|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
super zakupy ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- pycha ja zjadłam koktajl z truskawek zmiksowanych ze smietana
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama bym taki kupiła za dychę jakbym miała taki sklep u siebie poszukam czy w Rzeszowie gdzieś jest ![]() ha jest w Rzeszowie CH TESCO al. Powstańców Warszawy 13 a nie wiesz czasem do kiedy będa te kocyki w promocji? to jakaś stała promocja czy oferta wyprzedażowa po prostu?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-04 o 20:53 |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo ich było, więc spokojnie
Powiem ci jeszcze, że chodzi u nas na najniższym stopniu 1 bo jak włączyłam 3 to głowę mi prawie urwało, a na fotelu leżały moje notatki i zaczęły fruwać po pokoju Ciesze się, że podobają się wam zakupy Powiedzcie szczerze czy ta lampa pasuje do tego pokoiku ??? |
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to masz pamięć my cały dzień nad wodą byliśmy, dopiero do domu weszłam i szybko czytam czy ktoś nie urodził a tu Beatka tak dokładnie pamięta co kiedyś pisałam... to miłe
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z bobasa też mam i też są bardzo fajne. Takie mięciutkie i miłe. Cytat:
|
||
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do lampy - bardzo dobra na pierwsze pol roku.. potem jak maluch zacznie raczkowac moze byc problem, bo bedzie probowal ja wywrocic - najpierw ciagnac przypadkowo jak za wszystko w obrebie jego raczek, a potem z premedytacja, zeby zobaczyc jak upada
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
posikam sie ze smiechu
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę przywiązywać do łóżka, albo do szafy |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Meszsares jak tam remont?
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Ostatnio szukałaś pampersów Dady te z promocji, jaki Twoja córa rozmiar nosi? Bo tam w tej biedronce naprzeciw dworca widziałam, że jeszcze były chyba do 3 |
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
przyznam się bez bicia że dziś zgrzeszyłam i niewiele leżałam
przyjechał mój chrześniak, prawie 3 latek i dzieciaki szalały. Kupiliśmy Filipowi wieeelki basen i radochy było co nie miara, potem grill, rozpusta żołądkowa i teraz padam..A mała w brzuchu szaleje jak nigdy Co do wagi sprzed ciąży to z Filipem do formy doszłam jakoś w niecałe pół roku. Jak wróciłam do pracy to wszyscy się dziwili czy ja dziecko urodziłam ![]() Moniczka ja jestem może zbyt honorowa ale tez bym tych pieniedzy nie przyjęła od matki... żeby mi potem wypominała? o nieeee ![]() Lilka to już naprawdę z górki, buziaki dla Was
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na serio, to ja przy pierwszym dziecku oczywiscie kupilam od razu caly komplet, ale poszedl od razu do szafy. Moje zimowe dziecko przykrywalam albo rozkiem, albo kocykiem, troche spalo w spiworku. A temp. w nocy w zimie ok 20 st. Kolderke dalam dopiero jak przenieslismy ja do jej pokoiku, czyli jak miala 6 m-cy. Teraz tez nie wyciagam koldry od razu.A ja mialam dzis calodzienny odwyk od wizazu i w ogole bardzo intensywny dzien. Rano Wiki mial wystepy na Dzien Matki i Ojca, potem piknik rodzinny, potem pojechalysmy na bulwary na parade smokow, powrot do domu, obiad, odpoczynek i znowu plac zabaw. No i to wszytsko sama z brzuchem i dwojka dzieci w tym upale. Dziewczyny padly jak zabite, a ja tez juz wyciagam nogi w lozku. Jutro zdecydowanie spokojniej planuje spedzic dzien. Moze zabiore je na basen? |
|
|
|
|
#1752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałam dzisiaj taką w Merkury Market bo chcieliśmy mamie do sypialni kupić powiedz mi, ma regulacje intensywności światła? tzn czy możesz przyciemniać, rozjaśniać, czy tylko włączyc na stałe światło?zamorduje........ ale nie nie nie nie będę teraz biszkopta ucierać! chociaż takie ciasto drożdżowe z truskawami też bym zjadła... może jutro zrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
genialny ten kocyk!Cytat:
Ehhh robię kolacyjke.... dla męża barszcz z uszkami a dla mnie frytki z majonezem i lodowata cola do tego ojjj będzie zgaga
|
||||
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za kciuki i gratulacje odnośnie wizyty
Co do wymazu na paciorkowca to w niektórych labach diagnostyki robią (zadzwonię i zapytam) i wyślę też maila do gina czu może pobrać na wizycie (chyba nie będzie za późno bo będę wtedy w 34 tc 3 d ).Mam zamiar zamówić rożek, przybornik i poduszkę do wózka u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16638913. Zanka- ty chyba zamawiałaś u niego przybornik? Napisz proszę czy jesteś zadowolona z wykonania, materiału itp. ![]() Macie lub zamierzacie kupować rożki i przyborniki? Wiem, że wakacyjny dzidziuś niewiele skorzysta z rożka, ale jak rodzinka wpadnie z odwiedzinami to każdy chce maleństwo w różku, bo inaczej się boją wziąć na ręce i m.in. z tego powodu chcę zamówić.Śliczne zakupy (zwłaszcza kocyk, ale ja strasznie kocykowa jestem - już mam 4 i mogłabym mieć więcej, ach ).Lubię oglądać Wasze zdobycze, czasami otwieram szafę z rzeczami dla małej i sobie oglądam ![]() W przyszłym tygodniu zaczynam wlk pranie i prasowanie. Czy któraś z Was lubi piec muffinki? Ja uwielbiam i najlepsze muffinki to właśnie takie mokre z owocami.Zmykam pod prysznic, bo strasznie boli mnie głowa ![]() Trzymajcie się babeczki i nie dajcie upałom
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar no niestety lampa tylko włącza się i wyłącza, jedynie co jest regulowane to wysokość, bardziej brałam pod tym względem bo jak widać mam w pokoju skosy i bałam się, że inna nie wejdzie
Boże ja to chyba analfabetka jestem, czy ja dobrze to napisałam ??????????? włącza czy włancza ???
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-04 o 22:09 |
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze poczekamy z tydzien-dwa na meble kuchenne i bedzie sie mozna przeprowadzac..a tak, te Dady z Biedrony naprzeciwko dworca widzialam, ale moja cora wazy 14kg takie rozmiary (4, 4+, 5) znikaja w try miga, bo sie ich najdluzej uzywa, a te mniejsze to sa zwykle na troszke, dlatego nie schodza tak szybko. ale dziekuje za infoco do formy i wagi po ciazy - powrot do "normalnosci" zajal mi 3 miesiace, w sumie nieduzo ![]() auuuua, ale mnie Mala kopie, najadlam sie truskawek, to pewnie dlatego- reakcja a slodkie |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę mojego na bilans umówić jestem ciekawa ile waży ![]() My byliśmy w Ikei po kocyk dla małego dziadki mu kupili. Ale się tam najadłam na wyjściu jeszcze kiełbasę z grilla.Teraz wypiłam 3 szkl koktajlu truskawki-jagody
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
ZNAJAC ZYCIE JA NIE WROCE DO FORMY Z PRZED CIAZY I BEDE WIELKIM GRUBASEM
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jak pralka strzeli to jest kłopot. Spod mojej też ostatnio wyciekała woda
Ale jakoś się sama naprawiła, bo włączyłam kolejne i już nie ciekło Pewnie coś się zapchało.Cytat:
Nie planowałam więcej, ale jak go zobaczyłam bawełniany i to za 9,99 to sama ręka sięgneła po niego![]() Cytat:
Faktycznie to takich dużych rozmiarów Dady już niestety nie było Ja to się nie znam jeszcze jaki rozmiar dla jakich dzieci, wiem tylko że radzicie kupić 1, więc kupuję hihi |
||
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u siebie mam własnie taką z regulacją - myslę że do wstawania do malej będzie idealna a właśnie podobną chciałam mamie, też z regulacją
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip ma chyba z 7 (małe, duże, cienkie, grube) i wszystkie używamy nie było nigdy problemu że kocyk nie jest odpowiedni
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze trochę ci tylko zostało A kciuki oczywiście że zaciśnięte Cytat:
![]() Cytat:
Ale rozumiem cię - też mam koleżankę, która jest strasznie szczuplutka - przy wzroście 170 ma chyba 46 kg i za nic nie może przytyć, chociaż potrafi jeść za trzech. Taka uroda po prostu A teraz będę się chwalić ![]() W klubie wkleiłam zdjęcie golasa z dnia dzisiejszego, a poniżej ubranego I to na dodatek w mój najnowszy nabytek - sukienkę nabytą dzisiaj i wybraną przez mojego mężusia Będę miała na wyjście ze szpitala, bo jest super przewiewna i nie jest ciążowa ![]() A Brumek pytałaś o pościel chyba No więc my kupiliśmy, ale to ze wzgledu na to, że teściowie zaoferowali się, że oni kupują łóżeczko i wszystko naokoło łóżeczkowe, czyli materac, pościel itp. No więc kupiliśmy z firmy bon dodo poszewki, które są świetne gatunkowo, a pościel z firmy gluck z aloesem Na razie mamy wszystko schowane i mam zamiar wyciągnąć to dopiero na zimę, może poza ochraniaczem
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-04 o 23:15 |
|||
|
|
|
#1764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko patrzą tak z niedowierzaniem. na początku pewnie myślały, że to dużo mniej zaawansowana ciąża do nich. Ale jak przyszło do mówienia na kiedy sie ma termin, to wszystkie dziewczyny zaczęły się bardzo podejrzliwie patrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ani minuty wcześniej!!! Na ostatniej SR położna nam mówiła, że "najładniejsze" porody są właśnie w 38 i 39 tygodniu. Cytat:
Mogłabyś mnie zarazić tą dziwną, nietypową przypadłością (mam na myśli brak dyndającego brzucha po porodzie).Powiem Ci, że tym bardziej mnie to dziwi, że przecież Ty ma czwórkę dzieci, a nie jedno! Ten brzuch to Ci powinien po kolana wisieć Mi się wydaje, że taka lampa to wszędzie pasuje. Jest prosta i uniwersalna. Cytat:
To chyba nie będę sie powstrzymywać Albo chociaż przemyślę to ponownie
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Makobratek u mnie w szpitalu zalecają po 36 tygodniu, bo podobno badanie jest ważne 4 tygodnie.
![]() Dziewczyny pomocy. Bardzo bolał mnie dziś sutek, ale sobie myśle, ze może to te wszystkie procesy z laktacją, ale teraz jak się kąpałam to zauważyłam na tej otoczce taką górkę, dość twardą i głupia
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona ma taki paskudny, lekko żółtawy kolorek
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dziewczyny
![]() Miłego jutrzejszego dnia życzę, bo pewnie dopiero wieczorem zajrzę ![]() Kolorowych snów
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)kurcze, tez musze sie wybrac do IKEI, tyle ze ja na zakupy meblowe..
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kołdry to ja nie kupowałam, przy Filipie się nie przydała ani poduszka teraz mam prześcieradła, ochraniacz i kocyki po co więcej
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

I oczywiście mój cudowny wiatrak przy którym siedzę odkąd wróciłam 

pycha 

genialny ten kocyk!
Zakończone: 2
).
takie rozmiary (4, 4+, 5) znikaja w try miga, bo sie ich najdluzej uzywa, a te mniejsze to sa zwykle na troszke, dlatego nie schodza tak szybko. ale dziekuje za info
Ale jakoś się sama naprawiła, bo włączyłam kolejne i już nie ciekło
)