Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 16:25   #2071
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Caltea jestes pewna z tym clotrimazolum? bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo. A teraz mnie znow swędzi - tyle że bardziej na zewnatrz i się smarowałam dwa razy clo w kremie. Bo czytałam że jest minimalna szansa na przedostanie sie do krwioobiegu. No i stwierdziłam że skoro mialam dopochwowo to mi nie zaszkodzi
Mam nadzieję, że nie zaszkodzi, ale mój gin stanowczo twierdził, że jest zabroniony. Dostalam takie w biało-żółtym pudełeczku, zapomniałam nazwy.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Lausanne, no więc nadszedł TEN dzień. W związku z tym życzę Ci wszystkiego co najlepsze, a w szczególności dużo zdrówka, tak jak obiecałam szybkiego, w miare możliwości bezbolesnego i terminowego porodu

Archinto, co ja słyszę, Ty też świętujesz kochana, więc Tobie też posyłam najserdeczniejsze życzenia. Śpełnienia marzeń, spokojnych końcowych miesięcy ciąży, dużo odpoczynku (poszłabyś już wreszcie na to wolne, pracusiu), dużo uśmiechu i wielu powodów do radości. I dość już tych zmartwień, bo ileż można .

: roza: Dziewczyny, ŻYJCIE NAM 100 LAT!!!!!:roza :

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-06-03 o 16:29
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:26   #2072
danika
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Danika-dużo par było w szkole rodzenia?

Ha! dobrze pamiętałam że macie kupowac Tako Jamperapisałam wczoraj o tym wózku ale mi posty wcieło. My też mamy zamiar kupowac Tako tylko WARRIOR 3 w 1 , a opinie też sa różne.
w szkole było 7 par, dość dużo bo sala malutka i duszno było jak nie wiem. Ale sympatyczni ludzie także fajnie było

my też chcemy Tako Jumpera - wydaje mi sie ze ma bardziej od Wariora zabudowaną gondolkę.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:26   #2073
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie zaszkodzi, ale mój gin stanowczo twierdził, że jest zabroniony. Dostalam takie w biało-żółtym pudełeczku, zapomniałam nazwy.
hmm...dzięki. I komu tu wierzyć (mowię o lekarzach) jak każdy mowi co innego

moje dziecko wymordowane upałem i katarem śpi już 4,5 godziny!!! Nocka chyba nie będzie ciekawa

Kapka mam nadzieję że ten refluks nerki u córeczki nie jest groźny ani bolesny ani bardzo męczący Caluję małą i Ciebie też bo pewnie nieraz to przeżywasz...
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:27   #2074
Caltea
Zadomowienie

Oj jak tu cichutko.
Pozdrowienia dla wszystkich i miłego weekendu.
Jutro jadę do kardiologa z moim mega pulsem, więc proszę o kciuki (mam nadzieję, że serduszko okaże się być O.K., bo wcale nie chce mi się jechać do porodu aż do Krakowa).
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:30   #2075
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro jadę do kardiologa z moim mega pulsem, więc proszę o kciuki (mam nadzieję, że serduszko okaże się być O.K., bo wcale nie chce mi się jechać do porodu aż do Krakowa).
mam nadzieje, że bedzie dobrze a do kogo idziesz? do Tarnowa czy gdzie indziej?
Stary 2011-06-03, 16:32   #2076
DzastaW
Zadomowienie

Caltea będę trzymać kciuki

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:34   #2077
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hehe u mnie leci 25 tc i jestem koło 9 kg na plusie
Wczoraj w laboratorium inne laski też były na obciążeniu glukozą i takie małe brzuszki w porównaniu do mojego miały, ale co tam, aż tak się nie przejmuję, jakoś to będzie
To samo ja dziś miałam w laboratorium, spotkałam laskę od mojego lekarza, ma ten sam termin porodu co ja a brzuch dwa raz mniejszy czułam się tam jak mały wieloryb

Byłam dziś na glukozie , wyniku nie znam poznam we wtorek
Cytat:
Tłumaczę sobie tak samo. No i te fotki odpowiedniej części ciała...
Wszystkie ciuszki typowo chłopięce (poza jednym pajacem w maleńkie różowe gwiazdeczki), no i nasze nastawienie... Nawet nie chcę myśleć o zaskoczeniu, jakie mogłoby nas spotkać na porodówce
hahah nawet o tym nie myśl musza być chłopaki

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Małgosiu jak Twoje bóle "kroku" coś lepiej czy ciągle tak samo??? Ja już jak stara baba chodzę, mięśnie krocza to jedna wielka masakra, czy są na to jakieś ćwiczenia???
Dwa dni miałam względnie spokojne, ale dziś znowu wróciło. Próbuje sama masować się troszkę, to pomaga, bo co innego pozostaje ?
Ja mam teraz obawy że jak będzie tak do koońca to jak mnie położą na tym fotelu do rodzenia to ja tam się zajde od samegoo bólu krocza
No i męża molestuje o masowanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Oj adidasy w upał? Potrafisz je jeszcze sama założyć?
hahah dobre no własnie ja je tylko wsuwam, nawet nie wiąże, to samo jest ze wszystkimi butami
Nawet wczoraj dałam rade i ładny pedcure sobie zrobiłam ale wysiłku to wymagało i gimnastyki

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:36   #2078
DzastaW
Zadomowienie

Ja w 21 tygodniu miałam na wadze prawie 9 kg. A teraz czuję że coraz więcej ważę, bo zaczynają Mi sprawiać problemy najdrobniejsze rzeczy do zrobienia

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:37   #2079
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Wam też udanego weekendu życzę i mam nadzieje że puls się unormuje

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:58   #2080
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
i jaki ten sos? Zainteresowałaś mnie
Sałatka buraczana:

-słoik buraczków, ale nie wiórki tylko w kawałkach albo w całości
-ogórki konserwowe
-puszka czerwonej fasoli
-majonez, jogurt naturalny, czosnek

Buraczki i ogórki kroimy w kosteczkę. Dodajemy czerwoną fasolę i sosik z majonezu, jogurtu i czosnku. Naprawdę pyszna
Cytat:
Agus dzięki jestem Kochana, jestem, bo maly mi śpi. I nadrabiam. Ale zmałpowały małpki to nazywanie się "siotra" i teraz jak widzę ten wyraz to mam zaraz wrażenie że to Ty piszesz cos do mnieBardzo się cieszę z tego że poszłaś do innego gina i że szyja się nie skracaI że wreszcie jesteś spokojniejsza

Wróciłam od teściów ale K. cały czas jest przeziębiony a ząbkowanie dodatkowo pogarsza to smarkanie. Ale pediatra mówi że oskrzela i pluca czyste i możemy siedzieć na dworze więc głownie to robimy

Agnyska ale jaja z tym siusiakowym zamieszaniem Lec do innego gina bo ja nawet zastanawiam się co tam siedzi, Ty chyba musisz wariowac co? I nie wiem czy teraz trzymac kciuki za Benka czy Wandę?

Coteczko moja kochana wszystkiego naj na nowej drodze życia A mąż cudownei się zachowal O ile dobrze pamiętam chciałas obrączke z diamencikiem, no to masz zamiennik Bardzo ładnie się komponuje

a ja dostałam rano od małza cudowny prezent - dwa bilety na mecz siatkówki na ligę światową:jupi : jestem totalną maniaczką sportu i zwariowałam ze szczęscia:jup i: Jeszcze to pięknie wymyslil zebym nie byla zmęczona ze podroz jednego dnia, wieczor u znajomych, potem nastepnego dnia mecz, a dopiero kolejnego powrót do lublina A mały na dzialke na wies z dziadkami zebym się nie martwila o niego Największym moim marzeniem co prawda jest wimbledon albo us open (i kilka autografów, w tym nejbardziej Federera) ale malż powiedzial ze w ciazy to raczej wolal postawić na mecz siatkowki bo przynajmniej w krajuA prezent wniósł Konradek i jeszcze dostałam mnóstwo buziaczków od niego a po południu i jutro małż nas bierze nad jeziorko. No po prostu bajka - wreszcie nie te cztery ściany
super prezent, zazdroszczę i brawa dla mężulka
Cytat:
Oj jak tu cichutko.
trzymam kciuki kochana napewno będzie wszystko dobrze
Stary 2011-06-03, 16:58   #2081
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Oj adidasy w upał? Potrafisz je jeszcze sama założyć?

Opinie poczytałam i stwierdziłam, że zaryzykuję i wyrobie sobie ją osobiście No i raczej nie stać nas na dużo droższy wózek, a chciałam nowy

U mnie też zaczyna grzmieć
jeszcze ubiore, gorzej z obcinaniem i malowaniem pazurków.
Co do wózka-mam takie samo zdanie

Cytat:
Kapka mam nadzieję że ten refluks nerki u córeczki nie jest groźny ani bolesny ani bardzo męczący Caluję małą i Ciebie też bo pewnie nieraz to przeżywasz...

Groźny jako tako jest, bo uszkadzał nerke , bolesny w chwili obecnej już nie, ale wcześniej przy sikaniu był problem.Już sie przyzwyczailismy do wizyt i badań, mam nadzieje,że niedługo tylko profilaktycznie będziemy chodzić do lekarza.

Caltea-córa cały czas choruje i cały czas ja leczymy.
Trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
To samo ja dziś miałam w laboratorium, spotkałam laskę od mojego lekarza, ma ten sam termin porodu co ja a brzuch dwa raz mniejszy czułam się tam jak mały wieloryb

Byłam dziś na glukozie , wyniku nie znam poznam we wtorek

hahah nawet o tym nie myśl musza być chłopaki

Dwa dni miałam względnie spokojne, ale dziś znowu wróciło. Próbuje sama masować się troszkę, to pomaga, bo co innego pozostaje ?
Ja mam teraz obawy że jak będzie tak do koońca to jak mnie położą na tym fotelu do rodzenia to ja tam się zajde od samegoo bólu krocza
No i męża molestuje o masowanie

hahah dobre no własnie ja je tylko wsuwam, nawet nie wiąże, to samo jest ze wszystkimi butami
Nawet wczoraj dałam rade i ładny pedcure sobie zrobiłam ale wysiłku to wymagało i gimnastyki
Ostatnio napociłam się przy malowaniu paznokci, niedługo zlece to mojemu TŻ a niech sie uczy
Oj biednaś Ty z tymi bólam

Co do kg..to czasami nie moge na siebie patrzeć w lustrze, ciesze się z brzuszka, ale czemu nie może iść tylko w brzuszek?

mamy następną burze ..uciekam do wyszywania/książki zaglądne wieczorem, TŻ sie nie odzywa, zapewnie imprezuje pod palmami....

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-06-03 o 17:03
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:13   #2082
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witajcie

taa... teraz to dziewczyny straszą kontrolami z ZUS a ja mam wpisane na ostatnim L4 kod nr 1 - czyli leżeć... ale co tam przecież nie muszę leżeć w domu

Lula - daj znać jak ma się Twój okruszek po wizycie

wcale nie dranie!!! to się nazywa po prostu ŻYCIE
Nie ma żadnych nalotow z ZUS

Cytat:
ooo!! i to chciałam usłyszeć Kochana jesteś
No wlasnie poraz kolejny sie powiele z Asia i poraz kolejny powiem ze miala racje

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
i jaki ten sos? Zainteresowałaś mnie

kciuki za udaną wizyte

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

czarne wody płodowe

agnyska wczoraj byłam u mojej pani endokrynolog i mówiła, że ona w pierwszej ciąży czuła chłopca, na usg była dziewczynka,a wyszedł jednak chłopak opowiadała też o pacjentce, która miała mieć Jasia, a jest Kasia, więc u Ciebie też Benek może nie miec siusiaka, chyba będziesz mieć niespodziankę

aha jeszcze się dowiedziałam, że jak sie karmi to również powinno się zażywać jod, coby dziecku do przekazywać, w meiszankach modyfikowanych jest on już zawarty
Dziekuje za kciukasy

Cytat:
Agus dzięki jestem Kochana, jestem, bo maly mi śpi. I nadrabiam. Ale zmałpowały małpki to nazywanie się "siotra"i teraz jak widzę ten wyraz to mam zaraz wrażenie że to Ty piszesz cos do mnie Bardzo się cieszę z tego że poszłaś do innego gina i że szyja się nie skracaI że wreszcie jesteś spokojniejsza

Wróciłam od teściów ale K. cały czas jest przeziębiony a ząbkowanie dodatkowo pogarsza to smarkanie. Ale pediatra mówi że oskrzela i pluca czyste i możemy siedzieć na dworze więc głownie to robimy

Agnyska ale jaja z tym siusiakowym zamieszaniem Lec do innego gina bo ja nawet zastanawiam się co tam siedzi, Ty chyba musisz wariowac co? I nie wiem czy teraz trzymac kciuki za Benka czy Wandę?

Coteczko moja kochana wszystkiego naj na nowej drodze życia A mąż cudownei się zachowal O ile dobrze pamiętam chciałas obrączke z diamencikiem, no to masz zamiennik Bardzo ładnie się komponuje

a ja dostałam rano od małza cudowny prezent - dwa bilety na mecz siatkówki na ligę światową jestem totalną maniaczką sportu i zwariowałam ze szczęscia Jeszcze to pięknie wymyslil zebym nie byla zmęczona ze podroz jednego dnia, wieczor u znajomych, potem nastepnego dnia mecz, a dopiero kolejnego powrót do lublina A mały na dzialke na wies z dziadkami zebym się nie martwila o niego Największym moim marzeniem co prawda jest wimbledon albo us open (i kilka autografów, w tym nejbardziej Federera) ale malż powiedzial ze w ciazy to raczej wolal postawić na mecz siatkowki bo przynajmniej w kraju A prezent wniósł Konradek i jeszcze dostałam mnóstwo buziaczków od niego a po południu i jutro małż nas bierze nad jeziorko. No po prostu bajka - wreszcie nie te cztery ściany
wróciłas nie małpkowanie tylko my sie tu odnajdujemy wiec wiesz i kochana nie ma słów ktore wyrazilyby moje najserdeczniejsze zyczenia dla Ciebie wiec przesylam:roz a:

Cytat:
Caltea jestes pewna z tym clotrimazolum? bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo. A teraz mnie znow swędzi- tyle że bardziej na zewnatrz i się smarowałam dwa razy clo w kremie. Bo czytałam że jest minimalna szansa na przedostanie sie do krwioobiegu. No i stwierdziłam że skoro mialam dopochwowo to mi nie zaszkodzi

mucka mi przeszła rwa (jakos szybko ale nie narzekam) ale też mam teraz skurcze w łydkach i wlasnie w nocy Juz mowilam tym razem w ciązy ani jednego dnia spokoju

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Aga mecz 25 albo 26 czerwca, z tego wszystkiego nie spojrzałam dokładnie
Ja sie smarowalam tez mascia clotrimazolum i nic mi nie bylo i mozna w ciąży

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Melduję się juz na zwolnieniu Własnie wróciłam z ośrodka....masakra dziewczyny.... przyszłam koło 10, pytam który numerek wszedł bo na krzesełkach siedzi z 20 osób, a oczywiscie nikt swojego numerka nie zna.... Same starszawe babcie i zaczynają się kłócic ze sobą, ze one tu od 7 siedzą.... Skoro woła zgodnie z rejestracją a nie jak kto przyszedł to o co szum sobie pomyslałam....ale wolałam się nie odzywac bo awantura murowana.... Pojechałam do mojej maminki na kawusię i truskawki i jakoś to przezyłam)

Tez mam na zwolnieniu 2 czyli chodząca, a raczej człapająca

W poniedziałek albo wtorek ide na glukoze....brrrrrrrrrrrr

Lulla czekam na wieści.....
Siostro Aa2 trzymam kciuki za umowę...musi byc dobrze zdecydowałas co z L4? p/s ja na obiadek dzis robie szybkie spagetti

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

lausanne ja byłam w tamtym roku na meczu siatkówki i wspominam to do tej pory...Kolezanka zadzwoniła pare godzin przed meczem czy ryzykujemy i jedziemy Siedziałam w pierwszym rzędzie atmosfera świetna.....chętnie bym to owtórzyła )

Ja także brałam clotrimazolum dopochwowo.... ????? Masc tez od czasu do czasu uzywam... zaniepokoiłam się teraz...

Z ta maścia to spokojnie truskawki

A tak w ogole to bylam na tej wizycie, gin mi tylko sprawdzila szyjke i wszystko jest si, ciąża rozwija sie bardzo dobrze, nie zrobila mi tylko usg maluszka i musze sie umowic na dodatkowa wizyte zeby zrobic takie dokladniejsze, rozczarowalam sie, nie widzialam mojej dzidzi od prawie miesiaca a wydaje mi sie ze to cala wiecznosc do tego dopytalam o skurcze i powiedziala ze jesli sa one niesystematyczne i tylko raz na jakis czas po gwaltownych ruchach to jest to calkowicie normalne lacznie z twardnieniem brzucha; macica wisi sobie na tych wiązadłach i każdy gwaltowny ruch sprawia po prostu jej naciagniecie a co za tym idzie-bol-to dla wszystkich mamus ktore sie denerwowaly skurczami i twardnieniem brzuszkow no i opczywiscie dopytalam o porod i mam mnostwo mozliwosci bo sie okazalo ze moja gin ma paru przyjaciol ktorzy sa ordynatorami w paru szpitalach, wiec poczulam sie bezpieczna pomimo tego, ze moja gin nie odbierze porodu bo juz tego nie praktykuje; malo tego-pogoda jest taka ze ja po prostu zaraz padne na twarz, naprawde. Aaaaaa i waże dokladnie 65 kg, przytylam 10 kg

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

W ogole dzisiaj specjalnie zwróciłam uwage na to jak inni mimochodem przygladaja sie brzuszkowi, to jest jakas masakra
Stary 2011-06-03, 18:18   #2083
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

[/COLOR]W ogole dzisiaj specjalnie zwróciłam uwage na to jak inni mimochodem przygladaja sie brzuszkowi, to jest jakas masakra
cieszę się, że z szyją i skurczami wszystko oki kiedy idziesz na to usg? ja tez sie musiałam tak specjalnie umawiac na połówkowe i tez byłam zawiedziona, że muszę czekać

a co do brzuszka - jak chodzę na basen to tam jest taki trener, który ma zajęcia z dziećmi i on się zawsze patrzy na mnie, ale nie tak miło, tylko z jakims takim oburzeniem. Przynajmniej mam wrażenie, ze nie podoba mu sie cieżarówa na basenie, w dodatku w dwuczęsciowym stroju
Stary 2011-06-03, 18:40   #2084
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
cieszę się, że z szyją i skurczami wszystko oki kiedy idziesz na to usg? ja tez sie musiałam tak specjalnie umawiac na połówkowe i tez byłam zawiedziona, że muszę czekać

a co do brzuszka - jak chodzę na basen to tam jest taki trener, który ma zajęcia z dziećmi i on się zawsze patrzy na mnie, ale nie tak miło, tylko z jakims takim oburzeniem. Przynajmniej mam wrażenie, ze nie podoba mu sie cieżarówa na basenie, w dodatku w dwuczęsciowym stroju
Połówkowe na szczescie juz za nami, ale chcialam tylko zobaczyc mojego malutkiego mężczyzne i uslyszec jego serduszko, dzisiaj sie nie udalo wiec w pol czerwca sie umowie A wiesz co-pieprzyc tam, dwuczesciowy stroj jest jak najbardziej ok i w ogole sie nie przejmuj jakims kolesiem a poza tym wlasnie zapomnialam napisac, ale gin mi dzisiaj wlasnie mowila ze powinnysmy chodzic na basen i plywac duuuzo bo to dobrze robi na sen, dobrze dla maluszka no i cos na skurcze
Stary 2011-06-03, 19:07   #2085
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj jak tu cichutko.
Caltea trzymam kciuki, aby serduszko prawidłowo pukało
Cytat:
A tak w ogole to bylam na tej wizycie, gin mi tylko sprawdzila szyjke i wszystko jest si, ciąża rozwija sie bardzo dobrze, nie zrobila mi tylko usg maluszka i musze sie umowic na dodatkowa wizyte zeby zrobic takie dokladniejsze, rozczarowalam sie, nie widzialam mojej dzidzi od prawie miesiaca a wydaje mi sie ze to cala wiecznosc do tego dopytalam o skurcze i powiedziala ze jesli sa one niesystematyczne i tylko raz na jakis czas po gwaltownych ruchach to jest to calkowicie normalne lacznie z twardnieniem brzucha; macica wisi sobie na tych wiązadłach i każdy gwaltowny ruch sprawia po prostu jej naciagniecie a co za tym idzie-bol-to dla wszystkich mamus ktore sie denerwowaly skurczami i twardnieniem brzuszkow no i opczywiscie dopytalam o porod i mam mnostwo mozliwosci bo sie okazalo ze moja gin ma paru przyjaciol ktorzy sa ordynatorami w paru szpitalach, wiec poczulam sie bezpieczna pomimo tego, ze moja gin nie odbierze porodu bo juz tego nie praktykuje; malo tego-pogoda jest taka ze ja po prostu zaraz padne na twarz, naprawde. Aaaaaa i waże dokladnie 65 kg, przytylam 10 kg
super, że dzidzia się prawidłowo rozwija zawsze kamień z serca jak serduszko bije i jest wszystko oki
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
też chciałam się wybrać na basen, nawet mam jeszcze karnet, ale kurcze mam tylko dwuczęściowy strój i tak mi trochę głupio było, ale skoro mówisz, że chodzisz w takim to chyba też się wybioręzobaczymy czy na mnie też się tak będą patrzeć

jakoś dziś gorszy humorek mam, dopiero kilka dni na zwolnieniu, a mi już się dłuży, bo mąż do 17tej w pracy, zje obiad i dalej jedzie remontować nasze mieszkanko nowe i tak w kółkoale muszę jeszcze trochę wytrzymać....

a miss.hot daj przepis na te szparagi w cieście francuskim z sosem beszamelowym bo brzmi pysznie

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-03 o 19:17
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:32   #2086
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...dzięki. I komu tu wierzyć (mowię o lekarzach) jak każdy mowi co innego
to tak jak z tym moim krążkiem - w necie większość na tak, a mój gin na nie - co lekarz to inna opinia

Caltea udanego weekendu i trzymam kciuki

lula ważne, że synuś zdrowy i szyjka ok! Napatrzysz się jeszcze na maluszka

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
też chciałam się wybrać na basen, nawet mam jeszcze karnet, ale
jakoś dziś gorszy humorek mam, dopiero kilka dni na zwolnieniu, a mi już się dłuży,
hmmm też tak miałam ... jakieś 3 miesiące temu! Pierwsze dni na zwolnieniu były straszne! Codziennie pracowałam dośc intensywnie, a tu z dnia na dzień (nie byłam przygotowana na zwolnienie) N U D A !! Ale kwestia przyzwyczajenia! Miałam czyściutko w domu, dwu-daniowy obiad codziennie - mężuś przytył ponad 5 kg No ale teraz już bardziej leżono-wizażowy tryb życia. I dobrze, że jesteście dziewczyny, bo bym się zanudziła.....

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:48   #2087
archinta
Zakorzenienie

Witajcie po pracy- dopiero się obudziłam Miałam taki zapieprz,ze szok- wróciłam i padłam do wyrka

Lausanne
- tysiąc lat Twoi mężczyźni pięknie rozpoczęli Twój dzień

aa2- dla meża równiez tysiąc lat - dobrze pamiętam ,że to dziś
Cytat:
Caltea jestes pewna z tym clotrimazolum? bo ja mialam bakterie w moczu i moj gin mi wlasnie zapisal clo dopochwowo.
No to ja Ci powiem,że dziwne leczenie- ta maść jest zapisywana przy infekcjach grzybiczych do stosowania miejscowo i nijak nie dostanie się do pęcherza w którym masz bakterie!
Cytat:
Melduję się juz na zwolnieniu Własnie wróciłam z ośrodka....masakra dziewczyny.... przyszłam koło 10, pytam który numerek wszedł bo na krzesełkach siedzi z 20 osób, a oczywiscie nikt swojego numerka nie zna.... Same starszawe babcie i zaczynają się kłócic ze sobą, ze one tu od 7 siedzą.... Skoro woła zgodnie z rejestracją a nie jak kto przyszedł to o co szum sobie pomyslałam....ale wolałam się nie odzywac bo awantura murowana.... Pojechałam do mojej maminki na kawusię i truskawki i jakoś to przezyłam
Fajnie masz leniuszku
Te kolejki mnie przerażają... to uprzejmość i wyrozumiałość. A jak się skończyło? Długo czekałaś?
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Archinta (tobie składam dzisiaj bo w końcu sie pogubiłam czy to 2 czy 4 napisałas ze starsza wiec jak dla mnei 2 no ale potem były niescisłości wiec składam dzis to bedzie posrodku między 2 a 4:
życze Ci równiez wiele szczęśliwych dni, abys mogła spełnic wszystkie marzenia , aby na twojej drodze były kamyczki o które sie potykasz-ale aby to były kamyczki szczęścia
Jak starsza to musiałam się urodzić o dzień wcześniej- 2
Ale bardzo, bardzo dziękuję
Cytat:
To i ja składam Wam życzenia
dz
Cytat:
dzięki Asiek. Ja zrozumiałam że Archinta ma 4-ego i tego się trzymam. W sumie co za różnica - i tak i tak trzyosobowa bliźniaczka

uwielbiam Was

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Paskudny stan zapalny i nadwrażliwość zębów. Normalnie to bym wzięła tabletkę i byłoby do wytrzymania przynajmniej do wizyty lekarza. A tak? grr..
uuuuuuu- robisz jakieś płukanki?
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Wczoraj mój mężyk mnie rozłożył na łopatki jak rozmawialiśmy o liście zakupów, pampkach i wkładkach laktacyjnych (rozważam wielorazowe, używałyście może???).
On ma w pracy kilku kolegów świeżo dzieciatych i rozmawiają czasem o różnych sprawach... ostatnio na tapecie mieli jak sie wyraził "pieluchy dla mam" z powagą zaczął mnie uświadamiać że musimy mi kupić coś takiego zupełnie jakbym sama nie wiedziała, kochane te nasze połówki jabłek są
No to ładne tematy maja
Cytat:
Archinto, co ja słyszę, Ty też świętujesz kochana, więc Tobie też posyłam najserdeczniejsze życzenia. Śpełnienia marzeń, spokojnych końcowych miesięcy ciąży, dużo odpoczynku (poszłabyś już wreszcie na to wolne, pracusiu), dużo uśmiechu i wielu powodów do radości. I dość już tych zmartwień, bo ileż można

Dziewcz yny, ŻYJCIE NAM 100 LAT!!!!!

Z czarnymi wodami rozłożyłaś mnie na łopatki
Cytat:
Jutro jadę do kardiologa z moim mega pulsem, więc proszę o kciuki

Cytat:
Nie ma żadnych nalotow z ZUS

No wlasnie poraz kolejny sie powiele z Asia i poraz kolejny powiem ze miala racje

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

W ogole dzisiaj specjalnie zwróciłam uwage na to jak inni mimochodem przygladaja sie brzuszkowi, to jest jakas masakra
Ja tez się podpisuje pod Asią- a co- niech nam zdr0wo zarasta Ciesze się,że na wizycie wszystko ok- ale ,ze tak żałują usg a człek taki wytęskniony by spojrzeć chodź na chwilkę na bejbika!
A mi dziś dyro powiedział, że ma znajomości u nas w szpit. i pogada bym miała odp. opiekę- też mi się od razu jakoś lepiej zrobiło- bo ja z tych co to nigdzie znajomości a ni nic nie mam. Normalnie jaki zbieg okoliczności- jak u sióstr

I fakt- brzuchatki są nieźle lustrowane przez przechodniów- też zwróciłam uwagę

Jakoś znów mi kilka cytatów zjadło i nie wiem co chciałam napisać???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:50   #2088
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Caltea trzymam kciuki, aby serduszko prawidłowo pukało

super, że dzidzia się prawidłowo rozwija zawsze kamień z serca jak serduszko bije i jest wszystko oki

też chciałam się wybrać na basen, nawet mam jeszcze karnet, ale kurcze mam tylko dwuczęściowy strój i tak mi trochę głupio było, ale skoro mówisz, że chodzisz w takim to chyba też się wybioręzobaczymy czy na mnie też się tak będą patrzeć

jakoś dziś gorszy humorek mam, dopiero kilka dni na zwolnieniu, a mi już się dłuży, bo mąż do 17tej w pracy, zje obiad i dalej jedzie remontować nasze mieszkanko nowe i tak w kółkoale muszę jeszcze trochę wytrzymać....

a miss.hot daj przepis na te szparagi w cieście francuskim z sosem beszamelowym bo brzmi pysznie
No wlasnie nie widzialam i nie slyszalam serduszka, gin mnie zbadala bez usg dlatego nie wiem nawet ile maluszek waży a co my jestesmy, jakies inne zeby nie chodzic w dwuczesciowym stroju? ja tam mam zamiar chodzic

Cytat:
to tak jak z tym moim krążkiem - w necie większość na tak, a mój gin na nie - co lekarz to inna opinia

Caltea udanego weekendu i trzymam kciuki

lula ważne, że synuś zdrowy i szyjka ok! Napatrzysz się jeszcze na maluszka

hmmm też tak miałam ... jakieś 3 miesiące temu! Pierwsze dni na zwolnieniu były straszne! Codziennie pracowałam dośc intensywnie, a tu z dnia na dzień (nie byłam przygotowana na zwolnienie) N U D A !! Ale kwestia przyzwyczajenia! Miałam czyściutko w domu, dwu-daniowy obiad codziennie - mężuś przytył ponad 5 kg No ale teraz już bardziej leżono-wizażowy tryb życia. I dobrze, że jesteście dziewczyny, bo bym się zanudziła.....
Our pleżur maj Dir
Stary 2011-06-03, 19:50   #2089
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
ano właśnie- miałam się zaślinić na ten obiad, więc

kapko- współczuję choroby córeczki i ślę najlepsze fluidki dla niej

a cotka coś nic nie relacjonuje, nie chwali się fotami - chyba jednak ta noc poślubna ją wykończyła
Stary 2011-06-03, 19:55   #2090
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Witajcie po pracy- dopiero się obudziłam Miałam taki zapieprz,ze szok- wróciłam i padłam do wyrka

Lausanne - tysiąc lat Twoi mężczyźni pięknie rozpoczęli Twój dzień

aa2- dla meża równiez tysiąc lat - dobrze pamiętam ,że to dziś

No to ja Ci powiem,że dziwne leczenie- ta maść jest zapisywana przy infekcjach grzybiczych do stosowania miejscowo i nijak nie dostanie się do pęcherza w którym masz bakterie!

Fajnie masz leniuszku
Te kolejki mnie przerażają... to uprzejmość i wyrozumiałość. A jak się skończyło? Długo czekałaś?

Jak starsza to musiałam się urodzić o dzień wcześniej- 2
Ale bardzo, bardzo dziękuję

dz

uwielbiam Was

uuuuuuu- robisz jakieś płukanki?

No to ładne tematy maja

Z czarnymi wodami rozłożyłaś mnie na łopatki

Ja tez się podpisuje pod Asią- a co- niech nam zdr0wo zarasta Ciesze się,że na wizycie wszystko ok- ale ,ze tak żałują usg a człek taki wytęskniony by spojrzeć chodź na chwilkę na bejbika!
A mi dziś dyro powiedział, że ma znajomości u nas w szpit. i pogada bym miała odp. opiekę- też mi się od razu jakoś lepiej zrobiło- bo ja z tych co to nigdzie znajomości a ni nic nie mam. Normalnie jaki zbieg okoliczności- jak u sióstr

I fakt- brzuchatki są nieźle lustrowane przez przechodniów- też zwróciłam uwagę

Jakoś znów mi kilka cytatów zjadło i nie wiem co chciałam napisać???
No właśnie a w ogole chcialam Ci kochana życzyc: wytrwalosci w wiesz czym, spelnienia marzen, mnostwa, mnostwa milosci, bezbolesnego porodu i zebys na siebie tam uwazala a nie zapieprzala maly pracoholiku wszystkiego naj!!!!!
Stary 2011-06-03, 19:58   #2091
archinta
Zakorzenienie

Zeżarłam pizze, zapiłam pepsi (po pracy byłam tak padnięta, że nie miałam nawet siły na jedzonko ) - mam wyrzuty , wiec idę z psem na dłuższy spacer "zrzucić" to z siebie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
No właśnie a w ogole chcialam Ci kochana życzyc: wytrwalosci w wiesz czym, spelnienia marzen, mnostwa, mnostwa milosci, bezbolesnego porodu i zebys na siebie tam uwazala a nie zapieprzala maly pracoholiku wszystkiego naj!!!!!

No właśnie dziś w pracy wszyscy się cieszyli, że piątek tylko nie ja bo dużo roboty mi zostało ale obiecałam małżowi, ze jeszcze tylko tydzień...
Stary 2011-06-03, 20:00   #2092
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Zeżarłam pizze, zapiłam pepsi (po pracy byłam tak padnięta, że nie miałam nawet siły na jedzonko ) - mam wyrzuty , wiec idę z psem na dłuższy spacer "zrzucić" to z siebie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

No właśnie dziś w pracy wszyscy się cieszyli, że piątek tylko nie ja bo dużo roboty mi zostało ale obiecałam małżowi, ze jeszcze tylko tydzień...

Kochanie, ja zeżarłam powiekszony zestaw wieśmaka i wypilam litr coli, a Ty sie przejmujesz pizza..
Stary 2011-06-03, 20:05   #2093
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie, ja zeżarłam powiekszony zestaw wieśmaka i wypilam litr coli, a Ty sie przejmujesz pizza..
to se dałyśmy dziś czadu
zmykam na spacerek
Stary 2011-06-03, 20:10   #2094
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
to se dałyśmy dziś czadu
zmykam na spacerek

No my sie wlasnie tez szykujemy na ta masakre, jest jeszcze 26 stopni na dworze
Stary 2011-06-03, 20:36   #2095
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Zeżarłam pizze, zapiłam pepsi
Cytat:
Kochanie, ja zeżarłam powiekszony zestaw wieśmaka i wypilam litr coli
ehh a ja taki pepsoholik i sobie odmawiam a tak mnie kusi

u mnie teraz pachnie plackami ziemniaczanymi i też mi się chce

laski nie piszcie o jedzeniu, bo ja od razu mam ochotę, a jak tak dalej pójdzie to mojej ciąży nie będzie widać taką będę miała nadwagę

a poza tym dobry wieczór kobitki
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:46   #2096
agnyska81
Zakorzenienie

Ojoj, prawie przegapiłam urodzinki

Archinta, Lausanne - spełnienia marzeń, a szczególnie tego jednego

Cotka - wiele miłości na nowym etapie Waszego związku

Caltea, za udaną wizytę u kardiologa

Dzasta, to tego samego dnia będziemy obchodzić rocznicę ślubu

I jeszcze cieszę się z wszystkich Waszych długich i zamkniętych szyjek

U mnie kolejny dzień podłego nastroju, dziś tym gorzej, że czuję się kompletnie wypompowana przez tę pogodę. Miałam się wyżalić, ale taki węzeł mi się zrobił życiowy, że nie mam kompletnie siły się z nim zmagać. Ani nie chce mi się o tym myśleć. Gdzie nie spojrzę, tam źle...

Edit:
Mi też gin przepisał Clotrimazol na smarowanie zewnętrznych narządów, a wewnątrz Nystatyna.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:02
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:53   #2097
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

U mnie kolejny dzień podłego nastroju, dziś tym gorzej, że czuję się kompletnie wypompowana przez tę pogodę. Miałam się wyżalić, ale taki węzeł mi się zrobił życiowy, że nie mam kompletnie siły się z nim zmagać. Ani nie chce mi się o tym myśleć. Gdzie nie spojrzę, tam źle...
trzymam kciuki żeby się poprawiło
Stary 2011-06-03, 20:56   #2098
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ehh a ja taki pepsoholik i sobie odmawiam a tak mnie kusi

u mnie teraz pachnie plackami ziemniaczanymi i też mi się chce

laski nie piszcie o jedzeniu, bo ja od razu mam ochotę, a jak tak dalej pójdzie to mojej ciąży nie będzie widać taką będę miała nadwagę

a poza tym dobry wieczór kobitki
Wszystko jest dla ludzi ale w bardzo rozsądnych ilosciach, zwlaszcza w naszym stanie ale raz na jakis czas mozna sobie zaszalec nie mow nic o nadwadze, nie ma tu chyba jeszcze zadnej ktora by przytyla 10 kg jak ja

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ojoj, prawie przegapiłam urodzinki

Archinta, Lausanne - spełnienia marzeń, a szczególnie tego jednego

Cotka - wiele miłości na nowym etapie Waszego związku

Caltea, za udaną wizytę u kardiologa

Dzasta, to tego samego dnia będziemy obchodzić rocznicę ślubu

I jeszcze cieszę się z wszystkich Waszych długich i zamkniętych szyjek

Czasami rozwiazanie jest tak blisko ze czlowiek nie zdaje sobie z tego sprawy, wydaje mu sie ze wszystko jest stracone w momencie kiedy tak naprawde rozwiazanie samo puka do drzwi, wystarczy tylko je zobaczyc i tego Ci zycze
Stary 2011-06-03, 21:00   #2099
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko jest dla ludzi ale w bardzo rozsądnych ilosciach, zwlaszcza w naszym stanie ale raz na jakis czas mozna sobie zaszalec nie mow nic o nadwadze, nie ma tu chyba jeszcze zadnej ktora by przytyla 10 kg jak ja
kochana nie brakuje mi dużo, także nie jesteś sama

u mnie na plusie już 8-9kg zależy jaka objedzona wchodzę na wagę, a to dopiero 25t.
Stary 2011-06-03, 21:02   #2100
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
kochana nie brakuje mi dużo, także nie jesteś sama

u mnie na plusie już 8-9kg zależy jaka objedzona wchodzę na wagę, a to dopiero 25t.
No wlasnie, Ty masz 25 tc, a ja mam 23 tydz i 1 d

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości