Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 13:28   #2041
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Caltea jestes pewna z tym clotrimazolum? bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo. A teraz mnie znow swędzi - tyle że bardziej na zewnatrz i się smarowałam dwa razy clo w kremie. Bo czytałam że jest minimalna szansa na przedostanie sie do krwioobiegu. No i stwierdziłam że skoro mialam dopochwowo to mi nie zaszkodzi

mucka
mi przeszła rwa (jakos szybko ale nie narzekam) ale też mam teraz skurcze w łydkach i wlasnie w nocy Juz mowilam tym razem w ciązy ani jednego dnia spokoju

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Aga mecz 25 albo 26 czerwca, z tego wszystkiego nie spojrzałam dokładnie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:33   #2042
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Melduję się juz na zwolnieniu Własnie wróciłam z ośrodka....masakra dziewczyny.... przyszłam koło 10, pytam który numerek wszedł bo na krzesełkach siedzi z 20 osób, a oczywiscie nikt swojego numerka nie zna.... Same starszawe babcie i zaczynają się kłócic ze sobą, ze one tu od 7 siedzą.... Skoro woła zgodnie z rejestracją a nie jak kto przyszedł to o co szum sobie pomyslałam....ale wolałam się nie odzywac bo awantura murowana.... Pojechałam do mojej maminki na kawusię i truskawki i jakoś to przezyłam)

Tez mam na zwolnieniu 2 czyli chodząca, a raczej człapająca

W poniedziałek albo wtorek ide na glukoze....brrrrrrrrrrrr

Lulla czekam na wieści.....
Siostro Aa2 trzymam kciuki za umowę...musi byc dobrze zdecydowałas co z L4? p/s ja na obiadek dzis robie szybkie spagetti

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

lausanne ja byłam w tamtym roku na meczu siatkówki i wspominam to do tej pory...Kolezanka zadzwoniła pare godzin przed meczem czy ryzykujemy i jedziemy Siedziałam w pierwszym rzędzie atmosfera świetna.....chętnie bym to owtórzyła )

Ja także brałam clotrimazolum dopochwowo.... ????? Masc tez od czasu do czasu uzywam... zaniepokoiłam się teraz...
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:37   #2043
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Melduję się juz na zwolnieniu Własnie wróciłam z ośrodka....masakra dziewczyny.... przyszłam koło 10, pytam który numerek wszedł bo na krzesełkach siedzi z 20 osób, a oczywiscie nikt swojego numerka nie zna.... Same starszawe babcie i zaczynają się kłócic ze sobą, ze one tu od 7 siedzą.... Skoro woła zgodnie z rejestracją a nie jak kto przyszedł to o co szum sobie pomyslałam....ale wolałam się nie odzywac bo awantura murowana.... Pojechałam do mojej maminki na kawusię i truskawki i jakoś to przezyłam)

Tez mam na zwolnieniu 2 czyli chodząca, a raczej człapająca

Tez rano byłam u lekarza.. i co się okazało? że zgubiły się moje wyniki krzywej cukrowej:baba :Mam nadzieję, że odnajdą się i że nie będę musiał ich poprawiać, bo dla mnie to badanie nie było jakaś przyjemnością

[QUOTE=Caltea;27284313]

. A może płukanki z szałwii?

[QUOTE]

Próbuję wszystkiego co się da. Temperatura mi rośnie, ból pulsuje, jeść od 3 dni nie mogę, nawet picie boli. Wczoraj się złamałam i wzięłam apap. A dentysta dopiero w przyszłym tygodniu.. Może pójdę do apteki zapytać o coś innego jeszcze, bo na razie płukałam dentoseptem..

