Zabrzeńskie Panny Mlode - Witajcie. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 17:32   #661
czaarna_a
Raczkowanie

Dot.: Zabrzeńskie Panny Mlode - Witajcie.

Witam
Kiedyś postanowiłam, też sie poudzielac troszku, niestety czas nie pozwolił, ale teraz wielka reaktywacja. Widze, że przygotowania idą pełną parą ;D My też już powoli zbliżamy sie do pozamykania większości spraw Chociaż nie powiem, te ostatnie miesiące strasznie męczące ;p Fotograf zaklepany, sala też teraz jeszcze menu ustalić i Dj napisać jakie zabawy, pierwsza piosenka itp. Reszta już praktycznie ogarnięta Suknia jest z fryzjerką sie musze jeszcze umówić Jedyne co w szarym polu stoi to odświętny ubiór Tż ale myśle, że i to za niedługo bd można wykreślić Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode

Moje pazurki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=616772

Dbamy o włoski: 19.01.2013r.
czaarna_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 21:29   #662
tatami
Rozeznanie

Forum troszke zastygło, a przecież w Zabrzu są same fajne PMki poudzielajmy się troszkę. Powiedzcie, jakie sale wybrałyście, co zdecydowało o Waszym wyborze, gdzie są najpiękniejsze Waszym zdaniem suknie w naszym mieście lub okolicach i takie tam. Wymieniajmy się poglądami i doświadczeniami
To ja może zacznę chociaż mam niewielkie rozeznanie w zabrzańskiej strefie ślubnej, akurat tak wyszło, że więcej salonów zwiedziłam w Katowicach niż w Zabrzu, ale sukienkę mam szytą tutaj, w salonie adesso. Mają konkurencyjne ceny, ale obsługa...cóż, atmosfera i porozumienie pań pozostawiają wiele do życzenia
Wasza kolej
tatami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 23:38   #663
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tatami Pokaż wiadomość
Forum troszke zastygło, a przecież w Zabrzu są same fajne PMki poudzielajmy się troszkę. Powiedzcie, jakie sale wybrałyście, co zdecydowało o Waszym wyborze, gdzie są najpiękniejsze Waszym zdaniem suknie w naszym mieście lub okolicach i takie tam. Wymieniajmy się poglądami i doświadczeniami
To ja może zacznę chociaż mam niewielkie rozeznanie w zabrzańskiej strefie ślubnej, akurat tak wyszło, że więcej salonów zwiedziłam w Katowicach niż w Zabrzu, ale sukienkę mam szytą tutaj, w salonie adesso. Mają konkurencyjne ceny, ale obsługa...cóż, atmosfera i porozumienie pań pozostawiają wiele do życzenia
Wasza kolej
ja się już tu trochę po udzielałam w w/w salonie "byłam" - powiedźmy - bo pani stojaca na balkonie i paląca fajkę nie raczyła mnie wpuścić więc kieckę kupiłam u konkurencji
dottta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 06:58   #664
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dotta i jak wrażenia poślubne. Miala być relacja

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 10:18   #665
potterka
Zakorzenienie

ja kupiłam w Adesso i niestety ale panie mają inną wizję niż ja dokładniej skomentuję jak odbiorę suknię po przeróbce..
potterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 14:54   #666
tatami
Rozeznanie

Ja powiem szczerze, że trochę żałuję wizyty w adesso, gdyby nie moja mama to bym stamtąd uciekała czym prędzej.. Niestety ale mama lubi się z właścicielką.. Jednak nie to zdecydowało o wyborze sukni.
Natomiast obsługa i uwzględnianie wskazówek PM to nie jest najmocniejsza strona salonu.
Wszystkim mającym wybór sukni przed sobą poleciłabym Classę-miła i kompetentna pani, ładne kroje.
Pozdrawiam
Stary 2011-06-03, 19:52   #667
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Dotta i jak wrażenia poślubne. Miala być relacja
nie wiem co pisac... no normalnie było wstaliśmy rano, ja do fryzjera, później z małżem po kwiaty, bukiet super później makijaż i przyjechała mama ze świadkową. Jeszcze zdążyłam wypić kolejną kawkę i wejsc na wizaż Spóźniliśmy się do Kościoła 15 min bo małż ze stresu nic nie umiał wokół siebie zrobić W kościele pieknie nam trio zagrało, przysięga jakoś poszła (małż miał mega stresa ja w ogóle ), jak nakładał mi obrączkę to zapomniał powtarzać po księdzu i musiałam go upomnieć

