mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 19:53   #4321
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Ania ale się napracowałaś!! Ja stawiam na ten tytuł z brzącami i wibracjami

Messuah bądź silna, jestem z Tobą skarbie, może tak miało być, przytulam Cię najmocniej jak umiem.

U mnie potężna burza, wreszcie się ochłodzi, najwyższa pora bo ile moze być tego gorąca
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:57   #4322
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Poszłam do łazienki siku i miałam na papierze toaletowym takie delikatne smugi krwi.... chyba sie zaczyna tak jak lekarz mowil organizm sam sie zaczał oczyszczac
Bardzo mi przykro Messuah

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ania ale się napracowałaś!! Ja stawiam na ten tytuł z brzącami i wibracjami

Messuah bądź silna, jestem z Tobą skarbie, może tak miało być, przytulam Cię najmocniej jak umiem.

U mnie potężna burza, wreszcie się ochłodzi, najwyższa pora bo ile moze być tego gorąca
Elu nawet nie wiesz jak bardzo spisałam najpierw wszystko na kartce a później to przepisałam ale nie pomyslałam że mogłam skopiować i od razu wklejać

jakby ktoś chciał znaleźć ten spis jest w moim podpisie XI/XII cz II musiałam skasować coś innego żeby to weszło
Stary 2011-06-02, 20:01   #4323
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Zobacze co się stanie dalej czy tylko będą takie smugi krwi czy coś więcej

Jak już mam stracić ten pęcherzyk to wolę samoistnie a nie przez łyżeczkowanie i oby tak było zresztą powiedziałam lekarzowi ze dla mnie łyżeczka to ostateczność i niech robi co chce albo czekamy albo farmakologia

tak mi przykro tak czekałam na tego bejbika ostatnio nawet bylam w sklepie z przyjaciołką i chcialam kupic takie malutkie ubranko tak mi sie podobalo wiem ze niby nie powinno sie kupowac za wczesnie i tak zrobilam teraz jakbym na to spojrzala to bym sie poryczala jak nie wiem co

niby ten pecherzyk jest pusty ale moze jakas duszyczka tam byla dla mnie to i tak bedzie moje malenstwo musze byc silna teraz
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:10   #4324
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anowik87 Pokaż wiadomość
I wszystko byłoby dobrze, ale u mnie wcale nie musi kurde. Mam torbiel jajnika 3,5 cm (którego miesiąc temu nie było) i mięśniaka na wewnętrznej ścianie macicy 2cm. I się martwię jak cholera. Jestem po dwóch operacjach, jeden jajnik mam usunięty, drugi wyłuskany.
Czy miałyście taką sytuację w ciąży? Jak wygląda leczenie. teraz muszę znaleźć dobrego lekarza, bo coś czuję że moja gin to zlekceważy, a ja nie chce na to pozwolić. Do tego nie ma usg w gabinecie, a teraz będę chciała na każdej wizycie mieć zrobione badanie aby kontrolować jak się powiększa to badziewie (torbiel i mięśniak). Mam nadzieje, że nie przyspieszy to za bardzo porodu i że dziecko będzie całe i zdrowe. Możecie mi dobrego lekarza w Warszawie polecić, który ma usg w gabinecie i zna się na rzeczy? Będę wdzięczna.
Witaj, ja posiadam torbiel jajnika... W momencie kiedy miałam pierwsze usg miała 7cm, teraz tzn. miesiąc temu 3,5cm... ostatnio nie mogła zmierzyć, bo macica już za duża i powiedziała,że średnio można się dostać do niej.
Leczenia jakiegoś szczególnego nie ma- do 16tyg brałam luteinę, w 90% przypadków sama znika, trzeba ograniczyć przeciążanie się no i sex :/ zakazany, by nie pękła i tyleee.

Mięśniaka też mam- niecałe 2cm, chyba jakoś 1,75... Z nim też się nic nie robi. W ciąży czasami się powiększają - dopływ krwi, ale po ciąży podobno lubią się zmniejszać do minimum Jeśli jego lokalizacja nie przeszkadza w niczym, to poprostu siedzi sobie, jeśli np. wystaje do kanału rodnego, to poprostu wiąże się to z cc i tyle.

I nie czytaj czarnych scenariuszy z internetu- nie warto... słuchaj co lekarz mówi i ciesz się ciążą

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:

niby ten pecherzyk jest pusty ale moze jakas duszyczka tam byla dla mnie to i tak bedzie moje malenstwo musze byc silna teraz
Musisz... Trzymaj się kochana...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:15   #4325
dygotka8
Zakorzenienie

Messuah

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

a ja głosuję za nr 18-nie lubię rymowanek-dla mnie wtedy tytuły nie są zachęcające...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:26   #4326
marli
Raczkowanie

Messuah trzymaj sie Kochana

Ania niezła robota, głosuję na 18

Witam też nowe Mamy nawet jeśli w tym momencie nie są najszczęsliwsze na świecie
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:33   #4327
ania21_21
Zadomowienie

Ech dzisiaj mam dzień roboczy
Od razu powpisywałam nazwy wózków tych osób co się zadeklarowały(oczywiście jeszcze można zmienić) na liście głównej
Stary 2011-06-02, 20:40   #4328
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

O matko, a czemu nic?? Jak to tak mozna zostawic? Moze idz do innego dentysty??
Raczej każdy powie tak samo. Ale mogę gdzieś jeszcze popytać

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:41   #4329
misiula_88
Raczkowanie

Ja też głosuję na 17

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:44   #4330
mol_aa
Zadomowienie

Bardzo dawno do Was nie zaglądałam, a tu tyle stron do nadrobienia, szok

Messuah bardzo mi przykro

a mi się najbardziej podoba 17
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:08   #4331
ggoraa
Zadomowienie

Czesc kochane!

Wizyta u otolaryngologa przyniosla dobre wiesci- zatoki, nosek, uszy, gardlo zdrowe, wiec nie trzeba faszerowac Filipcia kolejnymi lekami

Ale przypal dzis... pojechalam z tesciowa do naszego tesco po lekarzu, Filipcio biegal radosnie po sklepie a przy kasie spotkalismy lekarke, ktora wczoraj nas wypisywala ze szpitala i komentowala na korytazu nas, jacy my nieodpowiedzialni rodzice...co nas zmierzyla wzrokiem! Ze niby patologiczna rodzina jestemy, bo dziecko powinno lezec w szpitalu a nie po sklepie chodzic...ale inna lekarka zalecala spacery, a on nie goraczkuje juz pozatym dzis upalnie, wiec nie niech sie wypcha! Nawet dziendobry nie powiedziala.
A Filipcio czuje sie rewelacyjnie, wola papu caly czas, zywotny i radosny dzieciaczek znow

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
ja wróciłam od położnej i nagralam bicie serduszka dla mojego tż.dzis mam 18tydz 0d ale czas leci... i wiecie co . stanelam na wage od pocztaku ciazy tylko 2 kg. patrez na badanie a tam pod konca kwietnia 58. teraz 59. nie za malo?
Kochana, ja zeszlego miesiaca wazylam o kilo wiecej jak w tym...ale co ja na to poradze, ze nie mam apetytu? Spokojnie, jeszcze mamy czas by przytyc

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Wróciłam od dentysty. Złe wieści do czasu porodu nic nie może mi zrobić z tą luką po zębie ;/
Kurcze....moze idz do innego dentysty, musi by cjakies wyjscie z tej sytuacje. Chociaz ja mam zrobione 3 zeby - na wkrety do korzenia i nie wyobrazam sobie tego bez znieczulenia!

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja dzis chyba na każdym watku piszę o tym.

Mam prawie 20 lat. Dziś zrobiłam dwa testy, oba wyszły pozytywne.
Niby powinnam się cieszyć,ale nie potrafię. Wpadłam z byłym. Nie jestem z nim od miesiąca. jednak dziecko będzie. Dowiedział się o ciąży, powiedział, że będzie mnie wspierał. Zerwałam z nim, bo cały czas pił, do tego jest narkomanem. Nie chce sie leczyć. Ja jestem dosłownie załamana. Nie wiem co robić. Oo czego zacząć. Mama już wie, nawet sie ucieszyła. tylko mama z rodziny wie, na razie nikt więcej. Tata pracuje za granica, nawet nie mam pojęcia jak mu to przekazać.

Jutro chyba pójdę do ginekologa by potwierdzić ciążę...
Witamy na naszym watku! Dobrze, ze masz wsparcie mamy i bylego Tż. Kazda dzidzia jest cudem i ktos tam na gorze wiedzial co robi dajac ci taki maly dar wlasnie w tym momencie twojego zycia! Teraz sie obawiasz, ale uwierz mi, ze z czasem przyjdzie wielka radosc

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Przykładowe tematy wątku mamusie XI/XII następna część

[FONT="Comic Sans MS"]1) W czerwcu mdłości zniknęły kopniaczki dzidzi się zaczęły. Głosy:
2) Czerwiec pierwsze kuksańce przynosi, na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy:
3) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykujcie się nasze dzieciaczki. Głosy:
4) Czerwiec pierwsze motylki nam przynosi na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy:
5) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykują się nasze dzieciaczki. Głosy:
6) I trymestr już za nami, czuć kopniaczki zaczynamy. Głosy:
7) Fajne mamuśki i ich wibrujące w brzuchach maluszki. Głosy:I
8) I trymestr już za nam, czuć kopniaczki i rośniemy. Głosy:
9) Mdłości już za nami, na koniec roku niecierpliwie czekamy. Głosy:
10) Lato przed nami, jesień jeszcze z brzuszkami a zimą nasze bobaski przywitamy. Głosy:
11) I trymestr już za nami, więc rośniemy i cudne kopniaczki czujemy: Głosy
12) Brzuszki coraz większe mamy na nasze maleństwa niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
13) Brzuszki coraz większe mamy na pierwsze kopniaczki niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
14) Pierwszy trymestr już za nami teraz cieszymy się pierwszymi kopniakami. Mamy XI/XII. Głosy:
15) Płeć poznajemy, kopniaczki czujemy nawet w słoneczku wylegujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
16) Pierwsze kopniaki zaraz poczujemy przez II trymestr z uśmiechem maszerujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
17) Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII. Głosy: IIIIII
18) Mamusie listoopad/grudzień 2011 część II. Głosy:II
17!!!!!!!!!
Cytat:
Poszłam do łazienki siku i miałam na papierze toaletowym takie delikatne smugi krwi.... chyba sie zaczyna tak jak lekarz mowil organizm sam sie zaczał oczyszczac
Jeszcze nie wszystko przesadzone! Moze to reakcja organizmu na stres w jakim sie teraz znajdujesz! Badz dobrej mysli, jestem sercem z toba

A oto domek, w ktorym mieszka moja mala pirania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18tydz.jpg (79,8 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez ggoraa
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:10
ggoraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:16   #4332
OlusiaS
Wtajemniczenie

Nie bede sie wybijac-temat 17 .Bardzo fajny,uwazam,ze pasuje.A na nastepny to na bank z ta wiosna,latem,zima bla bla bla .
Wozek mozesz Aniu mi dopisac Teutonia Fun.
Messuah-uwazam,ze nie wszystko stracone.Ja tez mialam plamienia.Oblicz sobie,czy nie powinnas teraz dostac @,jakbys nie byla w ciazy.To sie czesto zdaza

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:18
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:30   #4333
Tincia
Wtajemniczenie

też jestem za 17!!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-06-02, 21:31   #4334
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Normalnie okres powinnam dostać 12 czerwca... wczoraj jeszcze przez tel rozmawialam z innym lekarzem i powiedzial ze do 12 tyg powinno sie wszystko samo oczyscic, na razie pobolewa mnie brzuch tak jak na okres
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:36   #4335
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Już się pomału wycofują, że to hiszpańskie warzywa są zakażone W Hiszpanii odnotowali jeden przypadek choroby i to u faceta który wrócił z Niemiec
Ja warzywa staram sie kupować Polskie ale wczoraj jadłam nektarynki no i wczoraj dostałam właściwie maleństwo dostało pierwszą miseczkę truskawek z teścia ogródka, mówił że chodził i sprawdzał wszystkie krzaczki żeby nam przynieść, na razie była tylko mała miseczka ale były pyszne, 1000 razy lepsze od tych sklepowych co to też niby z Polski

My tez mamy swoje truskawki na ogrodzie i naprawde wszystkie kupowane to sie kryją. Nasze własne są przepyszne takie słodziutkie że ach nie da sie opisać.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Wróciłam od dentysty. Złe wieści do czasu porodu nic nie może mi zrobić z tą luką po zębie ;/

Ja dzwoniłam do ginki jak mnie bolał ale byłam wtedy w 8 tygodniu i mi mówiła że do II trymestru musze sie wstrzymać, a ty aż do porodu

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie.

Ja po pracy, u nas gorąc i duszno że tragedia. Czekam na deszcz i na ochlodzenie.
W pracy luz bo dyra wyjechała, tak to można pracować.
Ja jeszcze nie czuję ruchów a jutrozaczynam 17tc i już chyba powinnam, z pierwszym dzidziolem poczułam w 16tc, zaczynam się niecierpliwić:r olleyes:
Poza tym po staremu, jutro znów praca.

Nie martw sie juz na dniach pewnie poczujesz
Zresztą to chyba nie reguła że jak 2 to musi być czuc wcześniej ??
Wiem że byś chciała bo ja tez ale to juz od maluszka zależy.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Przykładowe tematy wątku mamusie XI/XII następna część

1) W czerwcu mdłości zniknęły kopniaczki dzidzi się zaczęły. Głosy:
2) Czerwiec pierwsze kuksańce przynosi, na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy:
3) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykujcie się nasze dzieciaczki. Głosy:
4) Czerwiec pierwsze motylki nam przynosi na poród listopad/grudzień się zanosi. Głosy:
5) W czerwcu pierwsze kopniaki na listopad/grudzień szykują się nasze dzieciaczki. Głosy:
6) I trymestr już za nami, czuć kopniaczki zaczynamy. Głosy:
7) Fajne mamuśki i ich wibrujące w brzuchach maluszki. Głosy:I
8) I trymestr już za nam, czuć kopniaczki i rośniemy. Głosy:
9) Mdłości już za nami, na koniec roku niecierpliwie czekamy. Głosy:
10) Lato przed nami, jesień jeszcze z brzuszkami a zimą nasze bobaski przywitamy. Głosy:
11) I trymestr już za nami, więc rośniemy i cudne kopniaczki czujemy: Głosy
12) Brzuszki coraz większe mamy na nasze maleństwa niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
13) Brzuszki coraz większe mamy na pierwsze kopniaczki niecierpliwie czekamy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
14) Pierwszy trymestr już za nami teraz cieszymy się pierwszymi kopniakami. Mamy XI/XII. Głosy:
15) Płeć poznajemy, kopniaczki czujemy nawet w słoneczku wylegujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
16) Pierwsze kopniaki zaraz poczujemy przez II trymestr z uśmiechem maszerujemy. Mamusie listopad/grudzień 2011. Głosy:
17) Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII. Głosy: IIIIIIII
18) Mamusie listoopad/grudzień 2011 część II. Głosy:II

Propozycje na następny temat wątku

1) Zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011
2) Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011
3) Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok brzuchem biegały
4) Upalne lato z brzuszkiem a zimą z maluszkiem
5) Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem
6) Upalne lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem

głosuje na 17

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

przykro mi to pisać ale tak właśnie sie zaczyna i pewnie w nocy cię zaleje Kochana trzymaj sie ;*

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:44   #4336
OlusiaS
Wtajemniczenie

Aaaaa,zapomnialam wam napisac...Dzisiaj w nocy zaczela mi siara leciec .Rano mialam 3 duze plamy na bluzce.Nacisnelam na cycka i faktycznie polecialo
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:47   #4337
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Aaaaa,zapomnialam wam napisac...Dzisiaj w nocy zaczela mi siara leciec .Rano mialam 3 duze plamy na bluzce.Nacisnelam na cycka i faktycznie polecialo

To Ja tylko napiszę współczuje
Jak z Julią byłam w ciazy to mi siara zaczeła leciec w 7 miesiącu ale byłam tym zniesmaczona bo nie zawsze ładnie wyglądała ta wkładka fujjjj

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 21:48   #4338
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

Ja dzwoniłam do ginki jak mnie bolał ale byłam wtedy w 8 tygodniu i mi mówiła że do II trymestru musze sie wstrzymać, a ty aż do porodu
To niezupełnie tak... poprostu II trymestr jest najbezpieczniejszy do wszystkiego, łącznie z wizytami u stomatologa, więc jeśli nie ma nagłej potrzeby jak złamany ząb na przodzie, bądź ból, to lepiej się wstrzymać, ale jak jest coś nagłego, to się idzie i robi co trzeba. Znieczulenia są bezpieczne, a metod też jest multum, jesli nie można obejść się bez rtg, to wybiera się jakieś rozwiązanie tymczasowe, a po ciąży kończy się co trzeba.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-06-02, 21:58   #4339
Anowik87
Przyczajenie

[QUOTE=Tincia;27272878]Witaj, ja posiadam torbiel jajnika... W momencie kiedy miałam pierwsze usg miała 7cm, teraz tzn. miesiąc temu 3,5cm... ostatnio nie mogła zmierzyć, bo macica już za duża i powiedziała,że średnio można się dostać do niej.
Leczenia jakiegoś szczególnego nie ma- do 16tyg brałam luteinę, w 90% przypadków sama znika, trzeba ograniczyć przeciążanie się no i sex :/ zakazany, by nie pękła i tyleee.

Mięśniaka też mam- niecałe 2cm, chyba jakoś 1,75... Z nim też się nic nie robi. W ciąży czasami się powiększają - dopływ krwi, ale po ciąży podobno lubią się zmniejszać do minimum Jeśli jego lokalizacja nie przeszkadza w niczym, to poprostu siedzi sobie, jeśli np. wystaje do kanału rodnego, to poprostu wiąże się to z cc i tyle.

I nie czytaj czarnych scenariuszy z internetu- nie warto... słuchaj co lekarz mówi i ciesz się ciążą [COLOR="Silver"]

Dziękuję Ci bardzo. Ja jakoś nie mam nadziei że się wchłonie, ale może się mylę. Muszę dobrego lekarza znaleźć. I to szybko. Buźka
Anowik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:00   #4340
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
To niezupełnie tak... poprostu II trymestr jest najbezpieczniejszy do wszystkiego, łącznie z wizytami u stomatologa, więc jeśli nie ma nagłej potrzeby jak złamany ząb na przodzie, bądź ból, to lepiej się wstrzymać, ale jak jest coś nagłego, to się idzie i robi co trzeba. Znieczulenia są bezpieczne, a metod też jest multum, jesli nie można obejść się bez rtg, to wybiera się jakieś rozwiązanie tymczasowe, a po ciąży kończy się co trzeba.

No właśnie i dlatego mnie zdziwiło że joamic1 spławili.
Mnie ten co bolał mam go prześwietlić , ale oczywiście schodziło i schodziło aż wkońcu zaszłam w ciąże i teraz dupeczka z RTG

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 22:03   #4341
Tincia
Wtajemniczenie

Dziękuję Ci bardzo. Ja jakoś nie mam nadziei że się wchłonie, ale może się mylę. Muszę dobrego lekarza znaleźć. I to szybko. Buźka[/QUOTE]

Też nie miałam... przez 3miesiące nawet nie drgnął... a teraz się zrobił o połowe mniejszy, więc 3 i pół cm już mi się nie wydaje przerażające Po prostu "nie szaleję" a jak będzie trzeba zrobić przez to cc, to trudno. Chociaż ja chcę naturalny poród :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-06-02, 22:08   #4342
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Ooo, no to gratki
Mi w pierwszej ciazy zaczelo leciec tak w okolicy 20-ego tygodnia...najpierw male plamki, a pozniej sie rozbrykalo na calego i sporo tego bylo
Stary 2011-06-02, 22:25   #4343
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dobranoc laseczki Ja juz spadam

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-02, 22:25   #4344
agnieszka09
Wtajemniczenie

ile dzis naprodukowalyscie:md leje: ale juz sie uporalam

DYGOTKA kurcze ja w pierszej ciazy tez zawsze cos w moczu mialam
a co do keczupu wloclawek to jest moj ukochany keczup

MESSUAH tule mocno...

GGORA jak przeczytalam o Twoim synkiu to mnie az zmrozilo...matko ja bym chyba sama tam ataku dostala.mam nadzieje,ze przejdzie mu to.a bylas u jednego lekarza czy u kilku aby potwierdzili diagnoze

brzus cudny malusi i sludziutki

OLUSIA lal juz Ci leci ja mam ogromne ale puste w srodku

mi sie podoba 16 ale po modyfikacji i 17 tez moze byc

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:26   #4345
muffinka90
Zakorzenienie

Hej mamuski, jeszcze ostatni raz przed spaniem musialam dzis zajrzec Chociaz nie wiem, czy da mi sie moj potomek wyspac ma dzis taki ruchliwy dzien, ze szok a do tego pod wieczor zaczal wypinac sie okrutnie, malo mi dziury nie wywierci w brzuchu... No ale chociaz moge poglaskac po glowce/pupie czy co on tam matce pokazuje

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Czesc kochane!

Wizyta u otolaryngologa przyniosla dobre wiesci- zatoki, nosek, uszy, gardlo zdrowe, wiec nie trzeba faszerowac Filipcia kolejnymi lekami

Ale przypal dzis... pojechalam z tesciowa do naszego tesco po lekarzu, Filipcio biegal radosnie po sklepie a przy kasie spotkalismy lekarke, ktora wczoraj nas wypisywala ze szpitala i komentowala na korytazu nas, jacy my nieodpowiedzialni rodzice...co nas zmierzyla wzrokiem! Ze niby patologiczna rodzina jestemy, bo dziecko powinno lezec w szpitalu a nie po sklepie chodzic...ale inna lekarka zalecala spacery, a on nie goraczkuje juz pozatym dzis upalnie, wiec nie niech sie wypcha! Nawet dziendobry nie powiedziala.
A Filipcio czuje sie rewelacyjnie, wola papu caly czas, zywotny i radosny dzieciaczek znow

Kochana, ja zeszlego miesiaca wazylam o kilo wiecej jak w tym...ale co ja na to poradze, ze nie mam apetytu? Spokojnie, jeszcze mamy czas by przytyc

Kurcze....moze idz do innego dentysty, musi by cjakies wyjscie z tej sytuacje. Chociaz ja mam zrobione 3 zeby - na wkrety do korzenia i nie wyobrazam sobie tego bez znieczulenia!

Witamy na naszym watku! Dobrze, ze masz wsparcie mamy i bylego Tż. Kazda dzidzia jest cudem i ktos tam na gorze wiedzial co robi dajac ci taki maly dar wlasnie w tym momencie twojego zycia! Teraz sie obawiasz, ale uwierz mi, ze z czasem przyjdzie wielka radosc

17!!!!!!!!!

Jeszcze nie wszystko przesadzone! Moze to reakcja organizmu na stres w jakim sie teraz znajdujesz! Badz dobrej mysli, jestem sercem z toba

A oto domek, w ktorym mieszka moja mala pirania
Super, ze synio juz lepiej sie czuje a twoj brzuszek slodki, ale tez malutki jak u mnie chociaz sie nie nadzwigamy

Cytat:
mam nadzieje, ze ominie mnie ta watpliwa przyjemnosc az do porodu

Dobra lece myc sie i spac dobranoc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:27   #4346
agnieszka09
Wtajemniczenie

a ja dzis mam dzien placzka.kur pierszy raz tak mam.bez powodu siedze i smece.ale jutro tz ma wolne i idziemy na plaze

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

MUFFINKA MYSZECZKA dobranoc

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-06-02, 22:47   #4347
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

sluchajcie slyszalyscie o wrozbie z obraczki ? mojej kumpeli sie sprawdzilo z corka 3 lata temu traktowali to jako zabawe ale wszystkim moim znajomym sie sprawdza bierze sie nitke zawiesza sie na niej obraczke trzyma sie nad lewa dlonia i sie pyta co bedzie jak sie kreci w kolko dziewczynka a jak wahadlowo chlopiec mozecie srobowac dla zabawy i napisac co wam wyszlo zobaczymy czy za pare miesiecy sie sprawdzi

Ja sobie tak zrobiłąm noi było wahadłowo czyli na syna, okaże sie
Jak sobie sama robie to mi się kręci, jak mąz trzymał nitkę to mi się wahadło zrobiło, czyli jak to mam rozumieć?

Messuah ściskam mocno i tulę. Bądź silna.

Jestem za tytułem nr 17
Stary 2011-06-02, 22:52   #4348
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
GGORA jak przeczytalam o Twoim synkiu to mnie az zmrozilo...matko ja bym chyba sama tam ataku dostala.mam nadzieje,ze przejdzie mu to.a bylas u jednego lekarza czy u kilku aby potwierdzili diagnoze

brzus cudny malusi i sludziutki
:
Konsultowalam z 3 roznymi lekarzami, wiec diagnoza pewna... ja to naleze do tych nieufnych ( szczegolnie jesli chodzi o zdrowie mojego synka )

A brzuch to wyobraz sobie, ze jest wiekszy niz w pierwszej ciazy o tym czasie! Takiej wielkosci mialam mniej wiecej po 22 tygodniu!
Lece spac kochane, spokojnej nocki! Najadlam sie truskawek i jest ok
Stary 2011-06-02, 23:18   #4349
agnieszka09
Wtajemniczenie

GGORA to dobrze,bo wiadomo na jednej opini lekarza nie ma co sie opierac.

wszystkie juz spia...a ja jak zwykle grasuje...chyba tez ide zaraz sie polozyc buziaki kochane i do juterka

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-06-03, 00:02   #4350
Tincia
Wtajemniczenie

Ja staram się uczyć wieczorami, ale cienko to widzę...
Już ledwo na oczy widzę, że też mi się podyplomówki zachciało...
Dobranoc laseczki

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości