|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Kochane moje, dziękuje Wam za kciuki!
Miałam zaznaczone Wasze posty, a tu nagle bum i mi prąd wyłączyli, burza, ajj myślałam, że się wścieknę! A chciałam Wam tak ładnie podziękować każdej z osobna... Pomogły oczywiście - jak zawsze są niezawodne (zaliczyłam na 4 I jeszcze nieśmiało proszę o kciuki na jutro, na te ostatnie dwa egzaminy ![]() Ledwo żyję, jestem padnięta, wymięta, a jutro czeka mnie to samo x 2. Ale dam radę! Kurcze, teraz nie wiem, co komu miałam odpisać... Na pewno patik i zmalowana pokaazywały brzuszki - zgrabne i śliczne, i tak jak mój z nierówną kreseczką. zmalowana pytała, czy obniżył mi się brzuch - oj, kochana wydaje mi się, że tak. Tak jakoś jak siedzę mam go już na kolanach ![]() Zresztą jutro jak wrócę, zrobię Wam fote pokazać. I bardzo podoba mi się Twoje podejście do życia ( chociaż wiem, że na pewno nie jest łatwo) Ale ja Cię podziwiam. Za każdy nowy tydzień ![]() Nerola Dobrze któraś z dziewczyn napisała, spróbuj poświęcić choć troszkę więcej czasu sobie, jakiś ciuszek, drobny kosmetyk, gazeta - ALE DLA CIEBIE. T. ma prawdziwy skarb w domu. Myślę, że o tym dobrze wie, ale faceci to jednak inny gatunek i nasze różnice myśleniowe są ogromne.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
ogladacie moze sprawe dla reportera??
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Zachmikowalam troche kaski jade jutro na zakupy poprawic sobie humor
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie prasuje ubranka i odkładam te najmniejsze do szpitala, wezme body krótki rękawek i długi i pajacyki +skarpeteczki, czapke i niedrapki. Nie wiem ile sztuk czego dokładnie, zreszta to tak maleńkie ciuszki ze do torby wejda bez problemu. U nas na szpitalnej liscie sa kaftaniki i śpiochy, ale nie posiadam takich rzeczy, wiec wezme co mam Cytat:
Serducho zbadane detektorem. Wracam do prasowania...
|
||
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam - ledwo żywa, ale zadowolona
![]() Z maleństwem jest wszystko OK, szczegółowe USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości, maluszek jest na !00% dziewczynką Następna wizyta za 3 tyg i mam zrobić mocz, morfologię i wymaz w kierunku paciorkowca (z obydwu miejsc ).Ile kosztuje takie badanie na tego paciorkowca? I jak się je wykonuje w laboratorium to samemu się pobiera próbkę czy oni tam pobierają? wiem, głupie pytanie ale mnie to zastanawia... Babka w recepcji wypisując zwolnienie pominęła rubrykę "data wystawienia dokumentu", muszę tam jutro zadzwonić i zapytac czy mam podjechać, żeby dopisała czy to nie jest aż tak ważne (ale myślę że jest), bo raczej nie mogę sama wpisać tych paru cyfr ![]() Potem poszłam do apteki doz odebrać zamówienie, bo w końcu kupiłam sobie krem Iwostinu z filtrem. Przy okazji zamawiania wyrobiłam sobie kartę rabatową dla mamy i maleństwa. Przyda się, bo jeszcze nie zrealizowałam swojej aptecznej listy wyprawkowej ![]() Potem pojechaliśmy do IKEA (IKEI ) zrealizować 4 bony i tak oto kupiliśmy:- wycieraczkę - pokrywkę o śr 28 cm (ostatnio wygrałam patelnię wok Tefala i brakowało mi do niej pokrywki )- otwieracz do konserw - zestaw 3 szt nożyczek (jedne będę mieć jako krawieckie) - pościel dla maleństwa (zestaw 4 szt: poszewka na poduszkę i kołdrę, prześcieradło z gumką i kocyk) Dopłaciliśmy tylko 25 zł więc nie jest źle ![]() Potem podjechaliśmy do biedry i wzięłam przedostatnie promocyjne opakowanie pieluszek Dada 2 ![]() Także jestem bardzo zadowolona, choć zmęczona ![]() Lecę poczytać co tam u Was
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1236 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki bo z pępkiem to tak jest,ze niektóre mamy podchodzą z obrzydzeniem,inne z obawą przed bólem a jeszcze inne traktują jako konieczność pielęgnacji.
Dla mnie za 4 razem jest tym samym-nieprzyjemna czynnościa,którą muszę wykonać aczkolwiek wolałabym aby zrobił to kto inny. Ten na O jest nowością i będzie polecany bo ktoś za to kasę bierze. Pępuszki się po tym nie goją. Gencjana-tanie,niereklamowana a brudząca i skuteczna. Brumek masz rację z moim bluesem I współczuję wymiotów ![]() Ja jeszcze rok temu może półtora mówiłam o wszystkich zakupach mężowi a teraz wolę czasem schować,wyciągnąć po czasie i powiedzieć,ze kupiłam.Bo to i tak wychodzi z czasem. Co do Izy ,to nie noszę jej na rękach by się uspakajałą bo ona jest spokojna.Nie tarabanię wózkiem a nawet nie kołyszę. Jem wszystko ale próbuję jednego dnia a jak nic sie nie dzieje a nie dzieje drugiego jem więcej a trzeciego się obżeram ![]() ![]() Pieleszko dzięki Nawiedzę Cię jeszcze a co!!! Patik myślisz,ze tak to działa?Tylko jak to zmienić teraz? Scio ja miałam: body na długi krótki półśpiochy pajace spodnie sweterek skarpetki nieuciskowe(i spadły z tych patyczków) i przed wyjściem do domu poszłam na dwór sprawdzić jaka pogoda. I Izulka wyszła w: body na krótki,spodenki,sweterek, czapeczka,skarpetki,bez rozka bo jak do fotelika?Fotelik okryliśmy tetrą by nikt nie prychał i nie zaglądał i to wsio. Beatko no ładnie w Twoich oczach wyglądam.No wiesz co? ![]() A u nas czereśnie wczoraj pod Biedronka widziałam za 19 zł.-masakra. Ale dziś byłam na działce i zerwałam z drzewka dla dzieci i siebie ![]() Mój rozmiar stanika to 65 GG ale zalezy od modelu. Np. w Panache mam za szerokie fiszbiny. Najlepiej czuję sie we Frei i ukochanym Effuniaku.A karmnik mam Frei bawełniany bez fiszbin ale cyc w niem nie wisi i nie spogląda w podłogę a sterczy
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym Carmela gratulacje za udaną wizytę. |
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
A propo czeresni i truskawek
![]() Mma swoje z krzaczka zapraszam wszystkich ![]()
|
#1239 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dzisiaj i za jutro ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, a o czym jest? (ja nie trawię taj babki, nie wiem nawet czemu, więc nigdy tego nie oglądam
)Cytat:
![]() Cytat:
A teraz lecę wstecz zobaczyć o jakim "O" Wy mówicie, bo chyba coś przeoczyłam
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wizyta udana. A jeszcze w kwestii pępka i preparatu na "o", to u nas na SR położna przede wszystkim polecała tzw suchą pielęgnacje pępka, czyli niczym nie smarować, nie psikać, sam odpadnie. Można zamoczyć przy myciu, potem tylko osuszyć. Gdyby coś jednak nie goiło się za dobrze to wówczas można albo spirytus, albo "O" albo słynne fioletowe mazidło. I owszem ocenisept polecają też na ranę krocza. Generalnie ma to ponoć właściwości odkażające. |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o chlopaku co na skuterze noge stracil i o dziwnej smierci tez nie wiem o jakim o chodzi
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka raczej tak, będzie to czkawka.
Monia dzieki za dodatkowe informacje z potrawami regionalnymi. Ten śledź u mnie nie przejdzie bo nie jem śledzi a co do mizerii mimo że Ja i mój mąż pochodzimy ze śląska to każdy inaczej ją robi ![]() Idę nynać
|
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam co u Was i szybciutko gratuluję udanych wizyt i idę spać
Nerolka nie smutaj już Jutro dalszy ciąg przeprowadzki. Buziole i dobranoc.
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mówię o ubrankach na wyjście. W szpitalu u mnie też dają na czas pobytu.
|
|
|
|
#1250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro dziś zadziałały to trzymamy dalej! ![]() ![]() Cytat:
![]() Moniczko, na "o" to octenisept
|
||
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, oszczędziłas mi szukania
![]() Cytat:
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież żeby nie ty to połowa z nas albo i więcej miałoby blade pojęcie o ciąży, wychowaniu dzieci - nasza kochana ostojo A co do męża to weź go huknij w głowę od nas, to może mu głupoty z głowy wywietrzeją i zajmie się tobą tak jak powinien na głowę rodziny ![]() A co do dyżurującej, to ja z klubu spisałam numery, które dziewczyny podały, ale twojego nie mam Mam do Aani, Aguli, Beaty, Shiry i Zanki ![]() Edit Już zajrzałam do klubu i zapisałam
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-02 o 22:14 |
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
To na " O " to pewnie Wam chodzi o Octanisept.
Podobno jest bardzo dobry - poleciła mi go moja siostra. Ma działanie odkażające / dezynfekujące. Można nim spryskiwać pipke, bądź dezynfekować różne rzeczy np. nożyczki, którymi obcinamy paznokcie maluszkowi.
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Mam coś dla Kubusiowych wielbicielek
![]() Od 16 czerwca znowu w Biedronce będą bodziaki z tym stworem i jego kumplami
|
#1256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idiotka ze mnie
|
|
#1257 | ||
|
Zadomowienie
|
Dopiero skonczylam kroic ten cholerny koper
mam na dzis serdecznie dosc wszystkiego!!!!! A jutro czeka mnie powtorka......... Prosze o kciuki za jutrzejsza wizyte i wyniki glukozy bardzo sie boje ze mama cukrzyce.... po pierwsze nie jestem pierwszej klasy laseczka a po drugie mam cukrzyka w rodzinie ![]() wiec tym bardziej prosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Cytat:
![]() a ja oprocz obcinania nozek kroilam caly drobniutko zeby potem tylko wkruszyc do zupy sosu itp! wiec mialam dwa razy wiecej roboty Cytat:
http://kulinarnylublin.blox.pl/html/...9,170.html?1,1 a tu reszta najlepsza jest PSIOCHA |
||
|
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja na pępek mam zamiar stosować NIC
przy Filipie się sprawdziło... kąpany był normalnie, potem tylko suszenie i nic więcej... pępek odpadł po paru dniach (chyba 7)Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do wymazu to mi gin pobiera w gabinecie więc nie wiem jak by to w labku miało wyglądać..
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
ale to co mozna go stosowac do pepuszka czy nie?????
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
To ja już się żegnam, idę z mężem pod prysznic i lulu bo oczka się już kleją
![]() Ehhh zaczyna grzmieć jak ja nie lubię burzy w nocy![]() Do jutra!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

zębole
).

Cała się potem trzęsę z wysiłku, ledwo stoję na nogach i w ogóle się martwię, że to zaszkodzi małemu. Lekarz uspokaja, że nie zaszkodzi, bo to organizm sam tak reaguje, więc pewnie taką ma dziwną potrzebę, ale potem mnie ciągnie zawsze chwilę w brzuchu, bo to taki wysiłek, jakby jakiś ciężar nosić...
za jutro
a co do mizerii mimo że Ja i mój mąż pochodzimy ze śląska to każdy inaczej ją robi 
mniej roboty 

Zakończone: 2