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Na obiadek: nowe ziemniaczki, jajko sadzone i sałatka z sałaty i pomidora z jogurtem naturalnym

A ja jutro zaczynam 7 miesiąc tak teoretycznie
To tak jak i u mnie ale tylko mąż będzie jadł, bo ja od 3 dni mam przymusowy post

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Właśnie coś odkryłam, jutro zaczynam 6 miesiąc =) jestem szczęśliwa z tego powodu =)))

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Ja ostatnio nie mam ochoty robić nic do jedzenia. Żywię się kupnym jedzeniem albo jedzonkiem od mamy =)))
A mnie ostatnio strasznie ciągnie do gotowania. Może przez to, że w końcu mam większy apatyt i zaczynam coś więcej jeść
Stary 2011-06-03, 13:39   #2044
aa2
Zakorzenienie

Lausane dobrze ze jestes bo:
życze Ci zdrówka , miłości i spełnienia wszystkich marzeń

Archinta (tobie składam dzisiaj bo w końcu sie pogubiłam czy to 2 czy 4 napisałas ze starsza wiec jak dla mnei 2 no ale potem były niescisłości wiec składam dzis to bedzie posrodku między 2 a 4:
życze Ci równiez wiele szczęśliwych dni, abys mogła spełnic wszystkie marzenia , aby na twojej drodze były kamyczki o które sie potykasz-ale aby to były kamyczki szczęścia

Krowka_z_kwiatami_d.jpg217.jpg183.jpgmis_usmiech_d.jpg

laseczki jeszcze raz dużo dużu buziaków
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:42   #2045
pestka78
Rozeznanie

To i ja składam Wam życzenia
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:44   #2046
lausanne
Wtajemniczenie

dzięki Asiek. Ja zrozumiałam że Archinta ma 4-ego i tego się trzymam. W sumie co za różnica - i tak i tak trzyosobowa bliźniaczka
Stary 2011-06-03, 13:50   #2047
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

natka - a czemu tak teoretycznie?? <ten 7 miesc>
Bo każda strona inaczej podaje od kiedy, który miesiąc się zaczyna i ja sobie liczę z terminu @ czyli każdego 4, zaczynam kolejny miesiąc ciąży - nie tylko ja tak liczę zresztą

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Hallo!
Piję kawkę i Was nadrabiam (znowu usłyszałam, że będę miała czarne wody płodowe, ale jednak zaryzykuję)
Mało Cię tu ostatnio Czarne wody?

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja dziś robię szparagi w cieście francuskim z sosem beszamelowym i serem żółtym
Mmm jaki wypasik

lausanne faktycznie cudny prezent dla prawdziwego fana sportu Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Ja także brałam clotrimazolum dopochwowo.... ????? Masc tez od czasu do czasu uzywam... zaniepokoiłam się teraz...
Ja też czasami się posmaruję i co

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Tez rano byłam u lekarza.. i co się okazało? że zgubiły się moje wyniki krzywej cukrowej:baba :Mam nadzieję, że odnajdą się i że nie będę musiał ich poprawiać, bo dla mnie to badanie nie było jakaś przyjemnością

To tak jak i u mnie ale tylko mąż będzie jadł, bo ja od 3 dni mam przymusowy post
Trzymam kciuki zeby się wyniki znalazły Muszą je mieć przecież gdzieś w komputerze chyba co
Biedna A co masz w ustach, ze tak cierpisz?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:57   #2048
agnieszka 0605
Zakorzenienie

natuś - ja też tak liczę miesiące choć chyba 7 mis zavzyna się od 27 tc, a Ty masz już 27 tc

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:01   #2049
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natuś - ja też tak liczę miesiące choć chyba 7 mis zavzyna się od 27 tc, a Ty masz już 27 tc
Najwygodniej prawda? A no możliwe bo ja widziałam raz, ze od 27tc a raz od 28tc się zaczyna Ale to liczenie miesiącami to tylko tak dla tych co się nie orientują w tygodniach Bo mojemu tż 27tc nic nie mówi A jak mu powiem, ze już 7 mc się zaczął to go zmobilizuję do zakupów

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-03, 14:04   #2050
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki zeby się wyniki znalazły Muszą je mieć przecież gdzieś w komputerze chyba co
Biedna A co masz w ustach, ze tak cierpisz?

Paskudny stan zapalny i nadwrażliwość zębów. Normalnie to bym wzięła tabletkę i byłoby do wytrzymania przynajmniej do wizyty lekarza. A tak? grr..
Stary 2011-06-03, 14:05   #2051
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
u mnie tez słoneczko wyszło to chyba skorzystam z wolnosci i zalegnę na tarasie

a co na obiadek robicie?
mi został makaron od wczoraj, to dogotuje rosół i naleśniki
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

a ja dostałam rano od małza cudowny prezent - dwa bilety na mecz siatkówki na ligę światową:jupi : jestem totalną maniaczką sportu i zwariowałam ze szczęscia:jup i: Jeszcze to pięknie wymyslil zebym nie byla zmęczona ze podroz jednego dnia, wieczor u znajomych, potem nastepnego dnia mecz, a dopiero kolejnego powrót do lublina A mały na dzialke na wies z dziadkami zebym się nie martwila o niego Największym moim marzeniem co prawda jest wimbledon albo us open (i kilka autografów, w tym nejbardziej Federera) ale malż powiedzial ze w ciazy to raczej wolal postawić na mecz siatkowki bo przynajmniej w krajuA prezent wniósł Konradek i jeszcze dostałam mnóstwo buziaczków od niego a po południu i jutro małż nas bierze nad jeziorko. No po prostu bajka - wreszcie nie te cztery ściany
super prezencik od twoich mężczyzn
Kochana życzę Ci wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu na twarzy, spełnienia marzeń i bezproblemowego porodu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:07   #2052
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Paskudny stan zapalny i nadwrażliwość zębów. Normalnie to bym wzięła tabletkę i byłoby do wytrzymania przynajmniej do wizyty lekarza. A tak? grr..
Uuu to faktycznie niefajnie Apap możesz wziąć, chyba, że nie chcesz A może spróbuj tantum verde do psikania? Można stosować w ciąży no i fajnie znieczula

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-03, 14:10   #2053
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Hallo!

A jakie, Luii, bierzesz leki na skurcze? (Zazdraszczam Francji, oglądałam fotki, hmmmm, marzenie)
Dostałam Duphaston 2x dziennie i magnez 3x dziennie....

Francja zdecydowanie cudna.....dzis podliczyłam nasze wydatki i zdecydowanie jest droga.......

Cytat:
Brzmi smakowicie..... ja robię gulasz z ogórkiem i grzybkami i kaszą....

Jeśli łapią was skurcze w łydkach to trzeba palce wyciągnąć jak najwyzej (skierowac w stronę kolana) a piętę wypchnąć....naprawdę pomaga i nie dochodzi do skurczu....

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:14   #2054
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

cześć mamuśki

cotuś wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia obrączka wcale nie jest męska a z pierścionkiem wygląda pięknie

Długo się nie odzywałam, czytałam Was ale jakoś tak nie miałam weny, widzę że coś nas tu ubyło chyba, bianeczka chyba się gdzieś zapodziała

Małgosiu jak Twoje bóle "kroku" coś lepiej czy ciągle tak samo??? Ja już jak stara baba chodzę, mięśnie krocza to jedna wielka masakra, czy są na to jakieś ćwiczenia???

Wczoraj mój mężyk mnie rozłożył na łopatki jak rozmawialiśmy o liście zakupów, pampkach i wkładkach laktacyjnych (rozważam wielorazowe, używałyście może???).
On ma w pracy kilku kolegów świeżo dzieciatych i rozmawiają czasem o różnych sprawach... ostatnio na tapecie mieli jak sie wyraził "pieluchy dla mam" z powagą zaczął mnie uświadamiać że musimy mi kupić coś takiego zupełnie jakbym sama nie wiedziała, kochane te nasze połówki jabłek są

Swoją drogą mamy które już mają dzieciaczki powiedzcie jak długo trwa krwawienie po porodzie???

Poważne tematy narzuciłam, ale to dlatego że chyba zaczynam się bać

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:20   #2055
DzastaW
Zadomowienie

Chciałam z oburzeniem napisać że Moje posty zostały skasowane, ale zaczełam czytać i nie pamiętałam żeby były te wypowiedzi i się skapnełam że już jest następna strona =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:22   #2056
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Uuu to faktycznie niefajnie Apap możesz wziąć, chyba, że nie chcesz A może spróbuj tantum verde do psikania? Można stosować w ciąży no i fajnie znieczula
Apap wczoraj już wzięłam, nie mogłam wytrzymać. Ale pójdę do apteki to zapytam o to Tantum verde.. nie kojarze tego, a może akurat zadziała.. Dzięki

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Długo się nie odzywałam, czytałam Was ale jakoś tak nie miałam weny, widzę że coś nas tu ubyło chyba, bianeczka chyba się gdzieś zapodziała

Wczoraj mój mężyk mnie rozłożył na łopatki jak rozmawialiśmy o liście zakupów, pampkach i wkładkach laktacyjnych (rozważam wielorazowe, używałyście może???).
On ma w pracy kilku kolegów świeżo dzieciatych i rozmawiają czasem o różnych sprawach... ostatnio na tapecie mieli jak sie wyraził "pieluchy dla mam" z powagą zaczął mnie uświadamiać że musimy mi kupić coś takiego zupełnie jakbym sama nie wiedziała, kochane te nasze połówki jabłek są

Własnie też zastanawiałam się gdzie podziałą się bianeczka..:con fused:

Mój mąż negocjuje dziś cenę wózka w pracy Ponoć jego kierowniczka chce sprzedać Mutsy urban rider 3 w 1, w fajnym stanie, a to dobry wózek, więc może akurat W ogóle nie mogę narzekać- bardzo jest wszystkim przejęty, gada do synka, myśli już przede wszytskim o nim i żąłuje że nie może chodzić do szkoły rodzenia- bo pracuje codziennie od 8 do 21Ale zapowiedział już że na porodzie jak najbardziej będzie
Stary 2011-06-03, 14:28   #2057
DzastaW
Zadomowienie

Ostatnio się zorientowałam że Mój narzeczony przejmuje się bardziej odemnie dzieckiem. Wczoraj myślał długo nad tym jak pojedziemy do szpitala, czy będzie wtedy przy Mnie i był smutny gdy pomyślał o tym że mógłby nie być wpuszczony na salę porodową. Rozczula Mnie On =)))

Stary 2011-06-03, 14:32   #2058
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Apap wczoraj już wzięłam, nie mogłam wytrzymać. Ale pójdę do apteki to zapytam o to Tantum verde.. nie kojarze tego, a może akurat zadziała.. Dzięki
Mi na gardło pomaga elegancko ale pisze tam też "do stosowania w jamie ustnej"

Daj znać co wynegocjował My kupujemy nowy wózek i tż postanowił, że już w tym miesiącu go zamówimy Też nie mogę narzekać, chociaż ideałem nie jest

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-03, 14:34   #2059
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Mój mąż negocjuje dziś cenę wózka w pracy Ponoć jego kierowniczka chce sprzedać Mutsy urban rider 3 w 1, w fajnym stanie, a to dobry wózek, więc może akurat W ogóle nie mogę narzekać- bardzo jest wszystkim przejęty, gada do synka, myśli już przede wszytskim o nim i żąłuje że nie może chodzić do szkoły rodzenia- bo pracuje codziennie od 8 do 21Ale zapowiedział już że na porodzie jak najbardziej będzie
Cytat:
Ostatnio się zorientowałam że Mój narzeczony przejmuje się bardziej odemnie dzieckiem. Wczoraj myślał długo nad tym jak pojedziemy do szpitala, czy będzie wtedy przy Mnie i był smutny gdy pomyślał o tym że mógłby nie być wpuszczony na salę porodową. Rozczula Mnie On =)))
A nie mówiłam że są kochani

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-03, 14:37   #2060
DzastaW
Zadomowienie

Ja specjalnie szukałam szkoły rodzenia w soboty, by narzeczony mógł chodzić razem ze Mną (ale i tak będzie musiał się dogadać z szefem by wychodzić godzinę wcześniej)

Stary 2011-06-03, 14:39   #2061
danika
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dostałam rano od małza cudowny prezent - dwa bilety na mecz siatkówki na ligę światową:jupi : jestem totalną maniaczką sportu i zwariowałam ze szczęscia:jup i:
STO LAT STO LAT !!!!
o jaaaaa.... ale super prezent dla mężulka

ja byłam raz na lidze, w katowicach, tak się darłam, że 3 dni potem nie mówiłam tylko szeptałam graliśmy z Rosją, 5 setów i wygrali nasi dzielni chłopcy

ale ci zazdroszczę

Cytat:
Caltea jestes pewna z tym clotrimazolum?
dawno to miałam ale wydaje mi sie, że na ulotce było, że nie mozna w I trymestrze...ale pewna nie jestem.

Cytat:
Melduję się juz na zwolnieniu

no to odpoczywaj

ja też w poniedziałek się wybieram. ciągnę mamę do towarzystwa coby sie nie zanudzić przez 2 godziny

Cytat:
W ogóle nie mogę narzekać- bardzo jest wszystkim przejęty, gada do synka, myśli już przede wszytskim o nim i żąłuje że nie może chodzić do szkoły rodzenia- bo pracuje codziennie od 8 do 21Ale zapowiedział już że na porodzie jak najbardziej będzie
oj biedaku...współczuję tego bólu moze faktycznie pomoze to tantum.

a co to za pracę ten twój mężul ma? to prawie 2 etaty by wykroil. strasznie biedak się zapracowuje.

własnie uciekłam ze słońca bo się nie da wytrzymać tak grzeje
ale sie ciesze ze nie musze w ten upał dziś w pracy siedzieć, zwłaszcza, że kumpela dzwoniła z informacją, że dyro się wscieka - pewnie też z tego upału
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:56   #2062
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Też mam takie wrażenie, że mój przejmuje się bardziej niż ja sama Bardzo żąłował że nie będzie na wykładzie w szkole rodzenia o roli ojca podczas porodu, ale obiecałam że mu notatki zrobie Do niedawna miałam jeszcze takie poczucie, że chyba wolałabym mieć cesarskie cięcie, ale teraz utwierdzam się w przekonaniu, że jeśli lekarz nie zdecyduje inaczej chcę urodzić naturalnie. A jeśli mój tż-et bedzie ze mną, to na pewno będzie to niesamowite przeżycie dla nas dwojga

Cytat:
Mi na gardło pomaga elegancko ale pisze tam też "do stosowania w jamie ustnej"

Daj znać co wynegocjował My kupujemy nowy wózek i tż postanowił, że już w tym miesiącu go zamówimy Też nie mogę narzekać, chociaż ideałem nie jest
Nowy kosztuje koło 3 tysięcy więc jakby zszedł do 1500 to ja bym brała- no bo skoro ma i gondolę i spacerówkę i fotelik to się opłaca. Chyba żeby kupić jakiś nowy wózek gorszej jakości, np. na allegro. Ale to i tak nie wyjdzie taka kwota. Sama nie wiem Wybór wózka to strasznie trudna sprawa. Nie chciałabym wydać kupy pieniędzy na coś z czego będę niezadowolona, a z drugiej strony nie można szukać oszczędności na czymś tak ważnym jak wózek.

Cytat:
Ja specjalnie szukałam szkoły rodzenia w soboty, by narzeczony mógł chodzić razem ze Mną (ale i tak będzie musiał się dogadać z szefem by wychodzić godzinę wcześniej)
U nas niestety w szpitalu w którym chcę rodzić szkoła prowadzi zajęcia tylko w tygodniu...

Cytat:

oj biedaku...współczuję tego bólu moze faktycznie pomoze to tantum.

a co to za pracę ten twój mężul ma? to prawie 2 etaty by wykroil. strasznie biedak się zapracowuje.
No w zasadzie to prawie 2 etaty ma.. Ledwo jedną pracę kończy i gna do drugiej. Czasem jestem o to zła, że całymi dniami siedzę sama w domu( pracować już niestety nie mogę- zwolnienie), no ale takie czasy. A szczególnie jak się chce w naszym zawodzie pracować (bo my tacy troche jeszcze idealiści jestśmy) to trzeba się nakombinować trochę. Jak wiadomo zarobki w służbie zdrowia nie są najwyższe
Stary 2011-06-03, 15:04   #2063
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nowy kosztuje koło 3 tysięcy więc jakby zszedł do 1500 to ja bym brała- no bo skoro ma i gondolę i spacerówkę i fotelik to się opłaca. Chyba żeby kupić jakiś nowy wózek gorszej jakości, np. na allegro. Ale to i tak nie wyjdzie taka kwota. Sama nie wiem Wybór wózka to strasznie trudna sprawa. Nie chciałabym wydać kupy pieniędzy na coś z czego będę niezadowolona, a z drugiej strony nie można szukać oszczędności na czymś tak ważnym jak wózek.
No to fakt, za połowę też bym brała My chcemy Tako Jumper - opinie są różne ale jesteśmy zdecydowani

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-03, 15:15   #2064
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
super prezencik od twoich mężczyzn
Kochana życzę Ci wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu na twarzy, spełnienia marzeń i bezproblemowego porodu
dzięki
Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Dostałam Duphaston 2x dziennie i magnez 3x dziennie....
Jeśli łapią was skurcze w łydkach to trzeba palce wyciągnąć jak najwyzej (skierowac w stronę kolana) a piętę wypchnąć....naprawdę pomaga i nie dochodzi do skurczu....
mnie pomógł magnez na skurcze brzuszka - dostalam 3x dziennie po 2. Wspomagająco mam luteinę 2x2 od samego początku i nospę docelowo jak się pojawiają. Ale nie ma ich od 16 maja - odpukać a co do skurczy łydek to dobrze wiedzieć, bo czasem nie moge sobie poradzić w nocy

Cytat:

Swoją drogą mamy które już mają dzieciaczki powiedzcie jak długo trwa krwawienie po porodzie???
krwawienie trwa srednio około dwa tygodnie, ale bardzo bardzo intensywne jest tylko trzy-cztery dni, jeśli macica się prawidlowo i szybko obkurcza. Wielkie wkładki np bella poporodowe albo pieluchy jak najbardziej polecane Ja tez się boje a to juz drugi raz. Na pocieszenie Ci powiem, że planuję trzecie za 3-4 lata mimo koszmarnego bólu i nielada przeżyć w szpitalu więc chyba nie jest tak źle Szybko minie i sie zapomni
Cytat:
STO LAT STO LAT !!!!
o jaaaaa.... ale super prezent dla mężulka
ja byłam raz na lidze, w katowicach, tak się darłam, że 3 dni potem nie mówiłam tylko szeptałam graliśmy z Rosją, 5 setów i wygrali nasi dzielni chłopcy
ale ci zazdroszczę

tez myślę że faaajnie

dawno to miałam ale wydaje mi sie, że na ulotce było, że nie mozna w I trymestrze...ale pewna nie jestem.
dzięki, zadzwonię chyba do gina na wszelki
Stary 2011-06-03, 15:28   #2065
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
krwawienie trwa srednio około dwa tygodnie, ale bardzo bardzo intensywne jest tylko trzy-cztery dni, jeśli macica się prawidlowo i szybko obkurcza. Wielkie wkładki np bella poporodowe albo pieluchy jak najbardziej polecane Ja tez się boje a to juz drugi raz. Na pocieszenie Ci powiem, że planuję trzecie za 3-4 lata mimo koszmarnego bólu i nielada przeżyć w szpitalu więc chyba nie jest tak źle Szybko minie i sie zapomni
Hmm czyli tak średnio dziennie ile sztuk tych pieluch sie zużywa?? Nie wiem ile opakowań kupić, na to się zakłada majty jednorazowe? Potem wystarczą zwykłe podpaski maxi?? Pytam bo tworzę sobie listę zakupów, jejuuu ale tego jest dużo
Co do planów my też chcielibyśmy mieć więcej dzieci, ostateczną decyzję podejmę po porodzie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-03, 15:49   #2066
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm czyli tak średnio dziennie ile sztuk tych pieluch sie zużywa?? Nie wiem ile opakowań kupić, na to się zakłada majty jednorazowe? Potem wystarczą zwykłe podpaski maxi?? Pytam bo tworzę sobie listę zakupów, jejuuu ale tego jest dużo
Co do planów my też chcielibyśmy mieć więcej dzieci, ostateczną decyzję podejmę po porodzie
Irmith trudno mi powiedzieć ile średnio... Na początku w szpitalu masz albo podpaskę miedzy nogami (bez majtek jednorazowych) - to zwykle tylko na obchód, bo niby masz się jak najwięcej wietrzyc ale przy takim krwawieniu to ja dziękuję albo własnie wkładasz podpaskę i na to jednorazówki do szpitala kup ze 2-3 paczki, na pewno się nie zmarnuje a jak będziesz potrzebowała więcej to Ci tż dowiezie. Ja tam lubiłam czesto zmieniać:brzydal : No a potem w domu to najpierw większe zwykłe podpaski np maxi (tylko bezzapachowe oczywiście i nieperfumowane) a potem coraz mniejsze. Sama zobaczysz zresztą jak bedzie to u Ciebie wyglądać
Stary 2011-06-03, 16:06   #2067
kapka
Zadomowienie

wczoraj przez te burze 2 razy mi wykasowało, bo net się zacinał, a dzisiaj rano nie chciało mi cytowac postów a spisałam się jak głupia

lausanne-Wszystkiego Najlepszego:c mok:!Twój mąż się postarał

Archinta- dla Ciebie również Wszystkiego Naj Naj!!

Lullaby-trzymam kciuki za wizyte

Monia-pisałam wczoraj o chrupkach kukurydzianych i coli ale wszystko mi wciagnęło i wykasowało. Super że się już lepiej czujesz

Natka, Martusia, Gerda- dziękujelekarz kazał mi chodzi w adidasach a w takie upały to jedna wielka męczarnia, jak na razie nie widze efaktów, więc chyba w najbliższym tyg. wybiore się na usg stopy.

Danika-dużo par było w szkole rodzenia?
Ze stopa mam problem od tygodnia, źle stanełam i mnie boli niżej kostki, napuchło, prawdopodobnie węzadła, ale poczekam jeszcze najbliższy tydz. i chyba do ortopedy sie wybiore. Dziekuje

Cotka- jeszce raz gratulujeśliczne te Twoje "ustrojstwa"(jak to moja córa mówi) na palcu

Spray- córe leczymy od 3 lat na refluks nerki, niby już jest lepiej, ale musielismy zrobić dodatkowe badania(scyntografie)bo prawa nerka jest mniejsza od lewej.Z małą na badaniach był TŻ bo cały gabinet był napromieniowany i mogło by to zaszkodzić maleństwu.Teraz czekamy na wyniki..

Cytat:
jaka u was pogoda? bo u mnie jakas masakra jest,....taka duchota, zachmurzone, ale gorąco. Aż mnie głowa rozbolała od tego, mialam isc do biblioteki bo juz nie mam co czytac ale nie mam siły z tej duszności
taka sama pogoda jest u mnie , samopoczucie dzieki temu też nie lepsze

Cytat:
ooooo jak poezja musi być pyszne!!..ja dzisiaj zwykła warzywna, brak pomysłów

Cytat:
Caltea jestes pewna z tym clotrimazolum? bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo. A teraz mnie znow swędzi - tyle że bardziej na zewnatrz i się smarowałam dwa razy clo w kremie. Bo czytałam że jest minimalna szansa na przedostanie sie do krwioobiegu. No i stwierdziłam że skoro mialam dopochwowo to mi nie zaszkodzi
mi lekarz przepisał tą maść jak miałam jakiś stan zapalny zew., więc chyba nie jest tak do końca taka groźna

Irmith-krwawienie tylko przez pare dni jest mocniejsze, a potem już jest słabsze u mnie utrzymywało się ok.5 tyg. ale jakoś za specjalnie tego nie odczułam.Co do ilości majtek czy podpasek, to ciężko stwierdzić ile będzie się tego potrzebować, najlepiej na bierząco kupować a do szpitala kupić z 3-4 opakowania.

kaileight- i jak z wózeczkiem?

Cytat:
No to fakt, za połowę też bym brała My chcemy Tako Jumper - opinie są różne ale jesteśmy zdecydowani
Ha! dobrze pamiętałam że macie kupowac Tako Jamperapisałam wczoraj o tym wózku ale mi posty wcieło. My też mamy zamiar kupowac Tako tylko WARRIOR 3 w 1 , a opinie też sa różne.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:09   #2068
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dzięki dziewczyny za info, ja niestety jestem z tych co to lubią mieć wszystko rozplanowane a potem jak znam życie i tak zonk z czymś będzie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-03, 16:14   #2069
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
I ostatnio strasznie duzo mleka i nabialu wciagam, normalnie prawie litr dziennie Chyba wapnia mi brakuje.
O tak, ja za nabiał i warzywa razem z owocami dałabym się pokroić

Cytat:
Dziś byłam na konsultacji u innego ginekologa - otóż: na temat krążka wypowiedziała się tak samo jak mój gin, że to nie jest zawsze skuteczne, zazwyczej przypałętają się jakies infekcje, które mogą być groźne dla dziecka i że wszytscy lekarze z obszru poznańskiego o łódzkiego będą mi to raczej odradzać ( w przeciwieństwie do lekarzy wrocławskich - bo niby inna szkoła i praktyka lekarzy). Zbadała mnie wewnętrznie i miałam usg. Szyjka nadal 2,8, nie skróciła się , zamknięta i raczej twarda (tylko z początku delikatnie "Zaczyna się robić miękka", ale to delikatnie...), a żadnego rozwarcia nie ma. Lekarka powiedziała, że ona nie widzi zagrozenia przedwczesnym porodem i ze spokojnie donosze ciąże - mam się niczym nie przejmować i nie muszę leżeć. Czyli wniosek z tego taki, że opinia o krążku w mojej mieścinie raczej jednakowa wśród lekarzy Najważniejsze, że szyjka stoi w miejscu i ze zamknięta
Aguś, to dobre wieści, masz dzielną szyję. Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
hello..wracam do zywych, cały tydzień miałam pokiełbasiony i w nerwach:
wizyta na scyntografii nerek z moja córcią, wyjazd do Turcji mojego TŻ-ta, na dodatek ta cholerna stopawidok kulejacej ciężarnej-bezcennyjak tak dalej będzie to będe musiała się wybrać na usg stopy

dziewczyny jak u Was z przybieraniem wagi? Staram się nie wchłaniać w siebie za dużo, do słodkiego mnie cholera ciągnie, a tu już 9 kg do przodu a tu 27 t.c., to co będzie pod koniec???
. A co z córeczką, coś nie tak, czy jednak wszystko w porządku?

Ja się nie ważę, a do gina idę dopiero za 2 tyg., to zobaczymy co powie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Chciałam się z wami przywitać, jako nie Magdalena K ale Magdalena R
I mój aktualny paluch- to na górze to dodatkowy prezencik od tż- ale ładnie mi się to komponuje i będę jak narazie tak nosić
Ale dziwnie tak
Cotuś, najserdeczniejsze gratulacje

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No wlasnie- jak tam noc poślubna cotka??
Ja też chętnie posłucham pikantnych opowieści

Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:16   #2070
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Natka, Martusia, Gerda- dziękujelekarz kazał mi chodzi w adidasach a w takie upały to jedna wielka męczarnia, jak na razie nie widze efaktów, więc chyba w najbliższym tyg. wybiore się na usg stopy.

Ha! dobrze pamiętałam że macie kupowac Tako Jamperapisałam wczoraj o tym wózku ale mi posty wcieło. My też mamy zamiar kupowac Tako tylko WARRIOR 3 w 1 , a opinie też sa różne.
Oj adidasy w upał? Potrafisz je jeszcze sama założyć?

Opinie poczytałam i stwierdziłam, że zaryzykuję i wyrobie sobie ją osobiście No i raczej nie stać nas na dużo droższy wózek, a chciałam nowy

U mnie też zaczyna grzmieć

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości