Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 14:27   #3061
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
U nas zbliża się burza. Pogoda od rana jest okropna. Jest gorąco, parno i duszno
U nas wczoraj taka była,że myślałam że to koniec świata

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 15:24   #3062
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja jest na etapie "podniose wszystko"
wczoraj piaskownice chciala podnosic, basen, generalnie rzecz biorac mala Pudzianka mi rosnie
a u nas na polacyku są takie wielkie kule przymocowane do ziemi i nie raz dzieciaczki myślą, że to piłki i chcą kopnąć lub podnieść-zawsze mnie to rozbawia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

A najbardziej się zawsze stresuję jak idę z małą na zakupy np. na ryneczek i wiem, ze jej nie będę mogla wyjąć. Boje się, ze mi zrobi scenę a wtedy to ja sie zawstydzam :/ W ogóle boje się skupiska ludzi. Chyba ze wiem, ze mogę ją wyjąc z wózka bo wtedy jest ok
ja się stresuję jak gdzieś muszę dalej iść, a ona jak już za długo jedzie to chce wyłazić i się drze

Cytat:

nasza to jest taki maly judasz, podejdzie uderzy mowie nie wolno a ta przychodzi, przytula sie i daje buzi... wie ze nie wolno ale i tak robi
a tak też się zdarza, tylko zamiast buzi tulu tulu mi robi

Cytat:
Hej
Zosia wypija ok. 1,5 l (teraz więcej)
samego picia? wow dużo
Moja teraz więcej zaczęła, ale tyle to nie- ze 3 kubki po ok 200ml (ale nie zawsze)

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

I jak to nie dawało rezultatu to poszła zrzucić dvd i dekodery-ale tu nie wiedziałam czy pozwolić jej rzucać ?czy złapać i zabronić?.Zrobiłam to drugie.
.
ja bym (znaczy tak robię) nie pozwoliła

i znów macie g... przygody

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Wstawie kilka zdjęć Zosi z wczorajszego dnia
ale ona słodka jest i ten basenik jaki fajny

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
normalna, tylko ona taka zahukana i słucha go pod każdym względem, ona nawet swojego zdania mieć przy nim nie może - tragedia...zawsze mu przytakuje we wszystkim. Jak z nią kiedyś rozmawiałam to ona mi na to, że jest szczęśliwa bo on nie pije, nie ma nałogów, nie robi awantur i że nigdy jej nie ubliżył i nie uderzył (jeszcze by tego brakowało). No i dała mi do zrozumienia, że wsio było ok zanim ja się pojawiłam (bo ja to tylko dostrzegłam). A z nim jaka rozmowa może być - odwraca się na pięcie i wychodzi mówiąc "tylko ja mam tu rację, chociażby z racji wieku" On jest poje.bany i nic go nie zmieni....a że złego licho nie bierze to się ✂✂✂✂a z nim męczyć musimy
no to faktycznie jełop do kwadratu. A ta sugestia teściowej to też niefajna
ale kubol jest świetny i normalnie na 3 latka wygląda. Ale się będa dziewuchy o niego zabijać

Cytat:
o właśnie to zaczątek widzę tego co u mojej siostrzenicy - też Kubusiowe zabawki "należą" do niej, nic mu nie da, wszystko zabiera, a moja siostra się tylko głupawo uśmiecha bo ją to bawi....podczas gdy moje dziecko wtedy płacze
bo ty za dobra jesteś-ja tak jak iz napisała bym interweniowała

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

To i ja wstawiam mojego królewicza
-pierwsze monte w życiu, mało co do buzi trafiło
-zasnął na nocniku, jak wstawiałam pranie
-z tatą robimy męskie rzeczy
-jestem mokry w piasku i szczęśliwy
-od razu po przebudzeniu z bratem(moja chudzinka )
ale śmiesznie , a to czerwone to ten nocnik?
i to z monte

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Ostatnio gdzies czytalam w książce o rozwoju, ze dzieci w wieku naszych pociech jeszcze nie potrafią zapanować nad zwieraczami i w ogóle nie wie o co w tym chodzi. Wiec podobno każde siusiu czy kupka na nocnik to przypadek. Ne wiem ile w tym prawdy, nie klócę się z autorem aczkolwiek ja zauważylam, że moja siusia po spaniu i czasem jak jej chlodno, widzę, że ma gęsią skórke i za moment sika
Cytat:
asia ja tez tak slyszalam, super niania sie wypowiadala ze dziecko mozna sadzac na nocnik, po to zeby sie po prostu z nim oswajalo, ale takie srole jak nasze nie potrafia nad tym panowac i ze 2 lata mniej wiecej to optymalny wiek na uczenie nocnika.
bo to ponoć jest właśnie, ja nocnikuję już teraz właśnie po to aby oswoić i żeby wiedziała do czego to, no i przy okazji o połowę mniej pieluch schodzi.
Zawsze po spaniu sika, często po jedzeniu (bo też pije), a reszta to różnie.
Chciałabym na wakacje ją próbować oduczać, ale jak nie będzie kumata w tym względzie jeszcze, to odłożymy sprawę na później

a w drugą stronę, to jeden chłopczyk w rodzinie już 3 latka miał i go rodzice naprędce w wakacje przyuczali, bo od września do przedszkola szedł....i mieli mega problem, bo współpracować nie chciał wcale....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 15:53   #3063
P0P70
Zakorzenienie

Sara - super zdjęcia i modelka też niczego sobie

Baobabek - faktycznie mu sie podoba jego namiocik. Przystojniaka z niego

Cytat:
Taaaak, męskie rzeczy. Chopaki Wam sie udały A na tym zdjeciu co śpi to jest taki mega słodki

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-06-01 o 16:16
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 16:39   #3064
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

ale śmiesznie , a to czerwone to ten nocnik?
i to z monte

..
ma nocnik czerwony z ikei

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 17:50   #3065
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak byłam mała to podobno bardzo wcześnie od pieluch byłam oduczona, właśnie około roku.
Eryka oduczyłam całkowicie pieluch jak miał 18 mc, i to w środku zimy. Teraz widze że mały wie kiedy robi, i dlatego go nocnikuje. Tylko z doświadczenia przy Eryku to wiem że jak już podejmiecie decyzje o ściągnięciu pieluchy to tak już z wszystkimi konsekwencjami, a nie dzisiaj mi się nie chce to pielucha, a jutro nocnik, albo idziemy na dwór w pieluszce a w domu bez. Erykowi na dwór zakładałam tetrową, żeby wiedział że siusiu ma. I dzieci się różnie oducza moga to być dwa dni, ale najczęście już max 2 mc

Sara Baobabek dzieci śliczne

zdjęcia super chłopaków masz świetnych

Baobabek- Kubuś taki przystojniak

dziewczyny dzisiaj dzień dziecka dawać foty dzieciaków

Zosia dziękuje ciociom za komplementy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 19:56   #3066
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A ja musze sie uczyc do egzaminów i nie mamy Dnia dziecka.. Tomek kosi trawnik a Michasia bawi sie z babcią.
A poza tym nie mamy kasy wiec odbijemy sobie 12 czerwca tj niedziela mam wolne od szkoły pojedziemy na cały dzien na plaże..

Ale Erwi jest mega długasny!! a jaaaaaki przystojniak.. uuuulalla
Madzia kiedy bedziecie po sąsiedzku??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 20:40   #3067
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Denerwuje się wszystkim, np: że nie moze włożyć klocka do otworu w kubełku, że nie może otworzyć drzwi (ostatnio najlepsza zabawa to zamykanie drzwi, a potem złość, ze nie może ich otworzyć ), że chce jej zmienić pieluchę kiedy ona sie bawi, że biorę ją na spacerze z jakiegoś niebezpiecznego miejsca, że chce ją wsadzić do wozka (wtedy potrafi wygiąc się w taki luk do tyłu i zrobić się taka sztywna, że we dwójkę z tż mamy problem ja przypiąć pasami). Potrafi się zdenerwować, ze chce cos podnieść a jest za ciężkie. Np. dziś- wzięła duzą butlę Lenora z lazienki i ją niosla do pokoju przy tym wkurzajac się, krzycząc, że nie daje rady. Na koniec z wściekłością ugryzla ta butelkę o co kaman??
czy to minie??? Powiedzcie, ze takkkkkkkkkkkkkk.....
Asiu, moja tak samo ma , może oprócz tego podnoszenia.
I jak tylko traci mnie z oczu w domu (jak idę do kibla lub kuchni) lub chcę wyjść z domu to drze japę strasznie i wyje....
i teraz się wszędzie wspina, na kanapę np. i niczego się nie boi, i czasem ją muszę do wyra wsadzić dla jej bezpieczeństwa, i wted to jest dopiero czarna rozpacz i złość....

Cytat:
ma nocnik czerwony z ikei
to ty go zostawiasz na kanapie w nocniku i wychodzisz? i on sobie nic nie zrobi?

dziewczyny, polećcie jakiś podkład ze średniej półki (lub niższej)

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

i gdzie (sieciówki)można teraz kupić jakieś fajne kapelusiki od słońca (takie z rondem)?

Stary 2011-06-01, 21:04   #3068
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

I zeby nie było tak fajnie to w ramach kształtowania złych nawyków żywieniowych to jadła już czekoladkę, lody i pizzę (to był tylko brzeg). Inicjatorem był oczywiście tatuś

Zośka lubi ucikać z nocnika
MOja lody zawsze dostaje jak jemy , a blat od pizzy sama daję , czekolade i lizaki dał szymek

Cytat:
:
Nina wczoraj odwaliła taką histerię,że czegoś takiego jeszcze nie byłoRyczała na przemian ze wściekłym krzykiem z 15 minut.Rzucała się na podłoge jak płacz nie pomagał,waliła pięściami.I jak to nie dawało rezultatu to poszła zrzucić dvd i dekodery-ale tu nie wiedziałam czy pozwolić jej rzucać ?czy złapać i zabronić?.Zrobiłam to drugie.
dekoderów zwalac nie może nawet jak wyje
Olka też potrafi się rozwyć jak jej się czegoś nie da

Cytat:
moja tez nieraz podchodzi do dekodera ale doskonale wie ze nie moze tam nic ruszac, oboje jesli pozwalamy to na to samo i jesli nie pozwalamy to tez razem, szafek ma nie otwierac, nie wchodzic do kuchni i nie podchodzic do tv.
Ciesze sie ze tz nie robi problemow i jej nie rozpieszcza albo ze ja jej nie pozwalam a on pozwala wtedy dziecko sie robi glupie, bo samo nie wie co moze co nie moze.
Mialam ostatnio taki obraz patrzac na Korcie ( ta 2 latke z Anglii)---- tragedia.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

ja tez nie kupuje malej rzeczy nie polskich do jedzenia, bo sie boje...
bananów tez nie je ?

Cytat:
ja jak byłam mała to podobno bardzo wcześnie od pieluch byłam oduczona, właśnie około roku.
Eryka oduczyłam całkowicie pieluch jak miał 18 mc, i to w środku zimy. Teraz widze że mały wie kiedy robi, i dlatego go nocnikuje. Tylko z doświadczenia przy Eryku to wiem że jak już podejmiecie decyzje o ściągnięciu pieluchy to tak już z wszystkimi konsekwencjami, a nie dzisiaj mi się nie chce to pielucha, a jutro nocnik, albo idziemy na dwór w pieluszce a w domu bez. Erykowi na dwór zakładałam tetrową, żeby wiedział że siusiu ma. I dzieci się różnie oducza moga to być dwa dni, ale najczęście już max 2 mc

Sara Baobabek dzieci śliczne

Sa takie majtki specjalne treningowe dla dzieci że nie przepuszczą siku a dziecko wie że ma mokro .

Jak zwykle ja nic za bardzo dzieciom nie kupiłam ale i tak się obłowiły .
Ola dostała zabawki do piasku ( cały kosz ) i księżeczki , SZymek grę domino kolory , dwie ksiązki , puzzle , wystarczy dzieciarni . idę powalić wyjca
Stary 2011-06-01, 21:38   #3069
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A
Ale Erwi jest mega długasny!! a jaaaaaki przystojniak.. uuuulalla
Madzia kiedy bedziecie po sąsiedzku??
tak planuję na koniec czerwca, jak Erykowi się szkola skończy. Napewno się odezwę

Dziękuję w imieniu chłopców

Evitka on na kanapie na nocniku nigdy sam nie zostajetrochę nad jego głową Eryczek siedział i go pilnował
Mały już wyćwiczony w bieganiu po kanapach, ale to zawsze male dziecko i nadzór być musi

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 22:15   #3070
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

i gdzie (sieciówki)można teraz kupić jakieś fajne kapelusiki od słońca (takie z rondem)?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-fluidzie.html

ja miałam kiedyś ten i był niezły

a te kapelusze w h&mie chyba widziałam

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-06-01 o 22:16
Stary 2011-06-01, 22:45   #3071
cigi
Rozeznanie

Hejka;
Moja Basiulka już od dawna siada na nocniku. Wcześniej była bardziej pozytywnie do niego nastawiona, a niedawno miała okres buntu= nocnik mój wróg. Teraz jest różnie. Czasem od razu siknie, kupę prawie zawsze robi do nocnika ( dzis tylko jest Dzień Placka- rogniecionego w pieluszce, dwa razy )., a czasem jednak nie chce zrobić, i biega bez majtek i dpoiero jak zacznie robić na podłogę i widzi moją groźną mine to gna na nocnik. Ja myślę, że ona już teraz czeka żeby ją na nocnik posadzić, przynajmniej często, ale jak ja nie zareaguję na czas, to zasika pieluszkę. Jak jesteśmy gdzieś i ma pampersa, to czeka bardzo długo, żebym jej zdjęła, z siusianiem. A wkładam jej pieluchy materiałowe, więc czuje mokro, ale ona trochę przyzwyczajona od małego.

izazula- nie wstawię fotki, bo jakoś na zdjęciu nie widać fajnie tej fryzurki, a jak jutro ulożę sama włosy, to na bank nie będę miała takich prostych, tylko moje fale.

evitka, a to on taki tłusty jest? to chyba go nie chce, bo ostatnio mi jakieś pryszczki wyskakują; ja tej avie jestem przeciwna, bo ona z norek robiona

Basia też pokazuje charakterek i niezłe kino czasem odstawia. Czasem to naprawdę nie wiem jak reagować... ; dziś np miała dzień focha. największe fochy są jak jej nie chcę juz dłużej prowadzać za rączki, bo widzę, że chodzi niedbale, ciągnie nogi itd. I jak ją wezmę na ręce to prężonko, ryk i płacz...

Ale kocham tego urwisa. w mamusię się wdał .
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 23:01   #3072
dusiaka
Rozeznanie

Zdążyłam w ostatniej chwili:

NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH NASZYCH MĄDRYCH DZIECIACZKÓW

Tylkooliwka- a może ta wróżka znała Twoją przyszłość. Może chciała Ci jakieś dobre nowiny przekazać, a Ty tylko myślałaś, że smród Ci do pracy przyniosła
Spotkanie w Łodzi -si, si, oczywiście się piszę/ piszemy
Darusiaaa- Oliwka na tym nocniku to już taka duża i mądra dziewczynka

Ja z powodu dnia dziecka nie poszalałam - Młoda dostała zabawkę kilka dni temu, a że i tak nie wie, co to Dzień Dziecka to dziś zadowoliła się ciuszkami z Pepco - bez rewelacji, wszystko było przebrane. Raptem kupiłam krótkie spodenki i bodziaka. Kupiłam jej też skrzydełka motykla i różdżkę- w piątek mamy w pracy dla dzieciaków imprezkę, ale wszystkie maluchy muszą być przebrane. Ola więc zostanie motylkiem
Starszy dostał kasę -już ją wydał na Astro - jakieś gadżety dla wojownika w grze sieciowej... Kupiłam mu też w Housie dwie koszulki i dżinsy.

Oli jeszcze nie nocnikuję, choć nocniczek mamy, z prostego powodu - moim zdaniem to jeszcze za wcześnie, no chyba, że jak tu pisałyście, żeby się oswoiła z nocnikiem. Spokojnie poczekam jeszcze kilka miesięcy. Synuś mój miał 2 latka jak go odpieluchowałam i myślę, że to dobry moment.

Kapelusik tez kupiłam w H&M - biały, gładki z szerokim rondem - bodaj 16pln.

I jeszcze jedno - Zosia, Natalka, Oliwka, Kubuś i Erwi - śliczności

Mi też brakuje kilku dziewczyn - Ferrou, Aneczki i co ostatnio nie widać Libry :-(
O- Libra, widzę Cię- pisz co u Was, jak Mikuś?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-06-01 o 23:04
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 23:24   #3073
libra777
Zakorzenienie

Hej!
Dzięki za pamięć
Tż jest na urlopie więc nie siedzę przy kompie , jakoś szybko mi zleciał ten tydzień, jutro już jedzie
Miko to coraz większy zbój się robi wczoraj w ostatniej chwili wyrwałam mu miskę z wodą którą chciał chlusnąć kotom na głowy , kotka z małym kotem w pudełku, mieliby prysznic
Co do buntów to u nas się zdarzają sporadycznie , jestem konsekwentna jak powiem nie to nie i nie zwracam uwagi na jękolenie jak mam coś akurat zrobić ,ale tz tez muszę do parteru sprowadzać jak Ana bo tez fiksuje
Miko pije dużo bo minimum litr do półtora ale też sika później jak koń
Truskawki wcina nasze z ogródka aż się trzęsie za nimi i jagódki kamczackie też smakują.
Po aferze z zatruciami warzyw w sklepach nie kupuję, tylko pomidory od znajomego gościa z targu ma swoje szklarnie.
Lepiej dmuchać na zimne
U nas burzy nie było niestety , piszę niestety nie żebym lubiała ale deszcz potrzebny .
Upały nie do wytrzymania były ,na szczęście się trochę ochłodziło.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 23:47   #3074
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania banany je, chodzilo mi raczej o owoce, ktore mamy w pl a poki co ciezko je jeszcze dostac.

tz wylatuje w poniedzialek do anglii. Troche zakupow przed nami teraz , jutro jeszcze do wroclawia jade a wcale mi sie nie chce, no ale juz powiedzialam ze pojade to pojade.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 00:12   #3075
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc kochane mamusie
my korzystamy z pieknej pogody i caly czas nad morzem siedzimy

w niedziele mam polowkowe usg wiec trzymac kciuki prosze

zdjecia i nasze pociechy sliczne uwielbiam foty

DARIA a gdzie bedzie,w jakiej miejscowosci i jak prace sobie zalatwil.
jak cos to niech sie stara o rodzinne.bo jak Ty jestes w pl to i tak dostanie zawsze to 300-400 zl miesiecznie dodatkowo

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 05:42   #3076
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Asiu, moja tak samo ma , może oprócz tego podnoszenia.
I jak tylko traci mnie z oczu w domu (jak idę do kibla lub kuchni) lub chcę wyjść z domu to drze japę strasznie i wyje....
i teraz się wszędzie wspina, na kanapę np. i niczego się nie boi, i czasem ją muszę do wyra wsadzić dla jej bezpieczeństwa, i wted to jest dopiero czarna rozpacz i złość....

to ty go zostawiasz na kanapie w nocniku i wychodzisz? i on sobie nic nie zrobi?

ja mam 3 jeden z h&m, drugi ze smyka a trzeci z naszego dzieciowego, wszystkie ok, 20 zł, w smyku były przecenione po 10-15 zł

Cytat:
ania banany je, chodzilo mi raczej o owoce, ktore mamy w pl a poki co ciezko je jeszcze dostac.

tz wylatuje w poniedzialek do anglii. Troche zakupow przed nami teraz , jutro jeszcze do wroclawia jade a wcale mi sie nie chce, no ale juz powiedzialam ze pojade to pojade.
ooo jednak??udałeo się wszystko załatwić?pewniak z pracą?

U nas po dniu dziecka mały pięknie śpi dostał od nas kolejną ciuchcie do torów z tomka, a od mojej siostry cały zestaw do rozbudowania z kopalnią z tomka i kinderki, od moich rodziców piżamkę i komplet bawełniany spodenki i bluzka - moja mama totalne bezguście więc nic fajnego być nie mogło, no ale liczy się gest od teściów dostał kasę i jajka kinder joy i wsio. A ja dostałam kosmetyki, słodycze i kasę Małemu wyszedł ząb nr 5 na dole - ale wielki w porównaniu do reszty Dzisiaj w szkole mamy rambit o 18ej - wrócę zdechnięta na maksa, a jutro na wycieczkę jadę z klasą - boję się strasznie bo ja mam fobię przed jazdą autobusem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 06:37   #3077
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no udalo sie ale na razie na 3 miesiace jedzie, tak chcial w sumie na pare miesiecy zeby pozniej byc z nami , chyba ze sie trafi cos lepszego to zostanie na dluzej, no praca jest pewna nie cudowna , ale zawsze jakas jest, tu mu powiedzial ze umowy mu nie da wiec na zime tak czy tak pewnie chcialby go zwolnic, tu niby sezonowka do poczatku wrzesnia ale kuzynka mowi ze jakl juz tam bedzie to beda sie starac zalatwic cos bardziej konkretnego,wiadomo ze zawsze lepiej jak czlowiek na miejscu, a poki co niech jedzie.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

anieszka zabij mnie i ci nie powiem, pamietam ze blisko birningham
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 07:54   #3078
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
t
Evitka on na kanapie na nocniku nigdy sam nie zostajetrochę nad jego głową Eryczek siedział i go pilnował
Mały już wyćwiczony w bieganiu po kanapach, ale to zawsze male dziecko i nadzór być musi
i wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-fluidzie.html

ja miałam kiedyś ten i był niezły

a te kapelusze w h&mie chyba widziałam
dzięks

Cytat:
Napisane przez cigi;27256515
[B
evitka[/B], a to on taki tłusty jest? to chyba go nie chce, bo ostatnio mi jakieś pryszczki wyskakują; ja tej avie jestem przeciwna, bo ona z norek robiona
.
znaczy ten oliwkowy aturalny jest zdaje sie tłusty. Jest tez wersja "lekki" i ten właśnie juz tłuściochem nie jest. Dawno go miałam, ale chyba fajny był. Weź sobie i zobaczysz, one grosze kosztują (chyba 4-5zł) i najwyżej do rąk czy ciała zuzyjesz, a nuż ci sie spodoba
jeszcze są jakies wersje UV (ta, jasne) i ten przeciwzmarszczkowy, ale ich nie miałam
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
w niedziele mam polowkowe usg wiec trzymac kciuki prosze
będziemy trzymać
A jakie imiona rozważacie?

Cytat:
j Dzisiaj w szkole mamy rambit o 18ej - wrócę zdechnięta na maksa, a jutro na wycieczkę jadę z klasą - boję się strasznie bo ja mam fobię przed jazdą autobusem
a co to jest rambit?

właśnie kapelusik jeden mamy z h&m ten biały i super jest, ale chcoiałabym jeszcze jeden tego typu a w h&m nie ma juz rozmiaru i w smyku tez miałam jeden upatrzony i jak wróciłam to już wykupili

Stary 2011-06-02, 09:07   #3079
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Darusia super weści zatęsknicie to i kłótni nie będzie bo nie będzie na to czasu a i kaska się przyda , no i podpytaj agnieszkę o to rodzinne jak można trzeba brać

Agnieszka udało Ci się moze coś zamówić ?
Trzymam kciuki za USG

A ja na szczepienie wrrr
Stary 2011-06-02, 09:42   #3080
P0P70
Zakorzenienie

A moja Oliwka wczoraj miała szczepienia 2 zastrzyki: pneumo i to 5w1. I jak nigdy nie gorączkowała to w nocy miała ponad 38. Tatus jej podawał czopki. Rano też dostała czopka i teraz ma 36,4.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:53   #3081
anakazar
Zakorzenienie

Evitka a ile masz zamiar wydać na podkład?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-06-02, 09:57   #3082
evitka21
Zakorzenienie

pop, to dobrze, że już spadła temp

ana, no właśnie bym chciała jakiś niezbyt drogi, do 40zł powiedzmy. Generalnie potrzebuję jasny odcień (a z tym niełatwo) i kryjący (choć trochę). Skórę mam suchą i naczynkową

Stary 2011-06-02, 10:14   #3083
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
pop, to dobrze, że już spadła temp

ana, no właśnie bym chciała jakiś niezbyt drogi, do 40zł powiedzmy. Generalnie potrzebuję jasny odcień (a z tym niełatwo) i kryjący (choć trochę). Skórę mam suchą i naczynkową
Ja Ci chciałam polecić ten naturalny,który sama mam.Zaskakująco kryjęale cena z przesyłką to jakieś 65zł.

A tak to nie mam pojęcia co może być fajnegowskocz na kwc-może tam coś znajdziesz

aa coś mi się kojarzy,że chwalony jest podkład rossmanowski albo puder-tylko nie wiem kurczę czy on już nie wycofany

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

evitka i zwróc uwagę na podkład gosh-nie wiem jaka cena,ale też wiem,że chwalony

Stary 2011-06-02, 11:05   #3084
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Sara Zosia śliczna modeleczka

Erwinek i Kubuś też super chłopaki,zdjęcie z monte świetne

Oliwka bidulka dobrze,że temperaturka spadła

ale pogody są porypane normalnie niewidomo jak się ubierać,jeden dzien upał w 2 chłodno....

Evitka ja kupuję podkład max factor,u nas na giełdzie kosztuje 35zł może i to są te podróby z Turcji-nie wiem ale mi bardzo pasuje,ładnie nawilża,w miarę kryje i odcień też dobrałam idealnie.
Może spóbuj z tej firmy Paese co Ferrou polecała,ja sprzedałam sporo tych podkładów i klientki zachwalają.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:20   #3085
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci chciałam polecić ten naturalny,który sama mam.Zaskakująco kryjęale cena z przesyłką to jakieś 65zł.

A tak to nie mam pojęcia co może być fajnegowskocz na kwc-może tam coś znajdziesz

aa coś mi się kojarzy,że chwalony jest podkład rossmanowski albo puder-tylko nie wiem kurczę czy on już nie wycofany

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

evitka i zwróc uwagę na podkład gosh-nie wiem jaka cena,ale też wiem,że chwalony
Ana a jaki ty masz podkład?

Evitka ja mam teraz z revlon i jest dobry, na allegro można tanio go dostać, zamawiałam kilka razy i nie różni sie niczym od tego z douglasa
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-06-02, 11:30   #3086
mloda1989
Zakorzenienie

evitka jak ci moge dac ten podklad tylko czy ci kolor przypasuje bo mnie on uczula i nie daje rady z nim....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:40   #3087
megi-megi
Zakorzenienie

Ja używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 i jestem bardzo zadowolona. Od dawna żaden fluid mi tak nie podpasował - konsystencja i odcień dla mnie idealny.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:13   #3088
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
no udalo sie ale na razie na 3 miesiace jedzie, tak chcial w sumie na pare miesiecy zeby pozniej byc z nami , chyba ze sie trafi cos lepszego to zostanie na dluzej, no praca jest pewna nie cudowna , ale zawsze jakas jest, tu mu powiedzial ze umowy mu nie da wiec na zime tak czy tak pewnie chcialby go zwolnic, tu niby sezonowka do poczatku wrzesnia ale kuzynka mowi ze jakl juz tam bedzie to beda sie starac zalatwic cos bardziej konkretnego,wiadomo ze zawsze lepiej jak czlowiek na miejscu, a poki co niech jedzie.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

anieszka zabij mnie i ci nie powiem, pamietam ze blisko birningham
o no to super, na pewno na dłużej się gdzieś załapie później

Cytat:
i wszystko jasne

dzięks

znaczy ten oliwkowy aturalny jest zdaje sie tłusty. Jest tez wersja "lekki" i ten właśnie juz tłuściochem nie jest. Dawno go miałam, ale chyba fajny był. Weź sobie i zobaczysz, one grosze kosztują (chyba 4-5zł) i najwyżej do rąk czy ciała zuzyjesz, a nuż ci sie spodoba
jeszcze są jakies wersje UV (ta, jasne) i ten przeciwzmarszczkowy, ale ich nie miałam

będziemy trzymać
A jakie imiona rozważacie?

a co to jest rambit?

właśnie kapelusik jeden mamy z h&m ten biały i super jest, ale chcoiałabym jeszcze jeden tego typu a w h&m nie ma juz rozmiaru i w smyku tez miałam jeden upatrzony i jak wróciłam to już wykupili
rambit - taka impreza szkolna angażująca rodziców i dzieci w różne konkurencje gry, zabawy i inne smuty, ma jeden cel: promować szkołe jaka to świetna i wogóle
a ja mam dzisiaj ✂✂✂✂a pecha jak cholera....śniły mi się zepsute zęby, że plułam kawałkami zębów trzonowych i płakałam do tż w tym śnie, że już nie nadążam z tym pluciem i język mnie drapie bo te zęby popsute są ostre...rano wstałam i w senniku przeczytałam, że to śmierć lub choroba bliskiej osoby...super przed jutrzejszą wycieczką, gdzie i tak zeschizowana jestem totalnie jadąc do pracy zepsuł mi się samochód, zadzwoniłam do szkoły, że nie zdążę na dyżur przed lekcjami, po tżta żeby mnie ratował, biedak przyjechał z roboty w 5 minut, dał mi audi i zostawiłam go z moim rupciem. Spieszyłam się, więc wcisnęłam mocniej na gaz i mnie ✂✂✂✂a za rondem złapali Dokumenty samochodu miałam, ale prawa jazdy już nie, bo zostały w Kubusia pokoju (zabrał mi wczoraj z torby), no i jeszcze przekroczyłam o 30 km i chcieli mi łącznie dać 700 zł najpierw parsknęłam śmiechem bo tyle mi pozostało, oni zdębieli, no to ja im na to, że ja w szkole pracuje i biedna jestem...a oni na to chamy że "odkąd biedni nauczyciele audi a4 jeżdżą?" no i mina mi zrzedła, ale że zobaczyli jak oczy mi czerwienieją i z pracy za mną dzwonią bo dzwonek na lekcje już był to mnie puścili takie młode siurki dwa a jak wyszłam ze szkoły to z✂✂✂ałam jedną matkę co samochód zostawiła na wyjeździe z parkingu i 20 minut musiałam czekać aż łaskawie raczy odebrać dziecko i wrócić, a ona mi na to, że psa w środku zostawiła i chciała w cieniu to już mnie wogóle o mało szlag nie trafił, powiedziałam co miałam do powiedzenia, po czym chciałam odjechać z impetem i samochód mi zgasł, bo sprzęgło mi się wyślizgnęło, bo klapek mi spadł jak zahaczyłam o dywanik - ale ✂✂✂✂a obciach niech się już skończy dzisiejszy dzień...buuuuuu

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

a podkładu to chyba tylko ja tu nie używam???

Stary 2011-06-02, 12:29   #3089
minka26
Wtajemniczenie

ostatnio miałam poodpisywać, ale padłam na twarz, całe dnie z małą sama, tz długo w pracy i normalnie nie ma kiedy na du.pie usiąść może chociaż waga mi zejdzie

Amelka nadal jeść nie chce, mleko już tylko na śpiku, tylkooliwka śliwki też są ble, pomidora pociućka i wciera w podłogę jedynie co to zje trochę bułki z pasztetem lub gotowane owoce, nawet biszkopta ugryzie dwa razy i wyrzuca do tego w nocy jak tylko sie zorientuje, że śpi w łóżeczku to ryk, a że ja jej nie słyszę, to tz ją przynosi do nas, ona wali mnie po twarzy i beszczelnie kopie dziś poszłam do niej do pokoju i spałam na podłodze, bo do łóżeczka się nie zmieszczę
od dziś KONIEC!! musze ją spowrotem do porządku sprowadzić! wykończona jestem tym wszystkim
do tego niegrzeczna się zrobiła, wali mi twarz, zrzuca okulary a jak jej pokazuje niu niu to bierze mojego palca którym jej kiwam i go wykręca śmiejąc się mówię do niej po 100 rzy a ona nic wyrzuca wszystko przez balkon, wczoraj miałyśmy wychodzić, biegam i szukam mojej bluzki, a ona leży na dole buty swoje i getry też wywaliła
byłyśmy dziś na szczepieniu, dostała pneumokoki i dogadałam się że za 6 tygodni damy jej WZW A a potem dur brzuszny, bo we wrześniu znów 6w1

dzieciaki cudowne, Madzia chłopaków masz cudnych ten najmniejszy najbardziej przypadł mi do gustu

mała śpi, spadam robić pracę, bo w sobote znów na uczelnie

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
o no to super, na pewno na dłużej się gdzieś załapie później

rambit - taka impreza szkolna angażująca rodziców i dzieci w różne konkurencje gry, zabawy i inne smuty, ma jeden cel: promować szkołe jaka to świetna i wogóle
a ja mam dzisiaj ✂✂✂✂a pecha jak cholera....śniły mi się zepsute zęby, że plułam kawałkami zębów trzonowych i płakałam do tż w tym śnie, że już nie nadążam z tym pluciem i język mnie drapie bo te zęby popsute są ostre...rano wstałam i w senniku przeczytałam, że to śmierć lub choroba bliskiej osoby...super przed jutrzejszą wycieczką, gdzie i tak zeschizowana jestem totalnie jadąc do pracy zepsuł mi się samochód, zadzwoniłam do szkoły, że nie zdążę na dyżur przed lekcjami, po tżta żeby mnie ratował, biedak przyjechał z roboty w 5 minut, dał mi audi i zostawiłam go z moim rupciem. Spieszyłam się, więc wcisnęłam mocniej na gaz i mnie ✂✂✂✂a za rondem złapali Dokumenty samochodu miałam, ale prawa jazdy już nie, bo zostały w Kubusia pokoju (zabrał mi wczoraj z torby), no i jeszcze przekroczyłam o 30 km i chcieli mi łącznie dać 700 zł najpierw parsknęłam śmiechem bo tyle mi pozostało, oni zdębieli, no to ja im na to, że ja w szkole pracuje i biedna jestem...a oni na to chamy że "odkąd biedni nauczyciele audi a4 jeżdżą?" no i mina mi zrzedła, ale że zobaczyli jak oczy mi czerwienieją i z pracy za mną dzwonią bo dzwonek na lekcje już był to mnie puścili takie młode siurki dwa a jak wyszłam ze szkoły to z✂✂✂ałam jedną matkę co samochód zostawiła na wyjeździe z parkingu i 20 minut musiałam czekać aż łaskawie raczy odebrać dziecko i wrócić, a ona mi na to, że psa w środku zostawiła i chciała w cieniu to już mnie wogóle o mało szlag nie trafił, powiedziałam co miałam do powiedzenia, po czym chciałam odjechać z impetem i samochód mi zgasł, bo sprzęgło mi się wyślizgnęło, bo klapek mi spadł jak zahaczyłam o dywanik - ale ✂✂✂✂a obciach niech się już skończy dzisiejszy dzień...buuuuuu[COLOR="Silver"]
rzeczywiście niezbyt miło, ale ten fragment na czerwono mnie rozbawił

mojego tz'ta wezwali żeby stawił się natychmiast do punktu krwiodawstwa na dodatkowe badania bo coś nie tak wyszło, tak się biedak przejął, że dziś w nocy mu się śniło, że mnie zdradził i ma HIVa
bao sny to tylko sny, nie czytaj w sennikach bo w każdym co innego piszą
Stary 2011-06-02, 12:34   #3090
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ostatnio miałam poodpisywać, ale padłam na twarz, całe dnie z małą sama, tz długo w pracy i normalnie nie ma kiedy na du.pie usiąść może chociaż waga mi zejdzie

Amelka nadal jeść nie chce, mleko już tylko na śpiku, tylkooliwka śliwki też są ble, pomidora pociućka i wciera w podłogę jedynie co to zje trochę bułki z pasztetem lub gotowane owoce, nawet biszkopta ugryzie dwa razy i wyrzuca do tego w nocy jak tylko sie zorientuje, że śpi w łóżeczku to ryk, a że ja jej nie słyszę, to tz ją przynosi do nas, ona wali mnie po twarzy i beszczelnie kopie dziś poszłam do niej do pokoju i spałam na podłodze, bo do łóżeczka się nie zmieszczę
od dziś KONIEC!! musze ją spowrotem do porządku sprowadzić! wykończona jestem tym wszystkim
do tego niegrzeczna się zrobiła, wali mi twarz, zrzuca okulary a jak jej pokazuje niu niu to bierze mojego palca którym jej kiwam i go wykręca śmiejąc się mówię do niej po 100 rzy a ona nic wyrzuca wszystko przez balkon, wczoraj miałyśmy wychodzić, biegam i szukam mojej bluzki, a ona leży na dole buty swoje i getry też wywaliła
byłyśmy dziś na szczepieniu, dostała pneumokoki i dogadałam się że za 6 tygodni damy jej WZW A a potem dur brzuszny, bo we wrześniu znów 6w1

dzieciaki cudowne, Madzia chłopaków masz cudnych ten najmniejszy najbardziej przypadł mi do gustu

mała śpi, spadam robić pracę, bo w sobote znów na uczelnie

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

rzeczywiście niezbyt miło, ale ten fragment na czerwono mnie rozbawił

mojego tz'ta wezwali żeby stawił się natychmiast do punktu krwiodawstwa na dodatkowe badania bo coś nie tak wyszło, tak się biedak przejął, że dziś w nocy mu się śniło, że mnie zdradził i ma HIVa
bao sny to tylko sny, nie czytaj w sennikach bo w każdym co innego piszą
to chyba taki etap mają dzieciaki bo mój grzeczny aniołek robi od kilku dni dokładnie to samo!!!!!!!! Współczuję z tymi nockami i niejedzeniem - znam to dobrze
W sny nie wierzę jakoś specjalnie, ale akurat zęby, buty, mięso i ksiądz zazwyczaj tak wyraźnie się w snach zaznaczają i wg sennika jak i mojej mamy i babć jest tak samo...im się wiele razy sprawdzało i mnie też

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości