|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
za powrót do zdrowia teściowej Cytat:
masz wybaczone i żal się ile potrzebujesz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja mam tak w 45% spakowaną ale u mnie jeszcze bliżej niż dalej ale nie mam weny Cytat:
a u mnie dziś chłodno, pochmurno ale się cieszę i planuję całodzienne byczenie się ![]() ![]() a co mi zostało w końcówce ??![]() ![]() DZIŚ ZACZĘLIŚMY 37 TYDZIEŃ!!!!! |
||||||||
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina trzymam kciuki
![]() Jak Zance mały wyzdrowiał to znowu mój. Wczoraj pierwszy raz w swoim życiu Kuba wymiotował. U teściów, 2 razy w aucie, pod blokiem i w domu. Na końcu samą wodą. Tż mówił, że jakieś owoce i pestki leciały. Całą noc spał ze mną, wiec on szczęśliwy a ja niewyspana I co, i co? Po godzinie telefon, że przy śniadaniu znowu zwymiotował i mamy go odebrać. Dziewczyny co dawać jeść oprócz sucharów, kleików? Leki nawadniające kupiliśmy, osłonowe też. Jak jeszcze będzie wymiotował to do lekarza pójdę ale podejrzewam te cholerne pestki z arbuza O ile się nie mylę to zaczynam dzisiaj 35 tydzień A ja w proszku.
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam dosyc tego upalu.............. porazka totalna!!!! to ogladaj kochana zdasz relacje boja musze zmykac na targ a chetnie bym sie dowiedziala co mysla na ten temat
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
) Marina kciuki za egzamin na pewno będzie dobrze Naprawdę obniżył Ci się już brzuszek ? ![]() O tych wielorazowych pieluszkach też dużo dobrego słyszałam, no ale to nie na moją kieszeń niestety. Praktycznie codziennie śni mi się już Dzidziuś, że jest ze mną ![]() I mam dość upałów chodzę jak śnięta mucha.
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam zdjęcia pokoju naszej Naomki.
NIe sugerujcie się tą wielką walizką, to nie jest mój bagaż do szpitala Pokój mały i nie ustawny, tapczan dużo miejsca zajmuje, półki jeszcze nie powieszone na ścinie, nie ma lampki. I bałagan w łóżeczku
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te kolorki super !!!
|
|
|
|
|
#938 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i oczywiście musiał być nasz ulubieniec, czyli Kłapouch ![]() A mamuśkami majowo-czerwcowymi bym się nie przejmowała... Skoro mają tylko takie problemy jak tytuł naszego wątku to tylko im pogratulować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte - na pewno będzie dobrze![]() i dla ciebie
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Przeraziłam się, jak zobaczyłam co zostało z ładowarki od laptopa...jeszcze jakoś ładuje jak powykręcam kablem, ale wisi na włosku..jeszcze mnie prąd pierd...muszę zamówić na allegro zaraz i niech wysyłają expresem.
iustyna i dziubek gratki za nowe tygodnie niedługo będą gratki za nowe tygodnie dzidziusiów już poza brzuszkami.
Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-02 o 10:45 |
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A apropos imienia Naomi to dowiedziałaś się już czy urząd nie będzie ci robił problemów?
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odpisali mi narazie daje na wstrzymanie,może telefonicznie spróbuję, ale wkńcu nie wiem w którym urzędzie się rejestruje dziecko: czy w miejscu(mieście) w którym się rodzi, czy tam gdzie mieszka..
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem meldujesz tam gdzie mieszkasz, ale ręki za to nie dam uciąć
![]() A ja wczoraj po raz pierwszy tak strasznie dobitnie poczułam ciężary ciąży
|
#943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Madziaranew mam pytanko związane z tymi paczuszkami bounty. Do tej pory odebrałam dwie. Pierwsza dała mi polozna podczas pierwszej wizyty. Dostałam tez kupon na druga i odebrałam ja w Sainsbury's tak jak ty. Z tego co sie orientuje to tych paczek jest chyba 5, ale nie wiem jak zdobyc resztę moze Ty mi podpowiesz jak to z tym jest ????
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Sweet śliczne łóżeczko Patik bardzo ładny pokoik Kolina za wczorajsza wizyte Dakaro pozytywne nastawienie jest najważniejsze dużo zdrówka dla teściowej Justi Zanka iustyna zdrówka dla dzieci i buziaczki Dla kotki Koliny i pieska Carmeli też zdrówka Marina za egzamin ![]() Kindzia za wizyte ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie bardzo mam w co. No i ne mam wszytskiego, ale jutro albo w pon wypłata to pokupuje to co potrzebne
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam bo wiem że ktoś jadł - CO Z APTEKI NA ZATWARDZENIA?
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam dziewczynki. Ja już wyprałam wypoczynek, zaraz zabieram się za opróżnianie szafy. Teraz jestem pełna sił, ale wieczorem pewnie znowu padnę ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Kurcze, Brumek pije jakiś syrop...ale nie pamiętam dokładnie nazwy. Chyba Duphalac. http://www.strefalekow.pl/product/de...-zaparcia.html
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka ja odpadam niestety mam mase zaliczeń i siedze właśnie nad konspektami :/
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek27- ja niestety jeszcze nie odebralam drugiej,Bo pokickali moj adres w bootsie, teraz czekam na torbe do przewijania . W sainsburego zarejstrowalam sie litter ones I przyszly mi do domu kupony. Z tego co mi wiadomo to trzecia paczke bounty dostajesz po porodzie, a kolejne odbierasz juz sama w bootsie lub sainsburym. Zarejstrowalam sie tez Emma diary ale nie ma sensu , Bo praktycznie nic ciekawego nie ma w tych ,,paczkach" . To tyle
Tz sie smieje ze ja wiecznie cos dostaje, ale to z nudow w domu szukam
|
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Z apteki to nie wiem. Mnie zawsze pomaga: otręby z jogurtem lub siemię lniane lub dużo kiwi
![]() Potwierdzam patik - ślicznie ![]() sweet angel - fajne łóżeczko i dodatki ![]() A ja dzisiaj mam USG o 16. Ciekawe co tam słychać i czy Ola jest dalej Olą czy może Mateuszem A z badań robiłam też dużo ale najbardziej finansowo obciążaja badania na toxo (prawie 70 zł) a już robiłam dwa razy i z tego co mówicie to w III trymestrze też się robi
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za info. To może i lepiej że tam gdzie się rodzi, im większe miasto tym mniej zaściankowości..jakby u mnie w urzędzie trzeba było to pewnie by kręcili nosem, a tak większe szanse.
youyou Ty ciągle leżysz? czy pozwalasz sobie na małe hasanko po domu? jaciee energii życzę przez cały dzień do sprzątania
|
|
|
|
#953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolory scian tez super taki pomarancz mam w kuchni
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Patik bardzo ładny pokoik
![]() Makrobatek
|
|
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się chyba przeforsowałam. Kilka zarwanych nocy (raz nie mogłam spać przez swędzenie, potem pół nocy kłóciłam się z M., a ostatnio pisałam mgr-a) i dziś przebudziłam się do 11.
Wczoraj poprasowałam wszytskie ciuszki, jak zaczęlam o 18 to skonczyłam równo z zaczynającym się you can dance (miałam kilka przerw), nogi mi spuchły jak balony i bolą. Do tego ciągnie mnie w pachwnach, jakies mam bóle w kroczu a jeszcze dziś musze pieluchy i posćiel poprasowaćPoki co leże i odpoczywam. |
|
|
|
#957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się nie nadaję-ciągle miałam mokre oczy-wystarczy, że coś powie o dziecku, a ja zaraz się wzruszam,a jak zaczeła mówic o tym, że po porodzie tatuś moze wejsc na sale porodowa(jak np. chce przeciac pępowinę) to powinien serdecznie podziękowac swojej zonie za to, że dała mu dziecko, to się mało nie rozwyłam![]() Cytat:
Oj dobrze, że nie lubię takiego połączenia A ja powoli Was nadrabiam, ale teraz ,muszę isc z pieskiem, więc poczytam po południu. Trzymajcie się, miłego dnia-u mnie znowu upał.... |
||||
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Monia ja na zaparcia tylko len w tabletkach biore |
|
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaranew dzieki za odpowiedz. Musze i ja po tych stronkach pochodzić. Mi ostatnio przysłali taki kupon o wartości do 100Ł na jakieś zdjęcia ( dla mnie jeszcze w ciazy i juz pozniej jak sie dziecko urodzi) Ale nie pamietam skad to było i na jakich to zasadach.
Ja aktualnie jestem na etapie zbierania info na temat SR. W moim szpitalu podobno jest Polska grupa. Zajęcia są prowadzone w języku polskim. Musze podzwonic tu i tam
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może daruj sobie dzisiaj to prasowanie co? nie przemęczaj się tak, bo kuku sobie zrobisz ![]() Oliweczka heheh to Ty taka beksa jesteś, i SR Cię wzrusza? jak słodkooo Niedługo piesek Ciebie będzie wyprowadzał a nie Ty jego ![]() Mam już swoje truskawki na grządce, parę juz znalazłam, zaraz znowu idę na polowanie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

.
za powrót do zdrowia teściowej
Proszę o wybaczenie 
masz wybaczone 
pewnie chce, żebym zaczęła sobie przypominać jak to jest wstawać o świcie, nie do pracy 

A ja w proszku.

w weekend mam dwa egzaminy i dziś o 14 wizytę u gina.. przez to ucho nic mi się nie chce...
10 godzina i już jest upalnie