|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
pierwszy wieczor od porodu jestem sama w domu - maz na toptrendach w pracy, dziecko spi a ja buszuję na all
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Harrods podziwiam, twój malutki jest bardzo absorbujący
U nas poranek wygląda zupełnie inaczej. Moja dzisiaj obudziła się na jedzenie ok 4, poszła spać dalej i obudziła się coś koło 6, a ja spałam do 8, a ona w tym czasie leżała sobie w łóżeczku i gadała, trochę przysnęła itp Jak wstaję to ją przebieram i włączam karuzelę, w tym czasie jem śniadanie, wizaż itp, około 9 ona je śniadanie, a potem ją odkładam np. na kanapę i układam jej zabawki wokoło i tak jej zleci z 2 h. Cytat:
byłam na początku naszego wspólnego życia zbyt zmęczona dniem i czasami tylko czekałam aż nadejdzie godzina kąpieli i spania ![]() i tak już zostało taka wyrodna matka ze mnie ![]() ja nie mam problemu z samodzielnym zasypianiem, tzn. tż nie jest mi do tego potrzebny ![]() ale dzisiaj tak sobie myślałam co by tu robić, żeby mała szybciej zasypiała bo czasami potrafi jej to zająć godzinę nawet, może powinnam ją jakoś usypiać, tylko jak ![]() ale przeważnie zamknie się w przedziale 15-30 minut
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-03 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
mi dziś usypanie Nadii zajęło pół godziny, ale to tak wyjątkowo długo, bo mała była w centrum Wawy w knajpie i wrażeń dużo było.
#1176 |
Zadomowienie
|
I ona potrafi sama leżeć w łóżeczku godzinę i nie wścieka się?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, zaszalałam dzisiaj, już dawno powinnam być w łóżku
![]() nie, leży, czasami wyda jakiś odgłos, jak już dochodzi godzina to czasami zapłacze tak żałośnie, wtedy idę do niej i widzę że już jest zmęczona i jak ją pogłaszczę to zasypia tak do końca nie rozumiem co oznacza wściekanie się, jeśli to taki przeraźliwy płacz to zdarza nam się jak już jest bardzo głodna a mama za wolno z butelką idzie ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-03 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
BAN stały
|
Babeczki co to moze byc mojemu malemu czesto trezsie sie zuchwa jak by mu bylo zimno czy cos w tym stylu co to moze byc?? czy mam sie czym martwic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Wtajemniczenie
|
Harrods to u nas jest podobnie tyle ze Franek pozno wstaje wiec ja jestejm czesto umalowana i umyta po sniadaniu. Ale np. mam mokre wlosy. Obiad robimy jak maz wroci z pracy. Lezaczek to maks 15 - 2o minut ale z naciskiem na to pierwsze. Karuzele kupili u mnie w pracy, ale nie moga sie zebrac w 3-osobowa delegacje wiec Franek bedzie mial we wtorek 6 tyg a karuzeli nie mamy. Juz sie dzis wkurzylam i chcialam zamowic na all. Mate tez mielismy dostac w prezencie ale wiem ze kolega ma problemy finansowe wiec kupie ta mate a on niech sobie znajdzie jakis tanszy prezent.
najbardziej dobijaja mnie spacery - bo ja teraz z Frankiem przez ten ryk to boje sie wyjsc. Jak sie obudzi w wozku to po 15 minutach jest placz ![]() Moze on jest jeszcze za maly na te zabawy samodzielne? Kiedy Idalka dala Ci troche wytchnienia? Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marsylia- czytałaś język niemowląt?
![]() |
#1182 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Plus jest taki, że ładnie śpi w nocy. Bo jak zasypia, a zasypia po kąpieli, a zasypia bez problemu, to budzi się ok. 4:00 i po jedzonku zasypia, następnie budzi się po ok. 1,5 godzinie i już wtedy biorę go do siebie i śpimy sobie do 10:00 (w miedzy czasie kilka razy musi dostać cycusia, troszkę poje i zasypia). Ale generalnie uważam, że nie jest źle. Mateusz jest bardzo pogodnym dzieckiem, cząsto się uśmiecha, tylko lubi towarzystwo. Bo denerwuje się, jak za długo leży sam, a jak tylko wezmę na rączki, to jest zadowolony i ogląda cały świat - wszystko go interesuje. Mam znajomych, których dzieci dużo płaczą i trudno je uspokoić. U nas nie ma tego problemu, jak go przytulę i dam cycusia, to jest już super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale muszę dokończyć. W ogóle u nas od dwóch dni staneło wszystko na głowie - nie wiem czy to skok cz może te upaly. Wczesniej Franek jadl zawsze co 2,5 lub 3 godz w ciagu dnia. A teraz makabra - co 1,5 godziny siedzial by przy cycu, ale zjada malo i sie na bank nie najada, dopiero wieczorem się to wydluza ale od 13 do 18 chce jesc z 4 razy... A i jeszcze jedno mi sie przypomnialo. Jak się maly budzi na jedzenie o 3 to go przebieram i jest ryk, potem o 6 znowuu... zawsze jak się budzi to go przebieram... ale moze glupio robie, bo on jest glodny i strasznie go to rozbija jak zaczynam go przebierac zamiast karmic. Ale z drugiej strony on sporo siusia... sama nie wiem ![]() Jak robicie? ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po co go przebierasz?
![]() |
#1186 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ten test raz juz chcialam zrobic, ale maly byl za maly ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja moja tez przewijam, ale zawsze przed karmieniem, potem sobie poje i ładnie zasypia.
![]() |
#1190 |
Wtajemniczenie
|
przeczytalam ten test jeszcze raz i chyba nadal za szybko, bo maly nie gaworzy, nie mielismy jeszcze do czynienia z tym zeby wiele osob go bralo na rece i jeszcze nie zaczal sie swiadomie usmiechac. Na ta chwilę to mamy duzo B i C ale tez A i D
![]() i kilka E. Mieszanka wybuchowa ![]() Tra kiedy Nadia zaczela odwzajemniac usmiech? Nic ja ide się myc i do lozka chyba czas. Dobrej Nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zadomowienie
|
cuś coraz więcej stron codziennie tu przybywa
![]() ![]() na początek muszę się pożalić - Anika miała dziś kleszcza z boku brzuszka ![]() ![]() ![]() gossik, nuna fajnie, że znowu jesteście ![]() ![]() ewelqa ale fajnie, że zbioderkami macie już lepiej ![]() ![]() no dobra, wracam do nadrabiania
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BOSTI-KLESZCZ? ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-03 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
wysłałam ci test na pw
#1195 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Bosti o matko,to się przyplątał :/ idźcie lepiej do lekarza,bo niewiadomo...
traicionera ja tez poproszę ![]() Obudziło mnie rozwolnienie! Mała jeszcze spała,a ja myslałam,że nie zdążę do łazienki. Chyba zadziałałam Xenna,którą wypiłam 2 dni temu. Martwi mnie jednak,że było bardzo dużo krwi. Mama mnie straszy,że dzieje się coś niedobrego,bo krew w kale nie jest dobrym znakiem... Ja z początku myslałam,że to hemoroid mi krwawi-teraz już nie jestem pewna ![]()
![]() |
#1197 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, my nie śpimy od 5.30
![]() ![]() teraz przysnął widzę że o zasypianiu i rozkładzie dnia było, Harrods, nasz dzień wygląda bardzo bardzo podobnie, z tą różnicą, że ja jak Krzysiek zaczyna wydawać z siebie taki ostrzejszy pisk (wiem że to przejdzie w popłakiwanie), to biorę go czasem do chusty, on w chuście przysypia (sam w dzień nigdy by nie zasnął w łóżeczku), a ja wtedy np coś gotuję (prostego, bo schylać się nie da ![]() Na spacerze czasem uśnie czasem nie. Karuzelą się interesuje nawet, ale maks 20 minut, matą wcale jeszcze. Ale uwielbia jak do niego gadać, wczoraj moja mama do niego gadała z 30 min, to się tak rozchichrał, że szok ![]() ![]() Iza, jak Ci Idalka sama potrafi zasypiać to może nie musisz czegoś tam robić, żeby zasypiała szybciej, widać taki ma rytm, może przyspieszy z czasem ![]() zresztą Krzyś wieczorem zasypia różnie, czasem przy cycu, czasem w łóżeczku głaskany po głowie; jak się rozbudzi głaszczę po twarzy i śpi znów, ale maks 3 h i pobudka na żarcie ![]() bosti, kleszcz?! masakra, ja bym skonsultowała z lekarzem mimo wszystko... Krusiak, mojemu tak bródka drży jak mu zimno albo jak się budzi i przeciąga, chyba nie ma się czym martwić marsylia, na obkupkane ubranka mogę poradzić proszek odkażający nappi fresh - ja w tym piorę pieluchy ![]() Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-06-04 o 06:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | ||||
Zakorzenienie
|
My też na gumach i nie będę stosować hormonów, aż do urodzenia następnego dziecka, albo dwóch
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ubranka zawsze piorę w 60C i schodzi za 1 albo 2 praniem. Cytat:
A w noc też krzyczał przy przebieraniu, potem zaczęłam przebierać go po jedzeniu, to był spokojniejszy, a teraz wcale go nie przebieram, a i on rzadko się budzi w nocy. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja do tej pory też góra 5 min na rękach i potem było wiercenie aż sama byłam w szoku, nawet zasnąć nie umiała i zasnęła dopiero jak ją położyłam w naszym łóżku biedna jesteś z tymi hemoroidami, ja wprawdzie nie miałam ale koleżanka ma w ciąży i jak widzę jak cierpi to mi jej żal, najgorsze jest to że termin jej się zbliża a ona nie umie tego draństwa wyleczyć i pewnie będzie miała masakrę podczas porodu ja to jestem w szoku bo przed ciążą miałam okropne zatwardzenia potrafiłam dwa tyg nie iść na tron a w ciąży mi się rozkręciło (miałam może jeden kryzysowy miesiąc że chodziłam co 4 dni) i teraz chodzę codziennie, choć troszkę mnie to dziwi bo jem bardzo dużo słodyczy może przez herbatki ziołowe tak mi się unormowało ![]() eirene i jak główka Oliwierka ?? dalej zaczerwieniona ?? marylia może po prostu mu jest za gorąco, spróbuj wyjść wieczorem albo z rana co do ubranek to najpierw mocze potem zapieram ręcznie i do prania na 40 stopni iza ty to masz Aniołka a nie dziecko ![]() bosti o kurcze, kleszcz u takiego maleństwa ja bym pewnie pojechała do lekarza bo nigdy nie miałam z kleszczem do czynienia czarna jak się powtórzy to nawet się nie zastanawiaj i od razu marsz do lekarza
![]() |
#1200 |
Wtajemniczenie
|
to znowu ja
![]() widze że piszecie o rytmie dnia, u nas to zależy od nastroju Natalki, są dni że zabawki ją interesują z pół godziny a czasami 10 minut i ja tylko przekładam: mata, bujak, łózeczko, ręce itp ![]() bosti szybciutko do lekarza. A mama jak wyciąga kleszcze kotom to je wykręca jak śrube wtedy wychodzi cały bez problemu marsylia używam Vanisha, polewam i zostawiam na chwile, potem wypłucze i już. A co nie zeszło to spiera się bez problemu w pralce jak piore ciuszki wanilia też przed ciążą miałam problemu z dłuższym posiedzeniem a w ciąży codziennie - dla mnie szok, jak narazie nie narzekam również, przyjemne uczucie prawda? Jak można codziennie sobie ulżyć ![]() czarna współczuje, lepiej może skonsultować to z lekarzem przy najbliższej okazji moje dwa skarby śpią, a ja chyba wezmę się za sprzątanie ![]() Dziewczyny chce zmienić studia i zacząć od nowa na zaocznie ![]() patrzcie co wygrałam: http://allegro.pl/chicco-play-gym-du...634933614.html ![]() ![]() ![]() czy Wasze dzieciaczki karmione wyłącznie MM mają problemu z codzienną kupką? Bo Natalka raz robi codziennie a raz co drugi dzień i potem mocno się pręży i pcha. Wczoraj uciekło nam bokiem bo aż tyle tego było, a ona ma mniejszy aptety wtedy. Konsultowałam się z położna i powiedziała że można zmienić mleko na takie co ma pro i pre biotyki. Kupiłam Bebilon Comfort bo wcześniej miałam zwykły. Zobaczymy co to coś zmieni a może ja za bardzo panikuje i to tak może być że zrobi sobie co drugi dzień? Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-06-04 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.