku Avon Perfectly Portable Black - niespecjalnie chciał pisać = kosz Na plus: 0 Nie jest źle
Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2011-06-01 o 07:18 |
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Carrola poszalałaś.
![]() Gani, pięknie Ci poszło. ![]() Księżniczko zakupowo wymiotłaś. Tak z ciekawości ile Cię wyniosły te szaleństwa? ![]() Pewnej nie ma po żadnym ale są takie kierunki po którym bezrobocie praktycznie na bank i o wybór takich mi chodzi. Zresztą coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że studia w ogóle nie mają sensu patrząc na wiedzę jaką dysponują absolwenci i ich szanse na rynku pracy. Mój TŻ ma wykształcenie średnie i nie ma najmniejszych problemów ze znalezieniem pracy. Zamiast papierka ma wieloletnie doświadczenie w obsłudze klienta i ledwo wyśle cv od razu jest zapraszany na rozmowę. I żeby było ciekawiej wysyła samo cv bo mu się nie chce pisać lm osobno do każdego pracodawcy.
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
ja w tym miesiącu niestety na zero
7 kupionych 7 zużytych wydane 62,69
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie co myślicie o takie etolce do sukni ślubnej zamiast bolerka?? mam problem z kupnem bo nie da się kupić byle jakiego bo suknia jest koronkowa, a oryginalne w salonie kosztuje sporo a to mi niepotrzebne za bardzo
przypominam jak wygląda suknia
|
#2659 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetnie Ci poszło, gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo od zawsze marzyłam o pracy w szkole, jak byłam mała, to zawsze bawiłam się w szkołę, rysowałam dziennik, te lekcje które miałam w swojej szkole, potem prowadziłam w domu Ale tym sposobem dobrze się uczyłam Sporo zakupów z YR Mam nadzieję, że będzie lepszy ![]() Cytat:
Też mogłam iść na jakąś rachunkowość, bo z pracą może lepiej, ale kompletnie nie mam do tego głowy, nie interesuje mnie to, nie mam umysłu ścisłego, więc studia to byłaby jakaś mordęga i pewnie nie byłabym najlepszym pracownikiem Nie żałuję, że poszłam na polonistykę.też bym chciała sie poopalać, bo pogoda piękna, ale sobie tłumacze, ze najpierw obowiązki, potem przyjemności Muszę siedzieć nad pracą mgr.Cytat:
Cytat:
Zdradź jak to się robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
W maju proporcje mają być na odwrót Pięknie ![]() Cytat:
Od zawsze jestem humanistką, chciałam iść na lingwistykę stosowaną, ale w Krakowie nie było (najbliżej w Częstochowie), a na germanistykę nie chciałam iść... I tak skończyłam na rachunkowości
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Nusiu7 ja też chciałam iść na lingwistykę stosowaną
|
#2662 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
kiedy planujesz się bronić?trzymajcie kciuki proszę jutro o 8 rano, mam egzamin typu byc-albo-nie-byc
|
|
#2663 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Znam mnóstwo ludzi, którzy po zarządzaniu nie mieli żadnych problemów z pracą.
|
|
#2664 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
mam pierwsze zuzycie
odlewka maski kokosowej joanna. byla do d... teraz zabieram sie ostro za venite, musze ja wykonczyc.
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać nie ma reguły.
|
|
#2666 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Wpadłam do rossmanna, musiałam coś kupić krem z filtrem, bo w tym roku ledwo wyjdę na słońce, a już jestem czerwona Mam jasną, wręcz białą karnację, nigdy nie mogłam się opalić, a w tym roku moment i spalam raczka, dobrze że za kilka dni brązowieje![]() Więc zakupy: - filtr do ciała Sun Ozon - filtr do twarzy Sun Ozon - balsam Fa z zieloną herbatą - maseczka do stóp Farmona - dezotorant w sprayu Garnier Mineral Balsam Fa jest cudowny, pachnie jak zielona herbata z YR, a to jeden z moich ulubionych zapachów!
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze odwiedziny w Rossie:
- zel pod prysznic Isana arbuz i mieta (cena 2,99 )- deo kulka Rexona Diamond - deo spray Fa Natural&Pure Roseflower - Pachnaca Szafa saszetka o zapachu bzu ![]() Doszla mi jeszcze mgielka z Avonu Breeze z maslem shea, juz zaczelam ja uzywac i stwierdzam, ze jest BOSKA Poza tym czekam na trzy kredki jumbo/cienie do powiek z Golden Rose, kupione na All, perlowe biala, pastelowy roz i morska zielen
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2011-06-01 o 15:48 |
|
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2669 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka!!
![]() ![]() Cytat:
Odwyk idzie Ci fantastycznie! Planujesz (planujecie) jakieś zmiany w najbliższym czasie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dla Noska też ![]() Cytat:
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Póki co TŻ dojrzewa do decyzji przełożenia swojego urlopu, żeby dopasować się do mnie (ja nie mam możliwości manewrów). Do jakichkolwiek innych, poważniejszych kroków droga daleka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Doczytałam też Twój wpis w klubie - ich wytłumaczenie jest po prostu... 
Napisała, że wymyślam, że rzekomo przysłała mi mniej perfum, a wcześniej napisała pozytyw...

Powód wymiata. 
Poza tym, to kierunek, którego studiowanie sprawiało mi przyjemność, a nie przykry obowiązek. chyba mało jest kierunków, po których od razu dostaje się pracę w małym mieście. Tu nie decyduje wykształcenie, a znajomości, szczęście, wolne miejsce. No i wszystkiego się można nauczyć. Ja na razie szukam w swoim zawodzie.

Poszalałaś teraz nieźle.
Prawie 30 stopni było