|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Jeżeli mój lekarz by mi powiedział że krążek nic nie daje to bym mu uwierzyła. Będzie dobrze kochana Bratowej męża bardzo szybko zaczęła się szyjka skracać, miała leżeć a biegała do pracy bo twierdziła ze musi, jak nie pracowałą to tyrała w domu bo mieli remont a urodziła Dominisie 2 tygodnie po terminie Dzidziolek urodzi się wtedy kiedy ma, zobaczysz Jeżeli chodzi o badania to ja tokso nie robiłam w ogóle, glukoze mi dał tą krzywą cukrową a opróćz tego to tylko robie morfologie i mocz ![]() Cytat:
to na pewno nic groźnego i szybko przejdzie ![]() Cytat:
moja też mi marudzi o tej anemii, stresuje sie tym bardziej niż ja i strasznie mnie tym denerwuje. Trzymam kciuki za dzisiaj ![]() Cytat:
kochana czekamy na relacje i fotki!
|
||||
|
|
|
#1892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
a jeżeli masz aukcje to nie wiadomo do ilu cena dojdzie, trudno przewidzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie na następnej wizycie dzidzia pokaże dokładnie co tam ma między nóżkami ![]() Cytat:
a jak ostatnio byliśmy na mieście, był czas i chciałam zeby poszedł sobie adidasy zoabczyć to mu się nie chciało i jeszcze wymyślił że mu szkoda kasy na siebie wydawać ![]() Byłam wczoraj u bratanka mały sie cieszył z prezentu jak oszalały rękawki do pływania założył na rączku i stwerdził, że to do boksowania na dmuchanej piłce zaczął skakać już nie mówie nawet co wyczyniał z materacykiem i kołem oj nie wiem czy ten zestaw wytrzyma do ich sierpniowych wakacji w ogóle siostra bratowej ma termin na lipiec i ma taaaaaaaaaki ogromny brzuch aż w szoku byłam |
||||
|
|
|
#1893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, bo szyjka się nie skraca. I wytłumaczyla mi to trochę ginka jak to z tą szyjką jest... na ostatnim usg wyszło 4 cm, a podczas badań na fotelu ok 2,5... Bo usg pokazuje całą szyjkę, a lekarz zbada tylko tyle ile sięgnie paluszkiem (fe obrzydliwie brzmi). Najważniejsze, żeby się nie otwierała i nie skracała.Byłam wczoraj na wizycie...i u mnie bez zmian..czyli ok. Leki dalej mam stosować (garściami ), dostalam pozwolenie na mały wypad na wieś do rodziców (nie będzie mnie między 11 a 18 czerwca najprawdopodobniej...a nie wiem kiedy się spotykamy???? )Oczywiście usg nie było (bo było 1,5 tyg. temu no a poza tym moja ginka "ciężka" jest w tych sprawach), ale na podstawie raportu z usg prenatalnego "wywróżyła" mi 4800 na koniec ![]() Agnysko u mojej koleżanki z pracy...identyczna sytuacja! Ona bardzo chciała dziewczynkę, bo ma już synusia . Tak w okolicach 18 tyg. wyszedł chłopczyk, po czym w okolicach 24tyg. "stracił ptaszka", a teraz koleżanka jest w 29 tyg i nadal nie bardzo widać. Ja proponuję, jeśli chcesz koniecznie wiedzieć... wybrać się na konsultację do kogoś innego (chociaż raz, na samo usg)...inny sprzęt, inne oczy... |
||
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszko cały czas śledzę Twoje posty z informacjami na temat tej szyjki. Zazdroszczę Ci optymizmu, bo ja chyba strasznie słaba jestem i czuję, że wpadam w jakąś depresję. Przeraża mnie wizja leżenia w łóżku przez 4 miesiące, leżę dopiero 6 dni i świra dostaję. Czuję się bezużyteczna, brzydka, do niczego się nie nadaję i ciągle prześladuje mnie myśli, że to wszystko może być na nic, bo i tak mogę urodzić wcześniej
![]() Wiem, że powinnam patrzeć bardziej opymistycznie na wszystko, ale nie potrafię.... Jeszcze TŻ w ogóle mnie nie rozumie, bo przecież leżenie i nic nie robienie jest luksusem. Jeśli chodzi o krążek to bardzo mnie dziwi, że lekarz tak kategorycznie się temu sprzeciwił. Ja dzisiaj idę na kontrolę szyjki, zobaczymy czy się skraca (oby się nie skróciła ) i na pewno mojego gina spytam o krążek. A na Twoim miejscu poszłabym na konsultację do innego lekarza, musimy być czujne.
|
|
|
|
#1895 | |||
|
Zakorzenienie
|
agnysko no to się porobiło, ale tak jak piszą dziewczyny , jeśli chcesz wiedzieć to może wybierz się do innego lekarza, inny sprzęt , inne spojrzenie, dzidzia się może rozłozy ładnie
Cytat:
