|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
No niee zapomniałyście o mnie w liście sierpniówek?;>
To już nasz 31 tydzień )
|
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
witam sie wieczorkiem, nie dam rady Was nadrobic z 1,5 dnia, wiec przeczytalam tylko ostatnia strone
widze, ze temat foteli i lampek na tapecie - ja mam taka malutka lampke wsadzana do kontaktu, jest spoko i wystarczy, ewentualnie mozna zamontowac zarowke 30tke do normalnej lampki nocnej. Cytat:
- juz Ci kiedys pisalam, zebys nie kupowala takiego fotela do karmienia, bo meganiewygodny do tego celu ) musze przyznac racje youyou - bedzie klopot przy karmieniu..ale za to do czytania bajek idealny
|
|
|
|
|
#873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Pamiętacie jak pisałam o teściowej-dzisiaj wyszła ze szpitala ogólnego, jutro jedzie do specjalistycznego-onkologicznego na pierwsza chemię. Rozmawiała przez telefon z mężem i podziwiam ją, jak pozytywnie do wszystkiego podchodzi. Śmiała się i cały czas powtarzała: będzie dobrze, musi być. I jeszcze, że teraz to się będzie cieszyć każdym dniem. Trzymam mocno za nią kciuki, choć z takim nastawieniem, to na pewno leczenie odniesie rezultaty .Cytat:
. Zerkałam na allegro i w sumie kupując 20 pieluch z wkładami nie wychodzi tak źle.
|
||
|
|
|
#874 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i nie lubie jeszcze prosiaka ![]() za to tygrysek i klapouchy sa w deche ![]() tez sie rozgladam wlasnie za lampka |
||||
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
u mnie burza na maksa
lece bo net przestal z neostrady nawet dzialas weszlam przez telefon .jak bedzie net to przyjde jak nie to zycze wszystkim milych snow Dobrej nocki
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z lampek podoba mi sie ta biedrona i ta co zanetka wrzucila..... tylko u mne inie ma na nia miejsca............
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-01 o 22:04 |
|
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo żeby być na liście sierpniówek to trzeba sobie na to zasłużyć ![]()
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
A więc to moje łóżeczko :
kolor ciemny orzech wzor nad morzem http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...543371475.html fotek swojego niezrobilam bo juz nei mam sily.............. Wczoraj lozeczka nie zlozylismy...... bylismy na zakupach w Biedronce i potem ciag dalszy awantury z babka znow do 12 w nocy ![]() A dziś.......... mąż wział wolne i poszedł ze mna na glukoze ![]() matko kochana oby nigdy wiecej! bylo mi niedobrze slabo i wogole do dupy i do tego 4 razy krew mi pobierali......... bo robilam jeszcze grupe krwi noi 75g odrazu mi zafundowali........ tego paskudztwa ![]() moj kochany maz byl chyba bardziej blady niz ja hehe Boje sie wynikow jak cholera!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! w piątek ide do gina to mi powie... normalnie jak na sciecie po tych katorgach poszlismy do Mc Donalda z okazji Dnia Dziecka zeby Igorek Big Maca podjadł potem do domu..... po drodze zakupy.... poczta ...... skłądanie łózeczka odkurzanie przestawianie mebli i padam.................... Dziekuje Shirko kropelki doszly tylko jak je stosowac???? bo ja nie rozumim po czesku ![]() narobiłyscie mi smaka na truskawki.jutro ide na targ nie ma bata ![]() co do arbuzow biedronkowych nie kupilam bo pusta polka po nich zostala pozatym pisalo ze kraj pochodzenia to Hiszpania a tam jakies zarazki grasuja ![]() kupilam skladniki na sernik na zimno i okazalo sie ze babka nie ma zadnej blachy na ciasto wiec jutro musze tez blache kupic bo w garnku nei zrobie masakra nei znam zadnej babci ktora nie ma blachy do ciasta.....poprawka nie znalam a raczej nie zdawalam sobie sprawy ze mieszkam z takim kims pod jednym dachem ![]() ja nie mam swojej bo zawsze u mamy pieklam i nie potrzebowalam kupowac swojej wlasnej osobistej..... ale teraz jestem zmotywowana moja druga babcia ma chyba z 10 blaszek bo uwielbia pieczenie no nic.... ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-01 o 22:25 |
|
|
|
#879 | |||
|
Zadomowienie
|
witam po calym dniu
przejrzalam kilkanascie postow z rana, ale naprodukowalyscie dzisiaj, stwierdzialam ze jednak cos napisze bo nadrabianie zajmie mi sporo czasu Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie tylko te cytowane powyzej, za wszystkie! wizyta ekspresowa, z usg na szczescie w badaniu szyjka ok, w usg maluch wazy ok 1440g (wczoraj skonczylismy 29tc), spal oczywsicie.. raz ziewnal podczas badania, mamy zdjecie z raczka przy twarzy, wstawie je po niedzieli jak dotre do skanera ![]() lekarz poogladal malucha i mowi ze ok nie mialam do tej pory badanych przeplywow, nie wiem czy to jeszcze za wczesnie, czy powinnam sie upomiec dziekuje tez za kciuki za moja koteczke, miala dzisiaj badanie krwi, te nerki szwankuja na calego ale bedziemy walczycco do fachowcow.. wrocilam pozno, juz byli po pracy, jutro rano pojade zobaczyc czy cos dzisiaj zbroili, mieli przykleic podloge, zaczac kleic tapete... do kazdej pracy mamy firmy, z polecenia... wykonczenie jest ladne, ale sa tez skutki uboczne... jak pisalam pewne zniszczenie, ktore jak twierdza nie da sie ominac.. tekst roku jaki kiedys uslyszalam od stolarzy? (po tym jak upomnialam ich za zarysowana podloge) ale co sie pani denerwuje, jak bedzie pani mieszkala to co chwile cos sie zarysuje... no zesz.... ale to JA SOBIE ZARYSUJE, JA bede mieszkala, to nie upowaznia ich do nie szanowania przedmiotow - nie maja do tego prawa! temat woda.. budowe prowadze od samego poczatku i faktycznie mozna ksiazke napisac oliweczka, moj tz pracuje i mieszka w warszawie, a ja obecnie jestem w gorach gdzie budujemy nasz dom ![]() ale w przyszlym tygodniu bede juz w warszawie i tam mam sr ![]() przepraszam za dlugi post
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Kolina super wieści z wizyty
.Czekam na wyniki YCD i spadam do łóżeczka (jeśli tylko je odkopię spod tych wszystkich rzeczy, które na nim leżą ).Dobrej nocki |
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
witam mam do sprzedania zestaw ubranek po mojej trzymiesiecznej córci. Ubrania jak nowe takich firm jak smyk cherokee mothercare itp. zainteresowane mamy poprosze o kontakt na priv
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Zycze wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow w brzuszkach no I juz poza brzuszkiem. Ja dzis zabiegana szukalam jakiegos uponika dla mojej chrzesnicy na dzien dziecka , no I na Sam conic kupilam jej dress sportowy Bo ona gra w pilke nozna. Agunia82- jak sie dowiesz o tych majteczkach , to bylabym wdzieczna jak bys sie podzielila informacja , chetnie bym skorzystala ![]() Ja dzis odebralam paczuszke z sainsburego ( market) a tam niespodzianka , mata do przewijania huggies , chusteczki I pare roznych probek, skarpeteczki. Bylam przedwczoraj w lidlu I widzialam rzeczy dla dzieci , thermometer , to znaczy ze te same promocje sa I w pl I w uk. Dla mojej dzidzi dzis kupilam ksiazeczke do kapieli , wiem ze jeszcze to potrwa zanim bedzie sie nia bawila, czytala , no ale na dzien dziecka taki may prezencik .IDE sie kapac I die spac, Bo znow mnie zgaga zaczyna palic |
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny padam z nóg... z na maksa opuchniętych nóg, które tak mrowią że znowu nie zasnę. Wykończę się zanim się przeprowadzę - przysięgam
Wszyscy tylko każą się nie przemęczać, ale nikt nie wie jak skoro tyle roboty. Przepraszam, że wchodzę na forum, żeby tylko ponarzekać ale nie mam głowy odpisywać Proszę o wybaczenie ![]() Jedyne co pamiętam, że miałam napisać to to, że Zmalowana zrobiła mi ochotę na makaron z koktajlem z truskawek. Jutro zrobię, jak znajdę wolną chwilę
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki za koteczke!!! my dziś też u weta z psem, dalej walczymy z piaskiem, juz rodzaj kamienia został określony, to wyszły ogromne ilości bakterii w moczu, jałowe pobieranie i wymaz, wiemy juz co to jest i mamy antybiotyk na 7 dni. |
||
|
|
|
#885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze robię kilkudniowy co najmniej wywiad, zanim coś kupię ![]() Cytat:
A jak się wychodzi po tych 6 godzinach, czy 10, to w ogóle pikuś ![]() Cytat:
Mniam!!!ja z kolei nie wyobrażam sobie sera z makaronem na słono Z cukrem tak, ale z solą nie Ja będę mieć za darmo, na NFZ. Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Ja miałam przepływy już kilka razy mierzone Ale to wyjątkowo, bo mój lekarz mówi, że jestem idealnym obiektem do badania USG (bo szczupła) i zawsze pyta, czy może się "pobawić". To taki lekarz-pasjonat i widać, że fascynuje go to co robi i chce się ciągle doskonalić. I te moje przepływy tak mu dobrze idą, że sobie zawsze lubić porobić
|
|
#886 |
|
BAN stały
|
Shirko Kochana przepięknie dziękuję za kropelki
|
|
|
|
#887 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w Biedronce, jest w mojej wszystko z promocji, dziwne ze różnie to schodzi, albo różnie bylo zamówione.
Dziewczyny ktore sie znaja na MM, co sądzicie o NAN?? |
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() na początku melduję się w końcu w nowej części ![]() Wczoraj byłam u lekarza i dostałam zwolnienie, stwierdził, że czas najwyższy zacząć odpoczywać ![]() Przez ostatnie dwa tygodnie kończyłam tematy w pracy, ogarnęłam komputer i biurko wysprzątałam. Ale oczywiście nie może być zbyt pięknie, bo młoda się rozchorowała, kaszel i katar, więc została w domu, a odpoczywanie z 3latką w temperaturze 30 stopni jakoś możliwe nie jest. Wogle ta temperatura mnie rozwala... Ale nic to, jakos damy radę. Teraz przynajmniej może uda mi się zaległości ponadrabiać, albo przynajmniej być na bieżąco. Idę kawy się napić, bo moja najkochańsza córka pobudkę o 5.30 zarządziła pewnie chce, żebym zaczęła sobie przypominać jak to jest wstawać o świcie, nie do pracy
|
|
|
|
#890 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przede wszystkim życzę szybciutkiego powrotu do zdrówka dla córci Tyle chciałam Wam odpisać ale jakoś tak.... |
|
|
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Nerola
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko, sweet śliczne łóżeczka kupiłyście
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
młody już zdrowy spał ładnie całą noc ze mną, mąż cisnąl się na łóżeczku Filipa heh wypił mleko z rana, od razu jak wstał wołała: mama! ka! (mleko!) no i szaleje jak zwykle stawiam że coś mu zaszkodziło, bo wirusówka raczej dłużej trzyma i jest gorączka no modlę się żeby to zwykłe "zatrucie" było ja coraz gorzej śpię, a już dość fajnie było, bo poza pobudkami do wc nic mi nie dolegało a teraz zaczyna wszystko boleć
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana!
Dziś jakoś pusto na forum, przynajmniej na razie... ![]() Ja się wybieram do fryzjera. Czy Was też stresują takie wizyty? Zawsze się boję, co tym razem ktoś zrobi z moimi włosami... Spotkałam tylko dwie fryzjerki, którym mogłam zaufać w sprawie fryzury, ale jedna jest za granicą, a druga za daleko, żeby się tam wybrać. A dziś idę do jakiegoś salonu, bo dostałam w ramach prezentu urodzinowego bon z groupona... Aż się boję tych zmian, choć moje włosy, aż się proszą o nową fryzurę... ![]() Kciuki - jeśli ktoś potrzebuje!
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() W końcu zapowiada się chłodniejszy dzień a nawet jak będzie ciepły to po wczorajszych i nocnych deszczach powietrze przynajmniej świżutkie i takie rzeźkie ![]() Ja już po wizycie w przychodni, oddałam siuśki i pijawka upuściła mi trochę krwi - wyniki jutro A i wodziałam w przychodni kartkę że zapraszają na szczepienia przeciwko pneumokokom bo miasto refunduje w całości te szczepienia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
co było z leków dobre na zatwardzenia???
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela Filip na początku pił Nan, potem dopiero przeszłam na Bebiko bo tansze, młody lubił to mleko
Bebilonu nie próbował więc nie wiem, ale Nan ok.
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobietki!
Kochane trzymajcie za mnie kciuki dziś, mam ciężki ustny egz. u ostrej babki ![]() Jeszcze brzuch mnie boli, chyba z nerwów jednak, ale i tak mam wrażenie, że mi cos opadł, jak do porodu No nic, wezmę no-spę i magnez i w drogę.Jeszcze poczytam co tam u Was od wczoraj wieczora. Buziaki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
NIE UZYWALAM ale boje sie bo robi je nestle, a oni mieli wpade z melaniną w MM w Chinach...
|
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
nerola -tak wcześnie???? księżniczka wstała i spac ci nie daje?
Zanka- dobrze że z Filipem już ok. ![]() Zapomniałam powiedziec Wam, że wczoraj na SR powiedziano nam , że jak dziecko mam lepkie oczy (ponoc zdarza się, że się sklejają), to dobrym sposobem na to jest wyciśnięcie mleka z piersi wprost do oka. Nasze mleko posiada jakieś cudowne składniki, które działają antyzapalnie i leczniczo.słyszałyście o tym? Apropo rozstań.mój T. pojechał do Australii na 3 miesiące i pierwszy tydzień był ciężki, a potem... Ech super zabawa. robiłam sobie maseczki, jadłam w łóżku, oglądałam badziewne filmy. W sumie nie było tak źle. Da się przeżyc.Ale jak przyjechał, to było jak Boże Narodzenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

To już nasz 31 tydzień
)

widze, ze temat foteli i lampek na tapecie - ja mam taka malutka lampke wsadzana do kontaktu, jest spoko i wystarczy, ewentualnie mozna zamontowac zarowke 30tke do normalnej lampki nocnej
- juz Ci kiedys pisalam, zebys nie kupowala takiego fotela do karmienia, bo meganiewygodny do tego celu
) musze przyznac racje youyou - bedzie klopot przy karmieniu..

lece bo net przestal z neostrady nawet dzialas weszlam przez telefon .jak bedzie net to przyjde jak nie to zycze wszystkim milych snow Dobrej nocki
napisałaś że wróciłaś i miałaś do kończyć... i co? 

za wizyte . Jak piszesz o fachowcach to jak bym słyszała moja koleżanke 
ale bedziemy walczyc
.
zębole
pewnie chce, żebym zaczęła sobie przypominać jak to jest wstawać o świcie, nie do pracy