|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
czyli jest mozliwosc ze te z brzucha zniknal po ciazy??
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
Wczoraj wieczorem wkurzyłam się na mojego P., ale na szczęście szybko mi przeszło jak sobie popłakałam Ale jakoś nie miałam weny do pisania...A dzisiaj już mi całkiem dobrze, tylko straaaasznie gorąco ![]() W ogóle to Marina i Beata i Brunetka gratuluję zakończonych sesji Mam nadzieję, że pozostałe też szybko i bezboleśnie wszystko zaliczą ![]() Zmalowana mi się też wydaje że ten brzuś trochę ci opadł, ale to jeszcze w końcu nic nie znaczy Zresztą sama mam wrażenie że mój ciut też opadł. Jak się zmobilizuję to dzisiaj zrobię fotkę i wkleję, bo w końcu jutro zaczynamy 35 tc
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Kochane
Ja ciagle nadaje ze szpitalnego lozka ale juz chyba blizej niz dalej heh dzis zaczelysmy z Karolinką 36 tydzien czyli 9 miesiac poza tym jeden dzien mialam temp i robili mi badania krwi moczu i CRP, anemia jak byla tak jest mocz ladny leze i zdycham z goraca zobaczymy co sie bedzie dzialo![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-06-04 o 14:27 |
|
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma takiej możliwości. Może będą bledsze ale będą. Ją nie miałam na brzuchu. Tylko mam piersi poorane i 2 małe rozstepy na jednym udzie. Nadal mam nadzieję że więcej mi się nie pojawi
|
|
#1685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak sie cieszylam ze cala ciaze nic a tu ku**a terazn a sam koniec taki zonk................... ale jest goraco.............uffff. ......................... . |
||
|
|
|
#1686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie wydałam majątek w aptece internetowej, a kupiłam tylko część zapotrzebowania Cytat:
z tego co obserwuje u innych mam to znikac nie znikają, jedyne co bledną, nieco sie spłycają i tyle wiecie co kochane od tygodnia przestaje juz sobie radzić z opuchlizną, mało w które buty sie wbijam i zaczynam sie marwic czy to nie zatrucie ciązowe, tym bardziej ze w ciągu 4-5 dni przytyłam 2 kg. W poniedzialek mam wizyte zobaczymy co doktor powie
|
|
#1687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za Twoje egz. będę mocno trzymała kciuki! Cytat:
A bratowa faktycznie jakaś dziwna, może po prostu taka oschła, zimna osoba z niej, skoro Twojego męża traktuje podobnie. Ale musi Ci byc przykro, doskonale Cię rozumiem. Ale nie przejmuj się Cytat:
Miesiąc, ojj zleciiii... Cytat:
Mnie boli tak samo cały czas już od ok 2 m-cy... Ale się juz przyzwyczaiłam do tego bolu, ale czasem jak się przekręcam z boku na bok, czy idę, to aż krzyknę z bólu, taki jest kłujacy, przenikliwy. Jest cały czas. nerolka nic Cię nie przestało po porodzie boleć spojenie, czy może bardziej boli? Kochana ty się dołujesz, a my Ci wszystkie tak zazdrościmy tego spadku 11 kg ![]() Cytat:
35 tydzień ![]() Mi też lepiej jak sobie popłaczę czasem. W ciąży to nawet nie czasem. Teraz leciała reklama w tv, o tym, by szanować dziadków itp. i siedzę właśnie zalana łzami ![]() A tak w ogóle WITAM ! Byłam dziś na zakupach z mężulem ( ale mnie wkurza właśnie teraz, siedzi na fotelu i marudzi ) i kupiliśmy :- mleko bebilon1, żeby było, w razie W...nie wiem, jakoś coraz bardziej przeraża mnie karmienie cyckiem, wydaje mi się takie...straszne... - butelkę tommy tipee 150 ml - pieluszki jednorazowe z Biedry, Dada premium, chyba 3-6 kg, ok 70 sztuk chyba. - chusteczki nawilżane pampers w promocji za 4 paki 19 zł -o i tego Hipp od 1 dnia życia żel do mycia... - linomag zielony w aptece. Po każdym przebieraniu smarujecie nim pupkę? ( wiem, że juz to był 100 razy poruszany temat, no ale... )Potem mamy jechać do tzta na grilla, i nocować... Tak się uparł, mi się w ogóle nie chce, ale się poświęcę, żeby mu nie było przykro.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie dzwonił męzulek mój kochany w pracy jest kalafior sortuje bo na tym jego praca polega jedni tna on sortuje. no i dzwoni ja sobie mysle ze cos sie stało... a on mój KOCHANY MĘŻUS zadzwonił bo mu sie steskniło i pytał czy sie dobrze czujemy czy barus mi dokucza i ze musimy przetrwac jakos te 3 tygodnie i ze mu zle tam bez nas i ze nas bardzo kocha
bardzo mi poprawił humor tym telefonem mój kochany mąż chyba to już kiedys pisałam ale KOCHAM GO PONAD WSZYSTKO I JEST DLA MNIE CAŁYM ŚWIATEM!!! ![]() Przepraszam ale chcialam sie do kogos ucieszyc
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha Beatko doczytałam, że przed tobą jeszcze egzaminy, a nie koniec sesji Na pewno będzie dobrze ![]() Moniczka to jednak mama też ma czasem jakieś ludzkie odruchy Jakiś medal jej przygotuj
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciłam, padłam na łóżko i nie mam siły. Wydałam trochę kasy, ale za to jestem szczęśliwa bo już wszystko mam dla małej.
Na dodatek nie mogłam się oprzeć i kupiłam wentylator bo normalnie nie mogę wytrzymać w tym domu. Nerolka jak odpocznę to porobię jakieś fotki, teraz nie mam siły. A wy się nie pomyliłyście ? Dzisiaj sobota i musiałam nadrobić aż 5 stron
|
|
|
|
#1691 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
zniknać raczej nie znikną, raczej moga się spłycić i zblednąć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przykro było mi na początku jak wszyscy się dopytywali co i jak - rozumiecie a jak ona przed ponad pół roku z hakiem się nie zapytała o nic to już mam to gdzieś - nie potrzebuje wymuszonej uwagi z jej strony i tyle. Super że zakupki udane a butelkę TT gdzie kupiłas? w tesco widziałam ale chyba jakoś za 28zł była TT 125ml.Ja kupiłam avent - 2x125ml plus 260ml bo mam laktator avent więc jedna mała i tak do laktatora byłaby mi potrzebna bo kupiłam go na all bez butelki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- oj to poczekasz jeszcze chwile bo idę właśnie piec biszkopta i ugotować galaretkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-04 o 15:34 |
|||||||||
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: fajnie, wyobrażam sobie jak Ci lżej na sercu. jak odpoczniesz to chwal się, i napisz w którym sklepieA macie wkońcu wózek? teściówka dorzuciła się? Cytat:
jeszcze tydzień a potem niech się rodzi, co?Zaraz się zamknę w lodówce. |
||
|
|
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jako kosmetyczka (
) wypowiem się, że nie ma takiej możliwości żeby rozstępy znikły. Są to już linijne ubytki w skórze, które jedynie z czerwonych zrobią się z czasem perłowe. Moniczko, a tak poza tym masz super męża! Ja mam ten plus, że mogę z moim Tż-tem codziennie wieczorem pogadać na skype, bo ma tam neta A tak poza tym to zmobilizowałam się i poszłam po zakupy i na spacer z psem
|
#1694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kajool, youyou, nerolko, kuzynko Natki (żartuję - Natko oczywiście
), Moniczko, Justynko - dziękuję za kołderkowe porady Czyli potwierdziło się to co przypuszczałam, że kołderka jest w zasadzie... zbędna Na razie nie kupię - juz postanowiono. Może jesienią-zimą.Swoją drogą to zastanawiające, ilu rzeczy, które niby trzeba mieć, tak naprawdę NIE TRZEBA. Kupujemy tak hurtowo, troszkę bezmyślnie, a potem się okazuje że niepotrzebnie... Ciąża i poród, tak jak śluby, to wielki biznes. Trzeba te wszystkie rzeczy dzielić prze 8, żeby nie zwariować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam na zdjęciach w Klubie te Twoje kilogramy zbędne Wolne żarty ![]() Ale ja nie chciałam jej straszyć! Przecież to super, że to już tuż tuż! Ja się nie mogę doczekać ![]() Wszelki duch... Ciebie to tu nie było milion lat! Teraz musisz WSZYSTKO nadrobić! ![]() Cytat:
Lileczko, trzymajcie się dzielnie!!! ![]() Uff... umyłam właśnie dwa samochody Prawie w stroju toples, żeby trochę kolorku na dekolt i plecy złapać ![]() A teraz chwilka relaksu z gazetką (oczywiście typu "Dobra mama", "Mam dziecko, "Moje dziecko", bo nic innego teraz nie czytam ) mi się chyba należy
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-06-04 o 15:41 |
||||
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszmy sie, ze dotrwalysmy juz tak daleko i ze np. nie lezymy w szpitalu, jak cześc z nas. A ku****nie nam niewiele pomoże
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Brzuchatki, może macie jakieś sprawdzone miejsce wczasowe nad morzem z przystępnymi cenami?
![]() Chcielibyśmy z tż wyjechać gdzieś na tydzień gdzie można byłoby mieć ze sobą psa i dojście do morza było by dosyć blisko żebym się z moją piłką nie musiała kulać za daleko. Będę bardzo wdzięczna za jakieś namiary. |
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
marzena nie pomogę w tej sprawie
Nakładki na cycki to od razu warto używać czy jak będą brodawki poranione? Tantum rosa lepiej rozrobić w butelce z dziubkiem czy w spryskiwaczu?
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Kołderki też nie kupuję, mam śpiworek na szelkach. Wypad z koleżankami się udał, miło mi było, że chciały się ze mną pożegnać .
|
|
|
|
|
#1699 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Życzę żebyś doszła do takiej wagi z jaką TY się będziesz najlepiej czuć... Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to co Ci na SR mówią? Bo my to już przywykłyśmy że taki "wyjątek" się nam trafił (bez urazy )Czekaj czekaj, w kupie będzie raźniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc ja też się nie cieszę na razie że w 36tc żadnego dziada nie ma (tfu tfu.. )![]() ![]() ![]() Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-06-04 o 16:33 |
|||||
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
witam popołudniowo
miało być tak pięknie na zwolnieniu, a dalej mam zaległości ostatnio ledwo żyję, dopadło mnie jakieś paskudne przeziębienie, albo klima w pracy, albo od młodej się zaraziłam. I jeszcze te upały. Chorowanie w lecie jest paskudne i do tego w ciąży Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej to i humor się polepszyMajka na szczęście lepiej. Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka dla niej Oczywiście dalej nadrabiam i ciągle jestem w tyle.
