|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Caltea jestes pewna z tym clotrimazolum?
bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo. A teraz mnie znow swędzi ![]() mucka mi przeszła rwa (jakos szybko ale nie narzekam ![]() ) ale też mam teraz skurcze w łydkach i wlasnie w nocy Juz mowilam tym razem w ciązy ani jednego dnia spokoju---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Aga mecz 25 albo 26 czerwca, z tego wszystkiego nie spojrzałam dokładnie
|
|
|
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Melduję się juz na zwolnieniu
Własnie wróciłam z ośrodka....masakra dziewczyny.... przyszłam koło 10, pytam który numerek wszedł bo na krzesełkach siedzi z 20 osób, a oczywiscie nikt swojego numerka nie zna.... Same starszawe babcie i zaczynają się kłócic ze sobą, ze one tu od 7 siedzą.... Skoro woła zgodnie z rejestracją a nie jak kto przyszedł to o co szum sobie pomyslałam....ale wolałam się nie odzywac bo awantura murowana.... Pojechałam do mojej maminki na kawusię i truskawki i jakoś to przezyłam )Tez mam na zwolnieniu 2 czyli chodząca, a raczej człapająca ![]() W poniedziałek albo wtorek ide na glukoze....brrrrrrrrrrrr Lulla czekam na wieści..... ![]() Siostro Aa2 trzymam kciuki za umowę...musi byc dobrze zdecydowałas co z L4? p/s ja na obiadek dzis robie szybkie spagetti![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- lausanne ja byłam w tamtym roku na meczu siatkówki i wspominam to do tej pory...Kolezanka zadzwoniła pare godzin przed meczem czy ryzykujemy i jedziemy Siedziałam w pierwszym rzędzie atmosfera świetna.....chętnie bym to owtórzyła )Ja także brałam clotrimazolum dopochwowo.... ????? Masc tez od czasu do czasu uzywam... zaniepokoiłam się teraz... |
|
|
|
#2043 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=Caltea;27284313] [QUOTE] Próbuję wszystkiego co się da. Temperatura mi rośnie, ból pulsuje, jeść od 3 dni nie mogę, nawet picie boli. Wczoraj się złamałam i wzięłam apap. A dentysta dopiero w przyszłym tygodniu.. Może pójdę do apteki zapytać o coś innego jeszcze, bo na razie płukałam dentoseptem.. Cytat:
ale tylko mąż będzie jadł, bo ja od 3 dni mam przymusowy post![]() Cytat:
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Lausane dobrze ze jestes bo:
Archinta (tobie składam dzisiaj bo w końcu sie pogubiłam czy to 2 czy 4 napisałas ze starsza wiec jak dla mnei 2 no ale potem były niescisłości wiec składam dzis to bedzie posrodku między 2 a 4 :życze Ci równiez wiele szczęśliwych dni, abys mogła spełnic wszystkie marzenia , aby na twojej drodze były kamyczki o które sie potykasz-ale aby to były kamyczki szczęścia ![]() Krowka_z_kwiatami_d.jpg217.jpg183.jpgmis_usmiech_d.jpg laseczki jeszcze raz dużo dużu buziaków |
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
To i ja składam Wam życzenia
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Asiek. Ja zrozumiałam że Archinta ma 4-ego i tego się trzymam. W sumie co za różnica - i tak i tak trzyosobowa bliźniaczka
|
|
|
|
#2047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bo każda strona inaczej podaje od kiedy, który miesiąc się zaczyna i ja sobie liczę z terminu @ czyli każdego 4, zaczynam kolejny miesiąc ciąży
- nie tylko ja tak liczę zresztą![]() Cytat:
Cytat:
![]() lausanne faktycznie cudny prezent dla prawdziwego fana sportu Wszystkiego najlepszegoCytat:
![]() Cytat:
Muszą je mieć przecież gdzieś w komputerze chyba co![]() Biedna |
||||
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
natuś - ja też tak liczę miesiące
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to liczenie miesiącami to tylko tak dla tych co się nie orientują w tygodniach Bo mojemu tż 27tc nic nie mówi A jak mu powiem, ze już 7 mc się zaczął to go zmobilizuję do zakupów
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paskudny stan zapalny i nadwrażliwość zębów. Normalnie to bym wzięła tabletkę i byłoby do wytrzymania przynajmniej do wizyty lekarza. A tak? grr..
|
|
#2051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana życzę Ci wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu na twarzy, spełnienia marzeń i bezproblemowego porodu
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Francja zdecydowanie cudna.....dzis podliczyłam nasze wydatki i zdecydowanie jest droga....... ![]() Cytat:
Jeśli łapią was skurcze w łydkach to trzeba palce wyciągnąć jak najwyzej (skierowac w stronę kolana) a piętę wypchnąć....naprawdę pomaga i nie dochodzi do skurczu.... |
||
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
cotuś wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]() Długo się nie odzywałam, czytałam Was ale jakoś tak nie miałam weny, widzę że coś nas tu ubyło chyba, bianeczka chyba się gdzieś zapodziała ![]() Małgosiu jak Twoje bóle "kroku" coś lepiej czy ciągle tak samo??? Ja już jak stara baba chodzę, mięśnie krocza to jedna wielka masakra, czy są na to jakieś ćwiczenia??? Wczoraj mój mężyk mnie rozłożył na łopatki jak rozmawialiśmy o liście zakupów, pampkach i wkładkach laktacyjnych (rozważam wielorazowe, używałyście może???). On ma w pracy kilku kolegów świeżo dzieciatych i rozmawiają czasem o różnych sprawach... ostatnio na tapecie mieli jak sie wyraził "pieluchy dla mam" z powagą zaczął mnie uświadamiać że musimy mi kupić coś takiego zupełnie jakbym sama nie wiedziała, kochane te nasze połówki jabłek są Swoją drogą mamy które już mają dzieciaczki powiedzcie jak długo trwa krwawienie po porodzie??? Poważne tematy narzuciłam, ale to dlatego że chyba zaczynam się bać
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam z oburzeniem napisać że Moje posty zostały skasowane, ale zaczełam czytać i nie pamiętałam żeby były te wypowiedzi i się skapnełam że już jest następna strona =))) he he
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
:con fused:Mój mąż negocjuje dziś cenę wózka w pracy Ponoć jego kierowniczka chce sprzedać Mutsy urban rider 3 w 1, w fajnym stanie, a to dobry wózek, więc może akurat W ogóle nie mogę narzekać- bardzo jest wszystkim przejęty, gada do synka, myśli już przede wszytskim o nim i żąłuje że nie może chodzić do szkoły rodzenia- bo pracuje codziennie od 8 do 21
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio się zorientowałam że Mój narzeczony przejmuje się bardziej odemnie dzieckiem. Wczoraj myślał długo nad tym jak pojedziemy do szpitala, czy będzie wtedy przy Mnie i był smutny gdy pomyślał o tym że mógłby nie być wpuszczony na salę porodową. Rozczula Mnie On =)))
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać co wynegocjował My kupujemy nowy wózek i tż postanowił, że już w tym miesiącu go zamówimy
|
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
Ja specjalnie szukałam szkoły rodzenia w soboty, by narzeczony mógł chodzić razem ze Mną (ale i tak będzie musiał się dogadać z szefem by wychodzić godzinę wcześniej)
|
|
|
|
#2061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaaaa.... ale super prezent dla mężulka ja byłam raz na lidze, w katowicach, tak się darłam, że 3 dni potem nie mówiłam tylko szeptałam graliśmy z Rosją, 5 setów i wygrali nasi dzielni chłopcy ![]() ale ci zazdroszczę ![]() dawno to miałam ale wydaje mi sie, że na ulotce było, że nie mozna w I trymestrze...ale pewna nie jestem. Cytat:
![]() Cytat:
moze faktycznie pomoze to tantum.a co to za pracę ten twój mężul ma? to prawie 2 etaty by wykroil. strasznie biedak się zapracowuje. własnie uciekłam ze słońca bo się nie da wytrzymać tak grzeje ale sie ciesze ze nie musze w ten upał dziś w pracy siedzieć, zwłaszcza, że kumpela dzwoniła z informacją, że dyro się wscieka - pewnie też z tego upału |
|||
|
|
|
#2062 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo żąłował że nie będzie na wykładzie w szkole rodzenia o roli ojca podczas porodu, ale obiecałam że mu notatki zrobie Do niedawna miałam jeszcze takie poczucie, że chyba wolałabym mieć cesarskie cięcie, ale teraz utwierdzam się w przekonaniu, że jeśli lekarz nie zdecyduje inaczej chcę urodzić naturalnie. A jeśli mój tż-et bedzie ze mną, to na pewno będzie to niesamowite przeżycie dla nas dwojgaCytat:
![]() więc jakby zszedł do 1500 to ja bym brała Wybór wózka to strasznie trudna sprawa. Nie chciałabym wydać kupy pieniędzy na coś z czego będę niezadowolona, a z drugiej strony nie można szukać oszczędności na czymś tak ważnym jak wózek.Cytat:
Cytat:
