|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
nagrałam moje dzieciątko jak "kopało" ciapka na brzuchu
ale fajny widok
|
|
|
|
#1952 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cotka - ty juz chyba po wielkim wydarzeniu.... w takim razie...
Cytat:
Cytat:
I ostatnio strasznie duzo mleka i nabialu wciagam, normalnie prawie litr dziennie Chyba wapnia mi brakuje.
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
agnyska fajowe zakupy, najbardziej to mi sie stanik i torba podoba
![]() natka na allegro znalazłam materacyk, uszyją jaki chce. Jest gryczano-kokosowy, cena fajna 69zł +20przesyłka
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Aiszka22 - a Ty też leżąca?? Dziś byłam na konsultacji u innego ginekologa - otóż: na temat krążka wypowiedziała się tak samo jak mój gin, że to nie jest zawsze skuteczne, zazwyczej przypałętają się jakies infekcje, które mogą być groźne dla dziecka i że wszytscy lekarze z obszru poznańskiego o łódzkiego będą mi to raczej odradzać ( w przeciwieństwie do lekarzy wrocławskich - bo niby inna szkoła i praktyka lekarzy). Zbadała mnie wewnętrznie i miałam usg. Szyjka nadal 2,8, nie skróciła się Najważniejsze, że szyjka stoi w miejscu i ze zamknięta ![]() natka - jak egzamin??? Co do mojego taty - ona ma swój świat i swoje kredki. Nie liczą się dla niego dzieci, tylko on i jego nowa kobieta Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Małżeństwo to piękno - bycia we dwoje. Małżeństwo to poszukiwanie - drogi do celu. Małżeństwo to skarb - którym jest Wasza miłość. Małżeństwo to Wy - na zawsze razem. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia...
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Aga i widzisz wszytko w porządku, mam nadzieje że Cię to uspokoiło
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga no widzisz lekarka cię trochę uspokoiła
|
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że z kiciusiem wszystko dobrze ![]() aa2 co do ruchów dziecka to ja bym się martwiła tym, że nie czuję dzieciaszka jak kopie tylko bulgotki, ja wiem że u każdej jest inaczej, ale książkowa wersja <przynajmniej moja> mówi, że wyraźne ruchy dziecka powinno się czuć w 20tyg. jeśli nie odstajesz daleko od tego terminu to ok, ale w innym wypadku ja bym konsultowała to z lekarzem chociażby dla świętego spokoju ![]() a ja zaczynam dzisiaj 25tydzień
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę jestem spokojniejsza, cały dzień banan na twarzy
Pewnie, że będe sie oszczędzać, ale już nie zamartwiać <oj macie tu ze mną trzy światy, taaaka marudka)
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Agnyska Ty chyba pisałaś o ruchach dziecka w dole brzucha, ja mam tak samo czuje je niziutko, a mała na usg ułożona główką w dół
dzisiaj w dole po prawej stronie czułam chyba stópkę bo było twarde i malutkie |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pierwszy raz w ciąży mam taką zachciankę, że jak jej nie spełnię to mi się coś stanie
agnyska81 zdrowia dla kocicy aa2 Mi to w zasadzie obojętnie gdzie, do Gliwic mam troszkę bliżej ale za to w Katowicach będę częściej bywać teraz W Katowicach na pewno będę 6.06 i 10.06Co do ruchów to jeszcze będziesz narzekać, że maleństwo daje Ci popalić spray ja dzisiaj też wydałam 50zł na Małego mimo, że na koncie pustki Ale śniadania sobie nie odmawiaj bo to też dla dziecka![]() gerda takiej ceny się spodziewałam Jak możesz to podaj linka![]() agnieszka 0605 bardzo się cieszę, że szyjka stoi w miejscu Co do egzaminu to było tak jak się spodziewałam... Mimo, że dzwoniłam rano do szkoły upewnić się czy prof. jest dzisiaj, to ona przerwała wykłady i pilnie pojechała do Krakowa 10 min przed moim przyjazdem i można się do niej zgłosić w sobotę Aa i chciałam się pochwalić, że łóżeczko mamy odnowione i już stoi poskładane na strychu i czeka na sierpień A po wypłacie zamawiamy wózek
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też czuję na dole czasem, też mam główkę swojego na dole. jak czuję ruchy na dole wtedy sobie tłumaczę, że rusza rączkami a nie nóżkami. najczęsciej jednak czuję po prawej stronie a też tak macie czasem, ze czujecie jak się całe obraca? mi się zdarzyło póki co 2 razy, cały brzuch się wtedy rusza i widać jak się przesuwa dziecko... to dopiero uczucie
|
|
#1962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tej Twojej pani profesor to szkoda słów, ale w sumie to oni robią co chcą ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że ona faktycznie miała powód żeby pojechać wcześniej z uczelni
|
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
hello..wracam do zywych, cały tydzień miałam pokiełbasiony i w nerwach:
wizyta na scyntografii nerek z moja córcią, wyjazd do Turcji mojego TŻ-ta, na dodatek ta cholerna stopa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój bąbel też czasami kopie w biodro i też ma dzisiaj baardzo aktywny dzień ![]() agnyska81- tuniczka sliczna!Ładnie Wam lekarz namieszał z płcią dziecka, tu się człowiek nastawia, a tu zonk!Ważne że wyniki były OK soonia004- wow!4800 !!!dobrze że to tylko prognozy!Nita6- witam nową mame na forum Cotka- gratuluje i mam nadzieje,że wszystko jednak poszło po Twojej mysli!! luii-piekne zdjęcia ![]() gerda-sukienki prześliczne dziewczyny jak u Was z przybieraniem wagi? Staram się nie wchłaniać w siebie za dużo, do słodkiego mnie cholera ciągnie, a tu już 9 kg do przodu a tu 27 t.c., to co będzie pod koniec???
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-06-02 o 17:56 |
||
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Kapka Turcji zazdroszczę
ja mam termin dzień przed Tobą i przytyłam jak dotąd 6kg ![]() ale burza nadciąga
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-06-02 o 18:15 |
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ateż wydaje mi się ze jem normalnie.....oczywiście słodycze tez wsuwam ale zawsze wsuwałam...
|
|
|
|
|
#1967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba awatar Cie zmylił
![]() Cytat:
No i też powinnam uważać na kilogramy, a ostatnio tak mi wszystko smakuje i mam zachcianki nie do odparcia. A może jakiś przepis na sałatke buraczkową, bo buraczki to moja miłość ![]() Och! Ta torba jest fajowa, zakochałam się i kupiłam choć akurat torby nie planowałam, no ale nawet mąż zachęcał W Croppie była w ogóle fajowa kolekcja w marynarskich kolorach, szkoda że nie bardzo na ciężarną.Cytat:
Swoją drogą ciekawe te regionalne preferencje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam kilka dni temu chcicę na rachuchy, bo zobaczyłam zdjęcie w gazecie
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie ostatnio dowiedziałam, że przytyłam już 10kg od początku ciąży a jestem w 28 tyg, troche mnie to zmartwiło...szczególnie, że teraz nie jem tak dużo bo w upały mi to nie pasuje :P
Mam nadzieje, że mała tak urosła i przez to tak waga mi skoczyła ( 2kg przez miesiąc)
|
|
|
|
#1969 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dbaj o siebie a na pewno będzie dobrze i urodzisz w terminie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wagi to ja 1,5kg przytyłam od wagi wyjściowej, na początku miałam 57,5kg później schudłam do 56kg, na kolejnej na 57kg, a teraz miałam 59kg czyli w sumie przed ostatni miesiąc 2kg a jestem w 21tyg
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martusia, to jesteś leciutka Czemu jak ja byłam duża, to i teraz jeszcze muszę się rozrastać? To nie fair
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-02 o 19:10 |
|
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
A ciekawe jak tam Cotka się czuje jako mężatka
|
|
#1972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pod koniec 27tc na plusie 6kg (z tym, że na początku ciąży schudłam 3kg) no i ponoć za mało przytyłam. Ale taki urok diety ![]() Cytat:
mam truskawy, jabłka, kiwi i mrożone maliny Ogólnie to na słodkie mam takie ciśnienie, że czasami aż jestem zła, ale poza tym daję radę![]() Cytat:
![]() Wolę iść do tej baby bo jeszcze mi tam gdzieś namiesza i znowu będą kłopoty ![]() Cotka wszystkiego dobrego |
|||
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ja malutka jestem, 158cm w kapeluszu
|
|
|
#1974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moja szyjka się wydłużyła z 2,6cm do 3,2cm!!!! ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za słowa wspracia |
|
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
tęsknię za Wami!!!!!
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się z wami przywitać, jako nie Magdalena K ale Magdalena R
![]() I mój aktualny paluch- to na górze to dodatkowy prezencik od tż- ale ładnie mi się to komponuje i będę jak narazie tak nosić ![]() Ale dziwnie tak
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-06-02 o 19:47 |
|
|
|
#1978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także leżeć i wypoczywać proszę![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() P.S. śliczny pierścionek
|
|
|
#1979 | ||
|
KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przypomniał mi się pierwszy małżeński seks - czułam się jakoś inaczej, rozpierała mnie jakaś duma, że robię to legalnie i bezgrzesznie To chyba była jedyna zmiana jaką odczułam Na krótko oczywiście, bo do wszystkiego się przywyka.
|
||
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie możesz do nas wrócić? Cotka ślicznie to wygląda Czekam na więcej fotek całości
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

ale fajny widok

Chyba wapnia mi brakuje.
Najważniejsze, że szyjka stoi w miejscu i ze zamknięta 

Jak możesz to podaj linka