|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
korzonek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby ktoś głośno słuchał niemieckiej muzyki też bym się nie cieszyła
|
|
|
|
#2734 | |
|
korzonek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie będzie to traktowane jako reklama, ale w sumie to blog i nikt na tym nie zarabia więc może nie :P
http://www.kblox.pl/ Cytat:
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
wkurza mnie że ludzie jako tako tolerują dyslektyków, natomiast wszelakie dysfunkcje matematyczne traktują jako objaw choroby psychicznej...
|
#2737 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na imprezie, na której byłam świadkiem rozmowy dwojga zakochanych. Parę tę poznałam dopiero wczoraj. Jakiś chłopak chciał zatańczyć z dziewczyną tego pana. Na to on: "ona jest k***a moja i k***a nikt z nią tańczyć nie będzie!". Mina dziewczyny - zachwyt, że takiego macho ma Potem jeszcze mówił nam zadowolony z siebie, że "on to k***a może szkoły nie ma, może k***a pracy też nie, ale k***a jak zaimponować kobiecie to on wie doskonale" Sypał też tekstami w stylu: "kobieta zawsze narzekać będzie, to chociaż niech przy tym zmywa". I mnie dziwi - jak z takim troglodytą można być?
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziękowałam za te znajomości, teraz mam kilku przyjaciół na krzyż, (ale to są przyjaciele, a inni mogą mnie solidarnie cmoknąć w Rzeczywiście, pewnie wymyślam sobie za mała ilość neuroprzekaźników w mózgu, który to niedobór spowodował, że załamałam się jakimś drobiazgiem ... (jak teraz tak na to patrzę). Bo przecież inni wiedzą lepiej- nie ma czegoś takiego jak depresja, jest tylko chandra, wystarczy iść na spacer i przejdzie....
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-06-05 o 09:32 |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Nie pomyślą, że poza studiami mogę mieć też inne sprawy, które mnie martwią...
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też przechodziłam etap depresji i cały czas borykam się ze skutkami tej choroby. Nawracający płacz bez powodu, niechęć do pracy, czy brak ochoty na wstanie z łóżka- ale nie rozumiem ludzi, którzy wmawiali mojej mamie, że cytuje: 'W dupie jej się poprzewracało. Depresje wymyśla. Raz poszłaby na dyskotekę od razu by jej przeszło.'
|
|
#2741 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi do glowy nie wchodzilo, magia i juz. Najbardzije mnie wkurzalo jak jedna taka matematyczka czasami zaczynala lekcje mowiac: 'matematyka jest latwa, prosta i przyjemna' Oczywiscie zdalam sobie dawno sprawe, ze mam umysl humanisty. |
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu mają inny sposób myślenia, zazwyczaj nie tolerowany przez program edukacji.Odkąd pamiętam rozwiązywałam wszystko 'swoimi' sposobami, jak dla mnie metody pokazywane na lekcji były zbyt skomplikowane, przez co np. w podstawówce wolałam rozwiązywać zadania w pamięci i pisać samo sprawdzenie, co oczywiście skutkowało oskarżeniem o ściąganie Próby rozwiązywania 'tak jak trzeba' spełzły na niczym, więc mają 2 i 3 z matmy stwierdziłam, że jestem słaba z nauk ścisłych.Na studiach jednak mam większe pole manewru i okazało się, że nauki ścisłe nie są złe Więc ja- humanistka- dobra z polskiego, uwielbiająca historię i z łatwością przyswajająca języki obce... wymiatam na studiach ekonomicznych ![]() Z rzeczy które mnie dziwią: Czemu ludzie z większych miast (typu Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław) uważają, że jak ktoś jest z poza ich miasta to już na 100% jest ze wsi? Ile razy wspomnę, że nie jestem 'stąd', od razu pada pytanie "a z jakiej wsi jesteś"? Jak tylko powiem, że jestem z miasta, pada odpowiedź "a tam miasto- postawili Wam kościół i szkołę i zaraz miasto". Nosz ja pierdziele.... 14 miejsce w Polsce co do wielkości i wieś? |
||
|
|
|
#2744 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj byłam wielkim markecie, bardo mnie irytowało, że kobity stojące przede mną w kolejce w ogóle sie nie przesuwały, ich produkty były skanowane, a one sterczały przy początku tej całej taśmy;/ lol, aż się bałam, ze mi podkradną jakiś produkt i będę musiała iść znów na sklep
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Oj tak... Ile kobiet myśli, że "lepszy byle jaki facet niż żaden"
I potem mają takich beznadziejnych i się dziwią Cytat:
Ja rozumiem pytania typu: "Dlaczego się nie malujesz? Nie lubisz makijażu?", rozumiem, że ktoś może uważać, że lepiej wyglądałabym w makijażu... Ale wylecenie z tekstem, że "powinnam się malować" to naprawdę przesada ![]() A ta Twoja pani doktor to naprawdę jakaś dziwna... Ona serio myśli, że faceci uwielbiają tylko pomalowane kobiety? I że tylko kobieta umalowana jest zadbana? Cytat:
Jest przepyszna I naprawdę nie wiem co komu do tego czy ktoś je kaszkę czy nie ![]() Cytat:
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Ja po operacji musiałam chodzić w takim buciorze ortopedycznym zamiast gipsu. Rozumiem,ok, ktoś się spoojrzy z ciekawości bo to nie jest częsty widok,ale... kiedy jade autobusem lub tramwajem a babka która siedzi na przeciwko / na wprost gapi się na niego przez 10 minut to na prawdę można się wściec.
Kolejna sprawa że kiedy idę np. w spodenkach z blizną po w/w operacji ludzie potrafią się odwracać,szturchać, przyglądać i to tak długo że na prawdę czuje się niezręcznie.
|
#2748 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2749 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że w obecnych czasach to dla kobiety żadna ujma, że nie ma faceta...Chociaż teraz to się wszystko usprawiedliwia słowem "kocham". Dziewczyna nie odejdzie od troglodyty, bo go kocha ![]() No, a poza tym to ona ma nadzieję, że Misio się zmieni. Tego podejścia to już w ogóle nie rozumiem. Jak się Misio przez kilka lat nie zmienił, a partnerka mu na wszystko pozwalała... To dlaczego Misio miałby się zmieniać, skoro jemu jest teraz wygodnie? ![]() Cytat:
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w konsekwencji mam w tych miejscach różne strupki, przebarwienia, blizny... nie wygląda to ciekawie... fakt. W pracy kiedy ubieram krótkie spodnie i klapki lub japonki budzę ogólne zainteresowanie, a kiedy tłumaczyłam co to jest i z jakiego powodu to słyszałam komentarze: no jak tak można się drapać?!, nie mogłaś się powstrzymać?! i już nikt nie komentuje
![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2011-06-06 o 10:19 |
|
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mnie dziwią zachowania kierowców autobusów, którzy widząc jak ktoś biegnie co sił w nogach, by jeszcze załapać się na otwarte drzwi i móc wsiąść do autobusu, zamykają je tuż przed samym nosem. Czy coś strasznego by się stało, gdyby kierowca otworzył drzwi jeszcze na 5 sekund? Z tramwajami jest podobna sytuacja.
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzisiaj zdziwiło jak obcym ludziom z łatwością przychodzi "wychowywanie" cudzych dzieci, takim glupimy komentarzami do matek przykład wsiadłam do autobusu z moim prawie trzyletnim synkiem, usiedliśmy i syn wyjął czerwony samochodzik, pani siedząca naprzeciw nas pyta się go jaki to kolor, syn odpowieda "nie powiem" i pani do mnie z pretensją że jak to takie dziecko kolorów nie zna, na to druga pani mówi że przecież jest mały, że teraz głupia moda na uczenie dzieci od maleństwa kolorów, literek, cyferek to ta pierwsza jakby nie słyszała tamtej od razu do mnie "chyba nie chce pani mieć głupiego dziecka, trzeba uczyć żeby później wstydu nie było że dziecko w tyle za innymi wstyd że tak nie dbamy o młode pokolenia i później tyle nieuków i tumanów" na to z tyłu odzywa się facet i mówi - "jaka pani mądra, a czemu pani swego syna nie nauczyła co dobre a co złe i teraz siedzi w więzieniu" kobieta zrobiła się bordowa, wstała i pognała do drzwi mimo, że autobus do kolejnego przystanku miał jeszcze trochę drogi naprawdę bardzo mnie dziwi, że tak łatwo jest obcym udzielać "dobrych rad"
|
|
#2753 |
|
Konto usunięte
|
strasznie mnie zirytowało zachowanie moich koleżanek.
wczoraj do mnie przyszły, na biurku leżał nowiutki tusz do rzęs z max factora, kredka biała do oczu i paleta cieni. Jedna z koleżanek, czy może sobie zobaczyć tusz, ja, że nie, bo ma umalowane rzęsy, a potem będę miała grudy, sorry 50 zł to mi droga nie chodziki żebym sobie często w ten tusz inwestowała. Zwłaszcza, ze ja ma fioła na punkcie tuszy, ja niczyich kosmetyków nie używam i nie życzę sobie by ktoś używał moich, zwłaszcza, ze mówie: jak chcesz to sobie zmyj Twój tusz i nałóż ten, ale jako kolejna warstwa:NIE! Odwracam się i patrze, maluje sie tym tuszem;/ Nic nie powiedziałam. Kolejna: wkładała i wyjmowała szczoteczkę 743264326 razy. Cienie wszystkie obejrzane, wypróbowane na rękach. ta od rzęs mówi: M. Ty używasz revlona, co nie? ja, że tak, ona czy dobry, ja, ze jako taki, ona czy może wypróbować: ja że spoko, ale ja mam najjaśniejszy odcień (ona jest bardzo ciemna), a ona, ze no spoko, okok, masz rację. Poszłam do kuchni i po drodze weszłam do łazienki, jedna wącha wszystkie moje żele pod prysznic, druga balsamy, a ta od pokładu się własnie nim maluje. Nosz K* m* ja nie pracuję i wszystkie moje kosmetyki pochodzą z mojej mamy wypłat. Nie rozumiem takiego zachowania, nosz kurde, to są moje rzeczy i jak ja do kogoś idę, nawet do bliskich koleżanek to nikomu nie myszkuje po łazience i nie dotykam kosmetyków, w życiu by mi nie przyszło do głowy, iść do łazienki i oglądać, dobrze, ze miałam perfumy pochowane. |
|
|
|
#2754 | |
|
korzonek
|
Cytat:
Na pewno bym im zwrócila porządnie uwagę, co z ich mózgami jest nie tak, że nie rozumieją słów "NIE RUSZAJ, NIE POZWALAM" ?
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle co do za moda na buszowanie po cudzych rzeczach, kosmetykach?
|
|
#2756 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze o te cienie czy zele to zła nie jestem wściekłam się tym tuszem i podkładem, bo kurde tak sie nie robi, teraz już wiem, ze muszę wszystko chować.
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie nawet trzęsie, jak ktoś bierze mój piórnik i przegląda, co tam mam ![]() ja u najbliższych koleżanek czasem patrzę, co mają na półkach, ale tylko oglądam, jak chcę koniecznie wypróbować, czy powąchać, to pytam, nie wyobrażam sobie tak grzebać
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
I miałam święty spokój Takie podbieranie kosmetyków może zaszkodzić Twojemu zdrowiu, mam na myśli na przykład zapalenie spojówek |
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
czemu moja mama chowa nutellę do lodówki?
czemu w ogóle ludzie to robią? proszę, tłumaczę, powtarzam MAMO nie rób tego nie ma potrzeby to się nie rozpuści to musi być takie kremowe... ona dalej swoje :- P |
|
|
|
#2760 |
|
Konto usunięte
|
Ja chowam Nutellę do lodówki bo nie jem jej z chlebem (bleee) tylko wyżeram łyżką. I wolę ją gryźć taką chłodną i twardszą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Podziękowałam za te znajomości, teraz mam kilku przyjaciół na krzyż, (ale to są przyjaciele, a inni mogą mnie solidarnie cmoknąć w 

Nic mi do glowy nie wchodzilo, magia i juz. Najbardzije mnie wkurzalo jak jedna taka matematyczka czasami zaczynala lekcje mowiac: 'matematyka jest latwa, prosta i przyjemna'
Próby rozwiązywania 'tak jak trzeba' spełzły na niczym, więc mają 2 i 3 z matmy stwierdziłam, że jestem słaba z nauk ścisłych.
I potem mają takich beznadziejnych i się dziwią 
Na pewno bym im zwrócila porządnie uwagę, co z ich mózgami jest nie tak, że nie rozumieją słów "NIE RUSZAJ, NIE POZWALAM" ?