|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
)pozniej olej, jeden raz, a teraz znów olej, wiadomo kto robil fryty i nie mial swojego, ale najlepiej wziac sobie czyjes i nawet nie zapytac (oczywiscie osoba ta zaprzecza, jakże inaczej), a potem ja chce cos smazyc, a tu zonk.teraz olej trzymam w pokoju ![]() nie wyobrazam sobie takiego chamskiego podbierania, bez pytania, bez żadnego słowa.
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak samo, to najwyraźniej kwestia nawyków wyniesionych z domu. Jestem jedynaczką i często rodzina mówiła, że jedynacy są bardzo skupieni na sobie, co na różnych wyjazdach grupowych chyba dawałam innym odczuć... ale kurczę, ja zupełnie nie jestem w stanie przemóc się do dzielenia się butelką z wodą, szminką i widelcem z moimi koleżankami, szczególnie gdy te nie raczą nawet zapytać, czy mi to odpowiada.
Co do pożarów - jedni ratują dzieci, inni koty - w ten sposób wszyscy mają szansę być uratowani. I żyją długo i szczęśliwie
|
|
#2613 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wszystko co się da trzymam w pokoju... ale tak na serio to ciężko znaleźć idealnego współlokatora, nie każdy ma to szczęście, że może mieszkać z przyjaciółmi (i utrzymać tę przyjaźń )
|
|
|
|
|
#2615 |
|
BAN stały
|
U mnie też jest taka porażka. Ludzie złośliwie kasuje niektóre maile, np. koleżanka raz wrzuciła swoje wykłady, to ktoś ściągnął i usunął, żeby nikt więcej nie skorzystał. Albo do wykładowcy jeden kolega napisał: Hej pani prof.
I tak nie mamy tak źle, u mojej przyjaciółki ktoś wysłał maila z samymi wulgaryzmami i się nie podpisał... Nie muszę mówić o awanturze, jaka miała miejsce... Nie wiem, czy to był ktokolwiek od nich z roku, czy jakiś były/była kogoś z roku chciała się zemścić... Takie hasła nawet osoby spoza roku mogą poznać, bo tyle osób, więc jakaś nieodpowiedzialna zawsze się znajdzie. Ja się boję, ze hasło mojego maila zna już ledwo poznany facet mojej koleżanki. Ona go poznała przez net, widziała raz w życiu, a podaje swoje maile, hasła do karty bibliotecznej, zresztą pisałam o niej kiedyś, więc podejrzewam, że i hasło do maila zna. |
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
1. Mail grupowy
tragedia. najgorzej jak jest na gmailu. ciekawostka, wiecie że jak ktoś się nie wyloguje to można śledzić jego poczynania na googlach? ![]() i te wszystkie motywy z usuwaniem ważnych maili jak z pięciolatkami...2. mieszkać z kimś doprowadza mnie to do szału. dorośli ludzie a wypierają się w żywe oczy. TAK, SOS DOSTAŁ NÓŻEK I POSZEDŁ SOBIE NA SPACER, odkręcił sobie zakrętkę wyskoczył ze słoiczka i poszedł w siną dal, Chryste panie... |
|
|
|
#2618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aaaa, denerwuje mnie obgadywanie kogoś tylko dlatego, że nie chciał przesłać materiałów, które sam opracowywał przez parę dni. Mam notatki z jednego przedmiotu przepisane na laptopie, ale każdy wykład to 3 h przepisywania, że nie wspomnę o 1,5 h notowania na wykładzie. A koleżanka, która obgaduje mnie, jaki to ze mnie potwór, bo mam i się nie podzielę, tylko wysyłam przyjaciołom, powiedziała mi kiedyś, ze nie chodzi na ten wykład, bo jej się nie chce po obiedzie iść na uczelnię I irytuje mnie skrajna życiowa nieporadność... A właściwie lenistwo. Dzisiaj spieszyłam się, zeby załatwić sprawę ze swoim indeksem, tzn. oddać go starościnie do grupowego wpisu, bo nie będę się z nią jutro rano widziała, a moja koleżanka mnie zaczepiła, żebym jej podała nazwiska wykładowców, bo ona nie wie, jak się który nazywa i jaki ma tytuł... Litości, takie rzeczy można sprawdzić przez Google albo stronę uczelni... |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli ktos już skasował, to teraz za późno ściągasz to od siebie z prywatnego e-maila. u mnie w gmailu w ustawieniach wchodzisz w importowanie poczty i wystarczy, że znasz tamten adres i hasło, podajesz jednorazowo i Ci ściąga regularnie
|
|
|
|
|
#2621 |
|
BAN stały
|
Wiem, wiem, ze wstecz nie działa
Ale mogę się zabezpieczyć na przyszłość![]() Chodziło mi bardziej o to, czy tego przekierowywania nie trzeba też na poczcie macierzystej ustawić I czy jak sobie przekierowuję, to czy te maile nie będą ginąć z maila roku, bo nie chciałabym reszty pozbawiać dostępu do tych maili
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
Tylko należy pamiętać o opcji "pozostaw kopie wiadomości na serwerze" (czy jakoś tak :P), bo opróżnisz tę grupową skrzynkę ;D.
|
|
|
|
#2623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwaga, będzie klozetowo. Kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy nie sprzątają po sobie łazienki. Wiadomo, każdemu się czasem zdarzy przyozdobić muszlę, ale po to są te cholerne szczotki, żeby ich używać. Myślą, że się rozpuści, albo wypłucze? A może myślą, że nikt nie zauważy? Nie wiem
|
|
|
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat tu gdzie mieszkam, place obrzydliwie malo mam super blisko do pracy, to samo tż, na razie nie mam "zapędów" urządzania domu i gotowania, wiec gra niestety trafili nam się tacy lokatorzy podbieracze, ogolnie to jest jeden pokój, który co jakis czas się zwalnia i zajmują go inni ludzie, no i masz, akurat tacy "nieprzyznawacze":coo l:Cytat:
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy malarza w domu. Mama zapewnia mu posiłki, napoje (wodę, herbatę), więc chyba z naszej strony jest wszystko ok.
Natomiast pan wliczył sobie chyba w podaną cenę "inne" napoje i myslał, że jak poprosi o piwo to mu w mig skoczymy do sklepu i kupimy najlepiej całą zgrzewkę na te 2 dni (za naszą kasę oczywiście)
|
#2626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszę się, że jesteś bez serca. Tak jak ja ![]() I pamiętaj: jak Ci się chałupa zapali, to ratuj smarkacza zza ściany zamiast ukochaną przez siebie istotę. Przecież to DZIECKO! CZŁOWIEK!
|
|
#2627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2629 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niech sobie zostawia otwartą w domu czy w toalecie publicznej, ale jak u mnie zastał zamkniętą, to niech po sobie zamknie, wrrrr.
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam w akademiku, gdzie łazienka jest na całe piętro, więc Cię, niestety, doskonale rozumiem. Jeżeli teraz nie uda mi się załatwić pokoju-dwójki z własną łazienką, chyba zwariuję...
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam odwiedzić kolegę w akademiku obok, gdzie są łazienki na korytarzu, to wchodziłam do każdej i każda była brudna i jeszcze mi się od sprzątaczki dostało, że studenci to syfy... ale w sumie to rozumiem jej zdenerwowanie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dwie sytuacje z tego tygodnia.
1. gdy jechałam autobusem za mną siedziały dwie dziewczyny (na moje oko studentki) które ubrane były w krótkie szorty i samą górę bikini bez jakiejkolwiek bluzki Nie wiem, ja tak chodzę na działce,plaży czy ściezce rowerowej ale nie wsiadłabym tak do autubusu jadącego do centrum miasta Na dodatek te dziewuchy obgadywały każdego, m.in jego strój, wygląd itp nie racząc nawet ściszyć głosu.2. Dzisiaj jak wracałam do domu, na którymś przystanku zauważyłam dziewczynkę ok 12 w samym kostiumie kąpielowym (jednoczęściowym). Tak sobie chadzała po dworze ...
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2011-06-01 o 20:13 |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo denerwuje mnie nieużywanie spreju zapachowego
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
tja dzisiaj w toalecie w centrum handlowym sobie urzęduję i... nie rozumiem czemu ludzie zaczynają od szarpania za klamki?! po pierwsze widać że zajęte no bo przekręciła się czerwona karteczka po drugie, nawet jakby nie było wiadomo TO ZACZYNA SIĘ OD PUKANIA a nie wyrywania drzwi z zawiasów...
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale widać, że toaleta jest zajęta bo ŚWIECI się w niej ŚWIATŁO ale i tak jakaś panienka musiała szarpać za klamkę
|
|
|
|
|
#2636 |
|
ma zielone pojęcie
|
Czasami nie widać, że toaleta jest zajęta. Bywa, że ktoś zapomni zgasić światło. I bywa, że zepsuje się zamek i jest czerwona karteczka jak jest toaleta wolna (mam tak w jednej kabinie na uczelni...). Ale to wtedy się puka normalnie, a nie szarpie za klamkę
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze strasznie mnie wkurza , że do niektórych ludzi kompletnie nie docieraf akt , że pierwszeństwo mają osoby wychodzące z autobusu, sklepu itp ![]()
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lepszy był hit bo potem znów zaczęły ginąć maile, ktoś kasował, ze skrzynki wysłanych również. W końcu okazało się, że to jedna taka dziewczyna i wiecie jak się tłumaczyła? Ze ona kasowała te maile, żeby ludzie nie pozdawali i nie skończyli studiów tylko wylecieli bo wtedy ona będzie miała mniejszą konkurencję w szukaniu pracy :m dleje:![]() ![]() : eek:---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Zresztą nieraz się pokłóciłam z takimi osobami co się nie chcą posunąć do tyłu, ja rozumiem, że nikt nie lubi jechać w tłoku ale kurcze każdy chce dojechać do pracy i potem wrócić do domu, nie jego wina, że warunki są takie jakie są. Dobrze że już tego nie przezywam
Edytowane przez SoBitterSoSweet Czas edycji: 2011-06-01 o 22:09 |
||
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
mój były miał świetny pogląd na życie (moje oczywiście), a mianowicie taki, że powinnam rzucić szkołę, wyjść za niego za mąż i rodzić mu dzieci i nie ważne, że ja nie mam na to ochoty ma tak być i koniec...na szczęście nie jesteśmy już razem
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

)
(oczywiscie osoba ta zaprzecza, jakże inaczej), a potem ja chce cos smazyc, a tu zonk.
dlatego wszystko co się da trzymam w pokoju... ale tak na serio to ciężko znaleźć idealnego współlokatora, nie każdy ma to szczęście, że może mieszkać z przyjaciółmi (i utrzymać tę przyjaźń

muuaaaa i Tobie też wszystkiego naj naj buziaczki

i jeszcze mi się od sprzątaczki dostało, że studenci to syfy... ale w sumie to rozumiem jej zdenerwowanie
:m dleje: