Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1191 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 22:10   #35701
nusia114
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

a ja nigdzie nie moge znaleźć pottersa z aloesem

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:13   #35702
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Spróbuj w Realu, osiedlowych drogeriach.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:25   #35703
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Spróbuj w Realu, osiedlowych drogeriach.
Reala mam daleko, a w osiedlowych drogeriach nie ma no ale gdzieś go w końcu znaleźć muszę

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 23:22   #35704
AjriszMarta
Zakorzenienie

No to primo - zdjęcie na jeszcze ciepłych
Koleżanka mnie zastrzeliła, że nie widzi różnicy porównanie z codziennikiem
Donoszę, że skrętnice pod uchem już powracają, więc będzie bałaganiarski paź Szybkie skubańce Nawet fryzjerka mi kondycji włosów pogratulowała... w domyśle że tego żadna farba nie chwyci póki zdrowe ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie449a.jpg (69,7 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-02 o 23:26
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 23:36   #35705
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Jutro będę w Rossamnie i proszę doradźcie Jaką najlepiej kupić odżywkę do mycia, taką żeby nie podrażniała (jak było w przypadku balsamu aloesowego Mrs Potter's ).
Możesz mieć ten przypadek co ja - "uczulenie" na alkohol (znaczy alk, alk denat, isopropyl alk, w odróżnieniu od np cetearyl alk który jest samym dobrem) w każdej postaci (pottersy mają isopropyl alcohol)
Poszukaj, raczej nie w Ross, odżywki Hegron. Nie zawiera alkoholu i ma bardzo krótki skład. Myłam nią prawie miesiąc, to niezbicie świadczy o jej łagodności...
Odżywki Isana niestety mają Isopropyl alk... Mój skalp strzelił focha w każdym razie

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-02 o 23:57
Stary 2011-06-03, 00:38   #35706
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
W Leclercu widziałam.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 07:21   #35707
marika161
Raczkowanie

Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi Ale nie wiem, czy znajdę odżywkę Hegron , bo będę tylko w Rossmanie. I jeszcze będę w Carrefourze (sorki, nie wiem czy dobrze napisałam )
AjriszMarta śliczna fryzurka, bardzo mi się podoba
A tutaj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1306505425 włoski również ładne

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-06-03 o 07:23
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 09:45   #35708
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie mam siły na opis wizyty, zrobiłam z tysiąć km szukając ciucha na obronę (i mam kieckę )
Zdjęcie?
Cytat:
Fryzura pozytywnie przeszła test burzy z gradem
Burza We Wro tylko przeraźliwie wieje od paru dni, ale burzy ani widu, ani słychu.

Cytat:
Myślę, że obetnę włosy, bo będzie mi łatwiej zadbać o krótsze chociaż z drugiej strony szkoda mi długości. Jak mam mokre to są takie długie mmm
Na pewno będzie łatwiej z pielęgnacją. Cóż - ma to swoje plusy i minusy. ja oglądam swoje zdjęcia z marca i dochodzę do wniosku, że nie powinnam była tak ostro ciachać. Ale... odrosną przecież

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
w załączniku wspomnienie z tych pięknych czasów
dawał kolor radę. Ale wyjściowo musiał być piękny.
Cytat:
i niestety, zauważyłam dziś pasmo siwulców na przedziałku, zaraz przy czole. w weekend farba idzie w ruch, tylko muszę kolor wybrać. kusi mnie jakieś bordo, ale może mniej żarówkowe, niż to z liceum
Siwulce nie tragedia Ale nowe czerwone loki chętnie pooglądam
Cytat:
i jeszcze chciałam oficjalnie pochwalić moje lokasy. nabrały już właściwej długości, żeby loki się na dobre zadomowiły ciągle walczę z oklapem, ale zaczynam widzieć wyraźne zmiany w wyglądzie i kondycji włosów, za co dźwięczna jestem lokowym ekspertkom wizażowym
słychać, jak dźwięczysz , ale zdjęcia brak

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy moglabymyscie mi wyjasnic dlaczego lato nie jest najlepsza pora na olejowanie?
Zerknęłam do olejowego i Blackeye ma rację - idzie głównie o inne zachowanie włosów i skóry.
Czyli: lato-> zabójcza pogoda-> reakcja skalpu i włosów-> konieczność zabezpieczenia przed nadmiarem wilgotności (olej niewnikający, polimer)-> konieczność zabezpieczenia przed rozmiękczeniem (proteiny)

A dokładniej:
lato to w ogóle dobra pora na zmianę pielęgnacji - inna pogoda, inna wilgotność procentowa, punkt rosy i temperatura, co skutkuje odmiennym zachowaniem włosów skalpu. Oczywiście zdarzają się przypadki osób, które nie zmieniają pielęgnacji przez cały rok, zauważam jednak regularność w odpowiedzi na oleje i proteiny.
Zimą zabezpieczamy włosy olejami (pozostańmy przy nich), by suche powietrze nie odbierało nam wody z wnętrza. Nadmiar olejów nie robi więc nic złego. Latem idzie o to, by włosy nie chłonęły tej wilgoci - przyda się więc zabezpieczenie, które stanie się barierą w kontaktach włosowo-powietrznowilgotnościowyc h . Nadmiar wilgoci oznacza rozmiękczenie włosów, obciążenie i trudności w stylizacji. Zwykle to kokos i oleje wnikające przestają nam pasować. Dzieje się tak głównie ze względu na ilość kwasów tłuszczowych, które znajdując się we wnętrzu włosa mogą zwiększać jego poziom wilgotności. Wówczas włos robi się jak guma, jest pozbawiony wigoru i wisi smętnie miast cieszyć nas swoim skrętem. Zdarza się też całkowita odmowa współpracy w postaci przesuszonych włosów (tak wygląda antyreakcja na kokos wiosną).
Warto więc latem poszukać takiego zabezpieczenia - w postaci mniej wnikającego oleju (tu może się sprawdzić brokułowy) czy silikonu, innego polimera, które nie będą łatwo chłonąć wody.
Pozostaje jeszcze kwestia protein - wysoka temperatura, promieniowanie UV niszczą włosy. Proteiny hydrolizowane mają szansę odbudować te zniszczenia. Jednocześnie (podkreślam, bo to istotne) równoważą poziom wilgotności włosa, co sprawia, że włos jest taki, jak od niego oczekujemy: elastyczny, odżywiony, błyszczący i piękny

Ale... by nie było tak łatwo, bywa i tak, że wilgotność jest bardzo niska, a punkt rosy wysoki. Wówczas zabezpieczamy włosy przed utratą wody tak samo ja zimą. I pamiętamy, że temperatura unosi nam łuski, więc walczymy i walczymy z tymi pogodowymi wiatrakami...

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Wszystko moja wina...
mnie tam pasuje. Miałam piękny sen o rudościach

Cytat:
No to primo - zdjęcie na jeszcze ciepłych
O yeah! Piękny paź, a właściwie paziowa
Cytat:
Koleżanka mnie zastrzeliła, że nie widzi różnicy porównanie z codziennikiem
pogonić koleżankę
Cytat:
Donoszę, że skrętnice pod uchem już powracają, więc będzie bałaganiarski paź Szybkie skubańce Nawet fryzjerka mi kondycji włosów pogratulowała... w domyśle że tego żadna farba nie chwyci póki zdrowe ;P
Wspaniale

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:49   #35709
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
I jeszcze będę w Carrefourze (sorki, nie wiem czy dobrze napisałam )
Hegrona możesz spotkać wlasciwie wszędzie, w osiedlowych sklepikach, w kioskach, w hipermarketach tez.
Cytat:
AjriszMarta śliczna fryzurka, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Burza We Wro tylko przeraźliwie wieje od paru dni, ale burzy ani widu, ani słychu.
To wpadaj do nas wczoraj byly dwie burze, po 15 z gradem wielkosci wiśni i wieczorkiem Dzisiaj ma być powtórka z rozrywki

Tak mi głupio przez myśl przeszło, co ja tu na forum jeszcze robię, skorom prosty paź teraz - ale przecież włosy mam te same, prostować nie planuję, pielęgnacji nie zmieniam, a że krótsze to się układają tak a nie inaczej (zresztą ciekawe jak, bo widzę, że się zmieniły jednak od zakręconej pielęgnacji. Są cieńsze haha i mniej sztywne, z większą skłonnością do puszaka ale za to z bardziej upartymi falkami). W serduszku to one są kręcone cały czas tak samo
Cytat:
mnie tam pasuje. Miałam piękny sen o rudościach
Ja o jedzeniu
Cytat:
O yeah! Piękny paź, a właściwie paziowa

Wracając do tematu Kinky i Curly - myślę że moje włosy mogą być Kinky, przynajmniej w kilku partiach. Na takich prawie prostych to widziałam. I zdziwiona jestem, bo się mi kojarzyło, że to zarezerwowane dla włosów typu 4?

Stary 2011-06-03, 10:50   #35710
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Kosmarka miała boskie włosy... Tzn. na pewno nadal takie ma, ale już ich tu nie pokazuje

Wszystko moja wina...

Tak, tak TAK!!! CUDOWNE!
Benek,odpowiesz na moje zapytania?
Wazne to dla mnie,bo siwki zaatakowaly
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:38   #35711
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Benek,odpowiesz na moje zapytania?
Wazne to dla mnie,bo siwki zaatakowaly
Chodzi Ci cały czas o ten kolor farby? Napisałam przecież już 2 razy... Czy moje posty gdzieś znikają? Zaraz poszukam.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Są na swoim miejscu - posty nr 95 i 131

Stary 2011-06-03, 11:43   #35712
Eloe77

Cytat:
To wpadaj do nas wczoraj byly dwie burze, po 15 z gradem wielkosci wiśni i wieczorkiem Dzisiaj ma być powtórka z rozrywki
Lubię burze, gdy siedzę w domu i wiem, że nie przyniosą nic groźnego (czyli dobra odgromówka to podstawa ). Powietrze jest tak cudownie czyste, a potem lśni od elektryczności
Cytat:
Tak mi głupio przez myśl przeszło, co ja tu na forum jeszcze robię, skorom prosty paź teraz - ale przecież włosy mam te same, prostować nie planuję, pielęgnacji nie zmieniam, a że krótsze to się układają tak a nie inaczej (zresztą ciekawe jak, bo widzę, że się zmieniły jednak od zakręconej pielęgnacji. Są cieńsze haha i mniej sztywne, z większą skłonnością do puszaka ale za to z bardziej upartymi falkami). W serduszku to one są kręcone cały czas tak samo
I po co te wątpliwości?
Zapuszczać i dbać.
Cytat:
Ja o jedzeniu
Też doskonały sen
Cytat:
Wracając do tematu Kinky i Curly - myślę że moje włosy mogą być Kinky, przynajmniej w kilku partiach. Na takich prawie prostych to widziałam. I zdziwiona jestem, bo się mi kojarzyło, że to zarezerwowane dla włosów typu 4?
Nie ma co traktować klasyfikacji włosowych jak świętości, bo przecież każdy włos jest inny. Na dodatek na jednej głowie jest kilka typów skrętu. Do tego zależy on od wielu czynników...
Wyciągamy więc średnią.

A ja wklejam swoje curly z dziś rano, kolor kasztanowy w świetle i odfochanie się włosów po wczorajszej odżywce Alterra granatowej z kapeczką keratyny plus żel aloesowy. Tym razem zmieszałam emulsję humektantową z odżywką b/s i zrobiłam coś, czego nie robiłam od bardzo dawna - pozwoliłam włosm wyschnąć samodzielnie. Do tej pory podsuszałam suszarką z dyfuzorem podpinałam i schły same. Teraz zrobiłam jak zwykle, podpięłam i wyszłam z łazienki.
Efekt jak dla mnie zadowoalający I... widzę, że rosną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.6.11 curly.jpg (15,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.6.11 lewa.jpg (100,6 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.6.11 kolor.jpg (100,6 KB, 71 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-03, 11:45   #35713
Eloe77

Cytat:
Chodzi Ci cały czas o ten kolor farby? Napisałam przecież już 2 razy... Czy moje posty gdzieś znikają? Zaraz poszukam.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Benku - to teraz ja - jak często farbujesz, czy całość czy może tylko odrosty i jak szybko zauważasz wypłukiwanie koloru? Czy jakoś temu przeciwdziałasz? Widziałam w olejowym, że często olejujesz, a coś poza tym?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-03, 11:53   #35714
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Benku - to teraz ja - jak często farbujesz, czy całość czy może tylko odrosty i jak szybko zauważasz wypłukiwanie koloru? Czy jakoś temu przeciwdziałasz? Widziałam w olejowym, że często olejujesz, a coś poza tym?
Same odrosty farbuję co 3 tygodnie, a całość co pół roku mniej więcej. I w zasadzie od kiedy mam zdrowe włosy - nie są przesuszone, nie łamią się i nie rozdwajają masakrycznie, to jakiegoś strasznego wypłukiwania koloru nie dostrzegam. Ostatnio całe włosy farbowałam na początku stycznia, a kolor jest do tej pory taki jak widzisz na zdjęciu, które wkleiłam. Stosuje płukanki z dodatkiem octu, ale to dopiero od jakichś 2 miesięcy. Włosy sa bardziej błyszczące potem. Odżywkę do spłukiwania zawsze spłukuję zimną wodą. I to wszystko.

Stary 2011-06-03, 12:17   #35715
Eloe77

Cytat:
Same odrosty farbuję co 3 tygodnie, a całość co pół roku mniej więcej. I w zasadzie od kiedy mam zdrowe włosy - nie są przesuszone, nie łamią się i nie rozdwajają masakrycznie, to jakiegoś strasznego wypłukiwania koloru nie dostrzegam. Ostatnio całe włosy farbowałam na początku stycznia, a kolor jest do tej pory taki jak widzisz na zdjęciu, które wkleiłam. Stosuje płukanki z dodatkiem octu, ale to dopiero od jakichś 2 miesięcy. Włosy sa bardziej błyszczące potem. Odżywkę do spłukiwania zawsze spłukuję zimną wodą. I to wszystko.
Dziękuję Ci pięknie
Czyli reakcji na proteiny czy glicerynę nie dostrzegasz... Ech... może porowatość masz idealną?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-03, 12:33   #35716
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci pięknie
Czyli reakcji na proteiny czy glicerynę nie dostrzegasz... Ech... może porowatość masz idealną?
Nie, nie dostrzegam. Z moim włosami to jest dziwna sprawa. Próbowałam drastycznie stosować CG, unikać silikonów, potem gliceryny. Wszystko na nic - nie chciały się ładnie kręcić. Teraz stosuję i Nivea FC na zmiane z Tigi Catwalk Curls Rock2 orazigi Love peace the planet (cherry almond bs)-która moje włosy wręcz kochają I odżywki z proteinami ds na zmianę z nawilżającymi-teraz akurat mam Vitamin. No i żel Delii stosuję regularnie. I jest ekstra. Szampoinu z sls używam bardzo rzadko-może raz na 2 misiące. To kolejny dowód, że nie ma takich samych zasad dla wszystkich kręconych, sa tak kapryśne że nigdy nie wiadomo co im posłuży.
No i rosną jak szalone po wcierce Neril! Po2 tygodniach mam 1cm odrostu, po trzech około 1,5 - więc musze farbować odrosty tak często. Dawniej bez Nerilu farbowałam co 5 tygodni.

Edytowane przez Benek23
Czas edycji: 2011-06-03 o 12:37
Stary 2011-06-03, 12:42   #35717
Eloe77

Cytat:
Nie, nie dostrzegam. Z moim włosami to jest dziwna sprawa. Próbowałam drastycznie stosować CG, unikać silikonów, potem gliceryny. Wszystko na nic - nie chciały się ładnie kręcić. Teraz stosuję i Nivea FC na zmiane z Tigi Catwalk Curls Rock2 orazigi Love peace the planet (cherry almond bs)-która moje włosy wręcz kochają I odżywki z proteinami ds na zmianę z nawilżającymi-teraz akurat mam Vitamin. No i żel Delii stosuję regularnie. I jest ekstra. Szampoinu z sls używam bardzo rzadko-może raz na 2 misiące. To kolejny dowód, że nie ma takich samych zasad dla wszystkich kręconych, sa tak kapryśne że nigdy nie wiadomo co im posłuży.

Nie ma takich samych, to prawda. Zawsze warto sprawdzić co i jak, nie zniechęcać się, nie bać się. Ja wciąż czekam na silikon, który ochroni moje włosy, ale nie zmieni skutecznie w masę piórek albo w bezkształtną i ciężką masę.
O proteiny i glicerynę pytałam głównie w kontekście wypłukiwania czerwieni. Ech, proteiny moje włosy kochają i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez nich. Za to gliceryna...
Twoje słowa są więc dla mnie sporym pocieszeniem
Badam grunt, myślę i... może jesienią się jak liść zaczerwienię
Cytat:
No i rosną jak szalone po wcierce Neril! Po2 tygodniach mam 1cm odrostu, po trzech około 1,5 - więc musze farbować odrosty tak często. Dawniej bez Nerilu farbowałam co 5 tygodni.
wspaniale

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-03, 12:46   #35718
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma takich samych, to prawda. Zawsze warto sprawdzić co i jak, nie zniechęcać się, nie bać się. Ja wciąż czekam na silikon, który ochroni moje włosy, ale nie zmieni skutecznie w masę piórek albo w bezkształtną i ciężką masę.
O proteiny i glicerynę pytałam głównie w kontekście wypłukiwania czerwieni. Ech, proteiny moje włosy kochają i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez nich. Za to gliceryna...
Twoje słowa są więc dla mnie sporym pocieszeniem
Badam grunt, myślę i... może jesienią się jak liść zaczerwienię
wspaniale

Stary 2011-06-03, 12:48   #35719
Basai77
Raczkowanie

Cytat:

Nie,nie chodzi o kolor tylko o kondycje wlosow po niej.Rybiorek juz mi tez opisala duzo ale im wiecej opinii tym lepiej,bo przeciez kazda inaczej reaguje

Jezuuuuu,i co to znowu ten Neril,
ja to naprawde z epoki kamienia lupanego przybywam,tyle rzeczy,ktore tu poznalam,to bez tego forum chyba pare wcielen byloby mi potrzebnych.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Lubię burze, gdy siedzę w domu i wiem, że nie przyniosą nic groźnego (czyli dobra odgromówka to podstawa ). Powietrze jest tak cudownie czyste, a potem lśni od elektryczności
I po co te wątpliwości?
Zapuszczać i dbać.
Też doskonały sen
Nie ma co traktować klasyfikacji włosowych jak świętości, bo przecież każdy włos jest inny. Na dodatek na jednej głowie jest kilka typów skrętu. Do tego zależy on od wielu czynników...
Wyciągamy więc średnią.

A ja wklejam swoje curly z dziś rano, kolor kasztanowy w świetle i odfochanie się włosów po wczorajszej odżywce Alterra granatowej z kapeczką keratyny plus żel aloesowy. Tym razem zmieszałam emulsję humektantową z odżywką b/s i zrobiłam coś, czego nie robiłam od bardzo dawna - pozwoliłam włosm wyschnąć samodzielnie. Do tej pory podsuszałam suszarką z dyfuzorem podpinałam i schły same. Teraz zrobiłam jak zwykle, podpięłam i wyszłam z łazienki.
Efekt jak dla mnie zadowoalający I... widzę, że rosną
I TY chcesz te cudenka obcinac!?!

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-06-03 o 12:51
Stary 2011-06-03, 12:55   #35720
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie,nie chodzi o kolor tylko o kondycje wlosow po niej.Rybiorek juz mi tez opisala duzo ale im wiecej opinii tym lepiej,bo przeciez kazda inaczej reaguje[COLOR="Silver"]
O... To ja nie widziałam tego pytania, musiałam przeoczyć. Przepraszam. Stosuję tą farbę od wielu lat, poniważ po wypróbowaniu większości farb na rynku zarówno tych drogeryjnych i kilku profesjonalnych stwierdzam, że akurat ta jest najlepsza jesli chodzi o odcień i nie psuje mocno włosów. Po tym jak farbuję całość muszę bardzo intesywnie dbać o nie przez tydzień, nawet nakładam jedwab Joanny na końcówki. Ale potem to już normalne pielęgnacja.
Basia, ja to od 2006 roku siedzę na wizażu i tyle lat walczę o włosy i co rusz dowiaduję się nowych rzeczy...ale dopiero teraz , po tych latach mogę stwierdzić, że jestem zadowolona z moich włosów.
Pamiętam jeszcze Tulipannę, która osiągnęła chyba mistrzostwo świata, jeśli chodzi o loki

Edytowane przez Benek23
Czas edycji: 2011-06-03 o 12:58
Stary 2011-06-03, 13:01   #35721
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
O... To ja nie widziałam tego pytania, musiałam przeoczyć. Przepraszam. Stosuję tą farbę od wielu lat, poniważ po wypróbowaniu większości farb na rynku zarówno tych drogeryjnych i kilku profesjonalnych stwierdzam, że akurat ta jest najlepsza jesli chodzi o odcień i nie psuje mocno włosów. Po tym jak farbuję całość muszę bardzo intesywnie dbać o nie przez tydzień, nawet nakładam jedwab Joanny na końcówki. Ale potem to już normalne pielęgnacja.
Basia, ja to od 2006 roku siedzę na wizażu i tyle lat walczę o włosy i co rusz dowiaduję się nowych rzeczy...ale dopiero teraz , po tych latach mogę stwierdzić, że jestem zadowolona z moich włosów.
Pamiętam jeszcze Tulipannę, która osiągnęła chyba mistrzostwo świata, jeśli chodzi o loki
Sorry,ze tak Cie przesladuje ale kolor Twoj wyjsciowy przed tymi czerwonymi ,to jaki byl?
Stary 2011-06-03, 13:23   #35722
Eloe77

Cytat:
I TY chcesz te cudenka obcinac!?!
Ano chcę, bo ostatnio doprowadzały mnie do szału. W sumie i ja i wiatr jesteśmy winni

Cytat:
ja to od 2006 roku siedzę na wizażu i tyle lat walczę o włosy i co rusz dowiaduję się nowych rzeczy...
W myśl twierdzenia, że człowiek uczy się całe życie (albo na rzyci )
Cytat:
ale dopiero teraz , po tych latach mogę stwierdzić, że jestem zadowolona z moich włosów.
Ech, poczekam jeszcze trzy lata
Cytat:
Pamiętam jej posty, ale niestety zniknęła, zanim na dobre zaczęłyśmy się rozwijać. A szkoda, każda pomoc cenna.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-06 o 10:46
Stary 2011-06-03, 15:08   #35723
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry,ze tak Cie przesladuje ale kolor Twoj wyjsciowy przed tymi czerwonymi ,to jaki byl?
Miałam jasny brąz ze złoto-rudymi refleksami latem od słońca, ale pod spodem były bardzo ciemne (ta warstwa nad szyją). Jak miałam ze 2-3 latka, to miałam miedziane włosy Szkoda, że mi tak nie zostało...
Cytat:

W myśl twierdzeniu, że człowiek uczy się całe życie (albo na rzyci )
Ech, poczekam jeszcze trzy lata
Pamiętam jej posty, ale niestety zniknęła, zanim na dobre zaczęłyśmy się rozwijać. A szkoda, każda pomoc cenna.
Tyle że ja okrężną drogą doszłam do tego. Widzę, że tutaj niektóre z Was po prostu obcinają włosy i pielęgnują już zdrowe. Ja nie scięłam. A dodam, że zanim natknęłam się na wizaż to włosy były po codziennym prostowaniu prostownicą, po głupim zbyt częstym farbowaniu, używałam pianki i lakierów. Włosy się kruszyły i łamały w palcach. Tragedia Ale nie obcięłam - jedyne co, to podcinałam w kółko. W efekcie czego miałam długość ledwo do ramion przez kilka lat Skręt odzyskałam dość niedawno - rok, póltora roku temu.

Stary 2011-06-03, 15:23   #35724
Rybiorek
Zakorzenienie

Bylam w czasie lunchu w Tesco i pierwszy raz widzialam Twojego garniera Benek23. Wczesniej nigdy ich nie widzialam.
Byly dwa kolory Vibrant Red i Fiery Red, chyba ten drugi jest Twoj. Strasznie podobny do tego co robilam...... po 10 minutach odlozylam na polke ale strasznie mnie korci, jutro zaciagne meza do Tesco i mu pokaze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:25   #35725
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Bylam w czasie lunchu w Tesco i pierwszy raz widzialam Twojego garniera Benek23. Wczesniej nigdy ich nie widzialam.
Byly dwa kolory Vibrant Red i Fiery Red, chyba ten drugi jest Twoj. Strasznie podobny do tego co robilam...... po 10 minutach odlozylam na polke ale strasznie mnie korci, jutro zaciagne meza do Tesco i mu pokaze
A widzisz? ja za granicą Polski widziałam swoją farbę w różnych sklepach, więc trochę się zdziwiłam jak napisałaś, że u Ciebie nie ma. Tym bardziej, że to nie jest jakaś nowość. Patrz na numerek - ja mam 660.

Stary 2011-06-03, 15:29   #35726
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz? ja za granicą Polski widziałam swoją farbę w różnych sklepach, więc trochę się zdziwiłam jak napisałaś, że u Ciebie nie ma. Tym bardziej, że to nie jest jakaś nowość. Patrz na numerek - ja mam 660.
niestety ale do Irlandii nie docieraja wszystkie kolory, jak przyjechalismy tutaj 6 lat temu to nie bylo tych wellatonow ktore byly w Polsce, poprostu inna gama kolorystyczna, nawet sprawdzalam strone internetowa i po wybraniu innego kraju zmienialy sie serie (to tak jak z Nivea, ktore robi produkty do wlosow dla Czech, Polski ale juz nie dla UK i Irlandii, myslalam ze nikt tutaj nie zamawia ale znow jak sprawdzisz strone to na UK nie ma opcji wlosy)

Tutaj ten kolor to 6.60 i kochana od 2 tygodni jest reklamowany na wyspach (mam angielska kablowke SKY) jako nowosc, ale dopiero dzisiaj zobaczylam go na polce sklepowej tutaj czyli w Dublinie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:42   #35727
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
niestety ale do Irlandii nie docieraja wszystkie kolory, jak przyjechalismy tutaj 6 lat temu to nie bylo tych wellatonow ktore byly w Polsce, poprostu inna gama kolorystyczna, nawet sprawdzalam strone internetowa i po wybraniu innego kraju zmienialy sie serie (to tak jak z Nivea, ktore robi produkty do wlosow dla Czech, Polski ale juz nie dla UK i Irlandii, myslalam ze nikt tutaj nie zamawia ale znow jak sprawdzisz strone to na UK nie ma opcji wlosy)

Tutaj ten kolor to 6.60 i kochana od 2 tygodni jest reklamowany na wyspach (mam angielska kablowke SKY) jako nowosc, ale dopiero dzisiaj zobaczylam go na polce sklepowej tutaj czyli w Dublinie
Ach... rozumiem...

Stary 2011-06-03, 17:08   #35728
shopoholic
Rozeznanie

Dziewczyny, moge wieczorem wstawic tu zdjecia swoich klakow? chcialabym, zebyscie nauczone doswiadczeniem powiedzialy mi, czy da sie z nich cos choc troche falo-podobnego. pytam, bo nie jestem pewna czy jest to odpowiedni watek, i czy nie zostane zlinczowana

Edytowane przez shopoholic
Czas edycji: 2011-06-03 o 17:09
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 17:17   #35729
AjriszMarta
Zakorzenienie

Tak, dawaj To tu

Stary 2011-06-03, 20:17   #35730
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moge wieczorem wstawic tu zdjecia swoich klakow? chcialabym, zebyscie nauczone doswiadczeniem powiedzialy mi, czy da sie z nich cos choc troche falo-podobnego. pytam, bo nie jestem pewna czy jest to odpowiedni watek, i czy nie zostane zlinczowana
Dawaj, dawaj

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości