|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
9miesięczny brzuch i ja fikająca rozkroki w wannie to bedzie dopiero cyrk
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
No ja jakos jescze tak daje rade ale perspektywa 8-9 mc tez nie napawa mnie optymizmem juz powiedzialam mojemu TŻ ze bedzie mnie lolił w razie czego![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Lece dziewczyny posurikatkowac do kąpielki Dobranoc
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
na uczelni nam zrobili niespodziewanke i mam dzisiaj dopiero na 11.45 - cudownie za to mam mnóstwo rzeczy do zrobienia jeszcze przed więc wpadłam na chwilke i zaraz uciekam Wczoraj jak wracałyśmy to trafiłyśmy na taki straszliwą burze, wycieraczki nie nadąrzały zgarniać wody, dookoła grzmiało i waliły pioruny, czułam się jak w jakimś flmie ![]() Dopiero dzisiaj zatrybiłam że od wczoraj leci 28 tydzień to Natalka w 10 minut niekiedy wyrabia norme chyba z 3 godzinną, moja kochana tancerka a brzuchu mi burczy więc ide zrobić jakieś śniadanko wybaczcie ze nie nadrabiam ale skoro jestem w domku z rana to chce właczyć pranie i troszke poogarniać i skoczyć do kwiaciarni z prezentem dla koleżanki żeby ładnie zapakowali nadrobię w poniedziałek ![]() Miłego dnia, uważajcie na słonko u mnie już jest upalnie a co będzie później to aż boje się myśleć
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-04 o 08:03 |
|
|
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta
![]() ja juz po sniadanku, pije kawke idziemy dzis wieczorem na grila do ciotki TZa zrobił mi się taki paskudny zadzior przy paznokciu, spuchł mi paluch, az sie boje czy jakiegoś zakażenia sobie nie fundnełam bo sie wczoraj troche grzebałam w ziemi i mi sie to zapaprało ![]() Cytat:
no to spóźnione ale szczere STO LAT, spełnienia marzeń i dużo miłości Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzis skopała tatusia w ucho jak się przytulał rano do brzuszka
|
||||
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Hej porannie
![]() Acelinko, do poniedziałku Danika, może palec porządnie zdezynfekuj (wymocz, użyj czegoś spirytusowego, choćby amolu). Często przy paznokciach robią mi się takie bolesne niespodzianki, nie mające związku z grzebaniem w ziemi. Dobrze będzie Ja zakładam nawet dwie pary, bo jak dłużej grzebię, to zawsze mi paznokcie jedną warstwę przebiją.)Chyba u mnie zaczął się na dobre okres złego spania Dziś znowu przewracałam się z boku na bok, zgrzałam się nieprzytomnie, potem mąż wrócił z nocki, otwarł okno, żeby można było oddychać. A że okno sypialni wychodzi na drogę krajową, to nad ranem zaczął się ruch i niby spałam, a tak naprawdę wszystko słyszałam. Obudziłam się niewyspana i z bolącym kręgosłupem.Od paru dni mam też atrakcję w postaci bólu stóp, takiego, jakbym kilometry robiła ![]() Za godzinke jadę z kotą na kolejny zastrzyk, na razie nie domyśla się niczego, bo transporterek schowany
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-04 o 09:53 |
|
|
|
#2136 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bynajmniej ja się bede źle czuła![]() Cytat:
i na sen jest super, wczoraj byłam godzinke na basenie i o 22 już smacznie spałam, bez żadnej pobudki na siusianieCytat:
|
|
#2137 |
|
KWC
|
ha! ależ odkryłam patent na plamy z truskawek!
Jestem nową Marthą Stewart Zamówiliśmy łóżeczko. Model Gluck Pawełek z szufladą w kolorze buk naturalny |
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
acelinka jej to juz 28 tydz? ale ten czas leci, masakra ![]() Agnyska bidulko, naprawde Cie rozumiem ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#2139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie weekendowo.
Ale już gorąco- co to będzie później ![]() Cytat:
![]() Juz 28 tydz. - ależ to leci- a dopiero wszystkie czekały na 12 t. c. ![]() Cytat:
Palec koniecznie dezynfekuj- okładaj jakimś rivanolem etc. Dziś mierzyłam mój 2-częściowy strój kąpielowy- spoko się mieszczę- i tak się zastanawiam... może przejdę się z raz w nim na basen i zobaczę jak się będę czuła- trochę szkoda mi kasy na strój na 2 m-ce ![]() Cytat:
Ja się dziś wyspałam- chyba po tym wczorajszym, wieczornym spacerku A Ty lulla jak tam? wyspana? Ej- zmóżdżam się co z Twoją kocią i nie wiem Czemu jedziecie na zastrzyk?Cytat:
![]() Gratuluję zakupu Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-06-04 o 10:47 |
||||
|
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiem, rzadko sie udzielam (ale z czytaniem jestem na bieżąco ![]() więc proszę o wyrozumiałość ![]() Jestem na urlopie w Polsce Ostatnio pisałam, że się martwię moją szyjką i zastanawiałam się czy będąc tutaj nie wybrać się na "konsultację". A więc jednak się wybrałam, wczoraj... I niestety niezbyt dobre wieści Szyjkę zmierzył, i długość się nie zmieniła od ostatniego badania, tzn. ok 33mm, ale rozwarcie na 1 palec! w sumie kiszka taka, bo 13ego wracam do domu, 15ego mam wizytę u mojego lekarza. Ta niepewność i strach mnie wykańcza... Już kij z tym urlopem (planowaliśmy i Kraków i Zakopane), najwyżej posiedzę w Zabrzu, ale to zamartwianie się... ![]() Dziewczyny, myślmy pozytywnie, bo już też nic innego nie przychodzi mi do głowy ![]() powodzenia i głowy do góry!
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to widzisz- przeczucia Cie nie myliły,że coś może być nie tak... Łykaj te nospę , leż dużo z pozytywnym nastawieniem, że wszystko będzie ok Skoro ten Pl lekarz tez ie wszczął alarmu,że teraz już trzeba działać to może rzeczywiście po leżaczkowaniu będzie git |
|
|
|
|
#2142 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
ale dziś piękna pogoda![]() Cytat:
ale to szybko leci![]() ![]() Cytat:
i trzymam kciuki, aby kotka to spokojnie przeszła, a Tobie kochana miłego dzionka![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:za pomysł i za zakupyCytat:
![]() Poczytałam trochę i lecę powiesić pranie, trochę posprzątać chałupkę dziś grill u teścia bo kończy 60tkę (jak ja to lubię:/), a wieczorem jedziemy na koncert
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-04 o 11:04 |
||||
|
|
|
#2143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma focha na ciebie po weterynarzu? moja sie potrafi obrazić na parę dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja pościel juz schnie - najbardziej tak lubię: wyprać pościel i potem ubrać taką prosto ze sznurka
|
|||
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja standardowo sie nie wysypiam ale juz o tym nie pisze bo nie chce byc monotematyczna, jest tak ze pare nocy nie spie w ogole albo spie po 2-3 godz i jest taka jedna noc gdzie organizm juz pada ze zmeczenia i wtedy rzeczywiscie spie, ale pozniej jest znowu tak samo i tak w kolko ja nie kupuje stroju jednoczesciowego, nie czulabym sie w takim a tym bardziej bez sensu kupowac na te 3 mc![]() Cytat:
|
|
|
#2145 | ||
|
Raczkowanie
|
Podpisuje sie pod innymi wypowiedziami... kobieto nie przejmuj sie docinkami kuzynki i jej psiapsiółek... wyglądasz BOSKO!! Najnormalniej w świecie są zazdrosne... ja jestem
![]() A chcesz mieć czarne wody płodowe ?!?! ![]() Cytat:
Acelinko - 28 tydzien to wspaniała wiadomość!! Gdyby tfu tfu tfu dzidziuś wymyślił, że już chce zobaczyć swoją mamusię to będzie już bezpieczny... mam 8 tygodni mniej... te dwa miesiące rozpiętości w wątku czasem powodują, że się martwię i wam zazdroszczę tego spokoju o zdrowie i życie maluszka ![]() Cytat:
Kiedyś moją ulubioną gazetą był "Twój styl"... teraz M jak mama mnie zachwyca... ale się człowiekowi w głowie przekręca od tych hormonów
|
||
