|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
tez myslalam o komarach bo tak to wyglada i swedzi ale nie ma tego takiego sladu uklucia, sa to "gladkie" krostki
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli potniaczki
|
|
|
#1864 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdraszczam tez mam truskawy, koktajl sporządziłam ![]() Cytat:
Cytat:
nie bedzie wielbłąda w ciapki Cytat:
ale teraz odpoczywam 10 dni to moze nabiore entuzjazmugratulacje i wszystkiego najlepszego Cytat:
Cytat:
a nie masz gorączki? |
||||||
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wypiłam pyszny koktajl z truskawek
![]() Jutro już ślub a ja w Zaraz po YCD biorę się za nadrabianie was |
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Agi jak sie martwisz to idz na konsultacje-bedziesz spokojniejsza
a ciekawe jak nasza Sonia czy w końcu zamontowali jej ten krazek czy nie? |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakieś sposoby znacie na swędzenie? oprócz amolu bo nie mam trzymajcie kciuki bo wystawiłam na aukcje blender który wygrałam, jak sprzedam kupie coś dzidziusiowi ![]() jak myślicie ile mogę "wyciągnąć" za coś co jest warte wg netu od 220zl do nawet ponad 300? |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się nie pochwaliłam, że byłam dzis znowu na basenie - super było, taka zrelaksowana się czuję
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A no nic się nie zmieniło Moja mama wie jakie mam wyniki bo osobiście pobierała mi krew A ja zmykam stąd bo jestem w nastroju "bez kija nie podchodź" i muszę się jakoś wyluzować żeby wam tu cały wieczór nie marudzić |
||
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
![]() natka - Teściowie dzwonili z życzeniami - miło.... i dostaliśmy prezent z mężem (taki filtr do czyszczenia wody + pojemnik). A mój tata ... cóż, bez komentarza.
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomarudźmy sobie razem..
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
A nie pamiętacie jaką Sonia miała długość szyjki? <zboczenie już mam>
a na konsultacje raczej pójde, ale dopiero za 2 tyg, bo u mojego gina mam wzyte w niedziele, a we wtorek jedziemy nad morze na 5 dni. Mam nadzieje tylko, że szyjka od ostatniej wizyty stoi w miejscu ![]() ![]() Asia - a gdzie byłas dziś jak Cię nie było? Twojej siostry też nie widziałam, u Was to widzę rodzinne
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-01 o 21:25 |
|
|
|
#1874 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=luii;27227916] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i kolejny sisiorekCytat:
ale ja ci powiem, że tak ostatnio obserwowałam spodenki i wkońcu ktoś kupił przez kup teraz i du..pa mam ndzije, że znajdziesz nastepna taka fajną![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zapraszamy i witamy ![]() Cytat:
najlepiej jakąś dobrą maścią posmarować i wizyta u dermatologa byłaby wskazana
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Aga to moze chociaz zadzwon do jakiegos lekarza i zapytaj o ten krążek? a ja spadam bo tez cos jestem średnia dzisiaj, mam ochote plakac. Dobranoc kochane
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzis kolejny intensywny dzień miała. Najpierw w pracy z dzieciakami 4 godziny w ruchu na nogach masakra
najpierw gry na placu, potem zoo i lody, ledwo dotarłam do domu później pranko, obiad i do dziadka na ciacho Dobrze, że już ten dzien się kończyI jutro znowu..jedziemy do kina z maluchami na "Kung-fu pandę"
|
#1877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tenaya24 - gratulacje
Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Pomogłam ![]() 19natka88- natus - te mamy to takie już są- opieprzają z miłości. Nie smutaj się- mam kij i podchodzę Cytat:
A z tymi rozmowami z klientami- wiesz ja ost. tez zauważyłam,że mam problemy z wysławianiem się i przekazywaniem swoich myśli. Skupić sie jakoś nie mogę, rozkojarzona jestem. Zwalam to na ciążę - u Ciebie - SIOSTRO- na pewno tez tak jest I na pewno się nie uwsteczniasz- teraz po prostu mamy lekkie zaćmienie- w końcu nasz mózg powoli zamienia się w budyń ![]() alez mi smaka tymi truskawami dzis robicie- ja nie kupiłam ich w końcu. Zaraz lulę poleję śmietaną i zacznę ją lizać No jutro Wasz wielki dzień A tak nie dawno się stresowałaś, że ani pierścionka ,ani decyzji ze strony TŻta Cytat:
Aguś- może skonsultuj jeszcze z jakimś specjalista sprawę krążka???
|
||||
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej miśki
![]() Ja dziś jak Natka, nie mam kolejny dzień nastroju... Gratuluję, tym bardziej, że widzę, że to po Waszej myśli Cytat:
![]() Cotka, za jutro ![]() Natko, ściskam ![]() Kellysss, zdrówka dla Ciebie i Alana Myślę o Tobie często Hej Nita, ja już się raz witałam, ale potem zniknęłaś ![]() Fenistil jest naprawdę skuteczny, ale nie wiem czy nie pytałaś o domowe sposoby. No więc... Byłam dzisiaj u gina i jakoś tak, hmm, niedosyt czuję. Mocz nie wzbudził zainteresowania Badania na fotelu już ze trzy miesiące nie miałam, więc lekarz na swoje oko nie ocenił, czy infekcja sobie poszła czy nie (swędziało mnie ze dwa tygodnie temu, stosowałam domowe metody i przeszło, ale to tylko moje subiektywne odczucie). Monitor - podgląd na usg dla badanej był zepsuty, więc mało co widziałam mojego dzieciaka. Były też plusy, żeby nie było, że tak kraczę tylko Lekarz badał bardzo dokładnie serce, bo dziecko się idealnie ustawiło, pokazywał, wyjaśniał, oglądał przepływy i to wszystko jest idealnie Kręgosłup, narządy w jamie brzusznej super. No i bardzo dokładnie obadał mi brzuch (jak na złość dziś był miękki, więc jak mu miałam pokazać o co chodzi). I teraz niezła heca - dowiedziałam się, że mam po prostu zbyt wyćwiczone mięśnie brzucha i mają ciężko się rozciągać ).No a teraz zonk Pyta nas, czy na ostatniej wizycie udało mu się określić płeć, mówimy że tak. A on na to "to dziewczynka była"? Dziś nie umiał jednonacznie określić, niby dziecko zakryło krocze udem, niby coś tam migało, ale jakieś toto małe i na męski członek ponoć nie bardzo No jak to tak, Benek nie ma małego? Jak ja się nastawiłam? No i nie wiem kogo tam mamy ![]() Przynajmniej rano zrobiłam fajne zakupy ciuchowe dla siebie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-01 o 21:48 |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mu mówie ze ma se cos kupic to on nie potrzebuje , potem bylismy po lapka no i potem sobie siedzielismy troszkę razem
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nieźle z tą płcią ![]() Tu raz człowiek przeżywa, nastawia się,że tak ,a nie inaczej , a teraz znów zasiane ziarnko niepewności ![]() Teoria z wyćwiczonymi mięśniami brzucha zdecydowanie u mnie odpada Chwal się zakupami!!! I się uśmiechnij kochana |
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli sam lekarz nie jest pewien co tam nosisz w brzuśku? w sumie usg ponoć nie można wierzyć, bo dzieciaszki czasem się tak układają że jedni widzą siusiaka a drudzy nie. mojej kuzynce do 7miesiąca wmawiano, że będzie chłopak, a urodziła się dziewczynka. ja mam ten plus, że sami widzimy na zdjęciach z usg siusiaka więc u mnie niespodzianki nie będzie chociaż nigdy nic nie wiadomo, może to co my uznajemy za interes małego okaże się czymś innym co do brzucha ja mam dzisiaj jakiś taki "napięty" w sumie nie wiem czemu, mam nadzieję że minie a co do humorku to trzeba sobie go poprawiać małymi przyjemnościami jak np zakupki
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tym czasem mykam spać- do pracy na 7 kolorowych brzuchatki |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno usg 100% pewności nie daje. Może pępowina tak sie ułożyć, że to wygląda na siusiaczka
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
witam, mam do sprzedania zestaw ubranek po mojej trzymiesiecznej córci. Wiekszosc jak nowa. takie firmy jak smyk mothercare cherokee motherhood. Jesli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na priv
pozdrawiam
|
#1885 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach jak Ci zazdroszczę tych Włoch![]() Cytat:
![]() lullaby_ml a co się stało, że CIę tak wkurzyli w pracy? Cytat:
dużo szczęściaCytat:
|
|
|
#1886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciekawe co to będzie na kolejnej wizycie
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Fenistil - na meszki pomógł w 2 dni - rewelacja - nie wiem tylko czy można, ale po 2 dniach koszmarnego swędzenia nie miałam wyjścia. W sobotę będę na USG to zapytam gina, bo jak mnie pogryzą nad morzem to i tak będę musiała się smarować. Próbowałam wcześniej Clotrinazoum, bo zawsze na komary mi pomagał, ale na meszki za słaby.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1889 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2 tyg temu miałam badanie w pl i wyszło ze szyjka 3,36...po raz drugi pojawiło mi sie plamienie w odstepie 3 tyg i twardniejący brzuch..... Dziś miałam wizytę u innego lekarza i szyjka wyszła 3,8...lekarz powiedział ze jak bardziej przyciśnie to urządzenie dopochwowe to pomiar się nieznacznie zmienia ale wszystko jest ok. Mówił mi ze szyjka do 2,5 to jeszcze jest ok..... Dla własnego swietego spokoju poszłabym jeszcze na twoim miejscu do innego lekarza na konsultacje. Cytat:
Ja właśnie wróciłam z francji....dojechaliśmy prawie do włoskiej granicy wzdłóż lazurowego wybrzeza... W pierwszej opcji też chcieliśmy do włoch pojechać ale stwierdziłam ze za gorąca a we francji 30-35'C A z takich ciekawostek to na jednej z plaż (takiej malutkiej ukrytej) spotkałam włocha nagusieńkiego zupełnie się nie krępował i do tego wygololony na gładko wszędzie.....nie mogłam sie powstrzymac zeby mu zdjecie cyknąć ![]() Cytat:
![]() A ja po wizycie dostałam leki na to twardnienie brzucha i 2 tyg zwolnienia i się trochę wkurzyłam bo teraz na tydzień a po drugi tydzień musze pojechać do lekarza jeszcze raz a to kurcze ponad 100km
|
|||||
|
|
|
#1890 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() p owodzenia kochana!!!Będzie dobrze, i czekamy na relacje![]() ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Dzień doberek maumśki Ja dziś na wycieczkę do kina, więc znowu wrócę wykończona nie piszcie za dużo dobzie i miłego dzionka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

mam nadzieje że antybiotyk szybko pomoże

nie bedzie wielbłąda w ciapki
chodze do niego prywatnie od 3 lat prawie, ale zawsze było wszystko ok u wypisywał mi tylko anty. Opinię lekarza ma w sumie dobrą, kolejki do gabinetu długaśne... ale np. nie dał mi jeszcze skierowania na glukozę, a o tokso sama musiałam prosić... więc mam mieszane uczycia...
a ja w
to jutro będziemy w kolejce z życzeniami się ustawiać 

nic się nie zmieniło w kwestii życzeń? nam mama napisała życzenia sms, a teściowa dała nam kasę na dzień dziecka i powiedziała tż żeby sobie za tą kasę buty kupił (tym mnie zdenerwowała bo tż buty kupuje już 2 mies 

i nie zobaczycie wielbłądziej żyrafy
Pyta nas, czy na ostatniej wizycie udało mu się określić płeć, mówimy że tak. A on na to "to dziewczynka była"? Dziś nie umiał jednonacznie określić, niby dziecko zakryło krocze udem, niby coś tam migało, ale jakieś toto małe i na męski członek ponoć nie bardzo
no to nieźle z tą płcią