Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 06:57   #1771
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

dzień dobry

Scio- och mam nadzieje,że to nie problem z tym sutkiem... nie mam pojęcia co to może byc,też pomyślałam,że to siara..ale jak bardzo boli to może byc jakiś stan zapalny..tylko skąd Ci się to wzięło?? ,trzymam żeby zniknęło.

Brunetka-też widziałam te Panie z Vougea

Sygine- ja się w żadną nie ciążową sukienkę nie mieszczę

u nas pieluchy promocyjne z biedrony zniknęły w tempie ekspresowym

Nerolko- napisz jak Ci przyjdzie pierwsze macierzyńskie...jestem ciekawa nawet ze względu na moją działalnosc jak byś mi mogła wtedy napisac wiadomosc na PW,żebym nie przegapiła... niestety nie mogę czytac teraz na bieżaco...cięzko nadrobic 10stron z jednego dnia

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-06-05 o 06:59
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 07:37   #1772
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wstałam już mimo że z grilla wróciliśmy o 1 w nocy, ale kaszel mnie dobija.....więc zrobiłam sobie kawę i siedzę, przynajmniej mąż niech się wyśpi jak ja nie bardzo ..

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
chętnie dam, tylko jak?? jak coś to wpadaj do Mielca
W sumie nie tak strasznie daleko Ale jako rekompensatę zjadłam wczoraj samych truskawek dwie miseczki

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaGuernsey i Aania- zapraszam do mnie na kawkę do sklepu jest w Galerii Magdalenka,czyli jak się jedzie z Bochni na Wiśnicz kawę mam bezkofeinową Aania to całkiem ma niedaleko z Bochni,a Ty Aga pewnie jeździsz czasem na Wiśnicz zapraszam,będzie mi miło i czas szybciej zleci
No widzisz! A kiedyś tam byłam z mężem, i nawet nie wiedziałam.... ale w takim razie wpadnę )

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mimo wszystko nadal mam doła dot.mojej wagi
Aaniu Ty wiesz o co chodzi.I z tym mi właśnie źle bo chciałabym z 5 kg. więcej a tu taki spadek.
Wiem, wiem może coś by się dało w diecie pozmieniać? Nie mówię o ilości, bo z tym to ciężko..

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Boże ja to chyba analfabetka jestem, czy ja dobrze to napisałam ??????????? włącza czy włancza ???
Dobrze, włącza

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A teraz będę się chwalić
W klubie wkleiłam zdjęcie golasa z dnia dzisiejszego, a poniżej ubranego I to na dodatek w mój najnowszy nabytek - sukienkę nabytą dzisiaj i wybraną przez mojego mężusia Będę miała na wyjście ze szpitala, bo jest super przewiewna i nie jest ciążowa
Bardzo ładny i sukienka też!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nic nie mówią, bo śmiałości nie mają
Tylko patrzą tak z niedowierzaniem. na początku pewnie myślały, że to dużo mniej zaawansowana ciąża do nich. Ale jak przyszło do mówienia na kiedy sie ma termin, to wszystkie dziewczyny zaczęły się bardzo podejrzliwie patrzeć
Pewnie myślą że je wkręcasz, no w sumie się im nie dziwię

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Babonik, ja mam po drodze z uczelni dwie Biedronki, jak chcesz to mogę Ci sprawdzić czy są pieluchy i ew. kupić.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 08:53   #1773
agni82
Zadomowienie

To i ja się witam z rana, zostałam skopana prze moje dziecko nad ranem i nie bata trzeba wstawac. chociaż mój T. może spac. Szczęściarz.

Beatko, ciasto wygląda apetycznie. macie jakieś lotnisko w Mielcu? chyba zaraz przylecę

sygine - sukienka I klasa, bardzo ładnie wygląda z twoją karnacją. ja jestem córką młynarza niestety

brunetka- lampa super, pasuje chyba wszędzie

scio - a może przez te pylenia, albo upały jakaś taka potówka się stworzyła?

brumek -mi też się kropelkami sączy. wieczorem obserwuję tylko na biustonoszach.
Lilka - za wytrwałośc. jeszcze trochę.

A gdzie bella? Kmat też się nie odzywała długo?Stapelki też brak
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:24   #1774
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Brumku-,żadnej tajemnicy nie ma na brzuś.
I to ja osobiście własnymi siłami urodziłam 4
Mąż wczoraj też powiedział,ze wygladam jakby Iza była moim pierwszym noo może drugim dzieckiem.
Pozbędziecie sie szybciorem swoich brzuszków.Oddam każdej z Was po troche swoich tendencji aby ten wątek(potem odchowalnia) nie miał takich problemów

Scio,wiesz a moze to to wrzodzik się zrobił?
I z tego leci ropa i taka bolesna gula jest.
Oby to to,bo to zaraz zniknie

Aania tylko co zmienić w tej diecie jak ja jem wszysciutko.Ilości różne ale cały czas.

Babonik jasne!!!
Jako pierwszej Tobie i Meszsares dam znać!!!Taki maiłam już dawno plan.
Póki co ,T. zawiózł papiery do ZUSu i wiem,ze dostanę.Pytanie ile?I kiedy?
Czekam.
Ale osobiście będę sie fatygować do księgowej na dniach,to będę rozmawiać

Bella sie pewnie rozkoszuje dziewczynkami.Bo już i karmienia i kąpiele Jej doszły

Stapelka była w klubie w sprawie dyzurujących

Lilka już niemal końcówka i liczymi dni do powitania Skarba!!!

Brunetko ja uważam ,ze lampa pasuje.
Ja mam podobną:
http://allegro.pl/lampa-podlogowa-ka...640237774.html

http://allegro.pl/lampa-podlogowa-ib...631592606.html
ale w salonie i jestem zadowolona

Moja Perełka rozkopuje sie z pieluszek flanelowych.Jak tylko czuje coś na sobie to bach i nie ma ani pieluchy ani kocyka.Dlatego śpi pod śpiworkiem.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:40   #1775
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już nie śpię, szkoda tak pięknego dnia spędzić w łóżku

Scio nie mam pojęcia co to może być, ale na pewno nic poważnego Skonsultuj z lekarzem na wizycie.

A swoja drogą ja jeszcze żadnej siary u siebie nie zauważyłam.

Cytat:
Nic nie mówią, bo śmiałości nie mają
Tylko patrzą tak z niedowierzaniem. na początku pewnie myślały, że to dużo mniej zaawansowana ciąża do nich. Ale jak przyszło do mówienia na kiedy sie ma termin, to wszystkie dziewczyny zaczęły się bardzo podejrzliwie patrzeć
Cos o tym wiem. Pomimo, że brzuszek mam większy od Ciebie to i tak dla wszystkich wokół jest mały. Kiedy pierwszy raz przyszliśmy na SR to też po tym jak się przedstawialiśmy i muiselismy powiedzieć, który to tydzień ciąży wszyscy patrzyli na mnie dziwnie a położna nie ściągała wzroku z mojego brzucha. Nie kryła zdziwienia a nawet zapytała czy aby napewno jestem w ciąży... Także podejrzewam jaką furorę Ty zrobiłaś

Kochane miłego dnia, dzisiaj już bez dołków!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:53   #1776
iustyna1
Wtajemniczenie

Witam
Ale u mnie upał i to już od samego rana. Obiecaliśmy wczoraj znajomym grilla u nas ale mi wcale a wcale się nie chce wychodzić z domu w taki upał. Mało towarzyska jestem... Wolę posiedzieć sama w domu w spokoju.

Wczoraj też robiliśmy u nas grilla i komary nas strasznie pogryzły. Najbardziej to chyba Kubę i od rana płakał, że go swędzi.

Kurcze zaczynam sobie uświadamiać, że niedługo zaczniemy się hurtem rozpakowywać. Zaczynam się bać porodu bo wiem co mnie czeka. Mąż też się przyznał, że wolałby nie być znowu przy porodzie ale jeśli chcę to on będzie. Powiedział, że dla niego to nic miłego i za duży stres...

A co ja mam powiedzieć?