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, chyba juz nic z tym nie zrobię
od początku kawkę popijam jedną dziennie, czsasem nawet taką mocną z kafeterki bo mam cisnienie jak umarlak wiec wody pewnie mam czarne jak smoła a co do gazetek - ja wziełam ostatnio ze szkoły rodzenia "dziecko" i nawet mi sie dość podoba
|
|
|
|
#2147 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Cytat:
Byłam na zakupkach w małym "mieście" koło naszej wsi i masakra, nie było rozmiarów stanika dla mnie nigdzie ale nawet jestem zadowolonakupiłam sobie japonki bardzo wygodne (moje ostatnie najwygodniejsze japonki pożyczyła szwagierka i zaginęły i mam zakup dla dzidziusia - kupiłam taki cienki ciepły kocyk żółty ale na pewno kupię jeszcze jeden taki ![]() ps skończyłam dzisiaj 23 tydzień
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-06-04 o 12:36 |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Rozeznanie
|
tż dostał "fuchę", nie lubię jak ktoś dzwoni czy w ciągu pół godziny może być do czyjejś dyspozycji i zostaję sama
plus że wpadnie jakaś kasa, ale będę się zamartwiać o niego bo robi za kierowce i rób co chcesz cały dzień |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Nie pisałam długo, bo miałam kłopoty z TŻ, o których nie chciałam pisać, a tylko to zaprzątało mi myśli... ![]() Wczoraj byłam na pogotowiu bo od kilku dni ruchy dzidziusia były prawie wogóle niewyczuwalne (w porównaniu z tym, co działo się w moim brzuchu od 18 tc.), a wczoraj nie czułam zupełnie nic. Oczywiście zaczęłam snuć w głowie czarne scenariusze i wpadłam w panikę. ![]() Na szczęście wszystko jest w porządku z moim dzidziusiem, bije mu serduszko i się ruszało... Gdy to zobaczyłam na usg cały stres i te złe emocje uszły ze mnie w sekundę, momentalnie uspokoiłam się tak, że nie mogłam wstać z kozetki... Lekarz mnie oczywiście zrugał z góry na dół, że tak późno przychodzę, ale było mi już wszystko jedno, bo wiedziałam, że wszystko jest w porządku...
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ella...- szyjka długością ok, tylko to rozwarcie ... hmm - Ameryki nie odkryję, ale powiem tylko: odpoczywaj i duużo leż! Będzie dobrze, damy radę! A który jesteś tc? i co napisali o krążku? |
|
|
|
#2152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze wrzucisz tu art. o strojach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z TŻ lepiej? A nie zrozumiałam, ze czemu lek. Ci opieprzył, że późno przyszłaś? Że niby po jakim czasie powinno się pójść jak nie czuje się dziecka? Na drugi dzien??? To chyba byłaby przesada i zbytnia panika... |
||||
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
heja kochane wpadłam sie przywitać i życzyć miłego dzionka, ja dzis za wiele czasu nie mam na wizaz bo dzis mamy gosci , teraz mąż wygonił mni ena odpoczynek wiec mogłam zajrzec
![]() Cytat:
kochana a gdzie byłąś u lekarza w zabrzu? bo mi tym krązkiem przypominasz pana S. D..... jak inicjaly te same to chyba ten sam lekarz |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Spray gratuluje zakupu łóżeczka
kurcze a ja dalej w polu a połowa ciąży za mną
|
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie wróciłam z miasta, super pogoda słonko grzeje lubie to
i zarz uciekam na grilla, zrobiłam brokuł z pomidorem i szczypiorkiem w sosie czosnkowym do mięska pychoootka![]() Jutro niestety koniec laby, bo mam cały dzien wykłady na uczelni ale bedzie trzeba sie troszku urwać z połowy
|
#2157 | |||
|
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim
kochana Archinto nasza wspaniala z okazji urodzinek które jak wszyscy wiemy przypadają na 4-ego czerwca Życzę Ci też żeby małż okazał Ci wreszcie swoją ogromną radość i zaangazowanie teraz w ciąży i później po porodzie, żeby miał dla Was dużo czasu oraz żeby sytuacja z Babcią się rozwiązała jak najspokojniej, najszczęśliwiej i najlepiej dla Was i dla BabciCytat:
![]() 28 tydzień ale Ci fajnie A co do ruchów to ja nie bardzo wiem jak to liczyć. Z Konradkiem myliłam się totalnie. Pamiętam że połozna mówiła nam w szkole rodzenia, że jak dziecko cały czas się rusza bez przerwy to liczy się to jako jeden ruch (np. moze byc tak ze sie wtedy przekrąca itd) ale nie wiem kiedy chwilowy brak ruchu uznac za przerwę a kiedy to niby nie jest przerwa Juz wole jak caly czas daje o sobie znać ![]() no air biedna musiałas się przestraszyć Cytat:
![]() Cytat:
a co do stroju kapielowego - wczoraj bylam nad jeziorkiem w dwuczęściowym, za małym oczywiście, bo mi piersi chciały koniecznie wyskoczyć i obejrzec widoczki, ale co tam... jakos nikt na nie nie patrzył. Najwidoczniej kobieta ciężarna nie jest obiektem seksualnym |
|||
|
|
|
#2158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może były dwa kopnięcia rano (ale nie jestem pewna) i czekam aż dziecię się rozrusza ![]() Cytat:
(mam pewien uraz po tym jak leżałam w szpitalu z plamieniami i dziewczyny z sali puściły jakiś serial gdzie była dziewczyna która rano czuła ruchy potem nic i na drugi dzień poszła do szpitala i się okazało że dziecko nie żyje i musiała jeszcze to dziecko urodzić (nie pamiętam dlaczego) ) smutne to było
|
||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, ja się tak nie bawię, nie załącza mi cytatów
I jeszcze mnie od wczoraj wylogowuje z forum. To chyba jakaś kara, takie sugerowanie odwyku czy coś.Ellabailasola - to w takim razie odpoczywaj jak najwięcej, a na pewno będzie dobrze Archinta - kotka ma zapalenie pęcherza. Jest już zdecydowanie lepiej - porcje siuśków objętościowo normalne i widzę, że już się tak maniakalnie nie liże Dzięki za kciuki dla kotki Zawsze mam potwornego stresa, jak z którymś zwierzakiem coś się dzieje, nie raz zdarzyło mi się poryczeć u weta No ale mam takie przykre doświadczenie, bo mój kocurek bardzo chorował i niestety skończyło się źle. Od tamtego czasu panika mnie ogarnia, jak widzę że z kotką czy pieską coś się dzieje niestandardowego. A jeszcze do tego muszę się za każdym razem prosić kogoś z rodziny, żeby mnie do weta podrzucił, bo my bez transportu własnego, a do mojego zaufanego weta nie da się niestety dojechać autobusem.Danika - kotka oczywiście obrażona, ale u niej to z pół dnia max trwa ![]() Asia, udanego przyjmowania gości ![]() No Air, że też muszą Ci się takie rzeczy ciągle przydarzać Lulla, ja się już rozruszałam i jakoś nieźle funkcjonuję, ale jak Ty bez normalnego spania dajesz radę, to ja nie mam pojęcia ![]() Mucka, jak dziecko umrze przed urodzeniem, to niestety trzeba je urodzić
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-04 o 14:38 |
|
|
|
#2160 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale za Twoja trzymam kciuki![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

juz powiedzialam mojemu TŻ ze bedzie mnie lolił w razie czego
na uczelni nam zrobili niespodziewanke i mam dzisiaj dopiero na 11.45 - cudownie
za to mam mnóstwo rzeczy do zrobienia jeszcze przed więc wpadłam na chwilke i zaraz uciekam 
u mnie już jest upalnie a co będzie później to aż boje się myśleć

Tyle go nie było a jak wylazł to wylazł
Ja zakładam nawet dwie pary, bo jak dłużej grzebię, to zawsze mi paznokcie jedną warstwę przebiją.)
Dziś znowu przewracałam się z boku na bok, zgrzałam się nieprzytomnie, potem mąż wrócił z nocki, otwarł okno, żeby można było oddychać. A że okno sypialni wychodzi na drogę krajową, to nad ranem zaczął się ruch i niby spałam, a tak naprawdę wszystko słyszałam. Obudziłam się niewyspana i z bolącym kręgosłupem.
to już nie a poza tym jest czas 
Jestem nową Marthą Stewart 

) i na pewno mojego gina spytam o krążek. A na Twoim miejscu poszłabym na konsultację do innego lekarza, musimy być czujne.
i trzymam kciuki, aby kotka to spokojnie przeszła, a Tobie kochana miłego dzionka
klask i:za pomysł