mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 11:44   #4501
Tigresa
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

mam pytanko, pobolewa mnie gardlo :/ jest cos co mozna wziasc bez ryzyka ??? wole za wczasu cos possac niz za tydzien czy 2 rozlozyc sie z chorobą precz z wirusami !!!!!
Ja niedawno przeszłam przeziębienie i lekarka na gardło poleciła mi Islę, płukanie gardła i ewentualnie Tantum verde w aerozolu. No i zawsze możesz sobie zjeść czosnek i pić dużo płynów. Mam nadzieję, że zdusisz choróbsko zanim się rozwinie

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:44   #4502
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry

Tinciu ja się z Tobą zgadzam, że na wszystko przychodzi kolej i każdy ma jakiś inne cele itp.
Ale jak mleko już się rozlało, to trzeba stawić czoła sytuacji i dać jej jakoś radę. Bardziej to miałam na myśli

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ja dzis posprzątałam u córci w pokoju i miski wszystkie wyprałam bo już dośc sie zakurzyły. Masakra tak mi sie w pokoju kurzy. Czy u Was też sie tak kurzy czy tylko u Mnie ??

Dziewczyny właśnie rzuciłam okiem na Naszą lizte i powiem Wam że ołowy dziewczyn to sie wogóle nie udziela, Ja myślę żeby je usunąć bo po co mają byc ??
Nie no co Ty u mnie wcale się nie kurzy A zwierzak sierść sam zbiera i wyrzuca

Jednak bym nie usuwała dziewczyn, może czasu nie mają, może pod koniec się uaktywnią, nigdy nic nie wiadomo. Nie każdy ma możliwość pisania codziennie

OlusiaS powinnaś troszkę więcej wody pić, jak nie wody to soków. Zwłaszcza przy takiej pogodzie
Tak jak napisała Dygotka to może mieć wpływ na wyniki Twoje

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-06-04 o 11:46
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:11   #4503
muffinka90
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, ale dzis upal trzeba na jekies zapuky by sie wybrac, moze sobie legginsy ciazowe kupie... jak znajde cos oczywiscie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Nie wiem czego chcę. Nie myslałam co robie, nie myslałam o konsekwencjach. Większosc z Was tutaj to dorosłe kobiety, pewnie każda ma męża. A ja ? To spadło na mnie jak grom z jasnego nieba.
Ciśnie sie na usta, ze nie pierwsza i nie ostatnia .

Ok niewazne juz, jak z tymi górami ? Mogę zrobić sobie taka wycieczke ?
Przepraszam, mialam sie nie wtracac w ta dyskusje, bo kobiecie w ciazy nie mozna sie denerwowac, ale juz mnie krew zalala. Dziewczyno wez sie w garsc! Spojrz na liste, zobacz ile dziewczyn jest w podobnym wieku, 2-3 lata to nie przepas pokoleniowa. I kazda z nas, moge dac sobie reke uciac, mimo ze sie cieszyla, to tez miala stracha, bo on bedzie nam juz zawsze towarzyszyl. Teraz nie ma juz co plakac, ogarnij sie, nie musisz robic tego dla siebie, ale zrob dla dziecka, bo ono potrzebuje mamy, ktora go kocha, a nie rozpacza, ze nie wie co ze soba zrobic!

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Mam prośbę-nie jestem wpisana na poczatku na liście mamusiek
Mogę prosić o wpisanie mnie
Ania 28 lat,termin porodu 17.12.2011 r. Najprawdopodobniej będzie synuś
Dziękuje z góry
Hmm...gratuluje i mam nadzieje, ze siusiak nie odpadnie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Macie moze jakas rade na zatwardzenia ?Od przeszlo tygodnia mam straszny problem.Juz zaczelam wiecej owocow jesc,pije duzo mleka i nic .Staram sie czekolady w ogole nie jesc,1 cukierek na dzien maksymalnie.Jak wrocilismy z Polski tak mi sie poprzestawialo,a wczesniej w ogole nie mialam z tym problemow...
Moja mam mowila, ze jej pomagaly sliwki suszone, moczyla je kilka godzin w wodzie, potem wypijala ja i te sliwki zjadala. I tak jak dziewczyny pisaly, z rana jeszcze w lozku przegotowana woda.

Cytat:

Ja dzis posprzątałam u córci w pokoju i miski wszystkie wyprałam bo już dośc sie zakurzyły. Masakra tak mi sie w pokoju kurzy. Czy u Was też sie tak kurzy czy tylko u Mnie ??
Nic nie mow, mam okna od strony brukowanej ulicy, piknie wszystko wpada do mieszkania...

Co do dziewczyn, ktore sie nie udzielaja, to moznaby je dopisac pod lista, cos w stylu: mamusie zaginione czy jakos tak, bo faktycznie sporo sie nie udziela, ale moze jak kiedys zobacza sie tam, to dadza znac?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-04 o 12:16
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:59   #4504
marli
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki w ten kolejny upalny dzień

A propo problemów w toalecie, to sama właśnie wczoraj szukałam w necie jak sobie z tym radzić w ciaży i co wyczytałam:
- dużo płynów (u mnie niestety z tym problem, bo jakos mi się w ciązy wcale nie chce pić , no ale zmuszam sie)
- błonnik (owoce, warzywa)
- kefiry, jogurty
- ziarna, kasze, otręby, musli
- suszone śliwki
- ciemne pieczywo
Ja zaczełam jeść jogurty ze zbozami do których dorzucam jeszcze pestki dyni, albo słonecznika, tudzież jedno i dugie. Wcinam też same pestki i staram się jeść sliwki (choć ich nie lubię), no i pić więcej. Zobaczymy jak efekty
nie wiem czemu Dygotka odradzała soki owocowe i warzywne bo mnie sie zdaje, że one też mogą zawierać błonnik.. chiba że się mylę

co do siusiaków u bobasów to jak miałam ostatnio usg (12 tydzień skończony) to lekarz powiedział że w tej chwili to każde dziecko ma siusiaka Tzn organy żeńskie są na tyle duże, że i dziewczynki i chłopcy wyglądają na facetów.

Darusia i Basiula współczuję rozstania z facetami Mam nadzieję, że szybko zleci, a zarobiony pieniądz wart będzie rozstania

Edytowane przez marli
Czas edycji: 2011-06-04 o 13:02
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:17   #4505
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem Wam, ze czas szybko leci.... jeszcze niedawno bylam na wizycie i moja kruszyna byla od strzalki do strzalki w 5 tyg, a jutro zacznie leciec 16ty tc (15t 0 d)
czekam niecierpliwie na wizyte by dowiedziec sie kogo tam nosze pod serduszkiem.... choc w sumie najwazniejsze by zdrowe bylo
Witaminka jesteśmy na tym samym etapie ciąży ja dziś mam 15t 0d czyli od jutra wkraczam w 16ty tydzień. Jak byłam w szpitalu (12t3d) to na karcie miałam napisane 13 tydz i na wypisie też i mój gin też tak liczy
Ja mam wizytę 13 czerwca i też się nie mogę doczekać, mam nadzieje że będzie widać czy chłopaczek czy dziewuszka.

Myszeczka Ty mi nic nie mów o kurzeniu się u nas na piętrze jest masakra - pościera się kurze a na drugi dzień już tego kurzu jest pełno

Popieram pomysł muffinki żeby mamusie które się nie udzielają wpisać niżej jako ,,zaginione" a nie wykreślać ich całkowicie

kupiłam kilo truskawek i nektarynki to mogę jeść czekam na meczyk i będę ze smakiem pałaszować
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:27   #4506
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja wiem,ze za malo pije :/.Zawsze tak pilam.Ale weszlyscie mi na sumienie,wlasnie pije 3 szkl.wody .A wyniki mam bardzo dobre.
Warzyw za duzo teraz nie jem ze wzgledu na ta bakterie EHEC.Ale gotuje sporo zup i zjadam marchewe i por z nich.O moim ukochanym pomidorku i ogoreczku moge sobie tylko pomarzyc .Ktoras z was niedobra wspomniala ostatnio o malosolnym ,normlnie chyba sie wsciekne,taka mam ochote...W ogole proponuje,zebysmy temat jedzenia omijaly baaaaaaardzo szerokim lukiem ,tzn wyszczegolniania konkretow,np co ktora robi na obiad lub jadla.Mi to strasznie wzbudza apetyt wlasnie na te wymieniane pysznosci .
A propo tematu ''zbyt mloda mama'',ja mialam 21 lat,jak wyszlam za maz i urodzilam syncia.Zawsze uwazalam,ze wyjde za maz krotko przed 30,a dzieci daleko po 30.Ale poznalam obecnego TZ'ta i wszystko sie odmienilo.I nie zaluje,ze w takim wieku zostalam mama.Pierwsze miesiace ciazy tez bardzo przezywalam,balam sie,ze jestem za mloda,ze sobie nie poradze,ze jeszcze moglam w zasadzie poszalec.Ale wlasnie,jak piszecie,jak patrzylam na ta pikajace serduszko na monitorze,rosnaca dzidzie,a potem uslyszalam serduszko,to po prostu wszystko peklo i nie moglam sie doczekac,az sie dzidzia urodzi.Takze glowa do gory Zosiasamosia,uwazam,ze wszystko Ci sie ulozy .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:32   #4507
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
mam pytanko, pobolewa mnie gardlo :/ jest cos co mozna wziasc bez ryzyka ??? wole za wczasu cos possac niz za tydzien czy 2 rozlozyc sie z chorobą precz z wirusami !!!!!
tamtum verde

A ja właśnie wróciłam od Bratowej i Brata Pierwszy raz zobaczyłam ich bliźniaki kruszyni kochane Słodziaki ciotuni ukochane Mogłabym siedzieć i sie gapić na nie. To są nasze kochane wcześniaczki, maja 2 tyg Takie malutenkie stopki, jak od nich wyszlam to polecialam po najmniejsze skarpetki jakie produkują, ale pewnie i tak za duże będą

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-06-04 o 13:45
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:46   #4508
kami5
Raczkowanie

Witam dzisiaj serdecznie. Ja jak miałam chore gardło to też brałam tantum verde w areozolu.

Wczoraj przekopałam ebaya w poszukiwaniu ciuszków ciążowych bo nie mam się w co ubrać. Chyba kupię rzeczy używane ale w dobrej kondycji. Widziałam niektóre w sklepach i ceny mnie zabijają. Ostatnio kupiłam spodnie i zapłaciłam aż 26 funtów. Zgrozo!!!!!
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:50   #4509
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
A to nie jest tak ze w 12 tygodniu to sie wtedy właśnie robi że albo siusiak sie wchłania albo zostaje ??

Oki spadam na kocyk pograć z córcią w MEMO pary

Buziaki i miłego dzionka wam życze
Nie mam zielonego pojęcia,może i odpada albo się wchłaniaZobaczymy na kolejnej wizycie.Gin mówił,że bardziej wiarygodne usg będzie koło 14 tyg
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:51   #4510
dygotka8
Zakorzenienie

właśnie wróciłam z 2 torbami zakupów-cięzkie cholercia;/

Olusia- o małosolnym wspomniałam ja-ale niestety nie zjadłam bo nie znam tutaj miejsc gdzie sprzedają dobre;/
pamietaj by wodę pić małymi łykami!!
ja też się zmuszam....ale np zjadłam teraz arbuza i myślę,że woda z niego też jest oki.
a na obiadek napiszę co będzie-roladki schbowe-tylko ten sos w proszku muszę kupić-wiem,że to chemia itd,ale czasem trzeba coś takeigo zjeść

Olusia,a czemu nie jesz pomidorków????????ja jem.
może teraz będę obierać ze skórki,ale uważam,że nie należy panikować bo niedługo niczego nie zjem....

a zaraz będę przygotowywała deserek dla tż-galaertki

a propo Twojej wypowiedzi Olusia to gdybym ja swego męza poznała w wieku 20 lat to też bym wyszła za niego za mąz i do tej pory to już pewnie byśmy mieli 2 dzieci,a tak to cóż...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:56   #4511
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z 2 torbami zakupów-cięzkie cholercia;/

Olusia- o małosolnym wspomniałam ja-ale niestety nie zjadłam bo nie znam tutaj miejsc gdzie sprzedają dobre;/
pamietaj by wodę pić małymi łykami!!
ja też się zmuszam....ale np zjadłam teraz arbuza i myślę,że woda z niego też jest oki.
a na obiadek napiszę co będzie-roladki schbowe-tylko ten sos w proszku muszę kupić-wiem,że to chemia itd,ale czasem trzeba coś takeigo zjeść

Olusia,a czemu nie jesz pomidorków????????ja jem.
może teraz będę obierać ze skórki,ale uważam,że nie należy panikować bo niedługo niczego nie zjem....

a zaraz będę przygotowywała deserek dla tż-galaertki

a propo Twojej wypowiedzi Olusia to gdybym ja swego męza poznała w wieku 20 lat to też bym wyszła za niego za mąz i do tej pory to już pewnie byśmy mieli 2 dzieci,a tak to cóż...
Wiesz,ja mieszkam w Niemczech,a tu zachorowan jest juz 2000,18 osob zmarlo.Za duzo mam do stracenia,wole nie ryzykowac .A wszedzie w sklepach widzialam tylko z Hiszpanii,nie znalazlam z innego kraju.I nadal pomidory,ogorki i salata stoja na tzw "czerwonej liscie"

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2011-06-04 o 14:00
Stary 2011-06-04, 13:59   #4512
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wiesz,ja mieszkam w Niemczech,a tu zachorowan jest juz 2000,17 osob zmarlo.Za duzo mam do stracenia,wole nie ryzykowac .A wszedzie w sklepach widzialam tylko z Hiszpanii,nie znalazlam z innego kraju.
a to na Twoim miejscu też bym nie jadła...
co dziwne-niby warzywa z hiszpanii a większość zachorowań w niemczech....pewnei oni czymś tam spryskali warzywa i moze to dlatego...

ja ostatnio jadłam brzoskwinie z hiszpanii,ale prawdę powiedziawszy nie zwróciłam uwagi bo jak mówili ogórki to ogórków nie jem-żeby mi tż dziury w brzuchu nie wiercił.....

tz zrobię na obiadek to co napisałam,a właściwei t na kolację,a sobie ziemniaczki podgotowane a potem podsmażone posypane jakąs vegetką potem koperkiem i do tego kefirek

Stary 2011-06-04, 14:11   #4513
OlusiaS
Wtajemniczenie

Z tego,co sie orientuje tylko te warzywa jakims nawozem spryskiwali,w ktorym zmutowaly sie 2 bakterie.I stad te bakterie coli.Reszta ponoc ok,wczoraj kupilam brzoskwnie z Hiszpanii,bo tu po prostu innych nie ma.Widocznie trafily akurat do Niemiec z tej jednej plantacji,a konkretnie do Hamburga,a juz stamtad sie rozprzestrzenia

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Ide podgrzac kluseczki i na slodko bedziemy jedli z maselkiem i cukrem ,a o 16 na grilla lecimy.
Stary 2011-06-04, 14:25   #4514
Tincia
Wtajemniczenie

A ja właśnie śmigam na obiadek do rodziców Dla Tżta wezmę na wynos, bo w szkole siedzi Mamcia specjalnie dla mnie robi fasolkę szparagową mniam, mniam...

Ja mojego Tż'ta poznałam przed maturą, 5 lat byliśmy przyjaciółmi, pisaliśmy listy (ja wyjechałam na studia), później troszku nam się kontakt urwał, bo jego dziewczyna była zazdrosna, a później się okazało że sie rozeszliśmy z naszymi "byłymi" w tym samym miesiącu Rok się widywaliśmy jak przyjeżdżałam, aż pojechaliśmy na wakacje i po powrocie już nie chcieliśmy być bez siebie hehe... tak mnie na wspomnienia wzięło Tyle, że ja nadal mieszkałam 230km dalej. Skończyłam staż i wróciłam

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:42   #4515
kami5
Raczkowanie

ja dziś na obiad zjadłam placki ziemniaczane. Mam ochotę na jeszcze mimo że jestem najedzona

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

A jaki kobietki jest wasz staż małżeński i nie małżeński? My jesteśmy razem 11,5 roku, a małżeństwem prawie 5
Stary 2011-06-04, 14:56   #4516
dygotka8
Zakorzenienie

placki ziemiaczane to i ja bym zjadła....
a najchętniej to też bym poszła na obiadek do kogoś niż samej gotować

Stary 2011-06-04, 15:08   #4517
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam Was dziewczyny serdecznie.
Mam nadzieję, że wybaczycie mi to, iż nie przyswajam sobie całego wątku,ale 151 stron to troszkę za dużo
Mój 16 tyg. właśnie dobiega końca. Choć nabrałam masy a piersi urosły mi tak, że już mi przeszkadzają; choć brzuszek na tyle mi urósł, że się odznacza i nikt nie ma wątpliwości, że jestem w ciąży to ja nie do końca tak się czuję. Z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy płodu.
kami5 mnie też przerażają ceny ubrań ciążowych i też zastanawiałam się nad kupnem używanych jednak ich cena jak dla mnie tez jest zaporowa. Chyba sama sobie uszyję i to dosłownie kilka sztuk, bo w końcu ciąża nie trwa wiecznie.
Co do zaparć to na szczęście problemu z tym nie mam. nawet jak mnie przyblokuje to po 1 do 2 godzinach puszcza. Tyle, że ja pikę od 1,5 do 2 litrów płynów dziennie, zwiększyłam ilość pochłanianych owoców i warzyw (ale i tak uważam, że jem ich za mało), dużo spożywam potraw smażonych (niestety takie przyzwyczajenie) i radykalnie ograniczyłam słodycze - tylko dlatego, że po słodkim mnie mdli - oczy by jadły, ale dzidziuś nie chce.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:17   #4518
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cześć Mamusie

byłam na usg u innego lekarza i to samo.... nic z mojego malenstwa nie bedzie za jakis czas znowu bede sie starac o fasolke, przykro mi bo chcialam byc tu z wami do grudnia i cieszyc sie ze swojego malenstwa i waszych, bede was podczytywac i trzymam kciuki za wasze bejbiki oby zdrowe byly bo to najwazniejsze
Dziekuje za wsparcie
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:18   #4519
dygotka8
Zakorzenienie

hej Chawa-ja podonie jak Ty czekam na pierwsze ruchy by wreszcie poczuć i zrozumieć ,że jestem w ciązy...
ja zaczęlam właśnie 16 tydz,więc na te ruchy jeszcze poczekam...
a dużo Ci sie przybrało na wadze?u mnie to właściwie tylko z pół kg w porównaniu sprzed ciąży.
u mnie apetyty na słodycze to różnie bywa...teraz nie mam ochoty,ale potem może mnie coś najść-kupiłam delicje więc pewnie nie wytrzymam,ale jakby ich w domu nie było to byłoby oki.
co do ubrań to mam tunikę,leginsy i bluzkę-i to wszytsko,z tym,że tunika i bluzka to śmiało i na później mogą być

Stary 2011-06-04, 15:22   #4520
marli
Raczkowanie

Witaj Chawa
Wybaczymy, ale tylko dlatego że to już 151 stron

Olusia, a u nas z kolei są informacje, że nie ma żadnego potwierdzenia że to akurat hiszpańskie warzywa sieją takie spustoszenie, no i Hiszpania będzie się domagała odszkodowania od Niemiec za podanie takiej informacji, bo dla nich to przecież milionowe straty

Messuah trzymaj się Kochana i powodzenia w przyszłych staraniach o zdrową fasolkę i szczęśliwy finał

Edytowane przez marli
Czas edycji: 2011-06-04 o 15:55
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:27   #4521
kami5
Raczkowanie

[QUOTE=Messuah;27302882]Cześć Mamusie

byłam na usg u innego lekarza i to samo.... nic z mojego malenstwa nie bedzie za jakis czas znowu bede sie starac o fasolke, przykro mi bo chcialam byc tu z wami do grudnia i cieszyc sie ze swojego malenstwa i waszych, bede was podczytywac i trzymam kciuki za wasze bejbiki oby zdrowe byly bo to najwazniejsze
Dziekuje za wsparcie [/QUOTE

Bardzo mi przykro. Trzymaj się i zobaczysz z następną ciążą będzie ok i doczekasz się swojego maleństwa. Ja to sobie tłumaczyłam, że tak miało być. Bądz dzielna
Stary 2011-06-04, 15:29   #4522
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj serdecznie. Ja jak miałam chore gardło to też brałam tantum verde w areozolu.

Wczoraj przekopałam ebaya w poszukiwaniu ciuszków ciążowych bo nie mam się w co ubrać. Chyba kupię rzeczy używane ale w dobrej kondycji. Widziałam niektóre w sklepach i ceny mnie zabijają. Ostatnio kupiłam spodnie i zapłaciłam aż 26 funtów. Zgrozo!!!!!
26 f to chyba tylko bo ja za pierwsze zapłaciłam 40f a chciałam tż namówić na inne za 60f ale się nie dał i dzięki Bogu bo drugą parę kupiłam w innym sklepie za 20f ale musze skrócić nogawki w nich bo przydeptuję
Ja mam już stażu 7 lat a 4 lat małżeństwa minie za 3 tyg

Chawa witaj jak chcesz być dopisana do listy podaj na PW albo na forum chociaż twój tp a jak chcesz to jeszcze imię i wiek

co do usuwania ludzi z listy to nie pamiętam kto się udzielał a kto nie

Messuah bardzo mi przykro daj znać raz na jakiś czas co u ciebie

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-06-04 o 15:40
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:33   #4523
dygotka8
Zakorzenienie

Messuah-trzymam kciuki by następnym razem się udało
lekarz pewnie zalecił Wam przerwwe w staraniach,ale potem myśle,że lepiej próbować niż odkładać starania ze względu na strach....
ściskam mocno

Stary 2011-06-04, 15:40   #4524
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Messuah-trzymam kciuki by następnym razem się udało
lekarz pewnie zalecił Wam przerwwe w staraniach,ale potem myśle,że lepiej próbować niż odkładać starania ze względu na strach....
ściskam mocno
Lekarz mowil ze jesli sama sie oczyszcze to mozemy sie starac od razu chociaz pewnie i tak cos by z tego bylo za miesiac lub dwa az dostane norlamy okres i owulacje tak samo jak by to bylo farmakologicznie co do lyzeczkowania chociaz tego nie przewiduje i mam nadzieje ze tak nie bedzie to trzeba troszke odczekac zanim wszystko wroci do normy

jeszcze raz wam dziekuje kochane jestescie
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:40   #4525
dygotka8
Zakorzenienie

a co to za spodnie za 26 funtów?
ja na Polskę to nie jest to cena wygórowana...wg mnie to nie jest dużo
dlatego żałuję,że jak byłam w UK to się bardziej nie obkupiłam,ale to było chyba z 6 lat temu....

Stary 2011-06-04, 15:54   #4526
Ona231
Zadomowienie

Meshua wszystko się jeszcze ułoży widocznie tak miało być Trzymam kciuki, żeby szybko się udało zaskoczyć

kami5 może przekop nasze allegro, bo ceny niektórych spodni są bardzo przystępne. A i czasem za granicę też wysyłają

OlusiuS może jakbym mojego TŻ wcześniej poznała to i pewnie bym się wcześniej na założenie rodziny zdecydowała. Chociaż z drugiej strony nie wiem, czy wtedy by to tak wyszło jak wyszło. Na każdego przychodzi odpowiedni czas i miejsce

Chawa witamy

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-06-04 o 15:55
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 16:30   #4527
ggoraa
Zadomowienie

Wrocilam. Bylam na 12-sta godzine w kosciele.Nie naleze do religijnych osob, ale tesciowa mnie zaciagnela , bo bylo blogoslawienstwo dla dzieci i matek ciezarnych i msze proadzili zakonnicy- bardzo fajnie. Pozniej pojechalam do auchana i kupilam malemu spodenki, bo brudas z niego sie zrobil i juz nie nadarzam z praniem

Ale sie objadlam! Dziewczyny....70 cm zapiekanka! pychota...mialam na nia ochote jak tylko zobaczylam rano w gazetce. A tak mi wywalilo teraz brzuch , ze az mnie ciagnie bardzo skore.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Popieram pomysł muffinki żeby mamusie które się nie udzielają wpisać niżej jako ,,zaginione" a nie wykreślać ich całkowicie
Jestem za!!!
Cytat:
Wiesz co ,jak jak bylam z Filipem w ciazy to przelecialam sie po ciuchlandach i nakupowalam sobie tunik i sukienek w wiekszych rozmiarach. Normlanie nosze 8 a kupilam 12-14, a w koncowej ciazy nawet 16. No i w primarku tez nakupowalam sobie pizam i spodni dresowych w wiekszych rozmiarach. A ceny za spodnie to zgadzam sie...porazka!

Cytat:
A jaki kobietki jest wasz staż małżeński i nie małżeński? My jesteśmy razem 11,5 roku, a małżeństwem prawie 5
13 pazdziernika bedzie 10 lat po slubie, 7 lipca bedzie 11 lat razem. Odrazu mowie, ze slub po 15 miesiacach byl z milosci, a nie z wpadki...zareczylismy sie po 9 miesiacach. Nie wiem czy ogladlyscie film NOTEBOOK (oamietnik)- no my przypominamy wlasnie ta pare z poczatku filmu

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Dziekuje za wsparcie
Kochana, bardzo mi przykro, ze tak sie potoczylo to wszystko Trzymaj sie i nie poddawaj w walce o dzidziusia

a teraz z wielkim oporem musze podniesc swe leniwe dupsko i zaczac cos robic w domu, bo zarasta brudem
Stary 2011-06-04, 17:09   #4528
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Nasz staż znajomości w październiku to juz 9 lat małżeństwa również w paźnierniku 5 lat.

Upał jest przerażajacy...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:16   #4529
muffinka90
Zakorzenienie

Hej mamuski, ale sie zdeptalam... i kupilam tylko legginsy ciazowe, dyskryminacja jakas, nic porzadnego dla ciezarowek sklepach nie ma, zalamka...
Ale za to wpadlam na ryneczek, uwielbiam o tej porze roku, pysznosci prosto z ogrodow za grosze, mmmmniammm
Kupilam czeresni reklamowke, truskawek swiezo z pola, jeszcze piachem obsypane niby wczesniej byly polskie, ale te sa o niebo lepsze
Ale upal dobijajacy, z tej okazji dzis na obiad zapiekana bagietka z maselkiem czosnkowym i mizeria mix: ogoreczki gruntowe, pyszna rzodkiewy, szczypiorek i swieza bazylia... ktora ma ochote?

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki w ten kolejny upalny dzień

co do siusiaków u bobasów to jak miałam ostatnio usg (12 tydzień skończony) to lekarz powiedział że w tej chwili to każde dziecko ma siusiaka Tzn organy żeńskie są na tyle duże, że i dziewczynki i chłopcy wyglądają na facetów.
Siusiak mojego malego juz 18-to zygodniowy, wiec chyba nie odpadnie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
tamtum verde

A ja właśnie wróciłam od Bratowej i Brata Pierwszy raz zobaczyłam ich bliźniaki kruszyni kochane Słodziaki ciotuni ukochane Mogłabym siedzieć i sie gapić na nie. To są nasze kochane wcześniaczki, maja 2 tyg Takie malutenkie stopki, jak od nich wyszlam to polecialam po najmniejsze skarpetki jakie produkują, ale pewnie i tak za duże będą
Wstaw jakas fotke, ciekawa jestem tych maluszkow slodkich

Cytat:
My jestesmy razem 5 lat, a znamy sie od pieluch, moja mum i TZ taka uczyli sie razem cala podstawowke

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny serdecznie.
Mam nadzieję, że wybaczycie mi to, iż nie przyswajam sobie całego wątku,ale 151 stron to troszkę za dużo
Mój 16 tyg. właśnie dobiega końca. Choć nabrałam masy a piersi urosły mi tak, że już mi przeszkadzają; choć brzuszek na tyle mi urósł, że się odznacza i nikt nie ma wątpliwości, że jestem w ciąży to ja nie do końca tak się czuję. Z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy płodu.
kami5 mnie też przerażają ceny ubrań ciążowych i też zastanawiałam się nad kupnem używanych jednak ich cena jak dla mnie tez jest zaporowa. Chyba sama sobie uszyję i to dosłownie kilka sztuk, bo w końcu ciąża nie trwa wiecznie.
Co do zaparć to na szczęście problemu z tym nie mam. nawet jak mnie przyblokuje to po 1 do 2 godzinach puszcza. Tyle, że ja pikę od 1,5 do 2 litrów płynów dziennie, zwiększyłam ilość pochłanianych owoców i warzyw (ale i tak uważam, że jem ich za mało), dużo spożywam potraw smażonych (niestety takie przyzwyczajenie) i radykalnie ograniczyłam słodycze - tylko dlatego, że po słodkim mnie mdli - oczy by jadły, ale dzidziuś nie chce.
Witaj i gratulacje

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Dziekuje za wsparcie
Bardzo mi przykro mam nadzieje, ze jak tylko bedziecie gotowi zawita u was malenka fasolka, powodzenia

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 18:00   #4530
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny ale mamy przemeblowanie w sypialni przestawiamy już pod łóżeczko w ogóle wszystko będzie inaczej będzie więcej miejsca zastanawiałam się czy nie zostawić łóżeczka już złożonego ale boję się zapeszać i składam jeszcze nas czeka przemeblowanie segmentu ja tylko muszę wyjąć z nich rzeczy tż resztę niech robi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości