|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Myszeczko- czyli skierowanie od gina z jednej przychodni najprawdopoodbiej jest ważne tylko w tej konkretnej?niekoniecznie tam gdzie jestem zadeklarowana i gdzie mam lekarza pierwszego kontaku?
może prywatnie uda mi się znaleźć kogoś...znalazłam namiary w necie,ale nie wiem jeszcze gdzie prywatnie przyjmuje.
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś mam mnóstweo truskawk i czeresni.
Truskawki u Nas z ogrodu a czeresnie od sąsiada kazał nam oberwać całe drzewo żeby sie nie zniszczyły ![]() :brzyda l:.Ja od 1 czerwca dnia dziecka czuje tak jakby mi sie w brzuszku coś ruszało rzadko czuje bo 1 góra 2 razy na dzien, niewiem czy to dzidziuś ale na 80% myślę że tak. Czekam na mocniejsze ruchy to wtedy juz powiem na 100 % ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
W tej co było dane ci skierowanie to napewno jest ważne.
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko-dzięki
to umówię się w swojej przychodni-musze się tylko dowiedzieć czy konkretny neurolog tam pracuje bo ten co do niego wcześniej chodziłam to porażka całkowita... znając siebie to głowa przestanei mnie boleć przed wizytą....
|
#4444 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się zdarzyło piwa się napić bo umierałam z pragnienia Nie jestem jakąś alkoholiczka broń boże ale lyka zrobiłam a chciałam miec 9 miesiecy bez alkoholu.
|
|
|
#4446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My ten wozek kupilismy wlasnie w toyrus i na poczatku tez mi nie przypadl do gustu- ale aby kupic przemowila cena i decyzja Tż'ta. A ten wklad do wózka to ja w domu mialam i nosilam w nim malego i spal sobie w ciagu dnia ( sypialnie byly na gorze, a siedzielismy glownie na dole w livingroomie). Ale kazdy ma swoj gust i kup ten ktory bedzie odpowiadal tobie- bo to ty bedziesz go pchac przez najblizsze miesiace ![]() ![]() ![]() No chyba, ze cos na ebay'u upatrzysz sobie- szok, jak tanio sprzedaja malo uzywane super-wozki. ![]() Cytat:
. Schudlam nawek kilogram wzgledem ostatniego miesiaca.Cytat:
|
|
#4447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis na IP, dzidzia sie wczoraj wypinala, fakt, ale dzis od rana tak bolalo mnie podbrzusze i twarde jak skala, wiec sie wystraszylam. Mojego gina nie ma do srody i polozna kazala do szpitala. Tam posluchalam z polozna serducha potem ginka mnie zbadala, mowi ze szyjka zamknieta, a brzuch miekki, a ja czuje ta kulke napieta. Dowiedzialam sie, ze mam tak mile dziecko, ze sie wcisnelo na sam dol i tam rozpycha do bolu a miejsca ma po pepek smierdziel jeden...Potem jeszcze na usg poszlam do pana doktora hindusa, milczek jakis, nic nie pokazal, nic nie mowil, ale na koniec powiedzial, ze wsio ok, mam brac no-spe i sie nie przemeczac. No i najwazniejsze: mam synka pytam czy na pewno (sie zszokowalam lekko) a on, ze na pewno to bedzie, jak mi go na brzuchu poloza, ale na usg widac chlopca![]() Cytat:
za wizyteCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny trochę sie przeraziłam bo mi stwardniał brzuch i nie chce przejść
ale :nie mam nadzieję że to z przejedzenia zjadłam obfity obiad sałatki pół słoika i jeszcze słodkie
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, ja sie juz nie moge doczekac usg, kiedy sie dowiem co mi sie tam chowa![]() Cytat:
Ale jesli ci nie przejedzie dlugo to zadzwon na 24 nhs moze? ja bym wziela nospe
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Muffinko no gratuluję z całego serdusia, świetne wieści
![]() Ja to dopiero dowiem się 3 lipca, a i to nie wiem czy bobas się ujawni. Z poznaniem płci mojego syna nie było problemu bo klejnociki były dorodne i wcale ich nie ukrywał , a teraz to się okaże![]() Basiula dasz radę, my też z tżtem mieliśmy dużo bycia ze sobą na odległość ale te powroty to miód na zbolałą duszę, będziemy z Tobą |
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Wysłałam tż do polskiego sklepu może kupi
![]() Muffinko gratuluję synka ![]() kupił
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-03 o 20:59 |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
A imie dla chlopca wybrane juz od kilku lat: Filip i nie ma innej opcji ![]() Aniu mozesz dopisac do mnie Filipka na liste A niebieskich ubranek mam sporo, bo dostalam spadek po 4 chlopcach na troche bedzie spokoj z ciuszkami
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-03 o 21:03 |
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
Muffinka!!! bedziesz miala facecika!
![]() Basiula, nie martw sie, ja bylam w zwiazku na odleglosc i to w fazie zakochania, tesknilam kazdej godziny! A teraz sie rozkuszuje wolnym czasem tylko dla siebie jak TZ jedzie sobie na 2 dni do Wawy Goldika, studiuje psychologie, ale zaocznie. jest to tryb 3,5 roku dla osob ktore juz ukonczyly studia o profilu spolecznym. Ja skonczylam politologie. Studiuje w Poznaniu na UAM ![]() Zosia, dzidzius to nie koniec swiata! Ja tez mam kolezanki, ktore urodzily jak nie byly nawet pelnoletnie i ich rodzice musieli zostac prawnymi opiekunami swoich wnuczkow. Teraz dziewczyny maja po dwadziescia pare lat, dzieci maja odchowane i chodza na imprezy! Dwie z nich nie zwiazaly sie z bilogicznym ojcem dziecka i dobrze na tym wyszly. trzecia sie zwiazala i juz rok po rozwodzie jest! Ksiadz nie ma prawa Cie publicznie upokarzac! Nikt nie ma takiego prawa! Ja tez mieszkam w miejscowosci, w ktorej sie wszyscy znaja, mam meza cudzoziemca, niewierzacego, on chcial dla mnie wziazc slub koscielny, ale ja nie chcialam. mamy tylko cywilny i wcale nie jestesmy gorszym malzenstwem! Ludzie nic nie mowili, teraz to juz nikogo nie dziwi, ze sa pary zyjace bez slubu koscielnego. Jak ksiadz przychodzi po koledzie to sie nie czepia, koperta go obchodzi i tyle Reasumujac (bo sie rozpisalam), dziecko zycia Ci nie zniszczy, juz kilka godzin po porodzie nie bedziesz pamietala, jak to bylo bez malenstwa! Ale facet moze Ci skopac zycie i to porzadnie! szczegolnie jesli jest uzalezniony. Jesli nie jestes na 100% pewna, to nie wiaz sie z tym chlopakiem, moze i bedzie dobrym ojcem, ale do tego nie musi byc Twoim mezem! Wracam do nauki
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz przyznać się bez bicia kto chciał wózek Bebetto Vulcano bo zmieniałam kolory i nagle mi sie znalazł na końcu listy a nie mogę znaleźć w poprzednich postach
|
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U was 2 miesiace, u nas 2 dni do wyjazdu ehhhhhhhh zosiasamosia ja sie zgadzam z dziewczynami a to ze ksiadz nie pozwoli za przeproszeniem lataloby mi kolo ****! nie to nie wypad. A wszystko zalezy od ciebie czy przejmiesz sie ludzmi czy nie.
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
a ile teraz ważysz?
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje slicznie Aniu kochana
nie mam pojecia od kiedy sie zaczynaja, wiec zbijcie jak cos mieszam |
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
muffinka wzięłam nospę i mi trochę pomogło
mam nadzieję że to nie przepowiadacze bo to tylko 23 tydz
|
|
|
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Goldika gratuluję zdanego egzaminu!
Też tak ostatnio zgrzeszyłam, a potem mnie napuszyło tak, że myśłałam, ze na moich oczach rozstępy się będą robić ![]() Cytat:
Mam dziś płaczliwy dzień. Np. przed momentem, wracając od teściów mijaliśmy auta cyrku i mówiłam mężowi, że tam pewnie gdzieś jakiś bidny słonik siedzi i to mi przypomniało bajkę, przy której jako dziecko zawsze płakałam ile razy bym nie oglądała, jak zaczęłam opowiadać najbardziej wzruszającą scenę, to oczywiście znów się rozpłakałam, do tej pory na mnie tak działa, ale same zobaczcie: YouTube - ‪Baby Mine-Dumbo & His Mommy‬‏ Do wizyty tak daleko, że nawet nie chcę odliczać, bo ponad dwa tygodnie, szmat czasu! Jeszcze jakbym już ruchy czuła to bym była spokojniejsza może ?
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu chodzilo mi o te: (juz doczytalam, ze moga byc od polowy ciazy)
Skurcze Alvareza − termin z zakresu ginekologii i położnictwa, określający nieskoordynowaną aktywność skurczową mięśnia macicy o małej amplitudzie i sile. Są to pierwsze skurcze ciążowe, mogące pojawiać się już od 20 tygodnia. Występują znacznie częściej niż skurcze Braxtona Hicksa. |
|
|
|
#4462 | |
|
Zadomowienie
|
Teraz 48 kg. W styczniu po wyjsciu ze szpitala wazylam 44, przytylam do 47 specjalna dieta, zeszlego miesiaca wazylam 49. Waga mojej gin zaniza o 2kg- o czym ona jest swiadoma a i tak wpisuje wage zanizona.
W pierwszej ciazy przytylam tylko 8 kg, z czego 6 zostawilam odrazu w szpitalu. Ale u nas taka waga rodzinna. Mamy typ sylwetki tzw. ektomorfik. Nie mam anoreksji, anemii czy innych chorob ![]() Cytat:
mozesz byc spokojna, bedzie dobrze.
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mam 28lat, dzidzia skrupulatnie zaplanowana i dobrze mi z tym, że się "wybawiłam" i "dorosłam" do tego.
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
tincia super ze sie udalo tak u was, ale ludzie sie staraja i po 8 lat, moi rodzice sie starali bardzo dlugo 10 lat i nic a badania byly ok wszystkie, mialam 8 miesiecy jak mnie adoptowali .
Kiedys nawet jesli nie w tej chwili wydaje mi sie ze zosia doceni ten dar! ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- a co do zycia w rozjazdach to u nas tak bylo ze ojciec pracowal w katowicach ( byl gornikiem) teraz na emeryturze juz jest, 25 lat byl co drugi weekend w domu.
|
|
#4465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Darusia- mi tu nie chodziło o kwestie starań, tylko o to, że będziemy mieli dzidzie w momencie kiedy tego chcemy, nawet jeśli byśmy się starali długo dłużej- akurat kwestia zajścia w ciąże w naszych czasach to zupełnie inna kwestia, mi chodziło o to, że rozumiem (Zosie) co ma na myśli mówiąc, że nie tak miało być... Nie każdy jest typem hmm... nie wiem jak ten typ nazwać Co szybko zakłada rodzinę. Ja zawsze miałam w głowie- "Wszystko po kolei" : szkoła, liceum, studia, zareczyny, ślub, dziecko... wiem ze nie zawsze tak sie udaje. Cieszę się, że nam tak wyszło No dobra, bo zaraz się rozpiszę, zakręcę i bedzie masło maślane. Chodiz o to, że jakbym zaszła w ciążę mając 20lat, to podobnie bym była przerażona i zawiedziona, że "tak wyszło"
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-04 o 00:33 |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest młoda zdrowa, ma przed sobą lata życia![]() Wiadomo, że jest przerażona, jak przed nizapowiedzianym sprawdzianem w szkole no ale trzeba jakoś to zdać![]() Przecież nie można Jej napisać: "tak Zosiu, masz rację, spieprzyłaś sprawę, wpadłaś w tak młodym ( ) wieku, jesteś jeszcze nastolatką ( ), bardzo młodą dziewczyną ( ), a teraz przed Tobą tylko pampersy, butelki, niespanie w nocy z powodu dziecka, zamiast imprezy, już nigdy się nie zabawisz, nie skosztujesz studenckiego życia, Twoje życie jest skończone i bez sensu, nie dasz sobie rady, bo będziesz młodą matką być może bez męża. Do tego będzie Cię ksiądz szykanował, obmawiał na ambonie, podczas kolędy, wyzywał od puszczalskich. Już lepiej zwiąż się z tym narkomanem i alkoholikiem, unikniesz plotek". Dzień dobry. Wyjeżdżam na 2 dni, nie będzie mnie, nie piszcie dużo, żebym miała czas nadrobić później
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-06-04 o 07:24 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
seona dobre!
na prawde az sie zasmialam!dziecko to nie jest koniec swiata, przekona sie o tym sama ! tylko niech sie nad soba nie rozczula jaka jest biedna, pokrzywdzona bo jest dorosla swiadoma osoba i teraz juz nic sie nie poradzi , trzeba zmienic tryb zycia i tego sie nie uniknie. U nas dzisiaj Iwan Komarenko i koncert Markowskiej, wczesniej jarmark, przejde sie z mama bo tz konczy fuche , za godzine sie dowiem czy na pewno w poniedzialek ma wyjezdzac i czy bedzie mol od srody zaczac. Wiecie co, Polska to jest na prawde po✂✂✂✂✂✂✂ony ( inaczej juz nie napisze) kraj! Mlody silny facet, moglacy pracowac nawet po 12 godzin dziennie dostanie ledwo 1300 zloty no kurde , no i oczywisci bez umowy bo jakby to inaczej - tragedia. Inne panstwa jakos inwestuja w mlodziez, nawet samym tym ze na studiach podpisuja z korporacjami kontrakty na staze a u nas w Sieradzu na 600 podan na staze rozpatrzonych w 2 turze zostanie 20 -paranoja! na staz! a gdzie tu pracy szukac?
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Zła jestem i mogę być wyłącznie na siebie. Ja spieprzyłam sprawę i doskonale o tym wiem. Wczoraj chłopak rozmawiał ze swoim ojcem, już planowali jak urządzic mieszkanie . Ich znajomy zdeklarował się poniesc koszty remontu łazienki, ma firme,wiec da cale wyposazenie.
Wszyscy mówią o slubie. Ja nie wiem co robić. Jednogłosnie we dwójke zdecydowalismy, ze slub koscielny nie wchodzi w grę. Nie wiem co robic. Wszyscy licza na to ,ze bedziemy szczssliwa, mieszkaja ze soba rodzinka. A ja nie chce pakowac sie w ten horror! Chyba postawie mu ultimatum, do konca ciąży mieszkam w domu u siebie. Jeśli nie zdeycduje sie na leczenie, to nie wracam do niego. I mam jeszcze takie pytanie. Dzis chcemy jechac na dwa dni w góry. Takie niskie, zielonym szlakiem chcielismy wejsc na góre . Dobry pomysł? Czy stanowczo odradzacie? Ale Wy tutaj sobie o mnie rozmawiacie, w 3 osobie ładnie to tak /:P Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-04 o 08:05 |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
bo wiemy ze i tak przeczytasz, ja troche tego nie kumam, bo ty chyba do konca sama nie wiesz czego chcesz, zdecyduj sie i stawiaj sprawe jasno a nie czekaj az za ciebie wszyscy podejma decyzje, jestes dorosla i wiesz czego potrzebujesz najlepiej.
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciśnie sie na usta, ze nie pierwsza i nie ostatnia . Ok niewazne juz, jak z tymi górami ? Mogę zrobić sobie taka wycieczke ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

a chciałam miec 9 miesiecy bez alkoholu.
twój tytuł wygrywa