|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
|
|
#3062 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
samego picia? wow dużo Moja teraz więcej zaczęła, ale tyle to nie- ze 3 kubki po ok 200ml (ale nie zawsze) Cytat:
i znów macie g... przygody ![]() ale ona słodka jest i ten basenik jaki fajny Cytat:
ale kubol jest świetny i normalnie na 3 latka wygląda. Ale się będa dziewuchy o niego zabijać Cytat:
Cytat:
i to z monte ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Cytat:
Zawsze po spaniu sika, często po jedzeniu (bo też pije), a reszta to różnie. Chciałabym na wakacje ją próbować oduczać, ale jak nie będzie kumata w tym względzie jeszcze, to odłożymy sprawę na później a w drugą stronę, to jeden chłopczyk w rodzinie już 3 latka miał i go rodzice naprędce w wakacje przyuczali, bo od września do przedszkola szedł....i mieli mega problem, bo współpracować nie chciał wcale....
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Sara - super zdjęcia i modelka też niczego sobie
Baobabek - faktycznie mu sie podoba jego namiocik. Przystojniaka z niego Taaaak, męskie rzeczy. Chopaki Wam sie udały
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-06-01 o 16:16 |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
ma nocnik czerwony z ikei
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopaków masz świetnych![]() Baobabek- Kubuś taki przystojniak ![]() dziewczyny dzisiaj dzień dziecka dawać foty dzieciaków ![]() Zosia dziękuje ciociom za komplementy
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
A ja musze sie uczyc do egzaminów i nie mamy Dnia dziecka.. Tomek kosi trawnik a Michasia bawi sie z babcią.
A poza tym nie mamy kasy wiec odbijemy sobie 12 czerwca tj niedziela mam wolne od szkoły pojedziemy na cały dzien na plaże.. Ale Erwi jest mega długasny!! a jaaaaaki przystojniak.. uuuulalla Madzia kiedy bedziecie po sąsiedzku??
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak tylko traci mnie z oczu w domu (jak idę do kibla lub kuchni) lub chcę wyjść z domu to drze japę strasznie i wyje.... i teraz się wszędzie wspina, na kanapę np. i niczego się nie boi, i czasem ją muszę do wyra wsadzić dla jej bezpieczeństwa, i wted to jest dopiero czarna rozpacz i złość.... to ty go zostawiasz na kanapie w nocniku i wychodzisz? i on sobie nic nie zrobi? dziewczyny, polećcie jakiś podkład ze średniej półki (lub niższej) ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- i gdzie (sieciówki)można teraz kupić jakieś fajne kapelusiki od słońca (takie z rondem)?
|
|
|
#3068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Olka też potrafi się rozwyć jak jej się czegoś nie da Cytat:
Cytat:
Jak zwykle ja nic za bardzo dzieciom nie kupiłam ale i tak się obłowiły . Ola dostała zabawki do piasku ( cały kosz ) i księżeczki , SZymek grę domino kolory , dwie ksiązki , puzzle , wystarczy dzieciarni . idę powalić wyjca
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję w imieniu chłopców Evitka on na kanapie na nocniku nigdy sam nie zostaje Mały już wyćwiczony w bieganiu po kanapach, ale to zawsze male dziecko i nadzór być musi
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam kiedyś ten i był niezły a te kapelusze w h&mie chyba widziałam
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-06-01 o 22:16 |
|
|
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Hejka;
Moja Basiulka już od dawna siada na nocniku. Wcześniej była bardziej pozytywnie do niego nastawiona, a niedawno miała okres buntu= nocnik mój wróg. Teraz jest różnie. Czasem od razu siknie, kupę prawie zawsze robi do nocnika ( dzis tylko jest Dzień Placka- rogniecionego w pieluszce, dwa razy )., a czasem jednak nie chce zrobić, i biega bez majtek i dpoiero jak zacznie robić na podłogę i widzi moją groźną mine to gna na nocnik. Ja myślę, że ona już teraz czeka żeby ją na nocnik posadzić, przynajmniej często, ale jak ja nie zareaguję na czas, to zasika pieluszkę. Jak jesteśmy gdzieś i ma pampersa, to czeka bardzo długo, żebym jej zdjęła, z siusianiem. A wkładam jej pieluchy materiałowe, więc czuje mokro, ale ona trochę przyzwyczajona od małego.izazula- nie wstawię fotki, bo jakoś na zdjęciu nie widać fajnie tej fryzurki, a jak jutro ulożę sama włosy, to na bank nie będę miała takich prostych, tylko moje fale. evitka, a to on taki tłusty jest? to chyba go nie chce, bo ostatnio mi jakieś pryszczki wyskakują; ja tej avie jestem przeciwna, bo ona z norek robiona Basia też pokazuje charakterek i niezłe kino czasem odstawia. Czasem to naprawdę nie wiem jak reagować... ; dziś np miała dzień focha. największe fochy są jak jej nie chcę juz dłużej prowadzać za rączki, bo widzę, że chodzi niedbale, ciągnie nogi itd. I jak ją wezmę na ręce to prężonko, ryk i płacz...Ale kocham tego urwisa. w mamusię się wdał .
|
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
Zdążyłam w ostatniej chwili:
NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH NASZYCH MĄDRYCH DZIECIACZKÓW Tylkooliwka- a może ta wróżka znała Twoją przyszłość. Może chciała Ci jakieś dobre nowiny przekazać, a Ty tylko myślałaś, że smród Ci do pracy przyniosła ![]() Spotkanie w Łodzi -si, si, oczywiście się piszę/ piszemy Darusiaaa- Oliwka na tym nocniku to już taka duża i mądra dziewczynka Ja z powodu dnia dziecka nie poszalałam - Młoda dostała zabawkę kilka dni temu, a że i tak nie wie, co to Dzień Dziecka to dziś zadowoliła się ciuszkami z Pepco - bez rewelacji, wszystko było przebrane. Raptem kupiłam krótkie spodenki i bodziaka. Kupiłam jej też skrzydełka motykla i różdżkę- w piątek mamy w pracy dla dzieciaków imprezkę, ale wszystkie maluchy muszą być przebrane. Ola więc zostanie motylkiem Starszy dostał kasę -już ją wydał na Astro - jakieś gadżety dla wojownika w grze sieciowej... Kupiłam mu też w Housie dwie koszulki i dżinsy. Oli jeszcze nie nocnikuję, choć nocniczek mamy, z prostego powodu - moim zdaniem to jeszcze za wcześnie, no chyba, że jak tu pisałyście, żeby się oswoiła z nocnikiem. Spokojnie poczekam jeszcze kilka miesięcy. Synuś mój miał 2 latka jak go odpieluchowałam i myślę, że to dobry moment. Kapelusik tez kupiłam w H&M - biały, gładki z szerokim rondem - bodaj 16pln. I jeszcze jedno - Zosia, Natalka, Oliwka, Kubuś i Erwi - śliczności Mi też brakuje kilku dziewczyn - Ferrou, Aneczki i co ostatnio nie widać Libry :-(
O- Libra, widzę Cię- pisz co u Was, jak Mikuś?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-06-01 o 23:04 |
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Dzięki za pamięć Tż jest na urlopie więc nie siedzę przy kompie , jakoś szybko mi zleciał ten tydzień, jutro już jedzie ![]() Miko to coraz większy zbój się robi wczoraj w ostatniej chwili wyrwałam mu miskę z wodą którą chciał chlusnąć kotom na głowy , kotka z małym kotem w pudełku, mieliby prysznic ![]() Co do buntów to u nas się zdarzają sporadycznie , jestem konsekwentna jak powiem nie to nie i nie zwracam uwagi na jękolenie jak mam coś akurat zrobić ,ale tz tez muszę do parteru sprowadzać jak Ana bo tez fiksuje ![]() Miko pije dużo bo minimum litr do półtora ale też sika później jak koń Truskawki wcina nasze z ogródka aż się trzęsie za nimi i jagódki kamczackie też smakują. Po aferze z zatruciami warzyw w sklepach nie kupuję, tylko pomidory od znajomego gościa z targu ma swoje szklarnie. Lepiej dmuchać na zimne U nas burzy nie było niestety , piszę niestety nie żebym lubiała ale deszcz potrzebny . Upały nie do wytrzymania były ,na szczęście się trochę ochłodziło. |
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
ania banany je, chodzilo mi raczej o owoce, ktore mamy w pl a poki co ciezko je jeszcze dostac.
tz wylatuje w poniedzialek do anglii. Troche zakupow przed nami teraz , jutro jeszcze do wroclawia jade a wcale mi sie nie chce, no ale juz powiedzialam ze pojade to pojade.
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane mamusie
my korzystamy z pieknej pogody i caly czas nad morzem siedzimy w niedziele mam polowkowe usg wiec trzymac kciuki prosze ![]() zdjecia i nasze pociechy sliczne DARIA a gdzie bedzie,w jakiej miejscowosci i jak prace sobie zalatwil. jak cos to niech sie stara o rodzinne.bo jak Ty jestes w pl to i tak dostanie zawsze to 300-400 zl miesiecznie dodatkowo
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas po dniu dziecka mały pięknie śpi od teściów dostał kasę i jajka kinder joy i wsio. A ja dostałam kosmetyki, słodycze i kasę Dzisiaj w szkole mamy rambit o 18ej - wrócę zdechnięta na maksa, a jutro na wycieczkę jadę z klasą - boję się strasznie bo ja mam fobię przed jazdą autobusem
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
no udalo sie ale na razie na 3 miesiace jedzie, tak chcial w sumie na pare miesiecy zeby pozniej byc z nami , chyba ze sie trafi cos lepszego to zostanie na dluzej, no praca jest pewna nie cudowna , ale zawsze jakas jest, tu mu powiedzial ze umowy mu nie da wiec na zime tak czy tak pewnie chcialby go zwolnic, tu niby sezonowka do poczatku wrzesnia ale kuzynka mowi ze jakl juz tam bedzie to beda sie starac zalatwic cos bardziej konkretnego,wiadomo ze zawsze lepiej jak czlowiek na miejscu, a poki co niech jedzie.
---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- anieszka zabij mnie i ci nie powiem, pamietam ze blisko birningham
|
|
#3078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze są jakies wersje UV (ta, jasne) i ten przeciwzmarszczkowy, ale ich nie miałam będziemy trzymać A jakie imiona rozważacie? Cytat:
właśnie kapelusik jeden mamy z h&m ten biały i super jest, ale chcoiałabym jeszcze jeden tego typu a w h&m nie ma juz rozmiaru i w smyku tez miałam jeden upatrzony i jak wróciłam to już wykupili
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszka udało Ci się moze coś zamówić ? Trzymam kciuki za USG A ja na szczepienie wrrr
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
A moja Oliwka wczoraj miała szczepienia 2 zastrzyki: pneumo i to 5w1. I jak nigdy nie gorączkowała to w nocy miała ponad 38. Tatus jej podawał czopki. Rano też dostała czopka i teraz ma 36,4.
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka a ile masz zamiar wydać na podkład?
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
pop, to dobrze, że już spadła temp
![]() ana, no właśnie bym chciała jakiś niezbyt drogi, do 40zł powiedzmy. Generalnie potrzebuję jasny odcień (a z tym niełatwo) i kryjący (choć trochę). Skórę mam suchą i naczynkową
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to nie mam pojęcia co może być fajnego wskocz na kwc-może tam coś znajdzieszaa coś mi się kojarzy,że chwalony jest podkład rossmanowski albo puder-tylko nie wiem kurczę czy on już nie wycofany ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- evitka i zwróc uwagę na podkład gosh-nie wiem jaka cena,ale też wiem,że chwalony
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara Zosia śliczna modeleczka
Erwinek i Kubuś też super chłopaki,zdjęcie z monte świetne Oliwka bidulka dobrze,że temperaturka spadła ![]() ale pogody są porypane normalnie niewidomo jak się ubierać,jeden dzien upał w 2 chłodno.... Evitka ja kupuję podkład max factor,u nas na giełdzie kosztuje 35zł może i to są te podróby z Turcji-nie wiem ale mi bardzo pasuje,ładnie nawilża,w miarę kryje i odcień też dobrałam idealnie. Może spóbuj z tej firmy Paese co Ferrou polecała,ja sprzedałam sporo tych podkładów i klientki zachwalają. |
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evitka ja mam teraz z revlon i jest dobry, na allegro można tanio go dostać, zamawiałam kilka razy i nie różni sie niczym od tego z douglasa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
evitka jak ci moge dac ten podklad tylko czy ci kolor przypasuje bo mnie on uczula i nie daje rady z nim....
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 i jestem bardzo zadowolona. Od dawna żaden fluid mi tak nie podpasował - konsystencja i odcień dla mnie idealny.
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja mam dzisiaj ✂✂✂✂a pecha jak cholera....śniły mi się zepsute zęby, że plułam kawałkami zębów trzonowych i płakałam do tż w tym śnie, że już nie nadążam z tym pluciem i język mnie drapie bo te zęby popsute są ostre...rano wstałam i w senniku przeczytałam, że to śmierć lub choroba bliskiej osoby...super przed jutrzejszą wycieczką, gdzie i tak zeschizowana jestem totalnie jadąc do pracy zepsuł mi się samochód, zadzwoniłam do szkoły, że nie zdążę na dyżur przed lekcjami, po tżta żeby mnie ratował, biedak przyjechał z roboty w 5 minut, dał mi audi i zostawiłam go z moim rupciem. Spieszyłam się, więc wcisnęłam mocniej na gaz i mnie ✂✂✂✂a za rondem złapali a jak wyszłam ze szkoły to z✂✂✂ałam jedną matkę co samochód zostawiła na wyjeździe z parkingu i 20 minut musiałam czekać aż łaskawie raczy odebrać dziecko i wrócić, a ona mi na to, że psa w środku zostawiła i chciała w cieniu to już mnie wogóle o mało szlag nie trafił, powiedziałam co miałam do powiedzenia, po czym chciałam odjechać z impetem i samochód mi zgasł, bo sprzęgło mi się wyślizgnęło, bo klapek mi spadł jak zahaczyłam o dywanik - ale ✂✂✂✂a obciach---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- a podkładu to chyba tylko ja tu nie używam???
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio miałam poodpisywać, ale padłam na twarz, całe dnie z małą sama, tz długo w pracy i normalnie nie ma kiedy na du.pie usiąść
może chociaż waga mi zejdzie ![]() Amelka nadal jeść nie chce, mleko już tylko na śpiku, tylkooliwka śliwki też są ble, pomidora pociućka i wciera w podłogę od dziś KONIEC!! musze ją spowrotem do porządku sprowadzić! wykończona jestem tym wszystkim do tego niegrzeczna się zrobiła, wali mi twarz, zrzuca okulary a jak jej pokazuje niu niu to bierze mojego palca którym jej kiwam i go wykręca śmiejąc się mówię do niej po 100 rzy a ona nic byłyśmy dziś na szczepieniu, dostała pneumokoki i dogadałam się że za 6 tygodni damy jej WZW A a potem dur brzuszny, bo we wrześniu znów 6w1 dzieciaki cudowne, Madzia chłopaków masz cudnych ![]() mała śpi, spadam robić pracę, bo w sobote znów na uczelnie ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
mojego tz'ta wezwali żeby stawił się natychmiast do punktu krwiodawstwa na dodatkowe badania bo coś nie tak wyszło, tak się biedak przejął, że dziś w nocy mu się śniło, że mnie zdradził i ma HIVa bao sny to tylko sny, nie czytaj w sennikach bo w każdym co innego piszą
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sny nie wierzę jakoś specjalnie, ale akurat zęby, buty, mięso i ksiądz zazwyczaj tak wyraźnie się w snach zaznaczają i wg sennika jak i mojej mamy i babć jest tak samo...im się wiele razy sprawdzało i mnie też
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

). A z nim jaka rozmowa może być - odwraca się na pięcie i wychodzi mówiąc "tylko ja mam tu rację, chociażby z racji wieku" On jest poje.bany i nic go nie zmieni....a że złego licho nie bierze to się ✂✂✂✂a z nim męczyć musimy

o co kaman??

będziemy trzymać
wskocz na kwc-może tam coś znajdziesz