|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Dziewczyny prosze pomozcie mi....w nocy dosytalam jakiegos zatrucia, bol glowy i wymioty no i bol zoladka.......masakra.... .caly dzien nic nie jadlam tylko pije...napiszcie mi co mozna wziac na takie zatrucie.Probowalam amol ale nie pomoglo......no i co teraz zjesc zeby nie zaszkodzic sobie. Moja kruszynka pewnie jest glodna i nie chce jej zaglodzic......
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Dziwnie.
Jakoś tak smutno, że omija mnie ten okres narzeczeństwa. W końcu miesiąc czy dwa to tak mało ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do zjedzenia spróbuj może sucharki, albo wasse?Cytat:
Dzisiaj mamy akurat 10 miesięcy po ślubie |
||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze dwa tygodnie i będę tu u Was na stałe.
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczny pierścionek, strasznie mi się takie podobają
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Dasz radę jeszcze tyle wytrzymać
|
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
Cotynato serdeczne gratulacje!!!!!
|
|
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wersja mojego meza to buraki w kostke + ziemniaki ugotowane w kostke + cebulka + troche oliwy z oliwek i wymieszac.
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2011-06-02 o 20:11 |
|
|
|
|
#1989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już się boje końca poważnieDziś jak mijałam wszystkie matki z wózkami to wcale takie super laski nie były, może jedna na dziesięć ![]() Cytat:
|
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cotka to mężuś do Ciebie się wprowadza?
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-02 o 20:14 |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obrączka i pierścionek prezentują się pięknie. My ślubowaliśmy ponad miesiąc temu (też na początku było mi dziwnieCytat:
Cytat:
|
|
#1993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cotynato gratuluję
Natka ale ta baba wstrętna, już nie chodzi o to że zdasz później ale musiałaś jechać taki kawał w ciąży na daremno, przecież to męczące Cytat:
wczoraj tak skorzystaliśmy że jej nie było aż nagle było słychać że wchodzi do domu adrenalina jak nie wiem co Cytat:
znów położyłam ciapka na brzuchu i znów maluch w niego kopał a tż się pytał czy to aby nie ja ruszam brzuchem, bo nie wierzy że tak dzidziol kopie Dzisiaj zauważyłam że jak się delikatnie odchylę do tyłu to taki dziwny się brzuch robi i mam taką okrągłą gulę pod pępkiem, nie dużą i się zastanawiam czy może to być dzidziuś? jutro jadę na zakupki może coś upoluję maluchowi
|
||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia i spełnienia wszystkich marzeń
u mni edzis sprzatanko i gotowanie bigosiku wiec nie miałam jak zajrzec ![]() wymyłam pieknie cała łazienke a potem mąz juz nic wiecej mi nei pozwolił zrobić,powiedział ze jutro dokończymy reszte tzn ja kurze a on wszystko inne0pewnei i tak nei wytrzymam i mu pomoge![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Agula kochana jak dwóch lekarzy nie zaleciło krazka to dobrze mozesz być spokojniejsza -a powiem ci z doświadczenia ze wszystkie osoby jakie znam a straszono ich skracaniem szyjki donosiły ciaże do konca a niektóre nawet przenosiły wiec sie nei martw bedzie dobrze |
|
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna obrączka i pierścionek też ![]() Cytat:
tylko zostało zmyc na dole podłogę, ale to jutroAguś cieszę się, że lekarka cię uspokoiła z tą szyjką mozesz spokojnie jechać na wakacje bo kurcze, ja sie własnie zastanawialam nad wyskoczeniem na nast weekend ale sie boje, że mnie najdą... a wogóle miała któraś z was kontrolę na zwolnieniu? Aiszka no i u ciebie też lepiej - same dobre wieści ![]() my właśnie wróciliśmy ze szkoły rodzenia, pierwsze zajęcia dziś były - fajnie było trochę ćwiczen, trochę nauki oddychania, trochę wykładu, oglądaliśmy ciuszki. Ogólnie mi się podobało.---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Kapka a co ci się stało w stopę? chyba jakoś przegapiłam :/ |
||
|
|
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ogólnie może robić co zechce![]() Cytat:
Ja jestem od końca lutego na L4 i kontroli brak. Byłam nawet na weekend w Bukowinie
|
||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
cotka - wygląda jak obrączka z diamentami, a nie obrączka + pierścionek, slicznie
![]() Aiszka - z tego co wiem szyjka nie moze się wydłużyć... Widocznie miałaś chyba pomiar ostatnio źle zrobiony A ja jestem naprawdę spokojniejsza A co do wyjazdu - nawet nie pomyślałam o kontroli z ZUS też jestem od lutego i nikt do mnie nie zajrzał. Zapytam lekarza czy mogą wpaść i co ewentualnie mówić, ale jak wspomniałam o wyjeździe to nic nie mówił, że nie można czy coś...
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cotka - gratulację
![]() ani się obejrzysz a przejdziesz nad tym do porządku dziennego ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Dziewczyny rozbrajacie mnie Jak jakieś 2 miesiące temu pisałam o kontrolach z ZUS'u w czasie L4, to prawie zakrzyczałyście mnie, że coś takiego nie istnieje, a teraz widzę pojawiły się jakieś obawy. Skąd ta nagła zmiana i strach przed wyjazdem?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów dziś tylko na chwilę- bo chciała zobaczyć czy coteczka zdjęcia jakieś dała
![]() Cytat:
Jaki kochany małż- i jak pasuje A ta "męska" obrączka - wcale nie jest męska! Pisz co i jak i foty dawaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pie rścionecki pięknie sie komponują Życzę szczęścia u boku męża![]() Agnyska ja mam pyszny przepis na sałatke z buraczków z czerwona fasolą i ogórkiem, ale muszę się skonsultować z mamuśką bo sosu dokładnie nie pamiętam jak będziesz chciałą to wieczorem ci podam
|
|
#2001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale fajnie by było wiedzieć, że cały czas taką miałam, bo wtedy oznaczałoby to, że nie muszę aż tyle leżeć. Za 1,5 tygodnia mam USG połówkowe, więc pewnie szyjkę też mi zmierzy to zobaczymy
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje Słonka
Ja tylko na chwile bo zaraz zmykam do pracy - najpierw do Wojtaska, potem do przedszkola no a potem musze jechać na uczelne pewnie wieczorem padne jak długa ![]() wczoraj popołudniem i wieczorem jakoś taki miałam biometr niekorzystny, trzy razy zabierałam się to nadrobienia, ale w końcu zrezygnowałam Dzisiaj mnie to śmieszy Ja raczej dopiero w poniedziałek z rana się pojawię, bo w sobote szkoła a po szkole grilek u mojego brata, no a w niedzielę znowu szkoła ale to już ostatni zjazd ![]() cotko kochana! Wspólnej radości i zrozumienia Gromadki dzieci i dużego mienia Zaufania, cierpliwości i duuużo MIŁOŚCI Niech nie zabraknie i nutki zazdrości A oprócz tego udanego życia Słodkości, czułości i razem bycia Siły na co dzień, męstwa i bliskości I tak na koniec: jeszcze raz miłości! Śliczny ten prezencik, super wygląda z obrączką Widzisz jaki kochany tż, postarał się żebyś miała swoje ukochane brylanciki przy obrączce ![]() MIŁEGO WEEKENDU WSZYSTKIM PS kopniaczki od Natalci dla najfajniejszych cioteczek
|
|
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
Cotka gratuluje jeszcze raz.
Jak tam noc poślubna?ihihiJa dzis juz z domku pisze do Was. Ide na L4.... W nocy spac nie mogłam, chyba to wszystko na raz przezywam za bardzo.... oby biometr był lepszy
|
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
U mnie budzik rano dzwonił co 15 minut - nie zdawałam sobie sprawy jak długi sen moze sie przyśnić w tak krótkim czasie. Tylko czemu takie koszmary, które dokladnie pamietam po przebydzeniu. jakos taka apokalipsa jak mi sie sniła, to mi nie pasuje. A na dobranoc oglądałam Gnomeo i Julia - ciekawe czy to wpływ tej ruiny jaką zrobiły krasnale
znikam do pracy pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzis chyba tez- w nocy prawie oka nie zmrużyłam ![]() Milego dzionka w pracy i smyraski dla Natalki ![]() Cytat:
I ja nie długo tez na L4 |
||
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
nie chce mi coś cytować postów, jakis błąd wyskakuje..potem poodpisuje do Was bo się spóźnie z mała doprzedszkola.
miłego dnia
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
wpadłam was poczytać ale mało napisałyści
ja niedługo zmykam na zakupki |
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewuszki!
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
własnie sie biore do sniadanka ![]() Pestuś widzę, że ty taki nerwus jesteś jak ja też mam często nocki nie przespane z powodu rzeczy, które innym się nie wydają powodami do nerwów. Np moj TZ nie moze tego pojąć jak można nie spać w nocy bo się człowiek denerwuje pracą ![]() Cytat:
wlasnie juz dawno pisałam, że koleżanka z innego forum miała taką kontrolę. Co prawda żadne problemy z tego nie wyniknęły u niej więc spoko ale to jest jedyna dziewczyna w ciąży z wielu mi znanych, do której przyszli.Ja za tydzien wracam do pracy o ile z wynikami bedzie wszystko ok, myslelismy wlasnie zeby na nast weekend wyskoczyc na 4 dni, od czwartku. Ale chyba nie bede ryzykować. Zresztą pogoda i tak jest na razie do d*** Acelinko to miłego dnia i udanego weekendu
|
|
|
|
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj w laboratorium inne laski też były na obciążeniu glukozą i takie małe brzuszki w porównaniu do mojego miały, ale co tam, aż tak się nie przejmuję, jakoś to będzie ![]() Na poprawę humor i braku dobrego śniadania z rana wczoraj (jadłam dopiero o 11:30 pierwszy posiłek) kupiłam sobie świetną tuniko-sukienkę ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

Do zjedzenia spróbuj może sucharki, albo wasse?

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

klask i: