|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zabrzeńskie Panny Mlode - Witajcie.
Witam
![]() Kiedyś postanowiłam, też sie poudzielac troszku, niestety czas nie pozwolił, ale teraz wielka reaktywacja. Widze, że przygotowania idą pełną parą ;D My też już powoli zbliżamy sie do pozamykania większości spraw Chociaż nie powiem, te ostatnie miesiące strasznie męczące ;p Fotograf zaklepany, sala też teraz jeszcze menu ustalić i Dj napisać jakie zabawy, pierwsza piosenka itp. Reszta już praktycznie ogarnięta Suknia jest z fryzjerką sie musze jeszcze umówić Jedyne co w szarym polu stoi to odświętny ubiór Tż ale myśle, że i to za niedługo bd można wykreślić Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode
"Bóg wysłuchuje tych, którzy błagają o łaskę zapomnienia dla nienawiści, lecz głuchy jest na głos tych, którzy chcą uciec przed miłością."— Paulo Coelho Moje pazurki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=616772 Dbamy o włoski: 19.01.2013r.
|
|
|
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Forum troszke zastygło, a przecież w Zabrzu są same fajne PMki
poudzielajmy się troszkę. Powiedzcie, jakie sale wybrałyście, co zdecydowało o Waszym wyborze, gdzie są najpiękniejsze Waszym zdaniem suknie w naszym mieście lub okolicach i takie tam. Wymieniajmy się poglądami i doświadczeniami ![]() To ja może zacznę chociaż mam niewielkie rozeznanie w zabrzańskiej strefie ślubnej, akurat tak wyszło, że więcej salonów zwiedziłam w Katowicach niż w Zabrzu, ale sukienkę mam szytą tutaj, w salonie adesso. Mają konkurencyjne ceny, ale obsługa...cóż, atmosfera i porozumienie pań pozostawiają wiele do życzenia ![]() Wasza kolej
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w w/w salonie "byłam" - powiedźmy - bo pani stojaca na balkonie i paląca fajkę nie raczyła mnie wpuścić więc kieckę kupiłam u konkurencji |
|
|
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotta
i jak wrażenia poślubne. Miala być relacja ![]()
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w Adesso i niestety ale panie mają inną wizję niż ja
dokładniej skomentuję jak odbiorę suknię po przeróbce..
|
|
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Ja powiem szczerze, że trochę żałuję wizyty w adesso, gdyby nie moja mama to bym stamtąd uciekała czym prędzej.. Niestety ale mama lubi się z właścicielką.. Jednak nie to zdecydowało o wyborze sukni.
Natomiast obsługa i uwzględnianie wskazówek PM to nie jest najmocniejsza strona salonu. Wszystkim mającym wybór sukni przed sobą poleciłabym Classę-miła i kompetentna pani, ładne kroje. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co pisac... no normalnie było
wstaliśmy rano, ja do fryzjera, później z małżem po kwiaty, bukiet super W kościele pieknie nam trio zagrało, przysięga jakoś poszła (małż miał mega stresa ja w ogóle ), jak nakładał mi obrączkę to zapomniał powtarzać po księdzu i musiałam go upomnieć Później życzonka, niespodzianka od współpracowników małża (zastawili nas tirem, siedzieli na pace i wystrzelili w nas tuby i puścili balony) i na salę. Toast, obiad i pierwszy taniec. Później zabawa do 5 rano Wszyscy chwalili sale, jedzenie i całą organizację Cytat:
Nic mi nie chciała pokazać, kazała przyjsc za jakiś czas to może wtedy mi coś powyciąga łaski mi nie robi ![]() Za to w Kato w Classie panie bardzo ok
Edytowane przez dottta Czas edycji: 2017-04-11 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Dotta możesz polecić swoją kwiaciarnię?
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja spotkałam się tam z miłą obsługą. Gdzie w końcu znalazłaś wymarzoną sukienkę? Jeszcze jedno pytanie-pewnie gdzieś o tym pisałaś ale z lenistwa zapytam-gdzie robiliście wesele? Najlepszego na nowej drodze Też chciałabym mieć to już za sobą.. A pomysł współpracowników z tymi tubami był świetny |
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
kontakt z panią ciężki i jeśli nie masz pomysłu na bukiet to na kreatywność bym nie liczyła
ale jeśli masz pomysł to postara Ci się go odtworzyć jak najdokładniej. Ja z bukiety ślubnego jak i bukietów dla rodziców byłam zadowolona namiary mogę na pw Cytat:
Wesele miałam w Veronie w Paniówkach. Z czystym sumieniem mogę polecić. |
|
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez z czystym sumieniem mogę polecić Verone na sale na wesele
![]() Salon Classa w Katowicach również mogę polecić - kupowałam tam swoja suknie W takim razie Dotta super ze wszystko się udało tak jak miało być
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
Dotta: świetnie, że wszystko w TEN DZIEŃ się udało, a może byś tak jakieś zdjątko podrzuciła?? wiesz my tu ciagle szukamy inspiracji na fryzurę, bukiety , makijaż nie chciała bys być naszym natchnieniem??
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
BAN stały
|
a mogłabyś napisać coś więcej o sali,ile płaciłaś za talerzyk i jak tam jest z alkoholem i napojami,czy jedzenie które zostało to oddali,za dekoracje sali osobna opłata,za wynajem sali tez jest opłata,czy ogród nadaje się do zdjęć plenerowych,wybacz że tyle pytań ale najlepiej dowiedzieć się ,,u źródła,,
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No więc: płaciliśmy 230zł/os (ale mieliśmy jedną kolację - ślub był na 15 i jedzenia i tak było aż zanadto, przy dwóch kolacjach - gdy ślub jest wcześniej - aktualna cena to chyba 250zł/os), jedzenie dla obsługi (dj, foto) 150zł/os. Alkohol (wódka), soki, szampan, wino we własnym zakresie. U nich bierze się napoje gazowane (te w małym szkle) i płaci się wg zużycia. W cenie jest woda niegazowana, kawa i herbata. Jedzenie po weselu jest pakowane przez nich w pojemniki i oddawane . Ogród jest mały, z altanką i stolikami - za dużo się tam zdjęć nie zrobi niestety |
|
|
|
|
|
#676 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez miałam wesele w Veronie
i śmiało mogę jak najbardziej polecić ja miałam troszkę inaczej niż Dottta ale miałam wesele wcześniej o rok. My płaciliśmy 230 zł/os i mieliśmy w tym dwie kolacje i wesele się zaczęło od 14. Reszta wszystko tak samo jak dottta
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Tylko, że u nas wesele zaczęło się ok 17... Kolacja była po północy i tak w zasadzie mało kto już się jej tknął ... a Ci co jedli to mówili, że na siłę upychają. Fakt, wcześniej było multum gorących przekąsek i już po nich wszyscy kwiczeli, że nie dadzą rady dalej |
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mieliśmy w menu w cenie były dwie kolacje bo wiem ze było tam dużo wariantów. Ja do dzisiaj żałuje ze nie próbowałam wszystkich tych pyszności no ale nawet nie było czasu na to z chęcią bym się tam przeszła na wesele jako gość
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak właścicielka zobaczyła o której mamy ślub i że na sali będziemy o 17 to poradziła nam byśmy tylko jedną kolację wzięli bo dwie to za dużo (i obniżyła nam cenę do 230zł). Początkowo chciałam dwie bo bałam się, że mało będzie ale teraz się cieszę, że obu nie braliśmy bo druga kolacja całą by nam na bank została ![]() My mieliśmy ten udziec na kolację
|
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a wiecie może ile kosztuje czyszczenie sukni ślubnej w Zabrzu i ewentualnie gdzie?
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra, Ty zołzo
co się nie chwalisz oficjalnie Gratki
|
|
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje dottta za gratki
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ozdoby mogą odpaść i się stopić Zaniosłam moją do Sophi i tam oddałam do czyszczenia - koszt 100zł (była okropnie brudna). Pani powiedziała, że mam sie nie martwic bo to w ich gestii by kiecce nic się nie stało ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() córa siostry będzie miała towarzystwo
|
||
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dottta
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
dorzuciłam dwa zdjątka do relacji
![]() jak dostaniemy od foto jakieś znośne to jeszcze coś wrzucę
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Dotta a w Sophi zajmują sie ogólnie czyszczeniem czy jako, że to od nich suknia to wzięli?
![]() Ultra dołączam się do gratulacji
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

i jak wrażenia poślubne. Miala być relacja 

dokładniej skomentuję jak odbiorę suknię po przeróbce..
Wszyscy chwalili sale, jedzenie i całą organizację
Nic mi nie chciała pokazać, kazała przyjsc za jakiś czas to może wtedy mi coś powyciąga 

ja spotkałam się tam z miłą obsługą. Gdzie w końcu znalazłaś wymarzoną sukienkę?
Też chciałabym mieć to już za sobą.. A pomysł współpracowników z tymi tubami był świetny