![]() Rozmawiałam ostatnio z położną , mówiła że cześciej jednak zdarza sie że dziewczynka jest chłopcem niż na odwrót, ale i tak nie umniejsza to faktu że jest najukochańszym dzidziakiem na świecie U mnie już po 3 potwierdzeniach siusiaka, a zdjęć mam chyba z 5 , także myślę że pomyłki nie będzie ![]() To ja już zaciskam swe kciuki, niech Ci się wszystko uda! I wracaj do nas poplotkować już jako żonka ![]() Cytat:
na szczeście to tylko prognozy a rzeczywistość może być inna Ostatnio lekarz też mi badał samymi paluszkami i mówił że ok, także się nie martwię na zapas Cytat:
także mówi że mnie rozumie. Wczoraj był świadkiem jak mi strzeliło w miednicy , ale tak głośno, aż sie przestraszył, mnie to nie boli na szczęście, ale jego mina....
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z dziewczynki przestawiłas sie na chłopczyka a tu sie na nastepnej wizycie okaze ze jednak bedzie dziewczynkamoze lepiej bedzie jak pojdziesz gdzies na dodatkowe usg to moze sie czegos wiecej dowiesz ![]() a ja sie dowiedziałam ze moj ginek woli nie mowic jaka płec bo uwaza ze lepiej sie nie nastawiac czy chłopak czy dziewczynka bo czasem niespodzinki wychodza ![]() dobrze ze miałam te usg prenatalne 4D bo tez bym nie wiedziała
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzis sie melduje z domkuSonia dawno cię nie widziałam, fajnie, że jesteś ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
współczuję...wiem, że to niełatwo, ale musisz myśleć pozytywnie może jak własnie trochę odpoczniesz to szyjka się wzmocni i nie bedziesz musiała leżeć do konca - mam nadzieje ze jak bedzie a lezenie i nic nie robienie jest moze lukusem ale przez 2 dni a nie przez 4 miesiace... |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamunie
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
W końcu nadrobiłam dwie stronki =) witam Was =) u Mnie w nocy była burza, uwielbiam to =)))
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie pocieszenia, ale i tak mam dziś doła
Zaraz jadę z kotką do weta, a potem napiszę Wam w wiadomym miejscu, bo już mnie nosi i wylewa się uszami Ogólna frustracja i niemoc...
|
#1901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Średnio się wyspałam ale to nic![]() Cytat:
A Twój tata to faktycznie nieładnie się zachowuje, może nie rozumie faktycznego zagrożenia dla ciebie i malucha jeśli nie będziesz się oszczędzać? Może trzebaby mu to jakoś obrazowo wytłumaczyć?![]() Jestem za ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że wszystko z maluszkiem w porządku A z płcią to niezła akcja Będziesz jeszcze się z kimś konsultować żeby się dowiedzieć?Pokaż ciuszki ![]() Cytat:
![]() To już dziś? Trzymam mocno kciuki![]() Cytat:
Nie dziękuję |
|||||
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
ide sprzątać bo dziś chłodniej to trzeba korzystać
a potem przyjadą rodzice na kawkę
|
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Czytam, jestem na bieżaćo, ale mało pisze. Humor i nastrój ogólnie
![]()
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
łłłłłłłłaaaaaaaaaaaaaaaaa ...dzień dobry....ja dziś ostatni dzien w pracy jestem i jakos mi dziwnie....Wszystkie dzieci życzą mi szczęscia a mi się płakac chce.....ja pracoholiczka jestem :P
A tak w ogóle to dzień dobry....Zaraz Was doczytam..... COTKA trzymam kciuuuuki
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki co się dzieje, słonko świeci a tu dół ogólny ![]() Rozchmurzcie się
|
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że pogoda chyba na nas brzuchatki nie działa dobrze i wszystkie jakies nie w sosie....ale bedzie lepiej
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny puchną wam nogi/stopy? Ja mam jaką masakrę. Moje stopy są jak napompowane i takie babulinkowe ;-) i nie wiem czy się martwić czy to norma
|
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
ide powoli nadrabiać
|
|
|
|
#1909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Stresa juz masz czy nie???? |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
cotynato powodzenia na ślubie =)))
Mi akurat dzisiaj spuchły nogi i stopy =/// |
|
|
|
#1911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kuruj sie tamCytat:
Na mnie od wczoraj dziala fatalnie..
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
A oto ostatni mail z pracy.......,
Teraz uciekam na matme i bede wieczorkiem późnym, bo dzis jeszcze mam zebranie w szkole (
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie się waham, bo mi od początku ginka mówiła żeby mówić jak spuchną. A puchną o wczoraj tak , że nawet po nocy nie zeszło i takie baleronki, ledwo w budy wciskam.
Nie ma stresu. Jest wkur... . Smutno mi , bo źle się czuję w tej sukience, nie udało mi się załatwić tej makijażystki , nie mam marynarki do sukienki- zupełnie zapomniałam. Chciałabym pójść zakopać się w kołdrę i ryczeć. Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję syneczka ![]() a w załączniku zdjęcia sukienek dla mojej dzidzi, są sztruksowe i niestey zdjęcia nie oddają ich uroku
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
KWC
|
Cytat:
ności, dla mnie też byłoby nie do zniesienia leżeć plackiem tyle czasu - ale na pocieszenie dodam, że gdyby nie daj Boże, tfu tfu - to taki wcześniaczek ma ogromne szanse na przeżycie i pełne zdrowie. Moja koleżanka z pracy urodziła się w 7 miesiącu ciąży, a to było 30 lat temu, od tego czasu medycyna jest jeszcze bardziej do przodu ![]() Wczoraj byłam w prywatnym labo zrobić badania i tak nieszczęśliwie wybrałam( z lenistwa, bo koło domu), że przepłaciłam jakieś 40zł Agnyska81 jakby się teraz okazało, że mój dzieciak jest jednak kobietą to bym się podłamała, bo mam już całą szafkę odzieży męskiej w rozmiarze 58-62 Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-06-02 o 10:57 |
|
|
|
|
#1916 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem wiem hormony ja tez tak miała od poniedziałku nie miałam humoru i nawet mi sie z nikim gadac nnie chciało ale dzis pomimo tego ze pogoda pochmurna to ja jakas taka spokojna jestem ![]() Cytat:
tu pieluche zmienic tu nakarmic i tak dalej wiec teraz sobie odpocznij bo pozniej juz nie bedzie czasu![]() Cytat:
ciekawe jak to dalej bedzie bo cos tak czuje ze lato bedzie nieciekawe![]() Cytat:
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to Cie rozbawi, ale zawsze jak moja kumpela miala takiego dola patrzylam na nia i mowilam:"nie maż sie, chlopaki nie placza.." chcialam Ci to napisac ale stwierdzilam ze mozesz to zle odebrac bedzie dobrze, pamietaj, no stres a makijaz sama sobie zrobisz.
|
|
|
#1918 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak dziewczyny pisały: zdarza się, moja kuzynka też miała mieć synka, tż prze szczęśliwy, pod koniec się okazało ze córunia -lekarz nawet za wyprawkę chciał oddać raczej tym nie pomogłam, ale trzymam kciuki że synek zostanie ![]() Cytat:
narazie mąż wczoraj posmarował mnie pastą do zębów- była ulga, i w czasie oglądania filmu doszły nowe krostki ![]() Cytat:
. dziękiCytat:
![]() Dziś w nocy złapał mnie skurcz nogi, pierwszy raz ale przeżywalny ![]() może dzidziuś tak jakoś w biodra kopać że ma się takie dziwne uczucie właśnie w biodrach? dzisiaj maluch dokazuje I uśmiechnąć się dziewczyny |
||||
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
kciuki za dzisiejszą glukozę i książkowy wynik ![]() witam nową mamusie |
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cotka Ty się nie stresuj, brak marynarki no trudno, nie musi być, może jakieś bolerko masz ? Poszukaj innej makijażystki, trzymam za to kciuki Cytat:
ja miałam dziś iść, ale rano tak mnie mały kopał i tak chcialo mi się jeść że pękłam po wstaniu i zjadłam bo aż mi kiszki wykręcało
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

chodze do niego prywatnie od 3 lat prawie, ale zawsze było wszystko ok u wypisywał mi tylko anty. Opinię lekarza ma w sumie dobrą, kolejki do gabinetu długaśne... ale np. nie dał mi jeszcze skierowania na glukozę, a o tokso sama musiałam prosić... więc mam mieszane uczycia...
Jeżeli mój lekarz by mi powiedział że krążek nic nie daje to bym mu uwierzyła. Będzie dobrze kochana
a urodziła Dominisie 2 tygodnie po terminie

i brzuchu
i strasznie mnie tym denerwuje. 

ale jak mu mówie ze ma se cos kupic to on nie potrzebuje , potem bylismy po lapka no i potem sobie siedzielismy troszkę razem

na szczeście to tylko prognozy a rzeczywistość może być inna 

A z płcią to niezła akcja
Będziesz jeszcze się z kimś konsultować żeby się dowiedzieć?