Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 08:23   #2011
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Chciałam się z wami przywitać, jako nie Magdalena K ale Magdalena R
I mój aktualny paluch- to na górze to dodatkowy prezencik od tż- ale ładnie mi się to komponuje i będę jak narazie tak nosić

Ale dziwnie tak
ślicznie sie razem komponuja
gratulacje kochana i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Cotka wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia i spełnienia wszystkich marzeń

u mni edzis sprzatanko i gotowanie bigosiku wiec nie miałam jak zajrzec
wymyłam pieknie cała łazienke a potem mąz juz nic wiecej mi nei pozwolił zrobić,powiedział ze jutro dokończymy reszte tzn ja kurze a on wszystko inne0pewnei i tak nei wytrzymam i mu pomoge

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Agula kochana jak dwóch lekarzy nie zaleciło krazka to dobrze mozesz być spokojniejsza -a powiem ci z doświadczenia ze wszystkie osoby jakie znam a straszono ich skracaniem szyjki donosiły ciaże do konca a niektóre nawet przenosiły wiec sie nei martw bedzie dobrze
u mnie tez sprzatanie maz juz wczoraj zaczał a jak chciałam łazienke robic to mi nie pozwolił powiedział ze on to zrobi jutro
przez prae dni brzuch mi tak mocno twardniał i teraz musze sie oszczedzac i nic mi maz nie pozwala

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 09:17   #2012
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
I mój aktualny paluch- to na górze to dodatkowy prezencik od tż- ale ładnie mi się to komponuje i będę jak narazie tak nosić
ja oczywiście nie na bieżąco!
gratulacje Pani R.!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 09:52   #2013
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczyny, ja tylko na chwile bo za niedlugo zmykam na wizyte u gin zeby zobaczyc swojego okruszka
Cotka wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Aga cieszę się ze jestes juz uspokojona z ta szyjka, teraz mozesz normalnie na lajcie jechac na wejkejszyn
Archinta siostrzyczko moja wizażowa-buziaki i milego dzionka
Miss ja mam 23 tydz a 9 kg na plusie (chociaz ostatnio sie ważyłam na innej wadze i teoretycznie mogal byc różnica 2 kg bo podobno zepsuta, no mam nadz), dzisiaj sie znowu zważe jak bede u gin i ciekawe ile mi tak tego sadelka przybralo
Stary 2011-06-03, 10:01   #2014
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ślicznie sie razem komponuja
gratulacje kochana i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia

u mnie tez sprzatanie maz juz wczoraj zaczał a jak chciałam łazienke robic to mi nie pozwolił powiedział ze on to zrobi jutro
przez prae dni brzuch mi tak mocno twardniał i teraz musze sie oszczedzac i nic mi maz nie pozwala
Moja droga - sprzataj wszystko ale od lazienki to z daleka!! Wyobraz sobie jaka straszna chemia jest w tych Domestosach i Cifach... nie wolno nam tego wdychac!! Ja mam bana na sprzątanie od ponad tygodnia i czuję się wreszcie ok... zawsze myslalam, ze tylko ja potrafie dokladnie posprzatac a malż plus pani sprzątająca naprawdę dają radę

Cytat:

Ale dziwnie tak
Najprzyjemniejsze zostawilam sobie na koniec-

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!!

Dużo zdrowia dla was i dla waszego maluszka. O nic się nie martw - wszystko będzie cudownie. Na początku może być mały szok jak zamieszkacie razem ale to mija... a nie ma to jak kochany człowiek u boku!!

P.S. I nie odpowiadaj tym zbokom na pytania o noc poślubną... dranie jedne

Edytowane przez KarlaM
Czas edycji: 2011-06-03 o 10:03
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:03   #2015
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Miss ja mam 23 tydz a 9 kg na plusie (chociaz ostatnio sie ważyłam na innej wadze i teoretycznie mogal byc różnica 2 kg bo podobno zepsuta, no mam nadz), dzisiaj sie znowu zważe jak bede u gin i ciekawe ile mi tak tego sadelka przybralo
Ja się nie ważę w domu, tylko co 4 tygodnie na wizycie - wtedy bardziej wiarygodny pomiar - ta sama waga, mniej więcej ta sama pora dnia
W domu się zważyłam to w ciągu jednego dnia miałam różnicę 1 kg...

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:04   #2016
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Dziewczyny dziekuje Wam za pomoc.....juz mi lepiej.Dzwonilam wczoraj do ginki i polecila mi tabletki i scisla diete.....Zastanawiam sie czy dostane tutaj ten lek Nifuroksazyd....Tymczasem lece do pracy....to juz ostatni dzien....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:07   #2017
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
(...)Coś mi się obiło o uszy, że można nifuroksazyd ale nie jestem pewna na 100% Do zjedzenia spróbuj może sucharki, albo wasse?
Nifuroksazyd można na 100%, bo też brałam przy zatruciu. Potem w szpitalu mi ostrą dietę zastosowali, tylko woda i sucharki, biszkopty i kroplówki, bo się odwodniłam za bardzo. Ogólnie powiedzieli, że kilka dni postu na pewno dziecku nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wlasnie juz dawno pisałam, że koleżanka z innego forum miała taką kontrolę. Co prawda żadne problemy z tego nie wyniknęły u niej więc spoko ale to jest jedyna dziewczyna w ciąży z wielu mi znanych, do której przyszli.

Ja za tydzien wracam do pracy o ile z wynikami bedzie wszystko ok, myslelismy wlasnie zeby na nast weekend wyskoczyc na 4 dni, od czwartku. Ale chyba nie bede ryzykować. Zresztą pogoda i tak jest na razie do d***
W życiu nie słyszałam, żeby do kogoś ZUS przyszedł. Moi rodzice (zarówno mama jak i tata) na długim L4 dostali poleconym wezwanie do ZUSu, że mają się zgłosić na komisję. Do domu nikt nie przychodził...

Zresztą nie wiem jakie Wy macie L4, ale ja dostaję z kodem 2 czyli PACJENT MOŻE CHODZIć, więc tak naprawdę nie mogą mi zabronić wyjazdu na świeże powietrze w weekend, przecież to dla mojego i dziecka zdrowia. Leżeć plackiem w domu to muszą tylko te dziewczyny, które faktycznie mają takie zalecenie od lekarza no i wtedy na pewno dostały L4 z kodem 1- PACJENT MUSI LEŻEć.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:30   #2018
19natka88
Zakorzenienie

Doberek 1/3 sprzątania mam za sobą, należy mi się chwila przerwy

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje Wam za pomoc.....juz mi lepiej.Dzwonilam wczoraj do ginki i polecila mi tabletki i scisla diete.....Zastanawiam sie czy dostane tutaj ten lek Nifuroksazyd....Tymczasem lece do pracy....to juz ostatni dzien....
Dobrze, że Ci lepiej

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Nifuroksazyd można na 100%, bo też brałam przy zatruciu. Potem w szpitalu mi ostrą dietę zastosowali, tylko woda i sucharki, biszkopty i kroplówki, bo się odwodniłam za bardzo. Ogólnie powiedzieli, że kilka dni postu na pewno dziecku nie zaszkodzi.

W życiu nie słyszałam, żeby do kogoś ZUS przyszedł. Moi rodzice (zarówno mama jak i tata) na długim L4 dostali poleconym wezwanie do ZUSu, że mają się zgłosić na komisję. Do domu nikt nie przychodził...

Zresztą nie wiem jakie Wy macie L4, ale ja dostaję z kodem 2 czyli PACJENT MOŻE CHODZIć, więc tak naprawdę nie mogą mi zabronić wyjazdu na świeże powietrze w weekend, przecież to dla mojego i dziecka zdrowia. Leżeć plackiem w domu to muszą tylko te dziewczyny, które faktycznie mają takie zalecenie od lekarza no i wtedy na pewno dostały L4 z kodem 1- PACJENT MUSI LEŻEć.

Ja miałam tylko jednodniowe zatrucie więc się obyło bez leków, ale pomogła kola z bananem Nieciekawie miałaś

Też mam z kodem 2 Wydaje mi się, że kobiet w ciąży nie będą zbytnio kontrolować bo przecież ciąży nie można symulować Żadna z nas kontroli nie miała i oby tak zostało

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:41   #2019
danika
Zakorzenienie

jaka u was pogoda? bo u mnie jakas masakra jest,....taka duchota, zachmurzone, ale gorąco. Aż mnie głowa rozbolała od tego, mialam isc do biblioteki bo juz nie mam co czytac ale nie mam siły z tej duszności

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Żadna z nas kontroli nie miała i oby tak zostało
dokładnie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:45   #2020
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
jaka u was pogoda? bo u mnie jakas masakra jest,....taka duchota, zachmurzone, ale gorąco. Aż mnie głowa rozbolała od tego, mialam isc do biblioteki bo juz nie mam co czytac ale nie mam siły z tej duszności

dokładnie
U mnie też tak dziwacznie jest ale chłodny wietrzyk gdzieś tam wieje i da się znieść. Na mnie to usypiająco działa

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-03, 10:45   #2021
DzastaW
Zadomowienie

cotynato gratulacje =)))
Ja byłam wczoraj w urzędzie i ślub będę mieć 13 sierpnia

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:22   #2022
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej mamuśki ale sobie poleniuchowałam wstałam o 10tej
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Hej moje Słonka

Ja tylko na chwile bo zaraz zmykam do pracy - najpierw do Wojtaska, potem do przedszkola no a potem musze jechać na uczelne pewnie wieczorem padne jak długa

wczoraj popołudniem i wieczorem jakoś taki miałam biometr niekorzystny, trzy razy zabierałam się to nadrobienia, ale w końcu zrezygnowałam Dzisiaj mnie to śmieszy

Ja raczej dopiero w poniedziałek z rana się pojawię, bo w sobote szkoła a po szkole grilek u mojego brata, no a w niedzielę znowu szkoła ale to już ostatni zjazd , potem tylko jeszcze jeden egzamin za tydzień i wakacje

PS kopniaczki od Natalci dla najfajniejszych cioteczek
Kochana to bojowy weekend się zapowiada, także, aby uczelnia szybko przeleciała i pamiętam tę radość, że już ostatnie zajęcia i jeszcze egzamin na pewno będzie do przodu, a wtedy to już możesz się relaksować i delektować ciążą
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Ja dzis juz z domku pisze do Was. Ide na L4.... W nocy spac nie mogłam, chyba to wszystko na raz przezywam za bardzo.... oby biometr był lepszy
dużo odpoczynku kochana życzę

miss.hot pokaż sukienkę

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny, ja tylko na chwile bo za niedlugo zmykam na wizyte u gin zeby zobaczyc swojego okruszka
trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
u mnie piękne słoneczko, więc chyba skoczę na taras trochę się poopalać

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:32   #2023
aa2
Zakorzenienie

DZIEŃ DOBRY
a co tutaj tak cichutko?
ja jeszcze pracowo ale za parę godzinek weekend hurrraaa
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:42   #2024
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Aga cieszę się ze jestes juz uspokojona z ta szyjka, teraz mozesz normalnie na lajcie jechac na wejkejszyn
taa... teraz to dziewczyny straszą kontrolami z ZUS a ja mam wpisane na ostatnim L4 kod nr 1 - czyli leżeć... ale co tam przecież nie muszę leżeć w domu

Lula - daj znać jak ma się Twój okruszek po wizycie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

P.S. I nie odpowiadaj tym zbokom na pytania o noc poślubną... dranie jedne
wcale nie dranie!!! to się nazywa po prostu ŻYCIE

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:48   #2025
aa2
Zakorzenienie

kochane juz tyle razy pisałyśmy o L4 ze szok, w ciaży bardzo zadko kontrolują a jak kontrolują to zazwyczaj wysyłają pismo
ogólnie ja na biezaco jestem w temacie i babka (znajoma ) z Zus-u powiedziała ze jesli sa kontrole to zazwyczaj na prośbe pracodawcy-ale to zazwyczaj w przypadkach gdzie ktos idzie na lewe zwolnienie bo nei chce mu sie pracowac, jesli chodzi o L4 gdzie jest lezeć to tez niekoniecznie musicie lezec w domu wiec spokojnie wszystko w razie czego da sie wyjasnić i zrobić tak aby było dobrze
Stary 2011-06-03, 11:55   #2026
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Ale dziwnie tak
gratuluję i wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:58   #2027
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
miss.hot pokaż sukienkę
Na razie się pierze

Stary 2011-06-03, 12:16   #2028
danika
Zakorzenienie

u mnie tez słoneczko wyszło to chyba skorzystam z wolnosci i zalegnę na tarasie

a co na obiadek robicie?
ja mam fileta z dorsza i chyba usmaże w panierce i zjemy z ziemniaczkiem i jakaś surówkę do tego obmyślę
a na jutro mam w planie sałatkę gyrosową.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Dzasta super, że macie juz datę slubu szybko zleci 2 miesiące
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:20   #2029
aa2
Zakorzenienie

a ja dziś obiadu nie mam , chyba ze coś wymyśle
ale będę kończyła dziś robienie bigosu, wczoraj juz podgotowałam sobie kapuche bop ona sie troche musi gotowac a dzis wrzucę kiełbachę i mięsko plus koncentrat i będzie cacy
Stary 2011-06-03, 12:22   #2030
DzastaW
Zadomowienie

Właśnie coś odkryłam, jutro zaczynam 6 miesiąc =) jestem szczęśliwa z tego powodu =)))

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Ja ostatnio nie mam ochoty robić nic do jedzenia. Żywię się kupnym jedzeniem albo jedzonkiem od mamy =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:28   #2031
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
kochane juz tyle razy pisałyśmy o L4 ze szok, w ciaży bardzo zadko kontrolują a jak kontrolują to zazwyczaj wysyłają pismo
ogólnie ja na biezaco jestem w temacie i babka (znajoma ) z Zus-u powiedziała ze jesli sa kontrole to zazwyczaj na prośbe pracodawcy-ale to zazwyczaj w przypadkach gdzie ktos idzie na lewe zwolnienie bo nei chce mu sie pracowac, jesli chodzi o L4 gdzie jest lezeć to tez niekoniecznie musicie lezec w domu wiec spokojnie wszystko w razie czego da sie wyjasnić i zrobić tak aby było dobrze
ooo!! i to chciałam usłyszeć Kochana jesteś

Stary 2011-06-03, 12:33   #2032
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ooo!! i to chciałam usłyszeć Kochana jesteś

no ja uważam ze wszystko można zorganizować dla chcacego nic trudnego
Stary 2011-06-03, 12:39   #2033
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez słoneczko wyszło to chyba skorzystam z wolnosci i zalegnę na tarasie

a co na obiadek robicie?
ja mam fileta z dorsza i chyba usmaże w panierce i zjemy z ziemniaczkiem i jakaś surówkę do tego obmyślę
a na jutro mam w planie sałatkę gyrosową.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Dzasta super, że macie juz datę slubu szybko zleci 2 miesiące
Na obiadek: nowe ziemniaczki, jajko sadzone i sałatka z sałaty i pomidora z jogurtem naturalnym

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Właśnie coś odkryłam, jutro zaczynam 6 miesiąc =) jestem szczęśliwa z tego powodu =)))

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Ja ostatnio nie mam ochoty robić nic do jedzenia. Żywię się kupnym jedzeniem albo jedzonkiem od mamy =)))
A ja jutro zaczynam 7 miesiąc tak teoretycznie

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-03, 12:43   #2034
Caltea
Zadomowienie

Hallo!
Piję kawkę i Was nadrabiam (znowu usłyszałam, że będę miała czarne wody płodowe, ale jednak zaryzykuję)
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No i super- bo ostatnio mam niedosyt Ciebie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Mamuśki, a ja już jestem mężatką
Moja relacja jest tutaj, jeśli jesteście ciekawe:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post27249812
Teraz myślę, że nadrobię zaległości i nadążę wreszcie za Wami
Gratki

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałam dołączyć do Was - termin mam na 25X
Będzie córcia
Witaj, ponownie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No więc... Byłam dzisiaj u gina i jakoś tak, hmm, niedosyt czuję. Mocz nie wzbudził zainteresowania Badania na fotelu już ze trzy miesiące nie miałam, więc lekarz na swoje oko nie ocenił, czy infekcja sobie poszła czy nie (swędziało mnie ze dwa tygodnie temu, stosowałam domowe metody i przeszło, ale to tylko moje subiektywne odczucie). Monitor - podgląd na usg dla badanej był zepsuty, więc mało co widziałam mojego dzieciaka.
Były też plusy, żeby nie było, że tak kraczę tylko Lekarz badał bardzo dokładnie serce, bo dziecko się idealnie ustawiło, pokazywał, wyjaśniał, oglądał przepływy i to wszystko jest idealnie Kręgosłup, narządy w jamie brzusznej super. No i bardzo dokładnie obadał mi brzuch (jak na złość dziś był miękki, więc jak mu miałam pokazać o co chodzi). I teraz niezła heca - dowiedziałam się, że mam po prostu zbyt wyćwiczone mięśnie brzucha i mają ciężko się rozciągać Pytał mnie, czy coś ćwiczyłam przed ciążą - fakt, dużo ćwiczeń siłowych, mięśnie akurat mam (pod sporą warstwą tłuszczu, ale duże, wyćwiczone ).
No a teraz zonk Pyta nas, czy na ostatniej wizycie udało mu się określić płeć, mówimy że tak. A on na to "to dziewczynka była"? Dziś nie umiał jednonacznie określić, niby dziecko zakryło krocze udem, niby coś tam migało, ale jakieś toto małe i na męski członek ponoć nie bardzo No jak to tak, Benek nie ma małego? Jak ja się nastawiłam? No i nie wiem kogo tam mamy
Agnysko ale masz teraz myślenicę. Twoją relację czytałam z zapartym tchem. Może jednak będzie Benia?

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
mojej kuzynce do 7miesiąca wmawiano, że będzie chłopak, a urodziła się dziewczynka.
Archinto, widzę światełko w tunelu dla Ciebie. Chyba, że już jesteś pogodzona a może nawet zadowolona, to odwołuję

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
A ja po wizycie dostałam leki na to twardnienie brzucha i 2 tyg zwolnienia i się trochę wkurzyłam bo teraz na tydzień a po drugi tydzień musze pojechać do lekarza jeszcze raz a to kurcze ponad 100km
A jakie, Luii, bierzesz leki na skurcze? (Zazdraszczam Francji, oglądałam fotki, hmmmm, marzenie)
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:48   #2035
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Asiu - masz racje, gdyby co bedziemy się martwić potem

Siostra - widzę Cię i tęskniulam za Tobą!

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

natka - a czemu tak teoretycznie?? <ten 7 miesc>

Stary 2011-06-03, 12:55   #2036
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Gratuluję kochanaPie rścionecki pięknie sie komponująŻyczę szczęścia u boku męża

Agnyska ja mam pyszny przepis na sałatke z buraczków z czerwona fasolą i ogórkiem, ale muszę się skonsultować z mamuśką bo sosu dokładnie nie pamiętamjak będziesz chciałą to wieczorem ci podam

i jaki ten sos? Zainteresowałaś mnie

Cytat:
kciuki za udaną wizyte

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

czarne wody płodowe

agnyska wczoraj byłam u mojej pani endokrynolog i mówiła, że ona w pierwszej ciąży czuła chłopca, na usg była dziewczynka,a wyszedł jednak chłopak opowiadała też o pacjentce, która miała mieć Jasia, a jest Kasia, więc u Ciebie też Benek może nie miec siusiaka, chyba będziesz mieć niespodziankę

aha jeszcze się dowiedziałam, że jak sie karmi to również powinno się zażywać jod, coby dziecku do przekazywać, w meiszankach modyfikowanych jest on już zawarty

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:58   #2037
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
U mnie już po 3 potwierdzeniach siusiaka, a zdjęć mam chyba z 5 , także myślę że pomyłki nie będzie
Tłumaczę sobie tak samo. No i te fotki odpowiedniej części ciała...
Wszystkie ciuszki typowo chłopięce (poza jednym pajacem w maleńkie różowe gwiazdeczki), no i nasze nastawienie... Nawet nie chcę myśleć o zaskoczeniu, jakie mogłoby nas spotkać na porodówce

Aiszko. Musisz być dobrej myśli. To nicnierobienie, to tylko dla dobra maleństwa, jakbyś mogła, to przenosiłabyś góry. A że się nie da, to trudno, trzeba odpoczywać. Każdy dzień dłużej, to już większe szanse dla maluszka.

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Czytam, jestem na bieżaćo, ale mało pisze. Humor i nastrój ogólnie. Przyplątało się jeszcze jakieś fatalne zapalenie w obrębie jamy ustnej, nie moge żadnych leków, nic nie pomaga, leże i łzy same lecą. Więc nie fajnie. Napiszę coś więcej jak będą jakieś optymistyczne wnioski
. A może płukanki z szałwii?

Cytat:
Dziewczyny puchną wam nogi/stopy? Ja mam jaką masakrę. Moje stopy są jak napompowane i takie babulinkowe ;-) i nie wiem czy się martwić czy to norma
Chodzę raczej dużo, ale póki co nogi mi nie puchną (sama się dziwię, ale wiem, że co się odwlecze...).
Cotka, powiedz lekarzowi o puchnięciu

Gerda, śliczne te sukienusie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Clotrimazolum? nie wiedziałam że ma też takie zastosowanie. Może powiem tż żeby kupił. A można w ciąży?
narazie mąż wczoraj posmarował mnie pastą do zębów- była ulga, i w czasie oglądania filmu doszły nowe krostki

dzisiaj tż mi kupi to wapno, już mu mówiłam, bo nie mamy, w sumie i tak będzie potrzebne bo tż ma uczulenie na słońce . dzięki
Dziś w nocy złapał mnie skurcz nogi, pierwszy raz ale przeżywalny
może dzidziuś tak jakoś w biodra kopać że ma się takie dziwne uczucie właśnie w biodrach? dzisiaj maluch dokazuje
Zapytaj lepiej swojego gina, bo mój mówił, że w ciąży clotrimazolum jest zabroniony (przynajmniej przy infekcjach intymnych).
Wapno jak najbardziej można pić nawet 3x dziennie po 2 tabletki (tylko takie najprostsze, bez udziwnień i dodatków, np.: z Polfy), zwłaszcza, że miałaś kurcz, który może świadczyć min.: o niedoborach wapnia (magnezu, i/lub potasu też)
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:12   #2038
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
a ja dziś obiadu nie mam , chyba ze coś wymyśle
Ja dziś robię szparagi w cieście francuskim z sosem beszamelowym i serem żółtym

Stary 2011-06-03, 13:18   #2039
lausanne
Wtajemniczenie

Agus dzięki jestem Kochana, jestem, bo maly mi śpi. I nadrabiam. Ale zmałpowały małpki to nazywanie się "siotra" i teraz jak widzę ten wyraz to mam zaraz wrażenie że to Ty piszesz cos do mnieBardzo się cieszę z tego że poszłaś do innego gina i że szyja się nie skracaI że wreszcie jesteś spokojniejsza

Wróciłam od teściów ale K. cały czas jest przeziębiony a ząbkowanie dodatkowo pogarsza to smarkanie. Ale pediatra mówi że oskrzela i pluca czyste i możemy siedzieć na dworze więc głownie to robimy

Agnyska ale jaja z tym siusiakowym zamieszaniem Lec do innego gina bo ja nawet zastanawiam się co tam siedzi, Ty chyba musisz wariowac co? I nie wiem czy teraz trzymac kciuki za Benka czy Wandę?

Coteczko moja kochana wszystkiego naj na nowej drodze życia A mąż cudownei się zachowal O ile dobrze pamiętam chciałas obrączke z diamencikiem, no to masz zamiennik Bardzo ładnie się komponuje

a ja dostałam rano od małza cudowny prezent - dwa bilety na mecz siatkówki na ligę światową:jupi : jestem totalną maniaczką sportu i zwariowałam ze szczęscia:jup i: Jeszcze to pięknie wymyslil zebym nie byla zmęczona ze podroz jednego dnia, wieczor u znajomych, potem nastepnego dnia mecz, a dopiero kolejnego powrót do lublina A mały na dzialke na wies z dziadkami zebym się nie martwila o niego Największym moim marzeniem co prawda jest wimbledon albo us open (i kilka autografów, w tym nejbardziej Federera) ale malż powiedzial ze w ciazy to raczej wolal postawić na mecz siatkowki bo przynajmniej w krajuA prezent wniósł Konradek i jeszcze dostałam mnóstwo buziaczków od niego a po południu i jutro małż nas bierze nad jeziorko. No po prostu bajka - wreszcie nie te cztery ściany
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:25   #2040
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lausanne - już są 3 pary sióstr na wizażu u nas rodzina się powiększa

prezent pierwsza klasa i ta Twoja radość aż "bije" przez monitor! Naprawdę cieszę się Twoim szczęściem! A kiedy ten mecz???

Dobrze, że u mego zięcia czyściutkie płuca - niech się chłopak dotlenia na dworze, tym bardziej, że taka ładna pogoda.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości