mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 19:24   #4441
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Myszeczko- czyli skierowanie od gina z jednej przychodni najprawdopoodbiej jest ważne tylko w tej konkretnej?niekoniecznie tam gdzie jestem zadeklarowana i gdzie mam lekarza pierwszego kontaku?

może prywatnie uda mi się znaleźć kogoś...znalazłam namiary w necie,ale nie wiem jeszcze gdzie prywatnie przyjmuje.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:41   #4442
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja dziś mam mnóstweo truskawk i czeresni.
Truskawki u Nas z ogrodu a czeresnie od sąsiada kazał nam oberwać całe drzewo żeby sie nie zniszczyły :brzyda l:.

Ja od 1 czerwca dnia dziecka czuje tak jakby mi sie w brzuszku coś ruszało rzadko czuje bo 1 góra 2 razy na dzien, niewiem czy to dzidziuś ale na 80% myślę że tak. Czekam na mocniejsze ruchy to wtedy juz powiem na 100 %

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Myszeczko- czyli skierowanie od gina z jednej przychodni najprawdopoodbiej jest ważne tylko w tej konkretnej?niekoniecznie tam gdzie jestem zadeklarowana i gdzie mam lekarza pierwszego kontaku?

może prywatnie uda mi się znaleźć kogoś...znalazłam namiary w necie,ale nie wiem jeszcze gdzie prywatnie przyjmuje.

W tej co było dane ci skierowanie to napewno jest ważne.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:46   #4443
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczko-dzięki
to umówię się w swojej przychodni-musze się tylko dowiedzieć czy konkretny neurolog tam pracuje bo ten co do niego wcześniej chodziłam to porażka całkowita...
znając siebie to głowa przestanei mnie boleć przed wizytą....

Stary 2011-06-03, 19:51   #4444
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wstyd się przyzna ale wypiła disiaj litr pepsi No nie mogłam się powstrzymać. To jednorazowy wypadek
tez mi sie zdarza

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Głosuję na 18 tytuł, ale chyba już 17 wygrała

Messuah, ja jeszcze mam nadzieję, zobaczymy w poniedziałek

OlusiaS, mi w poprzedniej ciąży wogóle siara nie leciała, nawet myślałam, że nie będę mieć pokarmu, a karmiłam pół roku.
17 najlepsza :P

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:52   #4445
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
tez mi sie zdarza

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

17 najlepsza :P

Mi się zdarzyło piwa się napić bo umierałam z pragnienia
Nie jestem jakąś alkoholiczka broń boże ale lyka zrobiłam a chciałam miec 9 miesiecy bez alkoholu.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:57   #4446
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Goldika gratuluję twój tytuł wygrywa
Dziewczyny błagam weźcie za mnie zdecydujcie czy mam prowadzić dalej wątek (nowa sonda) ja bym bardzo chciała ale nie wiem jak przez ten wyjazd to wpłynie czy w ogóle zdążę założyć nowy wątek dziewczyny więcej produkujcie tych postów

Ggoraa my się zastanawialiśmy nad tym wózkiem ale w kolorze beżowtym (bardzo jasna kawa z mlekiem) ale u mnie bez bazy kosztuje 230f+baza 40f w toyrus mi się na początku podobał ale byliśmy w sklepie w poniedziałek i go oglądałam jeszcze raz i co mnie wkurzało to budka jak masz sztywny wkład dla maluszka i coś mi z prowadzeniem nie pasował no chyba że jestem nie taka
Ania, uwazam, ze super prowadzisz i powinnas- oczywiscie jesli chcesz
My ten wozek kupilismy wlasnie w toyrus i na poczatku tez mi nie przypadl do gustu- ale aby kupic przemowila cena i decyzja Tż'ta. A ten wklad do wózka to ja w domu mialam i nosilam w nim malego i spal sobie w ciagu dnia ( sypialnie byly na gorze, a siedzielismy glownie na dole w livingroomie). Ale kazdy ma swoj gust i kup ten ktory bedzie odpowiadal tobie- bo to ty bedziesz go pchac przez najblizsze miesiace
No chyba, ze cos na ebay'u upatrzysz sobie- szok, jak tanio sprzedaja malo uzywane super-wozki.
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was też ma taką awersję do jedzenia??? ja gdybym mogła to bym nic nie jadła na nic nie mam ochoty, kanapkę męczę jak małe dziecko, jedynie co to owoce - truskawki i nektarynki mogłabym jeść tonami a tak to ciężko u mnie z tym jedzeniem
JA JA JA! . Schudlam nawek kilogram wzgledem ostatniego miesiaca.
Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja już też nie mogę, miałam nie poruszać tematu, ale parę słów napiszę. Księdzem się przejmujesz? To weź ślub z tym byłym chłopakiem i nie patrz czy bierze czy nie. Przynajmniej nie będą mówić że jesteś puszczalska, ksiądz ochrzci bez problemu. Sorry masz 20 lat, a zachowujesz się jak 15-latka. Nie wiedziałaś skąd się biorą dzieci?Nie zabezpieczałaś się to weź się kurna w garść, nie lamentuj jaka to ja biedna, jak się już nie wyszaleje. Kobieto będziesz miała dziecko czas najwyższy dorosnąć.
Tez sie zastanwialam , aby tego w ten sposob nie napisac.... bo poceiszanie pocieszaniem, ale kurde, jestesmy dorosli, nie? trzeba wziasc sie w garsc i brac konsekwencje za swoje zachowanie.
Stary 2011-06-03, 20:05   #4447
muffinka90
Zakorzenienie

Bylam dzis na IP, dzidzia sie wczoraj wypinala, fakt, ale dzis od rana tak bolalo mnie podbrzusze i twarde jak skala, wiec sie wystraszylam. Mojego gina nie ma do srody i polozna kazala do szpitala. Tam posluchalam z polozna serducha ale maluch dlugo nie dawal sie zlapac, kopal w glosnik potem ginka mnie zbadala, mowi ze szyjka zamknieta, a brzuch miekki, a ja czuje ta kulke napieta. Dowiedzialam sie, ze mam tak mile dziecko, ze sie wcisnelo na sam dol i tam rozpycha do bolu a miejsca ma po pepek smierdziel jeden...
Potem jeszcze na usg poszlam do pana doktora hindusa, milczek jakis, nic nie pokazal, nic nie mowil, ale na koniec powiedzial, ze wsio ok, mam brac no-spe i sie nie przemeczac. No i najwazniejsze: mam synka pytam czy na pewno (sie zszokowalam lekko) a on, ze na pewno to bedzie, jak mi go na brzuchu poloza, ale na usg widac chlopca

Cytat:
Cześć Kobietki

Zapomniałam wczoraj zagłosować na temat 17!!

Życzę wszystkim miłego weekendu, nie będzie mnie na forum przez sobotę i niedzielę bo idę na wesele
Odezwę się do Was w poniedziałek już po wizycie pomiarowej.
Baw sie dobrze i za wizyte

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki. Wróciłam z pracy i zamiast brać się za robotę to was nadrabiam, ale uwielbiam to robić

Zosiasamosia musisz pobyć sama ze sobą i dzidzią, przemyśleć czego chcesz i wtedy na pewno będziesz spokojniejsza

Myszeczko dziś zaczęłam 17tc i poczułam bejbisia, takie motylki ale jestem pewna że to maluch, fantastico

Aniu wątek prowadzisz rewelacyjnie i myślę że powinnaś dalej to robić, nie ma innej opcji
Ja głosuję na 17 i na 18

Ggora super że synuś zdrowszy, cieszę się.

Dobra, to biorę się za sprzątanko domku bo bajzer że hej
GRATULUJE KOPNIAKOW

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba umre z tęsknoty za Tż do wyjazdu jeszcze 2 miesiące a ja już tęsknie i mi sie na samą myśl płakac chce

Wczoraj wieczorem mężuś siedział przy kompie a ja sobie leżałam koło niego. Włączył sobie taką śliczna wolną piosenke "Angelika&Paola Ciebie Tylko" i włączył zdjęcia ze ślubu ( 23 mineło 7 miesięcy jak jeste śmy po ślubie) i tak chwilke oglądał później sie nachylił, żeby mnie pocałować i wzioł się przytulił i rozpłakał i powiedział " Boże jak ja bez Was wytrzymam" nie wytrzymałam i sie też rozpłakałam i tak leżeliśmy i płakaliśmy normalnie masakra

Kurcze wreszcie mam cycuchy jak na kobitke przystało to mi sie rozstępy zaczęły robić mimo, że od początku smaruje kremem na rozstępy a one i tak sie robią przynajmniej brzuszek narazie czysty tylko swędzi troszke
Kochana, jakos musicie wytrzymac wiem jak to jest, 3 lata zylismy w zwiazku na odleglosc (az 1000km nas dzielilo), byly chwile, ze zyc sie odechciewalo, ale bylo watro wytrwac. Trzymam za was kciuki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:06   #4448
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny trochę sie przeraziłam bo mi stwardniał brzuch i nie chce przejść ale :nie mam nadzieję że to z przejedzenia zjadłam obfity obiad sałatki pół słoika i jeszcze słodkie
Stary 2011-06-03, 20:14   #4449
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

No i najwazniejsze: mam synka pytam czy na pewno (sie zszokowalam lekko) a on, ze na pewno to bedzie, jak mi go na brzuchu poloza, ale na usg widac chlopca
:
No kochana! GRATULACJE!!!!!!!! To teraz zostaje wybor imienia i kolekcjonowanie niebieskich ubranek super, ja sie juz nie moge doczekac usg, kiedy sie dowiem co mi sie tam chowa
Cytat:
dziewczyny trochę sie przeraziłam bo mi stwardniał brzuch i nie chce przejść ale :nie mam nadzieję że to z przejedzenia zjadłam obfity obiad sałatki pół słoika i jeszcze słodkie
Spokojnie, macica twardnieje coraz czesciej w pozniejszej ciazy i jest takie wrazenie, jakbys nosila pilke pod biustem Ale jesli ci nie przejedzie dlugo to zadzwon na 24 nhs moze? ja bym wziela nospe
Stary 2011-06-03, 20:18   #4450
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No kochana! GRATULACJE!!!!!!!! To teraz zostaje wybor imienia i kolekcjonowanie niebieskich ubranek super, ja sie juz nie moge doczekac usg, kiedy sie dowiem co mi sie tam chowa

Spokojnie, macica twardnieje coraz czesciej w pozniejszej ciazy i jest takie wrazenie, jakbys nosila pilke pod biustem Ale jesli ci nie przejedzie dlugo to zadzwon na 24 nhs moze? ja bym wziela nospe
wstyd się przyznać ale nie mam nospy
Stary 2011-06-03, 20:27   #4451
ela3010
Zadomowienie

Muffinko no gratuluję z całego serdusia, świetne wieści

Ja to dopiero dowiem się 3 lipca, a i to nie wiem czy bobas się ujawni.
Z poznaniem płci mojego syna nie było problemu bo klejnociki były dorodne i wcale ich nie ukrywał, a teraz to się okaże

Basiula dasz radę, my też z tżtem mieliśmy dużo bycia ze sobą na odległość ale te powroty to miód na zbolałą duszę, będziemy z Tobą
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:31   #4452
ania21_21
Zadomowienie

Wysłałam tż do polskiego sklepu może kupi
Muffinko gratuluję synka
kupił od razu wzięłam

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-06-03 o 20:59
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:01   #4453
muffinka90
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny
A imie dla chlopca wybrane juz od kilku lat: Filip i nie ma innej opcji

Aniu mozesz dopisac do mnie Filipka na liste

A niebieskich ubranek mam sporo, bo dostalam spadek po 4 chlopcach na troche bedzie spokoj z ciuszkami

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:03
Stary 2011-06-03, 21:02   #4454
sozaa
Rozeznanie

Muffinka!!! bedziesz miala facecika!

Basiula, nie martw sie, ja bylam w zwiazku na odleglosc i to w fazie zakochania, tesknilam kazdej godziny! A teraz sie rozkuszuje wolnym czasem tylko dla siebie jak TZ jedzie sobie na 2 dni do Wawy

Goldika, studiuje psychologie, ale zaocznie. jest to tryb 3,5 roku dla osob ktore juz ukonczyly studia o profilu spolecznym. Ja skonczylam politologie. Studiuje w Poznaniu na UAM

Zosia, dzidzius to nie koniec swiata! Ja tez mam kolezanki, ktore urodzily jak nie byly nawet pelnoletnie i ich rodzice musieli zostac prawnymi opiekunami swoich wnuczkow. Teraz dziewczyny maja po dwadziescia pare lat, dzieci maja odchowane i chodza na imprezy! Dwie z nich nie zwiazaly sie z bilogicznym ojcem dziecka i dobrze na tym wyszly. trzecia sie zwiazala i juz rok po rozwodzie jest!
Ksiadz nie ma prawa Cie publicznie upokarzac! Nikt nie ma takiego prawa! Ja tez mieszkam w miejscowosci, w ktorej sie wszyscy znaja, mam meza cudzoziemca, niewierzacego, on chcial dla mnie wziazc slub koscielny, ale ja nie chcialam. mamy tylko cywilny i wcale nie jestesmy gorszym malzenstwem! Ludzie nic nie mowili, teraz to juz nikogo nie dziwi, ze sa pary zyjace bez slubu koscielnego. Jak ksiadz przychodzi po koledzie to sie nie czepia, koperta go obchodzi i tyle dziecka tez nie chce chrzcic, samo zadecyduje jak bedzie starsze, ja nie chce mu niczego narzucac. To sa akurat rzeczy na ktore zawsze przyjdzie pora! Zyjemy w kraju gdzie ta cala otoczka kosciola katolickiego jest tak wazna dla innych, a Ci inni to nawet pojecia nie maja o tym co jest w Biblii napisane!
Reasumujac (bo sie rozpisalam), dziecko zycia Ci nie zniszczy, juz kilka godzin po porodzie nie bedziesz pamietala, jak to bylo bez malenstwa! Ale facet moze Ci skopac zycie i to porzadnie! szczegolnie jesli jest uzalezniony. Jesli nie jestes na 100% pewna, to nie wiaz sie z tym chlopakiem, moze i bedzie dobrym ojcem, ale do tego nie musi byc Twoim mezem!

Wracam do nauki
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:32   #4455
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny
A imie dla chlopca wybrane juz od kilku lat: Filip i nie ma innej opcji

Aniu mozesz dopisac do mnie Filipka na liste

A niebieskich ubranek mam sporo, bo dostalam spadek po 4 chlopcach na troche bedzie spokoj z ciuszkami
Muffinka wpisałam już

A teraz przyznać się bez bicia kto chciał wózek Bebetto Vulcano bo zmieniałam kolory i nagle mi sie znalazł na końcu listy a nie mogę znaleźć w poprzednich postach
Stary 2011-06-03, 21:44   #4456
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba umre z tęsknoty za Tż do wyjazdu jeszcze 2 miesiące a ja już tęsknie i mi sie na samą myśl płakac chce

Wczoraj wieczorem mężuś siedział przy kompie a ja sobie leżałam koło niego. Włączył sobie taką śliczna wolną piosenke "Angelika&Paola Ciebie Tylko" i włączył zdjęcia ze ślubu ( 23 mineło 7 miesięcy jak jeste śmy po ślubie) i tak chwilke oglądał później sie nachylił, żeby mnie pocałować i wzioł się przytulił i rozpłakał i powiedział " Boże jak ja bez Was wytrzymam" nie wytrzymałam i sie też rozpłakałam i tak leżeliśmy i płakaliśmy normalnie masakra

Kurcze wreszcie mam cycuchy jak na kobitke przystało to mi sie rozstępy zaczęły robić mimo, że od początku smaruje kremem na rozstępy a one i tak sie robią przynajmniej brzuszek narazie czysty tylko swędzi troszke
my 12 czerwca rok po koscielym bedziemy, a 17 pazdziernika(ta date obchodzimy) po cywilnym.
U was 2 miesiace, u nas 2 dni do wyjazdu ehhhhhhhh

zosiasamosia ja sie zgadzam z dziewczynami a to ze ksiadz nie pozwoli za przeproszeniem lataloby mi kolo ****!
nie to nie wypad.
A wszystko zalezy od ciebie czy przejmiesz sie ludzmi czy nie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:49   #4457
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
A
JA JA JA! . Schudlam nawek kilogram wzgledem ostatniego miesiaca.
.
a ile teraz ważysz?

Stary 2011-06-03, 21:55   #4458
muffinka90
Zakorzenienie

Dziekuje slicznie Aniu kochana a jak twoj brzuszek? juz nie taki twardy? a moze to te skurcze przepowiadajace nie mam pojecia od kiedy sie zaczynaja, wiec zbijcie jak cos mieszam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-03, 22:01   #4459
ania21_21
Zadomowienie

muffinka wzięłam nospę i mi trochę pomogło mam nadzieję że to nie przepowiadacze bo to tylko 23 tydz
Stary 2011-06-03, 22:12   #4460
rojku
Rozeznanie

Goldika gratuluję zdanego egzaminu!

Cytat:
Kami jeśli Cię to pocieszy to ja kebab zjadłam
Też tak ostatnio zgrzeszyłam, a potem mnie napuszyło tak, że myśłałam, ze na moich oczach rozstępy się będą robić

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja od 1 czerwca dnia dziecka czuje tak jakby mi sie w brzuszku coś ruszało rzadko czuje bo 1 góra 2 razy na dzien, niewiem czy to dzidziuś ale na 80% myślę że tak. Czekam na mocniejsze ruchy to wtedy juz powiem na 100 %
Myszeczka to ja jestem dalego w burakach za Tobą. Właśnie czasem sobie leżę i czekam, ale nic a nic na razie dziecko nie puka do mnie.

Mam dziś płaczliwy dzień. Np. przed momentem, wracając od teściów mijaliśmy auta cyrku i mówiłam mężowi, że tam pewnie gdzieś jakiś bidny słonik siedzi i to mi przypomniało bajkę, przy której jako dziecko zawsze płakałam ile razy bym nie oglądała, jak zaczęłam opowiadać najbardziej wzruszającą scenę, to oczywiście znów się rozpłakałam, do tej pory na mnie tak działa, ale same zobaczcie:
YouTube - ‪Baby Mine-Dumbo & His Mommy‬‏

Do wizyty tak daleko, że nawet nie chcę odliczać, bo ponad dwa tygodnie, szmat czasu! Jeszcze jakbym już ruchy czuła to bym była spokojniejsza może ?
Stary 2011-06-03, 22:38   #4461
muffinka90
Zakorzenienie

Aniu chodzilo mi o te: (juz doczytalam, ze moga byc od polowy ciazy)

Skurcze Alvareza − termin z zakresu ginekologii i położnictwa, określający nieskoordynowaną aktywność skurczową mięśnia macicy o małej amplitudzie i sile. Są to pierwsze skurcze ciążowe, mogące pojawiać się już od 20 tygodnia. Występują znacznie częściej niż skurcze Braxtona Hicksa.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-03, 23:01   #4462
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ile teraz ważysz?
Teraz 48 kg. W styczniu po wyjsciu ze szpitala wazylam 44, przytylam do 47 specjalna dieta, zeszlego miesiaca wazylam 49. Waga mojej gin zaniza o 2kg- o czym ona jest swiadoma a i tak wpisuje wage zanizona.
W pierwszej ciazy przytylam tylko 8 kg, z czego 6 zostawilam odrazu w szpitalu.
Ale u nas taka waga rodzinna. Mamy typ sylwetki tzw. ektomorfik. Nie mam anoreksji, anemii czy innych chorob

Cytat:
muffinka wzięłam nospę i mi trochę pomogło mam nadzieję że to nie przepowiadacze bo to tylko 23 tydz
Ciesze sie mozesz byc spokojna, bedzie dobrze.
Stary 2011-06-03, 23:23   #4463
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Macie racje. Tylko ,że to nie o to chodzi. Że on nas nie zaakceptuje. Ja poprsotu jestem w takim wieku, że chcę używać życia, chcę sie bawić, cieszyć się. Ja nie chciałam się z nim wiązać na stałe. Przecież i tak pewnie taki związek nie ma dużych szans.
...
A ja Ciebie rozumiem... Mając 20 lat studiowałam, nie miałam "stałego" faceta, ale bawić się lubiłam i gdyby wtedy spadła na mnie ciąża jak grom z jasnego nieba, to wiele nocy pewnie bym przepłakała zanim bym się pogodziła i pokochała to serce pod moim.
Teraz mam 28lat, dzidzia skrupulatnie zaplanowana i dobrze mi z tym, że się "wybawiłam" i "dorosłam" do tego.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 00:03   #4464
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tincia super ze sie udalo tak u was, ale ludzie sie staraja i po 8 lat, moi rodzice sie starali bardzo dlugo 10 lat i nic a badania byly ok wszystkie, mialam 8 miesiecy jak mnie adoptowali .
Kiedys nawet jesli nie w tej chwili wydaje mi sie ze zosia doceni ten dar!

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

a co do zycia w rozjazdach to u nas tak bylo ze ojciec pracowal w katowicach ( byl gornikiem) teraz na emeryturze juz jest, 25 lat byl co drugi weekend w domu.
A.Camus
Stary 2011-06-04, 00:18   #4465
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
U nas na wiosce jest taki rygor, że ksiadz nie pozwoli, powtarzam nie pozwoli by w jego parafii zył ktos na kocią łapę (gdybym zamieszkała z chłopakiem bez ślubu) , albo żeby samotna matka wychowywała dziecko ( bo to puszczalska) ot taki polski cyrk. Wyprowadzac tez nie ma co, tu mam gdzie mieszkac, na stażu na którym jestem dostaje marne pieniadze (a i tak staz wiecznosc trwac nie bedzie).

Ostatni okres miałam 27 kwietnia.
Co Ty za bzdury wygadujesz... wezmiesz slub, bo ksiadz? Porozmawiaj z mama. Twoje zycie, ale nikt nie moze Ci go ukladac i narzucac swoich racji!!! ZASTANÓW SIĘ!!! Rozwody są cieżkie i psychicznie i finansowo

Darusia- mi tu nie chodziło o kwestie starań, tylko o to, że będziemy mieli dzidzie w momencie kiedy tego chcemy, nawet jeśli byśmy się starali długo dłużej- akurat kwestia zajścia w ciąże w naszych czasach to zupełnie inna kwestia, mi chodziło o to, że rozumiem (Zosie) co ma na myśli mówiąc, że nie tak miało być... Nie każdy jest typem hmm... nie wiem jak ten typ nazwać Co szybko zakłada rodzinę. Ja zawsze miałam w głowie- "Wszystko po kolei" : szkoła, liceum, studia, zareczyny, ślub, dziecko... wiem ze nie zawsze tak sie udaje. Cieszę się, że nam tak wyszło No dobra, bo zaraz się rozpiszę, zakręcę i bedzie masło maślane. Chodiz o to, że jakbym zaszła w ciążę mając 20lat, to podobnie bym była przerażona i zawiedziona, że "tak wyszło"

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-06-04 o 00:33
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 07:22   #4466
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Chodiz o to, że jakbym zaszła w ciążę mając 20lat, to podobnie bym była przerażona i zawiedziona, że "tak wyszło"
Tinciu, ale nikt tu nie zabrania Zosi płakać, tylko staramy się pokazać, że to nie koniec świata i żeby aż tak nie rozpaczała Jest młoda zdrowa, ma przed sobą lata życia
Wiadomo, że jest przerażona, jak przed nizapowiedzianym sprawdzianem w szkole no ale trzeba jakoś to zdać

Przecież nie można Jej napisać: "tak Zosiu, masz rację, spieprzyłaś sprawę, wpadłaś w tak młodym () wieku, jesteś jeszcze nastolatką (), bardzo młodą dziewczyną (), a teraz przed Tobą tylko pampersy, butelki, niespanie w nocy z powodu dziecka, zamiast imprezy, już nigdy się nie zabawisz, nie skosztujesz studenckiego życia, Twoje życie jest skończone i bez sensu, nie dasz sobie rady, bo będziesz młodą matką być może bez męża. Do tego będzie Cię ksiądz szykanował, obmawiał na ambonie, podczas kolędy, wyzywał od puszczalskich. Już lepiej zwiąż się z tym narkomanem i alkoholikiem, unikniesz plotek".

Dzień dobry. Wyjeżdżam na 2 dni, nie będzie mnie, nie piszcie dużo, żebym miała czas nadrobić później

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-06-04 o 07:24 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 07:40   #4467
Darusiaaaa
Zakorzenienie

seona dobre! na prawde az sie zasmialam!

dziecko to nie jest koniec swiata, przekona sie o tym sama !
tylko niech sie nad soba nie rozczula jaka jest biedna, pokrzywdzona bo jest dorosla swiadoma osoba i teraz juz nic sie nie poradzi , trzeba zmienic tryb zycia i tego sie nie uniknie.

U nas dzisiaj Iwan Komarenko i koncert Markowskiej, wczesniej jarmark, przejde sie z mama bo tz konczy fuche , za godzine sie dowiem czy na pewno w poniedzialek ma wyjezdzac i czy bedzie mol od srody zaczac.

Wiecie co, Polska to jest na prawde po✂✂✂✂✂✂✂ony ( inaczej juz nie napisze) kraj!
Mlody silny facet, moglacy pracowac nawet po 12 godzin dziennie dostanie ledwo 1300 zloty no kurde , no i oczywisci bez umowy bo jakby to inaczej - tragedia.
Inne panstwa jakos inwestuja w mlodziez, nawet samym tym ze na studiach podpisuja z korporacjami kontrakty na staze a u nas w Sieradzu na 600 podan na staze rozpatrzonych w 2 turze zostanie 20 -paranoja! na staz! a gdzie tu pracy szukac?
A.Camus
Stary 2011-06-04, 08:03   #4468
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Zła jestem i mogę być wyłącznie na siebie. Ja spieprzyłam sprawę i doskonale o tym wiem. Wczoraj chłopak rozmawiał ze swoim ojcem, już planowali jak urządzic mieszkanie . Ich znajomy zdeklarował się poniesc koszty remontu łazienki, ma firme,wiec da cale wyposazenie.

Wszyscy mówią o slubie. Ja nie wiem co robić. Jednogłosnie we dwójke zdecydowalismy, ze slub koscielny nie wchodzi w grę. Nie wiem co robic. Wszyscy licza na to ,ze bedziemy szczssliwa, mieszkaja ze soba rodzinka. A ja nie chce pakowac sie w ten horror!

Chyba postawie mu ultimatum, do konca ciąży mieszkam w domu u siebie. Jeśli nie zdeycduje sie na leczenie, to nie wracam do niego.

I mam jeszcze takie pytanie. Dzis chcemy jechac na dwa dni w góry. Takie niskie, zielonym szlakiem chcielismy wejsc na góre . Dobry pomysł? Czy stanowczo odradzacie?

Ale Wy tutaj sobie o mnie rozmawiacie, w 3 osobie ładnie to tak /:P

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-06-04 o 08:05
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:20   #4469
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bo wiemy ze i tak przeczytasz, ja troche tego nie kumam, bo ty chyba do konca sama nie wiesz czego chcesz, zdecyduj sie i stawiaj sprawe jasno a nie czekaj az za ciebie wszyscy podejma decyzje, jestes dorosla i wiesz czego potrzebujesz najlepiej.
A.Camus
Stary 2011-06-04, 08:25   #4470
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bo wiemy ze i tak przeczytasz, ja troche tego nie kumam, bo ty chyba do konca sama nie wiesz czego chcesz, zdecyduj sie i stawiaj sprawe jasno a nie czekaj az za ciebie wszyscy podejma decyzje, jestes dorosla i wiesz czego potrzebujesz najlepiej.
Nie wiem czego chcę. Nie myslałam co robie, nie myslałam o konsekwencjach. Większosc z Was tutaj to dorosłe kobiety, pewnie każda ma męża. A ja ? To spadło na mnie jak grom z jasnego nieba.
Ciśnie sie na usta, ze nie pierwsza i nie ostatnia .

Ok niewazne juz, jak z tymi górami ? Mogę zrobić sobie taka wycieczke ?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości