Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 20:45   #1741
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Obiecane fotki z zakupami I oczywiście mój cudowny wiatrak przy którym siedzę odkąd wróciłam

super zakupy

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Któraś ma ochotę na ciacho?

pycha

ja zjadłam koktajl z truskawek zmiksowanych ze smietana

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:50   #1742
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne zakupy

Nerolko wklejam zdjęcia kocyka Jest bardzo miły w dotyku,bawełniany, żółty,jedna strona w paski z kaczuszką
śliczny kocyk sama bym taki kupiła za dychę jakbym miała taki sklep u siebie poszukam czy w Rzeszowie gdzieś jest

ha jest w Rzeszowie
CH TESCO
al. Powstańców Warszawy 13

a nie wiesz czasem do kiedy będa te kocyki w promocji? to jakaś stała promocja czy oferta wyprzedażowa po prostu?

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-04 o 20:53
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:52   #1743
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
jutro po niego jadę, o ile nie rozkupią ludziska
Dużo ich było, więc spokojnie Powiem ci jeszcze, że chodzi u nas na najniższym stopniu 1 bo jak włączyłam 3 to głowę mi prawie urwało, a na fotelu leżały moje notatki i zaczęły fruwać po pokoju Mąż latał i zbierał je potem

Ciesze się, że podobają się wam zakupy
Powiedzcie szczerze czy ta lampa pasuje do tego pokoiku ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 20:57   #1744
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
tantum rosa o ile pamiętam Zanka pisała że lepiej w butelce z dziubkiem - ona tak miała i przy każdej wizycie w toalecie polewała krocze.

A własnie - co się dzieje z Zanką???

coś długo jej nie ma u nas...

edut:
już znalazłam że pisała wczoraj bo mi umknęło i myślałam że nie dawała znaku życia kilka dni
tak, dokładnie tak było
Ty to masz pamięć

my cały dzień nad wodą byliśmy, dopiero do domu weszłam i szybko czytam czy ktoś nie urodził
a tu Beatka tak dokładnie pamięta co kiedyś pisałam... to miłe

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:03   #1745
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Natko dziękuję
Ładny.Sa jeszcze inne kolory?
Mnie sie jeszcze podoba z Bobasa ten z niby mikrofibry.Tylko czy aby na pewno???
Akurat w tym, w którym byłam były same żółte, ale myślę że więcej jest kolorów
Z bobasa też mam i też są bardzo fajne. Takie mięciutkie i miłe.

Cytat:
śliczny kocyk sama bym taki kupiła za dychę jakbym miała taki sklep u siebie poszukam czy w Rzeszowie gdzieś jest

ha jest w Rzeszowie
CH TESCO
al. Powstańców Warszawy 13

a nie wiesz czasem do kiedy będa te kocyki w promocji? to jakaś stała promocja czy oferta wyprzedażowa po prostu?
Kurcze nie mam pojęcia, ale chyba dopiero weszły do promocji bo było ich jeszcze bardzo dużo
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:09   #1746
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Ciesze się, że podobają się wam zakupy
zakupki super
co do lampy - bardzo dobra na pierwsze pol roku.. potem jak maluch zacznie raczkowac moze byc problem, bo bedzie probowal ja wywrocic - najpierw ciagnac przypadkowo jak za wszystko w obrebie jego raczek, a potem z premedytacja, zeby zobaczyc jak upada
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:14   #1747
moniczka2123
Zadomowienie

wykoncza mnie te kabarety
posikam sie ze smiechu

Stary 2011-06-04, 21:15   #1748
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
zakupki super
co do lampy - bardzo dobra na pierwsze pol roku.. potem jak maluch zacznie raczkowac moze byc problem, bo bedzie probowal ja wywrocic - najpierw ciagnac przypadkowo jak za wszystko w obrebie jego raczek, a potem z premedytacja, zeby zobaczyc jak upada
No trudno będę przywiązywać do łóżka, albo do szafy Nic innego nie znalazłam co by mi się podobało, a musiałam poszukać, żeby karmić w nocy
Stary 2011-06-04, 21:24   #1749
Natka_
Zakorzenienie

Meszsares jak tam remont?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Ostatnio szukałaś pampersów Dady te z promocji, jaki Twoja córa rozmiar nosi? Bo tam w tej biedronce naprzeciw dworca widziałam, że jeszcze były chyba do 3
Stary 2011-06-04, 21:43   #1750
youyou
Zakorzenienie

przyznam się bez bicia że dziś zgrzeszyłam i niewiele leżałam przyjechał mój chrześniak, prawie 3 latek i dzieciaki szalały. Kupiliśmy Filipowi wieeelki basen i radochy było co nie miara, potem grill, rozpusta żołądkowa i teraz padam..
A mała w brzuchu szaleje jak nigdy

Co do wagi sprzed ciąży to z Filipem do formy doszłam jakoś w niecałe pół roku. Jak wróciłam do pracy to wszyscy się dziwili czy ja dziecko urodziłam

Moniczka ja jestem może zbyt honorowa ale tez bym tych pieniedzy nie przyjęła od matki... żeby mi potem wypominała? o nieeee

Lilka to już naprawdę z górki, buziaki dla Was
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:47   #1751
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A teraz proszę o pomoc. youyou, nerolka, Monia, Aga, Zanka i inne dzieciatki - powiedzcie, jak u Was jest z pościelą? Chodzi mi o kołdrę konkretnie. Kupujecie? Bo ostatnio słyszę z różnych stron, żeby nie kupować, bo teraz w lato to wystarczy kocykiem lekkim albo flanelką nakryć, potem np. śpiworek dać albo grubszy kocyk.
Mi bardzo zależy, żeby dziecka nie przegrzewać. Chcę żeby miał w pokoju te 20 stopni, bo uważam że tak najzdrowiej. No i gruba kołdra też mi do tego jakoś nie pasuje. Zastanawiam się czy ją w ogóle teraz, od razu, kupować? Poradzicie?
Jak masz ja gdzie trzymac, to kup, kiedys sie przyda A tak na serio, to ja przy pierwszym dziecku oczywiscie kupilam od razu caly komplet, ale poszedl od razu do szafy. Moje zimowe dziecko przykrywalam albo rozkiem, albo kocykiem, troche spalo w spiworku. A temp. w nocy w zimie ok 20 st. Kolderke dalam dopiero jak przenieslismy ja do jej pokoiku, czyli jak miala 6 m-cy. Teraz tez nie wyciagam koldry od razu.

A ja mialam dzis calodzienny odwyk od wizazu i w ogole bardzo intensywny dzien.
Rano Wiki mial wystepy na Dzien Matki i Ojca, potem piknik rodzinny, potem pojechalysmy na bulwary na parade smokow, powrot do domu, obiad, odpoczynek i znowu plac zabaw. No i to wszytsko sama z brzuchem i dwojka dzieci w tym upale. Dziewczyny padly jak zabite, a ja tez juz wyciagam nogi w lozku. Jutro zdecydowanie spokojniej planuje spedzic dzien. Moze zabiore je na basen?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 21:51   #1752
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecane fotki z zakupami I oczywiście mój cudowny wiatrak przy którym siedzę odkąd wróciłam
Hihi widzę, ze pomysł na lampę sie przydał oglądałam dzisiaj taką w Merkury Market bo chcieliśmy mamie do sypialni kupić powiedz mi, ma regulacje intensywności światła? tzn czy możesz przyciemniać, rozjaśniać, czy tylko włączyc na stałe światło?
Cytat:
Któraś ma ochotę na ciacho?

zamorduje........ ale nie nie nie nie będę teraz biszkopta ucierać! chociaż takie ciasto drożdżowe z truskawami też bym zjadła... może jutro zrobię

Cytat:

a moja mi nogę wystawia z boku zaraz pod ostatnimi żebrami i jak pogłaskam to na chwilę schowa a zaraz od nowa w to samo miejsce pcha stópkę.. mała wredotka bo się nawet ruszyć wtedy nie mogę bo mi coś blokuje
Znam to
Cytat:
Nerolko wklejam zdjęcia kocyka Jest bardzo miły w dotyku,bawełniany, żółty,jedna strona w paski z kaczuszką
A przechodziłam obok 5-10-15 i nie chcialo mi się zajrzeć.... genialny ten kocyk!

Cytat:
Poprałam dzisiaj ubranka i zapach ich jest poprostu obłędny, mogę wąchać i wąchać I wiecie co? Jak nie lubię prasować to dzisiaj mi to sprawiało tyle przyjemności! Jeszcze pościel, pieluszki, okrycie z fotelika i wózka.
A mnie się pralka chyba zepsuła leje się spod niej woda....

Ehhh robię kolacyjke.... dla męża barszcz z uszkami a dla mnie frytki z majonezem i lodowata cola do tego ojjj będzie zgaga

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:02   #1753
Makobratek
Rozeznanie

Dziewczyny dziękuję za kciuki i gratulacje odnośnie wizyty
Co do wymazu na paciorkowca to w niektórych labach diagnostyki robią (zadzwonię i zapytam) i wyślę też maila do gina czu może pobrać na wizycie (chyba nie będzie za późno bo będę wtedy w 34 tc 3 d).

Mam zamiar zamówić rożek, przybornik i poduszkę do wózka u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16638913.
Zanka- ty chyba zamawiałaś u niego przybornik? Napisz proszę czy jesteś zadowolona z wykonania, materiału itp.
Macie lub zamierzacie kupować rożki i przyborniki? Wiem, że wakacyjny dzidziuś niewiele skorzysta z rożka, ale jak rodzinka wpadnie z odwiedzinami to każdy chce maleństwo w różku, bo inaczej się boją wziąć na ręce i m.in. z tego powodu chcę zamówić.

Śliczne zakupy(zwłaszcza kocyk, ale ja strasznie kocykowa jestem - już mam 4 i mogłabym mieć więcej, ach ).
Lubię oglądać Wasze zdobycze, czasami otwieram szafę z rzeczami dla małej i sobie oglądam I pomyśleć, że za niedługo wszystko będzie w użyciu
W przyszłym tygodniu zaczynam wlk pranie i prasowanie.

Czy któraś z Was lubi piec muffinki? Ja uwielbiam dzisiaj robiła ze śliwkami i najlepsze muffinki to właśnie takie mokre z owocami.

Zmykam pod prysznic, bo strasznie boli mnie głowa
Trzymajcie się babeczki i nie dajcie upałom
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:03   #1754
brunetka2000
Zakorzenienie

agulaaabar no niestety lampa tylko włącza się i wyłącza, jedynie co jest regulowane to wysokość, bardziej brałam pod tym względem bo jak widać mam w pokoju skosy i bałam się, że inna nie wejdzie

Boże ja to chyba analfabetka jestem, czy ja dobrze to napisałam ??????????? włącza czy włancza ???

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-04 o 22:09
Stary 2011-06-04, 22:12   #1755
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Meszsares jak tam remont?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Ostatnio szukałaś pampersów Dady te z promocji, jaki Twoja córa rozmiar nosi? Bo tam w tej biedronce naprzeciw dworca widziałam, że jeszcze były chyba do 3
a dziekuje Kochana, remont posuwa sie do przodu, poniewaz nie byl szarokozakrojony to mozna powiedziec, ze prawie juz sie skonczyl jeszcze poczekamy z tydzien-dwa na meble kuchenne i bedzie sie mozna przeprowadzac..
a tak, te Dady z Biedrony naprzeciwko dworca widzialam, ale moja cora wazy 14kg takie rozmiary (4, 4+, 5) znikaja w try miga, bo sie ich najdluzej uzywa, a te mniejsze to sa zwykle na troszke, dlatego nie schodza tak szybko. ale dziekuje za info

co do formy i wagi po ciazy - powrot do "normalnosci" zajal mi 3 miesiace, w sumie nieduzo
auuuua, ale mnie Mala kopie, najadlam sie truskawek, to pewnie dlatego- reakcja a slodkie
Stary 2011-06-04, 22:29   #1756
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
a dziekuje Kochana, remont posuwa sie do przodu, poniewaz nie byl szarokozakrojony to mozna powiedziec, ze prawie juz sie skonczyl jeszcze poczekamy z tydzien-dwa na meble kuchenne i bedzie sie mozna przeprowadzac..
a tak, te Dady z Biedrony naprzeciwko dworca widzialam, ale moja cora wazy 14kg takie rozmiary (4, 4+, 5) znikaja w try miga, bo sie ich najdluzej uzywa, a te mniejsze to sa zwykle na troszke, dlatego nie schodza tak szybko. ale dziekuje za info
ile ma twoja córa latek?
ja muszę mojego na bilans umówić jestem ciekawa ile waży

My byliśmy w Ikei po kocyk dla małego dziadki mu kupili.
Ale się tam najadłam na wyjściu jeszcze kiełbasę z grilla.Teraz wypiłam 3 szkl koktajlu truskawki-jagody
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:30   #1757
moniczka2123
Zadomowienie

ZNAJAC ZYCIE JA NIE WROCE DO FORMY Z PRZED CIAZY I BEDE WIELKIM GRUBASEM

Stary 2011-06-04, 22:35   #1758
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A mnie się pralka chyba zepsuła leje się spod niej woda....
Kurcze jak pralka strzeli to jest kłopot. Spod mojej też ostatnio wyciekała woda Ale jakoś się sama naprawiła, bo włączyłam kolejne i już nie ciekło Pewnie coś się zapchało.

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Śliczne zakupy(zwłaszcza kocyk, ale ja strasznie kocykowa jestem - już mam 4 i mogłabym mieć więcej, ach ).
To też mój 4 kocyk, całkiem przypadkowo! Nie planowałam więcej, ale jak go zobaczyłam bawełniany i to za 9,99 to sama ręka sięgneła po niego Ale więcej nie kupuję! A jeszcze chciałam z moterhood kupić, bo są śliczne, ale odpuszczę bo na cóż mi tyle tego

Cytat:
Aaaa to jak końcówka to super
Faktycznie to takich dużych rozmiarów Dady już niestety nie było Ja to się nie znam jeszcze jaki rozmiar dla jakich dzieci, wiem tylko że radzicie kupić 1, więc kupuję hihi
Stary 2011-06-04, 22:37   #1759
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
agulaaabar no niestety lampa tylko włącza się i wyłącza, jedynie co jest regulowane to wysokość, bardziej brałam pod tym względem bo jak widać mam w pokoju skosy i bałam się, że inna nie wejdzie

Boże ja to chyba analfabetka jestem, czy ja dobrze to napisałam ??????????? włącza czy włancza ???
No u mnie akurat nie gra roli wysokość lampy u siebie mam własnie taką z regulacją - myslę że do wstawania do malej będzie idealna a właśnie podobną chciałam mamie, też z regulacją

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:40   #1760
moniczka2123
Zadomowienie

http://www.pudelek.pl/artykul/32886/...kladce_voguea/

Stary 2011-06-04, 22:56   #1761
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

To też mój 4 kocyk, całkiem przypadkowo! Nie planowałam więcej, ale jak go zobaczyłam bawełniany i to za 9,99 to sama ręka sięgneła po niego Ale więcej nie kupuję! A jeszcze chciałam z moterhood kupić, bo są śliczne, ale odpuszczę bo na cóż mi tyle tego
Kocyków nigdy za wiele Filip ma chyba z 7 (małe, duże, cienkie, grube) i wszystkie używamy nie było nigdy problemu że kocyk nie jest odpowiedni
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:07   #1762
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Kocyków nigdy za wiele Filip ma chyba z 7 (małe, duże, cienkie, grube) i wszystkie używamy nie było nigdy problemu że kocyk nie jest odpowiedni
Kusisz
Stary 2011-06-04, 23:11   #1763
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Czesc Kochane

Ja ciagle nadaje ze szpitalnego lozka ale juz chyba blizej niz dalej heh dzis zaczelysmy z Karolinką 36 tydzien czyli 9 miesiac za tydzien jak to powiedzieli " wyciagna cegły" czyli wreszcie obniza to lozko heh poza tym jeden dzien mialam temp i robili mi badania krwi moczu i CRP, anemia jak byla tak jest CRP troche podwyzszone ale nic nie powiedzieli mocz ladny leze i zdycham z goraca jeszcze jakies 2 tyg i odstawia leki zobaczymy co sie bedzie dzialo

Pozdrawiam Was wszystkie dziekuje za kciuki a prosze o jeszcze
Lilka trzymaj się Jeszcze trochę ci tylko zostało A kciuki oczywiście że zaciśnięte

Cytat:
No świetne zakupy

Cytat:
Crazy-ja wstawiałąm fotki brzucha po porodzie.
Teraz mam jeszcze mniejszy czyli niemal wklęsły.
Nie mam rozstępów.Żadnej fałdy skóry.
Tak jak Brumek() pisała
Nerolka jak ja ci zazdroszczę tego że masz już prawie wklęsły brzuch Ja się pewnie troszkę pomęczę, ale myślę że dam radę i jakiś czas po porodzie wrócę do formy Ale rozumiem cię - też mam koleżankę, która jest strasznie szczuplutka - przy wzroście 170 ma chyba 46 kg i za nic nie może przytyć, chociaż potrafi jeść za trzech. Taka uroda po prostu

A teraz będę się chwalić
W klubie wkleiłam zdjęcie golasa z dnia dzisiejszego, a poniżej ubranego I to na dodatek w mój najnowszy nabytek - sukienkę nabytą dzisiaj i wybraną przez mojego mężusia Będę miała na wyjście ze szpitala, bo jest super przewiewna i nie jest ciążowa

A Brumek pytałaś o pościel chyba No więc my kupiliśmy, ale to ze wzgledu na to, że teściowie zaoferowali się, że oni kupują łóżeczko i wszystko naokoło łóżeczkowe, czyli materac, pościel itp. No więc kupiliśmy z firmy bon dodo poszewki, które są świetne gatunkowo, a pościel z firmy gluck z aloesem Na razie mamy wszystko schowane i mam zamiar wyciągnąć to dopiero na zimę, może poza ochraniaczem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0306.jpg (43,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0307.jpg (47,3 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-06-04 o 23:15
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:25   #1764
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to co Ci na SR mówią? Bo my to już przywykłyśmy że taki "wyjątek" się nam trafił (bez urazy )
Nic nie mówią, bo śmiałości nie mają
Tylko patrzą tak z niedowierzaniem. na początku pewnie myślały, że to dużo mniej zaawansowana ciąża do nich. Ale jak przyszło do mówienia na kiedy sie ma termin, to wszystkie dziewczyny zaczęły się bardzo podejrzliwie patrzeć

Cytat:
Dokładnie tak! Każda pierworówka myśli, że wszytsko jest potrzebne na już, a tak nie jest. Moja pierwsza lista miała 3 kartki A4, ale kiedy przejrzałam ją raz jeszcze, poczytałam, podowiadywałam się to połowę wykreśliłam, bo po co kupować coś co mi się odrazu nie przyda? Czasami zachowujemy się tak jakbyśmy rodząc zamykały możliwość dokupiennia czegoś, a przecież sklepy będą dalej istnieć
Otóż to! Już kilka takich "pewniaków" odrzuciłam. Teraz są takie czasy, że w zasadzie wszystko można kupić o każdej porze dnia i nocy

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wiem wiem ale ja strasznie chcialabym wczesniej urodzic 37-38 tc
Ja też bym chciała w 38 Ale ani minuty wcześniej!!!
Na ostatniej SR położna nam mówiła, że "najładniejsze" porody są właśnie w 38 i 39 tygodniu.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Brumek widzę, ze z kołderką już postanowione - ja też bym nie kupiła gdybym nie miała, dopiero na jesień bo nie mam zamiaru dziecka przegrzewać - to chyba gorsze od przeziębienia.... dziecko się męczy, potówki itd..... a że dostałam od siostry nowy komplet no to siedzi zapakowany i będzie czekał na zimne noce
Pewnie że gorsze! Tym bardziej że u większości dzieci (a potem i dorosłych) ta podatność na przeziębienia bierze się własnie ze zbyt cieĻlego chowu w dzieciństwie, przez co organizm nie nabiera odporności.

Cytat:
Nie mam rozstępów.Żadnej fałdy skóry.
Tak jak Brumek() pisała
Mogłabyś mnie zarazić tą dziwną, nietypową przypadłością (mam na myśli brak dyndającego brzucha po porodzie).
Powiem Ci, że tym bardziej mnie to dziwi, że przecież Ty ma czwórkę dzieci, a nie jedno! Ten brzuch to Ci powinien po kolana wisieć Przyznaj się, Ty ich wcale nie urodziłaś, tylko wyciągnęłaś z kapusty!!!

Cytat:
Mi się wydaje, że taka lampa to wszędzie pasuje. Jest prosta i uniwersalna.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Serio?!?! Bo ja mam dwa na razie (jeden superowy, drugi byle jaki) i miałabym ochotę jeszcze jakiś fajny, porządny kupić, ale się powstrzymuję, bo mi się wydaje że i tak nigdy nie użyję. Ale skoro tak piszesz... To chyba nie będę sie powstrzymywać Albo chociaż przemyślę to ponownie
Stary 2011-06-04, 23:28   #1765
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Makobratek u mnie w szpitalu zalecają po 36 tygodniu, bo podobno badanie jest ważne 4 tygodnie.

Dziewczyny pomocy. Bardzo bolał mnie dziś sutek, ale sobie myśle, ze może to te wszystkie procesy z laktacją, ale teraz jak się kąpałam to zauważyłam na tej otoczce taką górkę, dość twardą i głupia nacisnęłam (ale niezbyt mocno) i wyleciała ropa Co to może być? Gina mam dopiero w środe to się zapytam. Ale boli troche. Moze by tym bephantenem posmarować

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:29   #1766
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy. Bardzo bolał mnie dziś sutek, ale sobie myśle, ze może to te wszystkie procesy z laktacją, ale teraz jak się kąpałam to zauważyłam na tej otoczce taką górkę, dość twardą i głupia nacisnęłam (ale niezbyt mocno) i wyleciała ropa Co to może być? Gina mam dopiero w środe to się zapytam. Ale boli troche. Moze by tym bephantenem posmarować
A jesteś pewna że to ropa? Bo u mnie też się czasem tak sączy po kropelce... siara Ona ma taki paskudny, lekko żółtawy kolorek
Stary 2011-06-04, 23:32   #1767
sygine
Zadomowienie

Dobranoc dziewczyny
Miłego jutrzejszego dnia życzę, bo pewnie dopiero wieczorem zajrzę
Kolorowych snów
Stary 2011-06-04, 23:38   #1768
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ile ma twoja córa latek?
ja muszę mojego na bilans umówić jestem ciekawa ile waży

My byliśmy w Ikei po kocyk dla małego dziadki mu kupili.
Cora ma 20 miesiecy... wiem, ciezka jest, ale to duze dziecko, zawsze byla duza (nie mylic z gruba hi hi)
kurcze, tez musze sie wybrac do IKEI, tyle ze ja na zakupy meblowe..
Stary 2011-06-04, 23:40   #1769
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za kciuki i gratulacje odnośnie wizyty
Co do wymazu na paciorkowca to w niektórych labach diagnostyki robią (zadzwonię i zapytam) i wyślę też maila do gina czu może pobrać na wizycie (chyba nie będzie za późno bo będę wtedy w 34 tc 3 d).

Mam zamiar zamówić rożek, przybornik i poduszkę do wózka u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16638913.
Zanka- ty chyba zamawiałaś u niego przybornik? Napisz proszę czy jesteś zadowolona z wykonania, materiału itp.
Macie lub zamierzacie kupować rożki i przyborniki? Wiem, że wakacyjny dzidziuś niewiele skorzysta z rożka, ale jak rodzinka wpadnie z odwiedzinami to każdy chce maleństwo w różku, bo inaczej się boją wziąć na ręce i m.in. z tego powodu chcę zamówić.

Lubię oglądać Wasze zdobycze, czasami otwieram szafę z rzeczami dla małej i sobie oglądam I pomyśleć, że za niedługo wszystko będzie w użyciu
W przyszłym tygodniu zaczynam wlk pranie i prasowanie.

Czy któraś z Was lubi piec muffinki? Ja uwielbiam dzisiaj robiła ze śliwkami i najlepsze muffinki to właśnie takie mokre z owocami.

Zmykam pod prysznic, bo strasznie boli mnie głowa
Trzymajcie się babeczki i nie dajcie upałom
nie zamawiałam nic od tego sprzedawcy, przybornika w ogóle nie zamawiałam

a co do kołdry to ja nie kupowałam, przy Filipie się nie przydała
ani poduszka
teraz mam prześcieradła, ochraniacz i kocyki
po co więcej

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 00:09   #1770
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jesteś pewna że to ropa? Bo u mnie też się czasem tak sączy po kropelce... siara Ona ma taki paskudny, lekko żółtawy kolorek
Ropa, bo zaraz za tym wyleciało troche tego samego tylko podbarwione krwią. No i to nie na samym sutku (tam mam czasem kropelki) tylko na tej otoczce

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości