|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
dzień dobry
Scio- och mam nadzieje,że to nie problem z tym sutkiem... nie mam pojęcia co to może byc,też pomyślałam,że to siara..ale jak bardzo boli to może byc jakiś stan zapalny..tylko skąd Ci się to wzięło?? żeby zniknęło.Brunetka-też widziałam te Panie z Vougea ![]() Sygine- ja się w żadną nie ciążową sukienkę nie mieszczę u nas pieluchy promocyjne z biedrony zniknęły w tempie ekspresowym ![]() Nerolko- napisz jak Ci przyjdzie pierwsze macierzyńskie...jestem ciekawa nawet ze względu na moją działalnosc jak byś mi mogła wtedy napisac wiadomosc na PW,żebym nie przegapiła... niestety nie mogę czytac teraz na bieżaco...cięzko nadrobic 10stron z jednego dnia
Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-06-05 o 06:59 |
|
|
|
#1772 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam już mimo że z grilla wróciliśmy o 1 w nocy, ale kaszel mnie dobija.....więc zrobiłam sobie kawę i siedzę, przynajmniej mąż niech się wyśpi jak ja nie bardzo .. W sumie nie tak strasznie daleko Ale jako rekompensatę zjadłam wczoraj samych truskawek dwie miseczki ![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i sukienka też!Cytat:
Pewnie myślą że je wkręcasz, no w sumie się im nie dziwię ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Babonik, ja mam po drodze z uczelni dwie Biedronki, jak chcesz to mogę Ci sprawdzić czy są pieluchy i ew. kupić.
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się witam z rana, zostałam skopana prze moje dziecko nad ranem i nie bata trzeba wstawac. chociaż mój T. może spac. Szczęściarz.
![]() Beatko, ciasto wygląda apetycznie. macie jakieś lotnisko w Mielcu? chyba zaraz przylecę ![]() sygine - sukienka I klasa, bardzo ładnie wygląda z twoją karnacją. ja jestem córką młynarza niestety ![]() brunetka- lampa super, pasuje chyba wszędzie ![]() scio - a może przez te pylenia, albo upały jakaś taka potówka się stworzyła? brumek -mi też się kropelkami sączy. wieczorem obserwuję tylko na biustonoszach. ![]() Lilka - za wytrwałośc. jeszcze trochę.A gdzie bella? Kmat też się nie odzywała długo?Stapelki też brak
|
|
|
|
#1774 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Brumku-,żadnej tajemnicy nie ma na brzuś. I to ja osobiście własnymi siłami urodziłam 4 Mąż wczoraj też powiedział,ze wygladam jakby Iza była moim pierwszym noo może drugim dzieckiem. Pozbędziecie sie szybciorem swoich brzuszków.Oddam każdej z Was po troche swoich tendencji aby ten wątek(potem odchowalnia) nie miał takich problemów ![]() Scio,wiesz a moze to to wrzodzik się zrobił? I z tego leci ropa i taka bolesna gula jest. Oby to to,bo to zaraz zniknie ![]() Aania tylko co zmienić w tej diecie jak ja jem wszysciutko.Ilości różne ale cały czas. Babonik jasne!!! Jako pierwszej Tobie i Meszsares dam znać!!!Taki maiłam już dawno plan. Póki co ,T. zawiózł papiery do ZUSu i wiem,ze dostanę.Pytanie ile?I kiedy? Czekam. Ale osobiście będę sie fatygować do księgowej na dniach,to będę rozmawiać ![]() Bella sie pewnie rozkoszuje dziewczynkami.Bo już i karmienia i kąpiele Jej doszły ![]() Stapelka była w klubie w sprawie dyzurujących ![]() Lilka już niemal końcówka i liczymi dni do powitania Skarba!!! Brunetko ja uważam ,ze lampa pasuje. Ja mam podobną: http://allegro.pl/lampa-podlogowa-ka...640237774.html http://allegro.pl/lampa-podlogowa-ib...631592606.html ale w salonie i jestem zadowolona ![]() Moja Perełka rozkopuje sie z pieluszek flanelowych.Jak tylko czuje coś na sobie to bach i nie ma ani pieluchy ani kocyka.Dlatego śpi pod śpiworkiem. |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już nie śpię, szkoda tak pięknego dnia spędzić w łóżku ![]() Scio nie mam pojęcia co to może być, ale na pewno nic poważnego A swoja drogą ja jeszcze żadnej siary u siebie nie zauważyłam. Cytat:
Kochane miłego dnia, dzisiaj już bez dołków!
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ale u mnie upał i to już od samego rana. Obiecaliśmy wczoraj znajomym grilla u nas ale mi wcale a wcale się nie chce wychodzić z domu w taki upał. Mało towarzyska jestem... Wolę posiedzieć sama w domu w spokoju. Wczoraj też robiliśmy u nas grilla i komary nas strasznie pogryzły. Najbardziej to chyba Kubę i od rana płakał, że go swędzi. Kurcze zaczynam sobie uświadamiać, że niedługo zaczniemy się hurtem rozpakowywać. Zaczynam się bać porodu bo wiem co mnie czeka . Mąż też się przyznał, że wolałby nie być znowu przy porodzie ale jeśli chcę to on będzie. Powiedział, że dla niego to nic miłego i za duży stres...A co ja mam powiedzieć? ![]() Nerola, Aga i dziewczyny, które rodziły więcej niż raz: to prawda, że za drugim i następnym razem bardziej boli obkurczanie macicy?U teścia na imieninach zaczęły mnie wszystkie kobiety straszyć. Mam to w nosie bo i tak muszę przez to przejść . Pytam tylko czy tak jest.Moja teściowa oczywiście musiała pogadać na temat imienia małej: A czy nie lepiej.... Jej stały tekst. Na co mąż odpowiedział: Nie, nie lepiej.
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki!
Chyba dzis przejade sie do 5-10-15 obadac co jest u nas na promocji
|
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola wiesz, że prawie codziennie odliczam do 35 tygodnia ( tak jak ty urodziłaś) i im bliżej to jestem spokojniejsza. Bo zawsze myślę sobie, że nawet jakbym urodziła, to Twoja Iza była taka silna i duża, że na pewno z moją też by było ok. To jak Izunia sobie poradziła - bez inkubatora, od razu z piersi jadła i tak szybko wyszłyście
.
|
|
#1779 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Cytat:
ja ich wszystkich sama nie kupiłam, mieliśmy chyba ze 3 a resztę Filip dostał jak go odwiedzali, jakoś tak się złożyło że kocyk to był najbardziej popularny prezent ![]() Cytat:
![]() ja pocieszam się na razie myślą że przeważnie drugi poród jest lżejszy od pierwszego ![]() Cytat:
|
|
#1780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyleczyłaś mnie z wyrzutów sumienia bo ja mam: 1 z bobasa z mikrofibry, 1 polarowy kupiony w smyku,1 cieniutki taki bawełniany tez ze smyka,1 z myszką miki z lidla, i kolejne 2 polarowe z ciuszka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj ludzie lubią straszyć opowieściami z porodu. Nadal cała się drapie, w czerwonych plamach jestem. Nie wiem wkońcu czy to meszki w nocy mnie pogryzły, bo tzt nie ma nic. A może to od truskawek? codzienie więcej ich zjadam, i plam też więcej..? nigdy nie miałam ale w ciązy może mam uczulenie na nie |
|||
|
|
|
#1781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) czy prawda . Za pierwszym razem wcale mnie nie bolało. Nawet jak teraz poboli to będę wiedziała, że coś się tam dzieje i że dochodzę do siebie .---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Patik mój był przy porodzie i wtedy chciał . Teraz on też wie co go czeka, więc już tak bardzo nie chce. Wtedy miałam szybki poród, teraz chyba może być tylko gorzej .