Nerola, Aga i dziewczyny, które rodziły więcej niż raz: to prawda, że za drugim i następnym razem bardziej boli obkurczanie macicy?

U teścia na imieninach zaczęły mnie wszystkie kobiety straszyć. Mam to w nosie bo i tak muszę przez to przejść. Pytam tylko czy tak jest.
Moja teściowa oczywiście musiała pogadać na temat imienia małej: A czy nie lepiej.... Jej stały tekst. Na co mąż odpowiedział: Nie, nie lepiej.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:55   #1777
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam dziewczynki!

Chyba dzis przejade sie do 5-10-15 obadac co jest u nas na promocji

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 09:59   #1778
iustyna1
Wtajemniczenie

Nerola wiesz, że prawie codziennie odliczam do 35 tygodnia ( tak jak ty urodziłaś) i im bliżej to jestem spokojniejsza. Bo zawsze myślę sobie, że nawet jakbym urodziła, to Twoja Iza była taka silna i duża, że na pewno z moją też by było ok. To jak Izunia sobie poradziła - bez inkubatora, od razu z piersi jadła i tak szybko wyszłyście .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-06-05, 10:19   #1779
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
Cytat:

Serio?!?! Bo ja mam dwa na razie (jeden superowy, drugi byle jaki) i miałabym ochotę jeszcze jakiś fajny, porządny kupić, ale się powstrzymuję, bo mi się wydaje że i tak nigdy nie użyję. Ale skoro tak piszesz... To chyba nie będę sie powstrzymywać Albo chociaż przemyślę to ponownie
oj nie będę Was dziewczyny namawiać na zakupy przecież
ja ich wszystkich sama nie kupiłam, mieliśmy chyba ze 3 a resztę Filip dostał jak go odwiedzali, jakoś tak się złożyło że kocyk to był najbardziej popularny prezent

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Nerola, Aga i dziewczyny, które rodziły więcej niż raz: to prawda, że za drugim i następnym razem bardziej boli obkurczanie macicy?
no co Ty?? nie strasz... pierwsze słyszę że po kolejnym porodzie obkurczanie jest bardziej bolesne

ja pocieszam się na razie myślą że przeważnie drugi poród jest lżejszy od pierwszego

Cytat:
Nerola wiesz, że prawie codziennie odliczam do 35 tygodnia ( tak jak ty urodziłaś) i im bliżej to jestem spokojniejsza. Bo zawsze myślę sobie, że nawet jakbym urodziła, to Twoja Iza była taka silna i duża, że na pewno z moją też by było ok. To jak Izunia sobie poradziła - bez inkubatora, od razu z piersi jadła i tak szybko wyszłyście .
ja też tak odliczam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:24   #1780
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Kocyków nigdy za wiele Filip ma chyba z 7 (małe, duże, cienkie, grube) i wszystkie używamy nie było nigdy problemu że kocyk nie jest odpowiedni

wyleczyłaś mnie z wyrzutów sumienia bo ja mam: 1 z bobasa z mikrofibry, 1 polarowy kupiony w smyku,1 cieniutki taki bawełniany tez ze smyka,1 z myszką miki z lidla, i kolejne 2 polarowe z ciuszka

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Makobratek u mnie w szpitalu zalecają po 36 tygodniu, bo podobno badanie jest ważne 4 tygodnie.

Dziewczyny pomocy. Bardzo bolał mnie dziś sutek, ale sobie myśle, ze może to te wszystkie procesy z laktacją, ale teraz jak się kąpałam to zauważyłam na tej otoczce taką górkę, dość twardą i głupia nacisnęłam (ale niezbyt mocno) i wyleciała ropa Co to może być? Gina mam dopiero w środe to się zapytam. Ale boli troche. Moze by tym bephantenem posmarować
to raczej nic groźnego, tylko taki brzydki syfek a'la wrzód, ja też to miałam na piersi, tylko nie w ciąży. Narazie nic nie rób, to samo zniknie jeśli to "to".

Cytat:
Witam
Ale u mnie upał i to już od samego rana. Obiecaliśmy wczoraj znajomym grilla u nas ale mi wcale a wcale się nie chce wychodzić z domu w taki upał. Mało towarzyska jestem... Wolę posiedzieć sama w domu w spokoju.

Wczoraj też robiliśmy u nas grilla i komary nas strasznie pogryzły. Najbardziej to chyba Kubę i od rana płakał, że go swędzi.

Kurcze zaczynam sobie uświadamiać, że niedługo zaczniemy się hurtem rozpakowywać. Zaczynam się bać porodu bo wiem co mnie czeka. Mąż też się przyznał, że wolałby nie być znowu przy porodzie ale jeśli chcę to on będzie. Powiedział, że dla niego to nic miłego i za duży stres...

A co ja mam powiedzieć?

U teścia na imieninach zaczęły mnie wszystkie kobiety straszyć. Mam to w nosie bo i tak muszę przez to przejść. Pytam tylko czy tak jest.
Moja teściowa oczywiście musiała pogadać na temat imienia małej: A czy nie lepiej.... Jej stały tekst. Na co mąż odpowiedział: Nie, nie lepiej.
Rano z mężem poruszyłam temat jego obecności na porodzie, nie chce się przyznać ale widzę że się boi, narazie deklaruje obecność ale powiedział że nie wie ile czasu da rade wytrzymać. A jakby mi zemdlał na podłogę padł podczas partych to ja chyba też

Oj ludzie lubią straszyć opowieściami z porodu.

Nadal cała się drapie, w czerwonych plamach jestem. Nie wiem wkońcu czy to meszki w nocy mnie pogryzły, bo tzt nie ma nic. A może to od truskawek? codzienie więcej ich zjadam, i plam też więcej..? nigdy nie miałam ale w ciązy może mam uczulenie na nie
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:27   #1781
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
no co Ty?? nie strasz... pierwsze słyszę że po kolejnym porodzie obkurczanie jest bardziej bolesne

ja pocieszam się na razie myślą że przeważnie drugi poród jest lżejszy od pierwszego
Wiesz co, serio mam to w nosie. Jestem tylko ciekawa czy to było takie gadanie, żeby sobie pogadać (no bo przecież trzeba ciężarną przed porodem nastraszyć, żeby nie była za szczęśliwa) czy prawda. Za pierwszym razem wcale mnie nie bolało. Nawet jak teraz poboli to będę wiedziała, że coś się tam dzieje i że dochodzę do siebie.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Patik mój był przy porodzie i wtedy chciał . Teraz on też wie co go czeka, więc już tak bardzo nie chce. Wtedy miałam szybki poród, teraz chyba może być tylko gorzej .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-06-05, 10:28   #1782
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Nadal cała się drapie, w czerwonych plamach jestem. Nie wiem wkońcu czy to meszki w nocy mnie pogryzły, bo tzt nie ma nic. A może to od truskawek? codzienie więcej ich zjadam, i plam też więcej..? nigdy nie miałam ale w ciązy może mam uczulenie na nie
To może odstaw na 2 dni truskawki i zobaczysz czy masz mniej tych plamek
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:37   #1783
youyou
Zakorzenienie

iustyna mnie obkurczanie też w zasadzie nie bolało, czułam tylko takie delikatne bóle miesiączkowe jak karmiłam cycem - przy karmieniu właśnie macica najszybciej się obkurcza
Stary 2011-06-05, 10:37   #1784
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aania tylko co zmienić w tej diecie jak ja jem wszysciutko.Ilości różne ale cały czas.

Odwrotność diety odchudzającej...czyli wszystkie makarony, z sosami, zupy mocno zabielane albo z żółtkiem, do sałatek czy surówek majonez albo olej, ogólnie chodzi o podniesienie wartości energetycznej.
Z zachowaniem zasad zdrowego żywienia - czyli 5-6 mniejszych posiłków, pełnowartościowe białko, sporo warzyw i owoców.
Poza tym dużo węglowodanów, bo nadmiar się w tłuszczyk przekształca. Ale nie same węglowodany proste - czyli tylko słodycze, bo to nic zdrowego (a poza tym hamują apetyt), ale np. biały chleb, kasze, makaron, wszelkie kluski..to w wielkim skrócie Jakbyś chciała to może coś podpowiem więcej

Stary 2011-06-05, 10:39   #1785
patik87
Zakorzenienie

youyou zmieniłaś avatarek. Pięknego masz synusia, nie mogę się napatrzeć

Brunetka właśnie odstawiam na 2 dni..zobaczymy
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:44   #1786
agulaaabar
Zakorzenienie

Witam w niedzielny poranek

Mąż pojechał do szkoły na przygotowanie przed egzaminem a ja się nudzę...

I z tych nudow czytam wątek z opisami porodów masakra jakaś....no ale odwrotu już nie ma, trzeba to przejść

ja mam póki co 1 kocyk, rózowy z C&A chyba z kubusiem - dostałam od siostry, ale musze kupić jeszcze jakiś cienki na lato.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:48   #1787
pieleszka
Wtajemniczenie

patik bardzo mozliwe, że to truskawki ja też nigdy nie miałam na nie alergi, ale w ciąży chyba mam, bo jadłam truskawki tylko 2 dni z rzędu i to nie w oszałamiających ilościach, a takie swędzenie mnie dopadło, że już myślałam i nawet na forum o tym pisałam, ze mnie cholestaza dopadła, ale po ataku paniki kupiłam wapno, nie zjadłam więcej truskwek i swędzenie przeszło
tylko teraz nie jem truskawek

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:49   #1788
JustPi
Rozeznanie

cześć mamusie
normalnie myślałam, że dziś się z łóżka nie podniosę w nocy męczył mnie straszny kaszel i się czułam jakby słoń mi na klatce piersiowej usiadł....masakra. Teraz po prysznicu i śniadaniu jest nieco lepiej więc mam nadzieję, że zacznie mi przechodzić. Najwyżej jutro do lekarza się przejdę.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

no to zdrówka kochana
dzięki
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne zakupy

Nerolko wklejam zdjęcia kocyka Jest bardzo miły w dotyku,bawełniany, żółty,jedna strona w paski z kaczuszką
super kocyk wygląda na bardzo milusi

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was lubi piec muffinki? Ja uwielbiam dzisiaj robiła ze śliwkami i najlepsze muffinki to właśnie takie mokre z owocami.
uwielbiam piec muffinki moje ulubiione to z jagodami (najczęściej mrożone kupuję) albo z malinami i białą czekoladą, ale teraz dla mnei za gorąco, żeby piecyk odpalać

przez to, że w nocy spać nie mogłam to myśli krążyły wokół wielu spraw i nagle wpadłam w lekką panikę, że muszę spakować się do szpitala w końcu, przecież to już 36 tydzień. Nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała. Też tak macie?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:51   #1789
nerola
BAN stały

Yuoyou superaśny awatarek

Iustyna,Youyou niestety Was zmartwię ale macica przy obkurczaniu sie bardziej boli.
Dam taki przykład:Balon.
Raz nadmuchany idzie cieżko sie napompować-jak wzrost brzuszka w 1 ciaży,i szybko schodzi powietrze i jest ładny.
A teraz napompujcie balon 5 razy.Jest flaczek,który szybko sie pompuje.

Nasza macica jest już rozciagnieta i nieco większa,więc niestety bardziej się obkurcza.
Ale nie bójcie się-to trwa kilka dni.Najgorsze tylko karmienie.Ja miałam łzy w oczach.
Pieleszka widziała.

I proszę Was-NIE SUGERUJCIE sie moimi tygodniami.To wcześniak!!!
Iza akurat była silna i dzielna.I wiem,ze i Wasze takie będą ale odliczajcie proszę do skończonego 36 tyg.To dopiero ciąża donoszona.

Aaniu właśnie nie odmawiam sobie takowych potraw.Surówki z oliwa,sosy z makaronem,kasze-kocham to.
I co?Nic
Mogę do upadłego mięso,ciasta,golonki,bocz ki i po zjedzeniu ląduję na posiedzeniu sejmu i senatu w kiblu.
Ot taka moja natura.\
A najśmieszniejsze jest to,że całą rodzina otyła bądz z tendencją ale dbają o siebie(np.babcia,która uwaza na kręgosłup,kolana).
Tylko ja taki ewenement

Brunetko,tak mi się przypomniało-"włączać" bo od włącznika a nie włancznika.Czyli Ty nie analfabetka

Patik mnie też wszystko kąsa a nikogo wokół.Ale to może u Ciebie truskawki?
Odstaw na 2 dni i zobacz.
Potem moze być problem przy karmieniu chć już pewnie truskawek nie będzie a le oszczedzisz bólu i sobie i Skarbkowi

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-05 o 10:53
Stary 2011-06-05, 10:55   #1790
iustyna1
Wtajemniczenie

youyou śliczny avatar
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-06-05, 10:56   #1791
sygine
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie
Udało mi się jednak z rana zajrzeć, bo zaraz idziemy do moich rodziców na obiadek i spędzimy u nic cały dzień na pewno
Noc zeszła mi dość spokojnie, ale rano dopadł mnie taki ból nadgarstka, że miałam łzy w oczach Mam nadzieję że po ciąży to przejdzie, bo do teraz czuję promieniowanie aż do palcy
Youyou piękny synusiowy avatarek
Stary 2011-06-05, 11:00   #1792
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
cześć mamusie
normalnie myślałam, że dziś się z łóżka nie podniosę w nocy męczył mnie straszny kaszel i się czułam jakby słoń mi na klatce piersiowej usiadł....masakra. Teraz po prysznicu i śniadaniu jest nieco lepiej więc mam nadzieję, że zacznie mi przechodzić. Najwyżej jutro do lekarza się przejdę.
Oj, ja mam to samo, współczuję.

Wróciliśmy z kościola przed godziną i siedzę od tej pory w fotelu, wiaterek powiewa, i nie chce mi się nic robić a pasuje jakiś obiad ugotować, choć przy tej temperaturze to bym na truskawkach poprzestała

A przy okazji, dziewczyny powiedzcie mi, bo im dłużej się zastanawiam tym bardziej się głupia robię, a może niepotrzebnie się martwię.
Mam syrop wykrztuśny, napisane jest w nim że ma 7% etanolu, "jedna dawka zawiera ilość alkoholu odpowiadającą 15 ml piwa". Niby to niewiele, niektóre w ciąży popijają piwo bezalkoholowe które chyba troszkę więcej w 1 but zawiera... no i nie wiem, pić go spokojnie czy nie?

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Nerolka, a tak mi się przypomniało, jakieś badania w kierunku np pasożytów może robiłaś? Bo czasem tak się zdarza..
Nie wiem czy w wartościach energetycznych się dobrze orientujesz? staraj się co najmniej 3-3,5 tys kcal na dzień jeść..chyba że tyle już jesz?

Stary 2011-06-05, 11:03   #1793
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Oj, ja mam to samo, współczuję.

Wróciliśmy z kościola przed godziną i siedzę od tej pory w fotelu, wiaterek powiewa, i nie chce mi się nic robić a pasuje jakiś obiad ugotować, choć przy tej temperaturze to bym na truskawkach poprzestała

A przy okazji, dziewczyny powiedzcie mi, bo im dłużej się zastanawiam tym bardziej się głupia robię, a może niepotrzebnie się martwię.
Mam syrop wykrztuśny, napisane jest w nim że ma 7% etanolu, "jedna dawka zawiera ilość alkoholu odpowiadającą 15 ml piwa". Niby to niewiele, niektóre w ciąży popijają piwo bezalkoholowe które chyba troszkę więcej w 1 but zawiera... no i nie wiem, pić go spokojnie czy nie?
Ja rozmawiałam z moim ginem na temat piwa, bo czasami mam na nie smakę i powiedział, że piwo bezalkoholowe absolutnie nie szkodzi Jak zjesz jabłko lub inny owoc i popijesz wodą, to fermentuje i też się wydziela alkohol. Więc maleńkie ilości na pewno nie szkodzą, chyba że ktoś codziennie piłby np. dwie butelki piwa normalnego - wtedy to co innego.
Zresztą mój gin ma bardzo fajne podejście - w nadmiarze nic nie szkodzi Ani kawa, ani alkohol
Więc jak mamy grilla to zazwyczaj sączę sobie wtedy lecha free (0,5%), a dwa razy wypiłam mały kieliszek czerwonego wina i wszystko z Młodym jest ok
Stary 2011-06-05, 11:04   #1794
youyou
Zakorzenienie

patik, nerolko, iustyna, sygine dzięki za komplemenciki
oto jak wczoraj mój glut szalał w basenie z moim chrześniakiem

Cytat:
Iustyna,Youyou niestety Was zmartwię ale macica przy obkurczaniu sie bardziej boli.
Dam taki przykład:Balon.
Raz nadmuchany idzie cieżko sie napompować-jak wzrost brzuszka w 1 ciaży,i szybko schodzi powietrze i jest ładny.
A teraz napompujcie balon 5 razy.Jest flaczek,który szybko sie pompuje.

Nasza macica jest już rozciagnieta i nieco większa,więc niestety bardziej się obkurcza.
Ale nie bójcie się-to trwa kilka dni.Najgorsze tylko karmienie.Ja miałam łzy w oczach.
Pieleszka widziała.
oj oj :/ a może Ciebie bolało bo macica Ci się obkurczyła w takim ekspresowym tempie ? (muszę się jakoś pocieszyć..)

Cytat:
Iza akurat była silna i dzielna.I wiem,ze i Wasze takie będą ale odliczajcie proszę do skończonego 36 tyg.To dopiero ciąża donoszona.
nie ja się nie sugeruję tylko pocieszam, że jest już nieco bezpieczniej.... chcę donosić jak najdłuzej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_5357.jpg (45,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_5394.jpg (96,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_5403.jpg (105,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_5229 (2).jpg (55,9 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-05 o 11:07
Stary 2011-06-05, 11:13   #1795
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

To nie o to chodzi, że już byśmy chciały urodzić. Tylko z tego co pamiętam obie jesteśmy na lekach, do tego youyou musi leżeć. Ja już mogę chodzić ale i tak się oszczędzam. Po prostu podnosi nas to na duchu i łatwiej nam. A jeszcze znając życie, to po zagrożeniu przedwczesnym porodem przenosimy małe .

Ja dopiero po 22 czerwca mogę rodzić - skończony 37 tydzień i tego się trzymam.

A co do jedzenia to kiedyś przy 164cm ważyłam 45 kg i ratowałam się pierogami, kopytkami, bigosem, bułkami na parze i smalcem. Doszłam do siebie.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

youyou jaki świetny basen! Ale chłopaki mieli frajdę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-06-05 o 11:13 Powód: literówka
Stary 2011-06-05, 11:17   #1796
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
oto jak wczoraj mój glut szalał w basenie z moim chrześniakiem
Jaki cudny bąbelek
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:17   #1797
agni82
Zadomowienie

youyou, filip jest uroczy
i swietne zdjęcia.co za aparat masz?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:29   #1798
moniczka2123
Zadomowienie

witajcie wszyscy

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:30   #1799
nerola
BAN stały

Iustynko i Youyou całe szczeście,ze tak myślicie.Ufff....
Każdy dzień do 36 tyg. jest na wagę złota,potem macie moje pozwolenie
A moja macica-masz rację-ekspresowo sie kurczyła dlatego bolałą jak Cię to pocieszy

Jaki On jest pocieszny!!!
Taki do schrupania
Świetnie sie bawili

Aaniu powiem Ci szczerze,że kiedyś próbowałam liczyć te kalorie i doprawiałam np.orzechami,migdałami...
Nie potrafie do końca ułożyć diety powyżej iluś tam kalorii a chciałabym pochłaniać ich ok. 3500.

Badania robie regularnie i wraz z rodzinką(mam fioła) odrobaczamy sie.

Syrap śmiało pij.To tak jakbyś zjadła batona Pawełka
Stary 2011-06-05, 11:38   #1800
moniczka2123
Zadomowienie

Co wy ogolnie myslicie o chodzeniu na basen przez kobiety w ciazy??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości