mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 14:40   #4291
dreamnes
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Tak zrobię. Boje się strasznie
nie boj sie w ciazy kazde leczenie , nawet kanalowe jest za darmo i w pologu tez

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
[/COLOR]sluchajcie slyszalyscie o wrozbie z obraczki ? mojej kumpeli sie sprawdzilo z corka 3 lata temu traktowali to jako zabawe ale wszystkim moim znajomym sie sprawdza bierze sie nitke zawiesza sie na niej obraczke trzyma sie nad lewa dlonia i sie pyta co bedzie jak sie kreci w kolko dziewczynka a jak wahadlowo chlopiec mozecie srobowac dla zabawy i napisac co wam wyszlo zobaczymy czy za pare miesiecy sie sprawdzi

Ja sobie tak zrobiłąm noi było wahadłowo czyli na syna, okaże sie
mi w 3 wrozbach roznych wyszedl chlopciec, takze z tą obraczka, tyle ze ja jeszze nie mam obraczkie wiec pierscionek zareczynowy dałam a tu moze byc niespodzianka i bedzie babeczka ;D to by znaczylo ze wszystkie 3 wozby sie myla :P

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:46   #4292
muffinka90
Zakorzenienie

Ja staram sie kupowac krajowe owoce i warzywa. W sumie to nektarynki tez jem, mam na nie taka ochote, ze nie moge sie powstrzymac.
W sumie to ciekawe, ze Niemcy choruja niby od hiszpanskich warzyw, a Hiszpanie zdrowi
My tu mamy stracha, bo TZ-ta rodzice i najblizsza rodzina mieszka w Hamburgu, tam najwiecej przypadkow... oni tam nie jedza zadnych owocow ani warzyw, niewazne skad pochodza...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:54   #4293
dreamnes
Raczkowanie

ja wróciłam od położnej i nagralam bicie serduszka dla mojego tż.dzis mam 18tydz 0d ale czas leci... i wiecie co . stanelam na wage od pocztaku ciazy tylko 2 kg. patrez na badanie a tam pod konca kwietnia 58. teraz 59. nie za malo?

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-06-02, 14:54   #4294
witaminkaccc
Zadomowienie

a ja przyznam, ze kompletnie się tym nie stresuje... jem to na co mam ochote, a poprostu staram sie dokładniej umyc owoc czy warzywo nie ma co dac sie zwariowac....

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:56   #4295
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ja staram sie kupowac krajowe owoce i warzywa. W sumie to nektarynki tez jem, mam na nie taka ochote, ze nie moge sie powstrzymac.
W sumie to ciekawe, ze Niemcy choruja niby od hiszpanskich warzyw, a Hiszpanie zdrowi
My tu mamy stracha, bo TZ-ta rodzice i najblizsza rodzina mieszka w Hamburgu, tam najwiecej przypadkow... oni tam nie jedza zadnych owocow ani warzyw, niewazne skad pochodza...
ja jestem w anglii i kazdy je ogorki. nie wiem skad sa.;] ja czasem skubnę kilka plastrow... ale teraz mam apetyt na czeresnie i arbuza . po pol kg zjadlam juz

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-06-02, 15:03   #4296
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Byłam wczoraj na wizycie i widziałam swoją|ego "Juniorka" jak fikał koziołki i bawił się w najlepsze z Panią doktor skutecznie ją ignorując.Pływał jak mała kaczka tylko kuper zostawiając w górzeWczoraj był 11 tydz i przezierność karkowa była 0,9 mm więc jak najbardziej w normie kość nosowa też ok.Najgorzej, że Tż nie widział bo jeszcze badanie miałam dopochwowe więc go nie wołałam następne zobaczy ale dopiero za 5 tyg.
Mamy kobitki wyższość nad mężczyznami bo aktualnie mamy 2 serca))
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:20   #4297
Anowik87
Przyczajenie

Hej dziewczyny, wcześniej pisałam w wątku o objawach ciąży ale teraz czas się tutaj przenieść.
U mnie chyba zaczyna się 13 tydzień, mówię chyba bo każdy liczy inaczej hehe. Termin porodu wg OM to 14 grudzień, wg USG 9 grudzień. Wczoraj byliśmy na USG genetycznym, wszystko dobrze, choć bobas nie chciał się zbadać, pani dr powiedziała, że już ma charakterek hehe.
I wszystko byłoby dobrze, ale u mnie wcale nie musi kurde. Mam torbiel jajnika 3,5 cm (którego miesiąc temu nie było) i mięśniaka na wewnętrznej ścianie macicy 2cm. I się martwię jak cholera. Jestem po dwóch operacjach, jeden jajnik mam usunięty, drugi wyłuskany.
Czy miałyście taką sytuację w ciąży? Jak wygląda leczenie. teraz muszę znaleźć dobrego lekarza, bo coś czuję że moja gin to zlekceważy, a ja nie chce na to pozwolić. Do tego nie ma usg w gabinecie, a teraz będę chciała na każdej wizycie mieć zrobione badanie aby kontrolować jak się powiększa to badziewie (torbiel i mięśniak). Mam nadzieje, że nie przyspieszy to za bardzo porodu i że dziecko będzie całe i zdrowe. Możecie mi dobrego lekarza w Warszawie polecić, który ma usg w gabinecie i zna się na rzeczy? Będę wdzięczna.
Anowik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:24   #4298
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie teraz te wszystkie owoce południowe importowane z Hiszpanii, mandarynki, nektarynki, kiwi itp.???? Qrcze, taką mam ochotę, ale boję się po tych akcjach ostatnichCo biorę koszyczek w sklepie to napisane producent Hiszpania i jakoś odkładam.
Już się pomału wycofują, że to hiszpańskie warzywa są zakażone W Hiszpanii odnotowali jeden przypadek choroby i to u faceta który wrócił z Niemiec
Ja warzywa staram sie kupować Polskie ale wczoraj jadłam nektarynki no i wczoraj dostałam właściwie maleństwo dostało pierwszą miseczkę truskawek z teścia ogródka, mówił że chodził i sprawdzał wszystkie krzaczki żeby nam przynieść, na razie była tylko mała miseczka ale były pyszne, 1000 razy lepsze od tych sklepowych co to też niby z Polski

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:30   #4299
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anowik87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wcześniej pisałam w wątku o objawach ciąży ale teraz czas się tutaj przenieść.
U mnie chyba zaczyna się 13 tydzień, mówię chyba bo każdy liczy inaczej hehe. Termin porodu wg OM to 14 grudzień, wg USG 9 grudzień. Wczoraj byliśmy na USG genetycznym, wszystko dobrze, choć bobas nie chciał się zbadać, pani dr powiedziała, że już ma charakterek hehe.
I wszystko byłoby dobrze, ale u mnie wcale nie musi kurde. Mam torbiel jajnika 3,5 cm (którego miesiąc temu nie było) i mięśniaka na wewnętrznej ścianie macicy 2cm. I się martwię jak cholera. Jestem po dwóch operacjach, jeden jajnik mam usunięty, drugi wyłuskany.
Czy miałyście taką sytuację w ciąży? Jak wygląda leczenie. teraz muszę znaleźć dobrego lekarza, bo coś czuję że moja gin to zlekceważy, a ja nie chce na to pozwolić. Do tego nie ma usg w gabinecie, a teraz będę chciała na każdej wizycie mieć zrobione badanie aby kontrolować jak się powiększa to badziewie (torbiel i mięśniak). Mam nadzieje, że nie przyspieszy to za bardzo porodu i że dziecko będzie całe i zdrowe. Możecie mi dobrego lekarza w Warszawie polecić, który ma usg w gabinecie i zna się na rzeczy? Będę wdzięczna.
Anowik87, Dziewczyny tu pisały, że torbiel na jajniku to nic groźnego.

Na mięśniaku się nie znam Może popytaj na forum ginekologia: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=50

Trzymam kciuki i gratuluję

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-06-02 o 15:31 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:31   #4300
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Niestety nie pomogę Ci z lekarzem bo nie jestem z Warszawy, ale ja też miałam torbiel przed ciążą, w połowie wyleczoną i lekarz był jak najbardziej za tym żebym zaszła w ciążę bo ponoć w większości przypadków wtedy torbiel sama się wchłania na każdej wizycie sprawdza czy jest ok i jak na razie to jest coraz mniejsza, tak wiec skoro chcesz zmienić lekarza to poszukaj jakiegoś dobrego i takiego co ma usg żebyś była spokojniejsza, no i przede wszystkim jak będziesz na pierwszej wizycie to nic o tym nie mów, ze to masz, zobaczysz czy ci powie to samo.
Niektórzy lekarze widzą za dużo mojej mamie jeden stwierdził nadżerkę wielkości pięści i już ją chciał szybko na termin do siebie umawiać bo w szpitalach długie są ale mama poszła na wizytę do 2 innych i żaden z nich nie widział nadżerki wielkości czereśni a co dopiero pięści

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:35   #4301
Seona
Zakorzenienie

Anowik87, tu poczytaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...niak+ci%B1%BFy

Podbij ten wątek, może teraz ktoś odpisze? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...niak+ci%B1%BFy

I ogólny o mięśniakach: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...niak+ci%B1%BFy

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:37   #4302
Anowik87
Przyczajenie

Ja się boję tego, ponieważ u mnie jeden torbiel był ogromny miał 20cm na 10cm, usunięty razem z jajnikiem, a drugi zobaczyli malutki i wyłuskali. Przez tego guza miałam zakrzepicę i nie mogli mi podać hormonów, dlatego natychmiast operowali. A przecież jak mi to rośnie w takim tempie to mi maluszka zgniecie I tego się boję. Aby dziecku nic nie było. Dzięki za wsparcie.
Anowik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:39   #4303
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

witamy w naszym gronie! trzymam kciuki nby te "zarazy" nie zagroziły dzidzi... co do torbieli, wielokrotnie w ciazy sie wchlaniaja, wiec trzymam kciuki !!!!

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:55   #4304
dygotka8
Zakorzenienie

a ja jąłam ostatnio brzoskwinie...nawet nie pomyślałm by się bać...choć ogólnei trochę obawiam sie tej listeriozy czy jak to sie zwie,ale staram się każde warzywo dokładnie umyć...
o tą moją panikę w tej sprawie też zapomniałam gina zapytać

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:00   #4305
kami5
Raczkowanie

Witam. Dzisiaj kupiłam sobie pół kg czereśni, zjadłam były pycha. Jednak źle się jakoś czułam i wszystko wylądowało w kibelku. Jak sobie zwymiotowałam to od razu lepiej mi było.

Jutro idę na usg i mam stracha czy wszystko dobrze. Ciąża powinna być okresem spokoju a tu na każdym kroku stres. Ja nigdy nie wsłuchiwałam się we własny organizm tak jak podczas obydwu ciąż
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:04   #4306
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Wróciłam od dentysty. Złe wieści do czasu porodu nic nie może mi zrobić z tą luką po zębie ;/

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:09   #4307
dygotka8
Zakorzenienie

joamic1 ja Ci starsznei wspólczuję...
nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...ja w swoje zęby nie mało kasy zainwestowałam-nosiłam aparat ortodontyczny i wolę nie myśleć co bym zrobiła....a właściwie to muszę iśc do dentysty-teraz lepiej się czuję to mogę już jechać,tylko muszę jakiegoś zlokalizować

Stary 2011-06-02, 16:54   #4308
ela3010
Zadomowienie

Cześć mamusie.

Ja po pracy, u nas gorąc i duszno że tragedia. Czekam na deszcz i na ochlodzenie.
W pracy luz bo dyra wyjechała, tak to można pracować.
Ja jeszcze nie czuję ruchów a jutrozaczynam 17tc i już chyba powinnam, z pierwszym dzidziolem poczułam w 16tc, zaczynam się niecierpliwić:r olleyes:
Poza tym po staremu, jutro znów praca.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:58   #4309
dygotka8
Zakorzenienie

u nas też goorrrąca,aż nie chce mi się wychodzić z domu-a muszę

Stary 2011-06-02, 17:46   #4310
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja dzis chyba na każdym watku piszę o tym.

Mam prawie 20 lat. Dziś zrobiłam dwa testy, oba wyszły pozytywne.
Niby powinnam się cieszyć,ale nie potrafię. Wpadłam z byłym. Nie jestem z nim od miesiąca. jednak dziecko będzie. Dowiedział się o ciąży, powiedział, że będzie mnie wspierał. Zerwałam z nim, bo cały czas pił, do tego jest narkomanem. Nie chce sie leczyć. Ja jestem dosłownie załamana. Nie wiem co robić. Oo czego zacząć. Mama już wie, nawet sie ucieszyła. tylko mama z rodziny wie, na razie nikt więcej. Tata pracuje za granica, nawet nie mam pojęcia jak mu to przekazać.

Jutro chyba pójdę do ginekologa by potwierdzić ciążę...
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:07   #4311
ania21_21
Zadomowienie

cześć dziewczyny
Trochę się narobiłam ale spisałam wszystkie tytuły i zaraz zrobię post z propozycjami na nasz temat wątku będzie łatwiej znaleźć i zagłosować w razie czego
Stary 2011-06-02, 19:28   #4312
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Byłam wczoraj na wizycie i widziałam swoją|ego "Juniorka" jak fikał koziołki i bawił się w najlepsze z Panią doktor skutecznie ją ignorując.Pływał jak mała kaczka tylko kuper zostawiając w górzeWczoraj był 11 tydz i przezierność karkowa była 0,9 mm więc jak najbardziej w normie kość nosowa też ok.Najgorzej, że Tż nie widział bo jeszcze badanie miałam dopochwowe więc go nie wołałam następne zobaczy ale dopiero za 5 tyg.
Mamy kobitki wyższość nad mężczyznami bo aktualnie mamy 2 serca))
Gratulacje
Tak 2 serca, szkoda że oprócz tego mdłości, zgagę i późniejsze opuchnięcia... Objawy bym im oddała, niech też poczują że będą mieć dziecko

Co do warzyw, te 2 przypadki w Polsce to też po powrocie z Niemiec. Nie ma co panikować, witaminy są nam potrzebne, dokładnie umyć, co można to obrać, pomidorka sparzyć i wcinać.
Ale bym zjadła ziemniaczki pieczone
Stary 2011-06-02, 19:32   #4313
ania21_21
Zadomowienie

Przykładowe tematy wątku mamusie XI/XII następna część

1) W czerwcu mdłości zniknęły kopniaczki dzidzi się zaczęły. Głosy:
2) Czerwiec pierwsze kuksańce przynosi, na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy:
3) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykujcie się nasze dzieciaczki. Głosy:
4) Czerwiec pierwsze motylki nam przynosi na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy:
5) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykują się nasze dzieciaczki. Głosy:
6) I trymestr już za nami, czuć kopniaczki zaczynamy. Głosy:
7) Fajne mamuśki i ich wibrujące w brzuchach maluszki. Głosy:I
8) I trymestr już za nam, czuć kopniaczki i rośniemy. Głosy:
9) Mdłości już za nami, na koniec roku niecierpliwie czekamy. Głosy:
10) Lato przed nami, jesień jeszcze z brzuszkami a zimą nasze bobaski przywitamy. Głosy:
11) I trymestr już za nami, więc rośniemy i cudne kopniaczki czujemy: Głosy
12) Brzuszki coraz większe mamy na nasze maleństwa niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
13) Brzuszki coraz większe mamy na pierwsze kopniaczki niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
14) Pierwszy trymestr już za nami teraz cieszymy się pierwszymi kopniakami. Mamy XI/XII. Głosy:
15) Płeć poznajemy, kopniaczki czujemy nawet w słoneczku wylegujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
16) Pierwsze kopniaki zaraz poczujemy przez II trymestr z uśmiechem maszerujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
17) Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII. Głosy: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
18) Mamusie listoopad/grudzień 2011 część II. Głosy:IIIIII

Propozycje na następny temat wątku

1) Zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011
2) Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011
3) Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok brzuchem biegały
4) Upalne lato z brzuszkiem a zimą z maluszkiem
5) Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem
6) Upalne lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-06-06 o 16:24
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:35   #4314
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ile jest w tym prawdy, że w ciązy powinno się używać farb bez amoniaku? Kurcze mam taki odrost, że wstyd się pokazywać. Chciałam wrócić do naturalnych ale chyba jednak nie chcę znowu być "mysia".
Pytałam mojej ginki co myśli na temat farbowania włosów- nie pytałam konkretnie, że z amoniakiem czy bez. Powiedziała, że nie ma co przesadzać, że kiedyś były inne farby i to stąd się wywodzi i że ona nie widzi przeciwwskazań.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:40   #4315
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Pytałam mojej ginki co myśli na temat farbowania włosów- nie pytałam konkretnie, że z amoniakiem czy bez. Powiedziała, że nie ma co przesadzać, że kiedyś były inne farby i to stąd się wywodzi i że ona nie widzi przeciwwskazań.
Zgadza się, kiedyś wierzono że farba przez skórę głowy przedostanie się do krwiobiegu... Ale w farbach bez amoniaku chodzi o coś innego, nie mają takiego smrodu przy farbowaniu, a kobietki w ciąży mają bardzo wyczulony węch.
Stary 2011-06-02, 19:41   #4316
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Poszłam do łazienki siku i miałam na papierze toaletowym takie delikatne smugi krwi.... chyba sie zaczyna tak jak lekarz mowil organizm sam sie zaczał oczyszczac
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:44   #4317
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Poszłam do łazienki siku i miałam na papierze toaletowym takie delikatne smugi krwi.... chyba sie zaczyna tak jak lekarz mowil organizm sam sie zaczał oczyszczac
Wiem że to straszne, ale uwierz że poronienie naturalne jest mniej bolesne od wywoływanego. Łyżeczkowanie też miałam, nie całkiem się oczyściłam że tak brzydko powiem. Trzymaj się Kochana
Stary 2011-06-02, 19:45   #4318
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
przykładowe tematy wątku mamusie xi/xii następna część:d

1) w czerwcu mdłości zniknęły kopniaczki dzidzi się zaczęły
2) czerwiec pierwsze kuksańce przynosi, na poród listopad/grudzień się zanosi
3) w czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykujcie się nasze dzieciaczki
4) czerwiec pierwsze motylki nam przynosi na poród listopad/grudzień się zanosi
5) w czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykują się nasze dzieciaczki
6) i trymestr już za nami, czuć kopniaczki zaczynamy
7) fajne mamuśki i ich wibrujące w brzuchach maluszki
8) i trymestr już za nam, czuć kopniaczki i rośniemy
9) mdłości już za nami, na koniec roku niecierpliwie czekamy
10) lato przed nami, jesień jeszcze z brzuszkami a zimą nasze bobaski przywitamy
11) i trymestr już za nami, więc rośniemy i cudne kopniaczki czujemy
12) brzuszki coraz większe mamy na nasze maleństwa niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011
13) brzuszki coraz większe mamy na pierwsze kopniaczki niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011
14) pierwszy trymestr już za nami teraz cieszymy się pierwszymi kopniakami. Mamy xi/xii
15) płeć poznajemy, kopniaczki czujemy nawet w słoneczku wylegujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011
16) pierwsze kopniaki zaraz poczujemy przez ii trymestr z uśmiechem maszerujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011
17) coś nas kopie coś nas trąca... Czuć już ruchy naszego brzdąca xi/xii
18) mamusie listoopad/grudzień 2011 część ii

propozycje na następny temat wątku:d

1) zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011
2) wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011
3) zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok brzuchem biegały
4) upalne lato z brzuszkiem a zimą z maluszkiem
5) upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem
6) upalne lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem

17

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:46   #4319
muffinka90
Zakorzenienie

Aniu glosuje za 17

Messuah

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Wróciłam od dentysty. Złe wieści do czasu porodu nic nie może mi zrobić z tą luką po zębie ;/
O matko, a czemu nic?? Jak to tak mozna zostawic? Moze idz do innego dentysty??

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam. Dzisiaj kupiłam sobie pół kg czereśni, zjadłam były pycha. Jednak źle się jakoś czułam i wszystko wylądowało w kibelku. Jak sobie zwymiotowałam to od razu lepiej mi było.

Jutro idę na usg i mam stracha czy wszystko dobrze. Ciąża powinna być okresem spokoju a tu na każdym kroku stres. Ja nigdy nie wsłuchiwałam się we własny organizm tak jak podczas obydwu ciąż
Ja wlasnie sie nimi zajadam kupilam na sprobowanie, bo nie wierzylam, ze moga byc tak wczesnie taaaakie pyszne

Cytat:
Witaj gratuluje dzidzi i trzymam kciuki, zeby te gadziny poznikaly

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja dzis chyba na każdym watku piszę o tym.

Mam prawie 20 lat. Dziś zrobiłam dwa testy, oba wyszły pozytywne.
Niby powinnam się cieszyć,ale nie potrafię. Wpadłam z byłym. Nie jestem z nim od miesiąca. jednak dziecko będzie. Dowiedział się o ciąży, powiedział, że będzie mnie wspierał. Zerwałam z nim, bo cały czas pił, do tego jest narkomanem. Nie chce sie leczyć. Ja jestem dosłownie załamana. Nie wiem co robić. Oo czego zacząć. Mama już wie, nawet sie ucieszyła. tylko mama z rodziny wie, na razie nikt więcej. Tata pracuje za granica, nawet nie mam pojęcia jak mu to przekazać.

Jutro chyba pójdę do ginekologa by potwierdzić ciążę...
Witaj wspolczuje sytuacji, jednak gratuluje, bo dziecko to najwiekszy dar, nawet jesli na poczatku wydaje sie byc inaczej

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-02 o 20:59
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:50   #4320
domi7ks
Zakorzenienie

Ja równiez głosuje na 17-tke

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości