|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
BAN stały
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
to zamkniecie nie bylo celowe na pewno, ale normalnie
|
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Też ją kiedyś przez przypadek zamknij - albo w upał albo mróz . Tak przez przypadek... wrrr---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Nieważne że nie celowo. Jak jest dziecko w domu to trzeba myśleć i mieć trochę wyobraźni...
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Youyou, 83monia, blondynko, uff pocieszyłyście mnie z tymi z sutkami.
Blondynko, robiłam sondę wśród znajomych, czytałam opinie w necie i zdecydowaliśmy się na szpital św. Rodziny, więc może się spotkamy. ![]() Madziulka, moim zdaniem wózek dla chłopca super i kwiatków nie ruszaj bo naprawdę nie ma potrzeby.
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak delikatnie i dziewczęco Cytat:
o ja pier...
|
|
#1415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My oby dwoje wychowani w domach z podwórkami a tu taka zmiana ![]() My teraz będziemy mieszkać na parterze A u Nas dalej upały. Dziś grzeje wybitnie. Aż duszno Brumek byłby w swoim żywiole Ja też zawsze kupowała usztywniany, a ostatnio pani wybrała mi taki "materiałowy" i sama byłam zdziwiona jak ładnie leży Cytat:
Właśnie brat złożył mój wózek i jest boski, ale nie mam jak zrobić zdjęć, bo wszystko już pochowane do przeprowadzki. Jak się uda to wstawię.
|
|
#1416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i za torbę i za kolejny tydzień
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: Brawo ja nadal mam tyle spakowanego co miałam ostatnio w szpitalu Cytat:
tfu tfu żeby nie zapeszyć Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- A dziękuję skończę w końcu kompletować wyprawkę Zamówiłam już naklejki, będą do odebrania w poniedziałek |
||
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa współczuję takich przejść
A teścia to bym chyba zagryzła
|
#1419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bartessa ja bym się w jakiś sposób "odwdzięczyła" teściowi A teściowa też jakaś zakręcona... no ale dobrze, że szybko go znaleźliście bo się dzieciaczek nastresował
|
|
#1420 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale się nie wyspałam ![]() Dzięki wszystkim za słowa współczucia pod adresem mojej "anomalii żółądkowej" Kochane jesteście, bo mój mąż to już chyba trochę na to zobojętniał. W sumie trudno się dziwić, po tylu miesiącach dla wszystkich wokół zrobiło się normalnie ze tak mam i nikt nie pomyśli, jaka to męka ![]() Brawo! To teraz wakacje Cytat:
Dajesz mu właśnie to wszystko, co jest kwintesencją miłości do dziecka - tylko dzięki Twojemu poświęceniu będzie mogło być zdrowym maluchem!Cytat:
Ja bym powiedziała, że nie chińska, tylko ... kobieca! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brak słów
|
|
#1421 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.![]() chwalę .Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#1422 |
|
BAN stały
|
no dziewczyny doslownie, glowa mala
ja mialam dziś kupic taką jednorazowa i isc mu zaniesc i powiedziec zeby wiecej mojej nie bral ale zapomnialam.
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
co za...
strasznie wkurzaja mnie takie przypadki, jak ma czlowiek normalnie zyc. Do tego dziecko w drodze to sie wszystko przezywa x100 Cytat:
Cytat:
Jeszcze mialam pisac o pierogach z Biedronki (ale to dla dziewczyn bardziej leniwych w gotowaniu, czyli takich jak ja ) pierwszy raz kupilam takie chłodzone-z tej lodówki jak stoja jogurty i bez porownania dobre, podsmazylam na masełku.... prawieeee jak domowe moge smiło polecić.
|
||
|
|
|
#1425 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ladny wozio i jak najbardziej nadaje sie dla chlopca, nic nie rob z kwiatuszkami. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chwalimy i gratulujemy kolejnego tyg.A u meza jest rzeczoznawca z ubezpieczenia, bo porysowalismy samochod na wakacjach, a ze mamy AC, to trzeba jakas kase wyciagnac. Ale siedzi i siedzi, a mielismy isc do sklepu, zaraz dziewczyny odbieramy i nie zdarzymy. W ogole to u meza w pracy zmienia sie ubezpieczyciel i mozna sie ubezpieczyc bez okresow karencji. No i poplaci kilka miechow niecale 60 zl, a wezmie za urodzenie dziecka 3tys. |
|||||||
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Uciekam na miasto. |
|
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
noi.................
Wasze kciuki nie pomogly tym razem mam cukrzyce ciazowa jestem zalamana ![]() glukoza przed 88 po 1 godzinie 142 po 2 godzinach 150 do tego na wizycie lekarz stwierdzil ze maica nie rosnie i dziecko sie nie rozwija i wyslal mnei natychmiast na oddzial na USG ja oczywiscie wpadlam w panike bo bylam sama maz w pracy i sie bałam i................. zaslablam............... jak doszlam do siebie zrobili USG i powiedzial mi lekarz ze wszystko oki ze maly rosnie w normie z wiekiem ciazy termin przesunal mi sie znowu tym razem na 17 sierpnia tylko wazy malo bo 1310g w 29 tc noi dostalam skierownanie na oddzial zeby niby zobaczyc co i jak i czy musze insulina brac...... ![]() czemu mnei spotykaja same zle rzeczy......... ![]() najwazniejsze ze z dzidzia oki ![]() tak sie przestraszylam noi moj porod w wybrany szpitalu stoi pod znakiem zapytania........... lakarz stwierdzila ze jesli mam tylozgiecie,problem z kregoslupem i jeszcze ta cukrzyca to lepiej by bylo zaplacic za polozna a najlepsza jest na staszica i rodzic tam............. juz mnie to wszsytko wku***a |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A waga dziecka nie jest za mała jak na 29 tydzień!!!!!!!!!!! Przecież średnia waga płodu w tym momencie to 1250 g!!!!!
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Aga super wieści z tą kaską
![]() sweet
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
A to my
Jutro zaczynamy 30 tydzień
|
#1431 |
|
BAN stały
|
Mamad śmiało w tej sukieniusi możesz iść
![]() Mnie się bardzo podoba!!! Zmalowana proszę Skarbeńku: http://www.ewa-michalak.pl/product-p...ter+2011-05-31 SPRAWDZ ROZMIAR ![]() Sweet bidulko.Współczuję. Ale na pocieszenie powiem: tez mam tyłozgięcie i urodziłam 4 dzieci. Na cukrzycę póki co dieta i wyniki sie poprawią. Waga małego nie taka mała.Czy On musi być olbrzymem? Spokojnie.Idz na oddział i tam zrobia wszelkie badania.I uważaj na siebie. Moze popijesz ze mną meliskę? Brunetko w końcu Super!!!Patik masz buziala za torbę!!! |
|
|
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
www. ewa-michalak.pl (tylko bez spacji), kalkulator tez tam znajdziesz
nerola, ja z tych nowych też nic nie kupowałam, ale widzę jakie się pojawiają to...na pewno sie skuszę ![]() Cytat:
![]() a ja do karmienia kupiłam na razie jeden, do szpitala myślę że wystarczy, a dalsze zakupy dopiero później planuję, bo jeszcze może się rozmiar zmienić pod sam koniec... ![]() Cytat:
No widzisz a wcześniej się wydawało że to niemożliwe ![]() Madziulek, zapomnialam - ładny wózeczek Sweet, na pewno będzie dobrze Zapomniałam powiedzieć, że od ostatniej wizyty przytyłam 0,5 kg - przez miesiąc więc nie jest źle, spodziewałam się że więcej będzie. A tu mam +3,5 od wagi startowej, a od najniższej w ciąży +5,5....
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze że z dzieckiem wszystko w porządku
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewuszki
Wyszło mi z kalkulatora tej Pani 75A ![]()
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
O, Nerolka, nie zauważyłam że już wpisałaś
![]() Brumek, szczuplaczku Ty, ślicznie wyglądasz ![]() widziałyście takie coś? http://www.domzdrowia.pl/94154,whycr...u-dziecka.html Ciekawa jestem czy to działa czy zwykły gadżet dla cierpiących na nadmiar gotówki... ![]() Zmalowana, to bardzo możliwe Mnie wychodziło na początku 75B, a wszystkie inne mam 70E, po jakimś czasie noszenia przeszłam na 75d ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-06-03 o 14:33 |
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet, a czy Ty na pewno dobrze zrozumialaś lekarza? Sorki, że pytam, ale nie dość, że (jak już wyżej pisalam) ta waga jest wręcz DUZA jak na 29 tydzień, to przecież jeszcze mówisz, że wg tego USG, czyli wagi właśnie, termin Ci się przesunął tydzień do przodu. Czyli lekarzowi też wyszło że dziecko jest WIĘKSZE a nie mniejsze, niz wskazuje na to wiek ciąży!
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
brumek ty grubasie Sweet głowa do góry, wyniki po glukozie tylko ciut ciut w górze, zaleca sie nic nie jest 12 godzin przed badaniem, trzymałaś sie tego? Nie ma co się denerwować na zapas, trzeba wszystko posprawdzac i jak cos wyjdzie nie tak to działać, bez paniki ! |
|
|
|
#1438 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za slowa pociechy.......
ja tez nie wiem czemu nie chca powtorzyc mi badania tylko odrazu stwierdzili cukrzyce bo wyniki zeczywiscienie sa tak strasznie wysokie norma po 60 min jest chyab 140 a po 120 min to nie wiem ![]() do tego panika z tym ze dziecko nie rosnie............ wkurzylam sie a co do poloznej chodzi o to ze zaczyna sie okres urlopowy i poprostu bedzie lipa z opieka w szpitalu! a ze ja troche tych problemow mam to poradzil mi zebym zaplacila za polozna ktora sie mna zaopiekuje bo jak sam przyznal na oddziale w tym okresie moze byc cienko z dobra opieka (chociaz szczery) a najlepsza pooznaowsze mjest i nawet mi ja polecal on i nie tylko ale ona jest w innym szpitalu................ i nie wiem juz co robic ![]() Cytat:
i co bys powiedziala na te slowa............ja poprostu zaslablam to byl moj komentarz! ciaza do tej pory idealna ksiazkowa zamienila sie w 1 sekundzie w pieklo! i co......okazalo sie ze jest oki tylko ze moje nerwy i psychika znow nadszarpniete! a co do wagi wiem ze oki bo brunetki Alicja w 29 tc wazyla 1370 wiec moj Igor niewiele mniej! Ja nie iwem co ten lekarz sobie mysli debil! |
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz zaraz...
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) Twoje dziecko jest prawie d0kładnie na 50 centylu! Kto powiedział, że to za mało I o tej insulinie? Wynik masz taki, że powstrzymywanie się od słodyczy i dobra dieta powinny zaradzić... Poprzedniego dnia przypadkiem nie jadłaś do późnego wieczora słodyczy albo owoców? Przejdź się spokojnie do innego lekarza.. Tyłozgięcie też nie jest jakimś problemem przy porodzie (ja mam), a nawet lepiej - kiedy macica rośnie, tyłozgięcie zanika, bo się macica powiększa i prostuje. Kto Ci narobił takiego stracha?
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety wakacji nie ma
Muszę pisać pracę magisterską, żeby po porodzie się tylko obronić, a nie kończyć pisać. Choć powiem, że kiepsko mi idzie i pewnie będę pisała o przedłużenie oddania pracy. ![]() Listonosz przyniósł i kasę dostałam do 20.05, czyli bez ostatniego zwolnienia, które mam od 20.05 do 19.06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

tak delikatnie i dziewczęco 
My oby dwoje wychowani w domach z podwórkami a tu taka zmiana 

klask i: Brawo 
szyjka trzyma, rozwarcie caly czas w miejscu, no ale gin mnie trochę pocieszyl ze sądzi ze urodzę przed terminem. no i koniec zakazów 

chwalę
.

zębole