Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-04, 22:20   #3571
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

moje radosne U;
I.owsianka na szklance mleka z ³y¿k± mas³a orzechowego, po³ow± banana, gar¶ci± truskawek,po³ow± wiejskiego,
II.dwie kromki ¿ytniego
z margaryna (dopiero siê kanpê³am ¿e u nas w domu nie je siê mas³a, kupiê sobiê),polêdwic± sopock± drobiow±,pomidorem,szczyp iorkiem i sol±
z reszt± wiejskiego ze ¶n. i kilkoma truskwami; kawa³ abruza
III.3grillowane skrzyde³ka w pikantej marynacie, kawa³ki cukinii w przyprawaach i marynacie na bazie oleju z pestek,grillowana z bekonem mielonym miêsem z kuracza i serem ¿ótym, sa³atka z pekinki,kukurydzy,pomidor a,dymki, i jaki¶ tam innych warzyw, w sosie vinegret (tak wiem ¿e b.t³usto)
IV.jajecznica z 2zielonych jaj na kapce oleju z twrogiem,szczypiokiem,pap ryk±,
lody ¶mietankowo-¶mietankowe z kilkoma ¶wie¿ymi truskawkami,kawa³ ek abruuza

pozdrawiam

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:21   #3572
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
moje radosne U;
I.owsianka na szklance mleka z ³y¿k± mas³a orzechowego, po³ow± banana, gar¶ci± truskawek,po³ow± wiejskiego,
II.dwie kromki ¿ytniego
z margaryna (dopiero siê kanpê³am ¿e u nas w domu nie je siê mas³a, kupiê sobiê),polêdwic± sopock± drobiow±,pomidorem,szczyp iorkiem i sol±
z reszt± wiejskiego ze ¶n. i kilkoma truskwami; kawa³ abruza
III.3grillowane skrzyde³ka w pikantej marynacie, kawa³ki cukinii w przyprawaach i marynacie na bazie oleju z pestek,grillowana z bekonem mielonym miêsem z kuracza i serem ¿ótym, sa³atka z pekinki,kukurydzy,pomidor a,dymki, i jaki¶ tam innych warzyw, w sosie vinegret (tak wiem ¿e b.t³usto)
IV.jajecznica z 2zielonych jaj na kapce oleju z twrogiem,szczypiokiem,pap ryk±,
lody ¶mietankowo-¶mietankowe z kilkoma ¶wie¿ymi truskawkami,kawa³ ek abruuza

pozdrawiam

Najwa¿niejsze, ¿e radosne, ¿e czujesz siê dobrze z takim jad³em i nie musisz siê dalej redukowaæ
Wcisnê³abym gdzie¶ orzeszki, ale poza tym ¶wietnie
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:29   #3573
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ

Najwa¿niejsze, ¿e radosne, ¿e czujesz siê dobrze z takim jad³em i nie musisz siê dalej redukowaæ
Wcisnê³abym gdzie¶ orzeszki, ale poza tym ¶wietnie
ju¿ nie mog³am.I tak nic nie schud³am a tylko wpêdza³am siê powtórnie w choróbsko. Id± wakacje, bêdê mia³a jak zawsze du¿o zajêc,ruchu, ¶wie¿e warzywa i owoce, cia³o siê wysmukli, a ja bêdê nareszcie wyluzowana
i nie chodzi tu o to ¿e jem sobie lody o 21, chodzi o sam fakt ¿e juz siê nie katujê bo inni ludzie maj± problem z moim wygl±dem. pffff niech siê sami odchudzaj±, ja wysiadam.pozatym mam cich± nadziejê ¿e podkêcê metbolzim wagê wywali³am do koñca lipca

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-06-04, 22:33   #3574
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
ju¿ nie mog³am.I tak nic nie schud³am a tylko wpêdza³am siê powtórnie w choróbsko. Id± wakacje, bêdê mia³a jak zawsze du¿o zajêc,ruchu, ¶wie¿e warzywa i owoce, cia³o siê wysmukli, a ja bêdê nareszcie wyluzowana
i nie chodzi tu o to ¿e jem sobie lody o 21, chodzi o sam fakt ¿e juz siê nie katujê bo inni ludzie maj± problem z moim wygl±dem. pffff niech siê sami odchudzaj±, ja wysiadam.pozatym mam cich± nadziejê ¿e podkêcê metbolzim wagê wywali³am do koñca lipca
W wakacje zawsze ma siê du¿o ruchu, a to po³±czone ze zbilansowan±, zdrow± diet± (pamiêtam, ¿e kiedy¶ czêsto przechodzi³a¶ od U do R i dla organizmu móg³ to byæ szok i dlatego waga sta³a - chyba, ¿e w tym momencie Ciê z kim¶ mylê ) powinno Ci jako¶ ten metabolizm podkrêciæ
A mogê spytaæ ile wa¿ysz i ile masz wzrostu?
Stary 2011-06-04, 22:38   #3575
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
W wakacje zawsze ma siê du¿o ruchu, a to po³±czone ze zbilansowan±, zdrow± diet± (pamiêtam, ¿e kiedy¶ czêsto przechodzi³a¶ od U do R i dla organizmu móg³ to byæ szok i dlatego waga sta³a - chyba, ¿e w tym momencie Ciê z kim¶ mylê ) powinno Ci jako¶ ten metabolizm podkrêciæ
A mogê spytaæ ile wa¿ysz i ile masz wzrostu?
ehhh waga..68-69 kg na 173.
wymiary 88-71-97
mam nadziejê ¿e bêdzie tylko lepiej

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-06-04, 22:44   #3576
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh waga..68-69 kg na 173.
wymiary 88-71-97
mam nadziejê ¿e bêdzie tylko lepiej
Powiem Ci, ¿e wymiary masz ³adne, biust prawie jak modelka Talia te¿ niez³a. Æwiczysz co¶?
Stary 2011-06-04, 22:49   #3577
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

no to U.
1¶n
- dwie kromki razowca ze s³onecznikiem z pomidorem, dwa jajka na twardo z majonezem, duuu¿o groszku.
2¶n - twaróg + jogurt + du¿o mro¿onych jagód.
3 ¶n - pozosta³e jedno jajko ze ¶niadania.
obiado-kolacja - rozci±gniêta na 5 godzin - ³oso¶ zapiekany z mozzarell± i pomidorem na szpinaku, roladka z polêdwicy w bekonie, sa³atka grecka, grillowana cukinia, ma³y tatar z ³ososia. cienki plaster piêciowarstwowego tortu z kremem czekoladowym, orzechowym, ¶mietankowym, d¿emem porzeczkowym i bit± ¶mietan± - handmade.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze mam nadziejê U a nie P ( weekendowe rozprê¿enie ) :

I¶: micha truskawek, banan, serek bieluch i omlet z 2 jaj i 1 bia³ka (pozosta³o¶æ po maseczce)

II¶: Lód Magnum Gold i kawa³ kie³basy z sarny

III¶: kubas (400g) kefiru + 30 dg czere¶ni i kawa³ek arbuza

O: pieczony nadziewany bak³a¿an - nadzienie: indyk, avocado,ceblula, pomidory + mi±¿ bak³a¿anu z oliw± z oliwek i sypniête migda³ami

K: ? pewnie jakie¶ piwko z przyjació³mi i karkówa z grilla

tak siê redukuje polny mak w weekend
Super, trochê luzu te¿ siê przyda, szczególnie w weekend.
Magnum.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:50   #3578
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Ci, ¿e wymiary masz ³adne, biust prawie jak modelka Talia te¿ niez³a. Æwiczysz co¶?
staram siê...generalnie nie mam czasu (szko³a,szko³a muzyczna i jêzykowa,chór,Oaza itd) ale codziennie przynajmniej godzina-basen/rower/rolki/marszobieg, to co sprawia mi przyjemno¶æ, noi mam b.daleko do szkó³ a chodzê na nogach, wiêc duzo chodzê na co dzieñ noi nie¶mietelne 8min abs na brzuch ale te æw.s± dla mnie czyst± przyjemno¶ci±, brzuch mam wystaj±cy i naprawdê du¿o t³uszczu na nim,noi uda->najgorsze s±

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-06-04, 22:53   #3579
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
staram siê...generalnie nie mam czasu (szko³a,szko³a muzyczna i jêzykowa,chór,Oaza itd) ale codziennie przynajmniej godzina-basen/rower/rolki/marszobieg, to co sprawia mi przyjemno¶æ, noi mam b.daleko do szkó³ a chodzê na nogach, wiêc duzo chodzê na co dzieñ noi nie¶mietelne 8min abs na brzuch ale te æw.s± dla mnie czyst± przyjemno¶ci±, brzuch mam wystaj±cy i naprawdê du¿o t³uszczu na nim,noi uda->najgorsze s±
Po wymiarach wnioskujê, ¿e masz figurê gruszki, a to bardzo ³adna, kobieca sylwetka jest
My¶lê, ¿e zaakceptowanie siebie (s³usznie s±dzê, ¿e z tym te¿ masz jaki¶ problem?) powinno byæ na pierwszym miejscu u Ciebie, bo jednak ci±g³e katowanie siê dietami i æwiczeniami to nie jest dobre rozwi±zanie i, jak widaæ, niekoniecznie doprowadzi do wymarzonej sylwetki, która przecie¿ idealna byæ nie musi. Tak¿e dobrze, ¿e przesz³a¶ na U
Stary 2011-06-04, 22:53   #3580
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶niadanie:
orkiszanka z 4 ³y¿ek, z dwoma ma³ymi upra¿onymi jab³kami, miodem, cynamonem, rodzynkami, mas³em orzechowym i wie¶niakiem brzmi pysznie, ale jak ju¿ pisa³am, ten wie¶niak w owsiance to nie dla mnie.
2¶niadanie: trzy kromki chleba ¿ytniego z dyni±;
z mas³em, serem wêdzonym i pomidorem,
z mas³em, wêdlin± z indyka i rzodkiewk±,
pó³ z twarogiem i d¿emem wi¶niowym,
i pó³ z resztk± mas³a orzechowego d¿em wi¶niowy i twaróg - uwielbiam, a tak dawno nie jad³am, dziêki za przypomnienie. ze ¶liwkami te¿ jest pysznie.
obiad: (parê razy siê tu pojawia³o, wiêc i ja wreszcie musia³am spróbowaæ) chili con pollo, kromka ¿ytniego z dyni± super.
przek±ska: pasek gorzkiej czekolady, dwa piwa z przyjació³kami
kolacja:
kanapka chleba ¿ytniego z dyni±, z mas³em, 1/4 awokado i plastrem z piersi z kurczaka w zio³ach ³adnie.

btw, macie mo¿e jakie¶ ciekawe przepisy z wykorzystaniem awokado? bo kupi³am pierwszy raz, zasmakowa³o i teraz bd kombinowaæ moja mam robi pastê awokado z tuñczykiem, chrzanem i majonezem. Podaje na kanapkach z razowca i posypuje upra¿onym sezamem, kocham to.
Bardzo mi siê podoba Twoje U, jest zdrowo i tak pysznie.
Mo¿esz wrzuciæ gdzie¶ parê orzechów, chyba, ¿e mas³a i mas³a orzechowego dajesz du¿o.

¯abcia, cieszê siê, ¿e w koñcu radosne U.
ja nawet chc±c nie umiem na takim byæ.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-04 o 22:55
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:55   #3581
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

1.kajzerka z margaryn± i ca³ym czosnkowym bieluchem, du¿o koperku m³odego, inka z mlekiem, truskawki

2.wie¶niak z branflejksami

3.makaron ze sma¿onym kurczakiem w sosie z m³odej kapusty i marchewki na bazie ¶mietany i m±ki)
lampka wina

4. dwa kawa³ki ma¶lankowego 'sernika' na zimno cappucino na biszkoptach

5.jajko na miêkko z sosem tatarskim i kajzerka z mas³em i serem ¿ó³tym, rzodkiewki

jab³ko

(mam do¶æ truskawek i wysypkê)

a teraz pytanie czy to wygl±da normalnie?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 22:56   #3582
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
1.kajzerka z margaryn± i ca³ym czosnkowym bieluchem, du¿o koperku m³odego, inka z mlekiem, truskawki

2.wie¶niak z branflejksami

3.makaron ze sma¿onym kurczakiem w sosie z m³odej kapusty i marchewki na bazie ¶mietany i m±ki)
lampka wina

4. dwa kawa³ki ma¶lankowego 'sernika' na zimno cappucino na biszkoptach

5.jajko na miêkko z sosem tatarskim i kajzerka z mas³em i serem ¿ó³tym, rzodkiewki

jab³ko

(mam do¶æ truskawek i wysypkê)

a teraz pytanie czy to wygl±da normalnie?
Wygl±da normalnie Do 2 posi³ku tylko bym co¶ dorzuci³a, orzechy np. Ale pytanie, czy d±¿ysz tylko do U czy chcesz, ¿eby to by³o P?
Stary 2011-06-04, 22:57   #3583
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
UUUUUUU

¶: chemiczno-wêglowa bomba kaloryczna (5³ych owsianych, du¿o mleka 3,2, du¿o musli o smaku capucino, pasek kinder czekolady, gar¶æ magusi, danio intenso straciatella)
2¶: 2 kromki: 1z mas³em i miodem, 1 z mas³em wêdlin±, pó³ puszki tuñczyka, jab³ko
o: ponad po³owa takiej du¿ej paczki warzyw na patelnie (by³y w nich ziemniaki) na oliwie, 2 sadzone na szynce z serem ple¶niowym, kawa³ek tilapi w panierce,
deser jab³ko
k: kefir 400g, kajzerka z mas³em, sa³at±, twarogiem , szynk±, pomidor i du¿o rzodkiewek

jeszcze raz zrobie podej¶cie do razowca mo¿e mi brzuch nie wybuchnie

proszê o ocenke

Stary 2011-06-04, 22:57   #3584
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Po wymiarach wnioskujê, ¿e masz figurê gruszki, a to bardzo ³adna, kobieca sylwetka jest
My¶lê, ¿e zaakceptowanie siebie (s³usznie s±dzê, ¿e z tym te¿ masz jaki¶ problem?) powinno byæ na pierwszym miejscu u Ciebie, bo jednak ci±g³e katowanie siê dietami i æwiczeniami to nie jest dobre rozwi±zanie i, jak widaæ, niekoniecznie doprowadzi do wymarzonej sylwetki, która przecie¿ idealna byæ nie musi. Tak¿e dobrze, ¿e przesz³a¶ na U
g³ówny
nie wiem czy jestem gruszk±, ja bym poprostu powiedzia³a ¿e jestem asymetryczna i zupe³nie nieproporcjonalna
nie mogê ubraæ siê w to co bym chcia³a, to mnie bardzo boli, ale nie wa¿ne!
jestem taka i ju¿. o, muszê odzyskaæ naturalny okres, bo wyniki mam b.s³abe i nadal biorê tabsy

pozytywna dziêkujê

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-06-04 o 23:01
Stary 2011-06-04, 23:08   #3585
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
g³ówny
nie wiem czy jestem gruszk±, ja bym poprostu powiedzia³a ¿e jestem asymetryczna i zupe³nie nieproporcjonalna
jestem taka i ju¿. o, muszê odzyskaæ naturalny okres, bo wyniki mam b.s³abe i nadal biorê tabsy
Có¿, pozostaje mi ¿yczyæ Ci powodzenia z prac± nad diet± i sylwetk±, ale przede wszystkim nad samoocen± I powiem Ci, ¿e je¿eli problem akceptacji siebie jest na tyle dla Ciebie powa¿ny, to polecam terapiê u psychologa.

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-04 o 23:11
Stary 2011-06-04, 23:11   #3586
zielona_zabcia
Rozeznanie

[QUOTE=emelie;27310197]
Cytat:
g³ówny
jestem taka i ju¿. o, muszê odzyskaæ naturalny okres, bo wyniki mam b.s³abe i nadal biorê tabsy/QUOTE]

Có¿, pozostaje mi ¿yczyæ Ci powodzenia z prac± nad diet± i sylwetk±, ale przede wszystkim nad samoocen± I powiem Ci, ¿e je¿eli problem akceptacji siebie jest na tyle dla Ciebie powa¿ny, to polecam terapiê u psychologa.
dziêkujê, mam psyhologa

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-06-04, 23:16   #3587
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Wygl±da normalnie Do 2 posi³ku tylko bym co¶ dorzuci³a, orzechy np. Ale pytanie, czy d±¿ysz tylko do U czy chcesz, ¿eby to by³o P?
na pocz±tek chcia³abym ¿eby to by³o 'normalne' U bo trochê siê zagubi³am.

a jak ju¿ dojdê do wprawy to zapytam czy to wygl±da jak P ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:34   #3588
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Dzisiejsze U:
1. owsianka z otrêbami, serkiem homo naturalnym, pra¿onym jab³kiem, daktylami i ³y¿k± mas³a orzechowego (wysz³a bardzo du¿a);
2. niedu¿y kawa³ek jakiego¶ ciasta z jab³kiem i kruszonk± od s±siadki ;
3. 2 wieprzowe (95% miêsa ) kie³basy z grilla, 2 kromki ¿ytniego (lub mieszanego - nie wiem) chleba równie¿ z grilla, do tego sos barbecue i musztarda;
4. miseczka twarogu pó³t³ustego ze ¶mietan±, szczypiorkiem i rzodkiewk±, kromka ciê¿kiego ¿ytniego chleba z folii z mas³em.
po: marchewka, herbata owocowa.

ujdzie?
mniej, bo upa³ jak ta lala, wiêc nie mam apetytu i umieram z gor±ca

ma³y OT:
kupi³am dzisiaj blender i zrobi³am mas³o sezamowe, ale ¶rednio mi wysz³o... daleko temu do kremowej konsystencji, chocia¿ w smaku jest super. A blender siê ju¿ przegrzewa³ i lepi³o siê wszystko do niego, wiêc nie da³o siê d³u¿ej miksowaæ... ma kto¶ jakie¶ tego typu do¶wiadczenia i rady na to?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:37   #3589
withi_as
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 775

Przyjmiecie mnie do siebie ? ; >
Czas wróciæ do starej regularno¶ci i mniejszych porcji ; - )
withi_as jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-04, 23:56   #3590
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

próbujê wypracowaæ ³adne U, tak wiêc mam nadziejê ¿e dzi¶ jest nie¼le, szczególnie, ¿e jak pisa³am, niedawno jeszcze mia³am problem z wci¶niêciem trzech posi³ków...

I owsianka: cztery ³y¿ki p³atków, pó³ serka wiejskiego, dwie ³y¿eczki mas³a orzechowego, truskawki; kawa z mlekiem i s³odzikiem
II duszone kurze udko [przygotowywane przez babciê, a wiêc by³o do¶æ t³uste - z pewno¶ci± u¿y³a du¿o mas³a ], dwie gar¶cie ekologicznego makaronu razowego + pó³ ogórka, polskiego
III ma³y kawa³ek ciasta z rabarbarem, miseczka budyniu ¶mietankowego z truskawkami; kawa z mlekiem i cukrem
IV dwie kromki chleba pszennego: z serkiem topionym z zio³ami i szynk± oraz z serkiem topionym jw., polêdwic±, plastrem sera ¿ó³tego i czerwon± cebulk±; herbata
po: plaster arbuza

4 posi³ki bo jako¶ tak wysz³o... przez wakacje nie mogê siê przestawiæ na jedzenie 5 posi³ków, zwyczajnie brakuje mi czasu, ci±gle gdzie¶ goniê.
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 00:45   #3591
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U:
1. owsianka z otrêbami, serkiem homo naturalnym, pra¿onym jab³kiem, daktylami i ³y¿k± mas³a orzechowego (wysz³a bardzo du¿a);
2. niedu¿y kawa³ek jakiego¶ ciasta z jab³kiem i kruszonk± od s±siadki ;
3. 2 wieprzowe (95% miêsa ) kie³basy z grilla, 2 kromki ¿ytniego (lub mieszanego - nie wiem) chleba równie¿ z grilla, do tego sos barbecue i musztarda;
4. miseczka twarogu pó³t³ustego ze ¶mietan±, szczypiorkiem i rzodkiewk±, kromka ciê¿kiego ¿ytniego chleba z folii z mas³em.
po: marchewka, herbata owocowa.

ujdzie?
mniej, bo upa³ jak ta lala, wiêc nie mam apetytu i umieram z gor±ca

ma³y OT:
kupi³am dzisiaj blender i zrobi³am mas³o sezamowe, ale ¶rednio mi wysz³o... daleko temu do kremowej konsystencji, chocia¿ w smaku jest super. A blender siê ju¿ przegrzewa³ i lepi³o siê wszystko do niego, wiêc nie da³o siê d³u¿ej miksowaæ... ma kto¶ jakie¶ tego typu do¶wiadczenia i rady na to?
Fajne jadlo

Co do masla, rob tak: zmiksuj, zostaw na kilka h zeby wydzielilo troche wlasnego oleju i zeby blender ostygl i zmiel znowu. Wyjdzie gladsze ;-)

Ok Dopiero sie zabralam wklepywac wczorajsze

U

Sniadanie:

Owsianka:
-5 lyzek owsianych (mielonych z siemieniem i slonecznikiem)
- 1/3 szklanki mleka
- 2 lyzeczki masla
-2 lyzeczki masla nerkowcowo-migdalowego
-120g wiesniaka

Przekaska:
standardowo kubek mixu peacan/migdaly/nerkowce

Lunch (foto)

Duza porcja mieska kurczaka w duzej ilosci sosu zielonego mole (mole verde) - wiecej niz na focie, by byla dokladka
pomidor, 1/2 jicama
3 srednie tortille z niebieskiej kukurydzys

Deser: (foto)
Wielki banan macho smazony na lyzeczce masla z 2 lyzkami jogurtu i czekolada bezcukrowa i bezslodzikowa (czekolady wiecej niz na focie)

kawa z mlekiem

1h: trening silowy + interwaly Zuzany

Po treningu
(foto)
Koktalj ze zmiksowanego 1/3 ananasa, odzywki bialkowej i lyzki mleka kokosowego + 3 lyzki amarantusa

Kolacja:
wiesniak 4% 120g i garsc mixu orzechow

Lunchem i deserem tak sie napchalam ze nie mialam ochoty na przedtreningowy posilek
Ocencie

Imprezka:
ca. 350 ml rumu i miseczka ziemnych orzeszkow solonych
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 03062011.jpg (127,4 KB, 53 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 03062011(001).jpg (93,7 KB, 51 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 03062011(002).jpg (153,7 KB, 63 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 03062011(003).jpg (137,5 KB, 53 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 00:48   #3592
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
Musiiii byc tradycyjnie P nie tyje. :/ wsta³am po 12 wiêc nie pytajcie jak ciê¿ko by³o ogarn±æ 5 posilków do teraz czyli do 21:40 ledwo sie ruszam

-pó³torej bia³ej bu³ki na ka¿dej sa³ata pomidor plaster sera szynki serka topionego.
- miska musli bananowo czekoladowych z mlekiem 3.2%, kanapka z pasztetem i pomidorem
- makaron z jakimis serami przypieczone i szpinakiem w takim kartoniie poracja 400g. pisze ze ma 700kcal
- koktaj z bananów i truskawek smietana 18% cukier duzy kubek
- talarki sma¿one ala frytki z 4 duzychhh ziemniorów.

moze jeszcze cos wrzuce ale juz nie mogê za pozno wsta³am :/

nadaje to siê w ogole na P ?
dorzuci³am jeszze twixa, s³odkie za mn± chodzi³o ujdzie ?

santos jak to wszystko smacznie wygl±da !
Stary 2011-06-05, 01:29   #3593
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Poka¿ wiadomo¶æ

30 min bie¿ni ¶rednim tempem - nie bieg. Na si³owni wszelkie æwiczenia na górne partie, pó¼niej hantelki a na koniec brzuch - wszystko na spokojnie . Potem wskoczy³am jeszcze na rower - na spinningowym spokojnie umiem tyle wytrzymaæ - robi³am dzi¶ to co po prostu najbardziej lubiê Generalnie, to mam u³o¿ony trening ale dzi¶ siê do niego mi nie chcia³o stosowaæ
No ale to zupelnie bezsensowny trening. 30 minut na biezni-po co? jak chcesz chodzic, to idz na spacer. Jak po biezni, to albo interwaly, albo chociaz na skosie. No i totalna pomylka to robic hantle po biezni. I wytlumacz mi PO CO robisz brzuszki, bo sa to najbardziej bezsensowne cwiczenia swiata?

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Poka¿ wiadomo¶æ
Nie robi³am nigdy masy. Póki co to tylko plany, bo wiem, ¿e z redukcji na rze¼bê d³uga droga
A co do dodawania wêgli- by³am ju¿ kilka razy na podobnych redukcjach i nigdy nie by³o problemu z nimi. Powolutku dodawa³am i nie wp³ywa³o to na wzrost wagi.
Nie wiem sama... na razie czujê siê super na zmniejszonej ilo¶ci wêgli i planowa³am 'zainwestowaæ' na ich rzecz w t³uszcze. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bêdê siê obserwowaæ i wtedy wprowadzaæ zmiany.
Jak nie robilas masy, to jak chcesz robic rzezbe? Masz dosc miesni zeby bylo co rzezbic?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-06-05, 05:21   #3594
santos
Zakorzenienie

GG do santos

A to wkleje dziesiejsze. Dzis jakos bez apetytu

U

Sniadanie (na szybko i bez apetytu :/ )

3 plastry ciasta pomaranczowego (maka ryzowa, owsiane, chia, maslo, jaja, jogurt, slodzone miodem, z pomaranczowa skorka), jak na focie, ale bez sera

kawa
herbata zielona

Przekaska
2/3 kubka mixu orzechow peacan/migdaly/nerkowce

Obiad (foto)
piers kurczaka w sosie zielonym mole, pomidor, kielki, 3 tortille

Kolacja (foto)
3 plastry ciasta jak na sniadanie z duza iloscia twarogu tlustego
kawa z ziolami i mlekiem lactose free

herbata z karczocha

troche jogi tu bedzie, musze sie kiedys rozciagac i chce sie zrelaxowac.

Wpadlo w ciagu dnia: 3 sliwki suszone, troche masla nerkowcowo-migdalowego (oblizywanie lyzki z roboty )

Jak pisalam dzis bez apetytu. Sniadanie zjadlam dobre 3h po wstaniu i to bez wiekszego smaku. Nie zjadlam szokujaco duzo dzis, a czuje sie napchana. Nie bede pchac wiecej. Z orzechami bedzie finito jak dojem ten pojemnik, bo moja cera przezywa przez nie armagiedon. Sproboje jesc awokado

Ocena (i wczorajszego tez) ?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 04062011.jpg (199,8 KB, 31 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 04062011(001)_2.jpg (205,1 KB, 48 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-05, 06:06   #3595
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
staram siê...generalnie nie mam czasu (szko³a,szko³a muzyczna i jêzykowa,chór,Oaza itd) ale codziennie przynajmniej godzina-basen/rower/rolki/marszobieg, to co sprawia mi przyjemno¶æ, noi mam b.daleko do szkó³ a chodzê na nogach, wiêc duzo chodzê na co dzieñ noi nie¶mietelne 8min abs na brzuch ale te æw.s± dla mnie czyst± przyjemno¶ci±, brzuch mam wystaj±cy i naprawdê du¿o t³uszczu na nim,noi uda->najgorsze s±:(
Tak sobie przegladam watek i wpadlo mi w oko...
Nie wiem, po co ci 8min abs, jak dla przyjemnosci to ok, ale musze nadmienic, ze na wystajacy brzuch czy tluszcz na nim ,bede mialy dzialanie rowne zeru.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-05, 08:29   #3596
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Przytycie:

I. budyñ waniliowy (z 0,5 l mleka 2%); jogurt brzoskwiniowy (200g)

II. kanapka (z 2 kromek chleba) z mas³em i serem, sa³at±, pomidorem

III. kanapka (z 2 kromek chleba) z mas³em i serkiem kanapkowym; jab³ko

IV. talerz kaszy z gulaszem

V. miska orzechów nerkowca i orzechów ziemnych

VI. 3 kromki chleba z mas³em i serem, ogórkiem / miodem / d¿emem truskawkowym; jogurt owoce le¶ne (200g)

I jak to wygl±da?

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-06-05 o 08:41
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:20   #3597
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
Przytycie:

I. budyñ waniliowy (z 0,5 l mleka 2%); jogurt brzoskwiniowy (200g) szczerze przyznam, ¿e na mój gust dziwne ¶niadanie, hmm a je¶li ju¿, to zrezygnowa³abym z jogurtu lub budyniu, a najlepiej zrobiæ owsiankê, wrzuciæ jakie¶ orzechy, bakalie itp, ¿eby to mia³o trochê zdrowych kcal i warto¶ci od¿ywczych

II. kanapka (z 2 kromek chleba) z mas³em i serem, sa³at±, pomidorem ok

III. kanapka (z 2 kromek chleba) z mas³em i serkiem kanapkowym; jab³ko ok

IV. talerz kaszy z gulaszem je¶li porz±dna porcja, ok

V. miska orzechów nerkowca i orzechów ziemnych + jogurt nat. ?

VI. 3 kromki chleba z mas³em i serem, ogórkiem / miodem / d¿emem truskawkowym; jogurt owoce le¶ne (200g)

I jak to wygl±da?
Hmm bardzo s³odko :P Wedle upodobañ, ale ja bym zamieni³a te jogurty na co¶ bardziej od¿ywczego, mo¿e do kolacji zamiast jogurtu wymieszasz d¿em z twarogiem? Miód te¿. No i dorzuci³abym warzywa, owoce... :P

Ostatni mój jad³ospis zosta³ pominiêty, to mo¿e chocia¿ wczorajszy kto¶ oceni? Plissss. :P

U:

1. owsianka: 4 ³y¿ki p³atków, banan zmiksowany, mandarynka, jab³ko, orzechy w³oskie, rodzynki, pó³ szkl mleka. Kawa z mlekiem.
2. jogurt 7 zbó¿ + orzechy, jab³ko
3. duu¿y nale¶nik (w nale¶nikarni, jeden, taka by³a porcja, ale naprawdê duu¿y. ;p ) z ³ososiem i jakim¶ serem/ trochê szpinaku z nale¶nika siostry :PP
4. big milk stracciatella, jab³ko
5. bu³ka z ziarnami z mas³em, wêdlin±, wie¶niakiem, pomidor, ogórek. Herbata. :P
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:47   #3598
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 574

santos dobrze prawi, ja tam porzuci³am brzuszki dla biegu i nie ma ró¿nicy na brzuchu, no mo¿e bardziej p³aski jest
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:26   #3599
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Jak nie robilas masy, to jak chcesz robic rzezbe? Masz dosc miesni zeby bylo co rzezbic?
ech.. no niestety nie tym bardziej po redukcji. Kurcze. Du¿o jeszcze pracy przede mn±. Na razie muszê wyj¶æ na spokojnie z tej diety, æwiczyæ (zaczê³am insanity, krêcê hh, biegam, si³ownia- ale ta do której teraz siê zapisa³am jest do kitu :/ a mam karnet na dwa miesi±ce) i zobaczê jak cia³o bêdzie siê zachowywaæ. Generalnie plany s± na d³u¿sz± metê

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:39   #3600
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Poka¿ wiadomo¶æ
ech.. no niestety nie tym bardziej po redukcji. Kurcze. Du¿o jeszcze pracy przede mn±. Na razie muszê wyj¶æ na spokojnie z tej diety, æwiczyæ (zaczê³am insanity, krêcê hh, biegam, si³ownia- ale ta do której teraz siê zapisa³am jest do kitu :/ a mam karnet na dwa miesi±ce) i zobaczê jak cia³o bêdzie siê zachowywaæ. Generalnie plany s± na d³u¿sz± metê
jaka waga i wzrost?
jaki % bf?
potrzeba Ci ta Rka?

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-06-05 o 11:52
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.