), no ale takie czasy. A szczególnie jak się chce w naszym zawodzie pracować (bo my tacy troche jeszcze idealiści jestśmy) to trzeba się nakombinować trochę. Jak wiadomo zarobki w służbie zdrowia nie są najwyższe
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2064 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i nospę docelowo jak się pojawiają. Ale nie ma ich od 16 maja - odpukać a co do skurczy łydek to dobrze wiedzieć, bo czasem nie moge sobie poradzić w nocyCytat:
Ja tez się boje a to juz drugi raz. Na pocieszenie Ci powiem, że planuję trzecie za 3-4 lata mimo koszmarnego bólu i nielada przeżyć w szpitalu więc chyba nie jest tak źle Szybko minie i sie zapomni![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do planów my też chcielibyśmy mieć więcej dzieci, ostateczną decyzję podejmę po porodzie
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) - to zwykle tylko na obchód, bo niby masz się jak najwięcej wietrzyc ale przy takim krwawieniu to ja dziękuję albo własnie wkładasz podpaskę i na to jednorazówki a jak będziesz potrzebowała więcej to Ci tż dowiezie. Ja tam lubiłam czesto zmieniać :brzydal : No a potem w domu to najpierw większe zwykłe podpaski np maxi (tylko bezzapachowe oczywiście i nieperfumowane ) a potem coraz mniejsze. Sama zobaczysz zresztą jak bedzie to u Ciebie wyglądać
|
|
|
|
|
#2067 | ||||
|
Zadomowienie
|
wczoraj przez te burze 2 razy mi wykasowało, bo net się zacinał, a dzisiaj rano nie chciało mi cytowac postów a spisałam się jak głupia
![]() lausanne-Wszystkiego Najlepszego ![]() Archinta- dla Ciebie również Wszystkiego Naj Naj Lullaby-trzymam kciuki za wizyte ![]() Monia-pisałam wczoraj o chrupkach kukurydzianych i coli ale wszystko mi wciagnęło i wykasowało . Super że się już lepiej czujesz![]() Natka, Martusia, Gerda- dziękuje Danika-dużo par było w szkole rodzenia? Ze stopa mam problem od tygodnia, źle stanełam i mnie boli niżej kostki, napuchło, prawdopodobnie węzadła, ale poczekam jeszcze najbliższy tydz. i chyba do ortopedy sie wybiore. Dziekuje Cotka- jeszce raz gratuluje ![]() Spray- córe leczymy od 3 lat na refluks nerki, niby już jest lepiej, ale musielismy zrobić dodatkowe badania(scyntografie)bo prawa nerka jest mniejsza od lewej.Z małą na badaniach był TŻ bo cały gabinet był napromieniowany i mogło by to zaszkodzić maleństwu.Teraz czekamy na wyniki.. Cytat:
Cytat:
musi być pyszne!!..ja dzisiaj zwykła warzywna, brak pomysłów![]() Cytat:
![]() Irmith-krwawienie tylko przez pare dni jest mocniejsze, a potem już jest słabsze u mnie utrzymywało się ok.5 tyg. ale jakoś za specjalnie tego nie odczułam.Co do ilości majtek czy podpasek, to ciężko stwierdzić ile będzie się tego potrzebować, najlepiej na bierząco kupować a do szpitala kupić z 3-4 opakowania. kaileight- i jak z wózeczkiem? Cytat:
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za info, ja niestety jestem z tych co to lubią mieć wszystko rozplanowane a potem jak znam życie i tak zonk z czymś będzie
|
#2069 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() . Oby tak dalej![]() Cytat:
Ja się nie ważę, a do gina idę dopiero za 2 tyg., to zobaczymy co powie ![]() Cytat:
Ja też chętnie posłucham pikantnych opowieści ![]() ![]() |
||||
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafisz je jeszcze sama założyć?![]() Opinie poczytałam i stwierdziłam, że zaryzykuję i wyrobie sobie ją osobiście No i raczej nie stać nas na dużo droższy wózek, a chciałam nowy![]() U mnie też zaczyna grzmieć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo. A teraz mnie znow swędzi

) ale też mam teraz skurcze w łydkach i wlasnie w nocy
Juz mowilam tym razem w ciązy ani jednego dnia spokoju
Własnie wróciłam z ośrodka....masakra dziewczyny.... przyszłam koło 10, pytam który numerek wszedł bo na krzesełkach siedzi z 20 osób, a oczywiscie nikt swojego numerka nie zna.... Same starszawe babcie i zaczynają się kłócic ze sobą, ze one tu od 7 siedzą.... Skoro woła zgodnie z rejestracją a nie jak kto przyszedł to o co szum sobie pomyslałam....ale wolałam się nie odzywac bo awantura murowana.... Pojechałam do mojej maminki na kawusię i truskawki i jakoś to przezyłam

Muszą je mieć przecież gdzieś w komputerze chyba co

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

więc jakby zszedł do 1500 to ja bym brała
Wybór wózka to strasznie trudna sprawa. Nie chciałabym wydać kupy pieniędzy na coś z czego będę niezadowolona, a z drugiej strony nie można szukać oszczędności na czymś tak ważnym jak wózek.