|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37
hej
![]() Cytat:
![]() bardzo Ci dobrze w tej sukience i spokojnie możesz śmigać na wesele a o rajstopach w sprayu pierwszy raz słyszę jak to działa?Zaintrygował mnie podpis Harajuku - czy to znaczy, że teraz zdaje się na studia nie znając wyniku matury? i na wyniki matury się czeka ponad miesiąc?????????? Rany, ja czekałam tydzień chyba i mało paznokci z nerwów nie zjadłam Uwaga będę się żalić ![]() Byłam wczoraj u dwóch lekarzy ginekologów, ale nie swojej lekarki, bo do niej strasznie trudno się dostać i wizytę planową mam dopiero za tydzień. Spadły mi wyniki morfologii. Chciałam się dowiedzieć co z tym zrobić. Pierwsza lekarka objechała mnie za to, że wg niej ciąża jest źle prowadzona ( ) przez moją lekarkę, że trzeba wszystko pouzupełniać, rak żeby ONA miała porządek w papierach (!). I w ogóle to ona nie ma czasu, bo w korytarzu czeka pacjentka z krwawieniem....Do morfologii nie odniosła się wcale. Drugi lekarz - buc nad buce, nawet na mnie nie spojrzał, tylko burknął, że mam brać leki krwiotwórcze i nic więcej. Oboje poprosiłam o zwolnienie. I oboje mi odmówili. I się czuję jak wyłudzaczka jakaś...A kurcze - znacie moje podejście, że ciąża to nie choroba i można pracować, póki się da. Tylko w 7 m-cu, przy upałach, objawach alergii i ciągłym ganianiem po sklepach za meblami i innymi - ma się dość. Jestem mocno zmęczona i po prostu chciałam odpocząć. A tu dupa zbita. Podobno jak ciąża nie jest zagrożona, to nie ma zwolnienia - ja nie wiem - wszystkie dziewczyny u mnie w pracy już na zwolnieniach, tylko ja pracuję w tym okresie. Jakoś nie wierzę, żeby wszystkie miały ciąże zagrożone....
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37
Cytat:
to od razu się zapiszę na dzienne i zaoczne.Poplątałam - po prostu w tym roku jest też obowiązkowa matma a ja miałam tylko 64% i to z podstawy więc się nie łudzę... wtedy dostałam się z geografią a matmę ukryłam. kobiety w ciąży chyba często mają anemię i to nic nienormalnego ? Tym bardziej jak jest taki upał a one jeszcze muszą oddawać mikroelementy "pasożytowi" nic wam nie będzie. I zapisz się do tego gina co koleżanki bo tamci by chyba chcieli żebyś na poród poszła prosto z pracy
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2011-06-03 o 09:10 |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdaczku no co za buce! Naprawdę nie rozumiem takiego podejścia do pacjenta :/ A najgorsze jest to, że nikt nie rozwiał Twoich wątpliwości dotyczących morfologii :/
A rajstopy w sprayu widziałam takie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...gs.html&next=1. Są w promocji w superpharm za ok. 35 zł. |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Carmi sukienka jak najbardziej się nadaje, a to połączenie kolorów o którym pisałaś Hawwa ja już się przyzwyczaiłam do takiego języka w książkach... Prawie każda prawnicza jest tak napisana, a człowiek musi czytać bo wykładowca stwierdzi na wykładzie "tego to nie będę omawiał, doczytacie sobie z książki" ![]() Justyna biedactwo Gwizdak miałaś pecha do tych lekarzy... Ja nie wiem jak tak można kobietę w ciąży traktować... A co do tego, że tylko kiedy ciąża jest zagrożona dają zwolnienie to stek bzdur, moja kuzynka nie pracowała chyba od 3 czy 4 miesiąca a ciąża przebiegała prawidłowo ![]() Ja zaraz uciekam na uczelnię a później będę walczyć z oknami ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwizdaku, współczuje przezyć z lekarzami. Twoja kobitka na pewno Ci da zwolnienie
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi świetna sukienka
![]() Gwizdak, ale Ci się lekarze trafili Chociaż pamiętam jak moja koleżanka kiedy zaszła w ciąże, a była po jednym poronieniu - nie dostała zwolnienia (no i drugie dziecko również poroniła ). Więc na różnych lekarzy można trafić...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Ginekolodzy jak i inni lekarze są różni. jedni dają zwolnienia inni nie. Nie ma w tym nic dziwnego, każdy ma swoje poglądy. Nie dziwię się też, że ktos nie chce dać zwolnienia jeśli nie ma ku temu powodu. Kobiety wykorzystują swój stan. Nic więc dziwnego, że lekarze nie są chętni do wystawiania fałszywych zaświadczeń, oni też są kontrolowani. Później wychodzi tak, że te, które potrzebują, nie dostaną. Nie dziwie się już że pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet, jeśli normą jest traktowanie ciąży jako płatnego urlopu.
