|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: I-sza edycja X-Factor Polska !
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
Moze to zabrzmieć nieco zarozumiale, ale nie zamierzam zgrywać super-znawczyni- o gustach sie nie dyskutuje.
Ja studiuję wokalistykę i kompozycję na Akademii Muzycznej w Katowicach, i mimo, ze (jak mówią profesorowie od śpiewu) mam spora tendencje do uznawania, że dyskretny fałsz moze być sztuką. ![]() X factor denerwuje mnie, ale ogladam bo lubie emocje. Dla mnie finałowa trójka nie jest do konca trafiona- na pewno nie pod wzgledem wokalnym. Nie oglądałam niestety wszystkich odcinków, ale z osób, co zapadły mi w pamięć, byli:- pan Wojtek- (bardzo poprawnie, czysto) - Ada Styrcz (dobra wokalnie, ciekawa barwa) - Ania Kłys - jedna z "Dziewczyn" X factor nie powinien w sumie szukać talentów, tylko kogoś, kto nagra COŚ co nie będzie hitem jednego lata. Pragnę zauwazyc, że poza szansą na sukces, nie udało się z żadnemu z takich programów wydobyć kogoś, kogo możnaby nazwać 'artystą'. Michałowi brakuje nieco dykcji i poprawności, a może profesjonalnego nauczyciela. Ada śpiewa w miarę poprawnie, ale barwa jakoś... pospolita? Dreszcze nie przechodzą, wyłączę i zapomnę, czy to śpiewała ona, czy inna dziewczyna. Gienek- jego pierwsze i trzecie wykonanie na żywo zapadlo mi w pamiec, brakuje mi kogos takiego na polskiej scenie. Wokal może i nie jest z górnej półki, ale- całokształt i to, że mimo wszystko jest w tym dużo indywidualności i artyzmu, ja go kupuję. Pozdrawiam!!!!!
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Na polskiej scenie muzycznej w ogóle jest szczególnie cięzko się wybić, a coś mi się wydaje że programy typu X-Factor nie specjalnie w tym pomagają, bo również mogą być, przynajmniej w jakieś części ustawane. Tyle tylko, że ludzie którzy dobrną do końca mają szansę na bycie rozpoznawalnym - budzą emocje; a to jest już może coś od czego można zacząć - przy odrobinie szczęścia.
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Wybic sie jest rzeczywiscie ciezko, w wiekszosci takich programow faktycznie wygrwa sie rozpoznawalnosc, ale odnosze wrażenie, ze dla Gienka Loski i jego zwolennikow wygrana bylaby czyms wiecej. Mysle, ze jego plyta bylaby pozadana na rynku, sprzedalaby sie w powodzeniem.
Dobrze byloby, gdyby np. niezaleznie od pozycji w finale, ufundowano Michalowi profesjonalne lekcje spiewu- ten chlopak ma mega-talent tylko trzebaby go ciut wytrenowac. |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
czytałam dzis "FAKT" i według ich pogłosek będzie wojna w finale.
ponoć inormacja z dobrego źródła mówi,jakoby Maja miała odciąć się Kubie za ostatni tydzień.Ma również żal do Czesława za niekonsekwencję i wyrzucenie p. Małgosi. oj bedzie się działo edit- to taka ploteczka ze śmieasznego brukowca ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
myślę jednak ,ze gienek nie zarobi takiej dużej kasy,jakby chcieli producenci. on jest zbyt wielkim indywidualistą. ja myśle,że wykreuja Michała ,bo jest młody,głupi , da się nim kierować,wyssać i porzucić. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-06-02 o 19:00 |
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Najbardziej podobała mi się zawinięta etykietka piwa, tak by reklamy nie było - zapewne nikt nie wie jakie piwo pił Czesiek
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niby jak by się miała Maja odciąć na Kubie skoro jurorzy już nie mają głosu? :P Chyba że czegoś nie wiem i to nie jest ostatni odcinek.
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no źródło pełne plotek,jak PUDELEK ![]() pewnie będą coś mówić między sobą,a wojewódzki zrobił sie ostatnio opryskliwy
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-06-02 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Kuba nie da się zagiąć, aczkolwiek chciałabym zobaczyć kiedyś go właśnie w takiej sytuacji, w których on zazwyczaj stawia innych ludzi
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
Byłaby to niezwykle ciekawa sytuacja. Ciekawe komu by się to udało.
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1665 |
|
BAN stały
|
Ada nawet w fajnym makijażu i spoko kiecce zginęłaby w tłumie , jakaś taka bezpłciowa jest , niby jest , a tak jakby jej w ogóle nie było
![]() Kibicuję Gienkowi ![]() Michał jest mi obojętny . |
|
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
I to cała prawda o niej- nie jest brzydka, nawet śliczna jeśli ktoś lubi taką delikatną urodę, śpiewa ładnie ale nie wzbudza dużych emocji i to chyba ten problem. Jej osobowość sprawia, że faktycznie w tłumie zniknełaby.
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
A szkoda
![]() Cytat:
Kibicuje Michałowi. Gienek jest mi obojętny
|
|
|
#1668 |
|
kobieta za ladą
|
Ada nie wiem dlaczego może przez mimikę bardzo przypomina tą niemkę Lenę co wygrała eurowizje
![]() nie wiem strasznie mnie ona denerwuje na scenie ma coś takiego w sobie denerwującego ,nawet nie wiem jak to nazwać ![]() Szpak,też mnie jak was wkurza jego śpieszek i ta rączka ![]() a Gienek no nie wiem co ja mam ze jak on spiewa to ja becze
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz, to jest pozytywny odzew na muzykę
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
Mnie z kolei wzruszyła 'Layla' i 'It's a man's world'.
Mało co mnie wzrusza w dzisiejszej muzyce, ale to- tak. (dzięki temu to drugie przestanie kojarzyc sie tylko z reklamą...) Wiem ze mozna miec rozne gusta, ale nie kumam fascynacji 'Ironic' w wersji Ady. Genialnej Alanis nie da sie podrobic, jakby nie byloby to w 100% odtworcze, to rozumiem - a wyszla tandeta. |
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję tylko że nie wygra Michał. Ma kawał głosu ale nie mogę na niego patrzeć. Irytuje mnie w nim wszystko. Emocje w każdej piosence są takie same (rączka, paluszki wykrzywione i dawaj, przeżywamy), przez co dla mnie prawdziwe nie są. I niestety- jak jestem tolerancyjna to sztuczne rzęsy i obcasy jako faceta go dyskwalifikują. Ale tak też sobie myślę, że z reguły ci co nie wygrywają to robią 'kariery'- Idol- Flinta i Wydra, Mam talent- Bednarek... więc może ten najlepszy nie powinien wygrać?
Niech to będzie Gienek
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
jest przecież Monika Brodka która wygrała Idola
także nie ma reguły na to..
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej jestem za Gienkiem ale czytając ten artykuł pomyślałam sobie, że może lepiej dla niego by było gdyby nie wygrał
![]() http://muzyka.interia.pl/pop/news/te...esu,1646219,50 Mam nadzieję, że płytę i tak nagra, myślę, że znajdzie się sporo ludzi, którzy by ją kupili Edit. Chociaż mam wrażenie, że jeśli Gienek wygra i będą chcieli przerobić go na jakąś papkę to on na to nie pozwoli. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-06-04 o 15:00 |
|
|
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
mówię przecież ,że wygrała..
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1678 |
|
Rozeznanie
|
taka jest prawda, jak w tym artykule. dlatego wszystko mi jedno, kto wygra, bo nagroda nie jest warta zachodu.
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy śmieja sie z disco polo,ale to ich piosenki sa znane kilku pokoleniom , śpiewane do wesela i pod wódeczkę zastanawiam się tylko,gdzie podział się SZYMON WYDRA
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

bo lubie emocje. Dla mnie finałowa trójka nie jest do konca trafiona- na pewno nie pod wzgledem wokalnym. Nie oglądałam niestety wszystkich odcinków, ale z osób, co zapadły mi w pamięć, byli:
. Najbardziej podobała mi się zawinięta etykietka piwa, tak by reklamy nie było - zapewne nikt nie wie jakie piwo pił Czesiek