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
To może odstaw na 2 dni truskawki i zobaczysz czy masz mniej tych plamek
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna mnie obkurczanie też w zasadzie nie bolało, czułam tylko takie delikatne bóle miesiączkowe jak karmiłam cycem - przy karmieniu właśnie macica najszybciej się obkurcza
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odwrotność diety odchudzającej...czyli wszystkie makarony, z sosami, zupy mocno zabielane albo z żółtkiem, do sałatek czy surówek majonez albo olej, ogólnie chodzi o podniesienie wartości energetycznej. Z zachowaniem zasad zdrowego żywienia - czyli 5-6 mniejszych posiłków, pełnowartościowe białko, sporo warzyw i owoców. Poza tym dużo węglowodanów, bo nadmiar się w tłuszczyk przekształca. Ale nie same węglowodany proste - czyli tylko słodycze, bo to nic zdrowego (a poza tym hamują apetyt), ale np. biały chleb, kasze, makaron, wszelkie kluski..to w wielkim skrócie Jakbyś chciała to może coś podpowiem więcej ![]()
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
youyou zmieniłaś avatarek. Pięknego masz synusia, nie mogę się napatrzeć
Brunetka właśnie odstawiam na 2 dni..zobaczymy |
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielny poranek
![]() Mąż pojechał do szkoły na przygotowanie przed egzaminem a ja się nudzę... I z tych nudow czytam wątek z opisami porodów masakra jakaś....no ale odwrotu już nie ma, trzeba to przejść![]() ja mam póki co 1 kocyk, rózowy z C&A chyba z kubusiem - dostałam od siostry, ale musze kupić jeszcze jakiś cienki na lato. |
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
patik bardzo mozliwe, że to truskawki
![]() tylko teraz nie jem truskawek
|
|
|
|
#1788 | ||
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() normalnie myślałam, że dziś się z łóżka nie podniosę w nocy męczył mnie straszny kaszel i się czułam jakby słoń mi na klatce piersiowej usiadł....masakra. Teraz po prysznicu i śniadaniu jest nieco lepiej więc mam nadzieję, że zacznie mi przechodzić. Najwyżej jutro do lekarza się przejdę. dzięki Cytat:
wygląda na bardzo milusiCytat:
moje ulubiione to z jagodami (najczęściej mrożone kupuję) albo z malinami i białą czekoladą, ale teraz dla mnei za gorąco, żeby piecyk odpalaćprzez to, że w nocy spać nie mogłam to myśli krążyły wokół wielu spraw i nagle wpadłam w lekką panikę, że muszę spakować się do szpitala w końcu, przecież to już 36 tydzień. Nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała. Też tak macie? |
||
|
|
|
#1789 |
|
BAN stały
|
Yuoyou superaśny awatarek
Iustyna,Youyou niestety Was zmartwię ale macica przy obkurczaniu sie bardziej boli. Dam taki przykład:Balon. Raz nadmuchany idzie cieżko sie napompować-jak wzrost brzuszka w 1 ciaży,i szybko schodzi powietrze i jest ładny. A teraz napompujcie balon 5 razy.Jest flaczek,który szybko sie pompuje. Nasza macica jest już rozciagnieta i nieco większa,więc niestety bardziej się obkurcza. Ale nie bójcie się-to trwa kilka dni.Najgorsze tylko karmienie.Ja miałam łzy w oczach. Pieleszka widziała. I proszę Was-NIE SUGERUJCIE sie moimi tygodniami.To wcześniak!!! Iza akurat była silna i dzielna.I wiem,ze i Wasze takie będą ale odliczajcie proszę do skończonego 36 tyg.To dopiero ciąża donoszona. Aaniu właśnie nie odmawiam sobie takowych potraw.Surówki z oliwa,sosy z makaronem,kasze-kocham to. I co?Nic ![]() Mogę do upadłego mięso,ciasta,golonki,bocz ki i po zjedzeniu ląduję na posiedzeniu sejmu i senatu w kiblu. Ot taka moja natura.\ A najśmieszniejsze jest to,że całą rodzina otyła bądz z tendencją ale dbają o siebie(np.babcia,która uwaza na kręgosłup,kolana). Tylko ja taki ewenement ![]() Brunetko,tak mi się przypomniało-"włączać" bo od włącznika a nie włancznika.Czyli Ty nie analfabetka Patik mnie też wszystko kąsa a nikogo wokół.Ale to może u Ciebie truskawki? Odstaw na 2 dni i zobacz. Potem moze być problem przy karmieniu chć już pewnie truskawek nie będzie a le oszczedzisz bólu i sobie i Skarbkowi
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-05 o 10:53 |
|
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou
śliczny avatar
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
Udało mi się jednak z rana zajrzeć, bo zaraz idziemy do moich rodziców na obiadek i spędzimy u nic cały dzień na pewno ![]() Noc zeszła mi dość spokojnie, ale rano dopadł mnie taki ból nadgarstka, że miałam łzy w oczach ![]() Youyou piękny synusiowy avatarek
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy z kościola przed godziną i siedzę od tej pory w fotelu, wiaterek powiewa, i nie chce mi się nic robić a pasuje jakiś obiad ugotować, choć przy tej temperaturze to bym na truskawkach poprzestała ![]() A przy okazji, dziewczyny powiedzcie mi, bo im dłużej się zastanawiam tym bardziej się głupia robię, a może niepotrzebnie się martwię. Mam syrop wykrztuśny, napisane jest w nim że ma 7% etanolu, "jedna dawka zawiera ilość alkoholu odpowiadającą 15 ml piwa". Niby to niewiele, niektóre w ciąży popijają piwo bezalkoholowe które chyba troszkę więcej w 1 but zawiera... no i nie wiem, pić go spokojnie czy nie? ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Nerolka, a tak mi się przypomniało, jakieś badania w kierunku np pasożytów może robiłaś? Bo czasem tak się zdarza.. Nie wiem czy w wartościach energetycznych się dobrze orientujesz? staraj się co najmniej 3-3,5 tys kcal na dzień jeść..chyba że tyle już jesz?
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zjesz jabłko lub inny owoc i popijesz wodą, to fermentuje i też się wydziela alkohol. Więc maleńkie ilości na pewno nie szkodzą, chyba że ktoś codziennie piłby np. dwie butelki piwa normalnego - wtedy to co innego.Zresztą mój gin ma bardzo fajne podejście - w nadmiarze nic nie szkodzi ![]() Więc jak mamy grilla to zazwyczaj sączę sobie wtedy lecha free (0,5%), a dwa razy wypiłam mały kieliszek czerwonego wina i wszystko z Młodym jest ok
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
patik, nerolko, iustyna, sygine dzięki za komplemenciki
oto jak wczoraj mój glut szalał w basenie z moim chrześniakiem ![]() Cytat:
(muszę się jakoś pocieszyć..)Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-05 o 11:07 |
||
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dopiero po 22 czerwca mogę rodzić - skończony 37 tydzień i tego się trzymam A co do jedzenia to kiedyś przy 164cm ważyłam 45 kg i ratowałam się pierogami, kopytkami, bigosem, bułkami na parze i smalcem. Doszłam do siebie ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- youyou jaki świetny basen! Ale chłopaki mieli frajdę
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-05 o 11:13 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
youyou, filip jest uroczy
i swietne zdjęcia.co za aparat masz? |
|
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
witajcie wszyscy
|
#1799 |
|
BAN stały
|
Iustynko i Youyou całe szczeście,ze tak myślicie.Ufff....
![]() Każdy dzień do 36 tyg. jest na wagę złota,potem macie moje pozwolenie A moja macica-masz rację-ekspresowo sie kurczyła dlatego bolałą jak Cię to pocieszy Jaki On jest pocieszny!!! Taki do schrupania ![]() Świetnie sie bawili ![]() Aaniu powiem Ci szczerze,że kiedyś próbowałam liczyć te kalorie i doprawiałam np.orzechami,migdałami... Nie potrafie do końca ułożyć diety powyżej iluś tam kalorii a chciałabym pochłaniać ich ok. 3500. Badania robie regularnie i wraz z rodzinką(mam fioła) odrobaczamy sie. Syrap śmiało pij.To tak jakbyś zjadła batona Pawełka
|
|
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Co wy ogolnie myslicie o chodzeniu na basen przez kobiety w ciazy??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

żeby zniknęło.

jak byś mi mogła wtedy napisac wiadomosc na PW,żebym nie przegapiła... niestety nie mogę czytac teraz na bieżaco...cięzko nadrobic 10stron z jednego dnia

jak coś to wpadaj do Mielca
Ale jako rekompensatę zjadłam wczoraj samych truskawek dwie miseczki 

I to na dodatek w mój najnowszy nabytek - sukienkę nabytą dzisiaj i wybraną przez mojego mężusia 
. Mąż też się przyznał, że wolałby nie być znowu przy porodzie ale jeśli chcę to on będzie. Powiedział, że dla niego to nic miłego i za duży stres...
zębole

) czy prawda

Zakończone: 2
i najlepsze muffinki to właśnie takie mokre z owocami.