|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?
Najpierw FII potem ITII , opcjonalnie pomiędzy nimi dwoma można zastosować kolorowy lakier.
Samego F sie nie używa, bo to nie lakier. Samego IT można użyc
|
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
O Chrystusie... ale wyszlo zasniezone to zdjecie. Chyba cos popsulam zmieniajac parametry, ale coz
![]() Orlem w dziedzinie informatyki niegdy nie bylam, i pewno juz nie bede. Btw- piszac o twardosci moich pazurkow, mam na mysli oczywiscie jej brak no i to rozdwajanie...
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja na początku stosowałam IT jako bazę, i potem top codziennie dokładając jedną warstwę. Po tygodniu dokupiłam sobie F (po przeczytaniu forum) i stosuję F, IT i codziennie dokładam IT. Czasem robię F, kolorowy lakier, IT i codziennie IT. Czyli tak jak w ulotce ![]() Twoje paznokcie wyglądają na prawdę fajnie, wiec przez wakacje na pewno uzyskasz oczekiwany efekt! |
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MACIERZY NIE WIDAĆ!!!!!! |
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Ja również zaczęłam stosować F i IT II, wg ulotki, dopiero 2tydzień więc o efektach mam nadzieję napiszę za jakiś czas
![]() Zastanawia mnie tylko jeden problem: nie wiem kiedy piłować paznokcie i jak? Tzn jak już odrosną i jak najkrócej? Żeby spiłować część rozdwojoną? Czy zostawić troszkę końcówki? Dodam że nie wszystkie paznokcie mam rozdwojone, ale kilka tak na maxa, że sięga to połowy całej płytki paznokciowej... I jeszcze jedno, tak na marginesie, zaczęłam również stosować balsam do paznokci Essence. Mogę go używać na pomalowane (tyloma warstwami) paznokcie? Czy mija się to z celem i będzie to tylko działanie na skórki? Pozdrawiam, Ola
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po co ten krzyk, jakby sie swiat konczyl ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Essense nie wiem, bo nie uzywalam.
|
|
|
#2197 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam sobie parę dni temu Xtra na allegro i nie wiem czy to normalne, że jest taki bardziej lejący jak woda, w porownanie z II?
Wydaje mi się, że mniej utwardza, ale stosuję dopiero kilka dni.
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosuję już 3 tygodnie NT II.
Paznokcie dalej się rozdwajają jak szalone ![]() Są twardsze, szybciej rosną, ale rozdwajają się. Mam nadzieję, że w końcu się to zmieni. |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi również mija 3 tydzień z NT F i IT. I jest lepiej. Mam kilka paznokci, które lubią się rozdwoić, a do tej pory się trzymają całe.
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw trzeba się dowiedzieć jak dana część paznokcia się nazywa a potem o tym pisać. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2203 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
Od strony czysto technicznej, nawet wygodniejszy niż II , bo zgęstniał dopiero gdy zostało mi 1/8 buteleczki ![]() a działać działa, zobaczysz |
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
http://www.nailclub.pl/ - łrałrałra, nie rozumiem wszystkiego. Zamierzam zainwestować w NT IT II (btw, chcę kupić na http://www.miracleshop.pl/ za 15 zł (!) czy to oryginał? bo cena trochę niska
) i nie do końca rozkminiłam, jak to wszystko nakładać. Zrozumiałam, że najpierw NT, potem dwie warstwy zwykłego, kolorowego lakieru do paznokci i potem na to znów NT. I potem codziennie NT. Ale to na ten lakier? To jaki to ma sens?
|
|
|
#2205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
Podobno NT IT II można stosować zamiast Foundation pod lakier. I jak to działa, skoro nakłada się na lakier?
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak stosowałam sam ITII bez F to mi płatkami schodził pod wpływem moczenia.. masakra
|
|
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
Nie da rady. Baza jest po to aby tyle warstw utrzymać na paznokciu. Na IT II samym to po kilku warstwach będziesz niczym maseczkę peel-off ściągać a to dla paznokcia nie jest zdrowe. Po to jest Foundation aby ją stosować a nie żeby robić własne filozofie...
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
http://www.nailtek.pl/181-manikiur-terapeutyczny.html - 'Zamiast odżywki podkładowej Foundation (I, II, III lub XTRA) i lakieru QUICKEN można zastępczo zastosować Formułę Nail Tek do codziennej pielęgnacji zarówno jako podkład, jak również jako lakier ochronny.'. To niestworzona przeze mnie filozofia
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
Kochane! Mam pytanie
Mój NTII już się zaczyna kończyć, zostało go jakoś z 1/4 buteleczki. Czy jak się skończy to powinnam kupić XTRA? Jak w ogóle wygląda kuracja nim? Niech mi to ktoś objaśni, proszę
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem powinnaś wtedy kupić NT I który jest jakby utrwaleniem kuracji która przeszłaś.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie używam Xtra dopiero kilka dni więc nie mogę się wypowiedzieć nic więcej
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowalam dokladnie tak. Bez F, tylko ITII na plytke, pozniej lakier, i 7 dni ITII codziennie. I rezultaty sa bardzo dobre. Teraz stosuje ITII jako topa czasami ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Wybierasz odzywke ktora Twoim zdaniem jest dla Ciebie najskutezniejsza, w zaleznosci od tego jaki masz problem z paznokciami; i mozesz stosowac ja bezposrednio na plytke paznokcia. Jesli po kilku dniach warswty zaczynaja Ci odchodzic bo sa za grube, to je po prostu zmywasz i zaczynasz od nowa. Tak mowi ulotka i na nailclubie chyba tez tak jest. Poza tym o odzywkach z ulotki: "Można je stosować zarówno jako lakier podkładowy (bezpośrednio na paznokieć) oraz jako lakier zabezpieczający (warstwa ostatnia, ochronna)" ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- To jest b. silna odzywka przeznaczona do mocno zniszczonych paznokci i stosuje sie ja niezwykle krotko. Jesli wiec ITII pomagal Ci skutecznie kontynuuj nim terapie, bo zuzycie jednej buteleczki na pewno nie zajelo Ci kilku miesiecy, a cala kuracja trwa okolo pol roku, wiec na efekty trzeba poczekac. Nie ma sensu przerzucac sie na silniejsza, jesli Twoje paznokcie regenruja sie pod wplywem ITII -i tak po kiku tygodniach xtra bedziesz musiala wrocic do ITII lub IT I
|
|
|
#2216 |
|
|
spróbować Xtra zawsze można, ja właśnie tak zrobiłam i kupiłam go po II. Jednak do II wróciłam ... po prostu bardziej mi pasuje. Nie wiem dokładnie dlaczego tak po prostu.
Po skończonej kuracji zaleca się I , potem raz na jakiś czas powtórka NT IITak jak pisze Ciastko, Xtra to bardzo silna odżywka... piszą ze nawet za silna czasem Ale tak tu piszecie, że wczoraj dla próby maźnełam IT jako podkład, z ciekawości, zobaczymy. Właśnie dlatego, ze jakby nie patrzeć też wyczytałam w ulotce. dziś dzień roboczy ... zobaczę jak się zachowa, bo NTF daje radę rewelacyjnie ![]() a i wstyd sie przyznać, ale ja nie wiem tak do końca do czego jest która odżywka. Tzn wiem że F to podkład a IT top .... ale które odżywi, które chroni .. które co robi .. no nie wiem i już Kiedyś wyczytałam ze F odżywia a IT chroni, potem że samo F nic nie da, bo to tylko podkład, że IT przenika przez lakier ... i tu poległam. No mówcie mi jak krowie, ale ja tego nie widzą. Jak przenika, przez lakier ... no jak. Dziurki se wierci i przenika, siłą woli może .. no jak![]() ![]() ale jak by nie było, pomimo niewiedzy kurację przebyłam 6ścio miesięczną. Grzecznie z instrukcją .. w myśl własnej teorii "jak nie wiesz, rób jak piszą"
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2011-06-05 o 12:29 |
|
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Hehe, no ja właśnie też się zastanawiałam jak on przez tyle warstw przenika do paznokcia
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czesto maluje sam IT II i jest okej. A powiem mi aljaka, jesli dlugo uzywasz F - daje Ci ona taki mleczny mat lu wrecz matowi lakier poloozny na F?
|
|
|
#2219 | |
|
|
Cytat:
![]() praktycznie nie mam mowy o jednej warstwie lakieru, muszą być dwie, jak w mordę jeża .
|
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

no i to rozdwajanie...

) i nie do końca rozkminiłam, jak to wszystko nakładać. Zrozumiałam, że najpierw NT, potem dwie warstwy zwykłego, kolorowego lakieru do paznokci i potem na to znów NT. I potem codziennie NT. Ale to na ten lakier? To jaki to ma sens?