|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Madziulka wózek pierwsza klasa!! moim zdaniem on w ogóle jest bardziej dla chłopca niż dziewczynki
taki unisex![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bede w rossie dokupie Hippa dla swojego spokoju. A sutki tez mam duze i ciemne bleeeee ![]() Cytat:
wózek unisex, jak najbardziej dla chłopca i dziewczynki, te kwiatuszki to wydaje mi sie ze znak firmowy, a nie ozdoba dla panienki. |
||
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka a mnie chyba te egzaminy dobijają bo zostało mi wszystko ustne:
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc w dzień wkładam sobie płatki kosmetyczne, a w nocy mam ten top pod koszulką
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
tak, bo juz nawet jak za dlugo siedze to brzuch mnie boli, boje sie ze jak bym latala za dzieckiem to bym juz rodzila...
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak spanie to tylko bez stanika, może to dla nich niezbyt zdrowe bo się moga deformować ale spać w biustonoszu nie mam zamiaru.My w sumie nie tyle urzadzamy co doposażamy - bo tam już wiekszosć rzeczy mamy - mieliśmy tam mieszkać po slubie ale wyszło jak wyszło - wiadomo.. kilka rzeczy do kuchni potrzebuje i do łazienki i możemy mieszkać
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przez okres ciąży i to uczulenie które miałam pod biustem nosiłam non stop te sportowe topy i teraz jak ubiorę stanik to tak mnie gniecie pod biustem, że nie mogę wytrzymać-odzwyczaiłam się chyba nawet ten z triumpha bez fiżbin mnie gniecie
|
||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam.. nie mogłam się powstrzymaćja na szczęście mam wszystkie pisemne
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. wracaja do normalnego koloru, ale sa odrobine wieksze i takie wyciagniete (u mnie) kwiatki na wózku - moje dziecko dostalo skarpetki w kwiatki (mama niezauwzyla) i nie ma nic przeciwko, ba, czesto chce sobie bluzke z hello kitty kupic ![]() zus i pit - zwrot pita dostalam wczoraj (a skladalam prawie w ostatni dzien!), ale zus sie opierdziela, dostalam dopiero za kwietniowe opiekuncze za Artura... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-03 o 12:38 |
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wózek ładny i to że ma 3 małe kwiatuszki nie znaczy ze dziewczecy. Cytat:
) że dziecko powinno miec jedna warstwę ubrania wiecej niz dorosły np. jak ja w krótkim rękawku to dziecko w kaftaniku Pewnie i tak wszystko wyjdzie w praniu![]() A co do biustu to ja sie nie mogę doczekać az wrócę do mojego starego rozmiaru bo był idealny do mojego wzrostu i figury
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#1391 |
|
BAN stały
|
Baylam dziś u lekarza, odebrałam wyniki i moj mocz mnie przerazil
![]() wyszla mi obfita flora bakteryjna szyjka trzyma, rozwarcie caly czas w miejscu, no ale gin mnie trochę pocieszyl ze sądzi ze urodzę przed terminem. no i koniec zakazów
|
|
|
|
#1392 |
|
BAN stały
|
Zmalowana Effuniak to produkcja Ewy Michalak.
Tylko ona mi inna rozmiarówkę i trzeba w jej kalkulatorze mierzyć. Ja u niej mam 70 FF a normalnie 65 GG. To są ściśliwce i nie rozciaga im się obwód. Poszukaj na allegro na początek używanych.Co prawda starsze modele ale warto. Ja nowego jeszcze nie kupowałam. Kolezanka dzwoniła do skarbówki i wypłacaja kasę z 10-15 marca czyli nadal czekamy bo złożyłam 15-go. No jaja. T. pojechał do Zusu z moimi papierzyskami. Teraz śpię w staniku bo się zalewam mlekiem a niefajne takie mleczne łóżko. Nie w ciaży śpię bez stanika.Daję im pofruwać bo całodniowym porządku w jednym miejscu ![]() Scio nosz cholera!Co za gosć ![]() Dobrze,ze dzisiejsze wizyty udane. ![]() Bartessa a dziadostwo trzeba przegonić Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-03 o 12:39 |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
JEST JEST JEST PIENIĄDZE Z ZUSU PRZYSZŁY
Jedziemy jutro na zakupy!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sutki będą normalne ![]() jaki wkońcu wybrałaś szpital? ponoć w sw.Rodzinie nie ma tych pokoi 1 osobówek. |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, mam 30 stron do nadrobienia, a nie mam kiedy
ale wy drukujecie, tak w skrócie, zaczęła ktoras rodzic??
|
|
|
|
#1397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w poniedziałek mam wizytę .... to czekanie mnie wykończy .... jeszcze 2 dni ... zatrzymam się u przyjaciółki na nockę chyba bo we wtorek mam umówioną drugą wizytę ale już prywatnie u podobno najlepszego specjalisty prenatalnego w stolicy .... |
||||
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie spania w biustonoszu...
Skoro już tu jestem, to może mi doradzicie, czy mogę iść jutro w takiej sukience na chrzest. To jedyna, która wygląda w miarę. Co prawda nieciążowa, ale brzuszek się mieści. Jakość zdjęcia taka sobie, bo z komórki... |
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
W takim razie nie będę już wymyślała. Zostawiam wózeczek taki jaki jest. Mąż jak wróci z Anglii to umyje koła i stelaż, a ja przepiore środek i Szymuś będzie miał brykę
|
#1400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koniecznie wszędzie musi być czapka..![]() Jak widze taką mamuśkę która idzie w sukience na ramiączkach, a dziecko w czapce, polarze i dzinsach to mi niedobrze ![]() ubieramy jedna warstwę cieplej ale tylko noworodka, bo miał w brzuchu cieplej , a potem to tak jak siebie Cytat:
Cytat:
![]() to stosunkowo udanego wieczoru Wam życzę
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam piątkowo
W koncu Was nadrobilam. Nie było mnie od wczoraj popołudniu a czytania ze ho ho Madziaranew patrzylam na ta stronke co polecilas. Zrozumiałam z tego ze council refunduje część kosztów tych pieluch (kwota zależna od miejsca zamieszkania). Ja sie jednak chyba nie skusze. A Ty?? Agni82 a Ty myslalas cos nad tym?? U nas Dzis piękna pogoda, ciepelko aż szkoda w pracy siedzieć
|
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
zeby nie było ze leniwa jestem Makobratek za wczoraj ![]() Za wszystkie wizyty wyniki i egzaminy ![]() Madziulka fajny chłopięcy wózeczek my też mieliśmy taki odkupić tylko że jasno-brązowy Scio takiego szefa to normalnie sam ma kasy jak lodu a pracownikom grosze płaci
|
|
|
|
#1403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko w jednym pani dyrektor się zgodziła. Wziął ją na litość . Bo on był w szpitalu 3 tygodnie, ja w tym czasie miałam też iść do szpitala przez rozwarcie i skurcze a nie było z kim dziecka zostawić. Także mały chodzi ale jest najmłodszy. A od września dostał się do innego przedszkola.Cytat:
.
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina zajęta egzaminami a ja coraz bardziej pewna, że przenoszę Cytat:
|
||
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
nerolka, a gdzie znajdę jej kalkulator ?
Beatka właśnie przeglądałam materiały i widzę, że o zakładaniu prezerwatywy o trwałości..
|
#1406 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
tak czytam wasze posty o biustach i stanikach, chyba pora zacząć nosić porządną bieliznę, zmierzyć się, albo iść do sklepu niech mnie zmierzą. Teraz w ciązy to strasznie obwód mi się powiększył, miski też, ciekawe jak to będzie z obwodem po porodzie, bo miski rozumiem ze jeszcze urosną![]() Pytanko: narazie kupiłam jeden stanik do karmienia, średniej klasy z la vantil, nie wiem jak się bedzie sprawował. Myslicie ze do szpitala 1 wystarczy? poluje na drugi - lepszy, myslałam o triumph mamabel ale czy dane mi będzie karmić cysiem? Cytat:
A teraz w ciązy tylko materiałowe, żadnych usztywnień.Najlepiej sportowe bezszwowe, ale cycki w nim jak u starej baby wiszą, i na boki rozlazłe.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tacy ludzie jak szef tzta są najbardziej skąpi, im więcej mają, tym bardziej innym żałują, znam masę takich przypadków. Cytat:
edukacja sexualna? ciekawe... ustne egzaminy, myśle że Cię puszczą... Cytat:
Cytat:
heheh tzt w siódmym..zamęczy Cię dzisiaj. Moczem się nie martw. Urosept wyleczy, chociaż on dosyć lekki jest bo ziołowy, ja mam żurawit, moim zdaniem bardziej skuteczny. Cytat:
Ela ![]() gratulacje. Silna, dzielna jesteś, ale chyba Bóg czuwa nad Wami. Idziemy łeb w łeb, co do dnia...ja tez dzisiaj zaczynam 35tc. Spakowałam torbę, tak na 60%...pochwalcie mnie
|
|||||||||
|
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1408 |
|
BAN stały
|
no ja tez jestem chętna na rodzenie
![]() wczoraj tesciowa mi dziecko na balkonie zamknęla w bialy dzien biedaczek walil w okno, ledwie bylo slychac go, a mysmy dziecka szukali. no normalnie myslalam ze zejde jak go znalazlam takiego uplakanego... malo tego, idę się wieczorem kąpac, i chce ogolic sobie nogi, biore moja maszynke, i normalnie mnie drapie. ja tak patrze, co jest grane, a na maszynce siwe kłaki z brody tescia, no myslalam ze mnie krew zaleje... on specjalnie na zlosc mi to chyba robi! ostatnio slyszalam jak narzekal na mnie, ze się obijam, i wogole pretensje o wszystko do mnie, nawet w sprawach ktore mnie nie dotyczą... normalnie on mnie nienawidzi, a ja nawet się do niego nie odzywam. ale jak on chla przez 7 dni, i smierdzi w calej chalupie, do tego chalasuje po nocach to jest dobrze. wrrr |
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
zabiłabym jakby mi ktos dziecko na balkonie zamknal, za duzo sie lyszy o wypadnieciu.. a ja 4 pietro to wogole mam pietra - we wszystkich oknach mam klamki na zamek bo sie boje ze moze wyleci...
|
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Patik
![]() Bartessa to masz niezłe przeboje z teściami... Współczuję... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

taki unisex
Dzidziol główką do dołu już cały czas,ale jeszcze wysoko, szyjka też bez zmian, więc się nie pcha na świat 
).

zębole
Więc w dzień wkładam sobie płatki kosmetyczne, a w nocy mam ten top pod koszulką 
jak spanie to tylko bez stanika, może to dla nich niezbyt zdrowe bo się moga deformować ale spać w biustonoszu nie mam zamiaru.