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to, że ciąża przebiega prawidłowo, nie znaczy, że czujesz się dobrze. Są różne prace, nie każda kobieta pracuje za biurkiem przy komputerze. Poza tym ciężko jest pracować, czasem nawet na początku ciąży, jak rzygasz dalej jak widzisz, ciągle Cię coś boli, usypiasz na siedząco, nie możesz się skupić. Ja akurat miałam dobrze, bo było mi nonstop nie dobrze, ale nie wymiotowałam i do pracy chodziłam, chociaż zdarzało mi się usnąć kilka razy. Drugi trymestr to można powiedzieć sielanka, poza brakiem możliwości skupienia się (u mnie). A trzeci- jest po prostu ciężko - brzuch rośnie, przy długim siedzeniu twardnieje i to jest b. nieprzyjemne uczucie, jest gorąco, do tego hormony szaleją - jest się rozdrażnionym, momentami wręcz płaczliwym, kręgosłup boli od siedzenia czasem tak, że wieczorem nie da się położyć i odpocząć. Jasne, że ciąża to nie choroba i ja też jestem zdania, że póki można i ma się pracę, która na to pozwala, to można pracować. Ale przychodzi taki moment, że po prostu trzeba zadbać o siebie. Przygotować się do porodu, ćwiczyć, odpocząć, wyspać - na to trzeba mieć niestety czas. I to nie jest wg. mnie wykorzystywanie swojego stanu, tylko wykorzystywanie czasu który się ma na to, by się dobrze przygotować do tego co nas czeka.Nie rozumiem, czemu mój pracodawca to świetnie rozumie, a lekarz nie
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może kiedyś przebiję, ale na razie nie chcę. Gratuluję storczyka - ja się nad różyczkami zastanawiałam, ale na razie chyba nie chcę się pakować w doniczki ![]() Dziękuję Będę składać. Gwizduś mówisz mineralny... hmmm Współczuję sytuacji. Powiem szczerze, że ja rozumiem problem.
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie mówiłam bezpośrednio do ciebie. Twoja sprawa co robisz. Tylko nie mów, że jesteś tego przeciwniczką w pierwszej częsci zdania, a w drugiej, że idziesz na zwolnienie. Wiem jak cięzko jest w ciąży i wiem o niej dużo więcej od ciebie. Ja tylko napisałam, ze nie dziwie się później pracodawcom, że unika kobiet. Nie jestem tobą i nie wiem jak się czujesz. Ale ciągle piszesz, ze dobrze, że nie zauważasz ciąży etc. Upały sa i zawsze będą, tak to jest jak rodzi się w tym okresie, że jest ciężko. Nic nie poradzisz. Idź do innego lekarza, daj koperte, ktoś ci zwolnienie wystawi. |
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego, że jestem przeciwniczką - nie jestem przeciwniczką zwolnień w ciąży, bo wiem, że są kobiety,które znoszą ją od początku b.źle. Z pewnością
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwizdak ja bym już leciała z kopertą! Gwizdak a nie możesz pojsc w godzinach pracy do swojej lekarki? - w rejestracji powiedz ze chciałabys sie zapisac jako dodatkowy pacjent i niech zapytają lekarki czy Cie przyjmie. Jeżeli nie da się "po kolejkowemu" to trzeba niestety w wolnym okienku się dostać. |
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ja pędzę na pocztę i do pracy |
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duuużo kasy ![]() Problem polega na tym, że ona przyjmuje tylko raz w tygodniu i to właśnie za tydzień w czwartek. Jak odebrałam wyniki, to się chciałam do niej zapisać dodatkowo, ale miała już 4 dodatkowe pacjentki i powiedzieli mi, że nie da rady. Właśnie kombinujemy z tż żeby pojechać do niej do Zielonki, bo ona jeszcze tam przyjmuje. Jest niby z Karowej, ale tam jej nie ma w zespole przychodni. Najbardziej bym chciała, żeby mi powiedziała co mam robić z tą anemią, bo mi ten buc, co na mnie nie spojrzał nawet nawypisywał leków, ale szczerze mówiąc mu nie ufam za grosz. Sam powiedział - wszystkie decyzje - lekarz prowadzący. I to prywatna przychodnia, nie że NFZ
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Mentalność, hmm ciekawe, ja jakoś nikomu nie płaciłam.
A co do wiedzy, raczej chodziło mi o to, że zmęczenie jest typowym objawem ciąży. Zresztą skąd mozecie wiedzieć, że nie byłam w ciąży? Po prostu dziwi mnie, ze dwóch różnych lekarzy nie chciało dac zwolnienia. A jeśli kolejny odmówi? Moja mentalność ma być zła bo śmieje się, zeby zapacić, a jak ktoś chodzi od lekarza do lekarza żeby wziąc zwolnienie jest ok? |
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dyskutować z Tobą nie będę, bo jesteś oczytana, wiesz wszystko o ciążach, mdłościach i innych ciążowych przypadłościach, więc nie mam o czym ![]() możesz zawsze grubsza koperta.
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś może będzie mi dane być w ciąży i wtedy zamierzam dbać najpierw o siebie, o dziecko, o męża a dopiero na szarym końcu zastanowię się co z pracodawcą i zusem. Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2011-06-03 o 10:07 |
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście nie musisz rozmawiać z kimś kto raczy nie rozpaczać nad Twoją ciążą.
Jeśli źle się czujesz oczywiście zadbaj o siebie i dziecko. Tylko nie traktuj tego jako czas na urządzanie mieszkania. Moja znajoma takim właśnie postępowaniem prawie urodziła na początku 7 miesiąca. |
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Mayu
![]() Gwizdaczku, ciężko się przestawić do innego lekarza. W jednym Smerf na pewno ma rację - każdy lekarz jest inny, podejrzewam, że ich pacjentki dobrze wiedzą, czego się po nich spodziewać. Poza tym, zauważyłam, że lekarz, który danej osoby nie prowadzi, nie jest tak skory do wypisywania zwolnień - ja z kolei mam lekarza, który przy każdej wizycie mnie pyta, czy życzę sobie L4 ![]() Smerf, myślę, że stwierdzenie, że i tak są upały, to co za różnica, czy jest się w ciąży, jest grubą przesadą. Skąd wiadomo, że w ciąży (przynajmniej zaawansowanej) nie byłaś - bo gadasz głupoty aż oczy pieką. Ja od miesiąca 2+ w ciąży nie byłam, ale niewyobrażalną męką jest dla mnie letni, zalatany dzień z brzuszkiem. Twoja mentalność jest zła, bo wysyłasz kogoś z kopertą, później się bronisz, że sama nie dajesz... Zero logiki w Twojej wypowiedzi, na dodatek uszczypliwa jesteś jak mało kto, a właściwie nie masz ku temu powodów.
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizduś, mówisz o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oundation.html ?
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszłam do innego lekarza głównie dlatego, że nie mogłam się dostać do swojego. Poszłam wczoraj do dwóch lekarzy, bo pierwsza lekarka nie powiedziała mi nic poza tym, że musi mieć porządek w papierach i że moja lekarka źle prowadzi ciążę, więc chciałam pogadać z kimś, kto się zainteresuje tymi wynikami no i trafiłam z deszczu pod rynnę ![]() Wiem jacy są lekarze - w końcu sama w ochronie zdrowia pracuję. Jak pogadam z tą swoją, to będę wiedziała co i jak. Bo kobita mało gada, nie roztkliwia się, nie opowiada zbyt długo a na pytania odpowiada lekko mówiąc lakonicznie Ale jej ufam i wiem, że jak coś mówi, to już mówi ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
#1050 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No własnie wiem, że ciężko w to uwierzyć - ale widziałam na żywo ten wiadukt, bo przejeżdżałam tamtędy tramwajem - bariera zerwana na fest
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No ale Smerfetka wie lepiej - co takie laiki jak Ty czy (już w ogóle o zgrozo!) ja się będą wypowiadać w tym temacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

) przez moją lekarkę, że trzeba wszystko pouzupełniać, rak żeby ONA miała porządek w papierach (!). I w ogóle to ona nie ma czasu, bo w korytarzu czeka pacjentka z krwawieniem....

to od razu się zapiszę na dzienne i zaoczne.
nic wam nie będzie. I zapisz się do tego gina co koleżanki bo tamci by chyba chcieli żebyś na poród poszła prosto z pracy