|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
nie boj sie
w ciazy kazde leczenie , nawet kanalowe jest za darmo i w pologu tez ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
a tu moze byc niespodzianka i bedzie babeczka ;D to by znaczylo ze wszystkie 3 wozby sie myla :P
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staram sie kupowac krajowe owoce i warzywa. W sumie to nektarynki tez jem, mam na nie taka ochote, ze nie moge sie powstrzymac.
W sumie to ciekawe, ze Niemcy choruja niby od hiszpanskich warzyw, a Hiszpanie zdrowi ![]() My tu mamy stracha, bo TZ-ta rodzice i najblizsza rodzina mieszka w Hamburgu, tam najwiecej przypadkow... oni tam nie jedza zadnych owocow ani warzyw, niewazne skad pochodza... |
|
|
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
ja wróciłam od położnej
i nagralam bicie serduszka dla mojego tż.dzis mam 18tydz 0d ale czas leci... i wiecie co . stanelam na wage od pocztaku ciazy tylko 2 kg. patrez na badanie a tam pod konca kwietnia 58. teraz 59. nie za malo?
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
a ja przyznam, ze kompletnie się tym nie stresuje... jem to na co mam ochote, a poprostu staram sie dokładniej umyc owoc czy warzywo
nie ma co dac sie zwariowac....
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#4295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Byłam wczoraj na wizycie i widziałam swoją|ego "Juniorka" jak fikał koziołki i bawił się w najlepsze z Panią doktor skutecznie ją ignorując.Pływał jak mała kaczka tylko kuper zostawiając w górze Wczoraj był 11 tydz i przezierność karkowa była 0,9 mm więc jak najbardziej w normie kość nosowa też ok.Najgorzej, że Tż nie widział bo jeszcze badanie miałam dopochwowe więc go nie wołałam następne zobaczy ale dopiero za 5 tyg.Mamy kobitki wyższość nad mężczyznami bo aktualnie mamy 2 serca ))
|
|
|
|
#4297 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, wcześniej pisałam w wątku o objawach ciąży ale teraz czas się tutaj przenieść.
U mnie chyba zaczyna się 13 tydzień, mówię chyba bo każdy liczy inaczej hehe. Termin porodu wg OM to 14 grudzień, wg USG 9 grudzień. Wczoraj byliśmy na USG genetycznym, wszystko dobrze, choć bobas nie chciał się zbadać, pani dr powiedziała, że już ma charakterek hehe. I wszystko byłoby dobrze, ale u mnie wcale nie musi kurde. Mam torbiel jajnika 3,5 cm (którego miesiąc temu nie było) i mięśniaka na wewnętrznej ścianie macicy 2cm. I się martwię jak cholera. Jestem po dwóch operacjach, jeden jajnik mam usunięty, drugi wyłuskany. Czy miałyście taką sytuację w ciąży? Jak wygląda leczenie. teraz muszę znaleźć dobrego lekarza, bo coś czuję że moja gin to zlekceważy, a ja nie chce na to pozwolić. Do tego nie ma usg w gabinecie, a teraz będę chciała na każdej wizycie mieć zrobione badanie aby kontrolować jak się powiększa to badziewie (torbiel i mięśniak). Mam nadzieje, że nie przyspieszy to za bardzo porodu i że dziecko będzie całe i zdrowe. Możecie mi dobrego lekarza w Warszawie polecić, który ma usg w gabinecie i zna się na rzeczy? Będę wdzięczna. |
|
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Hiszpanii odnotowali jeden przypadek choroby i to u faceta który wrócił z Niemiec ![]() Ja warzywa staram sie kupować Polskie ale wczoraj jadłam nektarynki no i wczoraj dostałam właściwie maleństwo dostało pierwszą miseczkę truskawek z teścia ogródka, mówił że chodził i sprawdzał wszystkie krzaczki żeby nam przynieść, na razie była tylko mała miseczka ale były pyszne, 1000 razy lepsze od tych sklepowych co to też niby z Polski
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mięśniaku się nie znam Może popytaj na forum ginekologia: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=50Trzymam kciuki i gratuluję
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-06-02 o 15:31 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie pomogę Ci z lekarzem bo nie jestem z Warszawy, ale ja też miałam torbiel przed ciążą, w połowie wyleczoną i lekarz był jak najbardziej za tym żebym zaszła w ciążę bo ponoć w większości przypadków wtedy torbiel sama się wchłania na każdej wizycie sprawdza czy jest ok i jak na razie to jest coraz mniejsza, tak wiec skoro chcesz zmienić lekarza to poszukaj jakiegoś dobrego i takiego co ma usg żebyś była spokojniejsza, no i przede wszystkim jak będziesz na pierwszej wizycie to nic o tym nie mów, ze to masz, zobaczysz czy ci powie to samo. Niektórzy lekarze widzą za dużo ale mama poszła na wizytę do 2 innych i żaden z nich nie widział nadżerki wielkości czereśni a co dopiero pięści
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Anowik87, tu poczytaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...niak+ci%B1%BFy Podbij ten wątek, może teraz ktoś odpisze? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...niak+ci%B1%BFy I ogólny o mięśniakach: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...niak+ci%B1%BFy |
|
|
|
#4302 |
|
Przyczajenie
|
Ja się boję tego, ponieważ u mnie jeden torbiel był ogromny miał 20cm na 10cm, usunięty razem z jajnikiem, a drugi zobaczyli malutki i wyłuskali. Przez tego guza miałam zakrzepicę i nie mogli mi podać hormonów, dlatego natychmiast operowali. A przecież jak mi to rośnie w takim tempie to mi maluszka zgniecie
I tego się boję. Aby dziecku nic nie było. Dzięki za wsparcie.
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy w naszym gronie! trzymam kciuki nby te "zarazy" nie zagroziły dzidzi... co do torbieli, wielokrotnie w ciazy sie wchlaniaja, wiec trzymam kciuki !!!!
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jąłam ostatnio brzoskwinie...nawet nie pomyślałm by się bać...choć ogólnei trochę obawiam sie tej listeriozy czy jak to sie zwie,ale staram się każde warzywo dokładnie umyć...
o tą moją panikę w tej sprawie też zapomniałam gina zapytać
|
#4305 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Dzisiaj kupiłam sobie pół kg czereśni, zjadłam były pycha. Jednak źle się jakoś czułam i wszystko wylądowało w kibelku. Jak sobie zwymiotowałam to od razu lepiej mi było.
Jutro idę na usg i mam stracha czy wszystko dobrze. Ciąża powinna być okresem spokoju a tu na każdym kroku stres. Ja nigdy nie wsłuchiwałam się we własny organizm tak jak podczas obydwu ciąż |
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od dentysty. Złe wieści do czasu porodu nic nie może mi zrobić z tą luką po zębie ;/
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
joamic1 ja Ci starsznei wspólczuję...
nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...ja w swoje zęby nie mało kasy zainwestowałam-nosiłam aparat ortodontyczny i wolę nie myśleć co bym zrobiła....a właściwie to muszę iśc do dentysty-teraz lepiej się czuję to mogę już jechać,tylko muszę jakiegoś zlokalizować
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie.
Ja po pracy, u nas gorąc i duszno że tragedia. Czekam na deszcz i na ochlodzenie. W pracy luz bo dyra wyjechała, tak to można pracować. Ja jeszcze nie czuję ruchów a jutrozaczynam 17tc i już chyba powinnam, z pierwszym dzidziolem poczułam w 16tc, zaczynam się niecierpliwić :r olleyes:Poza tym po staremu, jutro znów praca. |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też goorrrąca,aż nie chce mi się wychodzić z domu-a muszę
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis chyba na każdym watku piszę o tym.
Mam prawie 20 lat. Dziś zrobiłam dwa testy, oba wyszły pozytywne. Niby powinnam się cieszyć,ale nie potrafię. Wpadłam z byłym. Nie jestem z nim od miesiąca. jednak dziecko będzie. Dowiedział się o ciąży, powiedział, że będzie mnie wspierał. Zerwałam z nim, bo cały czas pił, do tego jest narkomanem. Nie chce sie leczyć. Ja jestem dosłownie załamana. Nie wiem co robić. Oo czego zacząć. Mama już wie, nawet sie ucieszyła. tylko mama z rodziny wie, na razie nikt więcej. Tata pracuje za granica, nawet nie mam pojęcia jak mu to przekazać. Jutro chyba pójdę do ginekologa by potwierdzić ciążę... |
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Trochę się narobiłam ale spisałam wszystkie tytuły i zaraz zrobię post z propozycjami na nasz temat wątku będzie łatwiej znaleźć i zagłosować w razie czego
|
|
|
|
#4312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak 2 serca, szkoda że oprócz tego mdłości, zgagę i późniejsze opuchnięcia... Objawy bym im oddała, niech też poczują że będą mieć dziecko ![]() Co do warzyw, te 2 przypadki w Polsce to też po powrocie z Niemiec. Nie ma co panikować, witaminy są nam potrzebne, dokładnie umyć, co można to obrać, pomidorka sparzyć i wcinać. Ale bym zjadła ziemniaczki pieczone
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
Przykładowe tematy wątku mamusie XI/XII następna część
![]() 1) W czerwcu mdłości zniknęły kopniaczki dzidzi się zaczęły. Głosy: 2) Czerwiec pierwsze kuksańce przynosi, na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy: 3) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykujcie się nasze dzieciaczki. Głosy: 4) Czerwiec pierwsze motylki nam przynosi na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy: 5) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykują się nasze dzieciaczki. Głosy: 6) I trymestr już za nami, czuć kopniaczki zaczynamy. Głosy: 7) Fajne mamuśki i ich wibrujące w brzuchach maluszki. Głosy:I 8) I trymestr już za nam, czuć kopniaczki i rośniemy. Głosy: 9) Mdłości już za nami, na koniec roku niecierpliwie czekamy. Głosy: 10) Lato przed nami, jesień jeszcze z brzuszkami a zimą nasze bobaski przywitamy. Głosy: 11) I trymestr już za nami, więc rośniemy i cudne kopniaczki czujemy: Głosy 12) Brzuszki coraz większe mamy na nasze maleństwa niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy: 13) Brzuszki coraz większe mamy na pierwsze kopniaczki niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy: 14) Pierwszy trymestr już za nami teraz cieszymy się pierwszymi kopniakami. Mamy XI/XII. Głosy: 15) Płeć poznajemy, kopniaczki czujemy nawet w słoneczku wylegujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy: 16) Pierwsze kopniaki zaraz poczujemy przez II trymestr z uśmiechem maszerujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy: 17) Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII. Głosy: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 18) Mamusie listoopad/grudzień 2011 część II. Głosy:IIIIII Propozycje na następny temat wątku ![]() 1) Zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 2) Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 3) Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok brzuchem biegały 4) Upalne lato z brzuszkiem a zimą z maluszkiem 5) Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 6) Upalne lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-06 o 16:24 |
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytałam mojej ginki co myśli na temat farbowania włosów- nie pytałam konkretnie, że z amoniakiem czy bez. Powiedziała, że nie ma co przesadzać, że kiedyś były inne farby i to stąd się wywodzi i że ona nie widzi przeciwwskazań.
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
Zgadza się, kiedyś wierzono że farba przez skórę głowy przedostanie się do krwiobiegu... Ale w farbach bez amoniaku chodzi o coś innego, nie mają takiego smrodu przy farbowaniu, a kobietki w ciąży mają bardzo wyczulony węch.
|
|
#4316 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Poszłam do łazienki siku i miałam na papierze toaletowym takie delikatne smugi krwi.... chyba sie zaczyna tak jak lekarz mowil organizm sam sie zaczał oczyszczac
|
|
|
|
#4317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
17
|
|
#4319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aniu glosuje za 17
Messuah ![]() Cytat:
Cytat:
kupilam na sprobowanie, bo nie wierzylam, ze moga byc tak wczesnie taaaakie pyszne![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-02 o 20:59 |
||||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja równiez głosuje na 17-tke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

w ciazy kazde leczenie , nawet kanalowe jest za darmo i w pologu tez
a tu moze byc niespodzianka i bedzie babeczka ;D to by znaczylo ze wszystkie 3 wozby sie myla :P

Co biorę koszyczek w sklepie to napisane producent Hiszpania i jakoś odkładam.
W Hiszpanii odnotowali jeden przypadek choroby i to u faceta który wrócił z Niemiec
Może popytaj na forum ginekologia:

ale mama poszła na wizytę do 2 innych i żaden z nich nie widział nadżerki wielkości czereśni a co dopiero pięści