Później życzonka, niespodzianka od współpracowników małża (zastawili nas tirem, siedzieli na pace i wystrzelili w nas tuby i puścili balony) i na salę. Toast, obiad i pierwszy taniec. Później zabawa do 5 rano Wszyscy chwalili sale, jedzenie i całą organizację Najbardziej jedzonko że pycha i dużo
Cytat:
Ja powiem szczerze, że trochę żałuję wizyty w adesso, gdyby nie moja mama to bym stamtąd uciekała czym prędzej.. Niestety ale mama lubi się z właścicielką.. Jednak nie to zdecydowało o wyborze sukni.
Natomiast obsługa i uwzględnianie wskazówek PM to nie jest najmocniejsza strona salonu.
Wszystkim mającym wybór sukni przed sobą poleciłabym Classę-miła i kompetentna pani, ładne kroje.
Pozdrawiam
pani w Classie nawet nie podniosła tyłka z krzesła ja przyszłam i nie raczyła odłożyc gazety Nic mi nie chciała pokazać, kazała przyjsc za jakiś czas to może wtedy mi coś powyciąga To sobie poszłam i już nie wróciłam łaski mi nie robi

Za to w Kato w Classie panie bardzo ok ale nie miały nic w moim guście... W sumie w wiekszości salonów sukienki były bardzo podobne

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2017-04-11 o 20:45
Stary 2011-06-04, 09:18   #668
potterka
Zakorzenienie

Dotta możesz polecić swoją kwiaciarnię?
Stary 2011-06-04, 12:42   #669
tatami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

pani w Classie nawet nie podniosła tyłka z krzesła ja przyszłam i nie raczyła odłożyc gazety Nic mi nie chciała pokazać, kazała przyjsc za jakiś czas to może wtedy mi coś powyciąga To sobie poszłam i już nie wróciłam łaski mi nie robi

Za to w Kato w Classie panie bardzo ok ale nie miały nic w moim guście... W sumie w wiekszości salonów sukienki były bardzo podobne
Hmmm dziwne, nie spodziewałabym się ja spotkałam się tam z miłą obsługą. Gdzie w końcu znalazłaś wymarzoną sukienkę?
Jeszcze jedno pytanie-pewnie gdzieś o tym pisałaś ale z lenistwa zapytam-gdzie robiliście wesele?
Najlepszego na nowej drodze Też chciałabym mieć to już za sobą.. A pomysł współpracowników z tymi tubami był świetny
Stary 2011-06-04, 17:04   #670
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Dotta możesz polecić swoją kwiaciarnię?
kontakt z panią ciężki i jeśli nie masz pomysłu na bukiet to na kreatywność bym nie liczyła ale jeśli masz pomysł to postara Ci się go odtworzyć jak najdokładniej. Ja z bukiety ślubnego jak i bukietów dla rodziców byłam zadowolona
namiary mogę na pw
Cytat:
Hmmm dziwne, nie spodziewałabym się ja spotkałam się tam z miłą obsługą. Gdzie w końcu znalazłaś wymarzoną sukienkę?
Jeszcze jedno pytanie-pewnie gdzieś o tym pisałaś ale z lenistwa zapytam-gdzie robiliście wesele?
Najlepszego na nowej drodze Też chciałabym mieć to już za sobą.. A pomysł współpracowników z tymi tubami był świetny
kieckę kupiłam w Sophi - pierwsza jaką przymierzałam w życiu.
Wesele miałam w Veronie w Paniówkach. Z czystym sumieniem mogę polecić.
Stary 2011-06-06, 06:52   #671
ultraradiola
Wtajemniczenie

Ja tez z czystym sumieniem mogę polecić Verone na sale na wesele

Salon Classa w Katowicach również mogę polecić - kupowałam tam swoja suknie

W takim razie Dotta super ze wszystko się udało tak jak miało być

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-06-07, 09:56   #672
lokata83
Raczkowanie

Dotta: świetnie, że wszystko w TEN DZIEŃ się udało, a może byś tak jakieś zdjątko podrzuciła?? wiesz my tu ciagle szukamy inspiracji na fryzurę, bukiety , makijaż nie chciała bys być naszym natchnieniem??
lokata83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 11:23   #673
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lokata83 Pokaż wiadomość
Dotta: świetnie, że wszystko w TEN DZIEŃ się udało, a może byś tak jakieś zdjątko podrzuciła?? wiesz my tu ciagle szukamy inspiracji na fryzurę, bukiety , makijaż nie chciała bys być naszym natchnieniem??
natchnieniem to i może, ale nie chciałabym twarzy na forum pokazywać
Stary 2011-06-07, 12:45   #674
luci118
BAN stały

Cytat:
natchnieniem to i może, ale nie chciałabym twarzy na forum pokazywać
a mogłabyś napisać coś więcej o sali,ile płaciłaś za talerzyk i jak tam jest z alkoholem i napojami,czy jedzenie które zostało to oddali,za dekoracje sali osobna opłata,za wynajem sali tez jest opłata,czy ogród nadaje się do zdjęć plenerowych,wybacz że tyle pytań ale najlepiej dowiedzieć się ,,u źródła,,
luci118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 17:58   #675
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luci118 Pokaż wiadomość
a mogłabyś napisać coś więcej o sali,ile płaciłaś za talerzyk i jak tam jest z alkoholem i napojami,czy jedzenie które zostało to oddali,za dekoracje sali osobna opłata,za wynajem sali tez jest opłata,czy ogród nadaje się do zdjęć plenerowych,wybacz że tyle pytań ale najlepiej dowiedzieć się ,,u źródła,,
ultra też by Ci mogłą co nieco napisac bo tez miałam tam wesele
No więc:
płaciliśmy 230zł/os (ale mieliśmy jedną kolację - ślub był na 15 i jedzenia i tak było aż zanadto, przy dwóch kolacjach - gdy ślub jest wcześniej - aktualna cena to chyba 250zł/os), jedzenie dla obsługi (dj, foto) 150zł/os. Alkohol (wódka), soki, szampan, wino we własnym zakresie. U nich bierze się napoje gazowane (te w małym szkle) i płaci się wg zużycia. W cenie jest woda niegazowana, kawa i herbata. Jedzenie po weselu jest pakowane przez nich w pojemniki i oddawane Nie ma dodatkowych opłat typu za salę czy korkowe. Dekoracja jest w cenie chyba, że chcesz coś "ekstra". W cenie jest również tort oraz pokój dla nowożeńców ze śniadaniem podawanym do pokoju (a nawet do łóżka ) . Ogród jest mały, z altanką i stolikami - za dużo się tam zdjęć nie zrobi niestety Ale ogólnie polecam - my byliśmy bardzo zadowoleni
Stary 2011-06-07, 21:20   #676
luci118
BAN stały

Cytat:
ultra też by Ci mogłą co nieco napisac bo tez miałam tam wesele
No więc:
płaciliśmy 230zł/os (ale mieliśmy jedną kolację - ślub był na 15 i jedzenia i tak było aż zanadto, przy dwóch kolacjach - gdy ślub jest wcześniej - aktualna cena to chyba 250zł/os), jedzenie dla obsługi (dj, foto) 150zł/os. Alkohol (wódka), soki, szampan, wino we własnym zakresie. U nich bierze się napoje gazowane (te w małym szkle) i płaci się wg zużycia. W cenie jest woda niegazowana, kawa i herbata. Jedzenie po weselu jest pakowane przez nich w pojemniki i oddawane Nie ma dodatkowych opłat typu za salę czy korkowe. Dekoracja jest w cenie chyba, że chcesz coś "ekstra". W cenie jest również tort oraz pokój dla nowożeńców ze śniadaniem podawanym do pokoju (a nawet do łóżka ) . Ogród jest mały, z altanką i stolikami - za dużo się tam zdjęć nie zrobi niestety Ale ogólnie polecam - my byliśmy bardzo zadowoleni
dziękuję bardzo mi pomogłaś
luci118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 07:01   #677
ultraradiola
Wtajemniczenie

ja tez miałam wesele w Veronie i śmiało mogę jak najbardziej polecić

ja miałam troszkę inaczej niż Dottta ale miałam wesele wcześniej o rok. My płaciliśmy 230 zł/os i mieliśmy w tym dwie kolacje i wesele się zaczęło od 14. Reszta wszystko tak samo jak dottta aż mi ślinka cieknie na sama myśl bo właśnie obejrzałam cale menu co mieliśmy

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-06-08, 12:04   #678
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez miałam wesele w Veronie i śmiało mogę jak najbardziej polecić

ja miałam troszkę inaczej niż Dottta ale miałam wesele wcześniej o rok. My płaciliśmy 230 zł/os i mieliśmy w tym dwie kolacje i wesele się zaczęło od 14. Reszta wszystko tak samo jak dottta aż mi ślinka cieknie na sama myśl bo właśnie obejrzałam cale menu co mieliśmy
gdzie wyście wcisnęli ta drugą kolacje ? Tylko, że u nas wesele zaczęło się ok 17... Kolacja była po północy i tak w zasadzie mało kto już się jej tknął ... a Ci co jedli to mówili, że na siłę upychają. Fakt, wcześniej było multum gorących przekąsek i już po nich wszyscy kwiczeli, że nie dadzą rady dalej a do domu wzięliśmy tyle, że 1/3 nie dałam rady do lodówki zmieścić
Stary 2011-06-08, 12:21   #679
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
gdzie wyście wcisnęli ta drugą kolacje ? Tylko, że u nas wesele zaczęło się ok 17... Kolacja była po północy i tak w zasadzie mało kto już się jej tknął ... a Ci co jedli to mówili, że na siłę upychają. Fakt, wcześniej było multum gorących przekąsek i już po nich wszyscy kwiczeli, że nie dadzą rady dalej a do domu wzięliśmy tyle, że 1/3 nie dałam rady do lodówki zmieścić

tak mieliśmy w menu w cenie były dwie kolacje No ale ciężko było upchać i dużo osób nie jadło. A co wzięliście sobie na kolacje bo wiem ze było tam dużo wariantów. Ja do dzisiaj żałuje ze nie próbowałam wszystkich tych pyszności no ale nawet nie było czasu na to z chęcią bym się tam przeszła na wesele jako gość

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-06-08, 17:41   #680
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
tak mieliśmy w menu w cenie były dwie kolacje No ale ciężko było upchać i dużo osób nie jadło. A co wzięliście sobie na kolacje bo wiem ze było tam dużo wariantów. Ja do dzisiaj żałuje ze nie próbowałam wszystkich tych pyszności no ale nawet nie było czasu na to z chęcią bym się tam przeszła na wesele jako gość
my też w menu mieliśmy dwie kolacje ale jak właścicielka zobaczyła o której mamy ślub i że na sali będziemy o 17 to poradziła nam byśmy tylko jedną kolację wzięli bo dwie to za dużo (i obniżyła nam cenę do 230zł). Początkowo chciałam dwie bo bałam się, że mało będzie ale teraz się cieszę, że obu nie braliśmy bo druga kolacja całą by nam na bank została

My mieliśmy ten udziec na kolację
Stary 2011-06-09, 06:50   #681
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
my też w menu mieliśmy dwie kolacje ale jak właścicielka zobaczyła o której mamy ślub i że na sali będziemy o 17 to poradziła nam byśmy tylko jedną kolację wzięli bo dwie to za dużo (i obniżyła nam cenę do 230zł). Początkowo chciałam dwie bo bałam się, że mało będzie ale teraz się cieszę, że obu nie braliśmy bo druga kolacja całą by nam na bank została

My mieliśmy ten udziec na kolację
Kurcze jak widzę jak te ceny idą do góry - to aż współczuje tym co będę robić wesele za parę lat. My tez mieliśmy udziec

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-06-09, 15:16   #682
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze jak widzę jak te ceny idą do góry - to aż współczuje tym co będę robić wesele za parę lat. My tez mieliśmy udziec
nie ma bata, to się w końcu musi skończyć bo ludziom aż tak pensja nie wzrasta jak te ceny w restauracjach 250 zł to już bardzo dużo za jeden dzień co prawda zapłacilibyśmy tyle jakby trzeba było ale to nie zmienia faktu, że to dużo.
Stary 2011-06-09, 15:17   #683
muminek82
Wtajemniczenie

Dziewczyny a wiecie może ile kosztuje czyszczenie sukni ślubnej w Zabrzu i ewentualnie gdzie?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 15:17   #684
dottta
Zakorzenienie

Ultra, Ty zołzo co się nie chwalisz oficjalnie Gratki
Stary 2011-06-09, 15:19   #685
ultraradiola
Wtajemniczenie

dziękuje dottta za gratki domyślam się ze chodzi o moj nowy podpis

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-06-09, 15:20   #686
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie może ile kosztuje czyszczenie sukni ślubnej w Zabrzu i ewentualnie gdzie?
w pralniach chemicznych (np. w M1) powiedzieli mi chyba 90-100zł ale zaznaczyli, że daję ją na własną odpowiedzialność i ozdoby mogą odpaść i się stopić
Zaniosłam moją do Sophi i tam oddałam do czyszczenia - koszt 100zł (była okropnie brudna). Pani powiedziała, że mam sie nie martwic bo to w ich gestii by kiecce nic się nie stało

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
dziękuje dottta za gratki domyślam się ze chodzi o moj nowy podpis
ano
córa siostry będzie miała towarzystwo
Stary 2011-06-09, 15:21   #687
muminek82
Wtajemniczenie

dzięki dottta
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 15:51   #688
dottta
Zakorzenienie

dorzuciłam dwa zdjątka do relacji
jak dostaniemy od foto jakieś znośne to jeszcze coś wrzucę
Stary 2011-06-09, 15:58   #689
potterka
Zakorzenienie

Dotta a w Sophi zajmują sie ogólnie czyszczeniem czy jako, że to od nich suknia to wzięli?

Ultra dołączam się do gratulacji
Stary 2011-06-09, 15:59   #690
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Dotta a w Sophi zajmują sie ogólnie czyszczeniem czy jako, że to od nich suknia to wzięli?

Ultra dołączam się do gratulacji
czyszczą wszystkie z tego co wiem, bo nawet na dzrwiach mają napisane, że profesjonalne usługi czyszczenia sukien
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości