|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
moje radosne U;
![]() I.owsianka na szklance mleka z ³y¿k± mas³a orzechowego, po³ow± banana, gar¶ci± truskawek,po³ow± wiejskiego, II.dwie kromki ¿ytniego z margaryna (dopiero siê kanpê³am ¿e u nas w domu nie je siê mas³a, kupiê sobiê ),polêdwic± sopock± drobiow±,pomidorem,szczyp iorkiem i sol±z reszt± wiejskiego ze ¶n. i kilkoma truskwami; kawa³ abruza ![]() III.3grillowane skrzyde³ka w pikantej marynacie, kawa³ki cukinii w przyprawaach i marynacie na bazie oleju z pestek,grillowana z bekonem mielonym miêsem z kuracza i serem ¿ótym, sa³atka z pekinki,kukurydzy,pomidor a,dymki, i jaki¶ tam innych warzyw, w sosie vinegret (tak wiem ¿e b.t³usto) IV.jajecznica z 2zielonych jaj na kapce oleju z twrogiem,szczypiokiem,pap ryk±, lody ¶mietankowo-¶mietankowe z kilkoma ¶wie¿ymi truskawkami,kawa³ ek abruuza ![]() pozdrawiam
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Najwa¿niejsze, ¿e radosne, ¿e czujesz siê dobrze z takim jad³em i nie musisz siê dalej redukowaæ ![]() Wcisnê³abym gdzie¶ orzeszki, ale poza tym ¶wietnie
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i nie chodzi tu o to ¿e jem sobie lody o 21, chodzi o sam fakt ¿e juz siê nie katujê bo inni ludzie maj± problem z moim wygl±dem. pffff niech siê sami odchudzaj±, ja wysiadam.pozatym mam cich± nadziejê ¿e podkêcê metbolzim wagê wywali³am do koñca lipca
|
|
#3574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) powinno Ci jako¶ ten metabolizm podkrêciæ ![]() A mogê spytaæ ile wa¿ysz i ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wymiary 88-71-97 mam nadziejê ¿e bêdzie tylko lepiej
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
no to U.
1¶n - dwie kromki razowca ze s³onecznikiem z pomidorem, dwa jajka na twardo z majonezem, duuu¿o groszku. 2¶n - twaróg + jogurt + du¿o mro¿onych jagód. 3 ¶n - pozosta³e jedno jajko ze ¶niadania. obiado-kolacja - rozci±gniêta na 5 godzin - ³oso¶ zapiekany z mozzarell± i pomidorem na szpinaku, roladka z polêdwicy w bekonie, sa³atka grecka, grillowana cukinia, ma³y tatar z ³ososia. cienki plaster piêciowarstwowego tortu z kremem czekoladowym, orzechowym, ¶mietankowym, d¿emem porzeczkowym i bit± ¶mietan± - handmade. ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Magnum.
|
|
#3578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
noi nie¶mietelne 8min abs na brzuch ale te æw.s± dla mnie czyst± przyjemno¶ci±, brzuch mam wystaj±cy i naprawdê du¿o t³uszczu na nim,noi uda->najgorsze s±
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My¶lê, ¿e zaakceptowanie siebie (s³usznie s±dzê, ¿e z tym te¿ masz jaki¶ problem?) powinno byæ na pierwszym miejscu u Ciebie, bo jednak ci±g³e katowanie siê dietami i æwiczeniami to nie jest dobre rozwi±zanie i, jak widaæ, niekoniecznie doprowadzi do wymarzonej sylwetki, która przecie¿ idealna byæ nie musi. Tak¿e dobrze, ¿e przesz³a¶ na U
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() Mo¿esz wrzuciæ gdzie¶ parê orzechów, chyba, ¿e mas³a i mas³a orzechowego dajesz du¿o. ¯abcia, cieszê siê, ¿e w koñcu radosne U. ja nawet chc±c nie umiem na takim byæ.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-06-04 o 22:55 |
|
|
|
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
1.kajzerka z margaryn± i ca³ym czosnkowym bieluchem, du¿o koperku m³odego, inka z mlekiem, truskawki
2.wie¶niak z branflejksami 3.makaron ze sma¿onym kurczakiem w sosie z m³odej kapusty i marchewki na bazie ¶mietany i m±ki) lampka wina 4. dwa kawa³ki ma¶lankowego 'sernika' na zimno cappucino na biszkoptach 5.jajko na miêkko z sosem tatarskim i kajzerka z mas³em i serem ¿ó³tym, rzodkiewki jab³ko (mam do¶æ truskawek i wysypkê )a teraz pytanie czy to wygl±da normalnie?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do 2 posi³ku tylko bym co¶ dorzuci³a, orzechy np. Ale pytanie, czy d±¿ysz tylko do U czy chcesz, ¿eby to by³o P?
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
Cytat:
|
|
|
#3584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
g³ównynie wiem czy jestem gruszk±, ja bym poprostu powiedzia³a ¿e jestem asymetryczna i zupe³nie nieproporcjonalna ![]() nie mogê ubraæ siê w to co bym chcia³a, to mnie bardzo boli, ale nie wa¿ne! jestem taka i ju¿. o, muszê odzyskaæ naturalny okres, bo wyniki mam b.s³abe i nadal biorê tabsy ![]() pozytywna dziêkujê
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 nied³ugo ¿ona nied³ugo matura wygra³am swoje ¿ycie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-06-04 o 23:01 |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I powiem Ci, ¿e je¿eli problem akceptacji siebie jest na tyle dla Ciebie powa¿ny, to polecam terapiê u psychologa.
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-04 o 23:11 |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=emelie;27310197]
Cytat:
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak ju¿ dojdê do wprawy to zapytam czy to wygl±da jak P ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dzisiejsze U:
1. owsianka z otrêbami, serkiem homo naturalnym, pra¿onym jab³kiem, daktylami i ³y¿k± mas³a orzechowego (wysz³a bardzo du¿a); 2. niedu¿y kawa³ek jakiego¶ ciasta z jab³kiem i kruszonk± od s±siadki ;3. 2 wieprzowe (95% miêsa ) kie³basy z grilla, 2 kromki ¿ytniego (lub mieszanego - nie wiem) chleba równie¿ z grilla, do tego sos barbecue i musztarda; 4. miseczka twarogu pó³t³ustego ze ¶mietan±, szczypiorkiem i rzodkiewk±, kromka ciê¿kiego ¿ytniego chleba z folii z mas³em. po: marchewka, herbata owocowa. ujdzie? mniej, bo upa³ jak ta lala, wiêc nie mam apetytu i umieram z gor±ca ![]() ma³y OT: kupi³am dzisiaj blender i zrobi³am mas³o sezamowe, ale ¶rednio mi wysz³o... daleko temu do kremowej konsystencji, chocia¿ w smaku jest super. A blender siê ju¿ przegrzewa³ i lepi³o siê wszystko do niego, wiêc nie da³o siê d³u¿ej miksowaæ... ma kto¶ jakie¶ tego typu do¶wiadczenia i rady na to?
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 775
|
Przyjmiecie mnie do siebie ? ; >
Czas wróciæ do starej regularno¶ci i mniejszych porcji ; - ) |
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
próbujê wypracowaæ ³adne U, tak wiêc mam nadziejê ¿e dzi¶ jest nie¼le, szczególnie, ¿e jak pisa³am, niedawno jeszcze mia³am problem z wci¶niêciem trzech posi³ków...
I owsianka: cztery ³y¿ki p³atków, pó³ serka wiejskiego, dwie ³y¿eczki mas³a orzechowego, truskawki; kawa z mlekiem i s³odzikiem II duszone kurze udko [przygotowywane przez babciê, a wiêc by³o do¶æ t³uste - z pewno¶ci± u¿y³a du¿o mas³a ], dwie gar¶cie ekologicznego makaronu razowego + pó³ ogórka, polskiego ![]() III ma³y kawa³ek ciasta z rabarbarem, miseczka budyniu ¶mietankowego z truskawkami; kawa z mlekiem i cukrem IV dwie kromki chleba pszennego: z serkiem topionym z zio³ami i szynk± oraz z serkiem topionym jw., polêdwic±, plastrem sera ¿ó³tego i czerwon± cebulk±; herbata po: plaster arbuza 4 posi³ki bo jako¶ tak wysz³o... przez wakacje nie mogê siê przestawiæ na jedzenie 5 posi³ków, zwyczajnie brakuje mi czasu, ci±gle gdzie¶ goniê.
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do masla, rob tak: zmiksuj, zostaw na kilka h zeby wydzielilo troche wlasnego oleju i zeby blender ostygl i zmiel znowu. Wyjdzie gladsze ;-) Ok Dopiero sie zabralam wklepywac wczorajsze U Sniadanie: Owsianka: -5 lyzek owsianych (mielonych z siemieniem i slonecznikiem) - 1/3 szklanki mleka - 2 lyzeczki masla -2 lyzeczki masla nerkowcowo-migdalowego -120g wiesniaka Przekaska: standardowo kubek mixu peacan/migdaly/nerkowce Lunch (foto) Duza porcja mieska kurczaka w duzej ilosci sosu zielonego mole (mole verde) - wiecej niz na focie, by byla dokladka pomidor, 1/2 jicama 3 srednie tortille z niebieskiej kukurydzys Deser: (foto) Wielki banan macho smazony na lyzeczce masla z 2 lyzkami jogurtu i czekolada bezcukrowa i bezslodzikowa (czekolady wiecej niz na focie) kawa z mlekiem 1h: trening silowy + interwaly Zuzany Po treningu (foto) Koktalj ze zmiksowanego 1/3 ananasa, odzywki bialkowej i lyzki mleka kokosowego + 3 lyzki amarantusa Kolacja: wiesniak 4% 120g i garsc mixu orzechow Lunchem i deserem tak sie napchalam ze nie mialam ochoty na przedtreningowy posilek ![]() Ocencie Imprezka: ca. 350 ml rumu i miseczka ziemnych orzeszkow solonych
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
Cytat:
ujdzie ?santos jak to wszystko smacznie wygl±da !
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
A to wkleje dziesiejsze. Dzis jakos bez apetytu
U Sniadanie (na szybko i bez apetytu :/ ) 3 plastry ciasta pomaranczowego (maka ryzowa, owsiane, chia, maslo, jaja, jogurt, slodzone miodem, z pomaranczowa skorka), jak na focie, ale bez sera kawa herbata zielona Przekaska 2/3 kubka mixu orzechow peacan/migdaly/nerkowce Obiad (foto) piers kurczaka w sosie zielonym mole, pomidor, kielki, 3 tortille Kolacja (foto) 3 plastry ciasta jak na sniadanie z duza iloscia twarogu tlustego kawa z ziolami i mlekiem lactose free herbata z karczocha troche jogi tu bedzie, musze sie kiedys rozciagac i chce sie zrelaxowac. Wpadlo w ciagu dnia: 3 sliwki suszone, troche masla nerkowcowo-migdalowego (oblizywanie lyzki z roboty )Jak pisalam dzis bez apetytu. Sniadanie zjadlam dobre 3h po wstaniu i to bez wiekszego smaku. Nie zjadlam szokujaco duzo dzis, a czuje sie napchana. Nie bede pchac wiecej. Z orzechami bedzie finito jak dojem ten pojemnik, bo moja cera przezywa przez nie armagiedon. Sproboje jesc awokado ![]() Ocena (i wczorajszego tez) ?
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, po co ci 8min abs, jak dla przyjemnosci to ok, ale musze nadmienic, ze na wystajacy brzuch czy tluszcz na nim ,bede mialy dzialanie rowne zeru.
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Przytycie:
I. budyñ waniliowy (z 0,5 l mleka 2%); jogurt brzoskwiniowy (200g) II. kanapka (z 2 kromek chleba) z mas³em i serem, sa³at±, pomidorem III. kanapka (z 2 kromek chleba) z mas³em i serkiem kanapkowym; jab³ko IV. talerz kaszy z gulaszem V. miska orzechów nerkowca i orzechów ziemnych VI. 3 kromki chleba z mas³em i serem, ogórkiem / miodem / d¿emem truskawkowym; jogurt owoce le¶ne (200g) I jak to wygl±da? Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-06-05 o 08:41 |
|
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
Cytat:
Ostatni mój jad³ospis zosta³ pominiêty, to mo¿e chocia¿ wczorajszy kto¶ oceni? Plissss. :P U: 1. owsianka: 4 ³y¿ki p³atków, banan zmiksowany, mandarynka, jab³ko, orzechy w³oskie, rodzynki, pó³ szkl mleka. Kawa z mlekiem. 2. jogurt 7 zbó¿ + orzechy, jab³ko 3. duu¿y nale¶nik (w nale¶nikarni, jeden, taka by³a porcja, ale naprawdê duu¿y. ;p ) z ³ososiem i jakim¶ serem/ trochê szpinaku z nale¶nika siostry :PP 4. big milk stracciatella, jab³ko 5. bu³ka z ziarnami z mas³em, wêdlin±, wie¶niakiem, pomidor, ogórek. Herbata. :P |
|
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 574
|
santos dobrze prawi, ja tam porzuci³am brzuszki dla biegu i nie ma ró¿nicy na brzuchu, no mo¿e bardziej p³aski jest
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 586
|
Cytat:
tym bardziej po redukcji. Kurcze. Du¿o jeszcze pracy przede mn±. Na razie muszê wyj¶æ na spokojnie z tej diety, æwiczyæ (zaczê³am insanity, krêcê hh, biegam, si³ownia- ale ta do której teraz siê zapisa³am jest do kitu :/ a mam karnet na dwa miesi±ce
|
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jaki % bf? potrzeba Ci ta Rka?
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 nied³ugo ¿ona nied³ugo matura wygra³am swoje ¿ycie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-06-05 o 11:52 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

wagê wywali³am do koñca lipca
) powinno Ci jako¶ ten metabolizm podkrêciæ 

) chili con pollo, kromka ¿ytniego z dyni± super.

g³ówny

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wiêc nie pytajcie jak ciê¿ko by³o ogarn±æ 5 posilków do teraz czyli do 21:40
ledwo sie ruszam