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 9 m-c to już końcówka, tyle wytrzymałaś leżąc Trzymam dalej za Was ![]() Byłam w 5-10-15, duże promocje są. Dla zainteresowanych kupiłam kocyk 100% bawełna za 9,99 zł Przeceniony był z 29,99.---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
telik wpada i wypada
![]() ja całe szczęście jeszcze nie puchne, ale jestem na to gotowa w kazdej chwili |
|
|
|
#1703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie dzięki wam wszystkim za odpowiedzi w tej nurtującej mnie sprawie. Monia - właśnie z tego co ja słyszałam od moich znajomych to też im rok około zajął powrót do stanu sprzed ciąży. Widać Nerola dostała od rodziców niesamowity prezent w postaci genów. Ciekawe jak to u reszty z nas będzie, bo u Brumka wiadomo, u niej to nie będzie z czego chudnąć |
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A własnie - co się dzieje z Zanką??? coś długo jej nie ma u nas... edut: już znalazłam że pisała wczoraj bo mi umknęło i myślałam że nie dawała znaku życia kilka dni
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-04 o 17:21 |
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i jeszcze raz ponawiam pytanie, jak to jest z tymi kosmetykami Nivea, czy naprawdę nie można ich stosować od pierwszego dnia? Nie widziałam nic na etykiecie... skąd macie takie info? Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-06-04 o 17:20 |
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wcale nie równomiernie że się rozstępy robią i powiększają, tylko nagle trzask i już ![]() Cytat:
Mi też zdarza się tak skokowo tyć; czasem nic, a czasem + 2 kg albo waga mniejsza. To raczej nie zatrucie, bo ono ma też inne podłe objawy, to tylko ten tropikalny czerwiec :/
|
|
|
#1707 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez bede grillowac delikatnie ![]() na dzialeczce...... jutro do domu i znow blokowisko .............. ![]() Cytat:
![]() u mnie jeszcze konca nie widac ![]() ale spokojnie mam nadzieje ze i ja skoncze wyprawisko ![]() Cytat:
wiem wiem ale ja strasznie chcialabym wczesniej urodzic 37-38 tc Cytat:
ale to nie sa zle emocje ja poprostu lubie sobie tak czasem... po k*i po h* ![]() Cytat:
eh to tylko moge pozazdroscic......---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- eh... troche sobie pokimalismy niby 2 godzinki ale....zawsze cos...... czekam na Tż pojechal na rowerze po loda dla mnie ........ ide porozgladac sie po allegro cos moze kupie Igorkowi
|
|||||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzielna jesteś bardzo bardzo! już niedługo HEJ BRZUSZKI ![]() Ten dzień jest koszmarny..... nie dość, że 35,5 st! to byłam na zakupach z mamą i babcią - wesele za 2 tyg a one nie mają się w co ubrać..... i jedno jest pewne.... NIGDY WIĘCEJ! nie znam bardziej niezdecydowanych osób niż one dwie.... jestem po prostu wykończona......... Z lepszych wiadomości... kupiliśmy sobie dywanik do salonu trochę musialam wyrzucić ale i tak się opycham mam nadzieję że owoce nie są tuczące..... bo cukier to akurat muszę jeść - mam niedobór, a wole taki niż np batona![]() Zmalowana faktycznie jest niżej ten Twój brzusio zaczyna opadać![]() Brumek widzę, ze z kołderką już postanowione - ja też bym nie kupiła gdybym nie miała, dopiero na jesień bo nie mam zamiaru dziecka przegrzewać - to chyba gorsze od przeziębienia.... dziecko się męczy, potówki itd..... a że dostałam od siostry nowy komplet no to siedzi zapakowany i będzie czekał na zimne noce ![]() Humory co się dziwić..... końcówka ciąży, zmęczenie, ciągłe zmiany w wyglądzie i samopoczuciu, do tego takie upały... jakoś to musi z nas zejść..... ja wczoraj też miałam jakiś dziwny humor... na szczęscie nie kłóciłam się z tż ale miałam chandrę.... Dzisiaj bym się nie obraziła na kilka kropel deszczu bo naprawdę nie ma czym oddychać.... Mam się zabrać za malowanie drzewa w salonie.... ale nie mam siły ręką ruszyć nawet......
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tyły na opakowaniu jest informacja ze o 1 miesiaca zycia. |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja co prawda pierworódka, ale problem z kołderką miałam podobny, przewertowałam mnóstwo opinii, sama się zastanawiałam i wymyśliłam, ze nie kupuje kołderki. W lato będzie ciepło, więc kocyk albo nawet i pieluszka wystarczy, w chłodniejsze dni grubszy kocyk. Mam też dwa śpiworki i wolałabym, zeby w chłodne dni mała w nich spała, chyba że nie polubi to wtedy kupie jej kołderkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Ale jakoś nie miałam weny do pisania...
Mam nadzieję, że pozostałe też szybko i bezboleśnie wszystko zaliczą
dzis zaczelysmy z Karolinką 36 tydzien czyli 9 miesiac
poza tym jeden dzien mialam temp i robili mi badania krwi moczu i CRP, anemia jak byla tak jest
mocz ladny
zobaczymy co sie bedzie dzialo

) i kupiliśmy :

)
zębole
Zakończone: 2