|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Dzień dobry
![]() Kolina, za wizytę ![]() A ja znowu się zbieram na uczelnię, jak nie padnę po drodze to będzie dobrze. Chyba mnie jakieś paskudztwo dopadło - kaszel, ból gardła, wszystko mnie boli ale nie marudzę już, miłego dnia!
|
|
#902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie Mamusie a co do mleka to nie NAN tylko Bebilon miał wpadkę w chinach ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
mnie juz od tygodnia boli gardło ale nie z przeziebienia w sumie nie gardło tylko tak jakby język tam dalej za zakrętem ale to ze zgagi co wieczór mam zgagę i nieraz w nocy mnie budziła gdzieś jest podrażnione miejsce ale tak boli że nawet jak ślinę łykam to bardzo czuję będę dzisiaj do lekarza dzwoniła
|
||
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
aż sobie poszukalam, wlasciwie producentow, i w szoku jestem, bo jakos myslalam ze bebiko i bebilon to nie nestle a tu zonk. nan, bebiko i bebilon to jedna firma! mi to zwisa ktore mleko mialo wpadke - liczy sie firma, bo jak raz zawiedli to im tak łatwo nie uwierzę... musze poszukac innnego producenta...
|
|
|
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc kobietki z brzusiami i rozpakowane
Cytat:
niech maluszek bedzie zdrów
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze mleko to było by Enfamin ale cenę też ma niezłą
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kolina za udaną wizytę.JustiPi zdrowia dla córeczki! Zanko bardzo się cieszę, że Filipkowi już lepiej Nerola jak masz jakieś problemy, chcesz się wyżalić to wal śmiało po to tu jesteśmy Chyba, że to poprostu brak czasu spowodowany dziećmi? Mammad ja też sie zawsze boję co mi to na głowie wymyślą. Ostatnio też kupiłam na gruponie wizytę u fryzjera ![]() Marina za egzamin, na pewno sobie poradzisz! Uważaj żebyś rodzić kurcze nam nie zaczęła gdzieś w drodze, ostroznie! ![]() Agni82 może faktycznie coś z tym mlekiem jest, bo u nas na SR położna mówiła o tym, że jak mamy podrażnione i bolące sutki to dobrze jest "wycisnąć" kropelkę swoje mleka i rozporwadzić na całej brodawce, niczym nie przykrywać, dać wyschnąć i to podobno bardzo pomaga. Ja dzisiaj miałam niezbyt dobrą noc. Nie mogłam spać na bokach bo strasznie twardniał mi brzuch i mnie bolało. Na plecach ok, ale na dłużej nie dało rady bo plecy zaczynały boleć. I tak się wierciłam całą noc, dopiero nad ranem udało mi się zasnąć na lewym boku, ale też ciężko bo Maluszek wtedy kopał po żebrach ojjj mam nadzieję, że to taka pierwsza i ostatnia noc. Mąż mi masował plecki i gładził brzuszek, puścilismy Małemu pozytywkę i zamiast Dominika zasnął mój mąż
|
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zdasz napewno
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie, zostaje enfamil i humana... chyba bede emfamilem karmic. po bebilonie mial fajna wysypke, a po zmianie na bebiko fajnie wymiotowal wiec cos jest na rzeczy (potem sie jakos przyzwyczail...)
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy robilyscie badanie na toksoplazmoze? i wogole jakie badania do tej pory robilyscie??
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczka ja robilam na toxo juz 2 razy, bo nie chorowalam, bede jeszcze robic raz w 3 trymestrze.
Marina kciuki zacisniete! |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
mocz, krew, kiła. koniec.
|
|
|
|
#912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak dobrze, że problem zażegnany. Pewnie coś zjadł nie tegez...albo ta woda z zalewu jak się napił odrobinkę.Cytat:
Sapie jak lokomotywa, burze przechodziły bokiem, a u nas ani widu ani słychu. W domu gorąc, nie wiem co mam ze sobą zrobić, bo boję się że padnę przez ta parnotę. Nie mam siły obiadu zrobić, pasowałoby ogarnąć trochę. Chyba cay dzień spędzę na dworze na huśtawce w cieniu... Kto ma jeszcze nie spakowaną torbę do szpitala? jutro zaczynam 35 tc i jakoś nie ma mnie kto zmobilizować |
|||
|
|
|
#913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja podobnie mocz krew kila grupa krwi glukoza wzw b i chyba tyle i sie zastanawiam czy to nie malo??
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Próbowałam nadrobić Was wczoraj wieczorem, ale padłam, więc dzisiaj od rana pewnie z 5 stron mnie czeka ![]() Piękna u nas pogoda się zrobiła - wczoraj popadało przez moment dość mocno, od razu się ochłodziło i nadal jest przyjemnie chłodno ![]() Powiedzcie mi proszę jeśli zamawiałyście łóżeczka to mniej więcej ile czasu na nie czekałyście? Nie chodzi mi tu o all ale o sprowadzenie do sklepu. Bo czekamy już dwa tygodnie i zero odzewu, a ja bym chciała żeby ono się ładnie jeszcze wywietrzyło
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patik ja w poniedziałek zaczynam 35tc i też jeszcze torba niespakowana Nie umiem się zabrać za pakowanie...
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzisiaj mam zamiar uprać obicia z wózka i fotelika ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze egzaminy na pewno pozdajecie a jak nie to naslecie myszy na wykładowców ![]() I za wizyty też mocno zaciskam ![]() I dla wszystkich które potrzebują
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w sklepie do 2 tygodni max sie czeka
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
a zastanawiam sie po co wiecej - toxo pewnie mialam (bo ja ze wsi, zwierzeta i 0 higieny za mlodu, jak to dzieci), cytomegalii w sumei w ciazy sie nie leczy... na wzw b bylam szczepiona, grupe krwii znam i mam karte honorowego dawcy... na watrobe nie narzekam, swedzenie tez wiec tych na cholestaze badac nie musze... upomne sie teraz o paiorkowca i moze dla swietego spokoju o toxo - moze da mi skierowanie, mam nadzieje
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam mocz, morfologię, grupa klrwi, odczyn coombsa x2, wr/usr, HBs, HIV, glukoza na czczo z krwi, no i piłam ta nieszczesną glukozę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie toxo nie robie zx tego wzgledu ze na wsi mieszkam i lekarz powiedzial ze przez 25 lat mieszkania na wsi dawno to napewno za mna paciorkowca?? hmmm moze i ja
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() DaKaro, CarmelaSoprano, brumek, aania_20, Natka_ dziekuje tez sie ciesze ze wszystko ok, tym bardziej ze od wyjazdu mamy ciagle jestem w biegu, nie mam czasu by was regularnie czytac, za chwile tez lece na budowe obejrzec wczorajsze wypociny fachmanow ![]() ale juz od przyszlego tygodnia bede miec labe, wtedy bede regularnie zagladac CarmelaSoprano, kciuki za pieska dobrze ze wiadomo co w nim siedzi i teraz leczeniem wygonicie chorobe brumek, ja czuje ze synus jest wiekszy, czuje jak sie przekreca, kopniaki tez sa mocniejsze, mniej wiecej tyle samo nam wazyly w usg, wiec mysle ze twoj synek wazy podobnie ![]() sluchajcie, zle sypiam, mam bole nog jakby reumatyczne szczegolnie noca, spanie na boku bardzo mi dokucza, ja uwielbiam spac na brzuchu a od wielu tygodni sypiam inaczej, ciagle na bokach, wlasciwie dwie pozycje na sen, lewy lub prawy bokobserwuje tez dziwne zjawisko, jak chodze czy siedze to bol mija, dlatego w nocy wstaje na chwile, siadam lub chodze i po paru minutach bol mija ![]() no i pojawila sie zgaga
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze tez nie bede robic... ale paciorkowca bym mogla chyba. zobacze co gin powie
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się podczas jedzenia śniadanka ![]() Niedawno wstałam i zdążyłam się już pokłócić z moim Tż |
|
|
|
|
#924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez sensu sie stresowac wydawac kase ja nie robie 44 zl kosztuje toxo u nas ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
uroki ciazy
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() U nas dziś nocka bardzo dobra, Filipowi wyszedł ząb więc dziś już spał elegancko , a j też tylko 2 pobudki do wc ![]() Kolina gratki za wizytę ![]() może pokażesz nam foty Waszego gniazdka? ja uwielbiam podgldać jak ktos sobie urządza wnętrze ja pytałam ostatnio o to doktorka i mi powiedział że najlepiej to nasyspać sobie szklankę otrąb, wymieszać z jogurtem i pomoże ![]() Cytat:
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry............... .
a u mnie duchota i spiekota......... a ja zaplanowalam sobie wyjscie na targ po truskawki..... ![]() a ja mialam robione tak : - morfologie - mocz -posiew moczu -grupe krwi 2 razy - cytologia - HIV - TSH - glukoze - toxo -rubelle -cytomegalia - HBs za wizyty ![]() za egzaminy ![]() za nowe tc i mc ![]() za zdroweczko
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-02 o 10:07 |
|
|
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dodatkowo miałam USG jamy brzusznej (ale to ze względu na moje bóle) no i czeka mnie wymaz z pochwy no i cytologię miałam robioną |
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
Widzę, że prawie wszystkie miałyśmy dziś ciężką noc W warszawie była taka burza.. pozamykałam okna, ale zrobiło się tak duszno, że nie było czym oddychać I do tego mnie chyba zawiało.. boli mnie prawe ucho.. mam katar, i migdałki mnie bolą w weekend mam dwa egzaminy i dziś o 14 wizytę u gina.. przez to ucho nic mi się nie chce... 10 godzina i już jest upalnie oby dziś było chłodniej troche |
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w DDTVN mowa o pieluszkach wielorazowych
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jeszcze glukoza mocz, glukoza z krwi, WR, HBs, TSH, odczyn coombsa, gruka krwi. Sporo się tego uzbierało od początku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

za wizytę 

za egzamin, na pewno sobie poradzisz! Uważaj żebyś rodzić kurcze nam nie zaczęła gdzieś w drodze, ostroznie! 
No nic, wezmę no-spę i magnez i w drogę.

w weekend mam dwa egzaminy i dziś o 14 wizytę u gina.. przez to ucho nic mi się nie chce...
10 godzina i już jest upalnie